|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#3061 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 769
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Hej,
w sumie to mo¿e bêdzie trochê off top, ale jako, i¿ wiêkszo¶æ z Was wie jak siê od¿ywiam i zna moje jad³ospisy to napiszê tutaj: nie mogê schudn±æ-dzi¶ siê zwa¿y³am i waga ci±gle stoi w miejscu- od 3 tyg ani drgnie-waha siê o kilkaset gramów tylko w jedn± i drug± stronê... wychodzi na to,¿e to co jem to jest U- jak zwiêkszam to tyjê-nie jest to obserwacja z tyg acz z 2 czy 3 ... kurde mam naprawdê sporo æwiczeñ i to nie lekkich, od¿ywiam siê chyba dobrze, a gówno to wszystko daje.. moje na dzi¶ R: na czczo woda z miodem i cytryn± I¶: Owsianka ( jakie¶ 4 ³ych du¿ych po ugotowaniu) 1/2 kostki twarogu, ³y¿eczka miodu, cynamon, 20 dg truskawek II¶: wie¶niak z fur± warzyw (pomidor, papryka, rzodkiewka) gar¶æ migda³ów lub innych orzeszków... O: cyc kurzy sma¿ony na oliwie w szpinaku i fecie ( celowo redukuje ilo¶c wêgli wiêc tu nie bêdzie- zamiast tego dodam do kolacji jako posi³ek potreningowy) 1.5 godz boksu K: saira w puszce + jakie¶ wêgle potreningowe ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
Edytowane przez polny mak Czas edycji: 2011-05-27 o 09:24 |
|
|
|
|
#3062 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 191
|
oj polnymaku sk±d ja to znam
U mnie te¿ æwiczeñ sporo (2 dni w tyg odpoczynku tylko), jedzenie te¿ chyba ok - przynajmniej nigdy nie jad³am tak regularnie, bez podjadania i w miarê zdrowo. Æwiczeñ zwiêkszyæ nie dam rady a jedzenia ci±æ zbytnio nie chcê co by siê na nie nie rzuciæ w chwili za³amki... wêgle te¿ ju¿ jem tylko do po³udnia![]() Twoja Erka maczku jest lu¼na, smaczna, urozmaicona. Mo¿e to taki zastój bo jeste¶ ju¿ blisko docelowej wagi i ju¿ nie chce organizm chudn±c, broni siê? ![]() Ja na wagê na razie nie wchodzê. Jestem przed @ wiêc po co siê za³amaæ chce mi siê s³odkiego ![]() Dzisiejsze, nudne R: 1. Owsianka 40g, 1/2 twarogu, jab³ko, przyprawa piernikowa, ³y¿ka rodzynek 2. Bu³ka wieloziarnista, 4 plastry polêdwicy sopockiej, kapka mas³a 3. Serek wiejski 200g, ³y¿ka orzechów laskowych 4. 3 kotlety mielone z szynki wieprzowej 20 min bie¿ni, 1h rower 5. Tuñczyk w/s/w, jajko + pomidorki koktajlowe
|
#3063 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 721
|
Cytat:
|
|
|
#3064 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 574
|
Cytat:
![]() przy okazji co my¶licie od od¿ywkach bia³kowych? mam na mysli g³ównie wieczór bo te wie¶niaki jakie¶ polecacie?
Edytowane przez Annie1441 Czas edycji: 2011-05-27 o 11:07 |
|
|
|
|
#3065 |
|
Rozeznanie
|
dziêkujê za rady saira to ryba, bardzo smaczna, w sosie w³asnym.. II¶niadania ju¿ nie zmieniê bo mam ju¿ naszykowane, a jestem w pracy, ale co do reszty siê zastosujê i od jutra bêdê komponowaæ tym trybem jad³o-zobaczymy za tydzieñ.. jeszcze raz dziêkujê za cenne uwagi, toszke mi siê rozja¶ni³o orchidea trzymam kciuki za nasz± R- co do mojej wago to nei chodzi mi w sumie o ni± a o brzych
|
|
#3066 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 191
|
No jako¶ mi uciek³y fakt wszystko takie na szybko w pracy, bez cackania siê. W weekend postaram siê poprawiæ ![]() dziêki za spojrzenie polnymaku no to widzê ¿e mamy na odwrót ja próbujê zrzucaæ dó³... ja gruszka wiêc góra ju¿ szczup³a ale dó³ nie bardzo waga któr± teraz mam jest tak± raczej moj± sta³± no chyba ¿e siê zapuszczê jak ostatnio i strasznie ciê¿ko mi poni¿ej niej zej¶æ...
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 948
|
Proszê o ocenê jad³ospisu, ale zaznaczam, ¿e sytuacja jest nietypowa.
Jestem w trakcie badañ, ale mam podejrzenie kandydozy i celiakii. Dosta³am zalecenie wy³±czenia glutenu z pszenicy, ca³kowicie cukru, ca³kowicie mleka i jego przetworów. 1 ¶niadanie 8.00 2 ³y¿eczki tranu, pó³ ³y¿eczki oleju z rokitnika, odrobina oleju koperkowego gotowane jab³ko + gotowana gar¶æ starego orkiszu (chodzi o odmianê pierwotn±) + zio³a + mas³o 2 ¶niadanie 10.30 jajecznica z zio³ami z 2 jajek na oliwie z oliwek ³y¿ka nasion z dyni, kilka migda³ów, kilka owoców suszonej bia³ej morwy obiad 14 du¿a porcja gotowanej fasolki mung i adzuki 2 kawa³ki ryby w przyprawach kolacja 18 gotowane jab³ko + gotowana gar¶æ starego orkiszu (chodzi o odmianê pierwotn±) + zio³a pó³ ³y¿eczki babki p³asznik + szklanka wody w miêdzyczasie ca³y czas dynia i migda³y, do picia nies³odzona herbatka z aronii, lub z koperkiem i imbirem, gor±ca woda Wiem ¿e ma³o warzyw, ale mi siê skoñczy³y i dopiero dzi¶ bêdê robiæ wielkie zakupy. W tygodniu czêsto jem 2 wielkie porcje zupy warzywnej z ziarnami ró¿nymi. Jak wczoraj zjad³am surowe jab³ko to oczywi¶cie znowu mnie skrêci³o i wzdê³o :P (przepraszam za opisy), dlatego 90% warzyw i owoców mam gotowaæ wg zaleceñ. Jestem ciekawa oceny, bo na takiej diecie, bez poczucia g³odu w ci±gu 7 dni od pocz±tku stosowania schud³am 2,5 kg, poprawia siê wreszcie cera, mam mnóstwo energii i pierwszy raz nie mam problemów gastrycznych po jedzeniu ![]() dodam ¿e chcia³am schudn±æ, ale po ostatnich przebojach z diet± stwierdzi³am, ¿e bez konsultacji tego nie zrobiê mam 170 cm wzrostu, tydzieñ temu wa¿y³am 69.5 kg Edytowane przez favianna Czas edycji: 2011-05-27 o 12:43 |
|
|
|
#3068 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 799
|
Mam 166cm. Teraz wa¿e 59-60kg , ale w styczniu by³o blisko 65
|
#3069 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
Maczku, podbij na parê dni kaloryczno¶æ i zobacz co siê bêdzie dzia³o - mo¿e akurat spowoduje to przyspieszenie metabolizmu i znowu ruszy. I faktycznie, mo¿e waga do wzrostu jest ju¿ dobra, przy okazji, mierzy³a¶ poziom tkanki t³uszczowej? Mo¿e ju¿ nie masz z czego lecieæ.
|
|
#3070 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 668
|
cze¶æ
leci moje U1. trzy ³y¿ki p³atków owsianych, jedna otrêbów z w³asnorêcznie zrobionym mlekiem bananowym / 50 ml mleka zmiksowane z bananem i cukrem cynamonowym /, s³onecznikiem ³uskanym i p³atkami nesquick, herbata z pokrzywy 2. bu³ka zapieczona z mas³em, filetem drobiowym i serem, pomidor 3. talerz zupy jarzynowej 4. bu³ka - pó³ z mas³em orzechowym i bananem, pó³ z serkiem homogenizowanym naturalnym i pomidorem, sok multiwitamina 100% 5. serek wiejski z ogórkiem kiszonym i groszkiem konserwowym, dzbanek herbaty zielonej + woda jak to wygl±da?
|
#3071 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kurczê tu ju¿ nawet nie chodzi o wagê a o t³uszcz na brzuchu-obecny stan grozi mi cukrzyc±- nie mówi±c ju¿ o cellulicie ![]() przechodzê na low carb, dok³adnie na dietê dr Lutzamo¿e od czasu do czasu wklejê tu jad³o- a na pewno za jaki¶ czas podzielê siê uwagami dziêkujê Wszystkim Wam za rady ![]()
|
|
|
#3072 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 906
|
Moje dzisiejsze R
I Mleko 2%+ sporo musli (bez cukru w sk³adzie!) II Du¿a ciemna bu³ka z serkiem homo naturalnym, pomidorem III Kawa³ek filetu z dorsza na parze + trochê warzyw mro¿onych i zielonej fasolki na parze ( ³±cznie wszystkiego wyszed³ ma³y talerz) IV(dopiero bêdzie) Koktail: trochê ma¶lanki, jab³ko, plaster ananasa z puszki
|
|
#3073 | |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 2 525
|
Cytat:
EDIT: Teraz widzê jakie g³upie zdanie utworzy³am
Edytowane przez chryja_bez_ryja Czas edycji: 2011-05-27 o 17:39 Powód: hahha |
|
|
|
|
#3074 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 676
|
Cytat:
I wklejam moje Utrzymanie: 1. Owsianka (5 ³y¿ek p³atków owsianych, jogurt naturalny, wkrojony spory banan, ³y¿eczka mas³a orzechowego, ³y¿ka suszonej ¿urawiny) 2. 2 kromki chleba '7 ziaren'- z³o¿one, z margaryn±, sa³at±, szynk± z piersi kurczaka, rzodkiewk± w miêdzyczasie: jab³ko 3. 2 du¿e ga³ki lodów w wafelku: kinder i orzechowe z kawa³kami orzechów - moje ulubione ![]() 4. 3 kulki ziemniaków ze ¶wie¿ym koperkiem, jajo sadzone (z dwoma ¿ó³tkami, jakie¶ zmutowane ), micha sa³aty z rzodkiewk± i ¶mietan±; na deser miseczka truskawek (ze 150g) 5. 2 kromki chleba '7 ziaren': - z serkiem ¶mietankowym, ogórkiem ¶wie¿ym, rzodkiewk± i szczypiorkiem, - z margaryn±, sa³at±, serkiem wiejskim, pomidorem i szczypiorkiem; po: marchewka do pochrupania i miseczka truskawek jw. (w³a¶nie wcinam) U¶miecham siê o ocenkê. I przy okazji pozwolê sobie prosiæ o jaki¶ sprawdzony przepis na smaczn± zupê z soczewicy lub jakie¶ inne ciekawe i w miarê ³atwe danie z ni± w roli g³ównej.
It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul. ![]() Edytowane przez Bloody_ Czas edycji: 2011-05-27 o 19:15 |
|
|
|
|
#3075 | |
|
Zakorzenienie
|
wiec BMI masz w normie. Najwyrazniej organizm mowi ci, ze to jest dla ciebie zdrowa waga i taka powinnas trzymac. Daj se siana z redukcja. Jesli juz chcesz cos zmienic , inwestuj w cwiczenia, ktore poprawiaja wyglad. Nie zaruje, nie odchudzaj sie na sile, bo zle sie to skonczy. Nawet jesli docelowe BMI bedzie NIBY zdrowe i w normie.
Ktos oceni moje wczorajsze? ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
Nie rozumiem zbytnio twojej diety. Piszesz o eliminacji pszenicy, a jesz orkisz, piszesz oglutenie, a on go zawiera . Wreszcie piszesz , ze jestes w trakcie badan na celiakie, co mnie dziwi,bo zanim ich nie zrobisz NIE WOLNO ci przestac jesc glutenu, bo badania wyjda przeklamane. Piszesz, ze maz problemy z jelitami, ale pakujesz w kazdym posilku rzeczy jelita podrazniajace jak orzeszki czy fasole. Kiepsko
|
|
|
#3076 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 668
|
Cytat:
|
|
#3077 |
|
Rozeznanie
|
Grunt to dobra motywacja i silna wola, wtedy musi siê udaæ.
![]() Dziêki za ocenkê. A co do mas³a to postaram siê wprowadziæ tê zmianê.
|
#3078 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 469
|
Cytat:
|
|
|
#3079 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 621
|
U:
1¶niadanie: owsianka z 4 ³y¿ek z jogurtem naturalnym, miodem, kakao, truskawkami, gorzk± czekolad± i nerkowcami 2¶niadanie: kiwi, dwie kromki razowca ze s³onecznikiem; z mas³em, wêdlin± z indyka i pomidorem, z mas³em orzechowym obiad: nale¶niki pe³noziarniste nadziane: twaro¿kiem pó³t³ustym z pokruszonymi orzechami w³oskimi, sma¿onym bananem i mas³em orzechowym, d¿emem wi¶niowym, wszystkie standardowo z polew± z gorzkiej czeko podwieczorek: spory kawa³ek domowej razowej szarlotki, herbata waniliowa z miodem kolacja: serek wiejski; dwie kromki razowca ze s³onecznikiem; z mas³em, pomidorem i szczypiorkiem, z mas³em, wêdlin± z indyka i pomidorem
|
#3080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=297945 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=384299 Moje watki ;-) Smacznego ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
|
|
|
#3081 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 620
|
Dzisiejsze niby P, bo to w zasadzie jest U i gdyby nie te lody to nawet lekkie U. nie dobilo do P, bo caly dzien poza domem i jakos tak zlecia³o :<
I du¿a bu³ka pszenna z makiem z tunczykiem wsw, ogórkiem, rzodkiewka i salata + koktaj truskawkowo - orzechowy II lody: cos jak ten z mcdonald's z taka sama polewa czekoladow±, do tego galka sorbetu malinowego i ten kruchy wafelek wbity jako "czapeczka" III warzywa na patelnie + troche ryzu, polane gestym kremem z soczewicy IV miska truskawek z twarogiem Kurde, az jestem zla na siebie ze dzisiaj tak cienko, ale wstalam o 5:50 do domu wrocilam o 17:30, potem znow wyjazd i dopeiro weszlam z powotem do domu ![]() Santos, moglabys napisac ile np powinnam jesc bialka dziennie? Taki hmm przykladowy jad³ospis? Prosze
|
|
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Oby bylo w kazdym posilku itd i najlepiej tluste bialko. Taki tlusty twarog, jajecznica na boczku albo stek sa super.
|
|
|
#3083 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Peee ...
¦. 2 kromki chleba z ziarnami zrobione jak zapiekanki w piekarniku: z szynka drobiowa, serem zoltym i pieczarkami. A do tego pomidor, Salata i rzodkiewka + herbata zielona II¦. a) rogal maslany z maslem, pomidorem i szynka drobiowa + pó³ kubusia -tu by³a reszta kubusia b) batonik Kinder mleczna czekolada + Jab³ko O. 3 ziemniaczki z koperkiem na to 2 jajka z wodnej kapieli (takie Ala sadzone) + marchewkaPO- Duzy (330ml) jogurt truskawkowy z biedronki P. 200g jogurtu jogobella brzoskwiniowa z 2 ³yzkami s³onecznika i 3 ³y¿kami amarantusa K. 3 kromki chleba z ziarnami: z mas³em,sa³at±, szynka drobiow± i pomidorem. + herbata + kawa³ek jab³ka (ukrad³am siostrze) prosze o zerkniecie
wzrost 167, waga - zbyt niska "Anoreksja nigdy nie bêdzie m± przyjació³k±, poniewa¿ nie zwyk³am wchodziæ w relacje z jednostkami chorobowymi (za bardzo zagra¿a memu ¿yciu). . . WALKA " Edytowane przez Agashia Czas edycji: 2011-05-28 o 08:03 |
|
|
|
#3084 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
wstawiam moje s.lodkie P
Sniadanie: duza bu³ka z ziarnami, jedna po³ówka z mas³em orzechowym i pokrojonym bananem, druga z mas³em i miodem, kawa z mlekiem( zas³odzi³am sie na maksa )2 Sniadanie:jogurt naturalny 200 g z wkrojonymi truskawkami i garsci± pistacji Obiad : pomidorowa z makaronem porcja kurczaka po chiñsku z ry¿em Podwieczorek: duzy lód w³oski z polew± smerfow± ( na mie¶cie)Kolacja: sa³atka z tuñczykiem, 2 kromki chleba z mas³em, marchew do picia: herbaty, woda PROSZÊO OCENÊ |
|
|
|
#3085 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
U.
1¶n - dwie kromki ¿ytniego razowego z mozzarella i pomidorem, kawa³ek tarty z truskawkami. 2,5 h na rowerze 2¶n - kromka ¿ytniego z mozzarell± i pomidorem, sa³atka - tuñczyk, sa³ata, czerwona fasolka, pomidor, ogórek, olej lniany, przyprawy. 3¶n - wie¶niak 200g, du¿a gar¶æ laskowych, kawa³ek camemberta. obiad - 2 ma³e mielone z indyka, fasolka szparagowa. kolacja - podej¶cie do galaretki z kurczakiem - fuj - wiêc trochê twarogu z orzechami laskowymi.
|
#3086 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3087 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 620
|
Cytat:
![]() Yhm. ok, ok, twaróg lubie, miesko tez, serki kocham itp,ale jajecznicy nie, wiec cos w zamian bede kombinowac jako ze boczku tez nigdy nie jadlam i tak troche mnie hm odpycha [nawet ten chudy boczek] moglaby byc jakas tlustsza ryba, prawda? Nie to samo, ale przynajmniej tluszcze
|
|
|
|
|
#3088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:15 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ---------- pochwal sie jak wyszly.---------- Dopisano o 01:53 ---------- Poprzedni post napisano o 01:15 ---------- OK, Ciocia Santos zapodaje menu U Sniadanie: 2oo g tlustego twarogu 1/2 banana 1/2 mango 1 lyzka chia 2 lyzki slonecznika 2 lyzeczki masla migdalowo-nerkowcowego 2 lyzki activii sliwkowej Kawa z przyprawami, wanilia i mlekiem wlasnej roboty (nawet wlasnorecznie mielona z owymi przyprawami, dostalam tydzien temu, przywieziona z Kolumbii he he) Przekaska: standardowo furrrra orzechow mix peacan/migdaly/nerkowce Lunch: 2 kromki razowego niemieckiego mokrego 1.5 z twarogiem, wedlina chuda i 1 jajkiem na twardo +pomidor, ogorek & kilka oliwek zielonych 0.5 z maslem orzechowym jak na sniadanie reszta owocow ze sniadania (pol mango, pol banana) kawalek batona proteinowego (nieduzy) & kilka rodzynek 3km marszu 5km biegu po parku 4km marszu (dodam, ze u nas dzis +30, pelna patelnia )Obiad: 3 tortille swieze srednie (wielkosci talezyka deserowego) : 2 z kurczakiem w sosie 1 z mielonym w sosie i duza iloscia topionego sera (cos miedzy mozarella z kulki a oscypkiem) + 2 lyzeczki smietany Deser: 500ml mro¼ny smoothie z truskawek mamey i mleka (z cukrem-troche, bo nie zdazylam nakrzyczec na pana, ze bez )Kolacja: duza micha arbuza + 2x white russian na tarasie pod palma (tak specjalnie to napisalam hehe) i troche chipsow tortilla (nachos, solonych, bez dodatkow) I na koniec wkleje wam fote miejsca gdzie sis sobie spacerowalam i jadlam owe pysznosci na obiad. Piekny dzis dzien u mnie ,az sie musze podzielic :P Prosze o ocenke
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez santos Czas edycji: 2011-05-28 o 07:20 |
|
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
goopi wizaz nie zalaczyl foty. Tu macie
Dobranoc
nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage ![]() Edytowane przez santos Czas edycji: 2011-05-28 o 03:02 |
|
|
|
#3090 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 948
|
Cytat:
Je¶li chodzi o wy³±czenie glutenu z pszenicy, to mo¿e u¿y³am z³ej sk³adni, nie rozumiem po taka uwaga, jako¶ niemi³y jest Twój komentarz i chyba niepotrzebny. Orkisz - mam zaufanie do mojej dietetyczki, dopóki nie bêdê mia³a wyników mogê je¶æ orkisz, ale tylko star± odmianê, nie modyfikowan± z pszenic± w³a¶nie. Jesli poczytasz, mo¿e znajdziesz informacjê, ¿e orkisz nie jest gatunkiem pszenicy ale samodzielnym zbo¿em. Nie mam zespo³u jelita dra¿liwego. Po tej diecie czujê siê dobrze, nasiona w ¿aden sposób mi nie szkodz±. Fasolkê adzuki i mung dosta³am w zaleceniach. Dietetyczka powiedzia³a mi ¿eby babkê p³asznik stosowaæ po ostatnim posi³ku i jej wierzê, jest bardzo znan± i cenion± w Polsce dietetyczk±, ludzie jad± do niej z ca³ej Polski, a na wizytê czeka siê 2 miesi±ce. Mojego kolegê z celiaki± 10 lat temu postawi³a na nogi. Dziêkujê za informacjê o badaniu na gluten, ju¿ wiem ¿e przed badaniami bêdê musia³a normalnie je¶æ. mimo nieprzyjemnego tonu dziêkujê za po¶wiêcon± mojemu postowi uwagê
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

-> 66 -> 65,5 -> 64 -> 63 -> 62-> 61-> 60 -> 59,5 
waga któr± teraz mam jest tak± raczej moj± sta³± no chyba ¿e siê zapuszczê jak ostatnio
i strasznie ciê¿ko mi poni¿ej niej zej¶æ...

....... .
ale mo¿e wrzuæ wiêcej owsianych?
), micha sa³aty z rzodkiewk± i ¶mietan±; na deser miseczka truskawek (ze 150g)