|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
Na razie tylko ciuszki a tak to jesczze duuuuuuuuuużo rzeczy brakuje. O wózku i łóżeczku będziemy myśleć pewnie w okresie wakacji a resztę niezbędnych drobiazgów to już pewnie przed samym porodem bo tak szczerze to nawet nie mam gdzie chować tego wszytskiego... Muszę jakoś zwolnić jedną szafkę dla dzidziusia...
|
|
|
#872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
Tż ostatnio się zastanawiał jak to nasza dzidzia "stamtąd" wyjdzie hahah |
|
|
|
|
#873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a Ty takie masz więc zuch dziewczyna z Ciebie |
|
|
|
|
#874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() :pro si:![]() To tak jak ja ![]() Cytat:
A gulka boska, ja tak nie mam niestety
|
||
|
|
|
#875 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i przy okazji oczywiście o swoje zdrówko![]() Cytat:
super, że już się zbliża do końca i niedługo zasiądziecie w nowym gniazdku![]() Cytat:
![]() Cytat:
...ja ostatnio byłam na pobraniu krwi, babka się wbiła w żyłę i nic nie było..to zaczęła mi wiercić tą igłą przkrecać, to dopiero była masakra![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- mnie dzisiaj moje dzieciaki rozwalały: Zuźka 6-latka tak się patrzy na mnie i pyta co mi się stało, ze tak mi się brzuch napompował hihiih ![]() a inna stwierdziła, że ostatnio tak jakoś codziennie ładnie wyglądam czyż one nie są słodkie, bachorki moje hihi aż żali mi, że zaraz koniec roku szkolnego i wakacje
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no jasne ze krocze, jak to mozna z rozcięta brzoskwinka funkcjonowac?
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/jac-baby-biala-spo...617330875.html kolejną bluze wygrałam
Mam nadzieję, ze się przyda to wszystko a jak nie to trudno sprzedam ale wymienię się z inna mamusią Jakoś zawsze mam jakies obawy jak kupuję na allegro
|
|
#878 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz już wiem że chodzi o to żeby wytrzymać z głodem ![]() Ja takich badań też nie miałam, a został mi przepisany właśnie duphaston.. i dalej go biorę, muszę do samiutkiego końca Czasem aż szkoda tych pieniędzy, bo jedno opakowanie starcza na około 10 dni (z tym tak jak mam zalecone brać), a kosztuje gdzieś 39zł, no to miesięcznie wychodzi 3x39zł czyli 117zł.. za to by można było kupić jakieś ubranka itp. no ale trudno, najważniejsze to utrzymać tą ciążę w spokoju do końca Cytat:
U mnie w poradni panie genialnie pobierają krew, mam tylko malutką rankę po ukuciu, i nic a nic nie boli ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Ja jeszcze nic nie mam, a ta już full ubranek
|
||||
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
No ej bo przestanę się chwalić :P Przecież są ode mnie tutaj lepsze mamusie, które mają już wózeczki, łóżeczka, siaty z ubraniami od rodzinki i znajomych
My musimy wszystko sami kupowac i lepiej robić to stopniowo, bo potem jakby przyszło wszytsko naraz kupić to nie wiem z czego mielibyśmy zapłacić za to wszystko A tak portfel nie zostanie az tak bardzo obciążony.
|
|
#880 |
|
Zadomowienie
|
witam babolinki
przebrnełam przez to co naskrobałyście hehe ale jestem zła... byłam dzisiaj pooglądać wózki... masakra jakaś... ja nie wiem jak go wybiorę... myślałam, że to łatwiejszy zakup a sie okazuje, że jednak nie... Wy juz macie wozidła? czym się kierować przy zakupie? anuska_s o pobieraniu krwi z palca się nie wypowiem, bo nigdy nie miałam, za to ostatnie pobieranie zostawiło mi siniaka średnicy ok 10cm jak nie więcej, nawet nie chcę wiedzieć co by było po wierceniu... Karla ja też się Tobie dziwię, przecież dzieciaszek najważniejszy ja bym bez gadania poszła na zwolnienie lullaby_ml rozcięta brzoskwinka rozbawiła mnie do łez hehe
|
#881 |
|
Zadomowienie
|
Zaraz mnie dziewczyny z besztają ale ja cię rozumiem
Właśnie zaczął mi się 20 tydzień i mam urwanie głowy w pracy już od 3 tygodni i pewnie jeszcze ze 2 to potrwa. Na szczęście potem urlop. Teraz bywa, że pracuje po 12h dziennie. (7-8 w pracy a resztę zabieram do domu) Nie ma mnie kto zastąpić. Mam indywidualny temat i wszystko tylko na mojej głowie. Coś takiego jak L4 mi nie grozi, bo mam umowę o dzieło. Mąż od 2 miesięcy nie dostał wypłaty, a od poniedziałku ma przymusowy urlop bezpłatny. Dodatkowo teraz nie dostanę kasy jak bym poszła na L4 bo przerwałam opłacanie składki zdrowotnej zus, ale to dla przyszłego dobra. Karla zostaw trochę to sprzątanie, taki wysiłek fizyczny nie jest zbyt wskazany, a za to bardzo meczący. Te skurcze mogą byc tez wywolane podświadomym stresem zwiazanym z pracą. Staraj się nie denerwować i nie płaka, jak najwiecej odpoczywaj. A lekarz z tego co piszesz faktycznie na konowała wygląda. Oni jak nie wiedzą jak pomóc to od razu leki przepisują i L4 - teraz taka moda. Dawniej kobiety pracowały normalnie i dzieci rodzily i witamin i innych nie brały, a teraz tylko nas szprycują.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#882 |
|
Zadomowienie
|
hehe ja mam sporo ubranek od znajomych ale sama też nie próżnuje :P i mam już ich na prawdę SPORO!
łóżeczka jeszcze nie mam ale wiem gdzie zamówie bo już pytałam a wózek kupuje Dziadek ( mój tata )
|
|
|
|
#883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też mam nadzieję niedługo zacznę poczyniać zakupy ciążowe
|
|
|
|
|
#884 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kupiłam zaraz na początku ciąży. Dalej uparciuch ukrywa płeć i za karę nic nie dostanie ![]() A propos wózków - jestem zakochana w Mutsy 4Rider... bawiłam się tym cudem w sklepie. Martwią mnie jednak kiepskie opinie w internecie. Szukam czegoś co fajnie się składa (wiadomo - mały bagażnik), ma nowoczesny wygląd i łatwo się prowadzi. Do tego koniecznie pompowane koła. Czy któraś z was miała do czynienia z wózkami ABC Design? Widziałam reklamę w M jak mama Edytowane przez KarlaM Czas edycji: 2011-05-25 o 20:20 |
|
|
|
|
#885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Karla, skurcze jak najbardziej mogą być wynikiem przeciążenia fizycznego i psychicznego, a wydaje mi się, że to co robisz teraz wcale nie pomaga w ich opanowaniu. Rozumiem obowiązkowość, rozumiem chęć utrzymania czystości, ale nie za cenę zdrowo przebiegającej ciąży.
Nic nie piszesz o szyjce, a te skurcze mogą powodować jej skrócenie i otwarcie, a to jest bezpośrednim zagrożeniem dla dziecka. O ile dobrze pamiętam, jesteś w 20 tygodniu ciąży, zdajesz sobie pewnie sprawę czym grozi poród na tym etapie ciąży (czy raczej poronienie, bo to właśnie zakończenie ciąży do 22 tygodnia). Przepraszam za ten ton, ale widzę, że trudno Ci zachować umiar, zwolnić. Postaraj się choć przez te dwa tygodnie do planowanego L4 odpuścić trochę obowiązki domowe, skoro pracować chcesz nadal, mimo zaleceń lekarza. Organizm daje Ci zdecydowane znaki, że tempo jest za duże. I jeszcze jedno, skoro na bóle pomagała Ci nospa, to zdecydowanie były/są to skurcze, bo nospa właśnie niweluje skurcze mięśni gładkich. Rozciąganie nie objawia się skurczami. Życzę Ci jak najlepiej, dlatego to piszę i mam nadzieję, że uda się spokojnie dotrwać do 40 tygodnia Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak tam sprawa rurowa? Bo rzuciło mi się w oczy przy nadrabianiu ![]() Ja kocham allegro i już nie wyobrażam sobie bez niego życia Zrobiłam małe porządki na liście, dodałam mały bonus Coś bym jeszcze podrasowała, czekam na sugestie ![]() Wspomniałam dziś tacie o imieniu dla wnuka i sama się zdziwiłam, bo się normalnie ucieszył I dobrze, bo jesteśmy prawie na 100 % zdecydowani na Benka
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-05-25 o 20:24 |
||
|
|
|
#886 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety znam przypadki "ważnych etapów zawodowych" kobiet w ciąży, a potem niestety problemy ![]() Cytat:
![]() Karmiłam piersią krótko, tylko 2 m-ce, potem dieta (pierwszy raz w życiu) i udało mi się dojść do wagi sprzed ciąży Ty też dasz radę Cytat:
dla tej Pani za pozytywne myślenie Cytat:
|
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tym sposobem mam kolejne body na krótki rękaw, jedno na długi i wreszcie śpioszki małe !Chociaż nie wiem gdzie to trzymać ;p |
|
|
|
|
#888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dlaczego tak krótko karmiłaś? czy tak bardzo chciałas byc szczupla że odstawiłas maleństwo? jak sie chowło? Nie chorowało ci w pierwszym roku?
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeju a ja nic jeszcze nie mam trzeba się brać za zakupy, bo jak nie to czuję się jak taki outsider tutaj, bo Wy tyle rzeczy już macie a ja nic
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki jest dobrze to jest dobrze, i można pracować a nawet sie powinno ale czasem życie strasznie zmienia priorytety :/ sorry, ale jakoś zle na mnie działają takie teksty że dawniej to kobiety w polu rodziły i szły dalej kopać ziemniaki. Dawniej nie ratowano wcześniaków, nie podtrzymywano wczesnych ciąż a już o diagnostyce i leczeniu niepłodności nie wspomnę. I ludzie którzy dziś dzieci mają dawniej byli "bezpłodni" i amen. Nie wiem ile tu dziewczyn miało problemy bo nie wszystkie pisały, ale na pewno kilka oprócz mnie wogóle nie byłoby w ciąży albo nie miałoby szans donosic bo właśnie skurcze, krwiaki i skracająca się szyjka gdyby nie lekarze. |
|
|
|
|
#891 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny aaaaa poczułam pierwsze nieśmiałe ruchy
![]() A teraz lecę szykować mężowi kolację, bo wraca do domku z remontu naszego mieszkanka buziaki
|
|
|
|
#892 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale pewnie trzeba już powoli kompletować, żeby na koniec nie zostało wszystko![]() Cytat:
mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko ale są słodziutkie
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widocznie jesteśmy z podobnej gliny, bo na mnie te keksty też działają drażniąco. Zmykam tymczasem
|
|
#894 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pisałam wcześniej, że z kapturkiem to na wyjścia czyli wtedy kapturek na główkę. W domku to wiadomo śpioszki i pajace. Nie ma co się bawić w rewię mody i męczyć dzidziusia w wymyślnych strojach tylko dla naszego "widzi mi się". W co wy w takim razie zamierzacie ubierać takiego maluszka na dwór?
|
|
#898 |
|
Zadomowienie
|
A przypomniało mi sie, że i ja odmówiłam L4 jak mi na początku kwietnie chciała gin przepisać. Nie wiem czy mnie sprawdzała ale 2 razy pytała czy na pewno nie chcę. Wszystkie wyniki miałam w normie, byłam dokładnie przebadana, a wypisac chciała mi tylko dla tego, ze powiedziałam, ze o godzinie 21.00 juz mi sie nic nie chce i ide spać
|
|
|
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz dopiero się zacznie...
|
|
|
#900 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sama już zaczynam powoli kupować
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

Na razie tylko ciuszki a tak to jesczze duuuuuuuuuużo rzeczy brakuje. O wózku i łóżeczku będziemy myśleć pewnie w okresie wakacji a resztę niezbędnych drobiazgów to już pewnie przed samym porodem bo tak szczerze to nawet nie mam gdzie chować tego wszytskiego... Muszę jakoś zwolnić jedną szafkę dla dzidziusia...

Tż ostatnio się zastanawiał jak to nasza dzidzia "stamtąd" wyjdzie hahah
Jeśli wyniki będą w normie to dietka aż do porodu, jeśli za wysokie to czeka mnie insulina i mogę wtedy jeść w miarę normalnie. Ja się znam tyle ile mi dzisiaj lekarka powiedziała no i troszkę wiem jak to u mojego dziadka wyglądało, gorzej z praktyką
a Ty takie masz więc zuch dziewczyna z Ciebie
...ja ostatnio byłam na pobraniu krwi, babka się wbiła w żyłę i nic nie było..to zaczęła mi wiercić tą igłą przkrecać, to dopiero była masakra

dla tej Pani za pozytywne myślenie