|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4142 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
super że udała się wycieczka ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4143 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W DDTVN ma być coś o porodach naturalnych, jakby którąś przypadkiem interesowało ![]() Cytat:
Ja znowusz z okazji majówki się urodziłam ![]() ![]() Pieleszka, brawo! Cytat:
![]() No no Beatko, może to jakiś sen proroczy? Cytat:
![]() Brawa za 30! Mnie ona też jakoś poważnie już wygląda ![]() Monia, macie już jakieś symptomy Viktora? Doszło już do Was? Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nasz synuś na swieto niepodleglosci ![]() Ja na ostatki ![]() A mężuś dobitka po sylwestrze ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4145 |
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was rozpoczęla już masowanie krocza olejkiem? Albo ma w planie?
Mi położna, która będzie ze mną przy porodzie zaleciła od początku czerwca rozpocząć masowanie olejkiem do krocza firmy Weleda, alby unikąć nacięcia podczas porodu. Do tego od początku czerwca codziennie pić jedna filiżankę herbaty z liści malin. Olejek zamówiłam na allegro, bo nistety u nas nie mogłam znaleźć, na dniach powinien przyjść. Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-05-27 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I na spotkanku uregulujemy wszystko ![]() Shirko kochana jestes, że nam to kupisz ![]() I dzień dobry dziewczynki! Nie czytałam wszystkiego, zaraz musze szykować się do szkoły, mam egz. dziś, w niedzielę też, więc zaczyna sie gorący sezon. Rano byłam na badaniach i oddałam wymaz też. Jeszcze troszkę Was podgonię i mykam się szykowac.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4147 |
Zadomowienie
|
Cześć brzuchatki
![]() Karolinee za wczoraj ![]() Bella ![]() Zaneta mój Krystianek też pare tygodni temu był nisko główką i gin kazała mi dużo odpoczywać i było ok ![]() Dziś są urodziny mojego Tża ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4148 |
Zadomowienie
|
Powiem wam jeszcze ze wczoraj na wizycie mówie do lekarza "panie doktorze tylko niech sie pan postara żebym nie urodzila przez kolejny miesiac bo musze na męża poczekac " a lekarz z usmiechem mowi "bede sie starał z calych sil jak tylko moge zeby pani nie urodzila i wybuchł smiechem "
![]() ![]() ![]()
#4149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A o herbacie z liści malin to słyszałam że ona jest na przyspieszenie porodu ![]() Wiecie co ależ powiedzieli w tym DDTVN ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Natka pokaż co to za żel?! Babonik właśnie jak relacje z mężem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4151 |
Rozeznanie
|
Hej, hej, hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4152 |
Zakorzenienie
|
Margaret właśnie mówili o jakimś żelu, ale nie dosłyszałam jakim?! Jak się nazywa i ile kosztuje?!
Ja zmieniłam internistę, będę go miała gdzie teściowa pracuje ![]() Skierowanie jakie potrzebuje to raz dwa dostanę bez żadnych problemów i położna to dobra znajoma teściowej, więc dobrze że ona ją zna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4153 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tż na zakończenie wakacji a ja romantycznie na walentynki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4154 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4155 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny
![]() Nieśmiało dziś i ja poproszę o kciuki, bo o 18.30 mamy wizytę u gin ![]() Oczywiście sama też trzymam ![]() ![]()
#4156 | |
Zadomowienie
|
Moniczka masz wesołego lekarza
![]() Natka nam położna powiedziała że ten masaż nic nie daje ![]() ![]() ![]() Własnie czytałam o Małgorzacie Dydek smutna historia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4157 |
Zadomowienie
|
Trzymam kciukasy za wszystkie dzisiejsze wizyty
![]() A za wszystkie zaczęte tygodnie ![]() ![]() A propo tych kropli na kolke to napisalam mezusiowi jak sie naywaja i ze cena w internecie 45 zl i ma mi sprawdzic jak gdzies bedzie po ile sa i czy z przeliczenia na euro wyjdzie taniej ![]()
#4158 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4159 |
Zadomowienie
|
Ale się zdenerwowałam
![]() ![]() ![]()
#4160 | |
Zakorzenienie
|
Zaneta ten żel o którym mówili w DDTVN to Dianatal, ale mi położna mówiła o olejku, którym się masuje od 34tc i można uniknąć nacięcia lub pęknięcia. Nie wiem czy działa czy nie, ale warto spróbować, może akurat. Podobno te dostępne w Polsce są słabe, ale ten niemieci firmy Weleda ponoć pomaga. Poleciła mi go położna która przygotowuje mnie do porodu. Ja kupiłam i będę masowała.
A ten żel Dianatal ciekawe ile kosztuje ![]() Cytat:
![]() Mi mama kupiła ten sab simplex za 90 koron, wychodzi napewno taniej niż sprzedają tutaj w Polsce, 2 x drożej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4161 |
Zadomowienie
|
nie wytrzymam zaraz mi glowa eksploduje tak mnie boli
![]() ![]()
#4162 |
Zadomowienie
|
Bardzo kibicowałam Małgorzacie Dydek w powrocie do zdrowia- myślałam, że w Australii lekarze na pewno sobie poradzą z jej przypadkiem.
A teraz czytam na onecie, że się nie udało i aż ryczeć mi się chce... ![]() Taka podwójna śmierć musi być ogromnym ciosem dla jej rodziny. ![]() To przecież młoda kobieta jeszcze była...eh. Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty. Bella, masz dzielne córeczki, super że już ładnie jedzą i przybierają na wadze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4163 |
Zadomowienie
|
ten Dianatal to znalazłam w internecie za 209 zł
![]()
![]() |
#4164 |
Zadomowienie
|
Właśnie z ciekawości sprawdziłam i w internetowej aptece widzę, że jest za 371.90 zł.
Szkoda, że wszystkie szpitale nim nie dysponują... Moniczka, a gdzie znalazłaś za 209 zł? Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2011-05-27 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4165 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam cenę w internecie tego żelu 371,90 zł. Tylko ciekawe czy jak się go samemu kupi, to czy w szpitalu nie będą robili problemu z aplikowaniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4166 |
Rozeznanie
|
Witam Panie
![]() Ja wczoraj byłam na usg no i niestety... Jestem w 34 tygodniu a Julek waży tylko 1360g ![]() ![]()
#4167 | ||||
Zadomowienie
|
Dobry Tirówki
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE=Sloneczko555xxx;271 46179]Shira ![]() Słoneczko jesteś jedną z pierwszych wizażanek z jakimi rozmawiałm jak miałabym cie nie uwzględnić ![]() ![]() [QUOTE=margaret82;27147001] Shira uwazaj bo Cię straż graniczna złapie i w Faktach usłyszymy o kobiecie w ciązy która przemycała lek na kolkę ![]() ![]() ![]() hehe dobrze że już nie stają na granicach bo mógłby być problem jak mnie zamkną to napiszcie petycje o moje uwolnienie proszę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() i kochane przestańcie mnie tak chwalić nic takiego nie robię przecież mam okazję zajechać na małe zakupki i tak po drodze mi to jest ![]() a to przecież dla naszych maluszków przecież ciotka wizażanka ma jakieś obowiązki a jeśli chociaż jednemu bobaskowi ulży po leku to już gra warta świeczki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4168 |
Zadomowienie
|
Bella
![]() ![]() ![]() Patrzyłam na ten dianatal i widziałam gdzieś za prawie 400 zł ![]() Nie pamiętam która pytała o liczenie ruchów dziecka - ja się pytałam mojego gina czy powinnam coś liczyć, a on stwierdził, że jak nie będę czuła to wtedy na IP, ale skoro czuję je wyraźnie to nie ma sensu się stresować ![]()
#4169 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.