Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 7 17,07%
Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki 0 0%
Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają 1 2,44%
Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata 6 14,63%
Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy 27 65,85%
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-26, 23:04   #181
Krusiak
BAN stały

Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011

Dzieki ;-/ pozdrowienia z parteru he he
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 23:10   #182
traicionera
Zakorzenienie

Spraw sobie kota, mi przy trojce żadne myszy niestraszne
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 00:26   #183
bosti
Zadomowienie

czy można sobie przeziębić pierś byłam dziś na długim spacerze, mimo upału miejscami dość mocno wiało, a ja byłam w bluzce na ramiączkach. jak wróciłam, to zaczęła mnie bolec lewa pierś, ból cały czas się nasilał, do tego napięcie, rwanie i wyczułam dużego guza u samej góry piersi. no i słabo sie czuję. gorączki na szczęście nie mam. od razu wzięłam apapy, ale dalej boli. przystawiałam mojego ssaka dwa razy pod rząd do tej piersi, masowałam, ale ból i guz nadal są całe popołudnie i wieczór przespałam, na szczęście mały ssaczek spał razem ze mną. az się dziwiliśmy z TŻem, ze tak spokojnie śpi od 17 do 22. tak mnie boli ta pierś, że nie mogę małej wziąć na ręce, nie wiem, jak sobie jutro dam radę, kiedy TŻ będzie w pracy. jak będzie bardzo źle, to ściągnę rodziców do pomocy. no i nie wiem co robić z tą piersią ulgę sprawił mi gorący prysznic, ale ile można się polewać. może odciągać laktatorem, jeśli będę umiała, bo nigdy nie próbowalam. normalnie boję sie iść spać

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 03:58   #184
blackrose4u
Wtajemniczenie

oj można przewiać piersi. Mi od samego początku wszyscy mówili by zasłaniać piersi. Nawet jak położna była to sama wychodziła z domu bym nie stała w drzwiach w przeciągu (to już chyba była przesada).
Popróbuj odciągnąć laktatorem, bo może to tylko jakiś mega nawał, a jak nie to zadzwoń może do lekarza/położnej co masz zrobić

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 07:53   #185
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
kasiapruszkow super ze upolowalas to body koniecznie wstaw zdjecia Rafałka z tego wyjscia na śłub
no co prawda jedno zwykle body bawelniane biale 17zl ale przynajmij takie jak chcialam, postarm sie jutro malego pofotografowac ;p
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 07:57   #186
szymelka
Rozeznanie

Witajcie mamusie
Nigdy Was nie nadrobię, choć chęci u mniue szczere, ale tak zasuwacie, że nie mam szans
Przy ładnej pogodzie dużo czasu spędzam z małą na powietrzu, ogarniam domek, obiadki, synuś ze szkoły, odrabianie lekcji itd, itp....

Lenka rośnie jak na drożdżach, klucha się z niej mała robi. W przyszłym tyg mamy szczepienie, więc się zważymy - obstawiam, że ma coś ponad 6kg

Tak w ogóle to wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszego święta!!!:roz a:

Idę Was poczytać trochę, póki Lenka śpi...
Stary 2011-05-27, 08:06   #187
wanilia83
Zadomowienie

witam troszkę niewyspana młoda wczoraj miała dzień tzn wieczór gruchania i zasnęła uwaga dopiero ok 1 w nocy tzn ja zasnęłam ostatnie co pamiętam to że gadała sobie do rączki którą próbowała wcisnąć do buzi, ło matko byłam tak zmęczona że zasnęłam na oświeconym świetle

znaleźliśmy DADY w promocyjnej cenie w oświęcimiu u nas w żadnej biedronce nie było po pierwszym dniu a w jednej nawet w tym samym co wystawili

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Kurcze to powinnam już odstawić wit K jak mały już skończył 3 miesiące
Byłam dzisiaj u mamy ale atmosfera nie ciekawa i dalej ze mną nie gada. Obraziła się chyba na poważnie a mi jest tak przykro bo zawsze miałyśmy ze sobą dobry kontakt i zawsze się jej radzę jeśli nie wiem jak coś zrobić przy małym a teraz lipa
kurcze przykre to nie zrobiłaś jej przecież nic strasznego tylko się pokłóciłyście co się zdarza, może pogadaj z nią tak od serca u mnie to działa, zawsze się poryczymy z mamą ale potem jest wsio ok
i nie smutkaj się przejdzie jej

co do witamin ja skończę całe opakowanie a zostało mi jeszcze 15 kapsułek a Nadia 5 czerwca skończy 3 miesiąc a potem kupie tylko D

Cytat:
Napisane przez Krusiak
kUrna mac! czy dla chlopcow nie robia nic fajnego?? bylam dzis na zakupach dla dziewczynek sciany ubranek takie takie i takie a dla chlopcow jakies wstrecizny i to jeszcze mało. 5-10-15 mnie dobilo, smyk tez ja nie wiem, to samo z matami dla dziewczynek takie cuda dla chlopcow nic, foteliki tez dla dziewczynek sliczne stylizacja kwiatki itp a dla chlopcow zero tematyki ;-/ WHY??!!
ja znowu widze wszędzie super ciuszki dla chłopców, pooglądaj allegro tam jest tego pełno no i taniej kupisz

ego ego
jak tam Aleks ?? wymiotował ci jeszcze w nocy? mam nadzieje że nie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
ja nie składam, nawet ani razu nie powiedziałam do niej mamo...
to ja myślałam że tylko ja jestem jakaś dziwna i teściówką jestem na ty :P

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość

ale mieliśmy koszmar. Przyjechaliśmy do mamy, małej daliśmy butle bo już byłą pora karmienia a nawet przeszła. Zjadła a za jakieś 15 min płacz, lament, krzyk, nie potrafiliśmy jej uspokoić. Na dodatek nie miałam przy sobie Espumisanu. Masaż nie pomagał, suszarka na chwile. Mała już oddechu nie łapała z płaczu. To było straszne. Naszczęście po 40 minutach uspokoiła się i zasnęła. Od dzisiaj będę nosić jeden Espumisan w torebce
Biedna Natalka, ale się umęczyła, moja też miała wczoraj podobną akcje ale trwała może z 10 min i jak poszła kupka to jej przeszło, nawet nie wiem co zjadłam że jej zaszkodziło pewnie wszystko po trochu :P stawiam na jajka smażone
ja zawsze mam przy sobie saszetkę plantex duo

,ewelqa kochanego masz tżeta

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny odnośnie postów o wit, w sumie to idziemy w środe na drugą szczepionkę to jeszcze zapytam pediatry dokładnie o wszystko
a potem nam napisz co i jak żebyśmy w niewiedzy nie żyły

bosti a masz termofor może termofor przyłóż jak cie dalej boli, jak nie przeszło to leć do lekarza, szkoda żebyś dostała jakiegoś koszmarnego zapalenia

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-27, 08:25   #188
trzyrazyi
Zadomowienie

Czesc laseczki..jak nocka minela???
Moja mala wstala o 3.00 i przed 7.00 i teraz znowu usnela takze jest ok.
Wczoraj za to po kapieli urzadzila nam armagedon....masakra tak plakala az chwilami sie zanosila....od poaru dni w tych samych porach ja bierze na placz ale wczoraj przeszla sama siebie.....sama nie wiem moze to kolki sa????
Zobaczymy jak dzis bedzie....az sie boje przyszlego tyg.tz ma drugie zmiany jak ja ja sama wykape

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

bosti znajoma tak miala,poszla do lekarza i dostala jakis slaby antybiotyk bo tez miala guzka i to byl powiekszony wezel chlonny

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

ewelqa tz pierwsza klasa

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

nie było mnie od rana a tutaj 4 strony już
chyba mamy za grzeczne te dzieci

Ja dzisiaj z mamą i siostrami byłyśmy na zakupach, lodach, fast foodach itp I dzień zleciał.
A nasi tż-ci zajmowali się w domkach dziećmi

nie składam bo nie jest moja mamą

nawet nie zwracam się do niej pre mama jak to niektórzy robią,
chociaż relacje mamy bardzo poprawne

No to super spedzilas dzien zazdroszcze tez musze sie wybrac na zakupy ale jakos nie mam jeszcze weny..moze jak zrzuce te dodatkowe 4 kilo

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
kUrna mac! czy dla chlopcow nie robia nic fajnego?? bylam dzis na zakupach dla dziewczynek sciany ubranek takie takie i takie a dla chlopcow jakies wstrecizny i to jeszcze mało. 5-10-15 mnie dobilo, smyk tez ja nie wiem, to samo z matami dla dziewczynek takie cuda dla chlopcow nic, foteliki tez dla dziewczynek sliczne stylizacja kwiatki itp a dla chlopcow zero tematyki ;-/ WHY??!!
Bardzo dobrze cie rozumiem Jak bylam w Pl. tz chcial kupic dla chrzesniaczka cos..... weszlismy do paru sklepow i tragedia,nie dosc ze ceny z kosmosu to jeszcze taka beznadzieja byla ...no szok, ja nie wiem skad oni te ceny biora teraz tylko tu ciuchy kupujemy dla dzieciakow

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
dzięki dziewczyny odnośnie postów o wit, w sumie to idziemy w środe na drugą szczepionkę to jeszcze zapytam pediatry dokładnie o wszystko

iweczka mi też jeszcze nie przeszło przez gardło słowo "mamo" do teściowej i nie wiem czy kiedykolwiek przejdzienie zasługuje na to.
też mnie TZ wkurzył okropnie, cały wieczór przepłakałam także do niczego ten mój pierwszy dzień mamy z płaczu zasnęłam z Malwinką i dopiero sięprzbudziłam.
idę się kąpać i spaććććć

dobranoc mamusie

Ja powiedizalm pare razy mamo jak juz wyjscia nie bylo ale my daleko moeszkamy takze baaaaaaaaaardzo rzadko sie to zdarza (czyt.2razy do roku)
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 08:29   #189
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
oo to musze sie i ja wybrac

jejku jak nie lubie jak Malwinka mi zasnie tak o 17-18, spi tak twardo ze nie moge jej dobudzic a tu juz zbliza sie 20 i pora kąpieli a ona śpi
moja też często śpi właśnie w tych godzinach.. przedwczoraj pozwoliłam jej już spać na noc bez kąpieli, bo zasnęła jakoś po 18 i potem miałam za swoje bo obudziła się najpierw o 24 a potem o 4 rano i już nie było spania wczoraj więc obudziliśmy ją o 20 na kąpiel i dziś spała do 3 rano a potem do 7

mój maluch nauczył się piszczeć
Stary 2011-05-27, 08:39   #190
blackrose4u
Wtajemniczenie

wanilia a ten plantex duo to pewnie podaje się jako picie? Bo kurcze jak ona płacze mam ciężko jej dać pare kropelek espumisanu na łżeczce a co dopiero podać picie.

Natalka też zmieniła tonację głosu. Czasami wręcz miałczy

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 09:03   #191
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
wanilia a ten plantex duo to pewnie podaje się jako picie? Bo kurcze jak ona płacze mam ciężko jej dać pare kropelek espumisanu na łżeczce a co dopiero podać picie.

Moja kuzynka podawala swojej natalce plantex i przycioslo to po tyg.odwrotny skutek mala plakala w nieboglosy az w koncu poszli do lekarza babeczka przepisala jakas zawiesiene i mala robi kuoke nawet 2 razy dziennie i problemy przeszly jak reka odjal ale wiadomo kazde dziecko inne jednym pomaga drugim nie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-27, 09:03   #192
prunelle
Wtajemniczenie

patrycja, współczuję sytuacji z mamą, mam nadzieję, że jej przejdzie szybko, szkoda, że w dzień matki takie coś...

Cytat:
oj można przewiać piersi. Mi od samego początku wszyscy mówili by zasłaniać piersi. Nawet jak położna była to sama wychodziła z domu bym nie stała w drzwiach w przeciągu (to już chyba była przesada).
Popróbuj odciągnąć laktatorem, bo może to tylko jakiś mega nawał, a jak nie to zadzwoń może do lekarza/położnej co masz zrobić
o kurczę nie miałam pojęcia to teraz zacznę uważać na cycochy

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
witam troszkę niewyspana młoda wczoraj miała dzień tzn wieczór gruchania i zasnęła uwaga dopiero ok 1 w nocy tzn ja zasnęłam ostatnie co pamiętam to że gadała sobie do rączki którą próbowała wcisnąć do buzi, ło matko byłam tak zmęczona że zasnęłam na oświeconym świetle

znaleźliśmy DADY w promocyjnej cenie w oświęcimiu u nas w żadnej biedronce nie było po pierwszym dniu a w jednej nawet w tym samym co wystawili

kurcze przykre to nie zrobiłaś jej przecież nic strasznego tylko się pokłóciłyście co się zdarza, może pogadaj z nią tak od serca u mnie to działa, zawsze się poryczymy z mamą ale potem jest wsio ok
i nie smutkaj się przejdzie jej

co do witamin ja skończę całe opakowanie a zostało mi jeszcze 15 kapsułek a Nadia 5 czerwca skończy 3 miesiąc a potem kupie tylko D

ja znowu widze wszędzie super ciuszki dla chłopców, pooglądaj allegro tam jest tego pełno no i taniej kupisz

ego ego
jak tam Aleks ?? wymiotował ci jeszcze w nocy? mam nadzieje że nie

Biedna Natalka, ale się umęczyła, moja też miała wczoraj podobną akcje ale trwała może z 10 min i jak poszła kupka to jej przeszło, nawet nie wiem co zjadłam że jej zaszkodziło pewnie wszystko po trochu :P stawiam na jajka smażone
ja zawsze mam przy sobie saszetkę plantex duo

,ewelqa kochanego masz tżeta

a potem nam napisz co i jak żebyśmy w niewiedzy nie żyły

bosti a masz termofor może termofor przyłóż jak cie dalej boli, jak nie przeszło to leć do lekarza, szkoda żebyś dostała jakiegoś koszmarnego zapalenia
hehehe, to musiało świetnie wyglądać, ale współczuję, że o 1 w nocy...

a właśnie, ten plantex jej dajesz z butelki czy jak? Bo ja plantex kupiłam i dwa razy piłam ja po prostu, żeby z pokarmem przeszło, ale nie wiem, czy to skuteczne

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 09:04   #193
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

iweczka mi też jeszcze nie przeszło przez gardło słowo "mamo" do teściowej i nie wiem czy kiedykolwiek przejdzienie zasługuje na to.
też mnie TZ wkurzył okropnie, cały wieczór przepłakałam także do niczego ten mój pierwszy dzień mamy z płaczu zasnęłam z Malwinką i dopiero sięprzbudziłam.
idę się kąpać i spaććććć

dobranoc mamusie
ja też się pobeczałam, a dziś poszedł do pracy bez słowa
nie to nie...... ja nie bede zawsze pierwsza ręki wyciągać!!!

Cytat:

ja mówie "bezosobowo"
tylko jak rozmawiam przez tel to czasami nie wiem jak do niej powiedzieć.....ale zawsze coś wykombinuje, żeby nie użyć mamo

a dziś się wyspałam-w końcu!!!
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 09:17   #194
Natka3008
Rozeznanie

Hej, dzisiaj się wyspałam na całego, malutka usnęła o 21, obudziła się o 4.30, o 5 już spała i wstała o 9.30.

Teraz jest zabawa na całego, a mogłaby się zdrzemnąć, bo mam trochę pracy: prasowanie, sprzątanie.

A tak wogóle to dzisiaj zostawiam córeczkę z tz bo mam zjazd klasowy z liceum. Smutno mi, że to robię, a z drugiej strony cieszę się, że mogę w końcu gdzieś wyjść.

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 09:18   #195
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:

podaje się jako herbatkę

moja zaczęła piszczeć przez sen :P

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Moja kuzynka podawala swojej natalce plantex i przycioslo to po tyg.odwrotny skutek mala plakala w nieboglosy az w koncu poszli do lekarza babeczka przepisala jakas zawiesiene i mala robi kuoke nawet 2 razy dziennie i problemy przeszly jak reka odjal ale wiadomo kazde dziecko inne jednym pomaga drugim nie
ja nie podaje tego codziennie, tylko wtedy jak widzę że ma problemy z brzuszkiem i nawet herbatka humana nie pomaga

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość

hehehe, to musiało świetnie wyglądać, ale współczuję, że o 1 w nocy...

a właśnie, ten plantex jej dajesz z butelki czy jak? Bo ja plantex kupiłam i dwa razy piłam ja po prostu, żeby z pokarmem przeszło, ale nie wiem, czy to skuteczne
w ogóle moje dziecko jakieś poprzestawiane, śpi do 11 a potem taki tego skutek że w nocy nie śpi, kąpiel ją tak rozbudza że o spanku po kąpieli możemy zapomnieć

plantex podaje z butelki, młoda woli go od herbatki no ale nie chce dawać jej tego na co dzień

Cytat:
ja mówie "bezosobowo"
tylko jak rozmawiam przez tel to czasami nie wiem jak do niej powiedzieć.....ale zawsze coś wykombinuje, żeby nie użyć mamo

ja mówię jak do koleżanki sama mi zaproponowała to co się będę z mamą wychylać a zawsze myślałam że będę do niej mamo mówić ale jak po ślubie powiedziała do mnie że możemy być na TY to mnie zraziło bo naprawdę bardzo chciałam żeby powiedziała np że byłoby jej miło jakbym się do niej zwracała mamo,

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
A tak wogóle to dzisiaj zostawiam córeczkę z tz bo mam zjazd klasowy z liceum. Smutno mi, że to robię, a z drugiej strony cieszę się, że mogę w końcu gdzieś wyjść.

super przynajmniej się rozerwiesz ja powiedziałam mojemu że w czerwcu idę na pedicure to z przerażeniem powiedział żartujesz prawda strasznie się boi zostać z młodą na dłużej

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2011-05-27 o 09:20
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-27, 09:32   #196
trzyrazyi
Zadomowienie

wanilka83 ona chyba podawala codziennie i moze za duzo bylo w porganizmie i pewnie dlatego odwrotny skutek przynioslo
Stary 2011-05-27, 09:37   #197
Krusiak
BAN stały

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
czy można sobie przeziębić pierś byłam dziś na długim spacerze, mimo upału miejscami dość mocno wiało, a ja byłam w bluzce na ramiączkach. jak wróciłam, to zaczęła mnie bolec lewa pierś, ból cały czas się nasilał, do tego napięcie, rwanie i wyczułam dużego guza u samej góry piersi. no i słabo sie czuję. gorączki na szczęście nie mam. od razu wzięłam apapy, ale dalej boli. przystawiałam mojego ssaka dwa razy pod rząd do tej piersi, masowałam, ale ból i guz nadal są całe popołudnie i wieczór przespałam, na szczęście mały ssaczek spał razem ze mną. az się dziwiliśmy z TŻem, ze tak spokojnie śpi od 17 do 22. tak mnie boli ta pierś, że nie mogę małej wziąć na ręce, nie wiem, jak sobie jutro dam radę, kiedy TŻ będzie w pracy. jak będzie bardzo źle, to ściągnę rodziców do pomocy. no i nie wiem co robić z tą piersią ulgę sprawił mi gorący prysznic, ale ile można się polewać. może odciągać laktatorem, jeśli będę umiała, bo nigdy nie próbowalam. normalnie boję sie iść spać

Mozna sluchaj dawaj jak najczesciej te chora piers do ssania/wiem ze mega bol ja tez tak mialam, wczesniej wez cos przeciwbolowego i bierz czesto te cieple oklady i prysznice wiem co to za bol wspolczuje/mnie w szpitalu piers sie ZATKAŁA wylam z bolu nawet oddech mi sprawial bol trzymaj sie

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Spraw sobie kota, mi przy trojce żadne myszy niestraszne

Ja zwierzeta to tak srednio lubie ;-/ chyba dlatego ze im nie ufam i sie boje

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

U nas bylo pelno tych DADY pieluch ale za paczke pampersow place 40zl i jest 84sztuki to w dadach jest tylko 40 wiecej wiec sobie odpuscilam kurcze bala bym sie je Jankowi zalozyc-znow ma odparzona dupcie nawet masc na sterydach dostalismy normalnie szok ;-/ nie wiem co z tym tyleczkiem jego zrobic

Dzis ide na shopping ;-) Przyjezdza moja ciotka i idziemy na zakupy do hurtowni /ceny sa mega male np legginsy kosztuja 10zl, bluzki tez sukienki tez malo a w sklepie te same z narzutem 50-80zl ;-) TO BEDZIE DOBRY DZIEN HI HI
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 09:46   #198
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

nie było mnie od rana a tutaj 4 strony już
chyba mamy za grzeczne te dzieci

Ja dzisiaj z mamą i siostrami byłyśmy na zakupach, lodach, fast foodach itp I dzień zleciał.
A nasi tż-ci zajmowali się w domkach dziećmi

nie składam bo nie jest moja mamą

nawet nie zwracam się do niej pre mama jak to niektórzy robią,
chociaż relacje mamy bardzo poprawne
ale fajnie, też mam ochotę na taki wypad , oj chciałabym mieć siostrę a właściwie to siostry...zazdroszczę takiego grona

Cytat:
hehe dla dziewczynek śliczne różowe / fioletowe ciuszki kwiatuszki a dla chłopców co? w kolorze błota lol
ja uwielbiam delikatne błękity, a mało tego wbrew pozorom ..same jakieś brązy i ogólnie brzydkie ciuchy

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
oj można można ;/ a najgorzej stać w przeciągu....

Witam mamuśki
tż zabrał małego na zakupy a ja piję sobie kawkę.
Wczorajsza nocka od 22 do 6 rano, a od 6 zaniosłam małego TŻ i sama sobie spałam do 9 a oni się bawili na macie

zassałam się trochę na allegro i oto efekt
http://allegro.pl/mata-gigant-150-x-...628590995.html mata-kocyk będzie idealna kiedy jadę do rodziców bo wtedy całe dnie na dworze także mały będzie miał taki swój kocyk kolorowy

http://allegro.pl/edukacyjny-muzyczn...625138385.html stojak gimnastyczny bo już nie wiem jak zabawiać tego malucha czasem a kiedy leży sobie na kanapie ze mną w dużym pokoju a ja coś oglądam to będzie miał zajęcie. Spodobało mi się to ,że jest panel na stopy dziecka i jakieś dźwięki kiedy kopnie bo zauważyłam że bardzo lubi uderzać w coś nogami, no zobaczymy może się sprawdzi

a tutaj fajne bodziaki dla mam dziewczynek z Babaluno http://allegro.pl/babaluno-trzy-bodz...586081026.html 23 zł za 3 bodziaki a z przesyłką 27,50

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 09:51   #199
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
podaje się jako herbatkę

moja zaczęła piszczeć przez sen :P

ja nie podaje tego codziennie, tylko wtedy jak widzę że ma problemy z brzuszkiem i nawet herbatka humana nie pomaga

w ogóle moje dziecko jakieś poprzestawiane, śpi do 11 a potem taki tego skutek że w nocy nie śpi, kąpiel ją tak rozbudza że o spanku po kąpieli możemy zapomnieć

plantex podaje z butelki, młoda woli go od herbatki no ale nie chce dawać jej tego na co dzień

ja mówię jak do koleżanki sama mi zaproponowała to co się będę z mamą wychylać a zawsze myślałam że będę do niej mamo mówić ale jak po ślubie powiedziała do mnie że możemy być na TY to mnie zraziło bo naprawdę bardzo chciałam żeby powiedziała np że byłoby jej miło jakbym się do niej zwracała mamo,

super przynajmniej się rozerwiesz ja powiedziałam mojemu że w czerwcu idę na pedicure to z przerażeniem powiedział żartujesz prawda strasznie się boi zostać z młodą na dłużej

biedny, musi go ta wizja przerażać

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/mata-gigant-150-x-...628590995.html mata-kocyk będzie idealna kiedy jadę do rodziców bo wtedy całe dnie na dworze także mały będzie miał taki swój kocyk kolorowy

http://allegro.pl/edukacyjny-muzyczn...625138385.html stojak gimnastyczny bo już nie wiem jak zabawiać tego malucha czasem a kiedy leży sobie na kanapie ze mną w dużym pokoju a ja coś oglądam to będzie miał zajęcie. Spodobało mi się to ,że jest panel na stopy dziecka i jakieś dźwięki kiedy kopnie bo zauważyłam że bardzo lubi uderzać w coś nogami, no zobaczymy może się sprawdzi

a tutaj fajne bodziaki dla mam dziewczynek z Babaluno http://allegro.pl/babaluno-trzy-bodz...586081026.html 23 zł za 3 bodziaki a z przesyłką 27,50

Montii
ta mata gigant świetna jest!
Kurczę TŻ mnie zastrzeli...poobserwuję sobie na razie

czy Wasze dzieci też przez sen wybuchają nagle strasznym płaczem?? Mój tak robi czasem a mnie to przeraża. Nie budzi się, oczu nie otwiera, tylko jest ryk i nagle cisza...

Może mu się śni że mu cyca nie chcę dać

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-27, 09:53   #200
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
ale fajnie, też mam ochotę na taki wypad , oj chciałabym mieć siostrę a właściwie to siostry...zazdroszczę takiego grona

hehe dla dziewczynek śliczne różowe / fioletowe ciuszki kwiatuszki a dla chłopców co? w kolorze błota lol
ja uwielbiam delikatne błękity, a mało tego wbrew pozorom ..same jakieś brązy i ogólnie brzydkie ciuchy

oj można można ;/ a najgorzej stać w przeciągu....

Witam mamuśki
tż zabrał małego na zakupy a ja piję sobie kawkę.
Wczorajsza nocka od 22 do 6 rano, a od 6 zaniosłam małego TŻ i sama sobie spałam do 9 a oni się bawili na macie

Moja mala dostala taka mate...i poki co lezy w pudelku ale zamierzam zabrac na wakacje mysle ze sie sprawdzi

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:

biedny, musi go ta wizja przerażać

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Montii
ta mata gigant świetna jest!
Kurczę TŻ mnie zastrzeli...poobserwuję sobie na razie

czy Wasze dzieci też przez sen wybuchają nagle strasznym płaczem?? Mój tak robi czasem a mnie to przeraża. Nie budzi się, oczu nie otwiera, tylko jest ryk i nagle cisza...

moj dzieciak raz placze przez sen raz sie smieje
Stary 2011-05-27, 09:55   #201
patrycja_22
Rozeznanie

wanilia chyba faktycznie będę musiała z nią pogadać i dać sobie spokój z tymi fochami

Monti
super zakupy a z tego panela będziesz bardzo zadowolona, Alanek też ma bardzo podobny i to jego ulubiona zabawka, tak wali tymi nóżkami że aż to przesuwa. Super sprawa

Edytowane przez patrycja_22
Czas edycji: 2011-05-27 o 09:57
patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 09:56   #202
Montii
Zakorzenienie

prunelle ja się czaiłam 2 tygodnie, kupić, nie kupić? ale w końcu doszłam do wniosku ,że całe wakacje spędzę z młodym nad jeziorem i kiedy ja się opalam to jego dam na matę i pod parasolkę i niech sobie fika bo na kocu to gorąco a tu ma jakieś wzorki i inne kolorowe rzeczy a jak będzie starszy to się zainteresuje sam np lusterkiem tam zaczepionym

trzyrazyi no mam nadzieję,że się sprawdzi

No mój np wczoraj śpi elegancko i nagle podkówka i płacz taki okropny jakby jakaś krzywda mu się działa. i cisza..śpi dalej
albo też się śmieje i to tak konkretnie na głos jakby ktoś mu kawał opowiedział, wszystko przez sen

[LEFT]
Stary 2011-05-27, 09:56   #203
gosiawolna
Rozeznanie

my wlasnie wrocilismy z kontroli po szpitalu.. i tafilam na ta sama lekarke co nam dala skierowanie do szpitala..nie mowilam wam bo nie mialam jak.. poszlismy do dzieci chorych ze wzgledu na katar nasilajaacy sie, naszej lekarki nie bylo, byla inna z zastepstwie, osluchiwala go, nicc nie slyszala, nie wiedziala co robic, o wszystko kazala mi sie isc do rejestracji pytac nawet czy moge braca paracetamol, niewiedziala doslownie nic, a dzisiaj poszlismy na kontrole i powiedzialam ze tak jak dala na skierowaniu podejrzenia zapalenia pluc to wyszlo to mi odp " a no to dobrze trafilam z choroba" boze co za baba tz powiedzial ze jej kota przyniesie ze moze wtedy bedzie wiedziala co robic.. ta lekarka naprawde nie ma o niczym pojecia maly dzisiaj bardzo malo je, i coraz bardziej sie nad jedzeniem denerwuje ze lapie puszcza i wielki ryk, juz niewiem jak mu pomoc wtedy sie zalamuje bo mam wrazenie ze nie potrafie wlasnego dziecka nakarmic
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 09:57   #204
Montii
Zakorzenienie

ah pati bo to wszystko przez Ciebie tak na prawdę
Ty mnie zainspirowałaś zdjęciem które wkleiłaś jak Alanek się bawi

[LEFT]
Stary 2011-05-27, 10:08   #205
laseczkaa
Zadomowienie

hej

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Jaki mezczyzna

ciuszki śliczne

Cytat:
laseczka słodziak mały z Kacperka

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
slodki smyk

a ja straszna noc miałam wykąpałam małego o 19 i nie chciał spać i zasnął dopiero o 1 w nocy ...
i obudził sie ok 4 i juz nie chcial spac i nie spi do teraz
wykonczona jestem...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 10:11   #206
Eirene1987
Zakorzenienie

heloł my po szczepieniu ufff nareszcie...mały tak płakał że oczy miał mokre od łez!!! nie leciały mu łzy ale mokruteńkie oczka były, a ja płakałam razem z nim...
waży już 5140 czyli przez 10dni przytył 300g...
lekarka powiedziała że skoro się nie najada to najpierw dawać mu pierś potem dokarmić butlą, zobaczymy może coś z tego będzie chęci mi wróciły do karmienia piersią dziś jadł pół godziny i dokarmiłam 60ml zobaczymy może rozkręcę tą laktację

teraz moje bobo leży spokojnie na łóżeczku i kupę robi powoli a bąki takie śmierdzące puszcza że ciągle myślę że to już kupa

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
Eirene1987 ale gosc ci sie trafil

a co do zabawek to mysle ze ich fenomen polega na tym ze zakochuja sie w nich mamusie poza tym sa oryginalne - w sensie inne niz wszystkie
dokładnie śliczne te zabawki

no nieproszony
tż przyszedł z pracy zdjęcie mu pokazałam to się śmiał że gigant
pokażę wam:

Kopia masakra.jpg

może mala ale obrzydliwa

Cytat:

Cytat:
tylko niestety tż mnie wkurzył na maxa
współczuję dziewczyny mam nadzieję że już dziś lepiej

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Eirene ale miałaś przygodę u mojej mamy też czasami wchodzą do domu, bo mieszkają blisko lasu i pól i jak są drzwi w lato pootwierane, to one włażą, ale ja bym nie usnęła wiedząc, że wpadło coś, a moja mam kiedyś wiedziała, że jest jaszczurka i poszła spać, bo stwierdziła że do łóżka jej nie wejdzie, a na drugi dzień po firance się wspinała, ja chyba bym zwariowała
o matko

Patrycja mam nadzieję że mamie szybko przejdzie

Cytat:
Dzieki ;-/ pozdrowienia z parteru he he
ja to samo

Cytat:

mój częśto też nie płacze tylko tak woła fajnie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
za dużo tego było

A plantex daję z butelki

Cytat:

już zapisane w zakładkach fajny ten kocyk u mnie na łące się przyda no i ten zestaw gimnastyczny chcę kupić ale to jeszcze z miesiąc

a mój tż się rozchorował na maksa własnie się zwalnia z pracy i do lekarza boję się żeby małego nie zaraził ma gardło zawalone kaszel ale nie ma gdzie spać indziej bo mamy jeden pokój... mam nadzieję że nic nie będzie. cieszę się że malego zaszczepiłąm w porę

lecę bo miauczy już

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 10:12   #207
trzyrazyi
Zadomowienie

LASECZKAA wpolczuje kochana
Stary 2011-05-27, 10:14   #208
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
ah pati bo to wszystko przez Ciebie tak na prawdę
Ty mnie zainspirowałaś zdjęciem które wkleiłaś jak Alanek się bawi
hihi to jak już kupiłaś to Ci pokaże jeszcze jego harce A to ostatnie zdjęcie to po ostatniej przejażdżce, spał 3 godziny i w domu jeszcze 1,5 lubię tą fotkę bo wygląda jakby ciężki dzień miał

laseczka
może uda Ci się jakoś w dzień przespać

eirene hehe widzę, że masz rysopis sprawcy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05953.jpg (59,4 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05931.jpg (59,9 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05911.jpg (62,6 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05992.jpg (80,9 KB, 43 załadowań)

Edytowane przez patrycja_22
Czas edycji: 2011-05-27 o 10:18
patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 10:18   #209
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
heloł my po szczepieniu ufff nareszcie...mały tak płakał że oczy miał mokre od łez!!! nie leciały mu łzy ale mokruteńkie oczka były, a ja płakałam razem z nim...
waży już 5140 czyli przez 10dni przytył 300g...
lekarka powiedziała że skoro się nie najada to najpierw dawać mu pierś potem dokarmić butlą, zobaczymy może coś z tego będzie chęci mi wróciły do karmienia piersią dziś jadł pół godziny i dokarmiłam 60ml zobaczymy może rozkręcę tą laktację

rozkręcisz rozkręcisz, ja po mojej jelitówce w ogóle nie miałam mleka, za przeproszeniem marne siki leciały, tak jakby to był koniec laktacji i zapewne gdybym dała butlę to by już laktacja nie wróciła
ale przystawiałam często czasem wisiał godzinę na cycku ale ja akurat oglądałam film, dużo piłam ( ale ja byłam odowdniona ) i mleczko wróciło, teraz to nie radze sobie w drugą stronę, mam aż za dużo mleka, wczoraj odciągnęłam 250 ml, zamroziłam na zapas a dzisiaj 180
a wcześniej 100 to było bardzo dużooo

no ja o tej macie właśnie też myślę jako kocyk na dwór a później już to w domku i tam mu zabawki rozłoże jak będzie większy

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
hihi to jak już kupiłaś to Ci pokaże jeszcze jego harce A to ostatnie zdjęcie to po ostatniej przejażdżce, spał 3 godziny i w domu jeszcze 1,5 lubię tą fotkę bo wygląda jakby ciężki dzień miał
suuuuper! aż się nie mogę jej doczekać, w poniedziałek osobiście odbieram bo to obok mojej uczelni. ostatnie zdjęcie faktycznie super, taki zmęczony, ale przy tym ciągle słodki

a mam pytanie, ile godzin najdłużej byłaś na uczelni? odciągasz tam laktatorem? ja ostatnio po 4 myślałam,że wykituje tak mnie piersi bolały

[LEFT]
Stary 2011-05-27, 10:20   #210
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
mi też jeszcze nie przeszło przez gardło słowo "mamo" do teściowej i nie wiem czy kiedykolwiek przejdzienie zasługuje na to.
Castia my mamy podobnie - wstyd ale nawet do niej nie zadzwoniłam wczoraj a jak dziś słyszałam przez tel jak tż rozmawia to odrazu mam skoki ciśnienia

Cytat:

tak ryczy nagle i taką minę ma - ciekawe co się dzieciom śni ??? mój to płacze ale też przez sen się śmieje i to tak hhehehehe tak złośliwie i chrapac zaczyna

Byliśmy na kontroli bioderek i ma Ib i Ib czyli norma ale do 3 m-ca zalecał szerokie pieluszkowanie 1 pieluszką najlepiej flanelka bo tetra za miękka (złożona na 3 a nie na 4) do 3 m-ca.
AAAA i marsupi pochwalił

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości