|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
Mi też każdy mówi że nie wyglądam na ciążę, a już na pewno nie na 5 miesiąc |
|
|
|
|
#782 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
Cytat:
Masa stresów Cię ominieCytat:
|
|||
|
|
|
#783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jej, to juz 24 tydzien.. ale ten czas leci, no gratulejszyn kochana![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
ok, to widze ze to takie ciążowe jest
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
ejjjjj to jak to z ta glukozą, 3 godziny musze byc w przychodni? myslałam ze godzine, kurde kiedy ja to zrobie masakra
ja myslałam ze ide oni mnie kłuja potem wypijam gukoze , zaś mnie rabują z krwi no a potem juz za godzine mi znów zabierają ale z tego co czytam to chyba cos pokićkałam? |
|
|
|
#785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Gdzieś czytałam, że to objaw "swędzenia" mózgu
Cytat:
Czyli 2 godziny w sumie To jest po 75g glukozy, po 50g pobierają na czczo i po godzinie |
|
|
|
|
#787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#788 |
|
Zadomowienie
|
jutro mnie to czeka grrr :P
|
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też
I nie boję się badania, ale wyniku...Ancia zagląda jeszcze czasem? Bo ciągle o niej myślę ostatnio.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-05-25 o 16:26 |
|
|
|
#790 |
|
Zadomowienie
|
ja boję się jednego i drugiego heh
|
|
|
|
#792 |
|
Zadomowienie
|
mam nadzieje
|
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
Ja idę za tydzień w sobotę
![]() W sumie podchodzę lajtowo, raczej wynik nie powinien być zły, w pierwszej ciąży po 50g miałam na czczo 73.3, po glukozie 75.7, tyle, że teraz robię 75g
|
#794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może źle nie jest, jeśli lubi się słodkie..Ja przed ciążą byłam ciasteczkowym potworem a teraz nawet całego banana nie umiem zjeść bo mnie mdli od słodyczy. Ale dziś nawet jakoś mi poszło. Wypiłam 75 gr glukozy, pani mi rozpuściła w ciepłej wodzie, zatkałam nos żeby mniej czuć smak i połknełam na raz. Przepiłam zimną wodą- na tyle mi pozwolono. Cytryny wciskać się nie powinno bo zmienia wynik badania. Przeżyłąm, mam nadzieję że wynik będzie dobry, bo u mnie w rodzinie cukrzyca występuje :/
|
|
#795 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale musiałam was nadrabiać a potem byłam padnieta i poszłam spac hehe Dzisiaj też zajrzałam na chwilkę i zaraz zmykam, bo musze odebrac wyniki morfologii a potem do mamuśki na kawulca![]() napewno zajrze jeszcze wieczorkiem buziaczki maminki
|
|
#796 |
|
Raczkowanie
|
Jakos tak sie wszystko pokrecilo... czytam sobie jak odpoczywacie, wcinacie truskawki, opalacie i mnie zazdrosc wziela na maksa
![]() Czytalam grzecznie ale nie mogłam złapać nastroju na pisanie. Zgodnie z waszymi radami wybrałam się do lekarza w poniedziałek (wielce szanowany profesor, super opinie w necie - mój lekarz na urlopie więc musiał być on), opowiedziałam o skurczach, bólu boków brzucha przy chodzeniu itd... no i mnie wyzwał od karierowiczek i nieodpowiedzialnych kobiet. Wg niego kobieta w ciazy ma lezec i nie pracowac. Wizyta trwala godzine!!! Sprawdzil serduszko, szyjke macicy itd. Niby wszystko ok a skurcze jak byly tak sa. Zapisał mi Duphaston i zrobił wpis do karty pacjenta, że nie zgodziłam się na L4 do końca ciąży ![]() Zdołował mnie totalnie... przepłakałam cały wieczór. Dzisiaj zdobyłam się i zadzwoniłam do mojego lekarza prowadzącego (biedny na urlopie a ja drecze). Mam brac nospe 3x2, zero miziania z małżem, masowania i dotykania brzuszka. Jak nie przejdzie to w poniedzialek mam jechać do lekarza - przyjmie mnie pomimo urlopu A ja naprawdę nie mogę teraz zostać w domu.. Przyjechali ludzie z Węgier i kontrolują to co robiłam przez ostatni rok (taki audyt wewnętrzny audytora). Moja niunia rusza się i kopie a ja nie mogę jej nawet pokiziać. Wszystko było tak pięknie a tu 20 tydzień i załamka. Ale dużo lepiej człowiekowi jak to z siebie wyrzuci Dobrze, że jesteście...
|
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) gdyby nie daj Boze cos sie dzialo zlego; masowac brzuszka nie wolno ale przylozyc reke i trzymac nieruchomo mozesz, przeciez to nie spowoduje skurczy jak nie bedziesz pobudzala macicy
|
|
|
#798 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#799 |
|
Zadomowienie
|
Hej Wam =) wróciłam od gina i się załamałam, w ciągu dwóch tygodni przytyłam 3 kg =((( synek ma długie nogi =) i dostałam skierowanie na cukier, ale po tym co mówiłyście że ma to ohydny smak, to aż się boję badania =/ i w dodatku u Mnie ciężko pobrać krew =/
|
|
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie popadajmy juz w przesade, kilogramy kilogramami ale tyjemy bo jestesmy w ciazy, mi tez sie to nie bardzo momentami podoba ale no niestety, maluszek rosnie wiec musimy tyc
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja dalej o glukozie: a skad mam wiedzieć jaką kupić? bo ja na skierowaniu mam napisane tylko glukoza, to co mam sobie sama wybrać czy co?
KARLA no i w tym temacie co pisałaś u mnie akurat zero zrozumienia, skoro sa skurcze skoro lekarz zalecił leżeć i nawet mówił ze sa wskazania do L4 to nie rozumiem, swoją drogą skoro zdecydował sie az na wpis w karcie to znaczy ze wcale za dobrze nie jest! jak coś sie stanie bedziesz sobvie sama pluła w brode a teraz na tego lekarza psioczysz ale on bedzie miał czyste ręce bo zrobił wszystko żeby tobie i dziecku nic sie nie stało. jesteś w ciąży i w sumie praca nie zająć, przecież mozna wziąść kogoś na zastepstwo, a jak urodzisz to za pare dni wracasz do pracy? lepiej zebys teraz uprzediła i zeby znaleźli zastępstow niż nie daj Boże coś sie stanie i nagle np bedziesz musiała położyć sie do szpitala i co zwolnią cie wtedy? Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2011-05-25 o 18:00 |
|
|
|
#802 |
|
Zadomowienie
|
lullaby ale można by troszkę mniej tyć =)
|
|
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W temacie Karli-chcialam byc subtelna i delikatna, ale zgadzam sie w 100% z tym co napisalas
|
|
|
#804 |
|
Rozeznanie
|
Jestem i ja na chwilke, ale widze że nikt sie nie martwił o mnie....
![]() U endokrynologa wszystko ok, kolejna wizyta za 6 tygodni. Wczoraj byłam w moim nowym mieszkanku.....juz prawie skończone i tz chce, abysmy za 2-3 tygodnie sie pomału zaczeli przeprowadzac..... Boje sie.... Karla tez Cię nie rozumiem (((
|
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
Moze teraz przytyjesz wiecej a w nastepnych 2 mc nie przytyjesz juz w ogole
|
|
#806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nareszcie jestes ![]()
|
|
|
#808 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#809 |
|
Zadomowienie
|
Mi ginekolog powiedziała że mam kupić w aptece
|
|
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
no własnei mi nie powiedzieli i badź człowieku mądry buuu wyjde na debila
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.

Skończyłam 24 tydzień
mojemu mężowi (a ten mi oczywiście powtórzył), że nie wyglądam na 6 miesiąc 
nie wiem czy to z niewyspania czy ja tak po prostu mam, ale ciagle po glowie mi chodzi ta piosenka.."(...) pytacie skad sie wzialem, jestem wesoly romek, mam na przedmiesciu domek(...)"
Chybabym zeszła na posterunku (zawsze się pracą stresowałam, dużo płaczu i nerwów z tego powodu zaliczyłam), nie wyobrażam sobie siebie w tym stanie w takim młynie.
Masa stresów Cię ominie

I nie boję się badania, ale wyniku...

Ty chyba nic nie jadłaś w domu!!!
... łzy same stają w oczach. Za 2 tyg znowu mam wizytę, przed wyjazdem nad morze. Mam nadzieję, że wyjazd nie zaszkodzi - lekarz nic nie mówił w każdym razie. To co ja mam robić? Leżeć? Tragedia