|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy! Część X, jubileuszowa :D
I ja sie witam z Wami
Ale bede miała cieżki dzień. Wczoraj wypiłam winko do kolacji i dzis mam łeb jak stodoła. A tu musze do 20 w pracy zostać ![]() Kitkulka 34N piekna jest Rozumiem ze to na policzki ![]() a jaka firma? A co Wy znowu z tymi łydkami zaczynacie Ide zjesc zupe
|
#2042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo soczewka lezy na oku.. mi przynajmniej na lewe wykazało -0,5 i mam moc -0,5. A na drugie mam -2, ale w tym oku mam astygmatyzm i mam soczewke 0/-1,25 ax 180 :P do konca nie wiem o co kaman |
|
|
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
a co to znaczy (to pogrubione)????
|
#2044 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bunny czy ja naprawdę tak niezrozumiale piszę? Cytat:
Ale skoro sama okulistka Ci tak dobrała to znaczy, że widac tak ma być ![]() Cytat:
![]() Może i bym poszła i kupiła, ale tak się dziś źle czuje.. Dostałam w nocy okres, w końcu się wykluł :/ Ibupromy brałam i nie przechodziło no myślałam, że oszaleję ![]() Cytat:
to drugie to na pewno oś.. do tego pierwszego nie jestem pewna..Też mam astygmatyzm, ale ja mam cylinder 0,5 a do 0,75 bodajże można to jeszcze korygować zwykłymi soczewkami Edytowane przez Yattamanka Czas edycji: 2011-05-26 o 10:34 |
||||
|
|
|
#2045 | ||
|
Zakorzenienie
|
no nie wiem nie odważyłabym się
![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
jeszcze dziś ją kupię jak będzie bo wtedy były używane a u mnie tylko w naturach są ![]() lakier bardzo ładny i lubię te lakiery astora ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2046 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o to wzięłaś ten ciemniejszy odcień a myślałam że mówimy o tej samej pokaż jak się prezentuje ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
oś 180
![]() Cytat:
wg mnie tłumaczyłaś Ewci już ze sto razy to samo, Bunny także ![]() znalazłam coś takiego w necie ![]() Astygmatyzm potęguje nieostre i zniekształcone widzenie ponieważ wywołany jest odstępstwami od prawidłowego sferycznego kształtu rogówki. Astygmatyzm to wada, przy której światło załamywane jest w jednej płaszczyźnie rogówki silniej, a w innej słabiej. W efekcie - punkty przedmiotu zostają odtworzone na siatkówce jako linie (brak punktowego odwzorowania obrazu), a cały obraz rozmywa się jak na poruszonym zdjęciu. Opis soczewki torycznej określa więc dwie wartości mocy w dwóch prostopadłych do siebie przekrojach soczewki - moc sferyczną i moc cylindryczną oraz oś cylindra. Wszystkie soczewki cylindryczne (toryczne) można opisać na dwa sposoby - zapisem z cylindrem dodatnim i z cylindrem ujemnym. Np. -4,50/-2,50x180° lub -7,00/+2,50x90° są zapisami jednoznacznymi i dotyczą tej samej soczewki. |
|
|
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mnie to za kilka dni czeka ![]() piszesz zrozumiale tylko niektorzy nie chca zrozumiec i sa leniwi ![]() dlatego ja sie nie udzielam
|
|
#2050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spie na stojaco i juz chyba nawet przestaje mi mózg pracowac Aż sie poryczałam z własnej głupoty Bo chciałam napisac ze na fotce masz sliczne policzki a potem przeczytałam po drodze ze tylko raz przytykasz bo na codzien wystarcza i pomyslalam ze to róż w pomadce![]() Lady No co ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- A tak w ogóle ta ja chyba sie juz dziś udzielać nie bede. Bo jeszcze po drodze to se pomyślałam ze Kitkulka chyba o podkładzie pisze z N coś tam coś tam![]() Yatta W zupełności rozumiem Twoja wypowiedz do Ewci. Ile mozna tłumaczyć
|
|
#2051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaaa ta oś ma znaczenie bo nawet na aukcjach z soczewkami nic takiego nie widze trochę tego nie kumam ??? sorki ze marudze ![]() Cytat:
|
|
#2052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeszcze coś zjadłam.. w sumie nawet nie wiem co i żołądek też daje mi nieźle popalić Idę sobie zaraz ryż chyba wstawię i zjem
|
||
|
|
|
#2053 |
|
Magda ;)
|
Kotka soczewek z astygmatyzmem nie kupisz raczej na allegro
![]() a jak tak,to one są dużo droższe, nie szukaj nawet,bo Ty chyba stygmatyzmu nie masz i możesz nosić normalne soczewki
|
|
|
|
#2054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Patrzysz na zwykłe soczewki korekcyjne dlatego nie piszą tam nic o osiach ani cylindrach ![]() A wejdź sobie na jakąkolwiek aukcję soczewek torycznych to zobaczysz
|
|
|
|
|
#2055 |
|
Magda ;)
|
Yata no widzisz Ty okres dostałas,a mi się właśnie kończy
![]() I tak się zastanawiam co począc ze swoimi włosami
|
|
|
|
#2056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak pytałam pani u optyka o te cylindry itd to jak się ucieszyłam, że mogę nosić normalne, bo te toryczne to pewnie droższe to powiedziała, że koło 60 zł - to mnie zatkało ale nawet nie pytałam co to za firma ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
Aaalbo pigmentacja i zejście trochę niżej z poziomami ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Idę troszkę poumierać.. Później do was się przyczłapię
|
||
|
|
|
#2057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i od tej co dała mi soczewki też nic takiego nie usłyszałam i zapisała mi jakie mam nosić... tylko poszukam tej kartki zrobiłam sobie test na tej stronie luknijcie na to laseczki ![]() http://widziszlepiej.pl/?sprawdz-czy...stygmatyzm,227
|
|
#2058 |
|
Magda ;)
|
Yata dla mnie w tych optykach jest strasznie drogo
jak zapytalam o zwykle soczewki bezbarwne i mi zaspiewala 100 zł za pare to mi szczeka opadla a ja u nas w sklepie z soczewkami kupuje TŻtowi za 7 zł/szt. ![]() Nie chce tego Majiblondu Ja już sama chyba nie wiem czego chce Chcialabym blond,ale troche naturalniejszy odcień,a nie taki biały ![]() mysle nad ciemniejszymi refleksami,ale sama tego nie zrobie,a caly czas nie chce chodzić do fryzjera ![]() |
|
|
|
#2059 |
|
Zakorzenienie
|
Yatta
Oj ty biedna. Ja tez mam @ 2-gi dzień tylka ja jade na tabsach to mnie nic nie boli i jakis taki lajtowy jest. Odpoczywaj. ![]() p.s. Mnie tez żoładek boli :-(
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
hejka dziewuszki!
Agatko bardzo ładnie Ci wyszła ta C12 ![]() dziewczynki tak mnie napaliłyście na ten pomarańczkowo łososiowy lakierek Bunny i jak tam nie widziałaś jakiejś promo na paletki? ![]() jestem tak ostatnio zabiegana że nie mam czasu tu z wami posiedzieć wieczorkiem jak wejde to późno i zanim nadrobie to już wszystkie idą lulu ,albo sama ledwo żyje i nie mam siły nawet nic napisać. znalazłam chwilke teraz ,ale za chwile już muszę zniknąć się przyszykować i wyjść . także do wieczorka dziewczynki i miłego dnia wam życzę
blonding zapuszczanie i regeneracja włosków ![]() było - 1 czerwiec 2013 -36 cm jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm po podcięciu 5 marzec - 47 cm CEL 60 cm aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała |
|
|
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tego co pamiętam to były soczewki z pure vision
|
|
#2062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a potem wszystkie sklepy naraz beda mialy ![]() w razie co to kup sobie jedna na farbowanie jak juz ci trzeba albo czekaj dalej ze mna- ja mam jeszcze 2 opak... mam gazetki z carrefoura i leclerca- tam poki co nie ma... nie wiem jak natura, real czy tesco bo ja do nich nie jezdze... zaraz poszukam ich gazetek w necie i posprawdzam.
|
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ceny o optyka sa mega.. ja na allegro za soczewki zwykłe acuvue oasys, te na lewe oko płace ok 60 zl za 6 sztuk-u optyka 100 a za toryczne na prawe oko, na allegro 80-85 zl za 6 sztuk a o optyka 130 ![]() ale własciwie dzis chodze bez i wielkiej roznicy "w" a "bez" to nie widze :P jedynie jak mam z odleeegłości cos przeczytać, np małe literki na ksiazce mi sie zamazuja. Ale w codziennym zyciu mysle, ze bym sie mogla obyc bez soczewek, tak jak to było do tej pory
Edytowane przez infatuated Czas edycji: 2011-05-26 o 12:11 |
|
|
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
asia sprawdzilam wszystkie mozliwe markety i nie ma
![]() w naturze jest promo ale na serie naturals a w realu na szamponetki palette... musisz jeszcze poczekac z tydzien, pewnie potem wszystkie wystawia nasza serie
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2066 |
|
Zadomowienie
|
heja Blondiii
już myślałam że będę miała spokój od mojego ex-Tż a tu prosze, zaczal mi wydzwaniac pisac, dreczyc mnie, zastraszac ze mi przyjdzie do rodzicow i bedzie robil awanture myslal chyba ze moja mama nic nie wie, a wie wszystko, zadzwonila do jego mamy, okazalo sie ze jej nie ma w domu, dlatego tak wydzwania (z domowego). pisal mi jakies glupoty ze mu oddam jakies pieniadze z palca wyssane, ze ma swiadkow ze go zdradzilam z takim kacprem a tak oczywiscie nie bylo, ale nie wazne umawialam sie w ogole z jego mama ze reszte kasy oddam 30 maja a ten mi dzis dzwoni i przypomina ze koniec maja sie zbliza. dziś z mama jade do jego mamy, juz sie umowila i oddam reszte kasy i NARA Edytowane przez wasienka Czas edycji: 2011-05-26 o 12:53 |
|
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2068 |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Wasienka jeśli mogę spytać, ile on ma lat? Bo zachowuje się, przepraszam za określenie, jak jakiś niedorozwój.
|
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
a nie wiem zdecyduję się na miejscu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2070 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale bym go zrypała ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:35.

to drugie to na pewno oś.. do tego pierwszego nie jestem pewna..

myslal chyba ze moja mama nic nie wie, a wie wszystko, zadzwonila do jego mamy, okazalo sie ze jej nie ma w domu, dlatego tak wydzwania (z domowego). pisal mi jakies glupoty ze mu oddam jakies pieniadze z palca wyssane, ze ma swiadkow ze go zdradzilam z takim kacprem
a tak oczywiscie nie bylo, ale nie wazne