|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
no ja mam umowe do września i musza mi przedłuzyć do dnia porodu, ale liczyłam na to ze przedłuzą na dłużej abym mogła spokojnie wrócic , a chyba jednak nei przedłużą no cz -pracodawcy
|
|
|
|
#992 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#993 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
) podobno wyglądało to tak że ona tą kartę dostała i miała ją od razu podpisać nie mając szansy na sprawdzenie tego u siebie w papierach. Prace i wszystko z egzaminu ma i sprawdzi mi w domu i w sobotę mam się do niej zgłosić. Gorsza sprawa jest taka, że jak to się nie znajdzie to będę musiała zdawać jeszcze raz a dziekanat chce mnie skreślić z listy studentów Cytat:
Lepiej brać to co przepisał lekarz i mieć spokojną głowę. Gratulacje synka![]() Cytat:
Będzie okCytat:
|
||||||
|
|
|
#994 |
|
Zadomowienie
|
Ja po glukozie... O FU!!!!! piłam ją nad kibelkiem bo myślałam, że nie wyrobie... 10 minut było mi tak nie za fajnie ale obyło sie bez ywmiotow itp
![]() ![]() ![]() Wyniki 1.06
|
|
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam. Synuś ma 829 g
wg usg 25 tydzień i 2 dzień ![]() Ginka mówi że duży będzie , więc zaczynam się martwić jak ja urodzę Filmiku nie mam, ponieważ mały miał coś na nosie, chyba pępowinę i śmiesznie to wyglądało, więc za miesiąc będziemy nagrywać. Mam zdjęcie ale właśnie z taim"odrąbanym noskiem" i rozmazane ![]() Cukrzycy nie ma, potwierdzone, ale żelazo i nystatyna wita ![]() I w ogóle termin porodu z usg wychodzi teraz na 3 września , ale i takpewnie jeszcze 10 razy się zmieni ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
słodkie i tyle.
|
|
|
|
|
#996 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też marzyłam o dziewczynce. Kiedy się dowiedziałąm że będzie chłopiec byłam rozczarowana i nie umiałam się przestawić chyba z miesiąc. A teraz? Nie wyobrażam sobie żeby mogło być inaczejCytat:
![]() Ja na pewno pojde na macierzyński, potem chciałabym wracać do pracy, bedziemy musieli podzielić się z mężem i pracować na różne zmiany, żeby synek do żłobka nie musiał iść. Babcie za młode, nie pomogą bo pracują, co do opiekunki nie całkiem jestem przekonana. Nie wiem czy znajdę zaufaną.. Cytat:
Maluszek Edytowane przez kaileight Czas edycji: 2011-05-26 o 15:29 |
|||
|
|
|
#997 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamusiki,
ja tylko na chwilke wpadlam. jutro mam wizyte i okaze sie co malenstwo kryje miedzy nozkami. oczywiscie jesli sie nie bedzie wstydzilo i nam pokaze . mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. troszke stresik jest a dzisiaj moje malenstwo kopie mnie od 4tej rano non stop, wytrwale jest i czuje ze to charakterek tatusia az sie boje co to bedzie pozniej
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee no Twój to jest GIGANT |
|
|
|
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja muszę pamiętać żeby w końcu zapytać gina ile moja chłopina waży![]() Oj tam ciekawość U mnie było 3,36 cm, ponoć w normie ale krótsza niż ostatnio, teraz już prawie 3tyg minęły i nie wiem co tam się działo![]() Jakieś skurcze też się pojawiają no i to mnie też zaczyna martwić, wizyta w poniedziałek... |
|
|
|
|
#1000 |
|
Zadomowienie
|
zostałam obdarowana laurkami z papierowego talerzyka i w kształcie serduszka, wierszykiem, piosenką i duużym pudełeczkiem rafaello ![]() ![]() moje kochane dziecko w konspiracji wszystko obmyśliło, aż buzia się uśmiecha jak się widzi zaangażowanie w takie święto własną kruszynke ![]() gratuluje udanych wizyt nowe chłopoki się pokazały na forum![]() natka- a to sa bolesne skurcze czy nie? i jak czesto je masz w ciągu dnia? piekna pogoda, troszke Was nadrobiłam, ale musze uciekać, okna czyścić do malowania. Jutro wybieram się do Krakowa poodpoczywać do psiapsiółki , w sobote ślub koleżanki( na wesele nie idziemy).
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-05-26 o 16:16 |
|
|
|
#1001 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Agnyska widzę, że działasz prężnie i upiększasz pierwszego posta Super statystyki, czyli wygląda że jednak chłopczyki żądzą![]() Oglądam jednym okiem rozmowy w toku, jest o laskach przesadzających z solarium, niektóre masakra, tak zjarane. Ja rozumiem, że można się opalać, ale bez przesady. ![]() Zabieram się za nadrabianie |
|
|
|
#1002 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo widziałam, że tacie marnie coś szło majsterkowanie.Cytat:
Cytat:
Rzeczywiście duży Cytat:
![]() Asiu, może jeszcze z pracą nie wszystko stracone. Paskudnie by zrobili, jakby Ci dali bilet na drogę. Martusiaaa, chłopcy jednak rządzą Aż puściłam te Rozmowy w toku ![]() Odbębniłam dziś badania, zaczęłam 25 tydzień, dobrze jest
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-05-26 o 16:24 |
||||
|
|
|
#1003 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za zainteresowanie. Remont idzie pełną parą, Mam zdolnego męża i pomocnych braci, także sami sobie remontujemy. Ale dziś pojawił się duży problem. Nie wiem czy Wam pisałam, ale sytuacja wygląda tak. Mieszkaliśmy w domku z teściami. Podjęliśmy decyzję, że sprzedajemy dom i kupujemy dwa oddzielne mieszkania. Znaleźliśmy kupca na dom, ale ta babka musiała wziąć kredyt. No i złożyła papierki w banku. My też musieliśmy trochę kredytu dobrać. Złożyliśmy wniosek o kredyt w banku i czekaliśmy na kasę od babki. Dziś się okazało,że babka nie dostała kredytu mąż uspokaja, że jest dużo czasu i spokojnie zdążymy-babka dostać kredyt w innym banku i my również wziąć kredyt. CIężka sytuacja, ale nie ma chyba co panikować, tylko czekać na rozwój wydarzeńNo to się wygadałam.... Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-05-26 o 16:46 |
|
|
|
|
#1004 |
|
Zadomowienie
|
gratuluję
![]() agnyska Tobie też gratuluję udanej wizyty idę obejrzeć Twoje dzieło (pierwszą stronę)cotka gratuluję gigancika |
|
|
|
#1005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Agnyska - za "dobrze jest" - widze poztywne myślenie, i o to chodzi!! <tylko mi coś nie wychodzi...>natka - a lekarz kazał ci leżeć czy jak się siedzi to też jest ok?? |
||
|
|
|
#1006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję chłopczyka, najważniejsze, że się dobrze rozwija, a niedługo pewnie się przyzwyczaisz do tej wiadomości i synek będzie najukochańszy
![]() Cytat:
[QUOTE=cotynato;27135938]Wróciłam. Synuś ma 829 g wg usg 25 tydzień i 2 dzień ![]() Ginka mówi że duży będzie , więc zaczynam się martwić jak ja urodzę Filmiku nie mam, ponieważ mały miał coś na nosie, chyba pępowinę i śmiesznie to wyglądało, więc za miesiąc będziemy nagrywać. Mam zdjęcie ale właśnie z taim"odrąbanym noskiem" i rozmazane ![]() Cukrzycy nie ma, potwierdzone, ale żelazo i nystatyna wita ![]() I w ogóle termin porodu z usg wychodzi teraz na 3 września , ale i takpewnie jeszcze 10 razy się zmieni ![]() QUOTE] Cotka duży chłopaczek ![]() A ja pytam jeszcze raz, bo może tamtego pytanka nie zauważyłaś. Jak tam przygotowania do śłubu? Sukienka zakupiona? Trzymam kciuki aby wszystko poszło po Twojej myśli |
|
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
ojej dowiedziałam się dzisiaj że żona kuzyna jest w ciąży termin ma na styczeń, ale sie ostatnio rozmnażamy w rodzinie
i kupiłam sobie buty w końcu i to na niewielkiej koturnie tak jak chciałam i wygodne, jestem zadowolona ![]() nadrabiam
|
|
|
|
#1008 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale dziś cisza.
Ja też zmykam podgrzać obiad dla mężulka, bo zaraz wróci z pracy, a później do mamusiek na kawkę
|
|
|
|
#1009 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Narazie się zdarzyło ze 2 razy w ciągu dnia. Mam teraz sporo stresów i załatwiania i mam nadzieję, że to tylko dlatego![]() Czasami mam wrażenie, że to taki ból mięśni, że tam się wszystko rozciąga ale już sama nie wiem ![]() Cytat:
Ale dla Ciebie specjalnie jeszcze razDziękuję wszystkim za kciuki, niby nic nie załawiłam ale jest nadzieja ) podobno wyglądało to tak że ona tą kartę dostała i miała ją od razu podpisać nie mając szansy na sprawdzenie tego u siebie w papierach. Prace i wszystko z egzaminu ma i sprawdzi mi w domu i w sobotę mam się do niej zgłosić. Gorsza sprawa jest taka, że jak to się nie znajdzie to będę musiała zdawać jeszcze raz a dziekanat chce mnie skreślić z listy studentów Trzymam kciuki za pozytywny rozwój wydarzeń ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Miłego popołudnia, jadę z TŻ do teściowej
|
||||
|
|
|
#1010 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do L4 to moim zdaniem to sprawa sumienia kto jak z niego korzysta, wiekszosc ziewczyn które znam w ciaży poszły na L4 ze względu na zdrowie swoje i maluszka a nie z lenistwa, nie wolno wrzucac wszystkich do jednego wora Cytat:
![]() najważniejsze zeby był zdrowy ![]() Cytat:
z szyjką będzie okej i już nie będzie się skracać i tak masz myśleć i już ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak wpadłam do domu to od razu zjadłam garść chipsów moje wyniki już są ale nie odebrałam jeszcze, może jutro tam podjade ![]() Cytat:
ale wypić się da ![]() jaki wielkoludek A ja wcinam właśnie truskawki i już od nich pękam a Natalka się cieszy i kopie jak szalona ![]() aaa.. i babcia mi powiedziała że brzusio mam "na chłopca" |
||||||
|
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
nono, kawał facecika
mi Twój brzuszek też na chłopca wygląda ![]() Natko w takim razie za poszukiwania tej karty, musi się znaleźć Dziewczyny z Dolnego Śląska(są tu chyba takie ) widziałyście to---> http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...iem,nId,342114może za takim przykładem pójdą kolejni marszałkowie
|
#1012 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Coz moze tego nie rozumiem, bo mam dobre warunki zatrudnienia i jestem doceniana, dlatego z mojej strony nie byloby fair isc na L4 tylko dlatego, ze w pracy moge sie narazic na niepotrzebne stresy. ![]() Patiisia - gratuluje chlopaczka
|
|
|
#1013 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Tylko ja chyba dziś do mamy nie pojechałam Ale na swoje usprawiedliwienie dodam, że najpierw ona była w pracy, a potem ja zostałam bez szofera. U teściowej też nie byliśmy, więc jest sprawiedliwie
|
|
#1014 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie apropo glukozy: po jakim czasie są wyniki? Bo chciałam iść na badania 3 dni przed wizytą, ale chyba pójdę jednak wcześniej
|
|
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze ale tu dzisiaj pustki... Znowu upolowałam coś na allegro
Tym razem śpiworek http://allegro.pl/spiworek-early-day...624352774.html
|
|
#1017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny - za wszytskie słowa otuchy, dziękuje |
||
|
|
|
#1018 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny...byłam wczoraj na USG jednak nie zdążyłam wam nic napisać, bo wróciłam późno a do tego za chwilę przyszli znajomi....tak więc będzie chłopczyk
![]() Patiisia gratuluję chłopca
|
|
|
|
#1019 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ja jeszce nigdy nic nie wygrałam![]() Cytat:
i kolejny sisior do kolekcji hehe![]() Cytat:
![]() Ale jestem padnięta dziewczyny. Dopiero dotarłam do domu Wizyta bardzo udana, maluszek zdrowo rośnie i się rozwija , oczywiście ginek pokazał dla TŻ jąderka jak narazie przybyło mi 2kg i bardzo sie cieszę dziekuje za wszystkie kciukasy---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
i kolejny dziś sisiorek się ujawnił
|
|
#1020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wow niezły zawodnik
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.

wizyte mam 5/06 przed wyjazdem... niby lekarz nie kazał panikować, ale na necie jak czytam to masakra! Wiem, wiem, że nie powinnam się dołowac i czytać bo to jeszcze gorzej, ale co zrobić? Człowiek i tak sie martwi i tak. A to dopiero 25 tc od jutra się zacznie
) podobno wyglądało to tak że ona tą kartę dostała i miała ją od razu podpisać nie mając szansy na sprawdzenie tego u siebie w papierach. Prace i wszystko z egzaminu ma i sprawdzi mi w domu i w sobotę mam się do niej zgłosić. Gorsza sprawa jest taka, że jak to się nie znajdzie to będę musiała zdawać jeszcze raz a dziekanat chce mnie skreślić z listy studentów
).. Nie mogę się oswoić z tą myślą że nie będzie Nicoli
Cały czas mówiłam do brzuszka per 'ona' i teraz ciężko będzie mi się przestawić, bo tak bardzo marzyłam o córeczce.. Jak tylko zobaczyłam małego, stojącego siusiaka od razu łzy mi zaczęły napływać do oczu, to był dla mnie koniec marzeń o dziewczynce. Teraz potrzebuję czasu, który przyzwyczai mnie do tej myśli, że noszę w sobie synka. Tż chyba też się trochę zawiódł bo oboje chcieliśmy córę.. ale jak to pani doktor powiedziała "sam wiedział co robił"
Idę się teraz położyć na tv, bo te 3h w poczekalni mnie wykończyły
Lepiej brać to co przepisał lekarz i mieć spokojną głowę. Gratulacje synka

Ja muszę pamiętać żeby w końcu zapytać gina ile moja chłopina waży

mąż uspokaja, że jest dużo czasu i spokojnie zdążymy-babka dostać kredyt w innym banku i my również wziąć kredyt. CIężka sytuacja, ale nie ma chyba co panikować, tylko czekać na rozwój wydarzeń

) widziałyście to--->