|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Plotkowy dla Avono-maniaczek
ja też dostałam- dla mnie synek nazbierał w ogródku, zaraz fotkę zrobię, bo fajne są
|
|
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam Wam o mojej Młodej, a raczej o jej "grupowym" projekcie, a mnie dziś też się podniosło ciśnienie w sprawie mojego projektu.
Dziś oddawaliśmy prezentację. Robiliśmy ją w trójkę, ale dopisaliśmy jednego kolesia, bo mu nikt nie powiedział, ale dziś na zajęciach była nas tylko dwójka. Wykładowca powiedział, że jak nie ma wszystkich osób, nie nikomu z grupy nie wstawi oceny. Doszliśmy do wniosku, że tamtego wykreślimy, a dziewczyna niech przyjedzie, bo ma niecałe 25km. Dzwonimy, a ona, że nie, bo się jej nie opłaca i nic nam się nie stanie jak przyjdziemy w przyszłym tygodniu A w przyszłym tygodniu mamy rano wykład i zostałoby nam tylko to zaliczenie. Tłumaczymy, prosimy, żeby przyjechała, a ona nie, bo nie będzie się tłuc samochodem tylko po to Fuksem nam się udało |
|
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie lubię takiego infatylnego gadania do dziecka i próbuję tak nie robić, ale czasem mi się wymsknie"Ola chodz amu"
![]() Moja starsza córka bardzo szybko zaczęła mówić, miała 1,5 roku i pełnymi zdaniami gadała, teraz ma niecałe 5 i umie czytać... ale odkąd była w brzuszku jej czytałam, a potem cały czas do niej mówiłam aż czasem tesciowa wchodziła mi do pokoju i pytala"z kim Ty rozmawiasz?"...ja kocham dzieci, ale tylko poukładane...jak czasem jakaś kumpela mnie odwiedzi z rozwydrzonymi dziecmi to masakra... Mam też taka jedna kolezanke co zdrowo odzywia swoja córke i daje jej np.czarny chleb z cebulą lub surowe marchewki do szkoły- jak kiedys mi ja zostawiła mala zjadla 5 kanapek z nutellą...myślałam ze zwymiotuje tak się na nie rzuciła.... |
|
|
|
#2314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwsze dziecko w życiu jakie miałam na rękach to moje
|
|
#2315 |
|
Rozeznanie
|
Potrzebna mi pomoc ;( Niestety liderka nie odzywa się od 3 dni, więc nie mam na co liczyć na nią... Innych konsultantek nie znam z bliskiego otoczenia. Mam zamówienie na 150 zł, sama nie mogę zrealizować bo zapomniałam zapłacić faktury, w coku też raczej nie zrobię zakupów... Chciałabym się zapytać czy któraś z Was nie mogłaby mi puścić zamówienia na paczkomat jeszcze dziś? Żeby na sobotę było ( zn powinno być) Bo mam teraz zjazd i potrzebne te są kosmetyki dla koleżanki na ten weekend... Jeśli ktoś by się zdecydował, proszę o wiadomość na priv - kasę jak coś przeleję dziś za zamówienie - mBank- (pomniejszone o mój upust 25%)
|
|
|
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2317 |
|
Rozeznanie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was!!
szybciutko chciałam sie tylko przywitać ![]() Dopiero Was nadrabiałam, jestem na str 62, ale dokonczę jutro, bo padam na buzię... Przeżyłam jakoś Nie było źle... Powoli dochodzę do siebie... Zostałam dłuzej , bo gorączka mnie dopadła.. Juro do Was wrócę![]() Dobrej nocki |
|
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odpoczywaj kochana
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- btw. jolka dobrze ,że już jesteś po |
|
|
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
jolkag78 kochana teraz już wszystko będzie dobrze
cześć bobaski
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki! Dziś obudził mnie sms, że córcia przyjęta do zerówki...no to szykuje się kolejny stres i wydatki...ale i tak się cieszę
Jolka878 witamy znów na forum, wracaj do siebie kochana i duzo odpoczywaj... |
|
|
|
#2325 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny ja po wczorajszym dniu mamy szczęśliwa. Popłakałam się chyba 10 razy. Pierwszy raz jak tylko zobaczyłam moją małą i pomyslałam, ze to ostatnie dni w przedszkolu, a potem już szkoła ... Sama sie nakręcam...ehhh... Poza tym musze doprowadzić moje brwi do porządku, bo az wstyd (już dawno tak nie zarosłam). Kosmetyczka ze mnie z jak z koziej pupki trąbka. Ale jak wiadomo szewc w dziurawych butach chodzi za 3 dni mam dostać @ więc mnie to mobilizuje do regulacji ![]() katniewojt gratuluję! Złości mnie tylko to, ze tej lasce, która nie raczyła ruszyć tyłka z domu zrobiłyście przysługę ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
Może jestem dziwna, ale uważam, ze to za dużo. Potem przyszła panie dyrektor i powiedziała, ze 1 czerwca jest organizowany piknik w przedszkolu i że ma nadzieję, ze wesprzemy przedszkole finansowo... A przecież nasze dzieci idą do pierwszej klasy i mamy na prawdę mnóstwo wydatków!!![COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------
Bywa, że marzenia o rycerzu na białym koniu przekreśla romans ze stajennym Edytowane przez Sarasfati Czas edycji: 2011-05-27 o 09:23 |
||
|
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ocipiały te babki czy co?? ![]() lepiej niech każdy coś przyniesie: ciasto, napój, ciasteczka dla pan i dyrektorki też niezła kasa wychodzi dajci spokój ... ja bym się zbuntowała ![]() ja bym ograniczyła się do dużego bukietu kwiatów .... chociaż w sumie nie rozumiem dlaczego tak jest dlaczego nauczyciele/przedszkolanki przyzwyczajone są do otrzymywania na koniec roku/szkoły jakiś prezentów...podziękowań ... kwiaty jeszcze wg mnie ujdą, ale wartościowe prezenty? no jakoś tego nie potrfię pojąć, ale może jestem zacofana
Edytowane przez jamapi Czas edycji: 2011-05-27 o 09:28 |
|
|
|
|
#2327 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bywa, że marzenia o rycerzu na białym koniu przekreśla romans ze stajennym Edytowane przez Sarasfati Czas edycji: 2011-05-27 o 09:41 |
|
|
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
wedlug mnie to rodzice nakrecaja tak te skladki... my w naszej radzie rodzicow mamy takie panie co tylko mysla po ile na co by tu zebrac
przedszkolanki umywaja od tego rece, zostawiaja nas po prostu do pogadania po akademii czy czyms takim i tam najmadrzejsze wioda prymteraz mamy festyn rodzinny i pieczemy ciasta, robimy salatki (ja mam przyniesc owoce) i dodatkowo skladka na to swieto 15 zl!!! i 12 na wyjscie do kina na Dzien Dziecka
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
witam i ja
![]() te składki to naprawdę przegięcie, jak moja córka pójdzie do szkoły to też będę tą "złą" co ma inne zdanie ![]()
|
|
|
|
#2331 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a bycie matką ma też ciemne strony, nie tylko same ach i och, ja większosć ciąży miałam mega doła podobnie jest z opieką nad dzieckiem, czasami masz już dość roboty 24 h na dobę i trzeba się zdystansować, np. wyjść z domu bez dziecka chociaż na godzinkę dwie ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- czytałyście to http://sport.onet.pl/koszykowka/malg...wiadomosc.html |
|
|
|
|
#2333 |
|
Rozeznanie
|
niestety to była pierwsza wiadomość jaką dziś przeczytałam
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też tak czasem mam, że byle co i już mi się chce płakać, bo się wzruszę ![]() Moim zdaniem przesadzają i to bardzo! Jak byłam w podstawówce, to moja Mamuśka była w trójce klasowej i organizowała nam różne imprezy. Były też zbiórki na prezenty okolicznościowe dla nauczycieli, ale to zwykle była złotówka lub dwie i zawsze wynalazła jakiś super prezent, że inne matki nie mogły wyjść z podziwu Tak samo było z andrzejkami czy choinką - grosze, a jedzenia full i jeszcze jakieś małe soczki, czekoladki, ciepłe lody dla dzieciaków![]() Po moim odejściu ze szkoły, Mamuśka została skarbnikiem całej szkoły, bo jeszcze moja Młoda została (2 lata młodsza) i wtedy się zaczęło Dyrektora słynęła z tego, że przy byle jakiej okazji sępiła kasę na ciasto dla nauczycieli, obiady... Mamuśka razem z przewodniczącą postawiły się i robiły po swojemu: nie było żadnego kupowania ciast - matki przynosiły. I dodatkowo ze pieniądze z komitetu rodzicielskiego zakupiły dzieciakom kulę dyskotekową, trochę sprzęt sportowego, organizowały ogniska, a nawet na dzień dziecka zabrały całą szkołę (od "zerówki" po 6 klasę) na wycieczkę do Kurozwęk (pałacyk, bizony, strusie, konie) A dyrektorkę szlag trafiał, bo wcześniej zawsze coś dla siebie zakosiła z tej kasy, a poprzednie matki z rady bały się jej i tak to się ciągnęło przez lata A później nadeszły czasy mojej Mamuśki i się skończyło![]() A morał z tego taki, że jeśli ktoś jest mądry i obrotny, to nawet za grosze może coś kreatywnego zrobić, a nie tylko ciągnąć kasę na bzdety
|
|
|
|
|
#2335 | |
|
szeryfcio
|
jolka, witaj
Jak się czujesz?Cytat:
Dzięki tobie odezwało się więcej mam, które tez miały przeciwne zdanie, może to coś da. Ja to bym chciała, żeby mi rozpisały dokładnie na co tyle pieniędzy ma pójść. Pewnie, że rodzice przesadzają z tymi prezentami (pomijam fakt, że one są bezużyteczne i tylko szkoda pieniędzy). To samo z lekarzami, ludzie rozpuścili ich prezentami (łapówkami) szczególnie to starsze pokolenie. Moja teściowa, jak idzie do swojej lekarki ( a chodzi rutynowo) to zawsze nosi jej w prezencie bombonierkę albo kawę. Pytam po co??? Tak tylko się rozpuszcza lekarzy. A ona, że ją lubi i zawsze ona (lekarka) jej pomaga i idzie we wszystkim na rękę. Chciałoby się rzec, że to taki prl-owski przeżytek, ale moi rodzice, choć też z tamtych czasów, to z żadnymi prezentami nigdy nie biegali.
|
|
#2336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla twojej mamuśki, więcej takich matek i będzie porządek w szkołach
|
|
|
|
|
#2337 |
|
Rozeznanie
|
Rozmawiałam właśnie dość długo z siostra na ten temat. jej starsza córka idzie teraz do 4 klasy. I u nich tez rozpuszczona nauczycielka strasznie. co roku (!!!) na zakończenie dostaje kwiaty i prezent !! Przegięcie jak dla mnie!!
Co do lekarzy nie wypowiem sie bo oboje - i mama i tata nimi są....
|
#2338 |
|
szeryfcio
|
A ja jestem nauczycielką i o prezentach mogę sie wypowiedzieć
uważam, że są niepotrzebne, a szczególnie już jakieś drogie.
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem prawie na 100% pewna, że ja w czasie ciąży będę naładowaną chmurą złości Teraz już mam takie małe "wprowadzenie" z Benkowskim i Młodą. Aż mnie czasami trafia Tak samo jak nie ma mnie w niektóre poniedziałki, to sms'em muszę im napisać, co mają sobie zrobić na obiad...
|
|
|
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak gralam w szkole w kosza to byla moja idolka... biedne dzieci
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.

A w przyszłym tygodniu mamy rano wykład i zostałoby nam tylko to zaliczenie. Tłumaczymy, prosimy, żeby przyjechała, a ona nie, bo nie będzie się tłuc samochodem tylko po to
W ogóle najważniejsze dla mnie było mieć kochanego meżczyznę/męża , drugą połówkę, a na dzieciach mi nie zależało. A jak już takiego znalazłam (a długo się naszukałam

ocipiały te babki czy co??
dlaczego nauczyciele/przedszkolanki przyzwyczajone są do otrzymywania na koniec roku/szkoły jakiś prezentów...podziękowań ... kwiaty jeszcze wg mnie ujdą, ale wartościowe prezenty? no jakoś tego nie potrfię pojąć, ale może jestem zacofana ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
dla twojej mamuśki, więcej takich matek i będzie porządek w szkołach