|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
[QUOTE=Scio;27126570]Shirka a ile ten specyfik mniej więcej kosztuje? Bo i ja byłabym chętna, ale ostatnio u nas krucho z kasą.
kochana właśnie nie wiem dokładnie jutro podjadę do Karvinej i zapytam po ile dokładnie ale kojarzę coś koło 80 koron. sab simplex lekarstwo na kolki bardzo dobre ![]()
#3932 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja mamuśka akurat jest na delegacji w Czechach i też napisałam jej żeby kupiła to lekarstwo na kolki ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3933 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3934 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3935 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3936 |
Wtajemniczenie
|
A ja niedawno wróciłam od Szwagierki. Posiedziałyśmy trochę na dworze i normalnie przyjarało mi dekolt i ręcę. Wyglądam tragicznie
![]() Trochę mnie nastraszyłyście z tym wózkiem (też chcę JEDO kolor 185) że tak długo trzeba czekać, bo ja jeszcze nie zamówiłam ![]() Jutro rano muszę jechać na badania i kupić coś dla mamusiek, więc nie piszcie za dużo. Dobranoc ![]()
#3937 |
Zadomowienie
|
Wpadłam na chwilkę tylko powiedzieć wam dobranoc i sprawdzić co nowego. Widzę, że wizyty wedle oczekiwań - dobrze. Gratulacje dla wszystkich.
Madziulka - straszny ten Twój suseł, żeby tak Ci stracha napędzić. Mam nadzieje, ze po porodzie też będzie taki leniuszek i da Ci trochę wytchnienia. Spóźniona trochę jestem, ale witam ponownie Nerole. Nie ma to jak w domu, widzę że tryskasz energią. Ja ostatnio jakoś nie grzeszę dobrym nastrojem, więc się nie odzywam, ale dziś akurat byłam na spotkaniu dla przyszłych mam, takie trochę reklamowe, ale także ze specjalistami z różnych dziedzin. Udało mi się dostać oprócz masy ulotek butelkę TT oraz wkładki laktacyjne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3938 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() youyou, ja Ci bardzo ufam w kwestii różnych spraw związanych z dzieckiem i tą wanienką bardzo mnie zainteresowałaś! Do tej pory nie miałam sowjego typu wanienki, choć wiedziałam że nie chcę np. tej o której wczoraj była mowa (tej co ma Nerolka m.in). Teraz sobie tę Twoją obejrzałam i się ku niej chyba skłonię. Tylko uspokuj mnie, proszę, że dziecku nie jest w niej niewygodnie. Bo to "siedzisko" wydaje mi sie fajne dla noworodka, ale nie wyobrażam sobie, że np. roczniak siedzi w nim i mu wygodnie i nie uwiera. Ale mówisz, że Twój Filip ją lubi tak? Czyli kupowac ją? ![]() I jeszcze jedno, bo troche o niej poczytałam w necie. Tam się pojawiają różne opinie - albo że genialna, albo że lepsza zwykła, bo tu dziecko ma ograniczony ruch i nie ma radości z kąpieli. Jak Ty to widzisz? I czy masz dokładnie tę, do której był link podany (marki TEGA), czy tę oryginalną ONDA? Jest jakaś różnica? Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u okulisty było paskudnie. Nie spodziewałam sie że najnieprzyjemniejsze badanie podczas ciąży to będzie właśnie badanie oka ![]() ![]() Powiedziała jedynie, że chętnie mi wypisze zalecenie, żeby zredukować drugą fazę porodu, czyli parcie, bo to mi może zaszkodzić, ale wtedy będzie kleszczowanie albo jakies wyciąganie dziecka próżniowo! WIęc powiedziałam, żeby absolutnie tego nie pisałam. Wolę okropne wylewy niż żeby mi dziecko kleszczami wyciagali ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-05-25 o 23:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3939 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jest też ładnie wykończony, precyzyjnie ![]()
![]() |
#3940 |
Zadomowienie
|
Czesc wszystkim
![]() Dzis nareszcie zobacze nasze slodziuskie malenstwo ![]() ![]() Bede kolo 16-17 w domku spowrotem bo jeszcze do pracodawcy musze zajechac zeby zwolnienie podbic i koniecznie na zakupy ![]() I nie ma to jak ciezarna pogode sobie zamówi ![]() ![]() Ide sie szykowac caluski ![]()
#3941 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Shira_83 ja też byłabym chętna na ten specyfik |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3942 |
Rozeznanie
|
witam z rana,jak dlamnie niedobrego rana bo dzis w lustrze ujrzalam na brzuchu 3 roztepy noi sie w✂✂✂✂i.......a taka nadzieje mialam ze chociaz na brzuchu ich niebedzie
![]() trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty |
![]() ![]() |
![]() |
#3943 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie martw sie kochana ![]() ![]() ![]() Ciekawe ile na plusie kg bede miala pewnie z 5 ![]()
![]() |
#3944 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny dziękujemy z Olivierkiem za życzenia
![]() co do Sab Simplex ja w 2009 płaciłam jakoś 30-40zł za niemiecki. ![]() Mnie dzisiaj czeka wielkie sprzątanie jutro mamy ludzi odnośnie mieszkania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3945 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co powiedziała? ok, doczytałam, już wiem.. Ja też bym jej nie złożyła. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aa siostra ma pożyczyć, to fajnie, a teściówka niech sie wypcha swoją pomocą. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3946 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewuszki
![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i proszę was o wasze kciuki. serio my mamy na tym forum jakieś magiczne fluidy. aha!mam zagadkę do rozwiązania: dziecko ułożone jest po prawej stronie brzucha i jak sie kładę na prawo to jest spokój, ale jak się przekręcam na lewo to wali w ściany jakby mu sie coś złego działo. Nie podoba mu się lewa strona? ![]() I jeszcze jedno głupie pytanie: czy to możliwe żeby od zaparc odbyt się rozszerzył?mam wrażenie że jak siadam, to mi się coś rozjeżdża ![]() ps. Teściowa to nie mama, to.... istota ludzka pozująca na mamę z różnorakimi efektami. Edytowane przez agni82 Czas edycji: 2011-05-26 o 07:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3947 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, ja już po oddaniu krwi. Właśnie wcinam śniadanie i idę dalej spać bo kot już z wyrka na mnie patrzy. A co tak sam będzie leżał...
Mi wypada teściowej złożyć życzenia bo dzisiaj Kubę mi z przedszkola przywozi... Nawet czekoladki jej kupiłam, nie to żeby chętnie ![]() Do później, idę spać. Powodzenia na wizytach!
![]() |
#3948 |
Zakorzenienie
|
agni - pewnie ma wiecej miejsca, tez bym walila jakby mi bylo ciasno. a z tym odbytem to pewnie masz podrazniony, bo raczej sie nie poszerza. tylko uwazaj zebys sobie nie wyhodowala hemoroidów! ja tez mam znowu problem z zaparciami, mimo iz jem sliwki, owoce, warzywa, ograniczak czekolade i kakao...
dzis przychodzi elektryk wiec moge nie byc nawet do wieczora ja tesciowej skladam zyczenia - jest tak cicha i nieingerujaca w moje zycie osoba ze w sumie moge zlozyc zyczenia. nie wadzi mi to wcale! |
![]() ![]() |
![]() |
#3949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
brunetka2000 wyjąsniałaś w ZUSie dlaczego od lutego nie masz kasy, chyba jest cos nie tak, moze zle wypełnione zwolnienie, moze lekarz, albo pracodawca do nich nie przesyła, a moze pracujesz w duzej formie i to oni powinni ci płacić za L4? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3950 |
Rozeznanie
|
Cześć mamusie
![]() aaale się za Wami stęskniłam ![]() Póki co to pracuję po te 6h (szef super się zachował i wcale nie protestował) i zamykam tematy. Nagle się okazało, że 6cio godzinny dzień pracy to jednak za krótki dla mnei jest ![]() ![]() Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze ![]() aaaa zdecydowałam się w końcu na wózek ![]() ![]() ![]() dobra spadam popracować, bo czas goni miłego dnia mamusie i wszystkiego najlepszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3951 |
BAN stały
|
Dzień dobry
![]() Kciuki za wizytę zaciśnięte ![]() Mała od wieczora spałą do 4:00 a o 8 rano już ją budziłam bo mi mleko tryskało i ssaczek był potrzebny. Brunetko nie wiem co Ci porodzić Kochana ![]() Kurczę,gdybym miała tę kasę...to bardzo chętnie,zwłaszcza,ze lekarz powiedział,że macie się szykować na czerwiec. A za takie słowa "bezczelnie kłamiesz...',to absolutnie podziękowałabym za kasę.I za odwiedziny u Alicji porodzie co najmniej 3-4 tygodnie też.Z zemsty. Już wiesz o czym pisałyśmy-o specyfiku na kolki ![]() Ja chcę jedno. Widzę,ze dziś dwie z Was mają zalatany dzień w domku-tylko nie przeholujcie ![]() Patik a ja szukam barwników do ciasta.I dupa zimna-nie mogę znaleźć.Na zamówienie na allegro za późno ![]() Jeszcze 1 miejsce mam do odwiedzenia.Potem rezygnuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#3952 | ||||||
Zadomowienie
|
Tak właśnie myślałam że te osłonki to szmelc
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I Dużo zdrówka dla teściowej Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam się z rana ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3953 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mogłam chodzić ze względu na studia dzienne. 6 maja dopiero przysłali mi pismo, że sprawa jest rozpatrywana i od tamtej pory cisza No i taka jest moja historia z tym walniętym Zusem ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() Tak w ogóle to witam ![]() Ja nadal mam zły humor, nic mi się nie chcę. Przepłakałam pół nocy. Dziękuję wszystkim dziewczynom za opinie, pocieszenia i rady. Jakbym wygrała totolotka, to napewno wyprowadziłabym się od niej jakieś 3 tys km ![]() ![]() Idę po pieczywo Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-05-26 o 08:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3954 |
Zakorzenienie
|
Hej kobietki!
Toż to prawie już NASZ dzień ![]() ![]() A co do teściowej, nie wiem, czy składać, czy nie, to mój pierwszy rok z ,,drugą mamą" I jak większość z Was uważam, że mamę ma się jedną. Podoba mi się cytat agni82 o teściowej ![]() A mamię kupię dziś storczyka,widziałam w Tesco po 19 zł, ciekawe czy są jeszcze,wiem bardzo lubi te kwiaty. Ostatnio jest między nami dużo lepiej, porozmawiałyśmy szczerze. Dzisiaj udaję się do miasta na gina na pobranie wymazu. Wczoraj Igor mi trochę namieszał w głowie, bo praktycznie nie czułam ruchów, zaczęłam się już denerwować, ale ,,potargałam" brzuchem, mój M. zaczął głośno mówić do brzucha i mały się uaktywnił...On w ogóle jakiś spokojny jest, nie hasa mi nigdy za bardzo w brzuchu. Za to czkawkę ma, co się napiję wody. Za dzisiejsze wizyty ![]() słoneczko będzie wszystko dobrze, Maksymilianek po prostu nie zrobił siusiu. brunetko współczuję Ci, ale musisz byc twarda, Alicja czuje Twoje nerwy, i naprawdę nie zwracaj na nia uwagi, niech się, że tak powiem brzydko - wypcha ;/
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-05-26 o 08:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3955 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3956 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dobre ![]() ![]() ![]() A ja mam podobnie jak Ty, dzidzia siedzi cały czas po prawej stronie, jak leżę na lewym boku to bardziej rozrabia, ale powiedziałabym raczej że wtedy ma więcej luzu więc się cieszy ![]() A teraz mi chyba próbuje powiedzieć że dość kompa na razie, i idziemy na słoneczko - bo tak rozrabia odkąd siadlam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi teściowie też wielcy zdeklarowani, że kupią nam wózek ( bratu męża kupili jakiś najnowszy model x-landera, mały urodził się w marcu). I oczywiście teraz się wycofali, moja mama dała mi kasę na wózek, co prawda musiałam kupić używany za 230 zł, ale nie obiecywała wcześniej i po prostu mi dała z dobrego serca. I ostatnio jak byliśmy u teściów, to przyjechał jego brat z żoną i ona do mnie- ,,jaki kupiłaś model wózka"? A ja, że nie wiem, co ona na to - ale każdy wózek ma jakiś model, markę...Bo my mamy-i tu miliard jakichś niezrozumianych cyfr i oznaczników... shirko ja jestem pewna, że chcę ten s.simplex, więc jak pózniej może mnie nie być juz na wizażu to wiedz, ze ja na 100%
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-05-26 o 08:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3958 |
Zakorzenienie
|
jak ktos z dolneo slaska to neich czyta - wazne!!!! http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...iem,nId,342114
|
![]() ![]() |
![]() |
#3959 |
Zadomowienie
|
no tak brunetka, kolejny raz udowadnia się, że jak masz liczyc na kogoś to najlepiej na siebie. Nie ładnie teściowa się zachowała. kij jej w oko. to jest typ człowieka, który coś da, ale na własnych warunkach i jeszcze pewnie przyczepiłaby złotą tabliczkę do wózka:ufundowany przez babcię X.
![]() ![]() 83monia, a już myślałam że mi się pupsko rozłazi. a hemoroidy to wolę omijac z daleka. nigdy nie miałam, ale nasłuchałam się o nich dośc. Marina, mnie też wczoraj Emil nastraszył.nie ruszał się przez kilka godzin rano jak sprzątałam. i w sumie sama tego jakoś nie zauważyłam (grunt to spostrzegawczośc), tylko mój T. przytulił się do brzucha i mówio:jakoś cicho tam dzisiaj. a ja jak na alarm.oczy w słup i hop na łóżko na lewą stronę i pukam do brzuszka. po czym leniwe ruchy dały znac, że jest ok.ufff.i tak teraz do końca życia będziemy się martwic o te brzdące. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama i tata są na emeryturze więc powiedzieli, że kupią mi łóżeczko i wyposażenie do niego bo nie stać ich na więcej. Ale już to zrobili!!!!!!!!!!!!!! Łóżeczko zamówione będzie do tygodnia czasu, materac i wanienka w pokoju już są, pościel też. Jakoś mogli kupić i nie gadać!!!! Kupiłam truskawki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.