|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - kontynuacja
Cytat:
|
|
#3572 |
|
Zadomowienie
|
racja, nie pomyślałam o tym
pójdę jutro do mojej herbaciarni i zobaczymy co tam mają. zwłaszcza, że chyba tatty mówiła aby lnianego nie kupować w supermarketach.
|
#3573 |
|
Rozeznanie
|
Oj, pewnie z ponad 200 km od Ciebie. ;p ale jak chcesz to mogę Ci zrobić zdjęcia etykiety oleju i wysłać olej. Tylko, że jak z przesyłką to może u siebie taniej znajdziesz.
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- http://www.secpol.pl/obrazki/olej_ln...rtonik_450.jpg To taki, o ile mnie pamięć nie myli. ;d |
|
|
|
#3574 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny chciałbym zamówić sobie olej kokosowy tylko nie wiem który lepszy Vatkia czy Parachute? Dodam, że teraz używam Ami Gold od niedawna, ale ten kokos kusi tyle dobrego o nim słyszałam
|
#3575 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Olej ten ceni się za kwasy nienasycone, a gdy postoi na świetle, omega-3 szybko się utlenią i po kwasach nienasyconych niewiele pozostanie. No i warto ten olej przechowywać w lodówce, o czym większość sprzedawców jakoś zapomina.. |
||
|
|
|
#3576 | |
|
BAN stały
|
ja stosuje kokosowy na zmiane z konopnym. uwielbiam zapach kokosa i regenerujace wlasciwosci konopnego - nic nie dodaje im tak witalnosci i gestości.
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3577 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2711160 5]Olej ten ceni się za kwasy nienasycone, a gdy postoi na świetle, omega-3 szybko się utlenią i po kwasach nienasyconych niewiele pozostanie. No i warto ten olej przechowywać w lodówce, o czym większość sprzedawców jakoś zapomina..[/QUOTE]
no i jeszcze najlepiej jakby był w ciemnej butelczynie ![]() [1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2711201 7]A z iloma olejami kokosowymi możesz go porównać, i z jakimi?[/QUOTE]
|
#3579 |
|
Raczkowanie
|
Jakie szampony nawilżające polecacie?
Po brzozowym mam suche i łamiące się włosy ![]() Może ten z Vatiki migdałowy któraś z Was miała? http://helfy.pl/szampon-nawilzajacy-vatika-migdalowy p.s. przestańcie wykupywać wszystkie oleje na helfach bo nic dla mnie nie zostanie! Zawsze mają takie "chwilowe braki"? Edytowane przez Relyah Czas edycji: 2011-05-25 o 13:19 |
|
|
|
#3580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zainwestuj może w jakiś łagodniejszy szampon typu Fitomed, no i koniecznie w jakąś porzadną maskę/odżywkę, jeśli masz suche i łamiące się włosy tego szamponu nie miałam, ale wątpię czy jest wart tych 18 zł, sqad ma kiepski i ja bym go nie wzięła ![]() Cytat:
|
|
#3581 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo narazie znalazłam tylko jakiś (nie pamiętam jaki dokładnie...) 0,5l za 25złAle dziękuję za dobre chęci
|
|
|
#3582 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zorientuje się z tym Fitomedem, bo maski mam, dzięki |
|
|
|
|
#3583 |
|
Zadomowienie
|
Zastanawiam się nad kupnem oleju ryżowego albo z pestek dyni. Który lepszy do włosów? Bo o tym z pestek dyni nie mogę znaleźć informacji na wątku.
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
|
|
#3584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szampon ten Vatika, co wklejałaś? Sesa to na pewno dobry wybóra Fitomed, albo jakiś inny łagodny szampon możesz sobie sprawić tak czy inaczej. Imo na codzien dobrze jest używać łagodniejszego szamponu, czyli takiego bez SLeS/SLS, bo one łagodniej myją i nie wysuszają - no chyba że używasz środków stylizujących dużo lakieru itp, to taki łagodny może sobie nie poradzić ![]() Cytat:
bo jest bardzo wartościowy i smaczny i też na pewno odżywi - od wewnątrz nie wiem czy któraś z dziewczyn odżałowała i kładła go na włosy![]() ryżowy osobiście odradzam, chociaż ma swoje zwolenniczki
|
|
#3585 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Używam bez SLSów, zero produktów do stylizacji.. Tylko szampony ziołowe.. Radical i Brzozowy.. zaczęły przesuszać Plus Odżywka mleczna Kallos - po której coraz więcej włosów mi wypada, i balsam też kallos, plus olejek kokosowy na noc Coś moje włosy się zbuntowały ostatnio ![]() Stąd zmiany - będzie szampon i olejek Sesa maska Gloria i odżywka - emulsja gloria Nie wiem co jeszcze, może maski jajeczne? ![]() Potrzebuje nawilżenia! |
|
|
|
|
#3586 |
|
Zadomowienie
|
Czyli nie nadaje się nawet na włosy? Jeszcze się wstrzymuję nad kupnem nowych olei, bo muszę uzupełnić stałe zapasy. W każdym razie dziękuję za odpowiedź.
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
|
|
#3587 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2711160 5]Drogo nieco, ale teraz poszły w górę ceny tych nierafinowanych olei, więc taniej ciężko by było znaleźć.
![]() O to to ![]() Olej ten ceni się za kwasy nienasycone, a gdy postoi na świetle, omega-3 szybko się utlenią i po kwasach nienasyconych niewiele pozostanie. No i warto ten olej przechowywać w lodówce, o czym większość sprzedawców jakoś zapomina..[/QUOTE] A zgadnij moja kochana co mam dla Ciebie.
|
|
|
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam odradzam, okropny był, jedyny plus że nie śmierdział, ale to za mało
|
|
#3589 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
... Mam nadzieję, ze przy spożywaniu i kładzeniu na włosy zdąże zużyc... mniejsze pojemnosci są niestety troche nieopłacalne, 500 ml kosztuje jakies 4 zł mniej na dozie. Szkoda ze wycofali olej ze słodkich migdałów
|
||
|
|
|
#3590 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dziś jestem po pierwszej 4-godzinnej sesji z olejem łopianowym. Tym razem z chmielem położyłam. To chyba jednak będzie mój ulubiony olej. Poprzednio miałam z propolisem i też był super.
Włoski bez problemu rozczesałam, są miękkie i błyszczące, sprawiają wrażenie nawilżonych. Aż szkoda,że ten efekt jutro zniknie. Tym razem miałam też wrażenie pobudzenia skalpu jak czasem po nafcie. Z czystym sumieniem polecam. |
|
|
|
#3591 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
jest tylko niedostępny...jeszcze niedawno można go było zamówić trzymajmy kciuki
|
|
|
|
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
Apropo oleju łopianowego to w internecie natrafiłam na tą stronę http://ukraina-shop.bazarek.pl/searc...C5%82opianowy/ 20 zł za 100 ml to sporo, dojdą jeszcze koszty przesyłki, myślicie że warto czy lepiej na allegro poszukać?
|
|
|
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może poszukaj stacjonarnie, w jakimś zielarskim? ja swój dopadłam w zielarskim, nie był co prawda jakiś hipertani, ale chyba i tak się opłacało
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, ja tak samo wywnioskowałam
![]() taka http://www.☠☠☠☠☠☠.pl/product/8007270...mega_3_6.xhtml tyle że ja kupiłam w realu za chyba 12 zł? i moja ma olej z kanoli na 2 miejscu Cytat:
21.06.2014r.Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2011-05-26 o 09:51 |
|
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a używała może któraś z Was oleju kokosowego Bionova?
http://www.eko-kraina.com.pl/images/...e2f1777f30.jpg Niestety nie mogłam dorwać Efavitu, a ten skusił ceną (28 zł / 500 ml)
|
|
#3596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zamawiałam stąd. http://www.cedrovit.pl/?wyniki-wyszu...4&sPhrase=olej Z tego co plotki donoszą to ten polski olej łopianowy to jest mieszanka właśnie tych ruskich tylko w Polsce przelewana, ale nie wiem czy to prawda. Jak dotychczas cedrowit to najtańsza opcja jaką spotkałam pomijając oczywiście zakup u ruskiego producenta. Ale u niego trzeba chyba min. 20szt. zamówić i pewnie cło płacić. Dziś na ryneczku był też ruski ale jakiś inny - 30ml i za 8zł. Oczywiście nabyłam mimo,że drożej. Edytowane przez majreg Czas edycji: 2011-05-26 o 15:32 |
|
|
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a on jest rafinowany czy nierafinowany?
|
|
#3598 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tu jest Parachute (czysty kokos) za 25,01zł, ale 28zł to też dobra cena. http://www.deesis.com.pl/sklep/index.php?cPath=64_81 ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
http://www.helfy.pl/szampon-serwatka...osy-zniszczone No i również polecam Fitomed z mydlnicą do suchych. |
||
|
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Nierafinowany i do tego ma jakiś certyfikat ekologiczny
Cytat:
Dlatego za sprawką kobitek z tego wątku spróbowałam Efavitu, który okazał się dla mnie cudowny [no poza zapachem, ale i tak jest dużo przyjemniejszy niż Parachute]. Tym razem niestety go nie dorwałam, a moje włosy błagają o olej, więc zaopatrzyłam się w ten i nie wiem czy dobrze zrobiłam...
|
|
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
uuuu to fajna sprawa
Cytat:
fajowo wygląda, no i nierafinowany może nie da plamy jak parachute daj znać jak efekty po nim
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.

zainwestuj może w jakiś łagodniejszy szampon typu Fitomed, no i koniecznie w jakąś porzadną maskę/odżywkę, jeśli masz suche i łamiące się włosy

bo jest bardzo wartościowy i smaczny i też na pewno odżywi - od wewnątrz
jest tylko niedostępny...jeszcze niedawno można go było zamówić