|
|
#2221 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Plotkowy dla Avono-maniaczek
Cytat:
Cytat:
![]() mój nie był za bardzo zainteresowany Cytat:
Cytat:
Moja tez się urodziła z problemami i też miała 5 pkt- przez rok było bardzo ciężko, ale to wszystko już za nami
Edytowane przez despa Czas edycji: 2011-05-25 o 18:55 |
||||
|
|
|
#2222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak zamaqwiasz to jest tam miejsce na wpisane numeru karty rabatowej
|
|
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
Sarunieczka ten "mój" sprzedawca ma dwa konta, ale to nie to co pisałaś, on ma takie : www_kupbuty_com oraz kupbuty-com.
Ja wybrałam jeszcze te, wczoraj takie przymierzalam i http://moda.allegro.pl/zmyslowe-saty...630571479.html boska szpileczka ![]() ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Dzięki dziewczyny za pomoc w wyborze rozmiaru Właśnie tak wczoraj zrobiłam i się zdziwiłam, bo zawsze mam rozmiar 39 a tu szpileczki 38 wow
|
|
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
zalotnica kiedyś opisałam swój poród na wątku o wrażeniach ,żeby nie przepisywać to mogę wkleić link?
|
|
|
|
#2226 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
|
|
#2227 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Możesz mieć jeszcze okres i 3 razy Powiem Ci, że ja też miałam podobnie, jak Ty Okres mam regularny, co do dnia, a w tym miesiącu, jak nigdy przedtem zaczął mi się wcześniej i nieoczekiwanie Wcale nie czułam objawów, a przy każdym zwijam się z bólu Miałam poranne nudności i zwymiotowałam nawet któregoś dnia Pierwsza myśl była jednoznaczna, że może ciąża Jednak teraz po okresie czuję się normalnie, więc pewnie bym poczuła Tak sobie tłumaczę, że to pewnie wpływ stresu związany w szukaniem pracy i ciągłym poddenerwowaniem ![]() Cytat:
Ewentualnie, żeby był obecny przed porodem, żeby wspierał mnie duchowo, trzymając za rękę, ale gdy się zacznie: "Panu już podziękujemy"
"Gdybyś mógł zajrzeć w głębie mojej duszy, znalazłbyś bezcenne skarby. Gdybyś mógł spojrzeć na mnie raz jeszcze, ujrzałbyś wyjątkowość. Gdybyś mógł posłuchać mojego umysłu, usłyszałbyś bicie serca. Gdybyś tylko zechciał, mogłbyś mieć taką moc, gdybyś tylko chciał, mógłbyś ..." |
|||
|
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
co do porodow to ja jestem za naturalnym
wiadomo, jest to bol, ale szybko sie o tym zapomina a w pamieci zostaje to co najmilsze (chociaz ja pamietam jeszcze jak mnie zszywali grr!!) nie zdecydowalabym sie dobrowolnie na cesarke, chyba zeby nie bylo innej mozliowsci jeszcze Wam powiem, ze my nie chcelismy znac plci dziecka i na kazdym badaniu usg balam sie strasznie, ze lekarzowi sie wypsnie i bedzie po niespodziance ale udalo sie, smieszylo mnie jak wszyscy probowali zgadywac co urodze na podstawie tego co jem czy jak wygladama! jak Mlody "wyszedl" i polozna pokazala Mezowi, ze to syn to ten sie tylko rozplakal a taki twardy na co dzien---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
to moje zdanie, ale wiem, ze nikogo nie mozna do tego namawiac ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- ja do tej pory jak sobie to wszystko przypominam to mam lzy w oczach i cieplej mi sie robi
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja będąc w ciąży podświadomie czułam że będzie córka, jak walnięta nakupowałam kiecek, czapeczek i innych rzeczy. I była córa |
|
|
|
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2231 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przecież to logiczne, więc dlatego napisałam, że cyt: "nie w obawie postrzegania mnie potem, jako nieatrakcyjnej" Mnie to nie przekonuję, że z tego powodu miałby uczestniczyć podczas porodu ![]() Dodam jeszcze, że mój TŻ to straszny panikarz, więc dlatego wiem, że ja musiałabym go wspierać bardziej, także podziękuję za taką "opiekę"
"Gdybyś mógł zajrzeć w głębie mojej duszy, znalazłbyś bezcenne skarby. Gdybyś mógł spojrzeć na mnie raz jeszcze, ujrzałbyś wyjątkowość. Gdybyś mógł posłuchać mojego umysłu, usłyszałbyś bicie serca. Gdybyś tylko zechciał, mogłbyś mieć taką moc, gdybyś tylko chciał, mógłbyś ..." Edytowane przez Agatheska Czas edycji: 2011-05-25 o 20:16 |
|
|
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
Tu pisałam : https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post22094557
Powiedzmy, że oszczędziłam bardziej szczegółowych informacji, jest w skrócie ale oddaje istotę problemu nigdy w życiu nie chciałabym przez to samo przechodzić.
|
|
|
|
#2234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Świat idzie do przodu i tak sobie myślę, że te pomysły biorą się właśnie częściej przez presję społeczeństwa, aniżeli faktyczną potrzebę Powiem Wam, że jeśli bym miała wybrać bliską osobę, przy ktorej czułabym się komfortowo to poprosiłabym mamę
"Gdybyś mógł zajrzeć w głębie mojej duszy, znalazłbyś bezcenne skarby. Gdybyś mógł spojrzeć na mnie raz jeszcze, ujrzałbyś wyjątkowość. Gdybyś mógł posłuchać mojego umysłu, usłyszałbyś bicie serca. Gdybyś tylko zechciał, mogłbyś mieć taką moc, gdybyś tylko chciał, mógłbyś ..." Edytowane przez Agatheska Czas edycji: 2011-05-25 o 20:30 Powód: lit |
|
|
|
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie, a już pomijam wszystkie akcje po, leżenie przy tym zapaleniu płuc dwa tygodnie w szpitalu, dziecko z główka taką że bałam się ją wziąć na ręce żeby jej krzywdy nie zrobić, robienie co jakis czas usg mózgu, leczenie w poradni patologii noworodka. Chyba cały ten okres poród i jakieś 10 miesięcy po to dla mnie koszmar, bo o ile mi mała przesypiała całe noce, to cały czas chorowała, starszyli mnie ze nie będzie nigdy chodzić bo do tego było jeszcze za duże napięcie mięśniowe- ćwiczyłam z nia kilkanaście miesięcy - ona się darła w niebogłosy a ja ryczałam razem z nią... A i juz pomijam, że mamy konflikt krwi, zastrzyk dostałam po tygodniu a powinien być szybciej, a i lekarze ![]() ![]() ![]() masakra. Powiem szczerze, że chciałabym mieć drugie dziecko, od grudnia myślę o tym intensywnie, zrobiłam sobie nawet badania czy aby wszystko jest ok- i niestety wyszła mi duża niedoczynność tarczycy i hashimoto do tego, więc będzie ciężko. |
|
|
|
|
#2237 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no i on obliczał dawkę i znieczuliło mnie po same pachy Po kilku dniach byłam jeszcze czyszczona, ponieważ został mi bardzo mały fragment łożyska i ciągle krwawiłam cora mocniej...ehhhh....bałaby m sie drugi raz...
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak apropo mam- co na Dzień Mamy planujecie dla swoich Mamusiek i Teściowych???
|
|
|
|
|
#2239 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mojego nie zmuszałam - sam podjął taka decyzję w sumie super pomocny nie był (przeze mnie, bo on chciał, a mnie wszystko wqrwiało), ale z perspektywy czasu widzę, że jednak facet PRZY BOKU to fajne wsparcie Cytat:
my też przeszliśmy zielone wody i 10dni w szpitalu ... ja mam pod tym względem traumę, jak młody miał welflona w główce ... dla mnie masakryczny widok co się napłakałam w tym szpitalu to moje ![]() Cytat:
i pod tym względem żal było mi męża - jak pisałam wyżej - my 10dni w szpitalu, on wziął urlop, a nawet nie mógł dziciaczka dotknąć wyobrażam sobie, jak on musiał się czuć
|
|
#2240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla teściowej??? nic bo dla mnie teściowa to nie moja mama
|
|
#2242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja teściowa mnie traktuje jak córkę, więc raczej coś jej się skapnie...ja chyba otworzę magiczny karton z zapasami Avon...bo nie mam za dużo kasy...
|
|
|
|
|
#2245 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dochodziłam po niej do siebie chyba z miesiąc...
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też, ale niestety ponieważ ona pamięta o moich urodzinach czy imieninach, a teść nawet o Dniu Kobiet to niestety coś muszę wykombinować. A że jestem spłukana to też muszę siegnąć do zapasów....
Wysyłam po raz pierwszy córkę w tym roku na kolonie, więc mnie trochę nadwyrężyło.... Edytowane przez despa Czas edycji: 2011-05-25 o 21:15 |
|
|
|
#2247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na dzień dziecka daje Ci prezent? bo moi teście nie, a rodzice tak ![]() chociąz teraz przez bąbla jestem zaniedbywana - wnusio ważniejszy ... żarcik
Edytowane przez jamapi Czas edycji: 2011-05-25 o 21:17 |
|
|
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
Aż mi się smutno zrobiło po przeczytaniu o porodach, co to ten próżniociąg ? Coś co "wysysa" dziecko ?
Despa powiedz, czy słyszałaś o przypadkach powiększenia wady wzroku po porodach ? Bo ja właśnie tak, więc tradycyjnego porodu w ogóle nie biorę pod uwagę... |
|
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie powiększyła mi się, a rok temu mi się zaczęła zmniejszać... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.

zrobisz jak zechcesz ale wierz mi parę godzin po naturalnym porodzie wstajesz i chodzisz, a cesarka to jednak operacja
Cały czas jestem na tabletkach i to bardzo silnych 
? w sumie jak się idzie do tej apteki to ma się kartę rabatową
też mi powód .. chociaż swoją drogą dziwne ,że jej nigdy bez makijażu nie widział 

nic mnie nie boli,czuję się dziś wyjątkowo dobrze,mam wigor,i wszelkie kilkudniowe osłabienie mi minęło
Wcale nie czułam objawów, a przy każdym zwijam się z bólu
Jednak teraz po okresie czuję się normalnie, więc pewnie bym poczuła