|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII
bzyczka ja uważam że ciągłe noszenie dziecka jest robieniem sobie samemu krzywdy noszenie, kołysanie, spacerowanie nosząc, ręce ręce i jeszcze raz ręce - bo raz plecy a dwa dziecko się przyzwyczaja... ale nie popadajmy w paranoje to nie znaczy ze w ogóle nie można nosić.. raz jakoś trzeba to dziecie przetransportować z miejsca na miejsce, dwa to świetna zabawa, samoloty pokazywanie mieszkania.. a trzy no kurde taki maluszek potrzebuje miłości.. jak tu go nie przytulać.... myślę że najgorsze jej popadanie w skrajności.. jest różnica między noszeniem a przenoszeniem
i twojej teściowej trzeba tą subtelną różnicę wyjaśnić... jak chcesz to ja mogę ktosia wiesz co będę szczera nie jest to łatwy czas.... ja wyszłam w 2 dobie i cieszyłam się na maxa bo dostawałam na głowę złapał mnie taki mega kryzys ryczenia że szok... nie potrafiłam sobie poradzić z i patem i z emocjami... jest to ciężki okres, mimo że miałam możliwość żeby wojtek był z nami ale jednak on też i jeździł do urzędu itd.. więc nie obiecam ci kokosów, jak to da się to fajnie przetrwać bo ciężko jest jednak będę trzymam za ciebie bo jesteś silna i dasz radę kto jak nie ty ![]() ![]() ![]() a co do wycieczek na oddział to wszytko zależy od liczebności osób na sali bo o ile na sali są 2-3 laski to wizyty by mi nie przeszkadzały bo wiem że jak i ja te panie też potrzebują wsparcia.. no i można łatwiej tej pani zasugerować żeby wyszła z mężem bo karmisz, tudzież obrócić się na drugi bok... ale jak jest po 6-8 lasek to sobie tego nie wyobrażam raz tłoczno duszno gorąco dwa nie obrócisz się w żadną stronę bo "goście" india dziękuję ci bardzo!!! super że już jutro będziesz miała neta!!! rewelacja Katunia no wiesz ale mi takie mówienie nie przeszkadza bo nie czuję potrzeby mamowania i tatowania im jak kiedyś poczuję to może.. póki co dobrze mi tak jak jest ![]() ![]() Gucia udanego depilowania... i picia wina ![]() ![]() ![]() mój mąż poszedł z kumplem na piwko, ja kładę Pata, biorę ksiażkę w łapkę lampkę likierku iiiiiiii ![]() błogi relaks
|
|
#4292 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII
Treść usunięta
|
|
|
|
#4293 |
|
Zakorzenienie
|
rozpijam buhahah kupa lat nie picia... i takie chocki kolcki... no ale tylko likierkiii nic innego
![]() ![]() próbuj próbuj ![]() ![]() może dobra ![]()
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() wszystkim mamusiom życzę wzystkiego najlepszego!!
|
|
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
No i poszło, dwie nogi = połowa flaszki... ale przynajmniej mam to z głowy! Nie znoszę tego bólu,a z drugiej strony ok 3 tyg nie golenia nóg... yeah! zniosę i to!
![]() Teraz mi nic nie pozostało jak czekać na męża. Do godziny powinien być! Martucha, uuuu, fajny wieczorek Ci się szykuje! Madzia, zapomniałam Ci napisać, cieszę się, że masz to rusztowanie... 3mam kciuki za jutro!
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
celi nie, moj maz ma egzamin 3goczerwca chyba w piatek
![]() gucia ksiazki przeczytalam 86stron na jednym spacerze ![]() Katunia moja to oryginalna Pandora - wiec drogawa. cena samej bransoletki 200za bransoletke z rzemyka 300zl za srebrna. do nabycia w salonach Yes A waparcie maja tansze wersje tez tylko zapiecie ciut inne i tansze koraliki maja o wiele - a z tego co wiem to niektore szklane koraliki z aparatu pasuja do pandorki Sa teszcze takie bransoletki na charmsy dopinane - ze tak lataja tez w aparacie chyba je maja ![]() No i mnostwo zwyklych srebrnych bransoletek z tanimi zawieszkami w necie a bransoletka na razie wyglada tak: a pokaze wam kolezanki wizazowej ma srebrna cala ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1579 |
|
|
|
#4297 |
|
Zakorzenienie
|
Martuś ja wiem, że przesada jest niezdrowa i nie można popadać w skrajność typu: nosimy cały dzień na rękach, nie robimy nic innego tylko bujamy dzieciaczka
ale bez przesady...Lila leży prawie cały czas w kołysce albo w łóżeczku, no nosimy ją na rękach ale to na zasadzie takiej wiesz, ponosimy 15 min pogadamy, poczarujemy i do łóżeczka idzie. A za każdym razem jak ją podnosimy to słyszę nie noście bo nauczyce i będziecie mieli problem
|
|
#4298 |
|
Wtajemniczenie
|
Guciu nie wiem czy tak robiła zapytam i chyba zakupie ten vanish skoro mówisz, że taki dobry.
Gold współczuje Ci relacji z mamą i mam nadzieję, że wszystko się zmieni jak się wyprowadzicie. bzyczko ja nigdy nie słuchałam takich "dobrych rad" no chyba, że niektóre były naprawdę pomocne. Przytakiwałam, a i tak robiłam swoje w końcu to moje dziecko i sama najlepiej wiem czego mu potrzeba. Tak piszecie o przebywaniu w szpitalu po porodzie i myślałam, że tylko ja miałam taki kryzys, że połowę pobytu przepłakałam. Siedziałam 5 dni, bo Bartuś miał żółtaczkę. Bartuś urodził się przed południem, a wieczorem się dowiedziałam, że złapał jakąś infekcję i musi przyjmować antybiotyk to był pierwszy raz kiedy się poryczałam. Potem jak dostał żółtaczkę i było pewne, że zostajemy dłużej też się popłakałam i lekarka się mnie spytała czemu płaczę przecież ja mogę wyjść, ale dziecko będzie musiało zostać (przecież bym go nie zostawiła samego w szpitalu). Także było ciężko, ale szybko zleciało. Pamiętam jak się modliłam, żeby mnie wypuścili w niedziele, a nie poniedziałek, a tutaj za 1,5 miesiąca Bartuś będzie miał roczek.
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
bzyczka odpowiadaj tesciowej - ze to Wasze dziecko, jestescie jego rodzicami i sami wiecie najlepiej co macie robic
|
|
|
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to byłam dziś u gina, badanie mnie tak bolało, że miałam ochotę strzelić mu z kapcia w twarz, no ale musiał sprawdzić, czy główka się wstawia, rozwarcie itp. Generalnie wszystko jest dojrzałe i gotowe do porodu, rozwarcie na 3cm, szyjka skrócona. Jakbym nie urodziła do 9 czerwca to mam wizytę i da mi skierowanie na indukcję, choć tego akurat wolałabym uniknąć Ale coś mam wrazenie, ze to juz niedługo, bo teraz mam jakiś taki różówawy śluz Nie wiem czy to może ten cały czop (choć śluzu wybitnie mało), czy jednak po prostu jakieś naczynko pękło przy tym badaniu ![]() Mąż ze mnie się śmieje, bo moim największym zmartwieniem na ten moment jest to, że nie mam kapci do szpitala, a po drugie, że ja teraz nie mogę rodzić, bo muszę jutro zając się psem, bo tata musi pozałatwiać urzędowe sprawy a on sam zostać nie może
|
|
|
|
|
#4301 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja do ostatniej chwili nie myślałam o porodzie i nie martwiłam się nim, bo jakby tak było to bym chodziła ciągle zestresowana.
|
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4303 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A bransoletka - śliczna. Kolorki sie świetnie prezentują Koleżanki tez ładna Cytat:
Cytat:
No i mam nadzieje, że jeszcze jutro będziesz mogła zostać z psem i zdążysz kupić sobie te kapcie
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
kliwia - dzieki za info o pandorze, wlasnie na jakiejs stronie w necie znalazlam ceny i az nie moglam uwierzyc,no ale coz za cacka trzeba placic. Osobiscie bardziej podoba mi sie pandora niż charmsy. Wlasnie sobie na stronie apartu poogladalam. Ale rozumiem np kupujac bransoletke w aparcie to z Yes koraliki tez pasuje? maja uniwersalny rozmiar?
Edytowane przez Katunia:) Czas edycji: 2011-05-26 o 22:44 |
|
|
|
#4305 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakos nigdy mi sie to nie kojazylo z tym ![]() Cytat:
ja tez mam taka Cytat:
Cytat:
Czesc dziewczyny ![]() My dzisiaj caly wieczor spedzilismy na poszukiwaniu grilla Bo robimy u nas imprezka ( jako ze mamy dlugo weekend i poniedzialek wolny bo nie kupilismy wkoncu nic .. ten ktory nam sie podobal najbardziej byl wykupiony takze musimy zmowic dopiero na 1go czerwca bedzie .. no nic trudno pozyczymy od rodzicow na ten jeden wieczor Ale za to kupilismy dzisiaj dywan do sypialni ![]() Zmykam spac na 7 rano do pracy mam znowu pojade z malymi do parku sie opalac a wieczorkiem ide do kosmetyczki ..
|
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
gucia, ona ma 8 koralikow
![]() katunia na odwot chyba tez pasuja - zawsze mozna isc z bransoletka zmierzyc w salonie zabcia dzieki
|
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() jejku niech się pogoda popsuje bo nie mam się w co ubrać przygotowałam sobie sukienkę, ale jest bez ramiączek i musze na nią dać narzutkę i jak będzie upał to się ugotuję ![]() Gucia (nie) dziekuję wow podziwiam za depilację depilatorem. ja się jeszcze nigdy nie odważyłam. Kliwia bardzo ładna ta Twoja pandorka. |
|
|
|
#4308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co nadal jestem w dwupaku, chociaż dzisiaj już na pewno odszedł mi ten czop, więc teraz to kwestia godzin lub dni
|
|
|
|
|
#4309 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiu trzymam kciuki
|
|
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Cały czas jednak proszę córcię, żeby wytrzymała chociaz jeszcze tydzień, bo mam taki burdel w domu, że szok A męża z tym wszystkim nie zostawię samego, bo się bidok zachapie.
Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2011-05-27 o 08:10 |
|
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
neska a dziękuję
![]() ![]() Gucia bardzooo fajny kliwia cudna ta bransoletka ale bardziej podoba mi się kolorowa niż ta cała srebrna bzyczka no dlatego jej strzel ![]() coby była cicho ![]() teściowej oczywiście ![]() kwiatuszekk widzę że to nie ma różnicy hormony to hormony.. ja byłam aż/tylko dwa dni i ryczałam jak bóbr ![]() ![]() ktosia86 maleńka trzymam kciuki!! witam w ten ciepły piękny dzień ![]()
|
|
#4312 |
|
Zakorzenienie
|
buu a mi jednak ta prezentacja nie wyszła. Wczoraj zadowolona włączam rodzicom na dvd a tu dupa
jednak musze szukać jakiegoś programu co mi to przekonwertuje w film.
|
|
|
|
#4313 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gorzej będzie z drukowaniem już na czysto do oprawy ![]() Cytat:
mąż złożył, a ja powiedziałam "Dużo zdrówka" i tyle ![]() Cytat:
oxy w proszku w takim zielonym malutkim wiadereczku. Wody do miski + oxy... włożyć do tego ubranka niech poleżą z pół dnia myślę, że puści, a jak nie to dosypać jeszcze do pralki przy praniu (albo bezpośrednio do bębna, ale razem z płynem/proszkiem do prania Póki co pospierał najróżniejsze plamy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja jeszcze nie w ciąży a już się boję |
||||||
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
Magda ja odczytuje je na kompie i śmigają, na dvd nie wiem - ale nasza ślubna chodzi na dvd ale one są nagrane jako video_ts czyli pliki z rozszerzeniem vob i bup
on do tworzenia używa - adobe photoshop lightroom jeśli to pomoże ale nie wiem czy to konwertuje czy tam zapisuje
|
|
#4315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie na płytkę powinnam dograc podkład dodatkowo jeszcze Ale dziś jeszcze pokombinuję.
|
|
|
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
Guciu małe litanie Ci strzeliłam w K.
|
|
|
|
#4317 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i szkoda, ze tego grilla nie kupiliście. Najważniejsze, że macie od kogo pożyczyć! A jaki dywan kupiłaś? Cytat:
![]() No i winko dobrze znieczula ![]() Cytat:
Mąż wrócił. Ale mi dobrze!
|
|
#4318 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U Ciebie ciepło, a u mnie się jakieś chmury zbierają. Mam nadzieję, że nie będzie padać. ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
|
|
|
#4319 |
|
Zakorzenienie
|
a mi sie wydaje ze po tym oxy biale rzeczy robia sie troche szarawe - marchewki nie spralo - mysle ze jesli kazda rzecz od razu sie namoczy w jakims specyfiku wybielajacym to zejdzie, jak juz zaschnie to nie chca zejsd.
banan tez nie zszedl
|
|
|
|
#4320 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj bardzo Ci dobrze, mój wraca za tydzień w czwartek i już odliczam dni, chyba nie wytrzymałabym tego miesiąca. Nie mogę się doczekać w przyszły weekend pysznego śniadanka przygotowanego przez męża
![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Mi banan zszedł arielem i ace, ale tak jak napisałaś tylko wtedy kiedy namoczyłam od razu, bo jak poleży to nie chce zejść.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.

i twojej teściowej trzeba tą subtelną różnicę wyjaśnić... jak chcesz to ja mogę
no wiesz ale mi takie mówienie nie przeszkadza bo nie czuję potrzeby mamowania i tatowania im
jak kiedyś poczuję to może.. póki co dobrze mi tak jak jest 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ale coś mam wrazenie, ze to juz niedługo, bo teraz mam jakiś taki różówawy śluz
Nie wiem czy to może ten cały czop (choć śluzu wybitnie mało), czy jednak po prostu jakieś naczynko pękło przy tym badaniu
jednak musze szukać jakiegoś programu co mi to przekonwertuje w film.