|
|
#2191 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Krakowianki - część XI
@cholerna
Zależy, jaka to bawełna. Czesankowa jest dobra. Poza tym 5 a 15% poliamidu to duża różnica. Dla przykładu, te skarpetki są OK i nawet tanie: http://allegro.pl/calzedonia-bawelni...621277986.html. Nie jestem jakąś maniaczką Calzedonii, różnie to z nimi bywa, ale na ogół są lepsi od standardów bazarowych. Jeśli ten wstrętny upał wreszcie zelżeje, zakładam jutro różowe z wielopaku h&m (dwa takie komplety mam już po 5 i 6 lat, ani jedna niteczka się nie przetarła, cholllera [sorry!]). Są skarpety i skarpetki, nie kupuj kota w skarpecie, skarpety chodzą parami itd. Z drugiej strony, o skarpetach podobno się nie dyskutuje, niech Wam skarpeta lekką będzie, dobranoc ![]() PS O, wiskoza jest milutka. Jej domieszka czyni bawełnę delikatniejszą, gładszą i bardziej przewiewną.
Królik doświadczalny w służbie wszystkim atopikom. Edytowane przez banana split Czas edycji: 2011-05-25 o 01:57 |
|
|
|
#2192 |
|
Copyraptor
|
Tylko mnie się wydaje, że 7zł za parę skarpet to tak dużo
bo potrzebowałabym np. przynajmniej 10, i jakoś mnie przeraża wydać 70zł na skarpety przecierają mi się w ekspresowym tempie, bo glany pewnie, niezależnie od tego, czy płacę 10-15zł za parę czy 3...więc od czasu do czasu kupuję sobie różne, i w zasadzie pasują mi wszystkie, które są elastyczne i rozciągliwe - nie znoszę, jak skarpety się rolują i zaginają |
|
|
|
#2193 | |||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Banana chyba jeszcze nie umie czytać po białemu ![]() Sporo, ale faktycznie jak są dobre to jest to inwestycja. |
|||
|
|
|
#2194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
.
|
||
|
|
|
#2195 |
|
Konto usunięte
|
dzień dobry
|
|
|
|
#2196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety nie
![]() Cytat:
Mam jeden komplet z H&M sprzed kilku lat-skarpetki nie do zdarcia! Kupilam w zeszlym roku-sa ok ale juz nie takie super jak kiedys...SPAAAAC |
|
|
|
|
#2197 | ||||||
|
Nie depcze krokusów
|
Witajcie, wróciłam rano do domu i udało mi się zapalić piecyk, mam ciepłą wodę
Cytat:
![]() Gdybyśmy mieli odpoczywać od długo stosowanej chemii, to zostałoby szare mydło. Jestem zdania, że gdy coś służy skórze, nie ma sensu się bawić w przerwy. Filtry chemiczne to trochę śliska sprawa i szczerze to gubię się w wynikach badań ich przenikalności, toksyczności itp. Przyznam, że wypadłam z tematu, olałam biochemię, eko-kosmetyki i inne takie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale łososia uwielbiam...Cytat:
Na pewno dobry?
|
|
|
#2198 |
|
Konto usunięte
|
o co Ci znowu chodzi?? każdy dzień mam mieć zły??
|
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wytrzyują obciążenie kilkudziesięciu kilogramow ![]() żyłki brak ![]() wyszłam wczoraj na angielski o 16 i włąsnie wróciłąm ![]() ogladaliśmy super mieszkanie 2 poziomowe i by nas to wyszło maksymalnie 400zł od osoby ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- hard Malla tylko zapytała o to co każda miała na myśli ![]() nie krzycz na Malle miała dobre intencje pewnie ![]() ![]() jak dobry to fanatycznie już jesteśmy dwie z dobrym dniem
|
|
|
|
|
#2200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo o cos takiego mi chodzi...Jak tak to ja potrzebuje 1 metr![]() I gdzie ty takie fajne mieszkanie znalazlas?! |
|
|
|
|
#2201 |
|
Konto usunięte
|
nie krzyczę, jednak dzień już nie do końca dobry
zmarł marszałek Marek Nawara
|
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
ramie mi odpada od dźwigania herbat
![]() i mam alergię:/
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|
|
|
#2203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na Radzikowskiego ale z tej strony obok Balickiej wiadukt
|
|
|
|
|
#2204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
decydujecie się? ja po ostatnim wypadzie do znajomej pod krk mam straszną ochotę przeprowadzić się tam chociaż na okres lata. tak by było cudownie!
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
||
|
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
babka ma do nas zadzwonić bo ona chce je wynając od czerwca a my mamy do końca czerwca wszyscy umowy więc chcemy od lipca zaproponowaliśmy że za czerwiec zapłacimy czynsz administracyjny żeby ona nie musiała dokładać, jakby co to będziemy negocjować że dorzucimy po 100zł od osoby za ten czerwiec jeszcze ![]() cenowo to jest genialna oferta, ja płące między 450 a 600zł w zależnosci od pory roku i mam grzybka w łazience i rozwalające się barierki, a ostatnio nam wypadło okno jak tam nasze karty ?
|
|
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Idź się całować!
Cytat:
Próbuję ogarnąć notatki i nie potrafię. Dlatego właśnie nie lubię nie chodzić na wykłady, bo później muszę kombinować z tym, od kogo jakie wziąć, których nie mam itp. Lubię mieć własne. |
|
|
|
|
#2207 | |
|
Wtajemniczenie
|
słyszałyście, że Biedronka otwiera swoje drogerie? póki co pojawił się pierwszy sklep w Warszawie i mają tam nawet essence
Cytat:
|
|
#2208 | ||
|
Matka Smoka
|
Cytat:
Ja tam się cieszę, że nie ma sls, a drobinki chyba czyszczą. Myślałam, że może jakiś cud kosmetyk wynalazłam, w dodatku za 5,50zł![]() Same filtry wiem, że ryzykowna sprawa. Chciałam się upewnić, że nie ma tam czegoś innego kumulującego się. A czemu zrezygnowałaś z biochemii? Cytat:
|
||
|
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
nie bo nie zmieściłyby się 2 łózka do jednego pokoju niestety
a w tym mieszkaniu te pokoje są dosyć duże |
|
|
|
#2210 |
|
Zakorzenienie
|
co wy z nim robiliście?
![]() jak tylko zdążę to załatwię to dzisiaj ![]() nie rozumiem tylko jak instytucje nazwijmy to pożytku publicznego mogę być otwarte 9-16??? przecież to jest irracjonalne. Dobrze, że to chociaż niedaleko od mojej pracy to zerwę się trochę i może zdążę. Baaja- zapraszam do klubu
|
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
włąsnie o to chodzi że nic
![]() wyszłam wieczorem do TŻta i było ok a jak wrócilam następnego dnia rano to wchodze i patrzę a okno na klatce schodowej jest w mieszkaniu i leży
|
|
|
|
#2212 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
Czemu "znowu", hola, hola!
Cytat:
![]() Bierzecie to mieszkanie? Nie zwlekajcie! Trzy ![]() Ja też. Topola. Cytat:
- Co? - Okno ![]() Dzisiaj spotykam się z gg22 ![]() Cytat:
Znudziło mi się. Poza tym brakuje mi wiarygodnych źródeł informacji i skoro dobrze reaguję na produkty drogeryjne, nie chce mi się bawić w mierzenie pH, podgrzewanie itp.
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. chyba tak, jeszcze chwila i się uduszę. nie mogę mówić:/ a oczywiście nie wzięłam ze sobą leków 3. 4. też będziemy się całować
|
|
|
|
#2214 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() 2. to leć do apteki! 4. wiesz co, to może nie przesadzajmy z tym winem
|
|
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko negocjujemy z babką zeby płącić mniej za czerwiec bo nie chce płącić podwojnego czynszu za ten miesiac, na starym i na nowym mieszkaniu z tym oknem to dobre
|
|
|
|
|
#2216 | ||||
|
Pani Buka
|
nadrabiam, bo widzę że było parę pytań do mnie
mam na myśli olejek myjący do twarzy, super zmywa wszystko i taka gładka buzia po nim jest ![]() Cytat:
Melka, jeżeli Ci wygodniej przekazać M-ce, to ja potem do niej podjadę. Do soboty będę trochę bardziej mobilna, więc może uda mi się nawet z Tobą umówić tylko nie wiem gdzie mieszkasz napiszę PW.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja będę mieć trochę ograniczony dostęp do kompa w najbliższych 2-3 dniach, wiec jak jakaś sprawa do mnie to na PW/sms/fejsbuku
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
eeee tam Malla nie obawiaj się
![]() info o bezpłatnych badaniach: bezpłatna diagnostyka zakażenia HPV w 2011 r. (profilaktyka raka szyjki macicy). W ramach poszerzania i zwiększania dostępności diagnostyki HPV u kobiet, w Zakładzie Mikrobiologii Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie wykonywane są NIEODPŁATNIE oznaczenia DNA-HPV, wraz z określeniem genotypu wykrywanych wirusów oraz unikalne i ważne z punktu widzenia dalszego postępowania oznaczenia mRNA-HPV. Bezpłatne badania dostępne są dla wszystkich dorosłych kobiet ubezpieczonych w dowolnym oddziale NFZ. Jedynym i niezbędnym warunkiem wykonania badania jest zgłoszenie się do Zakładu Mikrobiologii Szpitala Uniwersyteckiego ze skierowaniem od lekarza ginekologa (lekarz ubezpieczenia zdrowotnego - nie z gabinetu prywatnego). Materiał (wymaz z szyjki macicy) pobierany jest na miejscu przez lekarza. (konieczność umówienia: info/tel. 12 424 75 81) ------------------------------ -----------------------------------------------
Zwracam się z życzliwą prośbą o jak najszersze rozpropagowanie tej informacji wśród swoich znajomych. Szkoda aby tak cenne z punktu widzenia profilaktyki badania, które jeśli nawet są dostępne to kosztują ponad 300-350 zł nie były szeroko dostpne i poprostu przepadły.
|
|
|
#2218 | |
|
Nie depcze krokusów
|
A tak, to byś nie nadrabiała
![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Dziwny post. Co ma to: z tym: Cytat:
![]()
|
|
|
#2219 |
|
Pani Buka
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

bo potrzebowałabym np. przynajmniej 10, i jakoś mnie przeraża wydać 70zł na skarpety
przecierają mi się w ekspresowym tempie, bo glany pewnie, niezależnie od tego, czy płacę 10-15zł za parę czy 3...więc od czasu do czasu kupuję sobie różne, i w zasadzie pasują mi wszystkie, które są elastyczne i rozciągliwe - nie znoszę, jak skarpety się rolują i zaginają 
jechałam od strony NH, wjazd na tą trasę jest w Woli Borkowskiej czy jakoś tak, w każdym razie jadąc od strony NH w Niepołomicach za mostem po prawej jest Biedronka i Shell a skręca się w lewo, potem krętą drogą prosto prosto aż na duuuużym łuku za lekkim wzgórkiem trzeba skręcić w prawo i dojeżdża się do niby parkingu i tam jest początek trasy. 50m jest kiepska nawierzchnia ale potem cudo

Czemu Polacy się nie myją i nie używają kosmetyków?

zmarł marszałek Marek Nawara 

Jej, też tak miałam i to nie było normalne