|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
|
|
|
|
#842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
Mój też coraz aktywniejszy. Czasami dostaję serię kopniaków aż siedzieć ciężko Wczoraj jak robiłam prezentację to byłam trochę zła że takie momenty wybiera. Ja wkurzona, pędząca, wczuć się nawet nie mogę i nacieszyć a jak kładę i mogę sobie pocieszyć się ruchami itp to on cichutko siedzi ![]() Cytat:
Ja też mam jutro, ale nawet nie pamiętam jaka godzina Myślicie że mogę zadzwonić i spytać czy umawiałam się na 14 czy na 15 ? Aż myślę czy tż do tego nie zatrudnić
|
||
|
|
|
#843 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dużo zależy od człowieka i tyle, jeden to panikarz, a drugi podejdzie do tego na luzie, trzeci zaś będzie pomiędzy tymi dwoma reakcjami, no cóż nie ma dwóch takich samych osób Ja jestem już po i mogę powiedzieć że nie jest to takie straszne, najgorzej chyba z tym głodem tylko wytrzymać Samo wypicie glukozy to jak herbata z 10 łyżeczkami cukru i tyle No dokładnie, po co? Nie warto sobie odmawiać przyjemności w tym czasie, kiedy nam się to w 100% należy ![]() Cytat:
![]() Haha, ale masakra z tym Obamą
Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-05-25 o 19:08 |
||
|
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Patiisia;27121722]Wiesz.. ja jestem wyczulona na punkcie palca, pisałam już przez co, więc wolę to pobieranie krwi ale z żyły
Dużo zależy od człowieka i tyle, jeden to panikarz, a drugi podejdzie do tego na luzie, trzeci zaś będzie pomiędzy tymi dwoma reakcjami, no cóż nie ma dwóch takich samych osób Ja jestem już po i mogę powiedzieć że nie jest to takie straszne, najgorzej chyba z tym głodem tylko wytrzymać Samo wypicie glukozy to jak herbata z 10 łyżeczkami cukru i tyle Uwierz mi, nie chcialabys widziec jak ja sie nakrecam...
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tam to nakłucie w palec zabolało , ale to była setna sekundy i tyle.
Nie widać wnętrzności ani nie ma tak dużo krwi. Ot zwykła kropka. |
|
|
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie wiem czy mozesz...trzeba to przemyslec....
|
|
|
#847 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a trzymam kciuki za wizytęCytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wnetrznosci palca..
|
|
|
#849 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#850 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dlatego Amelkę proszę żeby tak z 3700g miała - myślę, że wówczas ominie mnie "przyjemność nacinania krocza..." Szycie wspominam najgorzej, cały poród to pestka |
|
|
|
|
#851 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do reszty to zgadzam się z Tobą jak najbardziej Cytat:
A czego się boisz?Cytat:
Nastał jakiś czas dobroci dla kobiet w ciąży bo ja wczoraj też zebrałam kilka komplementów i faktycznie aż się humor poprawia![]() Cytat:
A kuszą te ciuszki, kuszą![]() Cotka faktycznie bojowa dzisiaj jesteś Ale zgadzam się jak najbardziej z tym co piszeszIdę pisać pracę Dajcie mi natchnienia
|
||||
|
|
|
#852 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W końcu mam nadzieję że poznam płeć i będę wiedziała jakie ciuszki mogę kupywać itp. Jestem taka tym wszystkim nakręcona, że idę jutro o 9, żeby zająć sobie kolejkę jako pierwsza (lekarka przyjmuje od 10) Normalnie wariuję przez tego mojego malucha Chociaż znając życie i tak będę 3 w kolejce, albo 2, bo tutaj tak przychodzą na wizytę.. ![]() Cytat:
![]() Nie mówcie proszę o żadnych wnętrznościach bo mi się przypomina |
||
|
|
|
#853 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jakoś, chyba wstałam lewą nogą
Ale melduję, że już lepiej
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#855 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no przeciez sama pisalas o wnetrznosciach palca, ja leje z tego
|
|
|
#857 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#858 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#859 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet jeśli skurcze sa skurczami to nie wywołała ich praca ale sprzątanie. Jestem strasznym pedantem - odkurzałam dwa razy dziennie, myłam podłogi, okna itd (nowe mieszkanie, nowe mebelki, wszystko śliczne i pachnące - jak tu nie dbać). Przesadziłam wiem ale troszkę czuję się winna bo lekko zmusiłam męża na dziecko i nie chcę zrzucić na niego wszystkich obowiązków - a w brudzie nie będę żyć ![]() W pracy wszystko poukładałam - mam bardzo wyjazdową a od początku ciąży załatwiłam, że będę na miejscu, skróciłam godziny pracy, nie siedzę po nocach i w weekendy, załatwiłam sobie większe zespoły, wszyscy mi pomagają... no i za 2 tygodnie idę na L4 do końca ciąży. Chciałam jeszcze tylko wszystko skończyć, przekazać moje obowiązki... potrzebuje jeszcze kilka dni... ale jeśli tylko poczuję, że dzidziuś jest zagrożony to będę leżeć plackiem - z wyłączeniem czasu na wizaż ![]() P.S. zdjęcie mojej gulki uprzedze - te dwie ogromne kreski to nie rozstepy... poduszka sie odbiła
|
|
|
|
|
#860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Raz dostałam taką wersję testową vip, bo weszłam tak właśnie sobie bez kolejki Tylko, że wtedy było mi słabo i prawie zemdlałam na poczekalni, dlatego pewnie też zleciła mi lekarka glukozę..A co do tych wnętrzności to już więcej nic nie napiszę o tym, bo to okropne, fuj, takie mięso (?) wystające z palca, krew itp.. nikomu nie polecam głupich zabaw powodujących takowe szkody Dobrze że to było tak dawno i już nie śni mi się to po nocach Ale muszę przyznać że są pozytywy tego, spłaszczył mi się palec, wygiął bardziej paznokieć, i moja mama zawsze twierdziła że o niebo lepiej się maluje tego palca niż resztę To tak na marginesie I nie ma co się śmiać z wnętrzności palca, mi wcale nie było wtedy do śmiechu ![]() EDIT: Wchodzę właśnie na nk, i jakiś koleś do mnie wszedł, weszłam na jego profil go zobaczyć, bo fajne zdjęcie w spodenkach na głównym itp. i patrzę a tu ksywa VIP haha, to będzie teraz za mną chodzić
Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-05-25 o 19:34 |
|
|
|
|
#861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli wyniki będą w normie to dietka aż do porodu, jeśli za wysokie to czeka mnie insulina i mogę wtedy jeść w miarę normalnie. Ja się znam tyle ile mi dzisiaj lekarka powiedziała no i troszkę wiem jak to u mojego dziadka wyglądało, gorzej z praktyką![]() Narazie czeka mnie dziobanie palca 4x dziennie przez 2 tygodnie, ale za to mam bajerancki glukometr, który można nawet do komputera podłączyć -muszę się czymś pocieszać
|
||
|
|
|
#862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie zazdroszczę tej dietki, ale dasz radę i będziesz laseczka
|
|
|
|
|
#863 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() To super, że humorek wrócił ![]() Cotka a jak tam sukienka? Już wybrana? I jak tam przygotowania do ślubu? Bo to za troszkę ponad tydzień A o której godz ślubujecie?
|
|||
|
|
|
#864 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja Amelka coś leniwa znów się zrobiła... mało mnie kopie
|
|
|
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
Natka Kochana nic się nie martw będzie dobrze
Siostra TŻta o której już tu nieraz wspominałam miała cukrzycę ciążową i też marwiła się, że będzie skazana na insulinę ale dietka pomogła Wyniki były dobre a do diety bardzo szybko się przyzwyczaiła i dzięki niej wcale dużo nie przytyła w ciąży, lepiej i zdorwiej sie odżywiała no i potem bardzo szybciutko zgubiła nadprogramowe kilogramy bo byłą przyzwyczajona jeść jak jadła na diecie. I co najważniejsze dzidzia urodziła się zdrowa i u niej nie ma już śladu po sukrzycy Ale Ty to pewnie wszytsko wiesz bo Twoja mama jest pielęgniarką
|
|
#866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to bym się jednak słuchała lekarzaCytat:
Dla mojego łobuza w brzuchu wszystko wytrzymam!Idę w końcu pisać
|
||
|
|
|
#867 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To w takim razie życzę wytrwania tych 2 tyg Myślałam że Ty pracujesz i nie masz nawet zamiaru brać L4 przez długi jeszcze czas.. Ale pamiętaj, nic na siłę i jak coś to bierz to wolne szybciej Najważniejsze jest zdrowie dziecka, nie wszystko musi być zawsze tak jak sobie zaplanowaliśmy. A co do lekarza hmm.. ja gdy miałam skurcze i krwawiłam lekarka zobaczyła szyjkę, "podotykała" brzuch, zrobiła usg, przepisała leki i zleciła leżenie w domu przez 2 tyg. Teraz niestety z każdym dłuższym bólem brzucha i skurczami ląduję w domu na nospie, bo muszę na prawdę uważać. Badania miałam wszystkie ok. Tak więc nie wiem co powinien zrobić lekarz w takim wypadku, moja lekarka zrobiła tak i to mi pomogło Gdyby było inaczej miałam otrzymać skierowanie do szpitala i leżeć tam pod opieką personelu i ich metodami leczenia.P.S. Cudowny brzusio
Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-05-25 o 19:50 |
|
|
|
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byc moze dzidzius juz jest zagrozony a Ty pracujesz i robisz mnostwo innych rzeczy zamiast odpoczywac, lepiej zapobiegac niz leczyc.
|
|
|
#869 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
patiisia nic się nie bój, mój 1 poród był tak lekki i przyjemny, że aż nie mogę się doczekać tego Serio |
|
|
|
|
#870 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.

Wariuję już tutaj z tego czekania 
glukoza nie jest w ogole straszna i jest do przezycia(przepicia) a naklucie palca w ogole nie boli, ehhhh..
A jutro wizyta!
Niech mnie ktoś dobije.

Nastał jakiś czas dobroci dla kobiet w ciąży bo ja wczoraj też zebrałam kilka komplementów i faktycznie aż się humor poprawia

Ale melduję, że już lepiej 

Siostra TŻta o której już tu nieraz wspominałam miała cukrzycę ciążową i też marwiła się, że będzie skazana na insulinę ale dietka pomogła
Ja to bym się jednak słuchała lekarza