mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-24, 19:34   #3661
muffinka90
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Ja również rozkojarzona i zapominalska. Czasem zastanawiam się jak coś się nazywa. Podziwiam dziewczyny studiujące i zdające egzaminy.

Opalania natryskowego nie mam nigdzie blisko, a koszt też pewnie nie jest niski, a akurat krucho z kasą. Zostaje mi więc balsam brązujący, dobrze że już sprawdzony.

Myszeczka ale już masz dużą córeczkę
Daj spokoj, rozkojarzenie to malo powiedziane, wszystko gdzies zostawiam, zapominam wyjac cos na obiad, kupic chleba, wypozyczyc ksiazke z biblioteki, nie mowie juz o pracach na zajecia. Jak zdam ta sesje bez problemu to chyba cud bedzie

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 19:39   #3662
ela3010
Zadomowienie

Melduję się dziewczyny.

Jestem po pracy i po kontroli uszu syna, ma dreny w nich, niby ok a ściągamy je dopiero wlipcu.

Mysza ile Twoja córa ma dokładnie?, tzn kiedy kończy 4 lata bo mój synciol 30 października. Oczywiście ja teraz bardziej nastawiona na córę, a Ty? Ale drugim synusiem też się będę cieszyć, tam w gorze wiedzą co robią

Daria córeńka urocza, Twoja Myszeczko oczywiście też

Kasik mam nadzieję że chociaż część drzewek uratujesz bo szkoda strasznie.

Tińca współczuję, trzymaj się kochana

Gratuluję udanych wizyt kochane, zarówno wczorajszych jak i dzisiejszych.

Marejta to truskawki się należały po tak pozytywnie załatwionych sprawach

Dziewczyny odnośnie oduczania dzieci smoczków, spania z rodzicami itp itd, nie pozwólcie sobą rządzić bo tak to się zaczyna a potem jest coraz gorzej. To że dziecko płacze to nie znaczy że trzeba mu ustąpić. Jak się postanowi coś to trzeba wytrwać.
My z mężem uczyliśmy synka spać w swoim pokoju, w pierwszy dzień płakał godzinę że chce do nas, a w drugi już tylko 10min bo wiedział że nie ustąpimy, ale gdybyśmy ustąpili to wtedy zaczęłaby się jazda.
Więc powodzenia życzę mamusiom w postanowieniach

A moje dziecko ma taki kwiatuszek przytulankę, dostał ją jak miał 2tygodnie, teraz to już ledwo się trzyma

No to pa
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 19:49   #3663
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Dziewczyny odnośnie oduczania dzieci smoczków, spania z rodzicami itp itd, nie pozwólcie sobą rządzić bo tak to się zaczyna a potem jest coraz gorzej. To że dziecko płacze to nie znaczy że trzeba mu ustąpić. Jak się postanowi coś to trzeba wytrwać.
My z mężem uczyliśmy synka spać w swoim pokoju, w pierwszy dzień płakał godzinę że chce do nas, a w drugi już tylko 10min bo wiedział że nie ustąpimy, ale gdybyśmy ustąpili to wtedy zaczęłaby się jazda.

A moje dziecko ma taki kwiatuszek przytulankę, dostał ją jak miał 2tygodnie, teraz to już ledwo się trzyma

No to pa
Oj zgadzam sie! Spanie z rodzicami to dla mnie rzecz nie do przyjecia...pozniej tyle problemow i nerwow dla rodzicow i dziecka jak dochodzi do rozlaki...Moja mama do 4-ego roku nie umiala odciac pepowiny mojej siostrze!
Dlatego moj synek od pierwszego dnia spal w swoim lozeczku - pierwsze miesiace w naszym pokoju, a pozniej u siebie. Zawsze byl buziak na noc i odkladanie do lozeczka, aby nauczyl sie zasypiac sam. Co prawda teraz w okresie buntu musze sie ze dwa razy do niego wrocic i ucalowac jeszcze raz - bo mnie wola...ale nie bylo sytuacji abym z nim siedziala i czekala az zasnie.... no,ale kazdy chowa dziecko pod siebie i kazdy robi jak mu instynkt podpowiada

Szwagier mnie wkurzyl, bo przylazl i zaczal sie wymadrzac o homoseksualistach-wielki przeciwnik... powiedzialam mu , aby tak nie fikal, bo jak filipcio bedzie gejem to dopiero mu jako chrzestnemu bedzie glupio. A ja jako matka bede zawsze po stronie syna- jego sprawa, jego zycie....To omalo mnie nie udusil za te slowa...eh,szwagier jeszcze mlody jest i malo tolerancyjny...

Ide pozrec ostatani porcje makaronu z truskawkami
Stary 2011-05-24, 20:22   #3664
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Melduję się dziewczyny.

Jestem po pracy i po kontroli uszu syna, ma dreny w nich, niby ok a ściągamy je dopiero wlipcu.

Mysza ile Twoja córa ma dokładnie?, tzn kiedy kończy 4 lata bo mój synciol 30 października. Oczywiście ja teraz bardziej nastawiona na córę, a Ty? Ale drugim synusiem też się będę cieszyć, tam w gorze wiedzą co robią

Daria córeńka urocza, Twoja Myszeczko oczywiście też

Kasik mam nadzieję że chociaż część drzewek uratujesz bo szkoda strasznie.

Tińca współczuję, trzymaj się kochana

Gratuluję udanych wizyt kochane, zarówno wczorajszych jak i dzisiejszych.

Marejta to truskawki się należały po tak pozytywnie załatwionych sprawach

No to pa

Moja Julcia ma dokładnie 4 latka 6 lipca
Każdy mówi że jak na 4 latka to jest mała

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 20:32   #3665
ela3010
Zadomowienie

GGora no to gratuluję super wychowywania syna, zwłaszcza z tym spaniem, u nas to już mąż siedzi i usypia
Ale u was to bomba
Moje dziecko do trzeciego roku życia nie przespało ani jednej całej nocy, budził się po siedem razy i czegoś chciał, ale wreszcie śpi całe noce, więc już na to usypianie przymknęliśmy oko
Mam nadzieję że drugie będzie śpiochem

Myszka Twoja córa wcale nie wygląda na małą, już duża panna. Mój z kolei jest duży jak na swój wiek, ale duży się urodził i tak mu zostało
A, i fajna data ten 6 lipiec, uwielbiam ten miesiąc bo ja się w nim urodziłam
Stary 2011-05-24, 20:36   #3666
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
GGora no to gratuluję super wychowywania syna, zwłaszcza z tym spaniem, u nas to już mąż siedzi i usypia
Ale u was to bomba
Moje dziecko do trzeciego roku życia nie przespało ani jednej całej nocy, budził się po siedem razy i czegoś chciał, ale wreszcie śpi całe noce, więc już na to usypianie przymknęliśmy oko
Mam nadzieję że drugie będzie śpiochem

Myszka Twoja córa wcale nie wygląda na małą, już duża panna. Mój z kolei jest duży jak na swój wiek, ale duży się urodził i tak mu zostało
A, i fajna data ten 6 lipiec, uwielbiam ten miesiąc bo ja się w nim urodziłam

Moja Julia też nie śpi sama w pokoju bo się boi, nawet włączona lampka nie pomaga. Teraz śpi u Nas w pokoju na drugim łóżku, ale na zimę znowu pójdzie do pokoiku swojego. Ostatnio to się bała much normalnie jak widziała to tak płakała jak poparzona normalnie szok, ale to ją babka postraszyła że jej się mucha albo pszczoła wpląta w włosy. Już niemamy sił do tej babki Naszej, stare pru pru.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-24, 20:47   #3667
ela3010
Zadomowienie

Myszka mój Matik też się boi much, komarów, WSZYSTKIEGO.
Jak go przenieśliśmy do pokoju to uparcie twierdził że tam są duchy, i nic nie dało wmawianie mu że ich nie ma. Więc w nie uwierzyliśmy, po czym mąż wziął worek i je rzekomo wyłapał, skakał jak szalony po pokoju, potem razem wynieśli je do śmieciary i skończyło się, podziałało.
Dzieci to dziwne wyobrażenia mają
Stary 2011-05-24, 20:57   #3668
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Jak go przenieśliśmy do pokoju to uparcie twierdził że tam są duchy, i nic nie dało wmawianie mu że ich nie ma. Więc w nie uwierzyliśmy, po czym mąż wziął worek i je rzekomo wyłapał, skakał jak szalony po pokoju, potem razem wynieśli je do śmieciary i skończyło się, podziałało.
Hahahaha...musialo przezabawnie wygladac, jak twoj maz skakal z tym workiem a synek z taka powazna mina obserwowal swojego wybawce
Stary 2011-05-24, 21:18   #3669
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Śliczne córeczki macie Mi się marzy dziewczynka w brzuszku Na ostatnim usg była dziewczynka, ale potwierdzimy płeć dopiero 7 czerwca, jeżeli oczywiście maleństwo nam na to pozwoli.

Ależ się dziewczyny zmęczyłam. 4 godziny sekatorem obcinałam chore gałązki z thuji. A zrobiłam tylko 6 sztuk... masakra jakaś Do tego kolejne 2 thuje już całkiem padły Wyladowały na śmietniku. Już tracę nadzieję, że się uda je uratować

W czwartek rano idę do lekarza po L4 Koniec ze stresami w pracy Przy okazji gin mnie zbada i zobaczę moją kruszynkę

Idę się myć, bo już ledwo na oczy widzę. Kolorowych snów mamusie

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 21:24   #3670
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:

Dokładnie duchy tez niby są i baby jagi.
Jak SCOOBY DOOO to oglada i sie nie boi tylko by to ogladała a tak to sie boi. Dobry pomysł z tym miałaś musimy też nad tym pomyslec

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Śliczne córeczki macie Mi się marzy dziewczynka w brzuszku Na ostatnim usg była dziewczynka, ale potwierdzimy płeć dopiero 7 czerwca, jeżeli oczywiście maleństwo nam na to pozwoli.

Ależ się dziewczyny zmęczyłam. 4 godziny sekatorem obcinałam chore gałązki z thuji. A zrobiłam tylko 6 sztuk... masakra jakaś Do tego kolejne 2 thuje już całkiem padły Wyladowały na śmietniku. Już tracę nadzieję, że się uda je uratować

W czwartek rano idę do lekarza po L4 Koniec ze stresami w pracy Przy okazji gin mnie zbada i zobaczę moją kruszynkę

No to trzymamy kciuki w czwartek, . Współczuje z tymi kwiatami

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-24, 22:21   #3671
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość

Kurde, moze zlapaly jakas chorobe w sklepie? Jedyne co mi przyszlo do glowy to jechac do sklepu ogrodniczego i pogadac, moze jakas odzywka im pomoze??? Mi sie kilka lat temu nie przyjely 3 thuje- prawdopodobnie juz w sklepie byly zmaltretowane. Szkoda by bylo wywalic tyle krzaczkow- to ogromne koszty przede wszystkim!

A ty sie tak nie przemeczaj! 4 godziny na sloncu w ciazy!!! grrrr... chyba w tylek chcesz!
a tylko jutro mi napisz, ze cie dupsko boli od siedzenia na plytkach,albo masz odciski na palcach! Bedziesz miec l4 to spokojnie podzialasz.

Ja tez ide spac...zjadlam truskawki- tata mnie wystraszyl, zebym tyle ich nie jadla bo sie zatruje- cos nowego chyba? Bo niby 30 lat temu moja mama miala zatrucie ciazowe i zielone wody plodowe na 2 tyg przed terminem ponoc wlasnie przez trusawki.... no,ale wtedy to byly inne czasy i moglo byc od wszystkiego, nie? ( w sumie z drugiej strony to by wiele wyjasnialo odnosnie charakteru mojego brata seseseses....)

Do jutra mamuski, spokojnej nocki i milych snow
Stary 2011-05-24, 23:14   #3672
agnieszka09
Wtajemniczenie

DARUSIA Oliwcie to ja zawsze podziwiam a w jej wloskach to jestem zakochana ma taki piekny kolor

MYSZECZKA ojej az mnie na lezki wzielo jak sobie przypomne mojego czorta malutkiego...jak ogadam zdjeica z pierwszego miesiaca jej zycia to zawsze mnie na placz bierze...core masz slicza,ale widac po kim

TINCIA wspolczuje...

a tu Wam pokaze mojego babelka 4 tygodnie temu.w koncu zdjecia zeskanowalam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg usg 001.bmp.jpg (38,0 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg usg 002.bmp.jpg (32,9 KB, 64 załadowań)

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 02:28   #3673
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość

a tu Wam pokaze mojego babelka 4 tygodnie temu.w koncu zdjecia zeskanowalam
piękny widać ze 4d jak na żywo ja w nast tyg ide posłuchac bicia serduszka. moze nagram dla mojego tż niech uslyszy a nie tylko zobaczy na zdjeciach..

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 07:04   #3674
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

mnie tz namawia na 3d badz 4d , ja nie jestem przekonana do tego....
zawsze mnie to jakos odstraszalo;/ w ktorym tygodniu najlepiej isc?

tak w ogole dzien dobry!
CZY JEST TU KTOS KTO MI SZYBKO ODPISZE??

CO MOZEMY PRZECIWBOLOWEGO? ja zaraz padne z bolu, tak mnie 2 zeby bolą ze przerzucilo sie juz na cala szczenkę, no jakas tragedia-RATUNKU!!!

Wczoraj mnie jeszcze tz na maxa wkurzyl i sie poklocilismy bardzo;/

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

agnieszka piękny maluszek
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 07:36   #3675
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
mnie tz namawia na 3d badz 4d , ja nie jestem przekonana do tego....
zawsze mnie to jakos odstraszalo;/ w ktorym tygodniu najlepiej isc?

tak w ogole dzien dobry!
CZY JEST TU KTOS KTO MI SZYBKO ODPISZE??

CO MOZEMY PRZECIWBOLOWEGO? ja zaraz padne z bolu, tak mnie 2 zeby bolą ze przerzucilo sie juz na cala szczenkę, no jakas tragedia-RATUNKU!!!

Wczoraj mnie jeszcze tz na maxa wkurzyl i sie poklocilismy bardzo;/

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

agnieszka piękny maluszek
apap

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 08:16   #3676
magolina
Wtajemniczenie

Cześć mamuśki.

darusia paracetamol

Ja tylko na chwilę, nadrobie kiedy indziej bo teraz zarobiona jestem, wzięłam robotę z pracy do domu i ledwo się wyrabiam, a muszę do jutra skończyć
A potem czeka mnie pisanie na szybko ostatniego rozdziału magist. bo termin oddania za dwa tyg a ja w tyłku jestem, ale przez ostatnie fazy ze szpitalem i brzuchem całkowicie wyleciała mi ta obrona z głowy

Dziewczyny oczywiście prostuję moją literówkę, nie jestem w 24 tyg tylko 14tc

Dobra lece pisać dalej.
Trzymajcie się cieplutko
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 08:21   #3677
Darusiaaaa
Zakorzenienie

juz zadzwonilam do mamy zeby mi przyniosla apap jak bedzie do pracy szla i idzie do nas, mala kima a ja padam z bolu.
A.Camus
Stary 2011-05-25, 09:15   #3678
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Daj spokoj, rozkojarzenie to malo powiedziane, wszystko gdzies zostawiam, zapominam wyjac cos na obiad, kupic chleba, wypozyczyc ksiazke z biblioteki, nie mowie juz o pracach na zajecia. Jak zdam ta sesje bez problemu to chyba cud bedzie

hehehehehehe.... mam te same obawy

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 09:21   #3679
Darusiaaaa
Zakorzenienie

muffinka ja mam dokladnie to samo, po 4 razy chodze po cos do sklepu, smieje sie ze niedlugo bede jak ta rybka z nemo-Dori.
Otworze tezetowi drzwi i zapytam- a Pan do kogo?
dobrze, ze jeszcze pamietam ze dziecko idzie ze mna do sklepu ....i nie zapominam gdzie ja zostawiam:P
A.Camus
Stary 2011-05-25, 09:47   #3680
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
muffinka ja mam dokladnie to samo, po 4 razy chodze po cos do sklepu, smieje sie ze niedlugo bede jak ta rybka z nemo-Dori.
Otworze tezetowi drzwi i zapytam- a Pan do kogo?
dobrze, ze jeszcze pamietam ze dziecko idzie ze mna do sklepu ....i nie zapominam gdzie ja zostawiam:P
Ja mam to samo! Ide do sklepu po cos konkretnego a wracam z zupelnie czyms innym i dopiero w domu mi sie przypomina po co poszlam,ale juz mi sie nie chce wychodzic...dzis tez poszlam po mleko i pieczywo i w polowie drogi sie skapnelam , ze nie mam mleka...a co mialam w torebce??? nutelle

Co do bolu- moja gin powiedziala, ze w ostatniecznosci mozna wziasc 1/2 pyralginy na dobe. a tak to jak dziewczyny pisaly apap i paracetamol- nawet co 4 godziny.

Noc super przespana. Wstalismy o 8 rano bez nocnego budzenia. Zasnal tez po 21-ej, wiec wracamy do normy

Brak pomyslu na obiad.....
Stary 2011-05-25, 10:29   #3681
nikaa2
Wtajemniczenie

ggoraa
na obiad: zupa szczawiowa albo botwinka i najprostszy schabowy(ew.mielone)+ziem niaczki młode+mizeria (ew.młoda kapustka) albo pampuchy na parze, wiadomo kluseczki z truskawkami nasze wizażowe a tak to nalesniki ze szpinakiem albo z serem... spaghetti z pulpetami w sosie pomidorowym, pulpety, pizza makaronowa oooo... wiem powinnyśmy jadaĆ 2xtyg. rybkę np. dorsz na parze lub grilowany, pierogi z truskawkami albo ruskie... ja dzisiaj nie robię obiadu bo małża nie będzie w domu

głowa dzisiaj nie boli, pewnie przez to że ciśnienie wzrosło... wczoraj miałam 90/55 i to ciśnienie... dzisiaj idę na usg na 17tą to pierwsze genetyczne nie moge się doczekaĆ
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 10:49   #3682
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziekuję za trzymanie kciuków za Moją córcie, USG wyszło ok nie ma żadnych niespodzianek . Bardzo sie cieszę

Teraz się pochwalę Moja córcią zaraz po urodzeniu i jak ma teraz prawie 4 latka

Załącznik 3981612Załącznik 3981613Załącznik 3981614
Normalnie jak zobaczyłam Twoją córcie po porodzie to jakie miała ładne czarne włoski, ale teraz też jest bardzo fajna

Cytat:
Kurczę aż się uśmiechnęłam do komputera bo wyobraziłam sobie twojego tż z tym workiem jak skacze po pokoju, ale pomysł bardzo dobry i jak widać skuteczny Muszę sobie go gdzieś w głowie schować bo nigdy nie wiadomo kiedy się przyda

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki.

darusia paracetamol

Ja tylko na chwilę, nadrobie kiedy indziej bo teraz zarobiona jestem, wzięłam robotę z pracy do domu i ledwo się wyrabiam, a muszę do jutra skończyć
A potem czeka mnie pisanie na szybko ostatniego rozdziału magist. bo termin oddania za dwa tyg a ja w tyłku jestem, ale przez ostatnie fazy ze szpitalem i brzuchem całkowicie wyleciała mi ta obrona z głowy

Dziewczyny oczywiście prostuję moją literówkę, nie jestem w 24 tyg tylko 14tc

Dobra lece pisać dalej.
Trzymajcie się cieplutko
Spokojnie dasz rade z napisaniem pracy, ja też miałam dwa tygodnie na ostatni rozdział i oczywiście ja jak to ja zabrałam sie za to dopiero na tydzień przed, a tak naprawdę napisałam go w 4 dni, ale miałam 2 dni wolnego + weekend, dasz radę w dwa tygodnie, ja na szczęście skończyłam pisać w poniedziałek wieczorem bo wczoraj musiałam już oddać teraz czekam tylko co mi Pan promotor wymyśli do poprawek

A ja wczoraj w końcu nie dotarłam do tego sklepu po te truskawki bo ciągle coś, ale teraz chyba pójdę po nie bo mam chwilę spokoju w pracy

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 11:23   #3683
domi7ks
Zakorzenienie

Hej
Ja coś nie do życia jestem prawie 12 tydzień, a zero energii. I te mdłości mnie dobijają, już myślałam, że mi przejdzie

tez musze poszukać spodenek ciązowych. Bo się w moje nie mieszcze, brzuszek uciaskają
Kurcze córcia mi się osikała laptopa i teraz niektóre przyciski cięzko chodzą a ja zaczełam z nią odpieluchowywanie. Trzymajcie kciuki, przynajmniej za mnie, bo mam dośc latania ze szmatą i wycierania siuśków z paneli

Darusia, Myszeczka macie słodkie córeczki Myszeczka kiedy moja będzie taka duża?

Ja nigdy nie jadłam nalesników (ani pierogów) ze pisznakiem. Nika jak robisz ten nalesniki ze szpinakiem?Za mną chodzi szpinak ale jakos nie umiem go przyrzadzac. raz jadlam pyszna lasagne ze szpinakiem, ale do tej pory jak coś z nim robiłam to smakowało jak trawa

Ja jutro ide do gina ale na nfz, zeby mi zrobiła badania tzn cytologie i dal skierowanie na krew i mocz, bo nie miałam jeszcze w tej ciazy badan robionych. A w przyszlym tyg pojde do niego prywatnie na usg.

Acha my Polusia nauczylismy spac w swoim pokoiku jak miała 1,5 mies. Na poczatku łozeczko było z nami i w nim spała, ale potem przenieslismy do niej do pokoiku. Czasem zbudzi sie w nocy i laduje u nas w lozku, ale zazwyczaj ją wynosze (bo sie tsrasznie rozpycha)

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 11:31   #3684
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
ggoraa
na obiad: zupa szczawiowa albo botwinka i najprostszy schabowy(ew.mielone)+ziem niaczki młode+mizeria (ew.młoda kapustka) albo pampuchy na parze, wiadomo kluseczki z truskawkami nasze wizażowe a tak to nalesniki ze szpinakiem albo z serem... spaghetti z pulpetami w sosie pomidorowym, pulpety, pizza makaronowa oooo... wiem powinnyśmy jadaĆ 2xtyg. rybkę np. dorsz na parze lub grilowany, pierogi z truskawkami albo ruskie... ja dzisiaj nie robię obiadu bo małża nie będzie w domu

głowa dzisiaj nie boli, pewnie przez to że ciśnienie wzrosło... wczoraj miałam 90/55 i to ciśnienie... dzisiaj idę na usg na 17tą to pierwsze genetyczne nie moge się doczekaĆ
Dzieki za pomysly, chyba wlasnie zrobie nalesniki-ale z masa serowa jakos na reszte nie mam smaka

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Hej
tez musze poszukać spodenek ciązowych. Bo się w moje nie mieszcze, brzuszek uciaskają
Kurcze córcia mi się osikała laptopa i teraz niektóre przyciski cięzko chodzą a ja zaczełam z nią odpieluchowywanie. Trzymajcie kciuki, przynajmniej za mnie, bo mam dośc latania ze szmatą i wycierania siuśków z paneli
No ja tez zaczelam odpieluchowywanie,ale musialam przerwac, bo synciol mial goraczke dwa dni. Wogole jest uparty jak osiol jesli chodzi o nocnik. Musze kupic na allegro nakladke na sedes - taka ze schodkiem- moze to go przekona do doroslego sikania?

Czekam na przesylke- ciazowe legginsy, bo nie chce rozcinac w pasie tych normalnych, a na pogrzebie jak je mialam to myslalam tylko o tym a by je zdjac.
Wogole to podobaja mi sie ciazowe ogrodniczki, ale cena to porazka.
Stary 2011-05-25, 11:34   #3685
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
No ja tez zaczelam odpieluchowywanie,ale musialam przerwac, bo synciol mial goraczke dwa dni. Wogole jest uparty jak osiol jesli chodzi o nocnik. Musze kupic na allegro nakladke na sedes - taka ze schodkiem- moze to go przekona do doroslego sikania?

Wogole to podoaja mi sie ciazwe ogrodniczki, ale cena to porazka.
Ja nie wiem w ogóle czy załapie. Bo przeciez jak idziemy na spacero to zakładamy pieluche, narazie w domu chodzi bez ale sika gdzie popadnie
Pierwszy raz zaczelam sadzac na nocnik kolo roczku. Wtedy jak posadzilam tak siedziala i zawsze cos wpadło do nocnika a teraz to schodzi, chodzi kolo niego, za chwle siada, wstaje, idzie dalej i tak w kolko

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 11:36   #3686
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

Ja nigdy nie jadłam nalesników (ani pierogów) ze pisznakiem. Nika jak robisz ten nalesniki ze szpinakiem?Za mną chodzi szpinak ale jakos nie umiem go przyrzadzac. raz jadlam pyszna lasagne ze szpinakiem, ale do tej pory jak coś z nim robiłam to smakowało jak trawa
Szpinak wkładamy do rondelka z około pół szklanki mleka, przeciśniętym przez praskę czosnkiem , solą. Dusimy przez kilkanaście minut (trzeba uważać, żeby nie przywarł, w razie potrzeby dolewamy mleko albo wodę). Masę należy trochę przestudzić, dodajmy pokruszony twaróg, mieszamy. Masą smarujmy naleśniki, zawijamy i kładziemy do żaroodpornego naczynia.
Naleśniki posypujemy serem, okładamy pokrojonym w plastry pomidorem i posypujemy bazylią. Zapiekamy aż do zrumienienia sera.

Robię z takiego przepisu z netu, wychodzą niezłe

p.s. popijam sobie inkę z mlekiem i odrobiną miodu

p.s.2 ggorra nie ma sprawy, fajnie że jedna propozycja ci wpadła w oko )))

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-05-25 o 11:42
Stary 2011-05-25, 11:38   #3687
goldika
Zakorzenienie

hej

Tincia przykro mi

Dziewczyny ale macie słodkie te dziaciaczki i pomyśleć, że niedługo czeka Was powtórka z rozrywki i nowe szkraby w domach!

Ja nadal zabiegana jestem. Chcemy z Tż'tem kupić laptopa takie żeby gry pociągnął. Mam zamiar w wakacje trochę pograć bo potem to już czasu raczej nie będę miała a do tego już boję się upałów... tyle, że nie bardzo znam się na parametrach ale uparcie czytam i się douczam w tej kwestii.

Ale mam jedną bardzo dobrą wiadomość!!!!
Byłam wczoraj na konsultacji wyników toxo i.... możliwe, że lek w ogóle nie będzie mi potrzebny bo zakażenie ustępuje dziecko praktycznie wcale nie jest zagrożone, amniopunkcja na 90% nie będzie potrzebna! prawie aż się popłakałam u doktora jak mi to powiedział co prawda jeszcze za miesiąc mam powtórzyć badania ale powiedział, że on widzi to optymistycznie
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 12:51   #3688
marejta
Zadomowienie

A ja właśnie zjadłam całą miskę truskawek i już żałuję dlaczego tak mało kupiłam no ale przynajmniej się cieszę że sezon truskawkowy można uznać za otwarty

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 12:56   #3689
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Ale mam jedną bardzo dobrą wiadomość!!!!
Byłam wczoraj na konsultacji wyników toxo i.... możliwe, że lek w ogóle nie będzie mi potrzebny bo zakażenie ustępuje dziecko praktycznie wcale nie jest zagrożone, amniopunkcja na 90% nie będzie potrzebna! prawie aż się popłakałam u doktora jak mi to powiedział co prawda jeszcze za miesiąc mam powtórzyć badania ale powiedział, że on widzi to optymistycznie
super, ciesze się bardzo
3maj tak dalej

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
A ja właśnie zjadłam całą miskę truskawek i już żałuję dlaczego tak mało kupiłam no ale przynajmniej się cieszę że sezon truskawkowy można uznać za otwarty
oł je

ide się szykowaĆ do ginekologa a jeszcze przed tym musze kupiĆ pasek skórzany dla Tżta

3majcie kciuki
Stary 2011-05-25, 13:02   #3690
basiula19
Zadomowienie

U nas fajnie cieplutko......o 16:30 wizyta u gina trzymajcie kciuki bo mam starcha starsznego
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości