|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
nerola nie ściemniaj, wklej zdjęcie PO porodzie
![]() ![]() .....nic tylko pozazdrościć ![]()
#3692 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Oglądam Kubę W. i ja ubóstwiam tego Czesława
![]() ![]()
#3693 |
BAN stały
|
Dzięki Wam
![]() ![]() Youyou no to specjalnie dla Ciebie(żeby nie było) ale się uśmiałam.T.mi zrobił drugie: Iza Wam język pokazała haha |
![]() ![]() |
![]() |
#3694 |
Zakorzenienie
|
no niee
![]() ![]()
#3695 |
Zadomowienie
|
Nerolka nie dobijaj mnie tym zdjęciem bo zacznę walić głową o podłogę
![]() Beatko ten sab simplex około 60 koron w czeskiej aptece jak ostatnio kupowałam albo 80 teraz nie do końca pamiętam bo malutka już nie ma kolek dość długo tak do orientacji 100 koron to 16 zł. nic idę spać dobranoc Panienki moje ![]() ![]()
#3696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nerolka - pięknie wygląda Twoje ciałko ![]()
![]() |
#3697 |
Wtajemniczenie
|
A ja już po kąpieli i codziennym rytuale wcierania balsamów. Oby coś dały
![]() ![]() Dobranoc Mamuśki.
#3698 | ||
Zakorzenienie
|
Nerola - dobiłaś mnie
![]() Ty chyba chcesz żebyśmy tu wszystkie na depreche przedporodową jeszcze wpadły ![]() ![]() A Izunia ślicznie śpi na drugim zdjęciu - normalnie anioł nie dziecko ![]() witam z rana tak w ogóle, tż do pracy wyszedł, ja musiałam coś zjeść, teraz poprawiam wafelkami z masą kajmakową bo dalej głodna ale na słodkie tym razem ---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ---------- Cytat:
![]() może ja dzisiaj tez wkleje brzuszek bo już dawno nie robiłam mu zdjęcia a to juz w końcu ostatni dzień 32 tygodnia dziś ![]() o kurcze to widzę że na all nieźle zdzierają za niego bo wołają 35zł plus wysyłka ![]() przebitka więcej niż drugie tyle - złodzieje jedne ![]() a tak z ciekawości zapytam, bo ty prawie w Czechach mieszkasz miałabyś możliwość kupić tam u siebie ten Sab Simplex? i np. przesłać? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ---------- Cytat:
Brumek kochana - taki przypadek jak Nerola to się trafia jeden na milion ![]() ![]() Ja z pewnością tydzień po porodzie tak nie będę wyglądać ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-25 o 05:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3699 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() ![]() Później Was nadrobie bo muszę do ZUSu jechać ![]() Wstawiam aukcję z wózeczkiem ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=1629437063 |
![]() ![]() |
![]() |
#3700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja już nie pamiętam kiedy brzuszek balsamowałam - a odpukać - rozstępu ani jednego ![]() a zawsze bałam się rozstepów i myślałam że jak będę w ciązy to wydam majątek na jakieś kremy przeciw rozstępom, kupiłam wprawdzie oliwkę ale raz na jakiś czas jej użyje, czasem jakiś balsam przy okazji balsmowania całego ciała wsmaruje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3701 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Fotki buzieczki SARY ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nerola super wyglądasz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3703 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaka śliczna ta buźka Sary ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3704 |
Wtajemniczenie
|
witam się
![]() Nerolka to faktycznie przypadek jeden na milion chyba - w "realu" wygląda jakby naprawdę nie urodziła tydzień temu... ![]() a my mamy dzisiaj wizytę - o 17 dopiero,ale już nieśmiało prosimy o kciuki... ja nie wiem jak do tej 17 wysiedzę...dobrze, że pracy mam trochę to może jakoś zleci.... jestem już po śniadaniu i kawie i mam ochotę na drożdzówkę, ale walczę ze sobą żeby nie iść do sklepu.. bo po co mam się później jeszcze bardziej dołować swoją wagą po wizycie??? |
![]() ![]() |
![]() |
#3705 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A głupim gadaniem się nie przejmuj. One pewnie idealne Matki Polki na pokaz ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ależ u Nas w nocy piździło ![]() ![]() ![]() Dzisiaj mam luz bo idziemy na obiad do teściowej więc nie gotuje ![]() ![]() Pytanie do doświadczonych mam czy te takie przyczepiane osłonki na szybe do auta od słońca z jakimis postaciami z bajek czy te czarne roletki cos dają ?? Czy to tylko taki "bajerancki" szmelc ??
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3706 |
Zadomowienie
|
Nerola sliczny masz brzusio
![]() ![]() CarmelaSoprano Sliczniutka ta twoja córeczka ![]() ![]() A tak wogole CZESC WSZYSTKIM ![]()
Edytowane przez moniczka2123 Czas edycji: 2011-05-25 o 07:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3707 | |
Zakorzenienie
|
coś z rana mało ruchu u nas
![]() a ja sobie jeszcze chwile drzemki ucięłam i właśnie wstałam po raz drugi. Nadrobiłam wątkowe zaległości nareszcie, zjadłam śniadanko i pasowałoby się jakoś ogarnąć.. zapowiada się kolejny gorący duszny dzień.... ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
![]() Vaniliowa również ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3708 | ||
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() Vaniliova11, pieleszka za wizyty ![]() Cytat:
![]() ja juz przywyklam, od wielu lat tak dojezdzamy, praca a dom to odleglosc 400km - w weekendy jezdzimy, oczywiscie nie zawsze co tydzien udalo sie?? ![]() Scio, oby dzisiaj udalo sie wszystko pozalatwiac na uczelni - pomyslnie pozalatwiac ![]() ![]() brunetka2000 za badania i dobre wyniki ![]() nerola gratuluje takiego brzuszka ![]() ![]() BABONIK milego pobytu w Pradze, ja nigdy nie bylam... zazdraszczam ![]() Cytat:
i za polowanko w tesco ![]() tak apropos brzuszka neroli mam pytanie, czy rozstepy moga sie pojawic dopiero po porodzie? bo ostatnio znajomy sie mnie zapytal czy cos mi sie pojawia, ja - ze nie widze.. a on "to nie znaczy ze nie bedziesz miala, uwidocznia sie po porodzie" no to mnie pocieszyl ![]() jeszcze cos mialam napisac.... hmmm mozemi sie za chwile przypomni ![]()
![]() |
#3709 |
Zadomowienie
|
Za dzisiejsze wizyty
![]() ![]()
#3710 |
Zadomowienie
|
#3711 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Prześliczne!!! A w ogóle to dzień dobry wszystkim. Na nogach jestem od 5.30, bo mi pod oknami zaczęli drzewo ciąć piłą mechaniczną ![]() ![]() ale za to zrobiłam już dużo rzeczy - wzięło mnie na generalne porządki więc odkurzyłam, umyłam łazienkę, kuchnię, lodówkę, szafki.... potem zrobiłam domowy sterylizator mikrofalowy i wrzuciłam laktator i butelki..... i już mi się nie chce nic....
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-05-25 o 08:04 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3712 |
Zadomowienie
|
na mamusiach majowo czerwcowych wyczytalam ze wiekszosc szpitali zabiera ksiazeczke ciazy do dokumentacji, ktoras pisala ze kserowala
tak jest? po co im? nie wystarczy im ksero? chyba nam bardziej sa potrzebne do porownania przebiegu np przy kolejnej ciazy, o pamiatce nie wspomne
#3713 |
Zadomowienie
|
Aj ostatnio dokucza mi niskie cisnienie poprostu spie na stojaco... i co tu zaradzic ?? kawy bym wypila ale boje sie ze to malenstwu zaszkodzi... oj pomeczyc sie trzeba...
#3714 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3715 |
Zadomowienie
|
dzień dobry wszystkim!
Nerola - no normalnie dziewicze ciałko. wyglądasz jak nietknięta ![]() Kolina - moja siostra ma 2 dzieci i powiedziała to samo odnośnie rozstępów, że jej się pojawiły po porodzie. ![]() carmelasoprano - no Sara wygląda uroczo. coś niesamowitego, móc tak popodglądac dziecko. vaniliova11, pieleszka - kciuki za wizytę. ![]() a gdzie kmat, dusia ?a i Zanki nie ma od wczoraj, czy mi się wydaje. 83monia - leżec dupskiem do góry i odpoczywac. Apropo walenia głową w podłogę i kładzenia się na ziemi - też miałam takie odruchy.mam rozwiązała to bardzo szybko- przez 3 dni kiedy tak robiłam, ona to ignorowała, a jak mocniej stuknęłam głową w podłogę to jak zabolało, to przestałam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3716 |
Zakorzenienie
|
ja kawy nigdy nie piłam prawie, czasem jak mnie chęć naszła ale to rzadko a teraz to wcale, nawet tż mi zabrania pić kawy bo mówi że mi nie wolno bo gdzies usłyszał że kofeina w nadmiarze może zaszkodzić, ale wg mnie to bzdura, czasem upije mu łyka z jego kubeczka jak mi się zachce ale ja generalnie za kawą nigdy nie przepadałam
![]()
![]() |
#3717 |
Zadomowienie
|
Musze w internecie poszperac co na niskie cisnienie w ciazy pomoze
![]() Mój mężulek juz miesiac za granica za rowny miesiac o tej porze bedzie z nami juz ![]() ![]() ![]() ![]()
#3718 |
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Kolinko nie dziękuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3719 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
pije bo lubie, a jesli chodzi o cisnienie to raczej slabo na mnie dziala, jak jestem zmeczona, potrafie zasnac przy kawie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() oczywiscie wiem, ze one moga sie pojawic gdy sie nagle tyje lub chudnie, ale jakos nie wiazalam tego z okresem pologu czyli stres potrwa dluzej niz sadzilam
![]() |
#3720 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.