|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Ojacie, wróciłam własnie ze sklepu.
Jutro przyjeżdża mama tż. Więc mamy zamieszanie, pieczenie, szykowanie.Byliśmy kupić lodówkę i jestem padnięta. Co gorsze dopiero dzisiaj pojechaliśmy po obrączki- mówiłam tż o tym od tygodni to on twierdził zawzięcie że jest czas, że spokojnie, że od ręki. Ja mówiłam że nie, że się czeka, że oni wysyłają do kruka itp. I miałam rację. Z braku rozmiarów pasujących na spuchnięty palec wzięliśmy dwie męskie ![]()
|
|
|
|
#1083 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mała urodzi sie zdrowusia wtedy kiedy ma wielu dziewczynom się skraca szyjka i rodzą w terminie albo i po, spokojnie o to w poniedziałek muszę zrobić nalot na tesco Cytat:
Cytat:
![]() umówiłam się na czwartek do koleżanki robić pazurki w stópkach co bym się męczyć nie musiała
|
|||
|
|
|
#1084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj postanowiłam przenieść rzeczy małego do nowej komody i co, załamałam się.Zajęłam bez problemu jedną szufladę i drugą w połowie z kombinezonikami itp. Muszę spasować bo często jeździmy na zakupy i wydawało mi się że jakieś małe coś na każdych nie zaszkodzi a efekt jest taki że już się ledwo mieszczę w jednej szufladzie
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-05-27 o 15:20 |
|
|
|
|
#1085 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja tylko na chwilę wpadłam po kciuki... Brzuch mi drugi dzień regularnie twardnieje i zaczął mnie mocno boleć tak jak na okres, więc przesunęłam wizytę o kilka dni i wieczorem jadę do lekarza.
Trzymajcie kciuki proszę, bo bardzo się boję. A do tego mam egzamin z 3 lat studiów w poniedziałek i nie mam siły, żeby się uczyć. Mam nadzieję, że jak sprawa brzucha się wyjaśni to się zbiorę. Oj niedobrze...
|
|
|
|
#1086 |
|
Zadomowienie
|
cotynato
po prostu oniemiałam jak zobaczyłąm Twoją kolekcję ubranek dziecięcych. Mój synek ma na razie: 4 pary dużo za dużych śpiochów bez rękawków i nogawek, mały zestaw klocków duplo i dużą pluszową piłkę z Ikea
|
#1087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
będzie dobrze ![]() odebrałam wyniki, z tego co wyczytałam to krzywa cukrowa wyszła okej tylko wyniki krwi się pogorszyły, czyli anemii ciąg dalszy ciekawe co mi teraz przepisze soro tamte tabletki z żelazem nie pomogły.
|
||
|
|
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I oczywiście znowu nystatyna. Ona to już u mnie jak femibion prawie A anemia to współczuję
|
|
|
|
|
#1090 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mojemu już się postarzał to mu kupię na urodziny i rocznice ślubu bo to dzień po dniu.Ostatnim razem kupiłam, mu taki wypaśny kufel z grubego szkła na rocznicę i koszulkę "branie zaczyna się po 30-stce" , z racji że on wędkarz pasowało jak ulał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wegetuje sobie dziś na słoneczku, coś może koloru złapię
|
|
|
#1091 |
|
Rozeznanie
|
hej laseczki
![]() cotka ale ty masz ciuszków - to ja jestem daleko za tobą, ale zaczynam nadrabiać ![]() Aiszka biegusiem do lekarza i daj znać co i jak, trzymam kciuki, żeby było dobrze wszystko
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
cotka, zapomniałam spytać - gdzie kupowałaś te cudne czapeczki?
![]() u mnie się ciemno zrobiło jakby był wieczór, zaraz będzie lało i będzie buuuuurza
|
|
|
|
#1094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I do czasu aż to leżało w torbach, pudełku to wydawało mi się że mam mało i kupowałam więcej. Teraz dopiero widzę że nieźle nachomikowałam. I ciągle bym chciała więcej i więcej. Najgorsze jest to że mam mało śpiochów i kaftaników więc na tym się nie skończy
|
|
|
|
|
#1095 |
|
Rozeznanie
|
Fatalnie się dziś czuję przez ta zmiane pogody, na nic nie mam siły, spaaaać....
|
#1096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszę tylko co moja ginka mówiła Cytat:
Właśnie, ciemno... chciałam porobić zdjęcia na all i chyba sobie odpuszczę bo szkoda nerwów na takie "oświetlenie"
|
||
|
|
|
#1097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w sumie niewiele tego ... po prostu te szuflady takie mało pojemne ja bodziaków mam już pod dostatkiem, przydałyby się jeszcze tak jak u Ciebie śpiochy i kaftaniki a oprócz tego to jakieś czapeczki bo mam tylko jedną i półśpiochy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
Cotka o jaaaa śliczna kolekcja!
Ty masz przynajmniej już gdzie chować te ubranka bo moje nadal leżą w pudle na szafie ![]() A reszta dziewczyn róbcie zdjęcia i wklejajcie! Ja uwielbiam zawsze oglądać to co macie już kupione A dla tych którzy zakupy mają przed sobą to moze być inspiracja W sumie jak chcecie to mogę porobić zdjęcia tego co już mam i zrobic taka listę ubranek czego ile i na jaki rozmiar. Jak na początku byłam zielona to takich dokładnych własnie list szukałam żeby sobie w głowie poukładać
|
|
#1099 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wyprawkę, szybko Wam to poszło, ale jak była okazja to czemu nie brać![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla dzidzi, że tak fajnie rośnie![]() Cytat:
![]() Cytat:
a my się tylko denerwujemyAle ważne, że obrączki kupione, może się pochwalisz?? ![]() Cotka jesteś niesamowite, wow kolekcja imponująca ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#1100 |
|
Rozeznanie
|
Hej
W końcu mam chwilę na to żeby odpocząć i poczytać co u WasGratuluję wszystkich udanych wizyt i kolejnych potwierdzonych chłopaczków ![]() Ja dziś oddałam pracę do dziekanatu - oczywiście z błędem w spisie treści - ślepa jestem i tyle, co najlepsze sama sprawdzałam pracę parę razy i do tego wysłałam znajomej Teraz modlę się tylko o to żeby się obronić i mieć tę magisterkę z głowy Poza tym byłam wczoraj u gina i mam wg niego wyniki do których nie może się przyczepić, jedynie kazał mi za 3 tyg dla pewności zrobić jeszcze glukozę 75 gr... A tak wszytko ok, i co najważniejsze szyjka krótka, ale twarda, uformowana i się nie skraca - jak to powiedział mój lekarz "taka już jej uroda, ze krótka" Będzie dobrze - trzymam
|
#1101 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ślicznie to wygląda Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, ze nie ma chętnych na fotki
No to nie robię. Chyba się położę bo męczy mnie jakieś przeziębienie
|
|
#1103 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale tu cichutko
Ja lecę szykować jajecznicę, bo mężuś niedlugo z pracy wróci. Może uda mi się go namówić na zakupy, muszę sobie kupić sukienkę na wesele koleżanki. A później na koncert ![]() Miłego wieczorku Mamuśki
|
|
|
|
#1104 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak kupowałam, to mi się też nie wydawało, że mam dużo. Dopiero jak wszystko poprzychodziło, a ja to poskładałam i nie zmieściło się na półce w szafie to do mnie dotarło, ile tego. A jeszcze od szwagierki mam dostać, nie wiem ile i czego (cały czas jestem wkurzona, że tak późno o tym wspomniała, jakby myślała, że będę do 9 miesiąca z zakupami czekać; jak wcześniej pytałam delikatnie, to ani się nie zająknęła, że coś ma i jest chętna dać). Cytat:
|
|
#1105 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
weekend czas zacząć
pożarłam 15 pierogów z kapustą i grzybami kupnych of course, ale pyszne są jak zwykle ![]() Cytat:
ja chcę mojemu dać do zrozumienia żeby mi na rocznicę kupił taką bransoletkę z aparta srebro z rzemykiem strasznie mi sie podoba a sama sobie nie kupie bo za droga...ja jeszcze dzis planuje nalot na tesco bo jest promocja 20% na zabawki w nocy po 22 pojedziemy i obkupie moich dwóch chrzesniaków i chrzesniaka TZ mam 8 latka i 5 latka to dostaną lego, a malutki ma 9 miesiecy wiec moze cos z fisher price się uda upolować ![]() Cytat:
zaczynam się czuć wyrodna.... moze na wycieczce do tesco coś dzis zakupie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
chociaż pooglądam i może się zabiorę wreszcie do kupowania ![]() a jutro ide z mamą w miasto bo mamuska chce towarzystwa do kupna butów sportowych i sandałków bo muszę wam powiedzieć, że moja maminka lat 69 uprawia nordic walking i na basen zasuwa co tydzien ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
Perfect tak, dobrze pamiętam?
|
||||||
|
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
Gerda doczytałam, ze twoja córcia rośnie jak na drożdżach
superNatko cieszę się, że z cukrem lepiej pewnie się uda uniknąć insuliny ![]() Aga wywal czarne myśli won.... szyjka trzyma, jest zamknięta i to najważniejsze
|
|
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra porobiłam fotki to wklejam może się komuś przyda
Ubranka podobierałam w takie kompleciki jak mam zamiar ubierać dzidziusia. A więc:1. 2 komplety śpiochy + kaftanik rozm. 56 2. body długi rekaw + śpiochy rozm. 56 i body rozmiar niezidentyfikowany ale sa bardzo malutkie i nie wiem czy się przydadzą3. body kopertowe DR + pajac i body KR + pajac rozm 56 4. 2 komplety śpiochy + body kopertowe DR rozm. 62 5. 2 komplety body DR + półśpiochy rozm. 62 6. pajac + body KR rozm. 62 7. pajac + body KR rozm. 62 8. body DR + śpiochy rozm. 62 i body rozm. 74 na razie czekają na swoją kolej ![]() 9. body DR kopertowe i śpiochy rozm. 68 10. 5 par skarpetek (jednej pary nie ma na zdjęciu), 2 cienkie czapeczki po kąpieli, grubsza czapeczka na wyjścia. I to byłoby na tyle
|
|
#1110 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś też wpadłam w szał zakupów
![]() ale to już tylko uzupełnienie garderoby narazie wszystko już mam z ubranek, butelek itp.... teraz tylko łóżeczko, wanienka, kosmetyki i starczy później będe małej na bieżąco dokupywać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:52.

mała urodzi sie zdrowusia wtedy kiedy ma
wielu dziewczynom się skraca szyjka i rodzą w terminie albo i po, spokojnie

będzie dobrze 

za wyprawkę, szybko Wam to poszło, ale jak była okazja to czemu nie brać
a my się tylko denerwujemy

Teraz modlę się tylko o to żeby się obronić i mieć tę magisterkę z głowy
Ślicznie to wygląda