Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-26, 19:20   #4291
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII

bzyczka ja uważam że ciągłe noszenie dziecka jest robieniem sobie samemu krzywdy noszenie, kołysanie, spacerowanie nosząc, ręce ręce i jeszcze raz ręce - bo raz plecy a dwa dziecko się przyzwyczaja... ale nie popadajmy w paranoje to nie znaczy ze w ogóle nie można nosić.. raz jakoś trzeba to dziecie przetransportować z miejsca na miejsce, dwa to świetna zabawa, samoloty pokazywanie mieszkania.. a trzy no kurde taki maluszek potrzebuje miłości.. jak tu go nie przytulać.... myślę że najgorsze jej popadanie w skrajności.. jest różnica między noszeniem a przenoszeniem i twojej teściowej trzeba tą subtelną różnicę wyjaśnić... jak chcesz to ja mogę

ktosia wiesz co będę szczera nie jest to łatwy czas.... ja wyszłam w 2 dobie i cieszyłam się na maxa bo dostawałam na głowę złapał mnie taki mega kryzys ryczenia że szok... nie potrafiłam sobie poradzić z i patem i z emocjami... jest to ciężki okres, mimo że miałam możliwość żeby wojtek był z nami ale jednak on też i jeździł do urzędu itd.. więc nie obiecam ci kokosów, jak to da się to fajnie przetrwać bo ciężko jest jednak będę trzymam za ciebie bo jesteś silna i dasz radę kto jak nie ty
a co do wycieczek na oddział to wszytko zależy od liczebności osób na sali bo o ile na sali są 2-3 laski to wizyty by mi nie przeszkadzały bo wiem że jak i ja te panie też potrzebują wsparcia.. no i można łatwiej tej pani zasugerować żeby wyszła z mężem bo karmisz, tudzież obrócić się na drugi bok... ale jak jest po 6-8 lasek to sobie tego nie wyobrażam raz tłoczno duszno gorąco dwa nie obrócisz się w żadną stronę bo "goście"

india dziękuję ci bardzo!!! super że już jutro będziesz miała neta!!! rewelacja

Katunia no wiesz ale mi takie mówienie nie przeszkadza bo nie czuję potrzeby mamowania i tatowania im jak kiedyś poczuję to może.. póki co dobrze mi tak jak jest

Gucia udanego depilowania... i picia wina

mój mąż poszedł z kumplem na piwko, ja kładę Pata, biorę ksiażkę w łapkę lampkę likierku iiiiiiii błogi relaks
Stary 2011-05-26, 19:26   #4292
201803111825
Konto usunięte

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 19:29   #4293
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
rozpijam buhahah kupa lat nie picia... i takie chocki kolcki... no ale tylko likierkiii nic innego

próbuj próbuj może dobra
Stary 2011-05-26, 19:40   #4294
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc
wszystkim mamusiom życzę wzystkiego najlepszego!!
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 20:07   #4295
Gucia0987
Zakorzenienie

No i poszło, dwie nogi = połowa flaszki... ale przynajmniej mam to z głowy! Nie znoszę tego bólu,a z drugiej strony ok 3 tyg nie golenia nóg... yeah! zniosę i to!

Teraz mi nic nie pozostało jak czekać na męża. Do godziny powinien być!

Martucha, uuuu, fajny wieczorek Ci się szykuje!

Madzia, zapomniałam Ci napisać, cieszę się, że masz to rusztowanie... 3mam kciuki za jutro!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 20:57   #4296
kliwia
Zakorzenienie

celi nie, moj maz ma egzamin 3goczerwca chyba w piatek

gucia ksiazki przeczytalam 86stron na jednym spacerze

Katunia moja to oryginalna Pandora - wiec drogawa.
cena samej bransoletki 200za bransoletke z rzemyka 300zl za srebrna. do nabycia w salonach Yes
A waparcie maja tansze wersje tez tylko zapiecie ciut inne i tansze koraliki maja o wiele - a z tego co wiem to niektore szklane koraliki z aparatu pasuja do pandorki
Sa teszcze takie bransoletki na charmsy dopinane - ze tak lataja tez w aparacie chyba je maja
No i mnostwo zwyklych srebrnych bransoletek z tanimi zawieszkami w necie

a bransoletka na razie wyglada tak:

a pokaze wam kolezanki wizazowej ma srebrna cala
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1579
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04833a.jpg (53,2 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04836a.jpg (36,3 KB, 42 załadowań)
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 21:18   #4297
bzyczka1
Zakorzenienie

Martuś ja wiem, że przesada jest niezdrowa i nie można popadać w skrajność typu: nosimy cały dzień na rękach, nie robimy nic innego tylko bujamy dzieciaczka ale bez przesady...Lila leży prawie cały czas w kołysce albo w łóżeczku, no nosimy ją na rękach ale to na zasadzie takiej wiesz, ponosimy 15 min pogadamy, poczarujemy i do łóżeczka idzie. A za każdym razem jak ją podnosimy to słyszę nie noście bo nauczyce i będziecie mieli problem

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 21:22   #4298
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Guciu nie wiem czy tak robiła zapytam i chyba zakupie ten vanish skoro mówisz, że taki dobry.

Gold współczuje Ci relacji z mamą i mam nadzieję, że wszystko się zmieni jak się wyprowadzicie.

bzyczko ja nigdy nie słuchałam takich "dobrych rad" no chyba, że niektóre były naprawdę pomocne. Przytakiwałam, a i tak robiłam swoje w końcu to moje dziecko i sama najlepiej wiem czego mu potrzeba.

Tak piszecie o przebywaniu w szpitalu po porodzie i myślałam, że tylko ja miałam taki kryzys, że połowę pobytu przepłakałam. Siedziałam 5 dni, bo Bartuś miał żółtaczkę. Bartuś urodził się przed południem, a wieczorem się dowiedziałam, że złapał jakąś infekcję i musi przyjmować antybiotyk to był pierwszy raz kiedy się poryczałam. Potem jak dostał żółtaczkę i było pewne, że zostajemy dłużej też się popłakałam i lekarka się mnie spytała czemu płaczę przecież ja mogę wyjść, ale dziecko będzie musiało zostać (przecież bym go nie zostawiła samego w szpitalu). Także było ciężko, ale szybko zleciało. Pamiętam jak się modliłam, żeby mnie wypuścili w niedziele, a nie poniedziałek, a tutaj za 1,5 miesiąca Bartuś będzie miał roczek.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 21:22   #4299
kliwia
Zakorzenienie

bzyczka odpowiadaj tesciowej - ze to Wasze dziecko, jestescie jego rodzicami i sami wiecie najlepiej co macie robic
Stary 2011-05-26, 21:42   #4300
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
(...)
ktosia wiesz co będę szczera nie jest to łatwy czas.... ja wyszłam w 2 dobie i cieszyłam się na maxa bo dostawałam na głowę złapał mnie taki mega kryzys ryczenia że szok... nie potrafiłam sobie poradzić z i patem i z emocjami... jest to ciężki okres, mimo że miałam możliwość żeby wojtek był z nami ale jednak on też i jeździł do urzędu itd.. więc nie obiecam ci kokosów, jak to da się to fajnie przetrwać bo ciężko jest jednak będę trzymam za ciebie bo jesteś silna i dasz radę kto jak nie ty
a co do wycieczek na oddział to wszytko zależy od liczebności osób na sali bo o ile na sali są 2-3 laski to wizyty by mi nie przeszkadzały bo wiem że jak i ja te panie też potrzebują wsparcia.. no i można łatwiej tej pani zasugerować żeby wyszła z mężem bo karmisz, tudzież obrócić się na drugi bok... ale jak jest po 6-8 lasek to sobie tego nie wyobrażam raz tłoczno duszno gorąco dwa nie obrócisz się w żadną stronę bo "goście"

(...)
Dzięki Martuś Ja wiem, że bez łez się nie obejdzie, czy będę tam 2 czy 5 dni. Wiem też, że minie jakiś czas i te kilka dni przestanie mieć znaczenie, ale z perspektywy "przed" to masakra Ehh, nic nie poradzę

A tak w ogóle to byłam dziś u gina, badanie mnie tak bolało, że miałam ochotę strzelić mu z kapcia w twarz, no ale musiał sprawdzić, czy główka się wstawia, rozwarcie itp. Generalnie wszystko jest dojrzałe i gotowe do porodu, rozwarcie na 3cm, szyjka skrócona. Jakbym nie urodziła do 9 czerwca to mam wizytę i da mi skierowanie na indukcję, choć tego akurat wolałabym uniknąć Ale coś mam wrazenie, ze to juz niedługo, bo teraz mam jakiś taki różówawy śluz Nie wiem czy to może ten cały czop (choć śluzu wybitnie mało), czy jednak po prostu jakieś naczynko pękło przy tym badaniu
Mąż ze mnie się śmieje, bo moim największym zmartwieniem na ten moment jest to, że nie mam kapci do szpitala, a po drugie, że ja teraz nie mogę rodzić, bo muszę jutro zając się psem, bo tata musi pozałatwiać urzędowe sprawy a on sam zostać nie może
Stary 2011-05-26, 21:48   #4301
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Mąż ze mnie się śmieje, bo moim największym zmartwieniem na ten moment jest to, że nie mam kapci do szpitala, a po drugie, że ja teraz nie mogę rodzić, bo muszę jutro zając się psem, bo tata musi pozałatwiać urzędowe sprawy a on sam zostać nie może
Ja do ostatniej chwili nie myślałam o porodzie i nie martwiłam się nim, bo jakby tak było to bym chodziła ciągle zestresowana.
Stary 2011-05-26, 21:53   #4302
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Ja do ostatniej chwili nie myślałam o porodzie i nie martwiłam się nim, bo jakby tak było to bym chodziła ciągle zestresowana.
No ja też dotąd o tym nie myślałam, dopiero kilka dni temu do mnie to dotarło, wiec można powiedzieć, że też to ostatnia chwila
Stary 2011-05-26, 22:04   #4303
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
gucia ksiazki przeczytalam 86stron na jednym spacerze

haha, super z tą książką! Nie ma co! Ale przynajmniej Zu daje Ci poczytać, a to znaczy, że mogłaś też posiedzieć, więc supper.

A bransoletka - śliczna. Kolorki sie świetnie prezentują
Koleżanki tez ładna i ile już ma koralików! Ale mnie ostatnio bierze na kolorowe, więc Twoja mnie urzeka

Cytat:
Guciu nie wiem czy tak robiła zapytam i chyba zakupie ten vanish skoro mówisz, że taki dobry.

Gold współczuje Ci relacji z mamą i mam nadzieję, że wszystko się zmieni jak się wyprowadzicie.

bzyczko ja nigdy nie słuchałam takich "dobrych rad" no chyba, że niektóre były naprawdę pomocne. Przytakiwałam, a i tak robiłam swoje w końcu to moje dziecko i sama najlepiej wiem czego mu potrzeba.

Tak piszecie o przebywaniu w szpitalu po porodzie i myślałam, że tylko ja miałam taki kryzys, że połowę pobytu przepłakałam. Siedziałam 5 dni, bo Bartuś miał żółtaczkę. Bartuś urodził się przed południem, a wieczorem się dowiedziałam, że złapał jakąś infekcję i musi przyjmować antybiotyk to był pierwszy raz kiedy się poryczałam. Potem jak dostał żółtaczkę i było pewne, że zostajemy dłużej też się popłakałam i lekarka się mnie spytała czemu płaczę przecież ja mogę wyjść, ale dziecko będzie musiało zostać (przecież bym go nie zostawiła samego w szpitalu). Także było ciężko, ale szybko zleciało. Pamiętam jak się modliłam, żeby mnie wypuścili w niedziele, a nie poniedziałek, a tutaj za 1,5 miesiąca Bartuś będzie miał roczek.
kup może sobie najpierw saszetkę, wypróbuj na mniejszej ilości i zobaczysz, bo vanish do najtańszych nie należy. A z drugiej strony, na pewno Ci się przyda

Cytat:
Dzięki Martuś Ja wiem, że bez łez się nie obejdzie, czy będę tam 2 czy 5 dni. Wiem też, że minie jakiś czas i te kilka dni przestanie mieć znaczenie, ale z perspektywy "przed" to masakra Ehh, nic nie poradzę

A tak w ogóle to byłam dziś u gina, badanie mnie tak bolało, że miałam ochotę strzelić mu z kapcia w twarz, no ale musiał sprawdzić, czy główka się wstawia, rozwarcie itp. Generalnie wszystko jest dojrzałe i gotowe do porodu, rozwarcie na 3cm, szyjka skrócona. Jakbym nie urodziła do 9 czerwca to mam wizytę i da mi skierowanie na indukcję, choć tego akurat wolałabym uniknąć Ale coś mam wrazenie, ze to juz niedługo, bo teraz mam jakiś taki różówawy śluz Nie wiem czy to może ten cały czop (choć śluzu wybitnie mało), czy jednak po prostu jakieś naczynko pękło przy tym badaniu
cieszę się, że wszystko ok. No to teraz czekamy na godzinę zero! Masz do kogoś numer, czy dać Ci mój?

No i mam nadzieje, że jeszcze jutro będziesz mogła zostać z psem i zdążysz kupić sobie te kapcie

Stary 2011-05-26, 22:11   #4304
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

kliwia - dzieki za info o pandorze, wlasnie na jakiejs stronie w necie znalazlam ceny i az nie moglam uwierzyc,no ale coz za cacka trzeba placic. Osobiscie bardziej podoba mi sie pandora niż charmsy. Wlasnie sobie na stronie apartu poogladalam. Ale rozumiem np kupujac bransoletke w aparcie to z Yes koraliki tez pasuje? maja uniwersalny rozmiar?

Edytowane przez Katunia:)
Czas edycji: 2011-05-26 o 22:44
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 05:59   #4305
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez celi25 Pokaż wiadomość

od razu mi się z jakąś południowoamerykańską telenowelą skojarzyło słodko
naprawde? jakos nigdy mi sie to nie kojazylo z tym

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Kliwia - sliczna za zawieszka dziewczynka!
W ogole bardzo mi sie ten pomysl z bransoletka podoba i jest po czesci udogodnienem do twojego meza-nie musi za duzo kombinowac prezentow dla Ciebie bo wie ze zawsze sie ucieszysz z kolejengo koralika. Wiesz moze ja tez bym sobie taka sprawila, bo mojemy tz juz czasmi brak pomyslow na prezenty a taka opcja kompletowania bransoletki bardzo mi sie podba.Powiedz mi moja droga-gdzie i za ile takie cacka kupujecie ??
aaaa i dolaczam sie doprosbu-poka poka cala bransoletke

!
Dobry pomysl z ta bransoletka i latwy pomysl na prezent od meza np bo pozniej tylko dokupuje pojedynczo ja tez mam taka jak narazie 5 zawieszek tylko

Cytat:
Katunia moja to oryginalna Pandora - wiec drogawa.
cena samej bransoletki 200za bransoletke z rzemyka 300zl za srebrna. do nabycia w salonach Yes
A waparcie maja tansze wersje tez tylko zapiecie ciut inne i tansze koraliki maja o wiele - a z tego co wiem to niektore szklane koraliki z aparatu pasuja do pandorki
Sa teszcze takie bransoletki na charmsy dopinane - ze tak lataja tez w aparacie chyba je maja
No i mnostwo zwyklych srebrnych bransoletek z tanimi zawieszkami w necie

zdecydowanie Twoja ladniejsza od kolezanki

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
kliwia - dzieki za info o pandorze, wlasnie na jakiejs stronie w necie znalazlam ceny i az nie moglam uwierzyc,no ale coz za cacka trzeba placic. Osobiscie bardziej podoba mi sie pandora niż charmsy. Wlasnie sobie na stronie apartu poogladalam. Ale rozumiem np kupujac bransoletke w aparcie to z Yes koraliki tez pasuje? maja uniwersalny rozmiar?
z tego co sie kojaze to koraliki beda pasowac

Czesc dziewczyny

My dzisiaj caly wieczor spedzilismy na poszukiwaniu grilla Bo robimy u nas imprezka ( jako ze mamy dlugo weekend i poniedzialek wolny ) no i robimy grila bez grila bo nie kupilismy wkoncu nic .. ten ktory nam sie podobal najbardziej byl wykupiony takze musimy zmowic dopiero na 1go czerwca bedzie .. no nic trudno pozyczymy od rodzicow na ten jeden wieczor Ale za to kupilismy dzisiaj dywan do sypialni

Zmykam spac na 7 rano do pracy mam znowu pojade z malymi do parku sie opalac a wieczorkiem ide do kosmetyczki ..

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 07:24   #4306
kliwia
Zakorzenienie

gucia, ona ma 8 koralikow

katunia na odwot chyba tez pasuja - zawsze mozna isc z bransoletka zmierzyc w salonie

zabcia dzieki
Stary 2011-05-27, 07:54   #4307
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

jejku niech się pogoda popsuje bo nie mam się w co ubrać przygotowałam sobie sukienkę, ale jest bez ramiączek i musze na nią dać narzutkę i jak będzie upał to się ugotuję

Gucia (nie) dziekuję wow podziwiam za depilację depilatorem. ja się jeszcze nigdy nie odważyłam.

Kliwia bardzo ładna ta Twoja pandorka.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 08:04   #4308
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
(...)
cieszę się, że wszystko ok. No to teraz czekamy na godzinę zero! Masz do kogoś numer, czy dać Ci mój?

No i mam nadzieje, że jeszcze jutro będziesz mogła zostać z psem i zdążysz kupić sobie te kapcie
Dzięki kochana Numer mam Póki co nadal jestem w dwupaku, chociaż dzisiaj już na pewno odszedł mi ten czop, więc teraz to kwestia godzin lub dni
Stary 2011-05-27, 08:05   #4309
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ktosiu trzymam kciuki

Stary 2011-05-27, 08:07   #4310
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Ktosiu trzymam kciuki
Dzięki Na pewno się przydadzą

Cały czas jednak proszę córcię, żeby wytrzymała chociaz jeszcze tydzień, bo mam taki burdel w domu, że szok A męża z tym wszystkim nie zostawię samego, bo się bidok zachapie.

Edytowane przez ktosia86
Czas edycji: 2011-05-27 o 08:10
ktosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 08:23   #4311
martucha84
Zakorzenienie

neska a dziękuję

Gucia bardzooo fajny

kliwia cudna ta bransoletka ale bardziej podoba mi się kolorowa niż ta cała srebrna

bzyczka
no dlatego jej strzel coby była cicho teściowej oczywiście

kwiatuszekk widzę że to nie ma różnicy hormony to hormony.. ja byłam aż/tylko dwa dni i ryczałam jak bóbr

ktosia86 maleńka trzymam kciuki!!

witam w ten ciepły piękny dzień
Stary 2011-05-27, 08:25   #4312
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

buu a mi jednak ta prezentacja nie wyszła. Wczoraj zadowolona włączam rodzicom na dvd a tu dupa jednak musze szukać jakiegoś programu co mi to przekonwertuje w film.

Stary 2011-05-27, 08:27   #4313
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
zresetuj kompa i odłącz z prądu drukarkę. tzw test Kuby Odłącz wszystko z prądu, odczekaj ok minuty i znowu wszystko podłącz
Wyłączałam, podziałała chwile i zowu to samo:P 1,5h męczarni, ale udało się gorzej będzie z drukowaniem już na czysto do oprawy

Cytat:
Co do życzeń na dzień mamy to ja teściowej składam, tzn mąż składa a ja potem podchodzę i mówię "to ja się dołączam" No i mój mąż mojej mamie też składa. Ale dnia teściowej już wtedy nie obchodzimy Co za dużo to niezdrowo
Ja bardzo podobnie mąż złożył, a ja powiedziałam "Dużo zdrówka" i tyle

Cytat:
Dziewczyny mam do Was pytanie (może będziecie wiedziały albo miałyście podobny problem) pralka porobiła mi na ubraniach (niestety tylko od Bartusia i prawie wszystkie body tak mam) takie ciemne plamy dość duże i widoczne i próbowałam je już robić ARIELEM i ACE, ale nic nie działa. Nie wiecie czym mogłabym to odplamić. Muszę wezwać kogoś do tej pralki, bo będę miała wszystkie ciuchy pobrudzone. Zależy mi, żeby je odplamić, bo dużo rzeczy tam było nowych no i jak ich nie odplamie to masa kasy na nowe rzeczy pójdzie, bo tak jak napisałam prawie wszystkie body Bartusia są poplamione. Z góry dziękuję za pomoc.
Bardzo dobry odplamiacz jest w biedronce oxy w proszku w takim zielonym malutkim wiadereczku.
Wody do miski + oxy... włożyć do tego ubranka niech poleżą z pół dnia myślę, że puści, a jak nie to dosypać jeszcze do pralki przy praniu (albo bezpośrednio do bębna, ale razem z płynem/proszkiem do prania
Póki co pospierał najróżniejsze plamy

Cytat:
No i poszło, dwie nogi = połowa flaszki... ale przynajmniej mam to z głowy! Nie znoszę tego bólu,a z drugiej strony ok 3 tyg nie golenia nóg... yeah! zniosę i to!
Ałłłłł

Cytat:
:

Cudeńko

Cytat:
No ja też dotąd o tym nie myślałam, dopiero kilka dni temu do mnie to dotarło, wiec można powiedzieć, że też to ostatnia chwila
I tak masz szczęście ja jeszcze nie w ciąży a już się boję
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 08:32   #4314
martucha84
Zakorzenienie

Magda ja odczytuje je na kompie i śmigają, na dvd nie wiem - ale nasza ślubna chodzi na dvd ale one są nagrane jako video_ts czyli pliki z rozszerzeniem vob i bup
on do tworzenia używa - adobe photoshop lightroom jeśli to pomoże ale nie wiem czy to konwertuje czy tam zapisuje
Stary 2011-05-27, 08:37   #4315
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Magda ja odczytuje je na kompie i śmigają, na dvd nie wiem - ale nasza ślubna chodzi na dvd ale one są nagrane jako video_ts czyli pliki z rozszerzeniem vob i bup
on do tworzenia używa - adobe photoshop lightroom jeśli to pomoże ale nie wiem czy to konwertuje czy tam zapisuje
No właśnie a mi na DVD nie odczytało, a jak wrzuciłam do lapka rodziców to było bez dźwięku Pewnie na płytkę powinnam dograc podkład dodatkowo jeszcze Ale dziś jeszcze pokombinuję.

Stary 2011-05-27, 08:58   #4316
Ana***
Zakorzenienie

Guciu małe litanie Ci strzeliłam w K.
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 09:10   #4317
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

My dzisiaj caly wieczor spedzilismy na poszukiwaniu grilla Bo robimy u nas imprezka ( jako ze mamy dlugo weekend i poniedzialek wolny ) no i robimy grila bez grila bo nie kupilismy wkoncu nic .. ten ktory nam sie podobal najbardziej byl wykupiony takze musimy zmowic dopiero na 1go czerwca bedzie .. no nic trudno pozyczymy od rodzicow na ten jeden wieczor Ale za to kupilismy dzisiaj dywan do sypialni

Zmykam spac na 7 rano do pracy mam znowu pojade z malymi do parku sie opalac a wieczorkiem ide do kosmetyczki ..
Proszę mi pokazać bransoletkę

No i szkoda, ze tego grilla nie kupiliście. Najważniejsze, że macie od kogo pożyczyć! A jaki dywan kupiłaś?

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
cześć

jejku niech się pogoda popsuje bo nie mam się w co ubrać przygotowałam sobie sukienkę, ale jest bez ramiączek i musze na nią dać narzutkę i jak będzie upał to się ugotuję

Gucia (nie) dziekuję wow podziwiam za depilację depilatorem. ja się jeszcze nigdy nie odważyłam.

Kliwia bardzo ładna ta Twoja pandorka.
eeeee tam.... ja jestem brunetką, mam dość spore owłosienie i jak jest szansa nie używania golarki przez dłuższy czas to wszystko zniosę!
No i winko dobrze znieczula

Cytat:
Dzięki kochana Numer mam Póki co nadal jestem w dwupaku, chociaż dzisiaj już na pewno odszedł mi ten czop, więc teraz to kwestia godzin lub dni
OMG! No to trzymam kciuki!

Mąż wrócił. Ale mi dobrze!

Stary 2011-05-27, 09:32   #4318
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
kwiatuszekk widzę że to nie ma różnicy hormony to hormony.. ja byłam aż/tylko dwa dni i ryczałam jak bóbr

witam w ten ciepły piękny dzień
A ja myślałam, że to ja taka beksa jestem, ale widzę, że to normalne. No, bo dziewczyny z mojej sali to takie twarde były.

U Ciebie ciepło, a u mnie się jakieś chmury zbierają. Mam nadzieję, że nie będzie padać.

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Bardzo dobry odplamiacz jest w biedronce oxy w proszku w takim zielonym malutkim wiadereczku.
Wody do miski + oxy... włożyć do tego ubranka niech poleżą z pół dnia myślę, że puści, a jak nie to dosypać jeszcze do pralki przy praniu (albo bezpośrednio do bębna, ale razem z płynem/proszkiem do prania
Póki co pospierał najróżniejsze plamy
Właśnie kuzynka mi wczoraj o nim też mówiła. Teraz to już nie wiem czego spróbować. Kuzynka ma ten oxy więc może pożyczę trochę, a jak nie to tym vanishem zrobie, bo jednak ten oxy jest tańszy od vanisha. W końcu czymś puścić muszą.
Stary 2011-05-27, 09:33   #4319
kliwia
Zakorzenienie

a mi sie wydaje ze po tym oxy biale rzeczy robia sie troche szarawe - marchewki nie spralo - mysle ze jesli kazda rzecz od razu sie namoczy w jakims specyfiku wybielajacym to zejdzie, jak juz zaschnie to nie chca zejsd.
banan tez nie zszedl
Stary 2011-05-27, 09:38   #4320
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Mąż wrócił. Ale mi dobrze!
Oj bardzo Ci dobrze, mój wraca za tydzień w czwartek i już odliczam dni, chyba nie wytrzymałabym tego miesiąca. Nie mogę się doczekać w przyszły weekend pysznego śniadanka przygotowanego przez męża

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
a mi sie wydaje ze po tym oxy biale rzeczy robia sie troche szarawe - marchewki nie spralo - mysle ze jesli kazda rzecz od razu sie namoczy w jakims specyfiku wybielajacym to zejdzie, jak juz zaschnie to nie chca zejsd.
banan tez nie zszedl
Mi banan zszedł arielem i ace, ale tak jak napisałaś tylko wtedy kiedy namoczyłam od razu, bo jak poleży to nie chce zejść.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości