|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 20
[QUOTE=Emilia 25;27116653]A ja te zwykłe, tańsze. :
http://www.kmdelikatesy.pl/node/22678 Kupuję te ze zdjęcia, co wkleiłam. A są one w Carrefourze w Arkadii. ![]() W ogóle one wszędzie są. ![]() a tak, te też jem ![]() Myślała, że może jesz jeszcze jakieś innej firmy ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() ![]() A jak maturka? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z testu wyszło mi 71,6 , a jak się uda mniej to nie pogardzę. Jestem juz na półmetku prawie więc te 2 czy 3 kg może jeszcze uda mi się zgubić.
Wzrost 176 cm Start 23.02.2011 - 93kg ![]() II faza 1.03.2011 - 91kg (-2kg) 1.04.2011 - 88,3kg (-4,7kg) 1.05.2011 - 85,1kg (-7,9kg) 1.06.2011 - 81,6kg (-11,4kg) III faza 6.06.2011 - 81,8kg może kiedyś będzie 70kg, ale to daleka przyszłość |
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 | |
Zakorzenienie
|
Bardzo dziękuję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maturka, haha, no nie ma tragedii ![]() Matma podstawowa mnie załamała (a zdawałam też rozszerzoną), a tak to nie powinno być źle ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Zadomowienie
|
Dzięki kochane! Dzisiejszy dzień nie należy do wesołych.... Najgorsze to, że teraz będzie tylko 1 wypłata a opłaty za mieszkanie niestety się nie zmniejszą. Póki co odpuszczam sobie basen i aerobik i wcielam w życie III fazę w miarę możliwości bo niestety finansowo nie będzie za ciekawie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Raczkowanie
|
Mi chyba nawet więcej, pewnie przez to co tam pozaznaczałam z tymi wagami, bo odkąd pamiętam wazyłam bardzo duzo. No ale co, ile nam się uda schodnąć tyle schudniemy, i wszystkie będziemy piękne i zdrowe
![]() ![]() Masz rację, te testy to raczej są orientacyjne i nie ma co patrzeć , że musimy schudnąć co do dkg-ma . Jeżeli uda mi sie zejść poniżej 70 to będzie dobrze, jeżeli nie to nie będe płakała bo i tak dużo zchudnę i to sie liczy. Trzymam kciuki i życzę powodzenia w dalszym dukaniu. ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
Trzymaj się kochana, wszystko pomału się uloży. Wiadomo że trudno sie będzie przestawić ale poukładasz sobie wszystko . Powodzonka .
Wzrost 176 cm Start 23.02.2011 - 93kg ![]() II faza 1.03.2011 - 91kg (-2kg) 1.04.2011 - 88,3kg (-4,7kg) 1.05.2011 - 85,1kg (-7,9kg) 1.06.2011 - 81,6kg (-11,4kg) III faza 6.06.2011 - 81,8kg może kiedyś będzie 70kg, ale to daleka przyszłość |
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
zrobilam ta lasagne
![]() ![]() ![]() polecam |
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Karmelku - ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Zadomowienie
|
Czesc Szczypiorki !!!
gratuluje spadkow. U mnie zastojowo. Dzisiaj warzywko, wlasnie szamie golabki ![]() Karmelku, bardzo mi przykro... a co z praca?
#282 |
Zadomowienie
|
Z pracą temat się przesunął - miałam jechać do Krakowa na początku czerwca ale dopiero będę mogła tam być po 20.06 bo niestety krzyżują się wyjazdowe plany moje i osoby, z którą na temat pracy mam rozmawiać więc póki co spokój ale może to i dobrze - poukładam sobie wszystko prywatnie i przemyślę kilka spraw a potem będę bardziej zmobilizowana do działania
![]() Ale się rozpisałam..... Dobrze, że jesteście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do Twojego zdrowka, to koniecznie rob badania, nie aniedbaj tego, bo tarczyca to niby nic a jednak powazna sprawa. Informuj nas regularnie o swoim zdrowiu a jak bedziesz miala ochote pogadac to wiesz gdzie nas szukac!!! ![]()
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
normalnie usnęło mi się na balkonie na leżaku
![]() a miałam ciasteczka robić .... a ile mam zjeść dziennie ?? pewnie mało ![]() jejciu ale jestem padnięta... inwentura skończyła się nad ranem a tutaj rano trzeba było wstać... spałam 3,5 godziny... ale zmęczona jestem ![]() dziewczyny potrzebuje kupić cellasene??? a na allegro drogo .............
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2011-05-25 o 14:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Zadomowienie
|
taka ilosc by nie przekroczyc dziennej dawki 3 lyzek otrebow
![]() |
#286 |
Zakorzenienie
|
muszę policzyć ile łyżek mi wchodzi do szklanki ...
otrębów możemy dziennie dwie łyżeczki?? dobrze pamiętam czy coś pomieszałam ?? ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- dziękuje ![]() zabieram się do roboty ... nie mam aparatu zepsuł mi się ![]() chyba będzie trzeba zakupić nowy ![]() jejciu ale mam lenia ![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#288 |
Zadomowienie
|
Na II fazie 2 łyżki otrebów pszennych + ewentualnie łyżka owsianych jako produkt tolerowany. 3 łyżki owsianych na III fazie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam 176cm wzrostu i aktualnie 77... a jest mnie "więcej" ![]() Cytat:
![]() narazie dążę do 70 a później może do 65... ![]()
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...fce24df1d1.png wzrost 176cm start: 92 kolejne podejście: cel 1: "85" cel 2: 83 cel 3: 79 do wakacji cel 4: ... Edytowane przez Aiesha Czas edycji: 2011-05-25 o 15:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#290 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Widać widać ! Wyglądasz super !! Gratuluję spadku. Mam nadzieje, że kiedyś ja się będę mogła pochwalić takim sukcesem ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Aaaaa....dziewczyny właśnie co z tym budyniem bo ja mam tak strasznie daleko do Lidla ze po budyń nie będę jechać 1 h ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
czesc
![]() ![]()
#293 |
Zakorzenienie
|
Jem ciasteczko
![]() do szklanki weszło mi 9 dużych łyżek otrębów czyli łącznie dałam 27 łyżek otrębów.... a ciastek wyszło mi 12 sztuk. Tylko takie duże mi te ciasta wyszły i nie takie okrągłe....takie bez kształtu. Czyli dziennie mogę zjeść 2 łyżki otrębów. 27 łyżek / 2 łyżki dziennie = 13,5 dni wdł moich obliczeń mogę zjeść 1 ciastko dziennie.... tak ???i tak mi 1,5 brakuje hehe ![]() dobrze policzyłam ??
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Czekam na Ragnarok
|
Błąd się mały wkradł, bo dziennie możemy 2 łyżki owsianych i 1 pszennych jako tolerowaną. Ale ja jem czasem 3 łyżki owsianych, to maksymalna dawka jaką możemy jeść.
|
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
Nie ja to wymyśliłam, było mówione łyzka to nie dyskutuję, nie chcę sprawdzać od jakiej ilosci są zastoje :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#296 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli 9 dni / 12 ciastek =0,75 ciastka ![]() 6 dni po jednym ciastku i 3 dni po dwóch ![]() dzisiaj już zjadłam 3 ![]() zostaje mi 9 dni po 1 ciastku ![]() muszę je schować .... do kawki są idealne ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
a w przepisie podali 3 hmmmm zgrzeszyłam ....koniec z takimi słodkościami ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Na dole przepisu jest adnotacja, że nadają się one na ostatnią fazę diety (czyli IV, ale też III). Nie ma sensu robić ciastek z 3 szklanek otrębów, skoro możemy zjeść max 3 łyżki owsianych. W przepisie są produkty niedozwolone: otręby żytnie, bakalie, olej, mąka kukurydziana (używamy tylko skrobii). Także niepotrzebnie narobiłaś sobie smaka i namęczyłaś się z tymi ciastkami. Są one na III-IV fazę. Jeżeli ciastka są bez oleju, mąki, bakalii i otrębów żytnich, a tylko na otrębach owsianych to możesz wtedy zjeść 1,33 ciastka dziennie (policzyłam tak: 27 łyżek to 9 ciastek, 3 łyżki to "ile ciastek"). Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2011-05-25 o 17:15 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie doczytałam ![]() zamiast mąki dałam skrobię ... bakalii w ogóle nie dałam ...nie dałam otrębów żytnich bo nie miałam tylko 13 łyżek otrębów pszennych i 14 łyżek owsianych.... musiałam coś zmodyfikować.... wyszły smaczne ![]() zrobiłam i szkoda wyrzucić ... zjem jedno dziennie i....może nic się złego nie stanie... jednak 3 godziny snu i zmęczenia wychodzą z człowieka
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2011-05-25 o 17:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Zakorzenienie
|
zgadza sie, mamy odpowiedz
![]() Ale i tak nie wygladasz na te kilogramy ![]()
#300 | ||
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Cytat:
![]() Proponuję zrobić babkę piaskową. Robi się bardzo szybko i można zjeść aż pół dziennie! Ja robię najczęściej dwie naraz, bo mam dwie silikonowe formy ![]() No i zrób sobie ptasiankę - weźmiesz do plastikowego pojemniczka. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.