|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Agnyska z tym nie ubieraniem to był żart, przeciez ni ebede dziecka trzymać cały dzień bez niczego
|
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cotka, foch
Pisałaś, że co niektóre nie nadrabiają wątku, a ja pytam grzecznie o sprawę rurową, a Ty nic na to Asiu, to też nie było na serio A tak na serio, nie wiem co będę robić, żeby mieć w łazience 29 stopni, żeby dziecko wykąpać I jak potem będziemy tam wchodzić. Mi w takich temperaturach ciśnienie spada i słabo się robi, hehe.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-05-25 o 23:07 |
|
|
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() plecy mnie bolą od siedzenia na kompie -kurde ja chce mojego lapka z powrotem |
|
|
|
|
#934 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- a wiecie, że ja jutro mam wizytę ale się ciesze, i idę razem z TŻ
|
|
#935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam takie pytanie.. czy jeśli konferencja w szkole jest 13 czerwca (gdzie są wystawione oceny już, zachowania itp.) a ja pójdę na zwolnienie lekarskie po tej konferencji, aż do zakończenia roku szkolnego, to czy dyrektor ma prawo mnie wywalić ze szkoły ze względu na nieobecności? Oczywiście nie jestem zagrożona z żadnego przedmiotu, zachowania nagannego mieć nie będę. Bo tak sobie myślę, że nie ma sensu chodzić po konferencji, lepiej nie robić afery w szkole, nie słuchać głupiego gadania za plecami, nie stresować się niczym itp. Co o tym myślicie?
---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
Mój tż sobie coś zrobił z nogą i chodzi o kulach, relację dostanę na weekend jak pójdę do niego, a miał być ze mną podczas usg (tym bardziej że to połówkowe ).. tak się źle z tym czuję, że go nie będzie ech No ale w każdym razie udanej wizyty!
Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-05-25 o 23:40 |
|
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
Za bardzo mi się nie chce spać, ale chyba powinnam spróbować, bo jutro rano wstaję na badania w labie
![]() Dobranoc
|
#937 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc wszystkim
|
|
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#939 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego najlepszego z okazji dnia mamy, wszystkim mamusiom, jak i przyszłym mamusiom
|
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
serdeczne życzenia dla wszystkich MAM (obecnych i przyszłych)!
|
|
|
|
#941 |
|
Rozeznanie
|
Dzień doberek mamuśki!!!!
Wszystkiego naj naj z okazji dnia mamuśki Obyśmy wszystkie były szczęśliwe z naszymi szkrabami---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- Chciałam powiadomić, że dzis znowu pojawie sie wieczorem dopiero, więc błagam nie piszcie za dużo najpierw lece do pracy, a później dodatkowo do drugiej pracki pohandlować biżuterią potem wizyta wiec prosze o kciukasy a na końcu trzeba mauśke odwiedzić ...no i wieczór będzie hehe intensywny dzien dzisiajlece sie szykować. Buziaczki mamuśki Miłego dzionka
|
#942 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego mamusie
![]() Ja lece zaraz na to cudowne badanie cukrzycy.... pozniej egzamin więc też pojawię się nieco później
|
|
|
|
#943 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamusie, wszystkiego dobrego
Czy któraś z Was ma może problem z twardnieniem brzuszka? Od kilku dni podczas leżenia, a właściwie jak zmieniam pozycję leżenia z boku na plecy, twardnieje mi brzuch. Przez kilkanaście sekund jest jak kamień, a potem odpuszcza. Myślicie, że warto się tym przejmować, czy to normalne? Nic mnie wtedy nie boli, tylko nieprzyjemnie się napina
|
|
|
|
#944 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jumper też jest okej, więc jak macie okazje i wózek się Wam podoba to bierzcie ![]() Cytat:
fajnie by było gdybyś mogła sobie odpuscić bo przy dzecku też na pewno nie dasz rady tak dokładnie sprzatać, zamęczysz się ![]() Musisz klikać tą srodkową ikonke pomiędzy "cytuj" a "odpisz" i tak zaznaczasz wszystkie posty do cytowania, potem pod postami po lewej stronie klikasz "odpowiedz" i już ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym poszła na zwolnienie jak tylko będziesz miała jasną sytuacje ze wszystkich przedmiotów, nawet przed konferencją. Karla, za egzamin i za badanie też, łącze sie w bólu ![]() MAMUŚKI WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ciekawe czy tż wpadnie na to, żeby chociaz coś mi powiedzieć z tej okazji albo buziaka dać ![]() muszę się poogarniać i iśc na to badanie a już mam głoda niesamowitego Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-05-26 o 08:16 |
||||
|
|
|
#945 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Mamuśki
Również wszystkiego najCytat:
![]() Miłego dzionka życzę |
|
|
|
|
#947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dyrektor w mojej szkole ma taki dziwny charakter, ostatnio mi zarzucał że wykorzystuję ciążę i że olewam naukę i lekcje, dlatego tak pytam dla pewności, bo nie chcę żeby moje ocenowe starania poszły na marne. A chodzić do szkoły będę chyba do 10, do tego czasu na pewno pozaliczam wszystko to co mam. Ginka ostatnio mi powiedziała że mam nie przejmować się na razie szkołą, tylko leżeć w domu 2tyg, bo dobro dziecka jest tu teraz najważniejsze. Zgadzam się z nią w 100% Ona też mi zawsze powtarza że jak coś się dzieje, to żebym do niej przyszła.A ja idę się ogarnąć i muszę wyrobić się tak, żeby o 8:45 wyjść z domu. Ciekawa jestem co ja będę robić godzinę w poczekalni Czekanie będzie najgorsze w tym wszystkim A potem wiekopomna chwila ! ![]() Buziaki mamuśki |
|
|
|
|
#948 | |
|
KWC
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam karmić dłużej, ale Grześ w ogóle nie przybierał na wadze przy moim mleku i zaczęłam mu dawać również sztuczne, potem sam się z czasem odstawił
Cytat:
Albo dłużej karmiła, bo tylko dłuższe, regularne karmienie pozwala ładnie zrzucać nadmiar kilogramów Przez pierwszy rok Grześ w sumie raz chorował - przewiało go na spacerze i miał ostre zapalenie układu moczowego, aż wylądowaliśmy w szpitalu - miał wtedy 7 m-cy
|
|
#950 |
|
Raczkowanie
|
Spray ale to tylko skóra się napina u Ciebie czy czujesz również twardą macicę? Trochę się martwię, bo nigdy wcześniej mi się to nie zdarzało.
|
|
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz te mieszanki robią takie wypasione że prawie nie ma różnicy pomiędzy swoim pokarmem a sztucznym ![]() Pamiętam jak koleżanka na studiach się wkurzała, bo miała mleko ale Dominik nim się nie najadał, w ogole nie było odżywcze a lekarka na siłe kazała jej karmić piersią, w końcu wprowadziła mieszanke, mały zaczął przybierać a lekarce nic nie powiedziała ![]() Ogarnęłam sie i chyba przypominam człowieka, więc moge iść na badania |
|
|
|
|
#952 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Spróbował dziś przekecić sie raz brzuchem do dołu, o niebo lepiej, więcej siły trzeba ale nie boli, nie naciąga się skóra, nic nie strzeliło mi w kościach
|
|
|
#953 |
|
Rozeznanie
|
Wszytkiego naj mamuśki
Piszecie o tym badaniu na glukoze a mój gin mi nie dał ani żadnego skierowania ani nic nie mówił o tym. I co teraz ???? Następną wizytę mam 7 czerwca więc pewnie poczekam i zapytam. Ostatnio jak zapytałam o toksoplamozę czy powtórzyć bo 1 trym wyszła negatywna - to mi powiedział, że niema sensu a po co się stresować
|
#954 |
|
Rozeznanie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKZAJI DNIA MATKI
miłego dnia |
|
|
|
#955 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry mamuskom, ja rowniez dolaczam sie do zyczen dla nas
![]() Ale dzisiaj u mnie pochmurno i chlodno. Wczoraj wyciagnelam letnie ciuchy po domu a dzisiaj chyba znowu ubiore dresowe spodnie bo mi zimno. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#956 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#957 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja jeszcze zauwazyłam ze jak mam taka twarda macice i sie schylam albo siadam to mnie jakos tak boli (tak jakby przed okresem taki skurcz nie wiem jak to opisac) też tak macie
|
|
|
#958 |
|
Raczkowanie
|
Tusia no właśnie też mam takie bóle delikatne jak przed okresem, ale prawie cały czas, nie tylko jak się schylam. Ale jak mówicie, żeby się nie martwić, to nie będę siać paniki
|
|
|
|
#959 | |
|
KWC
|
Cytat:
w każdym razie brzuch jest jak deska, ale to mija jak wstanę i trochę się pokręcę.Też jeszcze nie wzięłam L4, bo fizycznie czuję się nienajgorzej, a pracę mam lekką (za biurkiem) i czuję, że to by było trochę nie fair. Pod koniec czerwca zaczyna się jednak remont budynku i wtedy sobie pójdę, bo i tak do niczego się nie przydam. Dźwigać niczego nie mam zamiaru i wdychać jakiś pyłów też nie. |
|
|
|
|
#960 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.

Pisałaś, że co niektóre nie nadrabiają wątku, a ja pytam grzecznie o sprawę rurową, a Ty nic na to
A tak na serio, nie wiem co będę robić, żeby mieć w łazience 29 stopni, żeby dziecko wykąpać
I jak potem będziemy tam wchodzić. Mi w takich temperaturach ciśnienie spada i słabo się robi, hehe.

Mój tż sobie coś zrobił z nogą i chodzi o kulach, relację dostanę na weekend jak pójdę do niego, a miał być ze mną podczas usg (tym bardziej że to połówkowe
).. tak się źle z tym czuję, że go nie będzie ech 

i za badanie też, łącze sie w bólu 

o tym. I co teraz ???? Następną wizytę mam 7 czerwca więc pewnie poczekam i zapytam. Ostatnio jak zapytałam o toksoplamozę czy powtórzyć bo 1 trym wyszła negatywna - to mi powiedział, że niema sensu a po co się stresować