Wątek o sklepie ASOS.COM część 4 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda > Moda - Wspólne Zakupy

Notka

Moda - Wspólne Zakupy Wspólne Zakupy, wspólne zamówienia obuwia, odzieży i dodatków z polskich oraz zagranicznych hurtowni i sklepów. Tutaj również kupisz i sprzedasz rzeczy ze Zbiorowych zamówień.

Narzędzia
Stary 2011-05-25, 10:09   #4441
Ćwirka
ćwir ćwir

Dot.: Wątek o sklepie ASOS.COM część 4

Cytat:
Napisane przez 2dziuba1 Pokaż wiadomość
Cwirko nie zaczynam wybitnie przesadzas poprostu obawiam sie sytuacji jaka kiedys byla z zamowieniem organizowanym przez Ciebie, gdzie czakalysmy na paczke ponad dwa miesiacea w tym wypadku 'wybitnie' to mi na tej kiecce zalezy a pisalam ci czemu Ale ciesze sie bardzo ze paczuszka jest juz wyslana!!!
Jeśli Ci zależy na paczce to mogłaś wziąć kuriera
Stary 2011-05-25, 11:17   #4442
bumbumm
Przyczajenie

he mnie wybitnie interesuje skąd można wysłać paczkę o 22:00 chyb ze czegoś nie wiem
bumbumm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 12:09   #4443
madzialenn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bumbumm Pokaż wiadomość
he mnie wybitnie interesuje skąd można wysłać paczkę o 22:00 chyb ze czegoś nie wiem
na poczcie głównej, która jest otwarta 24/h ?

madzialenn bloguje o kosmetykach i modzie

Kosmetyki i codzienne stylizacje
http://madzialennx.blogspot.com/2014...ine-shawl.html
madzialenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 12:20   #4444
Ćwirka
ćwir ćwir

Cytat:
http://www.money.pl/podatki/urzedy_pocztowe/calodobowe/

Kurier odebrał ode mnie przesyłki dla osób, które chciały kurierem
NEFERNEFER35 Ty miałaś mieć wysyłkę kurierem, ale dopłaciłaś tylko koszt wyliczeń, bez kwoty na kuriera, w związku z tym nie wysłałam. Proszę o wpłatę.

Wieczorem podam Wam kwoty do zwrotu za koszty wysyłki do Was.

Edytowane przez Ćwirka
Czas edycji: 2011-05-25 o 12:22
Ćwirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 12:28   #4445
konto Dominiki
Raczkowanie

Cześć,
Czy ktoś wie, gdzie mogę znaleźć tą sukienkę w kolorze turkusowym i rozmiarze UK 12 :

http://allegro.pl/asos-sukienka-turk...630465786.html ?

Poza Allegro

Z góry dzięki za pomoc
konto Dominiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 14:22   #4446
2dziuba1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ćwirka Pokaż wiadomość
Jeśli Ci zależy na paczce to mogłaś wziąć kuriera
Ale kurier mial byc wysylany dopiero w srode;( . Cwirko dzieki za zorganizowania zamowienia i czekam na paczuche
2dziuba1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 15:43   #4447
janis09
Przyczajenie

Nie chcę być złośliwa, ale tak czytam to co tutaj piszecie i nie rozumiem dziewczyny, dlaczego sobie nie założycie konta na paypal aby robic samemu zakupy? przecież te wasze wspólne zamówienia to jest dużo zamieszania i niepotrzebnego tracenia czasu. aby robic zakupy na asos.com wystarczy mieć własne konto bankowe (które można powiązać z paypal'em i za jego pośrednictwem płacić), nie trzeba byc posiadaczem karty kredytowej. Może się czepiam, ale naprawdę nie rozumiem osoby, która dobrowolnie podejmuje się roli organizatora takich akcji bo to jak wynika z niektórych waszych postów wiąże się nie tylko z wdzięcznością ale również z pretensjami ze strony osób zamawiających
janis09 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-25, 17:37   #4448
16Kaja16
Raczkowanie

dziewczyny mam pytanie, jest taka sytuacja: kupiłam sukienkę, kliknęłam zapłać (kartą) ale po chwili anulowałam zakup..jednak pieniądze z konta zostały pobrane. czy ktoś może miał taką sytuację i wie po jakim czasie te pieniądze wrócą na konto?
Stary 2011-05-25, 17:59   #4449
bumbumm
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez janis09 Pokaż wiadomość
Nie chcę być złośliwa, ale tak czytam to co tutaj piszecie i nie rozumiem dziewczyny, dlaczego sobie nie założycie konta na paypal aby robic samemu zakupy? przecież te wasze wspólne zamówienia to jest dużo zamieszania i niepotrzebnego tracenia czasu. aby robic zakupy na asos.com wystarczy mieć własne konto bankowe (które można powiązać z paypal'em i za jego pośrednictwem płacić), nie trzeba byc posiadaczem karty kredytowej. Może się czepiam, ale naprawdę nie rozumiem osoby, która dobrowolnie podejmuje się roli organizatora takich akcji bo to jak wynika z niektórych waszych postów wiąże się nie tylko z wdzięcznością ale również z pretensjami ze strony osób zamawiających

bo np. ja próbowałam z moich dwóch kart i przychodzi mi meil od asosa ze odrzucają moją kartę i nie mogę starać się o to aby korzystać z ich usług bo coś tam pytałam w banku i niby jest okej , z tego co czytałam to dużo dziewczyn ma ten problem bo wydaje się że tak łatwo jest tam się tylko zarejestrować i od razu wpisać nr karty i gotowe... wcale nie ....

dlatego też są organizatorki aby w tym nam pomóc tym co nie mogą oczywiście same zamawiać tego co chcą z asos'u
Stary 2011-05-25, 20:31   #4450
Ćwirka
ćwir ćwir

Cytat:
Napisane przez janis09 Pokaż wiadomość
Ale chodzi też o oszczędność na wysyłce. Darmowa jest nierejestrowana i są spore szanse, ze zaginie, zwłaszcza u mnie w Warszawie. Rejestrowana kosztuje ponad 10f czyli powiedzmy 50zł. Jak kupuję np bransoletkę za 3f i buty za 5f to szkoda mi wywalić kolejne 10f na wysyłkę. A jak jest więcej osób to się fajnie rozkłada i mamy np po 5zł wysyłkę na głowę

W większości wypadków zamawiam sama, jak mam zakupy za 60-100f to to 10f nie robi mi strasznej różnicy, ale jak robię małe zakupki to robię zbiorówkę, bo się opłaca wtedy wysyłka
Stary 2011-05-25, 21:27   #4451
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
bo np. ja próbowałam z moich dwóch kart i przychodzi mi meil od asosa ze odrzucają moją kartę i nie mogę starać się o to aby korzystać z ich usług bo coś tam pytałam w banku i niby jest okej , z tego co czytałam to dużo dziewczyn ma ten problem bo wydaje się że tak łatwo jest tam się tylko zarejestrować i od razu wpisać nr karty i gotowe... wcale nie ....

dlatego też są organizatorki aby w tym nam pomóc tym co nie mogą oczywiście same zamawiać tego co chcą z asos'u
A jaki problem założyć np. konto w wbk, gdzie normalna karta płatnicza, nie kredytowa jest akceptowalna i można z niej korzystać przy zakupach online? Wystarczy 10 min i np. to konto bankowe mieć tylko do takich zakupow. Nie rozumiem kompletnie problemu.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-25, 21:39   #4452
mar1777
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kruche Ciastko Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, nie bardzo mam czas aby przegladac watki, ale moze ktoras pomoze. Macie real photo lub moze i sama kiecke?

Jestem posiadaczką tej sukienki zamówiłam ją na studniówkę, jestem chętna sprzedać, jest praktycznie nowa założona tylko raz , zdjęcia real mogę wysłać, prosze tylko o adres e-mail.

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Chyba się nie doczekamy tego zamówienia...
mar1777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 21:46   #4453
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Napisane przez mar1777 Pokaż wiadomość
Jestem posiadaczką tej sukienki zamówiłam ją na studniówkę, jestem chętna sprzedać, jest praktycznie nowa założona tylko raz , zdjęcia real mogę wysłać, prosze tylko o adres e-mail.
PW wyslane
Stary 2011-05-26, 07:52   #4454
bumbumm
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
A jaki problem założyć np. konto w wbk, gdzie normalna karta płatnicza, nie kredytowa jest akceptowalna i można z niej korzystać przy zakupach online? Wystarczy 10 min i np. to konto bankowe mieć tylko do takich zakupow. Nie rozumiem kompletnie problemu.
również próbowałam i odrzuca mój numer karty
Stary 2011-05-26, 07:52   #4455
tttunia
Raczkowanie

Ćwirka cA co z zamowionkiem asos2?
tttunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 07:58   #4456
natuso
Wtajemniczenie

Cytat:
również próbowałam i odrzuca mój numer karty
A jak masz ustawione transakcje internetowe? Bo w mBanku domyślnie jest to 0 zł i 0 transakcji ilościowych i wtedy nie można dodać karty, trzeba zmienić np na 10zł i np 2 transakcje i wtedy przejdzie.
25/2015

natuso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 08:02   #4457
Ćwirka
ćwir ćwir

Cytat:
Napisane przez tttunia Pokaż wiadomość
Ćwirka cA co z zamowionkiem asos2?
Poczytaj wątek
Stary 2011-05-26, 08:08   #4458
pinaplesss
Zadomowienie

Cytat:

Zakładasz konto na paypal.pl (login to Twój mail, którego używasz na co dzień; hasło ustalasz sama), tam najpierw podajesz podstawowe dane osobiste, potem nr konta (a nie nr karty, bo to nie potrzebne). Zrobią Ci weryfikację (przeleją na Twoje konto dwie małe groszowe kwoty, poproszą o podanie kwot). I PO WSZYSTKIM, konto paypal założone!
Potem z Twojego konta robisz przelew na konto paypal, czyli robisz takie "doładowanie", za które później zrobisz zakupy na ASOSie.
W etapie płacenia za ciuch na ASOS wybierasz opcję zapłaty paypal, (automatycznie przekieruje Cię na stronę paypal.pl) logujesz się i zamówienie zostaje złożone.
Jak widzisz nie trzeba posiadać karty kredytowej i być uzależnionym od innych.
Pierwsze zamówienie może zająć Ci trochę czasu, ale każde kolejne maksymalnie minutę!
pinaplesss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 08:21   #4459
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pinaplesss Pokaż wiadomość
Zakładasz konto na paypal.pl (login to Twój mail, którego używasz na co dzień; hasło ustalasz sama), tam najpierw podajesz podstawowe dane osobiste, potem nr konta (a nie nr karty, bo to nie potrzebne). Zrobią Ci weryfikację (przeleją na Twoje konto dwie małe groszowe kwoty, poproszą o podanie kwot). I PO WSZYSTKIM, konto paypal założone!
Potem z Twojego konta robisz przelew na konto paypal, czyli robisz takie "doładowanie", za które później zrobisz zakupy na ASOSie.
W etapie płacenia za ciuch na ASOS wybierasz opcję zapłaty paypal, (automatycznie przekieruje Cię na stronę paypal.pl) logujesz się i zamówienie zostaje złożone.
Jak widzisz nie trzeba posiadać karty kredytowej i być uzależnionym od innych.
Pierwsze zamówienie może zająć Ci trochę czasu, ale każde kolejne maksymalnie minutę!
Szczerze mówiąc to nie jestem taka pewna, czy to rzeczywiście takie proste... swojego czasu miałam konto pp powiązane z kartą kredytową, długo z niego nie korzystałam, aż po jakimś czasie znowu zachciałam korzystać, zalogowałam się i otrzymałam informację, że niezbędna jest dodatkowa weryfikacja w postaci podania X dokumentów potwierdzających moją tożsamość, w tym kopię dowodu osobistego oraz wyciąg z banku wraz z nagłówkiem... i jeszcze coś. Teraz nie chce mi się wyciągać maili od nich, w których miałam to wyszczególnione. Odechciało mi się tej weryfikacji, bo rozumiałabym, gdybym chciała nie wiadomo co robić, a nie zamówić kilka kiecek za jakąś śmieszną kasę...

edit.
O, znalazłam, PayPal chciał ode mnie jak niżej: podkreśliłam KAŻDEGO, żeby było jasne, że to nie jeden papier chcieli...
"Przepraszamy, ale przywrócenie pełnego dostępu do Twojego konta będzie
możliwe dopiero, gdy otrzymamy dodatkowe informacje. Należy dostarczyć
kopię każdego z poniższych dokumentów:

- Wyciąg miesięczny z rachunku karty kredytowej, której numer kończy
się
cyframi XXXX. Na wyciągu musi widnieć Twoje imię i nazwisko, adres oraz
numer rachunku — dokładnie takie, jakie zarejestrowano w danych konta
PayPal.
- Wyciąg miesięczny z rachunku bankowego, którego numer kończy się
cyframi
XXXX. Na wyciągu musi widnieć Twoje imię i nazwisko, adres oraz numer
rachunku — dokładnie takie, jakie zarejestrowano w danych konta PayPal.
- Aktualny rachunek za usługi komunalne. Na rachunku musi widnieć imię
i
nazwisko użytkownika oraz adres — dokładnie takie, jakie podano dla
konta
PayPal. (a weź wynajmuj mieszkanie i rachunki miej na właściciela nieruchomości, hm? Po prostu genialne...)
- Prawo jazdy lub paszport. Kopia powinna być jak największa i jak
najjaśniejsza."
(i weź człowieku nie miej paszportu i prawa jazdy... ja paszportu na chwilę obecną nie mam dla przykładu, bo się skończył, a nie ma obowiązku posiadania prawka, prawda?)

Edytowane przez hihi
Czas edycji: 2011-05-26 o 08:32
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-26, 08:37   #4460
pinaplesss
Zadomowienie

Przecież nie musialas podawac karty kredytowej... Dodatkową weryfikację w postaci przesłania kopii dowodu i potwierdzenia adresu robią po zrobieniu zakupów na kwotę 2500 euro. Jeżeli chce się kupić kilka sukienek, to nie ma czym się martwić, prawda? Ja mam podpiętą kartę kredytowa, debetowa i konto pod paypal i poprosili o weryfikację dopiero po tym jak moje transakcje przekroczyły właśnie 2500 euro (dla mojego bezpieczenstwa, a nie ich "widzimisie"). Widze, że niektórzy wola ponarzekac niz coś zrobić, żeby być samodzielnymi...
Dalej uważam, że to proste. Chcieć to móc.
Stary 2011-05-26, 08:48   #4461
hihi
Zakorzenienie

Przeczytaj ze zrozumieniem co napisałam wyżej.

Kilka lat temu założyłam konto w PayPal, podając wtedy numer karty kredytowej, którą płaciłam. I nie było wówczas żadnych problemów.

Jak w grudniu zeszłego roku chciałam ponownie skorzystać z konta PayPal to po zalogowaniu się otrzymałam komunikat, że niezbędna jest dodatkowa weryfikacja i dostałam taka oto listę wymaganych dokumentów. A zakupy przez PayPal łączne zrobiłam na na kwotę max 1000zł.

Obecnie po zalogowaniu się na konto widzę tylko wielki komunikat o ograniczonym dostępie do konta konieczności dostarczenia dodatkowych dokumentów w celu przywrócenia pełnego dostępu.
Obecnie najwyżej mogę sobie pododawać dodatkowe konta albo karty, co jest bez sensu.

I Owszem, jak mnie najdzie na zakupy na asosie to poproszę Ćwirkę o pomoc, a nie będę wysyłać do PayPala wszystkich moich danych osobowych wraz z rozmiarem buta i stanika, bo uważam to za absurdalne. Tyle.
Stary 2011-05-26, 08:56   #4462
mal00nie
Zakorzenienie

dziewczyny spokój to jest wątek zbiorowych zakupów a nie jak nie zamawiać zbiorowo to że ktoś jest niecierpliwy to już "inna inkszość"

mal00nie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 09:03   #4463
Ćwirka
ćwir ćwir

Czy możecie te rozmowy o kartach przenieść na inny wątek? Zaśmiecacie....
Stary 2011-05-26, 09:13   #4464
pinaplesss
Zadomowienie

Chciałam pomóc BUMBUMM, jasno wyjasniłam jak zamawiac bez uzycia kart, nie każdy wie, że tak można. Ale MALOONIE, masz rację, jeżeli ktos jest niecierpliwy czy nie potrafi pogodzic się z regulaminem pp, to co innego i łatwiej zamawiac zbiorowo.
Stary 2011-05-26, 10:33   #4465
konto Dominiki
Raczkowanie

Dziewczyny, a czy któraś zamawia poprzez Paypala i kartę debetową mBanku? Czy to jest w ogóle możliwe?
Stary 2011-05-26, 12:30   #4466
cadbury
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez konto Dominiki Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy któraś zamawia poprzez Paypala i kartę debetową mBanku? Czy to jest w ogóle możliwe?
ja zawsze korzystam z karty mBanku tej z delfinem i nie mam żadnych problemów z płatnością zarówno na asos jak i na ebay'u.
cadbury jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 13:03   #4467
megi_t
Zadomowienie

GG do megi_t

Ćwirko dostałam torebkę i jest cudna
Dziekuję za zamówienie
megi_t jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 13:16   #4468
Ćwirka
ćwir ćwir

Cytat:
Napisane przez megi_t Pokaż wiadomość
Ćwirko dostałam torebkę i jest cudna
Dziekuję za zamówienie
Fajna, prawda?

Tylko uważaj, ja z moją chodzę niecały tydzień i już mam zarysowaną lekko
Stary 2011-05-26, 13:40   #4469
konto Dominiki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cadbury Pokaż wiadomość
ja zawsze korzystam z karty mBanku tej z delfinem i nie mam żadnych problemów z płatnością zarówno na asos jak i na ebay'u.

Czyli musiałam coś źle robić :/ Bo żadna kombinacja cyfr z karty debetowej mBanku u mnie nie przeszła Na szczęście koleżanka mnie poratowała i oczekuję na sukienkę :

http://www.asos.com/Tfnc/Tfnc-Dress-...=-1&clr=Tomato
Stary 2011-05-26, 14:55   #4470
kedziora
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez konto Dominiki Pokaż wiadomość
Cześć,
Czy ktoś wie, gdzie mogę znaleźć tą sukienkę w kolorze turkusowym i rozmiarze UK 12 :

http://allegro.pl/asos-sukienka-turk...630465786.html ?

Poza Allegro

Z góry dzięki za pomoc
Też poszukuję tej sukienki. Jej już nie ma na asosie, czy ja nie potrafię znaleźć? Szukam rozmiaru 6 xs, kolor turkusowy lub beż. Znalazłam na allegro, ale mam problem...wszędzie pisze że kolor to turkus, ale niektórzy dodają w opisie że zdjęcie jest przekłamane i jest zielona...? Ktoś może widział ją na żywo?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1630465786.jpg (11,1 KB, 10 załadowań)
kedziora jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Moda - Wspólne Zakupy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości