Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 7 17,07%
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 0 0%
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają 1 2,44%
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata 6 14,63%
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy 27 65,85%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-26, 09:39   #91
traicionera
Zakorzenienie

Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011

mi na razie spokojnie leci przez ten o wolnym przepływie, w razie czego mam tez takie o średnim.
ale czytałam, ze niektóre mm są gęstsze i wtedy lepiej zmienić smoczek.
ja w końcu kupiłam Nadii takie misie:
http://galeriabukowski.pl/maskotki-b...by-rug/p,60282
to tak na teraz, do przytulania zamiast pieluchy
http://galeriabukowski.pl/maskotki-m...auritz/p,56450
i tak na trochę później
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 09:42   #92
ego_ego
Wtajemniczenie

dzień dobry
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO MAMUSIE

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

Ego jak ci zaraz du... cię spiorę to usiąść nie będziesz mogla
każda z nas chyba która urodziła sn błagala na sali porodowej aby jej zrobić CC ja sama błagałam na kolanach
w zyciu bym nie pomyślała ze urodzenie cc jest czymś gorszym... sama strasznie chciałam cc pamiętam dla mnie to był po prostu mniejszy ból. ty miałaś gorzej bo miałaś 2w1 a to najgorsze ale nie obwiniaj się że nie urodziłaś sn no co ty... chciałaś to najwazniejsze ale ważniejsze zeby ci ulzyć i dziecku

ładnie dziś Oli spał, mój też przedwczoraj zasnął o 22 i obudził się o 3 zjadł i spał do 6:30, a wczoraj zasnął o 21:30 spał do 2 zjadł i spał do 5, dałam mu butlę i nie chciał spać, ale zasnął sam!!! w łóżeczku i spał do 8:40 więc jestem dziś wyspana i właśnie o 10 zasnął znowu, chyba robi mamusi prezencik

co do słodyczy, to ja karmię caly czas piersią i wcinam np białą czekoladę z okienkiem czyli z orzechami, ciastka maślane, ciastka polane czekoladą, nawet parę chipsów jadłam i pączki jem i ostatnio napoleonkę, także minął mi okres gdy się bałam, że jak coś zjem to małemu zaszkodzi, jem prawie wszystko, nawet wzięłam wczoraj łyk coli

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
ego ego nie smuć się, wszystko przed tobą, jeszcze urodzisz naturalnie a teraz to nieważne jak urodziłaś, ważne że jesteście razem i bardzo się kochacie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
witajcie
ależ mamy dziś piękny dzionek w końcu obchodze w pełni ten dzień, bo zawsze sie zastanawialm jak to bedzie jak bede mama i bedzie dzien mamy, bo dodatkowo obchodze dzis imieniny, takze swieto mam podwojne!!! z tej okazji na zdrówko dla nas mamy!!!
WSZYSTKIEGO DOBREGO

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
ego, ja wręcz po porodzie myślałam, że drugi to tylko cc, bo nie dam rady drugi raz przez to przejść; najważniejsze, że mały jest z Wami zdrowy, a sn jeszcze przed Tobą, jeśli drugie dziecko będziecie chcieli

Cytat:
mam emanuela i jest fajny, słonika nie mam, ale dla mnie to wszystkie są fajne
emanuel ma ten gryzaczek, co go można do kieszonki wsadzić, na jednym skrzydełku piszczałkę, lustereczko i szeleszczące elementy, supełki, różne materiały, ale to chyba wszystkie tak mają

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
pytanie do dziewczyn po cc: smarujecie rane czymś? jak Wam to się goi, tzn jest ona czerwona czy już blednie?

zmieniacie może smoczki w butelce? Bo zastanawiam się czy nie łatwiej będzie już małej pić jak będzie więcej dziurek.
ja nie smaruję niczym i na razie mam czerwoną, jak pójdę do gina to się zapytam co robić

a ze smoczkiem to ja jeszcze poczekam, ale Ty masz starszą dzidzię
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 09:48   #93
diatoma
Zadomowienie

dziękuję kobietki za życzenia

blackrose , Tymek już pije z 3 dziurek mimo że ledwo ma 2 miace skonczone, a to są po 3 miesiacach.ale tak się meczył i szarpał z tą butlą, a mleko pił z 20 minut! a terraz 5-10 minut i po butli bezstresowo. takze jak widzisz że mała się męczy to sie nie zastanawiaj!

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 09:52   #94
Castia
Wtajemniczenie

Cześć Mamuśki!!!!!!!! no to dzisiaj świętujemy!!!!

Eirene też na tym filmie ryczałam jak bóbr, co do zawieszek to mam ten sam problem, ten słonik też super!!!chyba zakupie tego Emanuela w końcu.sama nie wiem

są u was juz te Dady w promocji??? ja wczoraj pojechałam specjalnie a nie było ani jednej paczkikupiłam tylko pierwszy gryzaczek z Disneya dla małej

Ego ja też wpierdzielam już wszystko, jak coś nowego jem to mało ale jak nic nie jest Malwinie to następnym razem już się nie ograniczam

aaaa diatoma najlepszego!!!!!!!!
a ja teściowej nie składam życzeń na dzień mamy wy składacie???

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-05-26 o 09:54
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 10:08   #95
aguchaw1
Raczkowanie

Witacje

Ja również melduję się w nowej częsci
Rzadko piszę ale czasu na wszystko brak Poza tym, większość czasu z maluszkiem spędzamy na dworze - trzeba korzystać z pogody

W przyszły poniedziałek szczepienia i usg bioderek, mam nadzieje, że przeżyjemy te szczepienia ale już się stresuje

Eirene ja mam Emannuela i jest extra, polecam

Byliśmy u pediatry - maluch waży już 4.5kg po miesiącu także sporo przybrał Ale to mały żarłok
Karmie troche z piersi, troche z butli bo Szymuś zjada ok 120ml a czasami nawet 150 <szok> na samej piersi to bym się zajechała chyba
A z drugiej strony mały jak poczuł butlę to już nie chce jeść zbytnio z piersi - tak jak mówicie, 5 min je ładnie a później szarpanie i nerwy, dlatego już teraz to tylko odciągam i daje mu z butli moje mleczko na zmiane z mm.

Wszystkie Wasze dzieciaczki piękne !!!
Wstawiam fotke mojego kochanego szczęścia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0661.jpg (150,6 KB, 38 załadowań)

Edytowane przez aguchaw1
Czas edycji: 2011-05-26 o 10:12
aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 10:19   #96
bosti
Zadomowienie

Castia u mnie były wczoraj, ale mało i szybko się rozeszły, więc może u ciebie już się skończyły. tata mi upolował rano paczkę

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 10:21   #97
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
ładnie dziś Oli spał, mój też przedwczoraj zasnął o 22 i obudził się o 3 zjadł i spał do 6:30, a wczoraj zasnął o 21:30 spał do 2 zjadł i spał do 5, dałam mu butlę i nie chciał spać, ale zasnął sam!!! w łóżeczku i spał do 8:40 więc jestem dziś wyspana i właśnie o 10 zasnął znowu, chyba robi mamusi prezencik

co do słodyczy, to ja karmię caly czas piersią i wcinam np białą czekoladę z okienkiem czyli z orzechami, ciastka maślane, ciastka polane czekoladą, nawet parę chipsów jadłam i pączki jem i ostatnio napoleonkę, także minął mi okres gdy się bałam, że jak coś zjem to małemu zaszkodzi, jem prawie wszystko, nawet wzięłam wczoraj łyk coli

mam emanuela i jest fajny, słonika nie mam, ale dla mnie to wszystkie są fajne
emanuel ma ten gryzaczek, co go można do kieszonki wsadzić, na jednym skrzydełku piszczałkę, lustereczko i szeleszczące elementy, supełki, różne materiały, ale to chyba wszystkie tak mają
o jaki prezent zrobił mamusi na dzień matki mój jak zwykle od 4 już się kręcił śmiał potem się obudził i godzinę gadał do siebie
ja białą czekoladę też jadłam po chipsach solonych zwykłych a zjadłam parę to mały miał problem z brzuszkiem straszny... a czekolady z kakaem się boję jeszcze ale wczoraj łyżeczkę kapusty zjadłam i dziś kupka normalnie raczej trochę się prężył ale ok. no i łyczka coli też piłam ale ja teraz to karmię baaaardzo mało piersią raz - dwa razy pokarm naturalnie zanika mały na butli zadowolony najada się w końcu nie szarpie się aż przyjemniej mi się karmi w nocy dziś dostał cyca jadł z dwóch godzinę dokarmiłam butlą 60 i obudził się mega głodny po godzinie...

chyba wezmę tego emanuela

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
Eirene też na tym filmie ryczałam jak bóbr, co do zawieszek to mam ten sam problem, ten słonik też super!!!chyba zakupie tego Emanuela w końcu.sama nie wiem

są u was juz te Dady w promocji??? ja wczoraj pojechałam specjalnie a nie było ani jednej paczkikupiłam tylko pierwszy gryzaczek z Disneya dla małej

no dylemat nie? ja tez postanowiłam że emanuela ale jak będę zamawiać i tak jeszcze będę się zastanawiać hehe

dziś tż ma jechać zobaczyć do biedrony

ja nie skladam to nie jest moja mama tylko tesciowa - dzien tesciowej juz był

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość

Eirene ja mam Emannuela i jest extra, polecam

Byliśmy u pediatry - maluch waży już 4.5kg po miesiącu także sporo przybrał Ale to mały żarłok
Karmie troche z piersi, troche z butli bo Szymuś zjada ok 120ml a czasami nawet 150 <szok> na samej piersi to bym się zajechała chyba
A z drugiej strony mały jak poczuł butlę to już nie chce jeść zbytnio z piersi - tak jak mówicie, 5 min je ładnie a później szarpanie i nerwy, dlatego już teraz to tylko odciągam i daje mu z butli moje mleczko na zmiane z mm.

sliczny maluszek

dzięki za radę - emanuel rządzi

no mój na poczatku siedzial na cycu non stop a jak zaczelam dokarmiac butla to widzi ze z piersi gorzej sie ciagnie i sie szarpie... ale ja nie sciagam tylko podaje mu butle
moze zaczne sciagac regularnie... kurde dylemat znow ach kobieta zmienna jest

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 10:27   #98
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Ego ja też wpierdzielam już wszystko, jak coś nowego jem to mało ale jak nic nie jest Malwinie to następnym razem już się nie ograniczam

ja robię tak samo jak Ty, teraz testuję truskawki, jadłam loda truskawkowego, a teraz dżem, zobaczymy

ja nie składam teściowej tylko mąż do niej dziś zadzwoni, a w dniedzielę zawieziemy jakiś prezencik, moja mama już dostała prezent, bo pojechała do senatorium,

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Witacje

fajniutki
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 10:33   #99
wanilia83
Zadomowienie

ditoma wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość

ja ze słodyczy też jem wszystko no może oprócz orzeszków bo sama na nie jestem uczulona (zawsze mam gębę obsypaną jak zjem) więc wole nie ryzykować, ty łyk coli ja łyk piwa

aguchaw
Szymuś śliczny

ja też nie składam teściówce życzeń , pojedziemy do niej w sobotę damy jakiś prezent i tyle

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 10:49   #100
aguchaw1
Raczkowanie

Dziękuję w imieniu Szymonka !!

Eirene ja sciągam kilka razy dziennie - w dzień podaje mu swoje mleko a w nocy mm, aczkolwiek czasami jak nie mam czasu sciagnąc w dzień to podaje mu też mm. Bałam się że pokarmu będzie coraz mniej jak będe działać tylko laktatorem ale nie - tzn może był taki moment ale od kilku dni ostatnio aż mi się leje z piersi i co 3 h mniej wiecej 150 sciągam z dwóch piersi.
Póki pokarm jest to sciągam bo wychodzi dużo taniej niż na samym mm. Dokarmiam go nan pro h.a i kurcze drogie jest to mleko (chciałabym zmienić ale sama nie wiem na jakie, a lekarka kazała dawać to nan..) także póki można zaoszczędzić to czemu nie )

aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 10:51   #101
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny zaraziłyście mnie i teraz mam dylemat:

ta:
http://allegro.pl/lamaze-motyl-emanu...625955897.html

czy ta?:

http://allegro.pl/lamaze-slonik-zawi...631487382.html

o to wszystkiego naj naj
no ja mam nadzieję że sen im się zacznie wydłużać w końcu
ja bym slonia wziela...jakis taki weselszy
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-26, 10:53   #102
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
NAdia od jakiegoś czasu robi to samo, wszystko wokoło jest poślinione, ciekawa jestem kiedy zabawki zacznie pchać do buzi albo stópki, już się nie mogę doczekać
Rafał jak trzyma w reku ta skarpetke grzechotke to do buzi pare razy juz trafil bede musiala poprac je

Cytat:
witajcie
ależ mamy dziś piękny dzionek w końcu obchodze w pełni ten dzień, bo zawsze sie zastanawialm jak to bedzie jak bede mama i bedzie dzien mamy, bo dodatkowo obchodze dzis imieniny, takze swieto mam podwojne!!! z tej okazji na zdrówko dla nas mamy!!!
wszystkiego naj na imieninki : roza:

Cytat:
pytanie do dziewczyn po cc: smarujecie rane czymś? jak Wam to się goi, tzn jest ona czerwona czy już blednie?
ja niczmy i mam ciagle czerwone

Cytat:
ja tez nie skladam
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 11:27   #103
Eirene1987
Zakorzenienie

JEZU DZIEWCZYNY SIEDZE I SIĘ TRZ ESE masakra siedze sobie w pokoju maly zasypia na lozku nagle patrze a po dywanie idzie ba - biegnie!!! JASZCZURKA!!! zawał na miejsu!!! wskoczylam na łózko i zadzwoniłam na donmowy aby dziadek przyszedł ja zlapac!!! złapał ja i wyniosł!!! i tak sobie przypomnialam ze wczoraj na chwile wozek wstawilismy do pokoju bo maly jeszcze spal i ona musiala byc w koszyczku na dole

boze jak sobie pomysle ze w nocy wstawalam karmic a ona gdzies byla w pokoju to mam gesia skorke
do teraz sie trzese boje sie zejsc z łózka mały sie obudził cycka je a ja siedze jak na szpilkach zaraz pojde do mamy na gore

od dzis bede zawsze wozek sprawdzac przed wstawieniem go do domu

Stary 2011-05-26, 11:35   #104
traicionera
Zakorzenienie

rany
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-26, 11:39   #105
Krusiak
BAN stały

Cytat:
JEZU DZIEWCZYNY SIEDZE I SIĘ TRZ ESE masakra siedze sobie w pokoju maly zasypia na lozku nagle patrze a po dywanie idzie ba - biegnie!!! JASZCZURKA!!! zawał na miejsu!!! wskoczylam na łózko i zadzwoniłam na donmowy aby dziadek przyszedł ja zlapac!!! złapał ja i wyniosł!!! i tak sobie przypomnialam ze wczoraj na chwile wozek wstawilismy do pokoju bo maly jeszcze spal i ona musiala byc w koszyczku na dole

boze jak sobie pomysle ze w nocy wstawalam karmic a ona gdzies byla w pokoju to mam gesia skorke
do teraz sie trzese boje sie zejsc z łózka mały sie obudził cycka je a ja siedze jak na szpilkach zaraz pojde do mamy na gore

Fuj.....

Dziewczyny jecie paelle?? Bo mam taka mega ochote ale sie boje/po ost pizzy o ktora pytalam bylo tornado u malego ;-/ nigdy wiecej pizzy nie zjem ;-/ dokladniej chodzi mi o te owoce morza o tam sa.../a jeszcze dokladniej chodzi mi o te mrozona z frosty

ps dla dziewczyn ktore kupuje DADY PIELUCHY-SA PACZKI 128PIELUCH ZA 39ZL JAK COS
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 11:44   #106
aja1
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego

Kobiety pytanie, czy te zabawki z Lamaz to grają?? Bo moja upodobała sobie tygrysa z kangurkiem Disneya, ale to coś ma sznurek no i jak się pociągnie to troszku gra, jak nie gra to ryk
Szukam czegoś podobnego, bo to dostaliśmy jeszcze dla Kaśki od szwagierki ze stanów. Wtedy takich zabawek nie było, a teraz nie wiem, kompletnie nie jestem w temacie, a szczerze nie widziałam takich.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 11:46   #107
prunelle
Wtajemniczenie

aguchaw1, śliczny szkrabik, jakie ma usteczka

Krzyś mnie właśnie uraczył kupą po pachy, tak jeszcze nie mieliśmy

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 12:01   #108
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:

Przepraszam ale prawie sie polalam....

super,ze sie dobrze skonczylo

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego

Kobiety pytanie, czy te zabawki z Lamaz to grają?? Bo moja upodobała sobie tygrysa z kangurkiem Disneya, ale to coś ma sznurek no i jak się pociągnie to troszku gra, jak nie gra to ryk
Szukam czegoś podobnego, bo to dostaliśmy jeszcze dla Kaśki od szwagierki ze stanów. Wtedy takich zabawek nie było, a teraz nie wiem, kompletnie nie jestem w temacie, a szczerze nie widziałam takich.
ja mam pieska z Lamaze i jak nacisniesz na pyszczek to szczeka i steka
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 12:05   #109
blackrose4u
Wtajemniczenie

Castia u mnie były wyłożone we wtorek wieczorem pieluchy i udało nam się upolować, ale tez nie za dużo bo z każdego rozmiaru po pare sztuk

Eirene współczuje brrrr

bo mi lekarz kazał smarować Contratubexem ale mega swędziała mnie skóra po nim, więc kazał zmienić na Cepan. No i jak narazie tylko śmierdze tą maścią i blizna dalej czerwona.

A powiedzcie mi czy używacie do czyszczenia buźki tej szczoteczki na palec? Bo mam ją kupioną, ale jeszcze nie używała i w ogóle chyba najwyższy czas zacząć czyścić małej buzinke w środku jak myślicie?

Ja byłam u teściowej wczoraj z mężem, daliśmy prezencik, a dzisiaj do mojej mamy jedziemy

a tak zadam głupie pytanie: czemu wybieracie akurat zabawki z Lamaze?

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:

to my tak mamy jak jest przerwa jednodniowa. Lece wtedy z małą do umywalki

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2011-05-26 o 12:04
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 12:05   #110
Tity
Zakorzenienie

Cytat:

zmieniacie może smoczki w butelce? Bo zastanawiam się czy nie łatwiej będzie już małej pić jak będzie więcej dziurek.
Ja niczym rany nie smarowałam. Kreseczka póki co jest czerwona, a minęło 12 tygodni.
Smoczki w butelkach mam nr 2. Ale kupiłam następne już na 6 msc, bo jak mały je przez kaptur to tam i tak są takie wielkie dziury.

Cytat:
Mówię mężowi, żeby ode mnie tez złożył przez tel Ale on moje mamie składa(z racji tej, że mieszkamy razem )

blackrose co do zabawek to ja się wyłamałam i kupiłam jakiś czas temu 3 ptaszki ze SkipHop, 2 dzwonią i jeden grzechocze. Mały uwielbia zwłaszcza sówkę
http://www.tublu.pl/Zabawki/Zabawki_...p_Friends.html

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2011-05-26 o 12:08
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 12:24   #111
Montii
Zakorzenienie

Cytat:

oj biedna, ja sobie przypomnialam jak jeszcze w ciazy do pokoju duzego wpadl mi ogromny konik polny, oblesny i tlusty i zaczal skakac a ja przytrzasnelam go koldra i ucieklam dopiero nad ranem jak tz wrocil z pracy go wypuscil

Moj pije ze smoczka nr 1 ale to dlatego ,ze karmie piersia czesciej niz butelką i z butelki tez powinno ciezej mu sie ssac..tak jak z piersi..tak powiedziala mi pediatra..zeby maluch sie nie rozleniwil

dzieki za trzymanie kciukow bo zaliczylam

aguchaw1- sliczny synus

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 13:50   #112
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
co za wyborny prezent

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Przepraszam ale prawie sie polalam....
no teraz rto śmieszne ale prawie się popłakałam ze strachu

Cytat:
taki trend ja kurcze obiecałam sobie że nie ulegne a uległam chce zamówić ładne te zabawki

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
oj biedna, ja sobie przypomnialam jak jeszcze w ciazy do pokoju duzego wpadl mi ogromny konik polny, oblesny i tlusty i zaczal skakac a ja przytrzasnelam go koldra i ucieklam dopiero nad ranem jak tz wrocil z pracy go wypuscil
o fujj. aż mam ciarki na plecach

teraz w pokoju siedze tylko na łóżku boje sie ze bedzie wiecej tego świństwa

Stary 2011-05-26, 13:55   #113
Olusiaa_
Zakorzenienie

Mam głupie pytanie
jak rozpoznajecie, że maluchy mają problem z brzuszkiem/kupką?

Zosia na spacerku:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0282.jpg (91,9 KB, 62 załadowań)
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 14:01   #114
diatoma
Zadomowienie

my po spaacerku, a Tymo śpi, juz nawet godzine jedzenia przespal! co sie rzadkoo zdarza. czekam na tż bo zabiera mnie na obiadek,z okazji mojego święta.ciekawe jak Tymo się bedzie zachowywal, czy zjem cieple czy zimne

blackrose, ja mam różne zabawki, i generalnie wiekszosc firm stawia na takie zabawki rozwijajce i poznawcze. a z Lamaze , mam gąsiennice i opaski na rączki, natmiast upatrzylam zyrafke , chyba z Tiny love. czekam na dzien dziecka. Tymeklubi grajace muzyczki wiec narazie to ze cos szeleszczy srednio go urządza, ale jak gra to prawie piszczy z wrazenia.

Eirene a za ta jaszczurka dobre, ja w druga strone chyba bym jaszczurke z wrazenia udusiala, fascynuja mnie i one i żaby

tak apropo, przejrzaalam dzis arkusz maturalny z biologii z 2011, i sie załamałam, coś w tym jest że narząd nie używany zanika...gdzies mi dzwoni ale nie wiem w ktorym kosciele...

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-05-26 o 14:03
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 14:05   #115
tajka88
Zakorzenienie

Ja niedawno znalazlam ogromnego pajaka w lazience i musialam tzta obudzic zeby go wypuscil na dwor bo ja sie boje. Poza tym moj tz uwielbia nature i spotkal zabe:P na spacerze i ja wzial do domu zeby mi pokazac

Dzis pierwszy raz jechalam z mala samochodem... w jedna strone super bo spala a w druga polowe drogi ryk bo ona sama z tylu (nie moge wylaczyc poduszek powietrznych z przodu)...

Cytat:
my po spaacerku, a Tymo śpi, juz nawet godzine jedzenia przespal! co sie rzadkoo zdarza. czekam na tż bo zabiera mnie na obiadek,z okazji mojego święta.ciekawe jak Tymo się bedzie zachowywal, czy zjem cieple czy zimne

Eirene a za ta jaszczurka dobre, ja w druga strone chyba bym jaszczurke z wrazenia udusiala, fascynuja mnie i one i żaby
Fajnieby bylo jakby moja miala jakis plan dnia ale ona sobie robi 7-9 karmien dziennie... po troszeczku dzis od 5 rano miala 5 karmien :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pajak.jpg (18,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zaba.jpg (33,3 KB, 16 załadowań)

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-05-26 o 14:09
tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 14:10   #116
Castia
Wtajemniczenie

Eirene ooo matko zawał na miejscu

blackrose Lamaze to sprawka Montii zapoczatkowała ten trend, ale ja patrze tez na inne zawieszki, sporo tego na all i sa fajne nie tylko te firmowe a i ceny mniejsze i przyjemniejsze
ale na Emanuela z Lamaze chyba sie skusze

moje dziecko własnie produkuje kupsztyla, a ja jej kibicuje
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 14:16   #117
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Mam głupie pytanie
jak rozpoznajecie, że maluchy mają problem z brzuszkiem/kupką?

Zosia na spacerku:
jak laleczka

Castia też zawsze małej kibicuje przy kupce dzisiaj już zrobiona, popiła trochę rumianku i miałam wrażenie że mniej się meczyła przy purkaniu niż po wczorajszym koperku, bo był bąki i płacz

zakochałam się w ciuszkach z kubusiem puchatkiem, poszperałam już na allegro tż mnie udusi

a co do zabawek to nie zauważyłam by mała jakoś inaczej reagowała jak coś gra czy szeleszczy, raczej musi to wyglądać nie wszystko jej się podoba. Na nowej macie nie chce leżeć, pałąk do łózeczka też średnio ją interesuje, zakochała się w kociaku z maty pierwszej

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2011-05-26 o 14:18
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-26, 14:21   #118
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Castia u mnie były wyłożone we wtorek wieczorem pieluchy i udało nam się upolować, ale tez nie za dużo bo z każdego rozmiaru po pare sztuk

Eirene współczuje brrrr

bo mi lekarz kazał smarować Contratubexem ale mega swędziała mnie skóra po nim, więc kazał zmienić na Cepan. No i jak narazie tylko śmierdze tą maścią i blizna dalej czerwona.

A powiedzcie mi czy używacie do czyszczenia buźki tej szczoteczki na palec? Bo mam ją kupioną, ale jeszcze nie używała i w ogóle chyba najwyższy czas zacząć czyścić małej buzinke w środku jak myślicie?

Ja byłam u teściowej wczoraj z mężem, daliśmy prezencik, a dzisiaj do mojej mamy jedziemy

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

to my tak mamy jak jest przerwa jednodniowa. Lece wtedy z małą do umywalki
ja zastanawiałam się nad tymi z Lamaze, ale ostatecznie kupiłam z canpolu

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość

Moj pije ze smoczka nr 1 ale to dlatego ,ze karmie piersia czesciej niz butelką i z butelki tez powinno ciezej mu sie ssac..tak jak z piersi..tak powiedziala mi pediatra..zeby maluch sie nie rozleniwil

dzieki za trzymanie kciukow bo zaliczylam

aguchaw1- sliczny synus
Monti, to szarańcza była.

gratulacje zdolna mamuśka

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos..._pol_kilo.html

wzruszyłam się, jak pomyślałam, jakie to maleństwo musi być
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-26, 14:30   #119
wanilia83
Zadomowienie

eirene bidulko ja tak mam jak widzę, jaszczurek i węży się nie boje ale jak widze pająka (jaki on nie byłby mały) zawsze dostaje palpitacji serca

Cytat:

u mnie była kupa po cycuszki, leżała sobie na brzuszku spokojna jak nigdy i jak ją wzięłam to zgłupiałam bo wszystko żółte, może ona taka spokojna bo jej ciepło w brzuszek było , taki dostałam prezent na dzień matki plus jeszcze ekstra w gratisie marudzenie do południa taką mam córcie kochaną

montii gratulacje

olusia Zosia śliczna
wiecie że ja jeszcze nigdy nie używałam czapeczki z wiązaniem, boje się że za bardzo ścisnę i małą uduszę

castia ja też zawsze młodej kibicuje

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 14:53   #120
Ahtaga
Wtajemniczenie

Hej! Czy Wasze maleństwa też się pocą podczas karmienia? Już któryś raz z kolei zauważyłam kropelki potu na skroniach Michałka i mokre włosy...

Poza tym mam bakterie coli i Amotaks który można przyjmowac podczas karmienia nie zwalczył tego i pewnie teraz coś mocniejszego trzeba będzie brać i pewnie zrezygnować z karmienia... no ale to jutro się okaże jak pójdę do gin.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości