|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Rozeznanie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Witam słonecznie ;-)
Wy piszecie o sandałkach, a ja o majtusiach malutkich ![]() ![]() ![]() Butki sandałki miałam jej kupic takie z zakrytymi palcami, ale dostała od mojej siostry sandałki, które są odkryte (i pięta i palce). Sama takich bym nie kupiła, ale nawet jestem z nich zadowolona, mają mięciutką podeszwę i małej pasują, nie przewraca się, nie obija paluchów, nic z tych rzeczy. Witaminy D3 nie podaję od zeszłego roku od maja, zarastało jej szybko ciemiączko - już dawno ma zarośnięte- i tak nam lekarka zleciła. Lucky gratuluje pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
Przytulam i mam nadzieje na szybki powrot ![]() Cytat:
Hehehe...pewnie ![]() Nie ![]() Dzien doberek ![]() maly spi.... Mam dzisiaj w domu malego smarka ![]() André sie przeziebil i kicha, z noska leci, troche cieply jest...tak wiec dzisiaj spedzamy dzien na domowo. Mam nadzieje, ze tak jak ostatnim razem po dwace witamin + miodu, ktora mu zaserwowalam jutro obudzi sie zdrowy. Zreszta teraz do przedszkola troche obawiam sie z nim chodzic...w naszym rejonie ujawnili juz sporo przypadkow zachorowan spowodowanych pewna bakteria, ktora wydaje sie dosc niebezpieczna a wiadomo, ze przedszkola to miejsca wysokiego ryzyka....sama nie wiem... ![]()
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
Karenina a jak mu ten miód dawkujesz\podajesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2164 |
Zakorzenienie
|
Jak sie da: ![]() - w herbatce (czasami dodaje jeszcze pare kropel cytrynki ![]() - z mlekiem - mieszam owoc np. kiwi/banana z miodem - na lyzeczce (maly uwielbia!) No chyba ze miod koperkowy to raczej osobno, tak na lyzeczce tylko, bo mam sam w sobie intensywny smak, ale André lubi tez zmieszany z owocami ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-05-24 o 12:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2165 | |||||
Zakorzenienie
|
Aniulka witaj
![]() Lucky - gratuluję ![]() Zebra, no masakra z tą nianią. Dlatego ja zawsze będe zwolenniczką żlobków czy klubów malucha. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak ![]() Owszem jest ciepło i słonecznie, ale przecież większość czasu na dworze i tak staramy się w cieniu spedzać, a poza tym smaruję małego filtrem, więc nie tak łatwo o wit. D. ![]() Lekarka mówila ze jak naprawdę upały sie zaczną to tak co drugi dzień. Cytat:
![]() U nas nocki już ok, uspokoiły sie, 3jki górne prześwitują normalnie, ale jeszcze sie nie przebily... Ktoś pytal o drzemki, tak Staś teraz i 3 godziny potrafi spac... tylko zauwazyłam tendencję do wcześniejszego padania czyli wstanie o 6.30 czasem już o 10.30 zaczyna trzeć oczy, nie wiem o co kaman bo to u nas pora na spacer ![]() Brombi, podziel się, co to za ćwiczenia, do których się motywujecie z koleżanką???
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-05-24 o 12:42 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja niestety nie moge pozwolic sobie na nieposlanie Sandry do zlobka. Zostaje mi tylko miec nadzieje, ze nic sie nie przyplacze. No i oczywiscie obserwowac. Zreszta nie raz sie pewnie zdarzy, ze nasze dzieci najedza sie ziemi i czego tam jeszcze, ale suma sumarum nic im nie bedzie ![]()
![]() |
#2167 |
Zakorzenienie
|
Karenina dzięki! Bo coś pokasłuje Piotrek coraz bardziej... Inhaluje go i dzisiaj dałam już syrop prawoślazowy... Jak wstanie dam mu miodu.
Konspi no dla kości też, ale chyba już nie w takiej ilości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2168 |
Zadomowienie
|
hej mamusie
![]() My podajemy wita D teraz pójdziemy na szczepienia to zobaczymy co powie nam pani doktor ![]() Co do dentysty to my narazie nie idziemy bo wiem ze i tak Kinia jej ząbków nie pokaże. Co do miodu to też zaczne małej podawać ![]() Lucky gratuluje i trzymam kciuki za nianie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Rozeznanie
|
suonko - majty będą w lidlu od 30maja chyba. Kiedyś kupiłam tam kompleciki i były fajnej jakości, więc pewnie majty też będą dobre. Chyba około 12 zł za 3sztuki czy jakoś tak...
Resztę nadrobię później, wieczorem, bo zaraz lecę z dzieciakami do lekarza, bo Millka coś brzydko pokaszluje, a Leonowi muszę wziąć skierowanie na badania. |
![]() ![]() |
![]() |
#2170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spór o wit d trwa od dawna. Ja uważam że moja pedi ma rację. A gdyby samo słonce wystarczyło żeby uzupełnić niedobor tej witaminy, to chyba dzieci w Afryce by nie chorowaly, a niestety jest inaczej... a http://www.resmedica.pl/pl/archiwum/zdart5982.html podaje: "witamina D jest jedną z nielicznych witamin, których nie musimy dostarczać w pożywieniu; organizm sam może produkować witaminę D pod wpływem promieni słonecznych, które przedostają się do naszej skóry. Naukowcy twierdzą, że dziesięć minut słonecznej kąpieli codziennie w czasie letnich miesięcy zapewnia odpowiednią dawkę tej witaminy na cały rok. Należy tu jednak brać pod uwagę indywidualne zapotrzebowania, np. to, że dzieci potrzebują więcej witaminy niż dorośli, a ponadto - że wraz z wiekiem zmniejsza się zdolność organizmu do wytwarzania tej witaminy pod wpływem promieni ultrafioletowych. Również osoby znajdujące się w zanieczyszczonym środowisku mają mniejsze szanse na odpowiednią ilość witaminy D w organizmie. Podobnie ci, którzy mają ciemną karnację, muszą otrzymywać więcej witaminy D, gdyż ich cera odbija promienie słoneczne".
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-05-24 o 13:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A niech sobie tak jedza ziemie, nie mam z tym problemu...wszyscy jako maluchy sobie pojedlismy i zyjemy...zeby tylko ziemie... ![]() Tylko w przedszkolu jak to w przedszkolu...o myciu rak mozna napisac legendy (sama wiesz), dzieciaki np. jak bawia sie w gotowanie to "jedza" kazdy tego samego ogorka, dziela sie jednym ciasteczkiem itp. ![]() Wiadomo, ze jak nie ma wyboru to nie ma, ale najgorzej wlasnie jak jest - wtedy czlowiek siedzi i kombinuje... ![]() Cytat:
Za rada Guci - sprobuj olejku koperkowego ![]() Cytat:
Hehehe...a ja gdybym sie naszego sluchala to odstawilabym juz na wiosne ![]() Umowilam sie wlasnie na babski wieczor dzisiaj... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2172 |
Zakorzenienie
|
Ale Ci fajnie! Ale ja dziś fitnessuje wiec też nie narzekam
![]() A co do jedzenia ziemi - żeby tylko ziemia... Byiśmy w sobotę w Parku Szczytnickim i Staś na chwile zostal sam z tyłu i szedł sobie za nami... Nagle widze on coś w bucie grzebie... wiecie w co wlazł??? No i malo brakowało, a wepchałby tą łapkę sobie do buzi ![]() ![]() W ogóle, tak jak kiedyś lubiłam psy, tak teraz przy dziecku zaczynam ich "nie-lubić" a zwłaszcza wlaścicieli, którzy uważają że to takie naturalne jak piesek upstrzy trawnik tu i tam i nawet nie próbują po nich sprzątać...
#2173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dokladnie - zeby tylko ziemia...André organizuje juz systematyczne polowania na mrowki i wszelki inne robaczki smigajace po ziemi...mrowek juz probowal... ![]() Na szczescie w De to normalne, ze na spacerek z pieskami wlasiciele zabieraja woreczki na wiadome sprawy... ![]() Malz smieje sie, od tego juz tylko krok od siedzenia na wc i czytania... ![]() IMG_4410.jpgIMG_4411.jpg
![]() |
#2174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale się Andruś zaczytał ![]()
![]() |
#2175 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Iza miała 19 miesięcy jak miała wszystkie zeby, Grześ teraz ma 19 miesiecy i już ma 1 piątke i druga wyłazi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do psów, to Polska była i jest w tej kwestii daleko w tyle, nie ma koszów na odchody, i nie ma świadomego społęczeństwa - niestety
![]() |
#2177 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
dokładnie niby wymagają ale koszów nie ma!!! zresztą u nas czasem brakuje zwykłych koszów na śmieci a co dopiero koszów na odchody ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- karenina19 ![]() ale Ci dobrze też bym gdzieś poszła ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2178 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Własnie też zamierzam kupić pare majteczek ale nie wiem czy u nas kupie takie malutkie. Joasia dzięki za info przejde się do lidla może faktycznie tam kupie najprędzej ![]() Co do sandałków my mamy z ecco z ccc z tym że z ccc raz jej założyłam ale i szybko ściągłam coś jej nie pasowało w nich. W ecco moja się potyka nie wiem jak z ccc może jutro jej założe i zobacze jak w nich będzie śmigać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() André jak zawsze ![]() A co do pieskow... hmmm... i w Niemczech zdarzaja sie i tacy, co zostawiaja (tzn ich kejtry) conieco na trawniku/chodniku. I Gocha, jak ktos chce to wystarczylby najzwyklejszy woreczek foliowy i najzwyklejszy kosz na smieci... zadnych specjalnych nie trzeba ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-05-24 o 14:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2180 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre pytanie... ![]() ![]() ![]() Wczoraj w piaskownicy André zabarykadowal sie w jednym kaciku ze swoimi autkami i ksiazeczka...i tak sobie siedzial "czytal" co jakis robiac autkiem "Bruuuum!" ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Sorry, ale ![]() ![]() Dzieki ![]() Cytat:
Przebudowuje mowisz? ![]() ![]() ![]() Ano zdarzaja sie zdarzaja ![]() ![]() Sluchajcie, André siedzi obok mnie w krzeselku i "karmi" mnie swoim jabkiem...wyciaga kawalek w raczce do mnie a jak ja sie nachylam, zeby ugryzc to zabiera reke z powrotem i sie smieje jak wariat... ![]() ![]()
![]() |
#2181 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Podczytuje podczytuje a jakos brak mi weny na pisanie ![]() Krzyże mnie bola juz chyba 3 dzien schylac sie nie moge a jutro jeszcze mamy wycieczke z dzieciakami z przedszkola ![]() ![]() Kamilka spi sobie smacznie juz2,5 godz i chyba musze isc ja obudzic bo potem na noc nie bedzie mogla zasnac ![]() Zaczytany Andre cudnie wyglada ![]()
#2182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2183 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A jeszcze mam dla was info - a raczej dla tych, którym pasują pieluszki Dada z Biedronki. Mam sąsiadkę, która tam pracuje i mówiła mi dziś, że jutro mają byc podwójne opakowania za 39,99. To tyle - dobrej nocki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2184 |
Zakorzenienie
|
Suonko własnie czaje się na nie jutro
![]() ![]() Kurcze mam kiepski nastrój ... ale piwko pije sobie... zmęczona jestem i mam @... |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Halo, czy ktoś tu bytuje jeszcze wieczorem? ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() Malz juz przez godzine przey telefon gada ![]()
![]() |
#2186 |
Zakorzenienie
|
Konspi ale co Ty też
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Zadomowienie
|
Gdyby u Nas były kosze nawet na śmieci gdzie oczywiście ich brak czasem chce wyrzucić np.papierek z loda i co
![]() ![]() ![]() Poznań Wrocław większe miasta pewnie kosz stoi co kilka metrów. |
![]() ![]() |
![]() |
#2188 |
Wtajemniczenie
|
fakt - szybko
ale dzieci "pedzone" na bebilonie pepti ![]() ![]() ![]() zresztą Iza ma już 6 i nowe dwie 1 ![]() a zapomniałam - Grześ nie ma stulejki - ![]() ![]() ![]()
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2011-05-25 o 06:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to dzien juz sie zaczal...oby dzieciaki cie oszczedzily choc troche... ![]() ![]() Jeeee!! ![]() ![]() Dzien doberek ![]() u malego w pokoju jeszcze cicho wiec korzystam... ![]() Wieczor udal sie wczoraj wspaniale! ![]() Prawie 6 godzin zlecialo nie wiadomo kiedy ![]() André dostal od ciotek ksiazeczki, jak sie obudzi to mu pokaze ![]()
![]() |
#2190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Maria, z tego co pamietam, to w Poznaniu tez zwykle brakowalo koszy na smieci... no chyba, ze w ostatnim czasie sie to zmienilo ![]() Zreszta wy sobie nie myslcie, ze w De stoja kosze jak grzyby po deszczu. Tutaj tez trzeba szukac, przynajmniej w Bremen, moze Braunschweig jest lepiej zorganizowane ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.