|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
|
|
|
|
#632 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
hej laski
niewiem czy juz sie rozglądałyscie ale co myslicie o takich zestawach do pokoju ? http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik...596626363.html czy wszystko osobno kupujecie? Edytowane przez Antiopa7 Czas edycji: 2011-05-24 o 15:53 |
|
|
|
#633 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale obecnie pracuje w przedszkolu, a raczej w przedszkolach bo mam tylko dodatkowe zajęcia a nie stały etat ale za rok mam zamiar poszukać właśnie jakiś etacik w szkole albo przedszkolu ![]() Baaaaardzo dobrze że idziesz na zwolnienie ![]() Cytat:
Cytat:
ale przynajmniej nie nyło mi za gorąco własnie obiecałam Wam foto w tej sukience, przy okazji zrobie
|
|||
|
|
|
#634 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pyszne byly, takie truskawkowe! ![]() my mamy opla vectre, też kombi ![]() Cytat:
jeszcze muszę się zaopatrzyć w glukoze ![]() superanckie ubranka ![]() Cytat:
łóżeczko super i śliczna pościel Tylko nie orientuje się zupełnie w cenach więc nie wiem czy to się opłaca czy lepiej byłoby kupić osobno ![]() Dziekuje Wam kochane za wszystkie kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak jak podejrzewałam pierwsza grupa zatańczyła super, a druga nieco ale to było do przewidzenia, dzieciaczki i tak były kochane przy tej pierwszej grupie to aż mi się płakać chciało, taka byłam z nich dumna! ![]() Śpiąca jestem strasznie, ide zrobić tylko mizerie do obiadu i chyba będzie drzemka
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-05-24 o 15:54 |
|||
|
|
|
#635 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#636 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie założyłam kiecki bo w jedną jakś właze jest czarna i chyba bym sie ugotowała he he
|
|
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupuje wszytsto oddzielnie, ale dlatego że uparłam się na łóżeczko z funkcją kołyski, a takiego nie ma w zestawie na allegro
|
|
|
|
|
#639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mam arbuza i winogrona, hmmm... i ochote na budyń Cytat:
![]() Troszke drogi ten zestaw, zorientuj się kochana czy osobno nie wyjdzie taniej ![]() Ja teraz mam w planach też za pościelą się porozglądać bo te allegrowskie wydają mi się strasznie drogie, musze pooglądać w sklepach albo nawet sie zorientować jakby szycie wyszło
|
||
|
|
|
#640 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śmiać mi się chciało tylko![]() Śliczne ![]() Dobrze, że wizyta udana Cytat:
![]() A dlaczego nie masz glukozy? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczności ![]() Dziękuję, dużo lepiej |
||||
|
|
|
#641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My dostaliśmy łóżeczko z materacem w prezencie, już wcześniej pokazywałm jego zdjęcie w wątku. Także przynajmniej o taki jeden, dość spory w sumie, wydatek mniej. Zastanawiam się jeszcze nad takimi podkładkami, które umieszcza się pod lózkiem i z każdego można zrobić kołyskę. Koleżanka mówiła, że na allegro kupiła. Pokóju dla małego nawet jeszcze nie zaczeliśmy przygotowywać. Zostało nam w sumie jakieś 3 miesiące jeszcze, więc powinnam zacząć coś ogarniać
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam sobi epół kilo truskawek i pochłone je w domku-no dobra moze podziele sie z mężem ale on bedzie dopiero ok 22
|
|
|
|
#643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asia.... ![]() :sl ina:
|
|
|
#644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo się ciesze ![]() Kurrrrde, czekam z niecierpliwością na wyniki konkursu, ciekawe co tma szanowne Jury wymyśliło
|
||
|
|
|
#645 |
|
Rozeznanie
|
Hej kobiety w końcu i ja melduję się na nowym wątku
![]() Jestem świeżo po odebraniu wyników badań - na szczęście HIV i HCV ujemne, morfologia w miarę dobra, mocz ok tylko glukoza mnie trochę przestraszyła, bo niby mam 50 gr glukozy po 1 godzinie 138 mg/dl, a norma jest do 140 mg/dl i nie wiem czy tak czy siak nie jest za wysoka... Jeszcze mam jedną rzecz która spędza mi sen z powiek - dosłownie i w przenośni... Wiecie już, że mam się bronić 15 czerwca, ostatnio oddałam całość pracy do promotorki i czekałam aż mi ją sprawdzi - wczoraj poszłam na seminarium i okazało się, że promotorka nawet nie zajrzała do poszczególnych rozdziałów - poprawiła tylko przecinki w zakończeniu. Powiedziała, że wszytko jest ok i mam już tę pracę oprawiać - pytałam się jej dwa razy czy aby na pewno jest wszytko dobrze i czy sprawdziła - uparcie twierdzi, że tak. OK. tylko w przypadku pierwszego rozdziału tej pracy też tak twierdziła (to jest jedyny sprawdzony rudział - zaliczał poprzedni semestr) a potem tuż przed wpisami zadzwoniła do mnie krzycząc, że mam multum błędów stylistycznych w tym rozdziale i ze muszę je poprawić... Przejrzałam na spokojnie tą całość którą mi oddała - i sama znalazłam kilka błędów - praca nie była nawet przez nią tknięta
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
Moje 3 czapuchy
![]() Staram się właśnie was nadrobić, ale chyba nie dam rady. Muszę zrobić prezentację i się jej trochę nauczyć na jutro. Przydałby się jakiś banik na wizaż do rana
|
|
|
|
#647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do pracy z moich doświadczeń wynika, ze recenzenci pracy nie czytają a raczej tylko przeglądają praca przecież pisana jest na podstawie książek, w badaniach opisujesz co Ci wyszło więc moim zdaniem nie ma sie czego czepiać oddawaj i już ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pracą bym się nie przejmowała, daj może komuś przeczytać to ci powie czy jest na temat, czy ma sens ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczne są |
|
|
|
|
#650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka w końcu mam trochę czasu na nadrabianie. Mężuś pojechał gipsować mieszkanko a ja sobie odpoczywam
![]() Cytat:
A możesz podać linka do tych rurek?? bardzo fajne są
|
|
|
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja je kupiłam w zwykłym sklepie, one są z HappyMum - mają stronkę ale nie wiem czy da się kupić przez internet
|
|
|
|
|
#652 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Apropo ciuchów, to u mnie w mieście jest taki sklepik z odzieżą ciążową, kiedyś tam byłam oglądać bo mieli też normalne ciuchy, i widziałam że ceny nie były zbyt wygórowane, będę się musiała przejść |
|||
|
|
|
#653 |
|
Zadomowienie
|
śliczne w szczególności te bluzy z kapturem
![]() cotka pierwsza czapeczka wymiata
Edytowane przez gerda Czas edycji: 2011-05-24 o 19:05 |
|
|
|
#654 |
|
Wtajemniczenie
|
Co myślicie o takich spodniach: http://allegro.pl/rurki-ciazowe-najm...619788180.html - kolor biały.
|
|
|
|
#655 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i się chwalę, że dziś zaczynam 20 tydzień |
||||||
|
|
|
#656 |
|
Rozeznanie
|
ja już po usg, wszystko dobrze, chociaż lekarz nie mógł znaleźć pępowiny i nie wiem czy się jej w końcu dopatrzył
(na pewno gdzieś była ale pewnie chciał sprawdzić czy łożysko jest prawidłowe czy przodujące) dzidziuś waży 383g i wg pomiarów ma już główkę o śr 5 cm z wyników krwi wyszło że mam anemię i że się wyniki pogorszyły trochę. przepisał żelazo. nagrania nie mamy bo się z lekarzem źle zrozumieliśmy - ja zrozumiałam że o tym że chce się nagranie mówi się przed wizytą żeby zdążył płytę włożyć, a jemu chodziło że kilka dni wcześniej mam skierowanie na usg jeszcze żeby sprawdzić przepływy i się zastanawiam czy na takim usg tylko to badają czy pokazał by całego dzidziusia i czy mógł by to nagrać - zawsze to jakaś pamiątka.i nie mamy już celibatu, ale musimy uważać dziś w nocy tż nie będzie spał ![]() Idę nadrabiać |
|
|
|
#657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a Ty kochana dbaj o siebie
|
|
|
|
|
#658 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawa jaka pogoda będzie na początek wrzesnia... bo tak myśle jakie rzeczy wziąć dla maluszka heh tak się boję, że go albo za ciepło albo za lekko ubiorę :P a jeszcze 3 miesiące do porodu :P
|
|
|
|
#659 |
|
Wtajemniczenie
|
W razie czego, ten kto będzie Cię odbierał ze szpitala to może zabrać brakujące ciuszki
![]() Dziś jakaś cisza wieczorową porą, to zmykam do shopu
|
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
o rany... padłam
posprzątałam cały dom, tylko mycie podłogi mężulowi zostaje na jutro bo juz nie mam siły. I wymyłam schody na polu i parapety...mamy 3 sosny na podwórku i tak masakrycznie pyłek z nich leci taki żółty dowiedziałam się za to w pracy, że do macierzynskiego liczą się wszystkie premie i nagrody tylko szkoda, że do chorobowego nie...ale na zwolnieniu bede max 3 miesiace wiec nie strace duzo ![]() super cieszę się, że z maluchem ok. Szkoda trochę, że nie macie tego nagrania - u mnie to jakoś z automatu idzie ![]() ide czytac dalej |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

... to juz nie dla mnie....i wypisywanie 30 świadectw tez jakos do mnie nie przemawia :P
Jakoś tak dziwnie mi się telepało no i co? Ciśnienie 100/70 a tętno prawie 100
ale przynajmniej nie nyło mi za gorąco

mam skierowanie na usg jeszcze żeby sprawdzić przepływy i się zastanawiam czy na takim usg tylko to badają czy pokazał by całego dzidziusia i czy mógł by to nagrać - zawsze to jakaś pamiątka.