|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4082 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
hej
![]() jak dzisiaj duzo zdjec zalaczylyscie ![]() ![]() ![]() gratuluej udanych wizyt ![]() dostalam dzisiaj rozek (nie ten z tego oszukanczego sklepu - oni milcza, pieniedzy nie zwrocili, rozek w innym miejscu kupilam) mam tez juz Sab Simplex ![]() ![]() co do Dnia Matki to zyczenia zlozylam obu mamom, chociaz do tesciowej mowie po imieniu.... nie umialabym do niej mowic mamo, zreszta ona wyszla z propozycja przejscia na "ty" wiec nie musialam sie przelamywac jakas wynudzona dzisiaj jestem, chyba sie wczesniej poloze....
#4083 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4084 |
Zakorzenienie
|
ja ruchow nie licze bo za duzo ich, jakbym wieczorem i rano nie czula czegos to bym zaczela czekac pewnie na nie. a puder ja kupuje bo u nas latem lepszy od masci na tyłek był - bo sie strasznie pocił, nawet w samym pampersie. no i na potówki dobry. poza tym nie uznaję (u nas tez to podkreslano w SR) stosowania kremu leczniczego jakim jest sudocrem do kazdego przewijania. to juz medykament, jak sie jednak odparzy to tylko tormentiol (niezalecyny bo costam w skladzie niedobrego posiada, nie pamietam co) pomóc może... wolę dawac linomag czy bephanten albo nawet wcale. poprzednio maly nie odparzony prawie wcale a stosowalam okazjonalnie sudocrem i czasem bephanten. ja nie umialabym w snie malemu paznokci obcinac bo balabym sie ze obudze - za to nei ma zadnych oporow obcinac niespiacemu dziecku. nawet kolezanki córeczce kiedys obcinalam bo ona miala opory... jakos ja nei mam. moja mama w szpitalu (UWAGA - NIE OBCINAMY W SZPITALU! gronkowiec szpitalny to niefajna sprawa a mala ranka zawsze moze sie zainfekowac...) obcinala mi paznokcie i obciela opuszek palca
![]() Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-05-26 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4085 |
Zadomowienie
|
A mmnie lekarz pytal czy czuje ruchy?? to powiedzialam ze bardzo czuje to stwierdzil ze nie ma co sie stresowac i liczyc ruchy ...
---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Pisala pani z tej aukcji co te ciuszki wylicytowalam doszly pieniadze i powiedziala ze wyslala paczke dzis ![]() ![]() ![]() ![]()
#4086 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny te z doświadczeniem
Jakbyście opisały skurcze przepowiadające? Coś mnie męczy... mam takie dziwne bóle typu pojawiam się i znikam, ale bardziej spodziewałabym się bóli typu jak na okres, a to coś w stylu jakby ścisk w jelitach, przed szybką akcją w toalecie... tyle że w różnych miejscach brzucha... To mogą być przepowiadające? |
![]() ![]() |
![]() |
#4087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4088 |
Zadomowienie
|
Ja to generalnie brzuch mam dość napięty, bo Ida już taka wielka, walczy o każdy centymetr. A ten ból to jakbym miała opisać to bardziej z przodu brzucha w sensie bliżej powierzchni skóry niż głębiej. Miałam już coś takiego w nocy, ale jak to w nocy człowiek rozespany nie bardzo wie co się dzieje, marzyłam żeby szybko zasnąć. Muszę się w poniedziałek zapytać gina na wizycie, to co może być. Mam nadzieje, że mnie dziś nie czeka wizyta na IP....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4089 |
Zadomowienie
|
Oliweczko, w załączniku masz kartę, jaką ja dostałam do wypełniania;
data to wiadomo, liczymy trzy razy dziennie we wskazanych godzinach. Jeśli doliczymy do 10 to jest git i dalej mamy nie liczyć, jeśli nie naliczymy to zaczynamy od kolejnej godziny (np. jesli 7-8 będzie tylko 9 ruchów, to 8-9 musimy od początku zacząć liczenie). Mam nadzieję, że dobrze zrozumiałam ![]() ![]() Fajne zakupy Dziewczyny ![]() Wiztyt pozytywne, więc też się cieszę ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4090 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale dostałam paczkę, może być tak że lada dzień dojdzie ochraniacz. Słodki ![]() Cytat:
dobrze że masz już to za sobą! Ja po wizycie ![]() Czuje niedosyt ! Emilie jest nadal Emilie, ale zdecydowanie za nisko sobie leży jak na 31 tydz, powiedział mi gin że mam leżeć z poduszką pod pupą, bo jak tam będzie się zbliżała co raz bardziej to kolorowo nie będzie ![]() Szyjka zamknięta , twarda.Nie wiem ile mała waży ![]() ![]() Miała nie robić USG, ale gdy sprawdzała szyjkę zmartwiła się że główka tak nisko jest usadowiona... Moje pytania: 1. Mam wesele 23 czerwca czy mam na nie iść? Gin mi powiedziała, że tak ale bez żadnych pod skoków i pokazała mi nawet jak mam sobie siedzieć ![]() ![]() 2.Kolejną wizytę mam dopiero za miesiąc ![]() czy nie powinnam mieć już wizyt co 2 tyg? ![]() 3. Jakie badania robicie od 31 tyg? Ja na kolejna mam zrobić tylko morfologię i mocz, nie za mało ?! A w ogóle do ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4091 |
Zakorzenienie
|
crazy - prawdziwych porodowych skurczy nie pomylisz bo sie powtarzaja cyklicznie wiec ja bym sie nie martwila. ogolnie wydaje mi sie ze troche za duzo tu na tym watku ciaglego jezdzenia na IP z powodu jakiegos skurczu... jak sa co 5-3 minuty to bym sie moze zaczela martwic, nie wczesniej...
zaneta - 1. jak lubisz siedziec to idz ![]() Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-05-26 o 21:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4092 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2 - chyba mogłyby już być co 2 tygodnie, ja właśnie od 31 tyg, mam co dwa. 3. Z badań też miałam tylko mocz i morfologie, ale zdaje się, że czeka mnie jeszcze ten wymaz i badania do ZZO, ale to ostatnie jest opcjonalne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4093 |
Zakorzenienie
|
Ja już dzisiaj lecę do łóżeczka bo rano idę na zajęcia. Strasznie mi się nie chce, ale cóż poradzić
![]() Dobranoc mamusie |
![]() ![]() |
![]() |
#4094 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może taka Twoja uroda, że dziecko tak nisko leży, ale poduszkę podkładaj, jeśli to może coś pomóc. Skoro ginka pozwoliła, to idz na to wesele, chociaż w sumie jeszcze duzo czasu i wiele może się zmienić... Mnie powiedział gin, że wizyta za 3 tygodnie, ale jak datę ustalalismy to wyszło i tak 4 tygodnie bez 2 dni, więc na to samo wyszło. Jeśli faktycznie byłoby coś nie tak i bardzo niepokojące, to kazałaby się zgłosić Ci wcześniej - nie sądzisz? Moze tylko tak odczułaś jej słowa - czasami lekarze niefortunnie się wypowiadaja... Ja nie mam żadnych wyników do zrobienia, a ostatnie mam z kwietnia... Nie martw się Kochana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4095 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4096 |
Zakorzenienie
|
83monia, wodauqa,crazymachine dziękuje
![]() Co do wesela, to faktycznie siedzenie mnie nie interesuje w ogóle, tym bardziej że chyba przez te tabletki od tarczycy nie raz trudno mi sie oddycha, jak będzie taka duchota jak jest teraz to tam padnę ![]() Powiedziała mi gin, że jeżeli będzie coś co mnie niepokoi to od razu przyjść, beż żadnego ale, choć byłam nastawiona że od 30 tyg wizyty będą co 2 tyg, Monia chyba masz rację, że nie warto grzebać aż tak często... Pozostaje leżenie z pupą w górze.. Aaaaaaaaaaaa. Kochane bo gin mi nic nie mówiła, ale jak to się ma do współżycia?!! ![]() Nic nie wspominała ani słowa, że wolno czy nie wolno przy tak niskiej główce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4097 |
Wtajemniczenie
|
żaneta no mi się też wydaje, że jak nie masz nic przeciwko temu, że głównie będziesz siedzieć to na wesele idź...ale to jeszcze trochę czasu, więc ja bym zobaczyła jak się będę czuła...chyba, że musisz potwierdzic obecność wcześniej??
ja miałam wizytę wczoraj, a nastepną mam za 3 tygodnie.. uważam, że ok. jakby się coś dziwnego działo to zawsze przecież można pojechać szybciej - bynajmnuej mój lekarz tak mi mówił, że jakby coś to się nie szczypać i dzwonić do niego lub przyjeżdzać bez umawiania... a co do badań to co potrzeba więcej poza moczem i krwią?? mi został jeszcze posiew, ale to na nastepnej wizycie dopiero będę miała robiony - już mnie gin uprzedził...a teraz to żadnych badań nie zlecił nawet bo wczorajsze wyniki uznał za dobre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4098 |
Zakorzenienie
|
ktory kolor wybierace i na jakich kołach?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4099 |
Zakorzenienie
|
zaneta - jak dasz rade to moze odłóż do 36tc... u mne mąż mnie nawet patykiem nie tylka od kiedy sie dowiedzial ze sie szyjka skraca,mimo iz gin nic nie wspominal o celibacie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4100 |
Zakorzenienie
|
Pieleszka własnie musze potwierdzić przybycie wcześniej z początkiem czerwca i myślałam nawet że w połowie czerwca bede mieć wizytę(wtedy by mlodzi ewentualnie powiedzieli ze 2 os dadza jeszcze znac) to gin mi da odp czy moge isc czy nie, a tu wizyta dopiero po slubie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wspolzycia, to moze lepiej zadzwon i zapytaj, ale chyba nie bardzo ![]() U nas wizyty sa co 2 tyg. od 36 tc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4102 |
Zakorzenienie
|
Monia nie no raczej dam radę...
![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Carmel i właśnie tu chodzi tez o drugą osobę, że tak naprawdę co mąż będzie siedział przy stole i żony pilnował, bo pobawi się ewentualnie z moja siostrą bo tak mało kogo zna, a po za tym Ja bym była kierowcą i nie wiadomo czy bym się dobrze czuła...raczej decyzja będzie że nie idziemy.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zaneta 1.myślę, że nie ma się co tak stresować. Mój Mały jest od samego początku baardzo nisko i funcjonuję normalnie ![]() 2.Na wesle możesz iść, no chyba że będziesz się źle czuła to wtedy sobie odpuść. Ja też mam 18 czerwca wesele i mam zamiar iść ![]() 3.Ja jestem w 33 tc i wizyty dalej mam co miesiąc, kolejną 20.06. Wydaje mi się, że jak sie nic nie dzieje to po co częściej? ![]() 4.Na następną wizytę też mam sam mocz i morfologie do badania, więc tu też bez stresu ![]() Radziłabym się raczej wstrzymać, skoro główka nisko. Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-05-26 o 21:33 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4104 |
Zadomowienie
|
![]() nie mam pojecia http://allegro.pl/3w1-najnowszy-zest...584593186.html moze doradzicie
#4105 |
Zakorzenienie
|
Ja bym wzieła popiel-błękit, a koła całe czarne i sa chyba do wybory tylko pompowane, ale w różnych kolorach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-czarny/turkus -popiel/błękit -sałata/czarny |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4107 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Zastanawiam sie tak szczerze miedzy popiel blekit a kola czarne pompowane wezme te wazkie a srodek kol nie wiem jaki ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
najlepiej to chyba zrobie jak te ktore mi sie podobaja porownam sobie w sklepie na zywo wtedy moze bedzie latwiej Kobietki lece spac bo padam na pyszczek mialam do zusu jechac ze zwolnieniem ale mam na to 7 dni to pojade w poniedzialek Dobrej nocki wszystkim ![]()
![]() |
#4108 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4109 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4110 |
Wtajemniczenie
|
Widzę, że mamy podobne terminy (ja na 13 lipca). Lekarz ostatnio mi mówił, że teraz skurcze to normalna sprawa bo macica przygotowuje się do porodu. Z dwojga złego i tak lepiej urodzić przed terminem (byle nie za wcześnie
![]() Niby wiesz, że to tylko orientacyjny termin porodu masz w karcie ale zawsze chcesz już maluszka mieć przy sobie. Ps. Strasznie podoba mi się imię Twojej małej ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.