Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-24, 14:01   #4861
Ewelqa1985
Zadomowienie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

witajcie
ego Oluś sliczny

coralady piekne zdjecia coreczka wspaniala

my jedziemy tylko na pampersach ale kusicie mnie ta dada i promocja w biedronce ale mam 2x186 sztk 3 ktore kupilam 99zl za opakowanie wiec chyba sobie daruje babydream mialam zaraz po urodzeniu w szpitalu i byly fajne

diatoma super ze z PZU sie udalo

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 14:33   #4862
Eirene1987
Zakorzenienie

Kochane śliczne są te wasze dzieciaczki chciałam każdej osobno to napisać i mi posta wcięło...

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

ja także podgrzewam w mikrofali
co w tym dziwnego?
ja czytałam że się woda nierównomiernie może podgrzać no ale chyba wystarczy zamieszać nie

ja trzymam wodę w podgrzewaczu cały czas jak potrzebuję wyciągam wstawiam następną

Kasiapruszków - karmienie piersią dla mnie nie jest wygodniejsze... tym bardziej że nie mam tyle pokarmu i wolę 2 razy wygotować butle, zagotować wodę, niż siedzieć cały dzień z cycem na wierzchu (bo mały non stop by jadł) potem jeszcze z laktatorem pracować i dokarmiać mm... dlatego się poddałam...
tzn karmię jeszcze cycem w nocy i czasem w dzień ale pokarm mi zanika.

i wiadomo mleko matki najlepsze itd ale szczerze mówiąc ja byłam karmiona mm moje rodzeństwo też i się dobrze chowaliśmy a tż był karmiony cycem i jest strasznym alergikiem ma problemy z górnymi drogami oddechowymi i każda choroba się go łapie... także nie ma reguły co ma być to będzie ja nie żałuję że przestaję karmić cycem..

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Czy macie jakieś sprawdzone sposoby na problemy z brzuszkiem,albo leki?Moja córa strasznie się męczy przy robieniu kupki i płacze,albo gdy ma gazy i nie może bączka puścić W nocy wstawałam parę razy i robiłam masaże,rowerek,nosiłam...
my mamy delicol zapisany na to bierzemy już tydzień i sama nie wiem czy jest lepiej bąki idą cały czas mały się budzi przy tym najgorzej jest rano od 4-5 już nie ma snu takiego bo ciągle pierdzi

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
------
Ja podawalam Esputicon i Debridat, ale niec to nie dawalo i dopiero jak zaczelam go pioc Plantexem Duo to jak reka odjal. Jest lepszy od herbatek, bo ma w skladzie duzo ziol i tak jak herbatki koperkowej nie chcial pic tak Plantex jest pochlaniany na raz i chce jeszcze, ale niestety nie wolno dawac wiecej niz 50ml dziennie. Oprocz tego podaje mu w ciagu dnia herbatke uspokajajaca, bo sie maly nerwusek z niego zrobil. Nie placze i nie marudzi, ale ma niespokojny sen i czasem ciezko go uspic, bo sie sam wybudza.
a mozna to łączyć z herbatką rumiankową? bo mał pije taką a plantex mam i wydaje mi sie jak czasem maly go pil to było lepiej...
a jak pytaliśmy pediatry to ona powiedziała że to jest jak espumisan.

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
witam. tak sie zastanawiam bo w szpitalu widzialam jak babka karmiaca pila tybmarka jabko mieta myslicie ze mozna?? czy mieta zaszkodzi malemu?? bo sok jablkowy mozna pic tak mowili i pilam i malemu nie szkodzi, niewiem jak to z mieta jest

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

a i mam herbatke bobowity od 5 miesiaca brzoskwiniowa to myslicie ze ja ją moge wypic??
taaa jabłkowy można a ja piłam i mały miał takie problemy z brzuchem że hoho także musisz próbować co wam podpasuje nie ma jednej recepty na to co małemu bedzie pasowac mysle ze jak najbardziej mozna i to i to

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
Czy jest tu mama ktorej dziecko ma przepukline pepkowa?? Leakrz wczoraj stwierdził u Janka i kazal plastrowac i chyba jutro pojade do chirurga dzieciecego,zeby to zrobił mogla bym zawolac polozna ale wydaje mi sie ze ona jest jakos malo kumata ;-/
moj Oli ma ale taka nie do zaklejenia jeszcze. zobaczymy co pediatra powie na szczepieniu teraz w przyszłym tygodniu czy jest lepiej czy nie...

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość

a ja dziś Olka nie mogę nakarmić, bo jak płacze, to daję mu cycka, trzy sekundy pociągnie i zasypia tak, że nic go nie budzi, więc go odkładam, pośpi 10minut i znowu ryk i tak mam od 12, ostatnio jadł o 11

poszłabym z nim na spacer ale jak głodny to mi długo nie wytrzyma
mnie sie wydaje ale sie nie znam ale tak mysle ze to skok rozwojowy

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 14:59   #4863
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
zaglosowane

szybko minie
a za to jaka radość, jak widzisz, ze się dzieciątko rozwija
ja z niecierpliwością czekam na ten skok 8 tygodnia

nie sadze, żeby mięta mogła dziecku zaszkodzić, w końcu dobrze działa na żołądek, ja gdy miałam jeszcze pokarm piłam soki, miętę i herbatki owocowe i nic Nadii nie zaszkodziło.
no mam nadzieję, że zrobi postępy, bo jak po tym skoku zmian nie zauważę, to w końcu mamuśkę po coś chyba męczy

Cytat:
może mają nasze dzieciaczki skok rozwojowy, bo akurat 5 tydzień minął?

cudna śłicznotka

a ja dziś Olka nie mogę nakarmić, bo jak płacze, to daję mu cycka, trzy sekundy pociągnie i zasypia tak, że nic go nie budzi, więc go odkładam, pośpi 10minut i znowu ryk i tak mam od 12, ostatnio jadł o 11

poszłabym z nim na spacer ale jak głodny to mi długo nie wytrzyma
no właśnie tak sądzę, Krzysiek nie śpi od 12, tak to od 5.30 z godzinkę może i bez przerwy jeść i jeść i ryk
płacze nawet z cycem w buzi
Cytat:
a tu Oluś się szczerzy do krokodyla
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
Kochane śliczne są te wasze dzieciaczki chciałam każdej osobno to napisać i mi posta wcięło...

ja czytałam że się woda nierównomiernie może podgrzać no ale chyba wystarczy zamieszać nie

ja trzymam wodę w podgrzewaczu cały czas jak potrzebuję wyciągam wstawiam następną

Kasiapruszków - karmienie piersią dla mnie nie jest wygodniejsze... tym bardziej że nie mam tyle pokarmu i wolę 2 razy wygotować butle, zagotować wodę, niż siedzieć cały dzień z cycem na wierzchu (bo mały non stop by jadł) potem jeszcze z laktatorem pracować i dokarmiać mm... dlatego się poddałam...

i wiadomo mleko matki najlepsze itd ale szczerze mówiąc ja byłam karmiona mm moje rodzeństwo też i się dobrze chowaliśmy a tż był karmiony cycem i jest strasznym alergikiem ma problemy z górnymi drogami oddechowymi i każda choroba się go łapie... także nie ma reguły co ma być to będzie ja nie żałuję że przestaję karmić cycem..

my mamy delicol zapisany na to bierzemy już tydzień i sama nie wiem czy jest lepiej bąki idą cały czas mały się budzi przy tym najgorzej jest rano od 4-5 już nie ma snu takiego bo ciągle pierdzi

a mozna to łączyć z herbatką rumiankową? bo mał pije taką a plantex mam i wydaje mi sie jak czasem maly go pil to było lepiej...
a jak pytaliśmy pediatry to ona powiedziała że to jest jak espumisan.

taaa jabłkowy można a ja piłam i mały miał takie problemy z brzuchem że hoho także musisz próbować co wam podpasuje nie ma jednej recepty na to co małemu bedzie pasowac mysle ze jak najbardziej mozna i to i to

moj Oli ma ale taka nie do zaklejenia jeszcze. zobaczymy co pediatra powie na szczepieniu teraz w przyszłym tygodniu czy jest lepiej czy nie...

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 14:59   #4864
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za odpowiedź BioGaie daje od jakiegos dłuższego czasu,do tego brała 2 tygodnie Debridat na jelitka,ale jakby nie pomaga bo zaczeła mieć większe problemy z brzuszkiem.Do tego jest strasznie niespokojna i nerwowa przez te brzuszkowe problemyZastanawiam sie jeszcze czy to oby nie moja wina,że jem cos co jej szkodzi,ale co Mam już taką dietę,że na widok normalnego jedzenia śline mam po kolana A co do Sab Simplex to słyszałam,że jest dobry,ale w składzie jest benzoesan sodu.Nie bardzo chciałabym podawać go Maleństwu.Kurcze juz sama nie wiem,nie moge patrzec jak sie męczy.

A to moja mała Rozrabiaka na działce
ja profilaktycznie podawałam Sab Simplex tak 2x dziennie choć wielkich kłopotów z brzuszkiem nie mieliśmy ale odrazu po podaniu bąki szły zawodowo że aż miło dla ucha
teraz już nie podaję wcale. kupki są normalnie i bączki też piękne słychać i jem już wszyściuteńko.
no prawie - nie lubimy jajek i pieczarek

zdjęcia boskie!!!!!!!rewelacja!!! córcia urocza!
kto się interesuje fotografią? mamusia czy tatuś ?

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-05-24 o 15:00
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 15:08   #4865
wanilia83
Zadomowienie

w imieniu Nadii dziękujemy ciociom za komplementy

byłyśmy na spacerku i ło matko ale ukrop u nas i do tego wieje taki ciepły wiatr że przez to jest człowiekowi jeszcze gorzej

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
wanilia ale słodzinka jak ją podnosisz do siadu?

u mnie to samo, jak ją mam w pionie to ok, nawet jak ją obracam na brzuch na rekę jak mi się zakrzstusi to potem podniesie główkę, ale na brzuchu jak ma dobry humor tylko
blackrose pod paszki ją biorę bo za rączki się boje

coralady
u nas masaż działa i herbatka na brzuszek z humana (odkąd ją podaje w ogóle nie musiałam stosować środków typu espumisan) aaa no właśnie zapomniałam że wcześniej podawałam też Plantex i tak jak u Joker super zadziałał także polecam

córcia piękna no i super zdjęcia

ego ego
słodziak z Olusia i jaki ma boski uśmiech może taki nerwowy bo ma gorszy dzień albo mu się skok zaczyna, Nadia przy skoku miała o samo non stop cycek

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 15:11   #4866
ego_ego
Wtajemniczenie

dziekujemy wszystkim ciociom za komplementy

Cytat:
w koncu sie najadl, ale zasnal dopiero na spacerze i spał raptem godzinke, juz znowu siedzi na raczkach i marudzi
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 15:12   #4867
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
no mam nadzieję, że zrobi postępy, bo jak po tym skoku zmian nie zauważę, to w końcu mamuśkę po coś chyba męczy

no właśnie tak sądzę, Krzysiek nie śpi od 12, tak to od 5.30 z godzinkę może i bez przerwy jeść i jeść i ryk
płacze nawet z cycem w buzi
Moja ma dzis 7 tygodni i 3 dni i od 2-3 dni ma skok 8 tygodnia lekka masakra pila mechaniczna hehe placze i sie smieje jednoczesnie. je i przestaje a za chwilke ryczy ze chce jesc ;p hehe spiaca jak nie wiem co ale jak do lozeczka wsadze to placze, a za 3 minuty oczy sie zamykaja;p

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 15:35   #4868
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
Harodds mam pytanko, orientujesz sie moze czy sa juz w manufakturze wyprzedaze??chcialam podskoczyc i sie obkupicaha i te opaski na rączki kosztowały łącznie ok 15 zł. ale śmiesznie z tym jest
Właśnie wczoraj byłam w Manufakturze i niestety nie ma nic ciekawego. Wyprzedaży brak. Z dzidziusiowych byłam w Smyku - rzucili kilka rzeczy "niby" przecenionych - nic ciekawego. W Zarze nic. W Mothercare jest "-30%" na zabawki - chyba kupię coś małemu. W Okabi też nic specjalnego.

A w sklepach dla dorosłych żadnych przecen .

Cytat:
Napisane przez paulac1 Pokaż wiadomość
Harrods a powiedz mi jeszcze czy teraz nadal karmisz z 2 piersi na karmienie? czy juz tak rozkrecilas laktacje ze wystarcza jedna...

no i jak bylo u ciebie z przerwami miedzy karmieniami?bo pamietam ze kiedys pisalas ze najpierw karmilas z piersi,pozniej robilas butle a pozniej laktator, wiec biorac pod uwage koniecznosc czestego przystawiania dziecka podczas pobudzania laktacji niewiele zostaje czasu na napelnienie sie piersi,jesli nastepne karmienie wychodzi za 2-2,5h...
ja sie wlasnie tego w tym wszystkim najbardziej boje, bo zostaje niecala godzinka na napelnienie wiec troche malo...
Teraz karmię z jednej piersi i wystarcza spokojnie. No ale w tym pobudzaniu właśnie chodzi o wzbudzenie bardzo intensywnego napływu mleczka. A to działa tak, że im częściej odciągasz, tym częściej i szybciej piersi się napełniają. U mnie się rozbujało tak, że teraz młody nie nadąża z opróżnianiem. Karmię małego wyłącznie piersią. W dzień on je bardzo często, a są takie dni, że wisi na cycku bez przerwy i zawsze mleczko wyciąga, a nawet mu się z buźki wylewa. Także piersi są w stanie produkować bardzo szybko, tym się nie martw.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 15:49   #4869
coralady
Wtajemniczenie

Dziękuje dziewczyny za rady,cos wypróbujemy na te brzuszkowe bóle.Normalnie masaka jakaś!I dziekujemy wszystkim za komplementy(wybaczcie ale nie mogę wielocytowaćTo prawda Lila wyglada na słodkiego aniolka,ale ma charakterek-po mamusiI taka żywa jest,że trzeba juz 6 tygodniowe niemowle pilnowac,bo wierci sie tak,że z łóżka "złazi" I rozgadana i rozwrzeszczana chyba tez po mamie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
zdjęcia boskie!!!!!!!rewelacja!!! córcia urocza!
kto się interesuje fotografią? mamusia czy tatuś ?
Mama hobbytyczie robi zdjęcia i bardzo to lubiTeraz ma cudowną, prywatną modelkę w domu to szaleje
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 16:01   #4870
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
A jak to u Was wyglada?? jak kuleczka?? Bo u mnie maly nie ma nic tylko tam gdzie pepek to ta skorka od pepowiny jest nie wklesla tylko prosta tzn tyci wypukla ale wydawalo mi sie ze tak ma byc a teraz okazalo sie ze nie...
U nas jest kulka wielkości małej czereśni, tzn. teraz już ciut mniejsza. I jak się wdusi to słychać takie "tryk".

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 16:02   #4871
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Mama hobbytyczie robi zdjęcia i bardzo to lubiTeraz ma cudowną, prywatną modelkę w domu to szaleje
i świetnie jej to wychodzi - brawo !!! ma mamusia talent
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 16:28   #4872
Krusiak
BAN stały

czy ktoras z was jadla pizze przy karmieniu piersia?? /ser, szynka i pieczarki/ najbardziej chodzi mi o te pieczarki bo zamowilam na obiad rodzince a mam taka ochote na 1 kawaleczek ;-/ i nie wiem czy mozna

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
U nas jest kulka wielkości małej czereśni, tzn. teraz już ciut mniejsza. I jak się wdusi to słychać takie "tryk".

kurcze a u nas nic nie ma /albo ja nie widze/ nie wiem sama
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 16:40   #4873
gosiawolna
Rozeznanie

czy piersi sie dostosowuja do potrzeb malucha z naplywaniem pokarmu??? ja sie balam ze juz koniec bedzie z karmieniem, a tu niby piers miekka a jak odciagalam to lecialo i lecialo i prawie 120 ml zciagnelam i jeszcze napewno jest tylko nie sciagam wiecej. juz sie balam ze bd musiala dokarmiac malego juz nawet mleko tz kupil w razie w. bo jak karmie to czasami ma tak ze lapie, puszcza i wielki ryk, i tak przez dosc duzo czasu, mi sie wydaje ze jak taka miekka jest to ze mu ciezko zlapac bo jak zcisnelam troszke to ssal ladnie

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

ja sie w szpitalu dowiedzialam tez ze maly ma ta przepuchline pepkowa. u mnie to wygladalo na poczatku wlasnie ze bylo wypukle a teraz mniej
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 16:43   #4874
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
czy ktoras z was jadla pizze przy karmieniu piersia?? /ser, szynka i pieczarki/ najbardziej chodzi mi o te pieczarki bo zamowilam na obiad rodzince a mam taka ochote na 1 kawaleczek ;-/ i nie wiem czy mozna
do tej pory jadłam taką zamawianą z samym serem a potem z szynką i nic małemu nie było, a w niedzielę mąż zrobił na kolację i zapomniałam o tych pieczarkach i zjadłam i chyba bolał małego strasznie brzuszek, ale tam była jeszcze papryka no i wiadomo koncentrat pomidorowy i wszystko na raz się pewnie złożyło
Stary 2011-05-24, 17:03   #4875
Krusiak
BAN stały

Cytat:
do tej pory jadłam taką zamawianą z samym serem a potem z szynką i nic małemu nie było, a w niedzielę mąż zrobił na kolację i zapomniałam o tych pieczarkach i zjadłam i chyba bolał małego strasznie brzuszek, ale tam była jeszcze papryka no i wiadomo koncentrat pomidorowy i wszystko na raz się pewnie złożyło

Dzieki wielkie ;-) wywale pieczarki wole nie ryzykowac ;-)
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 17:25   #4876
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Olus slicznioch jak sie cieszy

Cytat:

wiecie co tak prejzalam pierwsza srtone i wyglda na to ze wiekszosc problemow z karmieniem maja dziewczyny po CC
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 17:29   #4877
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
Olus slicznioch jak sie cieszy

wiecie co tak prejzalam pierwsza srtone i wyglda na to ze wiekszosc problemow z karmieniem maja dziewczyny po CC

moze dlatego ze nie ma tego kontaktu od razu

moj lezal sam z pol godziny zanim maz go wzial a beze mnie lezal ze 3 i pół
Stary 2011-05-24, 17:55   #4878
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
super uśmiech

ja zanim dobiegnę do aparatu to mała przestaje się śmiać
Stary 2011-05-24, 17:59   #4879
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
A w sklepach dla dorosłych żadnych przecen .
fajnie to zabrzmiało - w sklepach dla dorosłych

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
u nas to samo ale nie słychać nic tylko to takie jakby napompowane jest jak balonik...

Cytat:
jadłam ale bez pieczarek

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
no fakt
mój od razu po porodzie był przystawiony wiec ladnie sie nauczył ale jest duzy chlopak a mojego pokarmu mu za mało dlatego zaczelam dokarmiac ale wiadomo jak to jest z dokarmianiem... coraz mniej piersi coraz wiecej butli... i u mnie tak bylo teraz to juz prawie cały czas butla leci... to i nie dziwota ze pokarm zanika ale ja sie nie staram go pobudzac bo mi wygodnie karmic butlaa wiem ze dziecka nie krzywdze.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 18:01   #4880
87czarna
Zakorzenienie

diatoma a no faktycznie, urodzone dzień po dniu

kasiapruszkow ja właśnie gdzies słyszałam,że cesarskie cięcie powoduje problemy z laktacją... oczywiście nie wiem,ile w tym prawdy,ale nie raz mi mówiono,że to przez to i dodatkowo dlatego,że miałam dwa razy kroplówkę na wywołanie...

słyszałyście coś podobnego???

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Apropo... małą dostałam na karmienie 2 godziny po porodzie,także wcale nie tak poźno...

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

ego_ego ale śmieszek!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 18:04   #4881
Montii
Zakorzenienie

a moj ? po 24 h....
wczesniej wymiotowal wodami plodowymi, nie bylo szans...
tak konkretnie to zassal sie dopiero w domu..

dzieciaczki sliczne wasze wszystkie ;*

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 18:15   #4882
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
kasiapruszkow ja właśnie gdzies słyszałam,że cesarskie cięcie powoduje problemy z laktacją... oczywiście nie wiem,ile w tym prawdy,ale nie raz mi mówiono,że to przez to i dodatkowo dlatego,że miałam dwa razy kroplówkę na wywołanie...

słyszałyście coś podobnego???

Apropo... małą dostałam na karmienie 2 godziny po porodzie,także wcale nie tak poźno...
Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
a moj ? po 24 h....
wczesniej wymiotowal wodami plodowymi, nie bylo szans...
tak konkretnie to zassal sie dopiero w domu..
także jak widać nie ma reguły można laktację rozkręcić jak się baaardzo stara ale trzeba wtedy się nastawić na wyłączenie z życia na jakiś czas ja nie mam cierpliwości

mój Oli został przystawiony od razu więc problemów nie miał ale po prostu ja mam mało pokarmu... może to po mamie która też tak miała z trójką dzieci? nie wiem fakt jest faktem od samego początku nie leciało mi z piersi no może ze dwa razy trochę, wyciągałam max 110ml (raz się zdarzyło).

a o tej oksy nie słyszałam aby miała wpływ na pokarm...

Stary 2011-05-24, 18:21   #4883
Montii
Zakorzenienie

jak maly mial z 2 tyg to stracilam pokarm, po prostu go nie bylo, masakra..ale pilam duzo, przystawialam go czesto i wrocil
i teraz podczas choroby juz mialam miekkie piersi i nic nie lecialo ale rozkrecilam bo bardzo chcialam

aa bylam dzisiaj u brafitterki i kupilam sobie dwa fajne biustonosze do karmienia 75G

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 19:18   #4884
patrycja_22
Rozeznanie

colarady piękna modeleczka

ego co za uśmiech

wanilia do schrupania Nadusia

A my zaliczyliśmy drugie szczepienie nie było źle. Alanek nawet nie zdążył dobrze się rozpłakać bo tak szybko pielęgniarka "zagadała" go grzechotką. Mój łobuziak waży już 6200g czyli przytył równe 3kg od urodzenia a wczoraj skończył 3 miesiące

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 19:20   #4885
paulac1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Teraz karmię z jednej piersi i wystarcza spokojnie. No ale w tym pobudzaniu właśnie chodzi o wzbudzenie bardzo intensywnego napływu mleczka. A to działa tak, że im częściej odciągasz, tym częściej i szybciej piersi się napełniają. U mnie się rozbujało tak, że teraz młody nie nadąża z opróżnianiem. Karmię małego wyłącznie piersią. W dzień on je bardzo często, a są takie dni, że wisi na cycku bez przerwy i zawsze mleczko wyciąga, a nawet mu się z buźki wylewa. Także piersi są w stanie produkować bardzo szybko, tym się nie martw.
no wlasnie chodzi o to zeby szybciej naplywalo a u mnie chyba tego jeszcze nie ma,dzisiaj zdazylo sie tak ze 4h nie moglam karmic w dzien i myslalam(mialam nadzieje)ze mi cycki mlekiem najda po tym pobudzaniu a tu dupasciagam tez niewiele, niezmiennie po karmieniu nie wiecej niz 10-20ml.
jeszcze pare dni temu jak maly zasnal o 22 i obudzil sie ok 3 to mialam cycki pelne i twarde,teraz juz nawet tego nie ma w nocy
kurcze zeby chociaz jakis postep byl widoczny to by mi przynajmniej jakiegos power'u dalo a tak to mam czasem wrazenie ze oszukuje sama siebie;/
ehh z tymi cyckami;/ moznaby epopeje na te tematy napisac.

ja urodzilam sn, ale przed terminem,nie spodziewalam sie tego wcale,synka dostalam do piersi odrazu po "obrzadku" ale spal i nie chwytal,po kilku godz polozne wcisnely mu butle a piers zassal dopiero po 10h
paulac1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 19:24   #4886
87czarna
Zakorzenienie

patrycja_22 ładnie mały waży

Eirene chyba masz rację-nie ma reguły...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 19:51   #4887
iizabelaa
Zakorzenienie

ojjj padnięta jestem bo dzisiaj wielkie sprzątanie w domku zrobiłam,

Dzieci to jednak są kompletnie nieprzewidywalne, wczoraj moja mała wypiła na kolację 60ml zamiast 120 jak zwykle,
i już widziałam w nocy jedną pobudkę więcej,

a ona spała 8h

Ogólnie to dzisiaj rozmawiając z koleżanką doszłam do wniosku, ze mam super grzeczne dziecko,
ona prawie nie płacze, potrafi godzinami leżeć pod karuzelą,
z reguły ładnie zasypia,

a ja jeszcze narzekam

Zaczęłam trochę czytać Hogg,
i stwierdzam, że Łatwy Plan to super sprawa,
w sumie robię bardzo podobnie.

I przyszedł do nas leżaczek,
mała lubi w nim leżeć

Cytat:

aa bylam dzisiaj u brafitterki i kupilam sobie dwa fajne biustonosze do karmienia 75G
ładny masz biust

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 19:52   #4888
Jok3r
Zadomowienie

Ja malego dostalam zaraz po cc tylko, ze wtedy lezalam nagusienka pod 3 kocami i tak mna telepalo, ze odmowilam zostawienia go ze mna, bo ani bym nie przytulila ani nic, poza tym bylam jeszcze oszolomiona po porodzie i cala reszta. Dostalam go po ok 3h, ale poniewaz wymiotowal wodami i nie mial apetytu to nic z przystawiania nie wyszlo. Pokarm mialam od razu i to bardzo duzo. Jak juz doszlismy oboje do siebie to chetnie sobie wcinal tyle, ze malo, bo oboje nie wiedzielismy jak sie za to zabrac Jednak cofajac sie wstecz najbardziej zaluje tego, ze na poczatku nie czulam tej wiezi z maluchem i prosilam, zeby go ode mnie zabierano. Dopiero w niedziele wieczorem cos poczulam, a w pn nastapila eksplozja uczuc i roztsac sie z nim juz nie moglam , ale poczatki byly okropne.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 20:00   #4889
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
jak maly mial z 2 tyg to stracilam pokarm, po prostu go nie bylo, masakra..ale pilam duzo, przystawialam go czesto i wrocil
i teraz podczas choroby juz mialam miekkie piersi i nic nie lecialo ale rozkrecilam bo bardzo chcialam
no właśnie o tym mówię - można rozkręcić jeśli się chce bo to siedzi w głowie a ja kurczę jakoś od początku nie byłam na to nastawiona więc skąd ma być pokarm skoro ja w głębi duszy nie chciałam karmić piersią... gdybym teraz zaczęła się starać żeby pobudzić laktację udało by się na bank ale ja tego nie czuję jakoś nie wiem... ostatnio miałam kryzys myślę sobie czy ja jestem złą matką? bo nie chcę karmić cycem tylko mm? pogadałam z tżtem i mi przeszło

Montii to niezły rozmiar stanika

Cytat:
Napisane przez paulac1 Pokaż wiadomość
jeszcze pare dni temu jak maly zasnal o 22 i obudzil sie ok 3 to mialam cycki pelne i twarde,teraz juz nawet tego nie ma w nocy
kurcze zeby chociaz jakis postep byl widoczny to by mi przynajmniej jakiegos power'u dalo a tak to mam czasem wrazenie ze oszukuje sama siebie;/
dokładnie... mam to samo...

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Dzieci to jednak są kompletnie nieprzewidywalne, wczoraj moja mała wypiła na kolację 60ml zamiast 120 jak zwykle,
i już widziałam w nocy jedną pobudkę więcej,

a ona spała 8h

Ogólnie to dzisiaj rozmawiając z koleżanką doszłam do wniosku, ze mam super grzeczne dziecko,
ona prawie nie płacze, potrafi godzinami leżeć pod karuzelą,
z reguły ładnie zasypia,

a ja jeszcze narzekam
o jak ładnie a mój wczoraj o 21 poszedł spać zjadł jak zwykle 130 i wstał po 3,5h...myślałam że padnę... mógłby choć te 4-5 spać

ale masz rację ja tez mam grzeczne dziecko a narzekam jak nie wiem co

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Ja malego dostalam zaraz po cc tylko, ze wtedy lezalam nagusienka pod 3 kocami i tak mna telepalo, ze odmowilam zostawienia go ze mna, bo ani bym nie przytulila ani nic, poza tym bylam jeszcze oszolomiona po porodzie i cala reszta. Dostalam go po ok 3h, ale poniewaz wymiotowal wodami i nie mial apetytu to nic z przystawiania nie wyszlo. Pokarm mialam od razu i to bardzo duzo. Jak juz doszlismy oboje do siebie to chetnie sobie wcinal tyle, ze malo, bo oboje nie wiedzielismy jak sie za to zabrac Jednak cofajac sie wstecz najbardziej zaluje tego, ze na poczatku nie czulam tej wiezi z maluchem i prosilam, zeby go ode mnie zabierano. Dopiero w niedziele wieczorem cos poczulam, a w pn nastapila eksplozja uczuc i roztsac sie z nim juz nie moglam , ale poczatki byly okropne.
eee tam nie ma co zalować po prostu porod to nie takie hop siup i nie wszystko jest tak jakbysmy chcialy

Stary 2011-05-24, 20:05   #4890
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie to zabrzmiało - w sklepach dla dorosłych

u nas to samo ale nie słychać nic tylko to takie jakby napompowane jest jak balonik...

jadłam ale bez pieczarek

no fakt
mój od razu po porodzie był przystawiony wiec ladnie sie nauczył ale jest duzy chlopak a mojego pokarmu mu za mało dlatego zaczelam dokarmiac ale wiadomo jak to jest z dokarmianiem... coraz mniej piersi coraz wiecej butli... i u mnie tak bylo teraz to juz prawie cały czas butla leci... to i nie dziwota ze pokarm zanika ale ja sie nie staram go pobudzac bo mi wygodnie karmic butlaa wiem ze dziecka nie krzywdze.
Ja tez miałam za mało pokarmu jak na potrzeby mojej córci, bo się duża urodziła i apetyt ma.

Cytat:

Tez się chce wybrać w ten weekend, w kalkulatorze mi wyszło 70 dd normalnie padłam, bo biust to ja mam taki jak nastolatka u progu dojrzewania

Jutro usg bioderek nareszcie, a piątek szczepionki, na razie szczepie tylko te obowiązkowe, a z rotawirusem i pneumokokami to się jeszcze zastanowię chwile, bo i tak ten drugi kompleksowy pakiet to ma oprócz nich jeszcze szczepionki na megingokoki i ospe, a te mi niepotrzebne no i kosztuje ponad 2 tysiące.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości