Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009) - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-24, 11:54   #2161
suonko2
Rozeznanie

Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Witam słonecznie ;-)
Wy piszecie o sandałkach, a ja o majtusiach malutkich. Poszłam wczoraj upolowac kilka par majtek malutkich dla Lenki i wiecie co? Nigdzie nie mogłam dostac Nie wiem czy wszyscy wpadli ostatnio na pomysł kupienia majtek dla swych pociech i wykupili co było, czy o co chodzi To samo ze skarpetkami cieniutkimi. Lenka nie ubierze butów bez skarpetek, a tu brak cieniutkich. Muszę jej zwykłe ubierac.
Butki sandałki miałam jej kupic takie z zakrytymi palcami, ale dostała od mojej siostry sandałki, które są odkryte (i pięta i palce). Sama takich bym nie kupiła, ale nawet jestem z nich zadowolona, mają mięciutką podeszwę i małej pasują, nie przewraca się, nie obija paluchów, nic z tych rzeczy.
Witaminy D3 nie podaję od zeszłego roku od maja, zarastało jej szybko ciemiączko - już dawno ma zarośnięte- i tak nam lekarka zleciła.
Lucky gratuluje pracy A co właściwie będziesz robic?
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 12:04   #2162
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Dziękuję za pamięć U mnie całkiem nieciekawie - jak dojdę do siebie to może coś napiszę. Teraz próbuję poczytać co u Was - ale kiepsko mi idzie

Przytulam i mam nadzieje na szybki powrot

Cytat:
Napisane przez jo@śka Pokaż wiadomość
karenina - wyjazd super. Trochę poplotkowałam z kuzynką, trochę pozwiedzaliśmy, dzieciaki zajmowały się sobą w ogródku. Fajnie gościć kogoś ale od czasu do czasu świetnie jest być czyimś gościem

Hehehe...pewnie

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
chciałam jeszcze Was zapytać czy podajecie jeszcze wit D3 ??

Nie

Dzien doberek

maly spi....
Mam dzisiaj w domu malego smarka
André sie przeziebil i kicha, z noska leci, troche cieply jest...tak wiec dzisiaj spedzamy dzien na domowo.
Mam nadzieje, ze tak jak ostatnim razem po dwace witamin + miodu, ktora mu zaserwowalam jutro obudzi sie zdrowy.

Zreszta teraz do przedszkola troche obawiam sie z nim chodzic...w naszym rejonie ujawnili juz sporo przypadkow zachorowan spowodowanych pewna bakteria, ktora wydaje sie dosc niebezpieczna a wiadomo, ze przedszkola to miejsca wysokiego ryzyka....sama nie wiem... Ola co o tym myslisz?

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 12:31   #2163
zebra666
Zakorzenienie

Karenina a jak mu ten miód dawkujesz\podajesz?

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 12:37   #2164
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Karenina a jak mu ten miód dawkujesz\podajesz?

Jak sie da:

- w herbatce (czasami dodaje jeszcze pare kropel cytrynki )
- z mlekiem
- mieszam owoc np. kiwi/banana z miodem
- na lyzeczce (maly uwielbia!)

No chyba ze miod koperkowy to raczej osobno, tak na lyzeczce tylko, bo mam sam w sobie intensywny smak, ale André lubi tez zmieszany z owocami

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2011-05-24 o 12:38
Stary 2011-05-24, 12:37   #2165
konspiracja
Zakorzenienie

Aniulka witaj

Lucky - gratuluję A co to za branża? Szybko Cię zwinęli. Czy może ma to jakiś związek z Twoimi kulinarnymi zdolnościami?

Zebra, no masakra z tą nianią. Dlatego ja zawsze będe zwolenniczką żlobków czy klubów malucha.
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
ja tam ostatnio doszlam do wniosku, ze jesli praca nie jest satysfakcjonujaca, to powinna byc przynajmniej dobrze platna, tak zeby troche wyrownac.
Bo jesli chodzi o satysfakcje, to w tej czy innej firmie trafi sie na taki, czy inny burdel
dobrze powiedziane. Oby tamta firma się odezwała.

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Dziękuję za pamięć U mnie całkiem nieciekawie - jak dojdę do siebie to może coś napiszę. Teraz próbuję poczytać co u Was - ale kiepsko mi idzie
Żeby wszystko jak najszybciej się ułożyło

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
Wiecie co te nianie.........sama obserwuję z ciekawością jak nianie opiekują się dziećmi np. na placu zabaw.I wcale zauroczona nie jestem,przykładowo na 8 niań 2 zajmują się dzieckiem a reszta plotkuje i nie zwraca uwagi co robi dzieciak.
O wspólnej zabawie w piaskownicy,na zjeżdżalni już nawet nie wspominam.
Też mam podobne obserwacje

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość

Aa i miałam Wam napisać że w środę idziemy z TZ na pierwszą wizytę do stomatologa z Olką
Moja dentyska zapropnowała, żebyśmy przyszli, że dostanie pastę i wcale nie musi jej zaglądać do buzi, jeśli będzie się bała. Po prostu mamy przyjść w "odwiedziny" żeby nie kojarzyła dentysty z czymś nieprzyjemnym
Super patent i chyba ma szanse powodzenia

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość

chciałam jeszcze Was zapytać czy podajecie jeszcze wit D3 ??
Tak
Owszem jest ciepło i słonecznie, ale przecież większość czasu na dworze i tak staramy się w cieniu spedzać, a poza tym smaruję małego filtrem, więc nie tak łatwo o wit. D.
Lekarka mówila ze jak naprawdę upały sie zaczną to tak co drugi dzień.

Cytat:
Aniu z wit D nie pomoge, bo sama mam dylemat czy dawać. Zapytam dopiero na szczepieniu. Wydaje mi się, że jak słoneczny dzień to można nie dać, a jak brzydko to dać... Chyba tak do 18 msc to takie warzne jak zarasta się ciemiączko, a teraz już mniej
A dla kości?

U nas nocki już ok, uspokoiły sie, 3jki górne prześwitują normalnie, ale jeszcze sie nie przebily...
Ktoś pytal o drzemki, tak Staś teraz i 3 godziny potrafi spac... tylko zauwazyłam tendencję do wcześniejszego padania czyli wstanie o 6.30 czasem już o 10.30 zaczyna trzeć oczy, nie wiem o co kaman bo to u nas pora na spacer Raz poszedl spac o tej porze i była to jedna drzemka w ciągu dnia, wiec ok. Dzisiaj wróciliśmy ze spaceru i padł mi bez obiadu...

Brombi, podziel się, co to za ćwiczenia, do których się motywujecie z koleżanką???

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2011-05-24 o 12:42
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 12:41   #2166
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Zreszta teraz do przedszkola troche obawiam sie z nim chodzic...w naszym rejonie ujawnili juz sporo przypadkow zachorowan spowodowanych pewna bakteria, ktora wydaje sie dosc niebezpieczna a wiadomo, ze przedszkola to miejsca wysokiego ryzyka....sama nie wiem... Ola co o tym myslisz?
Osobiscie uwazam, ze nie ma co panikowac, tylko starac sie czesciej myc rece (tez maluchom), porzadnie myc owoce i moze raczej starac sie podawac do picia wode mineralna albo przegotowana

Ja niestety nie moge pozwolic sobie na nieposlanie Sandry do zlobka. Zostaje mi tylko miec nadzieje, ze nic sie nie przyplacze.

No i oczywiscie obserwowac.

Zreszta nie raz sie pewnie zdarzy, ze nasze dzieci najedza sie ziemi i czego tam jeszcze, ale suma sumarum nic im nie bedzie
Stary 2011-05-24, 12:43   #2167
zebra666
Zakorzenienie

Karenina dzięki! Bo coś pokasłuje Piotrek coraz bardziej... Inhaluje go i dzisiaj dałam już syrop prawoślazowy... Jak wstanie dam mu miodu.

Konspi no dla kości też, ale chyba już nie w takiej ilości Przecież jak napierdziela tak słońcem dziecko chociaż 2 h na polu to chyba nie trzeba dodatkowo wit D. Dawałabym w niepogode i jak w domu trzeba siedzieć... A i mleka też lubi nadal się napić a tam też wit D.

Stary 2011-05-24, 12:53   #2168
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

hej mamusie

My podajemy wita D teraz pójdziemy na szczepienia to zobaczymy co powie nam pani doktor

Co do dentysty to my narazie nie idziemy bo wiem ze i tak Kinia jej ząbków nie pokaże.

Co do miodu to też zaczne małej podawać

Lucky gratuluje i trzymam kciuki za nianie
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 12:53   #2169
jo@śka
Rozeznanie

suonko - majty będą w lidlu od 30maja chyba. Kiedyś kupiłam tam kompleciki i były fajnej jakości, więc pewnie majty też będą dobre. Chyba około 12 zł za 3sztuki czy jakoś tak...
Resztę nadrobię później, wieczorem, bo zaraz lecę z dzieciakami do lekarza, bo Millka coś brzydko pokaszluje, a Leonowi muszę wziąć skierowanie na badania.
jo@śka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 13:03   #2170
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Konspi no dla kości też, ale chyba już nie w takiej ilości Przecież jak napierdziela tak słońcem dziecko chociaż 2 h na polu to chyba nie trzeba dodatkowo wit D. Dawałabym w niepogode i jak w domu trzeba siedzieć... A i mleka też lubi nadal się napić a tam też wit D.
Przede wszystkim zapobiega krzywicy. Toksyczna jest dopiero jak czterokrotnie przekroczy się dzienną dawkę.
Spór o wit d trwa od dawna. Ja uważam że moja pedi ma rację. A gdyby samo słonce wystarczyło żeby uzupełnić niedobor tej witaminy, to chyba dzieci w Afryce by nie chorowaly, a niestety jest inaczej...

a http://www.resmedica.pl/pl/archiwum/zdart5982.html podaje:

"witamina D jest jedną z nielicznych witamin, których nie musimy dostarczać w pożywieniu; organizm sam może produkować witaminę D pod wpływem promieni słonecznych, które przedostają się do naszej skóry. Naukowcy twierdzą, że dziesięć minut słonecznej kąpieli codziennie w czasie letnich miesięcy zapewnia odpowiednią dawkę tej witaminy na cały rok. Należy tu jednak brać pod uwagę indywidualne zapotrzebowania, np. to, że dzieci potrzebują więcej witaminy niż dorośli, a ponadto - że wraz z wiekiem zmniejsza się zdolność organizmu do wytwarzania tej witaminy pod wpływem promieni ultrafioletowych. Również osoby znajdujące się w zanieczyszczonym środowisku mają mniejsze szanse na odpowiednią ilość witaminy D w organizmie. Podobnie ci, którzy mają ciemną karnację, muszą otrzymywać więcej witaminy D, gdyż ich cera odbija promienie słoneczne".

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2011-05-24 o 13:04
Stary 2011-05-24, 13:13   #2171
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Osobiscie uwazam, ze nie ma co panikowac, tylko starac sie czesciej myc rece (tez maluchom), porzadnie myc owoce i moze raczej starac sie podawac do picia wode mineralna albo przegotowana

Ja niestety nie moge pozwolic sobie na nieposlanie Sandry do zlobka. Zostaje mi tylko miec nadzieje, ze nic sie nie przyplacze.

No i oczywiscie obserwowac.

Zreszta nie raz sie pewnie zdarzy, ze nasze dzieci najedza sie ziemi i czego tam jeszcze, ale suma sumarum nic im nie bedzie

A niech sobie tak jedza ziemie, nie mam z tym problemu...wszyscy jako maluchy sobie pojedlismy i zyjemy...zeby tylko ziemie...

Tylko w przedszkolu jak to w przedszkolu...o myciu rak mozna napisac legendy (sama wiesz), dzieciaki np. jak bawia sie w gotowanie to "jedza" kazdy tego samego ogorka, dziela sie jednym ciasteczkiem itp.

Wiadomo, ze jak nie ma wyboru to nie ma, ale najgorzej wlasnie jak jest - wtedy czlowiek siedzi i kombinuje...

Cytat:
Karenina dzięki! Bo coś pokasłuje Piotrek coraz bardziej... Inhaluje go i dzisiaj dałam już syrop prawoślazowy... Jak wstanie dam mu miodu.

Za rada Guci - sprobuj olejku koperkowego

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Przede wszystkim zapobiega krzywicy. Toksyczna jest dopiero jak czterokrotnie przekroczy się dzienną dawkę.
Spór o wit d trwa od dawna. Ja uważam że moja pedi ma rację.

Hehehe...a ja gdybym sie naszego sluchala to odstawilabym juz na wiosne

Umowilam sie wlasnie na babski wieczor dzisiaj...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 13:23   #2172
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:

Umowilam sie wlasnie na babski wieczor dzisiaj...
Ale Ci fajnie! Ale ja dziś fitnessuje wiec też nie narzekam

A co do jedzenia ziemi - żeby tylko ziemia... Byiśmy w sobotę w Parku Szczytnickim i Staś na chwile zostal sam z tyłu i szedł sobie za nami... Nagle widze on coś w bucie grzebie... wiecie w co wlazł??? No i malo brakowało, a wepchałby tą łapkę sobie do buziale dobiegłam na czas...
W ogóle, tak jak kiedyś lubiłam psy, tak teraz przy dziecku zaczynam ich "nie-lubić" a zwłaszcza wlaścicieli, którzy uważają że to takie naturalne jak piesek upstrzy trawnik tu i tam i nawet nie próbują po nich sprzątać...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2011-05-24, 13:28   #2173
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ci fajnie! Ale ja dziś fitnessuje wiec też nie narzekam

A co do jedzenia ziemi - żeby tylko ziemia... Byiśmy w sobotę w Parku Szczytnickim i Staś na chwile zostal sam z tyłu i szedł sobie za nami... Nagle widze on coś w bucie grzebie... wiecie w co wlazł??? No i malo brakowało, a wepchałby tą łapkę sobie do buziale dobiegłam na czas...
W ogóle, tak jak kiedyś lubiłam psy, tak teraz przy dziecku zaczynam ich "nie-lubić" a zwłaszcza wlaścicieli, którzy uważają że to takie naturalne jak piesek upstrzy trawnik tu i tam i nawet nie próbują po nich sprzątać...

Dokladnie - zeby tylko ziemia...André organizuje juz systematyczne polowania na mrowki i wszelki inne robaczki smigajace po ziemi...mrowek juz probowal...

Na szczescie w De to normalne, ze na spacerek z pieskami wlasiciele zabieraja woreczki na wiadome sprawy...

Malz smieje sie, od tego juz tylko krok od siedzenia na wc i czytania...
IMG_4410.jpgIMG_4411.jpg

Stary 2011-05-24, 13:32   #2174
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:

Na szczescie w De to normalne, ze na spacerek z pieskami wlasiciele zabieraja woreczki na wiadome sprawy...

No i dlaczego u nas ta moda "z zachodu" nie może się przyjąć?

Ale się Andruś zaczytał

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2011-05-24, 13:36   #2175
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
heloł
hm.. jeszcze 5 wyjdą, ale chyba do 3 rż. Ale skoro Agusia miała jako pierwsza taki komplet zębów, to kto wie czy nie nadszedł już czas

Iza miała 19 miesięcy jak miała wszystkie zeby, Grześ teraz ma 19 miesiecy i już ma 1 piątke i druga wyłazi
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 13:57   #2176
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

Dokladnie - zeby tylko ziemia...André organizuje juz systematyczne polowania na mrowki i wszelki inne robaczki smigajace po ziemi...mrowek juz probowal...

Załącznik 3981299Załącznik 3981300
słodziak

a co do psów, to Polska była i jest w tej kwestii daleko w tyle, nie ma koszów na odchody, i nie ma świadomego społęczeństwa - niestety
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 14:06   #2177
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Iza miała 19 miesięcy jak miała wszystkie zeby, Grześ teraz ma 19 miesiecy i już ma 1 piątke i druga wyłazi
Grześ ma już 5tki moja ma od miesiąca brzydkie kupy a nie umie ej tam wymacać a chciałabym już te piątki i będzie spokój

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
słodziak

a co do psów, to Polska była i jest w tej kwestii daleko w tyle, nie ma koszów na odchody, i nie ma świadomego społęczeństwa - niestety

dokładnie niby wymagają ale koszów nie ma!!! zresztą u nas czasem brakuje zwykłych koszów na śmieci a co dopiero koszów na odchody

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

karenina19

ale Ci dobrze też bym gdzieś poszła udanej imprezki
Stary 2011-05-24, 14:09   #2178
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Cytat:
suonko - majty będą w lidlu od 30maja chyba. Kiedyś kupiłam tam kompleciki i były fajnej jakości, więc pewnie majty też będą dobre. Chyba około 12 zł za 3sztuki czy jakoś tak...
Resztę nadrobię później, wieczorem, bo zaraz lecę z dzieciakami do lekarza, bo Millka coś brzydko pokaszluje, a Leonowi muszę wziąć skierowanie na badania.

Własnie też zamierzam kupić pare majteczek ale nie wiem czy u nas kupie takie malutkie. Joasia dzięki za info przejde się do lidla może faktycznie tam kupie najprędzej
Co do sandałków my mamy z ecco z ccc z tym że z ccc raz jej założyłam ale i szybko ściągłam coś jej nie pasowało w nich. W ecco moja się potyka nie wiem jak z ccc może jutro jej założe i zobacze jak w nich będzie śmigać
Stary 2011-05-24, 14:10   #2179
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 3981299Załącznik 3981300
u nas teraz w ogrodzie Sandra odkryla, ze mrowki istnieja i poki co przebudowuje ich domki z piasku

André jak zawsze

A co do pieskow... hmmm... i w Niemczech zdarzaja sie i tacy, co zostawiaja (tzn ich kejtry) conieco na trawniku/chodniku.

I Gocha, jak ktos chce to wystarczylby najzwyklejszy woreczek foliowy i najzwyklejszy kosz na smieci... zadnych specjalnych nie trzeba

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2011-05-24 o 14:12
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 15:08   #2180
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
No i dlaczego u nas ta moda "z zachodu" nie może się przyjąć?

Ale się Andruś zaczytał

Dobre pytanie...

Wczoraj w piaskownicy André zabarykadowal sie w jednym kaciku ze swoimi autkami i ksiazeczka...i tak sobie siedzial "czytal" co jakis robiac autkiem "Bruuuum!"

Cytat:

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
słodziak

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
dokładnie niby wymagają ale koszów nie ma!!! zresztą u nas czasem brakuje zwykłych koszów na śmieci a co dopiero koszów na odchody

ale Ci dobrze też bym gdzieś poszła udanej imprezki

Sorry, ale bo mialam napisac wlasnie, ze tak naprawde nie potrzeba zadnych specjalnych
woreczkow ani koszow, bo zwykle wystarczaja przeciez w zupelnosci no, ale skoro nawet zwyklych koszow brak...

Dzieki

Cytat:
u nas teraz w ogrodzie Sandra odkryla, ze mrowki istnieja i poki co przebudowuje ich domki z piasku

André jak zawsze

A co do pieskow... hmmm... i w Niemczech zdarzaja sie i tacy, co zostawiaja (tzn ich kejtry) conieco na trawniku/chodniku.

Przebudowuje mowisz? To przynajmniej zamiary ma pokojowe...oby mrowki to docenily...

Ano zdarzaja sie zdarzaja ale chyba rzadko, bo jak ktos kogos takiego zobaczy to odpowiedni komentarz zawsze sie znajdzie...i dobrze zreszta

Sluchajcie, André siedzi obok mnie w krzeselku i "karmi" mnie swoim jabkiem...wyciaga kawalek w raczce do mnie a jak ja sie nachylam, zeby ugryzc to zabiera reke z powrotem i sie smieje jak wariat... wiem, ze dopiero jak nie bedzie juz chcial jesc to mi da ugryzc a nawet zjesc cale...

Stary 2011-05-24, 15:17   #2181
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam

Podczytuje podczytuje a jakos brak mi weny na pisanie

Krzyże mnie bola juz chyba 3 dzien schylac sie nie moge a jutro jeszcze mamy wycieczke z dzieciakami z przedszkola trzymajcie kciuki oby ten dzien szybko zlecial

Kamilka spi sobie smacznie juz2,5 godz i chyba musze isc ja obudzic bo potem na noc nie bedzie mogla zasnac

Zaczytany Andre cudnie wyglada

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 16:03   #2182
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
I Gocha, jak ktos chce to wystarczylby najzwyklejszy woreczek foliowy i najzwyklejszy kosz na smieci... zadnych specjalnych nie trzeba
tylko że tak jak Maria zaznaczyła normalnych koszów też brak
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 20:46   #2183
suonko2
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki Zajrzę więc i do Lidla

A jeszcze mam dla was info - a raczej dla tych, którym pasują pieluszki Dada z Biedronki. Mam sąsiadkę, która tam pracuje i mówiła mi dziś, że jutro mają byc podwójne opakowania za 39,99.

To tyle - dobrej nocki
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 21:03   #2184
zebra666
Zakorzenienie

Suonko własnie czaje się na nie jutro a i w tesco widziałam zaś te pudła fajne na zabawki za 22zł. Tez mam andzieje, że jutro Tz mi kupi. Piotruś dostał od mojej cioci po kuzynach klocków bardzo dużo i potrzebuje pudła konkretnego

Kurcze mam kiepski nastrój ... ale piwko pije sobie... zmęczona jestem i mam @...

Stary 2011-05-24, 21:13   #2185
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to chyba trochę do przodu, hm?

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość

Tak jak dziewczyny napisały, to kwestia chęci, wychowania, przyzwyczajenia. Do Niemców nam w tym temacie niestety daleko. Ja akurat często widzę te kosze i co? Myślicie ze ilu właścicieli czworonogów łaskawie zabiera to, co powinni? Generalnie my nie mamy zamiłowania do trzymania porządków, bo to przecież "nie nasze" czyli nie za własnym płotem, to można syfić. Nie tak dawno pisałam o dzikich "wysypiskach" w centrum miasta...

Cytat:
Napisane przez suonko2 Pokaż wiadomość

A jeszcze mam dla was info - a raczej dla tych, którym pasują pieluszki Dada z Biedronki. Mam sąsiadkę, która tam pracuje i mówiła mi dziś, że jutro mają byc podwójne opakowania za 39,99.
Dzięki za cynk

Halo, czy ktoś tu bytuje jeszcze wieczorem?

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Kurcze mam kiepski nastrój ... ale piwko pije sobie... zmęczona jestem i mam @...
Zebra, ja tez to zdrowko
Malz juz przez godzine przey telefon gada

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2011-05-24, 21:19   #2186
zebra666
Zakorzenienie

Konspi ale co Ty też masz kiepski nastroj, piwo czy @

Stary 2011-05-24, 23:09   #2187
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Gdyby u Nas były kosze nawet na śmieci gdzie oczywiście ich brak czasem chce wyrzucić np.papierek z loda i co trzymam tak długo jak znajde kosz a mam chodzić z kupą dopuki nieznajde kosza Wole iść dalej z dala od ludzi i osiedli tam nikt nie widzi i nikomu nie przeszkadza

Poznań Wrocław większe miasta pewnie kosz stoi co kilka metrów.
Stary 2011-05-25, 06:21   #2188
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
Ale to chyba trochę do przodu, hm?

fakt - szybko
ale dzieci "pedzone" na bebilonie pepti

zresztą Iza ma już 6 i nowe dwie 1 - a ma 5 lat dopiero

a zapomniałam - Grześ nie ma stulejki -

Edytowane przez magdawikp
Czas edycji: 2011-05-25 o 06:27
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 08:14   #2189
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Krzyże mnie bola juz chyba 3 dzien schylac sie nie moge a jutro jeszcze mamy wycieczke z dzieciakami z przedszkola trzymajcie kciuki oby ten dzien szybko zlecial
Zaczytany Andre cudnie wyglada

No to dzien juz sie zaczal...oby dzieciaki cie oszczedzily choc troche...

Cytat:
a zapomniałam - Grześ nie ma stulejki -

Jeeee!!

Dzien doberek

u malego w pokoju jeszcze cicho wiec korzystam...

Wieczor udal sie wczoraj wspaniale!
Prawie 6 godzin zlecialo nie wiadomo kiedy

André dostal od ciotek ksiazeczki, jak sie obudzi to mu pokaze

Stary 2011-05-25, 08:49   #2190
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
a mi sie @ spoznia juz 4 dni , testowanie wyszlo negatywnie... i jesli sie nie pojawi do niedzieli, to trzeba mi bedzie isc do gin sprawe wyjasnic. Chociaz podejrzewam, ze jest to zwiazane ze stresem, ktory ostatnio mam w pracy

Maria, z tego co pamietam, to w Poznaniu tez zwykle brakowalo koszy na smieci... no chyba, ze w ostatnim czasie sie to zmienilo

Zreszta wy sobie nie myslcie, ze w De stoja kosze jak grzyby po deszczu. Tutaj tez trzeba szukac, przynajmniej w Bremen, moze Braunschweig jest lepiej zorganizowane . Ale jak juz tez wspomniala Konspi, wszystko zalezy od kultury i checi.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości