Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-25, 21:47   #3931
Shira_83
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

[QUOTE=Scio;27126570]Shirka a ile ten specyfik mniej więcej kosztuje? Bo i ja byłabym chętna, ale ostatnio u nas krucho z kasą.

kochana właśnie nie wiem dokładnie jutro podjadę do Karvinej i zapytam po ile dokładnie ale kojarzę coś koło 80 koron.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Shira_83 co wy kupujecie ??? Bo jakoś nie jestem w temacie ???
sab simplex lekarstwo na kolki bardzo dobre
Stary 2011-05-25, 21:53   #3932
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Świetne wieści .

Ale wielka paka, udało Ci się.

Dobrze, że wszystko się wyjaśniło, najważniejsze, że mały znowu aktywny.

Śliczne te naklejki. Mały akcent, a od razu wiadomo czyj to pokoik.

Pewnie mocz zalega, nie martw się na zapas.

Nienawidzę tych gadów, zawsze się mnie czepiały.

sto latek!

Następna duża dziewczynka, świetne wieści.

Ja poproszę o kciuki za jutrzejszą wizytę, mam nadzieję, że chociaż USG mi zrobią (choć tutaj to nic nie wiadomo, w końcu USG szkodzi...brak słów).

My mamy zmartwienie, teściowej po tej wodzie w płucach wyszły złe wyniki, okazało się, że ma coś na jajniku...operacja właśnie trwa. Trzeba będzie czekać na więcej informacji po zbadaniu wycinka w Krakowie. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, szwagier ma wesele za 5 tygodni...
za wizytę i za teściową, żeby szybko wyszła z tego

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
A tak wogole jutro o 12.50 mam wizyte u ginka i usg szczegołowe i skromnie prosze o kciuki

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Wcale mu się nie dziwię. A nie da się zrobić tak, żebyście wpłacili jakąś zaliczkę a resztę jak wózek już będzie na miejscu? Może do tego czasu dostaniesz pieniądze z ZUS?Wydaje mi się że któraś z dziewczyn tak robiła.

Ps. za jutrzejsze wizyty
My tak też zrobiliśmy zamowiliśmy wózek, wpłaciliśmy zaliczkę i reszte płacimy przy odbiorze w lipcu

Moja mamuśka akurat jest na delegacji w Czechach i też napisałam jej żeby kupiła to lekarstwo na kolki Bo w przeciwnym razie Shirka musiałabym się też ładnie uśmiechnąć
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 21:54   #3933
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
sab simplex lekarstwo na kolki bardzo dobre
Jeśli nie jest to za drogie i można bezpiecznie podawać to ja też bym chciała
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 21:59   #3934
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Moja mamuśka akurat jest na delegacji w Czechach i też napisałam jej żeby kupiła to lekarstwo na kolki Bo w przeciwnym razie Shirka musiałabym się też ładnie uśmiechnąć
jakby co to daj znać czy kupiła jak nie to dokupię też dla ciebie

Cytat:
Jeśli nie jest to za drogie i można bezpiecznie podawać to ja też bym chciała
jutro napiszę cenę to się ładnie zdeklarujecie która faktycznie chętna na ten specyfik
Stary 2011-05-25, 22:03   #3935
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
jakby co to daj znać czy kupiła jak nie to dokupię też dla ciebie

jutro napiszę cenę to się ładnie zdeklarujecie która faktycznie chętna na ten specyfik
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 22:17   #3936
jacieeeee
Wtajemniczenie

A ja niedawno wróciłam od Szwagierki. Posiedziałyśmy trochę na dworze i normalnie przyjarało mi dekolt i ręcę. Wyglądam tragicznie Kurcze, a wcale nie siedziałam tak długo.

Trochę mnie nastraszyłyście z tym wózkiem (też chcę JEDO kolor 185) że tak długo trzeba czekać, bo ja jeszcze nie zamówiłam Jutro zadzwonię do jakiegoś sprzedawcy na allegro i zapytam jak to z terminami. Najgorsze, że nie widziałam go na żywo, tylko sugeruję się dobrymi opiniami i zdjęciami. U Nas nie ma gdzie go pooglądać. Dziewczyny u których już stoi ta bryka - warto? Bardzo odbiega od zdjęć?

Jutro rano muszę jechać na badania i kupić coś dla mamusiek, więc nie piszcie za dużo. Dobranoc

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-25, 22:21   #3937
CrazyMachine
Zadomowienie

Wpadłam na chwilkę tylko powiedzieć wam dobranoc i sprawdzić co nowego. Widzę, że wizyty wedle oczekiwań - dobrze. Gratulacje dla wszystkich.
Madziulka
- straszny ten Twój suseł, żeby tak Ci stracha napędzić. Mam nadzieje, ze po porodzie też będzie taki leniuszek i da Ci trochę wytchnienia.
Spóźniona trochę jestem, ale witam ponownie Nerole. Nie ma to jak w domu, widzę że tryskasz energią.
Ja ostatnio jakoś nie grzeszę dobrym nastrojem, więc się nie odzywam, ale dziś akurat byłam na spotkaniu dla przyszłych mam, takie trochę reklamowe, ale także ze specjalistami z różnych dziedzin. Udało mi się dostać oprócz masy ulotek butelkę TT oraz wkładki laktacyjne . No i dla mnie najciekawsze był pokaz wiązania chust. Strasznie mnie to kusi...
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-25, 23:25   #3938
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Laski czy Wy czujecie się już gotowe na bycie mamą ? Bo mnie coraz bardziej ogarnia panik, że jestem za młoda (w dodatku sama), że skończy się swoboda, że teraz odpowiedzialność za Małą istotkę. Całą listę mogłabym wypisać. A poród...Nie chciałaby któraś za mnie urodzić ?
A ja się jakoś zupełnie nie boję Tzn. mam świadomość, że na początku będzie trudno i na pewno nie wyobrażam sobie naiwnie macierzyństwa jako sielanki, ale wydaje mi się że dam radę. Każdy daje. A poród to w ogóle tylko taki szczegół, który pewnie przyjemny nie jest, ale szybko uleci z pamięci, jak już dziecko będzie na świecie. Może to dlatego, że swoje latka już mam i stąd ten spokój...

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
moniczka my mamy taką wanienkę dla Filipa i do tej pory używamy
youyou, ja Ci bardzo ufam w kwestii różnych spraw związanych z dzieckiem i tą wanienką bardzo mnie zainteresowałaś! Do tej pory nie miałam sowjego typu wanienki, choć wiedziałam że nie chcę np. tej o której wczoraj była mowa (tej co ma Nerolka m.in). Teraz sobie tę Twoją obejrzałam i się ku niej chyba skłonię. Tylko uspokuj mnie, proszę, że dziecku nie jest w niej niewygodnie. Bo to "siedzisko" wydaje mi sie fajne dla noworodka, ale nie wyobrażam sobie, że np. roczniak siedzi w nim i mu wygodnie i nie uwiera. Ale mówisz, że Twój Filip ją lubi tak?
Czyli kupowac ją?

I jeszcze jedno, bo troche o niej poczytałam w necie. Tam się pojawiają różne opinie - albo że genialna, albo że lepsza zwykła, bo tu dziecko ma ograniczony ruch i nie ma radości z kąpieli. Jak Ty to widzisz?
I czy masz dokładnie tę, do której był link podany (marki TEGA), czy tę oryginalną ONDA? Jest jakaś różnica?

Cytat:
A tak wogole jutro o 12.50 mam wizyte u ginka i usg szczegołowe i skromnie prosze o kciuki

Cytat:
brumku sprawdzę i dam znać postaram się jutro tam podskoczyć może już bym kupiła bo chyba będę musiał na raty bo tyle sztuk to raczej na raz nie dostanę
CZekam cierpliwie

A u okulisty było paskudnie. Nie spodziewałam sie że najnieprzyjemniejsze badanie podczas ciąży to będzie właśnie badanie oka Bolało, szczypało, potem raziło i powieki miałam sparaliżowane A i tak nie dowiedziałam się skąd te moje wylewy... Jedynie tyle że z siatkówką ok i cytuję "nie ma bezwzględnych przeciwwskazań do SN".
Powiedziała jedynie, że chętnie mi wypisze zalecenie, żeby zredukować drugą fazę porodu, czyli parcie, bo to mi może zaszkodzić, ale wtedy będzie kleszczowanie albo jakies wyciąganie dziecka próżniowo! WIęc powiedziałam, żeby absolutnie tego nie pisałam. Wolę okropne wylewy niż żeby mi dziecko kleszczami wyciagali

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-05-25 o 23:44
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 05:40   #3939
justa878
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
A ja niedawno wróciłam od Szwagierki. Posiedziałyśmy trochę na dworze i normalnie przyjarało mi dekolt i ręcę. Wyglądam tragicznie Kurcze, a wcale nie siedziałam tak długo.

Trochę mnie nastraszyłyście z tym wózkiem (też chcę JEDO kolor 185) że tak długo trzeba czekać, bo ja jeszcze nie zamówiłam Jutro zadzwonię do jakiegoś sprzedawcy na allegro i zapytam jak to z terminami. Najgorsze, że nie widziałam go na żywo, tylko sugeruję się dobrymi opiniami i zdjęciami. U Nas nie ma gdzie go pooglądać. Dziewczyny u których już stoi ta bryka - warto? Bardzo odbiega od zdjęć?

Jutro rano muszę jechać na badania i kupić coś dla mamusiek, więc nie piszcie za dużo. Dobranoc
Kolory na zdjęciach są trochę żywsze niż przychodzą. Ja na swój czekałam miesiąc czasu, także warto się pośpieszyć. W tym sezonie ten wózek cieszy się powodzeniem. Wg mnie warto - ma fajne amortyzatory, leciutko chodzi, ale nie mam porównania w użytkowaniu do innych wózków, tylko z oglądania
Jest też ładnie wykończony, precyzyjnie

11.07.2010
05.06.2010
justa878 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 06:04   #3940
moniczka2123
Zadomowienie

Czesc wszystkim ja juz wstalam i juz sie stresuje ta wizyta. mam pytanie gdzie w niemczech mozna kupic Sab Simplex?? w apteksch czy sklepach ?? bo moj mezulek jest w niemczech to moze jakby przypadkiem byl gdzies to by mi kupil.

Dzis nareszcie zobacze nasze slodziuskie malenstwo

Bede kolo 16-17 w domku spowrotem bo jeszcze do pracodawcy musze zajechac zeby zwolnienie podbic i koniecznie na zakupy

I nie ma to jak ciezarna pogode sobie zamówi powiedzialam ze ma byc cieplo i juz sloneczko dogrzewa

Ide sie szykowac caluski

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 06:22   #3941
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Hania jest kawał dziewczyny - waży 1974 g mój mąż już się podsmiechuje, że ma zatem drugą "bambaryłkę"
mój synuś też w tym samym tyg ma 1600 g +/_ 200 g ....
Cytat:

Ja poproszę o kciuki za jutrzejszą wizytę,

Cytat:

kochane ktora kupowala pieluchy z tety na alegro i moze polecic sprzedawce??
ja kupowałam u r_p77 te podwójnie tkanie i jestem bardzo zadowolona

Shira_83 ja też byłabym chętna na ten specyfik

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 06:33   #3942
editka2022
Rozeznanie

witam z rana,jak dlamnie niedobrego rana bo dzis w lustrze ujrzalam na brzuchu 3 roztepy noi sie w✂✂✂✂i.......a taka nadzieje mialam ze chociaz na brzuchu ich niebedzie
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 06:40   #3943
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
witam z rana,jak dlamnie niedobrego rana bo dzis w lustrze ujrzalam na brzuchu 3 roztepy noi sie w✂✂✂✂i.......a taka nadzieje mialam ze chociaz na brzuchu ich niebedzie
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Nie martw sie kochana ja wczoraj ujzalam to swinstwo na woim brzuniu ale dziewczynki wybily mi z glowy przejmowanie sie tym i juz sie nie przejmuje i jak to powiedziec z tymi rozstepami i tak piekne jestesmy

Ciekawe ile na plusie kg bede miala pewnie z 5

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 06:56   #3944
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziewczyny dziękujemy z Olivierkiem za życzenia

co do Sab Simplex ja w 2009 płaciłam jakoś 30-40zł za niemiecki.

Mnie dzisiaj czeka wielkie sprzątanie jutro mamy ludzi odnośnie mieszkania
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 07:03   #3945
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Nerola, ja Cię naprawdę podziwiam! Skąd tyle siły bierzesz żeby tak znosić dzielnie! Daj jej trochę żeby poród łatwo znieść

Zmykam do spania dziewczyny, książkę sobie jeszcze poczytam w łóżku i mam nadzieję że sie wyśpię..i że jutro mnie nikt o 5.30 nie będzie budził...

A jutro Dzień Matki a mam głupie pytanie - składacie życzenia teściowym? Ja powiedziałam TŻowi że ma ode mnie też złożyć, więc mam jakby z głowy, ale sama bym nie złożyła... jakoś nie czuję że to niby moja mama...

ja nie składam

Cytat:
Ja mojej napewno nie złożę po tym co dzisiaj powiedziała
a co powiedziała? ok, doczytałam, już wiem.. Ja też bym jej nie złożyła.
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki.
Jestem po pierwszych zajęciach Szkoły Rodzenia i jestem bardzo zadowolona. Jutro opiszę Ci Moniczka co się dowiedziałam-ale to narazie tak ogólnie-o pakowaniu torby(bo to chyba najbardziej Cię interesowało) ma byc na innych zajęciach-kurcze tak mi się spodobało, że nie chciałabym opuścic ani jednych zajęc, ale nie da się, bo mąż pracuje na zmiany...Ale za tydzień też jedziemy-będzie o porodzie

Teraz wcinam truskawy i czekam na męża aż wróci z imprezy służbowej
super

Cytat:
Od połowy lutego nie dostałam wypłaty żyjemy z męża pensji, po odliczeniu rat i rachunków, zakupie paliwa zostaje nam 400-500 zł na życie przez cały miesiąc Póki nie wypłacą mi pieniędzy z Zusu nie damy rady go kupić Ryczę już pół wieczoru Kurde, a już doszliśmy z J, do porozumienia w sprawie rodzaju wózka, a tu taka klapa Jedyne co nam zostało to pożyczka z banku Inaczej naprawdę będę nosiła mała na rekach. Odechciało mi się wszystkiego
Przepraszam, że was tym katuje, ale nie mogę sobie poradzić. A mój J. uważa, że nie ma problemu bo weźmiemy kredyt i koniec problemów, ale zostaje jeszcze kwestia spłacania rat
Zamiast się cieszyć to ja ryczę
Brunetka nie ma co się pakować w kredyt a potem raty do spłaty i zmartwienie kolejne, lepiej kupić używany wózek, albo pożyczyć od kogoś z rodziny kasę..
Aa siostra ma pożyczyć, to fajnie, a teściówka niech sie wypcha swoją pomocą.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 07:11   #3946
agni82
Zadomowienie

Dzień dobry dziewuszki

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i proszę was o wasze kciuki. serio my mamy na tym forum jakieś magiczne fluidy.

aha!mam zagadkę do rozwiązania: dziecko ułożone jest po prawej stronie brzucha i jak sie kładę na prawo to jest spokój, ale jak się przekręcam na lewo to wali w ściany jakby mu sie coś złego działo. Nie podoba mu się lewa strona?:confuse d:

I jeszcze jedno głupie pytanie: czy to możliwe żeby od zaparc odbyt się rozszerzył?mam wrażenie że jak siadam, to mi się coś rozjeżdża

ps. Teściowa to nie mama, to.... istota ludzka pozująca na mamę z różnorakimi efektami.

Edytowane przez agni82
Czas edycji: 2011-05-26 o 07:12
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 07:30   #3947
iustyna1
Wtajemniczenie

Dzień dobry, ja już po oddaniu krwi. Właśnie wcinam śniadanie i idę dalej spać bo kot już z wyrka na mnie patrzy. A co tak sam będzie leżał...

Mi wypada teściowej złożyć życzenia bo dzisiaj Kubę mi z przedszkola przywozi... Nawet czekoladki jej kupiłam, nie to żeby chętnie . Mało tego to ona potrafi się upomnieć o życzenia i na dzień matki i na dzień teściowej. Jakoś odpękam, chociaż zaszła mi za skórę.

Do później, idę spać. Powodzenia na wizytach!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 07:41   #3948
83monia
Zakorzenienie

agni - pewnie ma wiecej miejsca, tez bym walila jakby mi bylo ciasno. a z tym odbytem to pewnie masz podrazniony, bo raczej sie nie poszerza. tylko uwazaj zebys sobie nie wyhodowala hemoroidów! ja tez mam znowu problem z zaparciami, mimo iz jem sliwki, owoce, warzywa, ograniczak czekolade i kakao...

dzis przychodzi elektryk wiec moge nie byc nawet do wieczora

ja tesciowej skladam zyczenia - jest tak cicha i nieingerujaca w moje zycie osoba ze w sumie moge zlozyc zyczenia. nie wadzi mi to wcale!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 07:46   #3949
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Uświadomił ją mój mąż, że czeka się na wózek miesiąc, to powiedziała, żeby jej nie kłamał bezczelnie, bo teraz idzie się do sklepu i kupuje
Fajnie że siostra Wam pozyczy, a ja to samo usłyszałam od babci, ze po co tak wczesnie wózek, jak w sklepach jest tyle ze az na dwór wystawiaja. Wystarczy podejsc i kupić... moze kiedyś jak wszystko bylo na jedno kopyto. A później jeszcze po co taki drogi, po co fotelik samochodowy i takie tam, ale ja jej na to krótko teraz są inne czasy i koniec!

brunetka2000 wyjąsniałaś w ZUSie dlaczego od lutego nie masz kasy, chyba jest cos nie tak, moze zle wypełnione zwolnienie, moze lekarz, albo pracodawca do nich nie przesyła, a moze pracujesz w duzej formie i to oni powinni ci płacić za L4?

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 07:50   #3950
JustPi
Rozeznanie

Cześć mamusie
aaale się za Wami stęskniłam ale jeszcze chwila i mam nadzieję, że od środy już na zwolnieniu będę i wtedy ponadrabiam i czasu więcej dla Was będę miała.
Póki co to pracuję po te 6h (szef super się zachował i wcale nie protestował) i zamykam tematy. Nagle się okazało, że 6cio godzinny dzień pracy to jednak za krótki dla mnei jest ale nie zostaję ani chwili dłużej, trudno dlatego na wizaż czasu dalej brak, a jak wracam do domu i odbieram Maję z przedszkola, to potem wszystko jest "mama" i wieczorem padam.
Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze

aaaa zdecydowałam się w końcu na wózek Carmela stanęło na x-landerze XA tym fioletowo-szarym, czyli takim jak Twój W sobotę pojechaliśmy oglądać i jednak wykonanie x-landera w porównaniu do implasta jest nieporównywalne. ehhh jedna decyzja z głowy

dobra spadam popracować, bo czas goni
miłego dnia mamusie i wszystkiego najlepszego
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 07:56   #3951
nerola
BAN stały

Dzień dobry

Kciuki za wizytę zaciśnięte

Mała od wieczora spałą do 4:00 a o 8 rano już ją budziłam bo mi mleko tryskało i ssaczek był potrzebny.

Brunetko
nie wiem co Ci porodzić Kochana
Kurczę,gdybym miała tę kasę...to bardzo chętnie,zwłaszcza,ze lekarz powiedział,że macie się szykować na czerwiec.
A za takie słowa "bezczelnie kłamiesz...',to absolutnie podziękowałabym za kasę.I za odwiedziny u Alicji porodzie co najmniej 3-4 tygodnie też.Z zemsty.
Już wiesz o czym pisałyśmy-o specyfiku na kolki
Ja chcę jedno.

Widzę,ze dziś dwie z Was mają zalatany dzień w domku-tylko nie przeholujcie

Patik a ja szukam barwników do ciasta.I dupa zimna-nie mogę znaleźć.Na zamówienie na allegro za późno
Jeszcze 1 miejsce mam do odwiedzenia.Potem rezygnuję.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 07:56   #3952
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
u mnie niewiele to daje. i tak swieci w oczy
Tak właśnie myślałam że te osłonki to szmelc D mówi że najlepiej to przyciemnić szyby w aucie i będzie spokój i tak chyba zrobimy

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
ja już po wizycie, szyjka zamknięta i długa, synuś jest synusiem i ma się dobrze, rośnie prawidłowo, ma ponad 1600 g , serducho bije prawidłowo, przepływ w tętnicy pępowinowej też prawidłowy i ..... niestety tylko ginowi sie pęcherz małego nie podobał bo stwierdził że albo jeszcze mały się nie wysiusiał albo mocz zalega .... mam przyjść w poniedziałek do szpitala to zrobi mi jeszcze jedno usg i sprawdzi ten pęcherz i wtedy się będzie myśleć jakby co. ..... ale znając mnie to już będę nad tym myśleć
Trzeba się cieszyć dobrymi wieściami a nie zamartwiać czymś co pewnie okaże sie i tak że jest dobrze. Tzrymam kciuki i mamuśka głowa do góry musi byc dobrze
Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dzisiaj mój Oli kończy 2 latka:bounc e:
Wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
a my już po wizycie
wszystko jest ok. szyjka zamknięta, nieznacznie się skróciła tylko, ciśnienie w normie, o wadze wstyd mówić tylko kazał mi więcej leżeć, a mniej siedzieć bo przez ten mój nerwoból pod prawym żebre, już mnie skóra nawet piecze...
nasza Hania jest nadal Hanią lekarz mówił, że wszystko w porządku z małą tzn. narządy, tętno, pomiary w jak najlepszym porządku... no i Hania jest kawał dziewczyny - waży 1974 g mój mąż już się podsmiechuje, że ma zatem drugą "bambaryłkę"
Super wieści
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
A jutro Dzień Matki a mam głupie pytanie - składacie życzenia teściowym? Ja powiedziałam TŻowi że ma ode mnie też złożyć, więc mam jakby z głowy, ale sama bym nie złożyła... jakoś nie czuję że to niby moja mama...
Ja nie składam Mimo że nie jest zła i mówię do niej mamo to uwazam ze to jest świeto prawdziwych mam a ja mam ja tylko jedną. Po to jest dzień teściowej zeby wtedy dostała odemnie zyczenia

Cytat:
Ja poproszę o kciuki za jutrzejszą wizytę, mam nadzieję, że chociaż USG mi zrobią (choć tutaj to nic nie wiadomo, w końcu USG szkodzi...brak słów).

My mamy zmartwienie, teściowej po tej wodzie w płucach wyszły złe wyniki, okazało się, że ma coś na jajniku...operacja właśnie trwa. Trzeba będzie czekać na więcej informacji po zbadaniu wycinka w Krakowie. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, szwagier ma wesele za 5 tygodni...
Kciuki za wizytę mocno zaciskam i żeby Ci jednak zrobili to USG
I Dużo zdrówka dla teściowej
Cytat:

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A jutro jade do mojej bliskiej koleżanki, wczoraj urodziła córeczkę, ale stwierdziła, ze o porodzie nie będzie opowiadać, bo była tragedia
A gdzie rodziła

Witam się z rana Juz po sniadanku i zaraz zbieram sie do przychodni po recepty.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 08:05   #3953
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

Wózek jest świetny !!!!!!! Jak dla mnie nie za ciężki, duża gondola, łatwo się składa. Jak nim pojeździłam od razu wiedziałam, że go chcę

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
brunetka2000 wyjąsniałaś w ZUSie dlaczego od lutego nie masz kasy, chyba jest cos nie tak, moze zle wypełnione zwolnienie, moze lekarz, albo pracodawca do nich nie przesyła, a moze pracujesz w duzej formie i to oni powinni ci płacić za L4?
Wiesz co u mnie jest spore zamieszanie z tym, bo ja wcześniej pracowałam w firmie na umowę zlecenie, podpisali mi umowę o pracę po tym czasie na czas określony. Popracowałam trochę i niestety trafiłam pierwszy raz do szpitala. Od tamtej pory siedzę na zwolnieniu. Zus przysłał pismo do firmy i do mnie, że za krótko pracowałam i wydaje im się, że chce ich wykiwać !!!! Ksiegowa wysłała moje wcześniejsze umowy, bo ja już tam pracuje ponad 2 lata. Ale nie chciałam umowy na stałe bo nie zawsze
mogłam chodzić ze względu na studia dzienne. 6 maja dopiero przysłali mi pismo, że sprawa jest rozpatrywana i od tamtej pory cisza No i taka jest moja historia z tym walniętym Zusem

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Brunetko[/B] nie wiem co Ci porodzić Kochana
Kurczę,gdybym miała tę kasę...to bardzo chętnie,zwłaszcza,ze lekarz powiedział,że macie się szykować na czerwiec.
A za takie słowa "bezczelnie kłamiesz...',to absolutnie podziękowałabym za kasę.I za odwiedziny u Alicji porodzie co najmniej 3-4 tygodnie też.Z zemsty.
Już wiesz o czym pisałyśmy-o specyfiku na kolki
Ja chcę jedno.
No widzisz odwiedziny to i tak będę miała, bo niestety mieszkamy z nią w jednym domu. Po tym co powiedział, mój mąż już nie chce słyszeć o żadnych pieniądzach od niej

Tak w ogóle to witam
Ja nadal mam zły humor, nic mi się nie chcę. Przepłakałam pół nocy.
Dziękuję wszystkim dziewczynom za opinie, pocieszenia i rady.
Jakbym wygrała totolotka, to napewno wyprowadziłabym się od niej jakieś 3 tys km Nie musiałaby nic kupować naszemu dziecku !!!!

Idę po pieczywo

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-05-26 o 08:12
Stary 2011-05-26, 08:12   #3954
Marina1
Zakorzenienie

Hej kobietki!
Toż to prawie już NASZ dzień

A co do teściowej, nie wiem, czy składać, czy nie, to mój pierwszy rok z ,,drugą mamą" I jak większość z Was uważam, że mamę ma się jedną.
Podoba mi się cytat agni82 o teściowej
A mamię kupię dziś storczyka,widziałam w Tesco po 19 zł, ciekawe czy są jeszcze,wiem bardzo lubi te kwiaty. Ostatnio jest między nami dużo lepiej, porozmawiałyśmy szczerze.

Dzisiaj udaję się do miasta na gina na pobranie wymazu. Wczoraj Igor mi trochę namieszał w głowie, bo praktycznie nie czułam ruchów, zaczęłam się już denerwować, ale ,,potargałam" brzuchem, mój M. zaczął głośno mówić do brzucha i mały się uaktywnił...On w ogóle jakiś spokojny jest, nie hasa mi nigdy za bardzo w brzuchu. Za to czkawkę ma, co się napiję wody.

Za dzisiejsze wizyty

słoneczko będzie wszystko dobrze, Maksymilianek po prostu nie zrobił siusiu.

brunetko współczuję Ci, ale musisz byc twarda, Alicja czuje Twoje nerwy, i naprawdę nie zwracaj na nia uwagi, niech się, że tak powiem brzydko - wypcha ;/
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-05-26 o 08:13
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 08:14   #3955
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
No widzisz odwiedziny to i tak będę miała, bo niestety mieszkamy z nią w jednym domu. Po tym co powiedział, mój mąż już nie chce słyszeć o żadnych pieniądzach od niej

Tak w ogóle to witam
Ja nadal mam zły humor, nic mi się nie chcę. Przepłakałam pół nocy.
Dziękuję wszystkim dziewczynom za opinie, pocieszenia i rady.
Jakbym wygrała totolotka, to napewno wyprowadziłabym się od niej jakieś 3 tys km Nie musiałaby nic kupować naszemu dziecku !!!!
I prawidłowe ma podejście Twój mąż. Nie to nie łaski bez Widocznie tak Wam chciała dać ta kasę Najbardziej jest wkurzające w Waszej sytuacji to że to Wasze dziecko a to teściowa chce decydowac co i kiedy macie kupić Niech sie wypcha franca jedna Moja teściowa jak sie dowiedzieliśmy że jestem w ciązy to też zadeklarowała że kupi wózek i już w lutym miała odłozone pieniądze na ten cel i jak tylko zdecydowaliśmy się na zakup to tego samego dnia Nam dała kasę.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 08:22   #3956
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
kochana nie przeoczyłam nie było mnie tylko na wizażu muszę się zorientować po ile dokładnie jest ten specyfik napisze Wam jak już się dowiem
Dzięki w sklepie gotowi pomyśleć że jakiś hurtownik przyszedł i chce w Polsce pohandlować

Cytat:
Uświadomił ją mój mąż, że czeka się na wózek miesiąc, to powiedziała, żeby jej nie kłamał bezczelnie, bo teraz idzie się do sklepu i kupuje
Siostra męża zaproponowała nam, że pożyczy kasę na wózek. Przynajmniej tyle dobrego, bo nie będzie trzeba odsetek płacić
Brunetko, współczuję. Wcale się mężowi nie dziwię że nic nie chce! I super że ma taką siostrę!

Cytat:
U Nas nie ma gdzie go pooglądać. Dziewczyny u których już stoi ta bryka - warto? Bardzo odbiega od zdjęć?
Ja mam co prawda używany, ale podoba mi sie bardzo, fajnie się prowadzi, ogólnie zadowolona jestem z zakupu

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A u okulisty było paskudnie. Nie spodziewałam sie że najnieprzyjemniejsze badanie podczas ciąży to będzie właśnie badanie oka Bolało, szczypało, potem raziło i powieki miałam sparaliżowane A i tak nie dowiedziałam się skąd te moje wylewy... Jedynie tyle że z siatkówką ok i cytuję "nie ma bezwzględnych przeciwwskazań do SN".
O...brumek, a pewnie zorientowana jesteś, przy jak dużej wadzie jest przeciwskazanie do SN?

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
aha!mam zagadkę do rozwiązania: dziecko ułożone jest po prawej stronie brzucha i jak sie kładę na prawo to jest spokój, ale jak się przekręcam na lewo to wali w ściany jakby mu sie coś złego działo. Nie podoba mu się lewa strona?:confuse d:

ps. Teściowa to nie mama, to.... istota ludzka pozująca na mamę z różnorakimi efektami.

Dobre I dzięki za opinie, bo już się zastanawiałam czy tylko ja jestem paskudna synowa i nie zamierzam życzeń złożyć A nie zamierzam, bo to nie moja mama... swojej już dałam prezent, złożyłam życzenia...

A ja mam podobnie jak Ty, dzidzia siedzi cały czas po prawej stronie, jak leżę na lewym boku to bardziej rozrabia, ale powiedziałabym raczej że wtedy ma więcej luzu więc się cieszy

A teraz mi chyba próbuje powiedzieć że dość kompa na razie, i idziemy na słoneczko - bo tak rozrabia odkąd siadlam

za wizyty dzisiejsze!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 08:25   #3957
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Moja teściowa jak sie dowiedzieliśmy że jestem w ciązy to też zadeklarowała że kupi wózek i już w lutym miała odłozone pieniądze na ten cel i jak tylko zdecydowaliśmy się na zakup to tego samego dnia Nam dała kasę.
No i to jest klasa.
Moi teściowie też wielcy zdeklarowani, że kupią nam wózek ( bratu męża kupili jakiś najnowszy model x-landera, mały urodził się w marcu).
I oczywiście teraz się wycofali, moja mama dała mi kasę na wózek, co prawda musiałam kupić używany za 230 zł, ale nie obiecywała wcześniej i po prostu mi dała z dobrego serca.
I ostatnio jak byliśmy u teściów, to przyjechał jego brat z żoną i ona do mnie- ,,jaki kupiłaś model wózka"? A ja, że nie wiem, co ona na to - ale każdy wózek ma jakiś model, markę...Bo my mamy-i tu miliard jakichś niezrozumianych cyfr i oznaczników...

shirko ja jestem pewna, że chcę ten s.simplex, więc jak pózniej może mnie nie być juz na wizażu to wiedz, ze ja na 100%
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-05-26 o 08:27
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 08:28   #3958
83monia
Zakorzenienie

jak ktos z dolneo slaska to neich czyta - wazne!!!! http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...iem,nId,342114

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 08:31   #3959
agni82
Zadomowienie

no tak brunetka, kolejny raz udowadnia się, że jak masz liczyc na kogoś to najlepiej na siebie. Nie ładnie teściowa się zachowała. kij jej w oko. to jest typ człowieka, który coś da, ale na własnych warunkach i jeszcze pewnie przyczepiłaby złotą tabliczkę do wózka:ufundowany przez babcię X.. życie. Głowa do góry.

83monia, a już myślałam że mi się pupsko rozłazi. a hemoroidy to wolę omijac z daleka. nigdy nie miałam, ale nasłuchałam się o nich dośc.

Marina, mnie też wczoraj Emil nastraszył.nie ruszał się przez kilka godzin rano jak sprzątałam. i w sumie sama tego jakoś nie zauważyłam (grunt to spostrzegawczośc), tylko mój T. przytulił się do brzucha i mówio:jakoś cicho tam dzisiaj. a ja jak na alarm.oczy w słup i hop na łóżko na lewą stronę i pukam do brzuszka. po czym leniwe ruchy dały znac, że jest ok.ufff.i tak teraz do końca życia będziemy się martwic o te brzdące.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 08:42   #3960
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
I prawidłowe ma podejście Twój mąż. Nie to nie łaski bez Widocznie tak Wam chciała dać ta kasę Najbardziej jest wkurzające w Waszej sytuacji to że to Wasze dziecko a to teściowa chce decydowac co i kiedy macie kupić Niech sie wypcha franca jedna Moja teściowa jak sie dowiedzieliśmy że jestem w ciązy to też zadeklarowała że kupi wózek i już w lutym miała odłozone pieniądze na ten cel i jak tylko zdecydowaliśmy się na zakup to tego samego dnia Nam dała kasę.
A najlepsze jest to, że ona wcale nie musi zbierać na ten wózek. Bo ona i jej mąż zarabiają w ciul pieniędzy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
Moja mama i tata są na emeryturze więc powiedzieli, że kupią mi łóżeczko i wyposażenie do niego bo nie stać ich na więcej. Ale już to zrobili!!!!!!!!!!!!!! Łóżeczko zamówione będzie do tygodnia czasu, materac i wanienka w pokoju już są, pościel też. Jakoś mogli kupić i nie gadać!!!!

Kupiłam truskawki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości