|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Sentyment?
Witam. Teraz mam 18lat, a gdy miałam ok. 12 to zakochałam sie w pewnym chłopaku, mieszkającym dwa domy ode mnie. Znałam go od dziecka, więc nie wiem jak to możliwe że dopiero po tylu latach coś do niego poczułam, wcześniej tylko przyjaźniliśmy się. Po moim wyznaniu w postaci listu miłosnego
![]() Przechodząc do rzeczy. Głupio sie zachowuję. Gdy gdzieś idę, zawsze przechodzę obok jego domu. Ale uwaga- przez tyle lat widziałam go może z 3 razy, nie wiem jak to możliwe, ale całe szczęście. Gdy przechodzę koło jego domu, zazwyczaj nie patrzę się na podwórko, ale robię wszystko żeby ładnie wyglądać, poprawiam fryzurę czy tam coś, prostuje się ale i czuję jakby patrzył się na mnie z okna domu ![]() Ostatnio widziałam go (co prawda raczej tyłem) i coraz częściej o nim myślę, nawet mam fantazję typu spotykam się z nim, on mi wyznaje miłość i takie tam ![]() Denerwuje mnie moje własne zachowanie i mam pytanie- jak się tego pozbyć? Czym to jest spowodowane, może to tylko sentyment? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Sentyment?
zakrawa mi to pod obsesje. nie chcialabym miec takiej fanki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ale jaka obsesja? Przecież ja teraz nie mam z nim nic wspólnego, nawet nie mam go w znajomych na portalu społecznościowym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
też sądzę że idealizujesz gościa. kręci Cię wyobrażenie o nim a nie on sam
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się. Zastanów się co tak naprawdę wiesz o tym jaki on jest? O jego charakterze, zainteresowaniach, spojżeniu na świat, gustach... Skoro go nie widujesz nie masz z nim kontaktu to co w nim kochasz poza swoimi wyobrażeniami i fantazjami? Zastanów się nad tym,
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
coz za zbieznosc moja "obsesja" sprzed jakichs (?) 1o lat
![]() ![]() Ja mieszkalam na jednej ulicy, J. na sasiedniej, zauroczona czy tez na tamte czasy zakochana po uszy bylam w nim i chialam byc wszedzie tam gdzie on był. Imponowaly mi jego zainteresowania, jego charakter, sposob zachowywania sie... podobal mi sie. Wychodzac na miasto krecilam sie w miejscach gdzie wiedzialam ze i on sie krekreci- ze go zobacze chocby na ulamek sekundy ze mi powie "czesc". Dla dziewczyny majacej 16/17 lat to wystarczajace ... ![]() ![]() Dobrym sposobem na zapomnienie z obsesji na czymis punkcie jest poznanie kogos innego to pozwoli oderwac mysli od tamtej osoby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Tyyy... a weź go znajdź na jakimś portalu internetowym i napisz wiadomość. Minęło tyle lat co Ci zależy?? jak Ci niemile odpisze to go chociaż znielubisz
![]() a)coś z tego będzie b)poznasz go i okaże sie, ze nie jest nadludziem, a zwykłym chłopakiem ![]() A napisałabym tak. "hej sąsiedzie... coś Cię rzadko widuje. Co u Ciebie słychać?" I czekasz... minęło tyle lat... on może już zupełnie nie mieć żadnego zdania na twój temat... będziesz miała szanse zrobić nowe 1- sze wrażenie
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Chyba macie racje, rzeczywiście go idealzuję, bo przecież w zasadzie to go nie znam, od tych 6 lat nie zamieniłam z nim słowa, a on w tym czasie dorósł i jego charakter, sposób bycia pewnie się zmienił.
Lianca- z rok temu wysłałam mu na nk zaproszenie- odrzucił czy tam nie przyjął ![]() ![]() P.S. On uczy się w innym mieście a do domu przyjeżdża prawdopodobnie tylko na weekendy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
hmm, może jak poznasz innego chłopaka to z tego się "wyleczysz"? Spotykaj się z ludźmi. Nawet nie wiesz jaki on jest? Może wcale, ale to wcale nie pasowalibyście do siebie? Skoro nie chce się spotkać to trudno.
Faktycznie wygląda to na "lekką obsesję", przerzuć swoją energię na coś innego- może malowanie, albo taniec? Jak będziesz mieć sporo zajęć zapomnisz ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Prześpij się z nim - może Ci przejdzie?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.