|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 20
Cytat:
heheh co studiujesz?? ![]() Ja jeszcze jak sie na studia dostawalam mialam egzamin ze spiewu.. ![]() ![]() ![]() jejjkkuuu postudiowalabym jeszczee... ![]() Cytat:
Kochana, a gdzie na tego czata mozna wlezc?? chetnie bym popatrzyla, co tam sie dzieje "na zywo" ![]()
![]() |
#362 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() oo ja sobie postanowilam ze dopiero jak schudne to sobie cos kupi bo teraz i tak nie ma sensu. a te dwie bluzki w takim samym kolorze? bo ja np mam 3 takie same ale rozne kolory ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() jem twarozek i zaraz za brzuszki bede sie brala ![]() ![]()
![]() |
#363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale na wydziale pedagogiczno- artystycznym, zatem na poczatku mialam duzo do czynienia tez z dzieciecymi rzeczami ![]() ![]() Super jest ten kierunek! ![]() Hmm....bedziesz cwiczyc...?? Moze i ja bym sie za siebie tez troszke wziela, co prawda caly dzien biegalam za dziecmi itd. ale...jakies cwiczenia na brzuch czy uda by sie przydaly. hmm....skoro Ty to i ja! Wieczorkiem sie troche popoce ![]() ![]()
![]() |
#364 |
Przyczajenie
|
Zjadłabym konia z kopytami i poprawiła tym samym.
![]() Co za dzień, grrrrrrrrr Jeszcze chwilę i lodówka zacznie świecić pustkami.
#365 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#366 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja właśnie postanowiłam, że teraz nie będę za bardzo szaleć z ciuchami, tylko kupie to co muszę. Bo np. jak miesiąc temu kupiłam rurki, to teraz nadają się już do zwężania. No ale w coś się jednak trzeba ubierać ![]() ![]() To pojeździj ze mną na rowerze skoro lubisz ![]() ![]() ![]() Jadłyśmy to samo na kolację ![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#369 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Dziekuje, przyda sie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#370 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Nie jestem chamska po prostu nie lubię być sztucznie miła... ![]() Edytowane przez Legionistka23 Czas edycji: 2011-05-26 o 19:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Legionistko kochana ![]() ![]()
#372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do twarożku to jakoś na początku jadłam dużo więcej, a teraz tak nie potrzebuje i twarożek mi wystarcza ![]() ![]() Ale wgl jest tak, że im dłużej jestem na Dukanie, tym mniej jem, bo po prostu nie jestem głodna. Dzisiaj np na śniadanie owsianka z 3 łyżek otrębów i szklanki mleka, obiad naleśniki które były niedobre i teraz kostka twarożku z szynką i łososiem, w międzyczasie co najmniej 1,5litra wody i herbata. I nie jestem głodna ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#373 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja mam ten sam problem ciagle tylko cycki... a pomysłów brak... a za czekoladke bic nie bede bo ja dietuje 4 dzien dopiero wiec swiezak jestem ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#374 |
Rozeznanie
|
#375 |
Raczkowanie
|
do męza mojego kochanego.. juz 5 tygodni go nie ma.. pracuje w Holandii a ja w domu z dwójka dzieciakow juz swiruje..
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Legionistka i jak tam u Ciebie spadki?? chce sie zorientowa czy tylko u mnie tak marnie.. chyba przez okres waga mi stanela..wogole to musze kupic nowa bo ta oszukuje za kazdym razem cos innego pokazuje..
#376 |
Zakorzenienie
|
niunias jak ja nie cierpie tego uczucia- zazdrosci...
![]() ![]() ![]() misie wydaje ze nawet jak strace te 17 kg to znajda sie jakies inne powody do kompleksów... eh ![]() u mnie 4 dzien P i mam 3 kg mniej jeszcze 3 dni I fazy mi zostaly. mozliwe ze przez okres ![]() ![]() ![]() uciekam ogladac tvn style dobranoc kochane kolorowych !! ![]()
Nie jestem chamska po prostu nie lubię być sztucznie miła... ![]() Edytowane przez Legionistka23 Czas edycji: 2011-05-26 o 20:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Raczkowanie
|
dzięki kochana
![]() ![]() ![]()
#378 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() achhh ja tez ![]() ![]() dawaj dawaj tez czekam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- jaka masz teraz wagę? bo chyba dazymy podobnie do 60 - 65kg przy podobnym wzroscie ![]() ![]() Edytowane przez Kostka09 Czas edycji: 2011-05-26 o 20:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
Kostka, Dunka
ja z Wami!! wzrost i waga podobna! i tez jeszcze przy 7 jestem. ale juz..juz.....juz niedaleko 6.... ![]() ![]()
#381 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#382 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]()
#385 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Zakorzenienie
|
teraz juz mam 72, przy 168.
Dukan mi wyliczyl 65 w lipcu.
#387 |
Zakorzenienie
|
to bylas blisko
![]() walczymy, walczymy ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- mnie wyliczyl 67kg przy 169-170cm ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- nie doczekam sie juz na D6 ![]() buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyab to potrwa dluzej, bo za caly zeszly tydzien schudlam 0,3 kg ( no ok, ale mialam PMS), a w tym zapowiada sie pewnie ok 1kg.
![]() |
#389 |
404 Not Found
|
Ja też. Dobranoc Kochane. D6, tęsknię!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pewno trzeba sie zalogowac i nie jestem pewna czy abonamentu nie wykupuje sie, zeby sie wbic ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
[/SIZE]to nie prawda, ze masz cokolwiek za duze- to oni maja za male lapy, oni w sensie faceci-macanci ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- psieplasiam juz sie biore do roboty ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- pomidory w puszkach- italian style, 116kj, bialko 2.2g, weglowodany 4.0g, tluszcz ogolem 0.3g, blonnik 1.2g, sod 438g- czy mozna- nie mozna tego produktu- dlatego, ze zawiera on tluszcz, ale takie bez tluszczu i cukru mozna. no tu mnie zaskoczyli- tluszczu tu jak pies naplakal, chyba ta dietetyczka ma niejaki problem ![]() ![]() sonja : Hi Shamwari and welcome to the chat! I'm really sorry but this product is not allowed as it contains some fat. Try to find some natural tinned tomatoes without any added fat or sugar. Have a very nice evening! ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- jest strona dukana www.dukandiet.co.uk, ale po wlosku od dzisiaj aktywna,tylko nie wiem jak dokladnie brzmi jej adres ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- syrop z agawy jako slodzik- nie mozna, ale cos takiego jak hermestas (whatever it is) mozna i smakuje podobnie ![]() esre55 : Could I use Agave syrup as a sweetner? I've tried Splenda and Stevia, but I really do not like the taste of both of them. sonja : Hi Esre! I'm sorry but agave syrup is not allowed. Have you tried hermestas? It's a liquid sweetener and to tell you the truth (I'm a sugar addict!) you cannot see the difference! Have a very nice evening! ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- mozna shirataki noodles nawet na uderzeniowce, ale te robione tylko konjak-(to taka roslinka, nie chodzi o alkohol niestety ), a nie z innych rzeczy, ![]() princesspeach : Hello can I eat shirataki noodles during Attack? sonja : Hi Princess and welcome to the chat! You can have these shirataki noodles no problem but try to have only the ones made with konjac only and without any added other ingredient. Enjoy! ![]() konjac Konjac (Amorphophallus konjac; syn. A. rivieri; Japanese: 蒟蒻/菎蒻; こんにゃく; konnyaku; Korean; gonyak; Chinese: 蒟蒻; pinyin: jǔ ruò), also known as konjak, konjaku, devil's tongue, voodoo lily, snake palm, or elephant yam (though this name is also used for A. paeoniifolius), is a plant of the genus Amorphophallus. It is native to warm subtropical to tropical eastern Asia, from Japan and China south to Indonesia. It is a perennial plant, growing from a large corm up to 25 cm in diameter. The single leaf is up to 1.3 m across, bipinnate, and divided into numerous leaflets. The flowers are produced on a spathe enclosed by a dark purple spadix up to 55 cm long. The corm of the konjac is often colloquially referred to as a yam, although it bears no marked relation to tubers of the family Dioscoreaceae ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- ile jogurtow mozna dziennie wciagnac ![]() ![]() ashleigh1 : How many yoghurts can i eat a day? sonja : Hi again Ashleigh! You can have one kilo of low fat dairies per day . This amount includes skimmed milk. Remember that these dairies mustn't be more than 2% fat, mustn't contain any added sugar nor fruit bites to be allowed. The low fat fruit ones are considered as some tolerated food as said in the list of tolerated food in the cupboard of your slimming apartment. Keep going! ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- zawartosc tluszczu- ogolnie w diecie dukana 1. ogolnie to nabial do 2% 2. co do miesa po prostu najchudsze kawalki (no to idac tym tropem poszukam boczusiu light - zarcik ![]() ![]() 3. ryby wszystkie tluste tez, bo omega 3 4. oczywiscie zadnego oleju, oliwy, masla, tluszczu dodanego pritchards : Hi how much fat content is allowed in each item of food? sonja : Hi Pritchards! There is no need to know all the fat contents of all of Dukan friendly food don't worry. The best is to remember that for dairies they mustn't be more than 2% fat, and for meat to eat the leanest one. You can have "fat" fish no problem as they are plenty of Omega 3 good for your health. Also as you may know added fat such as oil or butter is not allowed at all during your slimming phase. Have a very nice evening! ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- algi morskie mozna, zarowno jako warzywka(PW), jak i suplement w tabletkach- sprzymierzency diety ![]() ![]() Athene : Hi there Sonja,I have read a lot about the qualities of sea kelp. Could taking kelp in tablet form help to speed up my motabilism? sonja : Hi again Athene! You can have some kelp under a pill form and also as a natural form during your PV days no problem. Kelp is a type of sea weed so very suitable for the Dukan Diet. Enjoy! ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- TO MNIE ROZBAWILO- BO KTOS ZROZUMIAL, ZE MA PRZEZ GODZINE WSTAWAC I SIADAC, A CHODZILO O TO, ZEBY ZAMIAST SIEDZIEC ROBIC CZYNNOSCI NA STOJACO- WIECEJ SIE SPALA, NIZ DUPEN-KLAPEN ![]() ![]() Doinamarina : ok , i thought i have to sit down and up, and so on...i did some exercises with the help of my chair sitting on it and getting up again, and it was really hard to do this for one hour, thats why i asked sonja : Doina, I'm really sorry for this misunderstanding, I can guess that this must have been really hard. Have a very nice evening and do not hesitate to ask if you need any other help or support!
Wzrost 176cm start maj 2010 prawie 3d, dukam stukam marzec 2011- jedyne 81 kg Moze kiedys magiczne 66 kg ![]() ![]() ![]() ![]() Uciekam przed jojo ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez d666666 Czas edycji: 2011-05-26 o 22:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.