Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-27, 17:58   #1111
agnyska81
Zakorzenienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Caroline, widzę, że już masz wiele przemyślane Ja na razie pogrupowałam rzeczy rodzajami, mam poza tym rozpiskę rodzajami i rozmiarami na kartce w tabeli

Danika, dzięki za poradę

Mam pytanie: jaka jest zawartość żelaza w branych przez Was witaminach? (oczywiście pytanie do tych, które zażywają) Bo w moich jest ponad 400 % dziennej zalecanej dawki. Nie mam jeszcze wyników badań, ostatnio hemoglobinę miałam w dolnych granicach normy. Jakby mi tak spadła, to kurczę przepisze mi żelazo? To ile max można tego brać? Tak sobie gdybam, no bo przecież 400 % + dziennej dawki to dużo.

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-05-27 o 18:03
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 18:09   #1112
gerda
Zadomowienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
No dobra porobiłam fotki to wklejam może się komuś przyda Ubranka podobierałam w takie kompleciki jak mam zamiar ubierać dzidziusia. A więc:

1. 2 komplety śpiochy + kaftanik rozm. 56
2. body długi rekaw + śpiochy rozm. 56 i body rozmiar niezidentyfikowany ale sa bardzo malutkie i nie wiem czy się przydadzą
3. body kopertowe DR + pajac i body KR + pajac rozm 56
4. 2 komplety śpiochy + body kopertowe DR rozm. 62
5. 2 komplety body DR + półśpiochy rozm. 62
6. pajac + body KR rozm. 62
7. pajac + body KR rozm. 62
8. body DR + śpiochy rozm. 62 i body rozm. 74 na razie czekają na swoją kolej
9. body DR kopertowe i śpiochy rozm. 68
10. 5 par skarpetek (jednej pary nie ma na zdjęciu), 2 cienkie czapeczki po kąpieli, grubsza czapeczka na wyjścia.

I to byłoby na tyle
śliczne

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Mam pytanie: jaka jest zawartość żelaza w branych przez Was witaminach? (oczywiście pytanie do tych, które zażywają) Bo w moich jest ponad 400 % dziennej zalecanej dawki. Nie mam jeszcze wyników badań, ostatnio hemoglobinę miałam w dolnych granicach normy. Jakby mi tak spadła, to kurczę przepisze mi żelazo? To ile max można tego brać? Tak sobie gdybam, no bo przecież 400 % + dziennej dawki to dużo.
w moich jest 200% do tego co 3 dzień biorę żelazo

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 18:09   #1113
DzastaW
Zadomowienie

Martusia w poniedziałek złożymy papiery, więc jakoś lipiec-sierpień będzie ślub

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 18:18   #1114
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Ehhh Ja to nawet nie mam siły sprawdzać jakie to rozmiary. Wiem, że wybierałam te rozmiarowo przypadające na pierwsze miesiące. Chociaż po tym jak ginka powiedziała, że synek urodzi się duży to nie wiem czy w ogóle z połowy tego skorzystam

Caroline
Fajne te takie kajcioszki z przyłączoną skarpetką Tzn te spodenki ze skarpetką.
Kupowałaś na all? Jak to się fachowo nazywa?

A co do tych infekcji to ja zawsze, niestety mam po antybiotykach silniejszych

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 18:23   #1115
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
w moich jest 200% do tego co 3 dzień biorę żelazo
A jaka dawka tego dodatkowego żelaza w mg?

Bo tak ogólnie się zastanawiam nad skutecznością tego żelaza w tabletkach. Po # miałam hemoglobinę poniżej normy, miałam brać żelazo, ale bardzo mi nie służyło (mdłości, zaparcia, bóle brzucha) i na własną rękę odstawiłam po kilku dniach. Następne badania wyszły super, więc wszystko samo wróciło do normy.

A jakbym tak przy takiej dawce, jaką zażywam teraz miała hemoglobinę poniżej normy, to ja już nie wiem ile mogłoby mi pomóc

Taki mam dziś dzień na filozofowanie

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 18:27   #1116
gerda
Zadomowienie

agnyska 1 tabletka zawiera 80mg żelaza

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 18:53   #1117
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Cotus to sa półspiochy tak zwane Ja sama nie wiedziałam, że to się tak nazywa Ja kupowałam o tu http://allegro.pl/polspiochy-bezucis...629786555.html w ogóle dużo zakupów właśnie mam od tego sprzedającego bo wyszło o wiele taniej niż miaąłbym kupowac nawet w zwykłych sklepach no name. Takie półspiochy widziałam też w Pepco a z tego co pamiętam to masz gdzies niedaleko siebie więc zajrzyj przy okazji i obejrzyj sobie na żywo Ja narazie kupiłam dwa a potem zobaczymy jak się to będzie sprawdzało w trakcie

agnyska ja biorę Pharmaton matuelle i żelaza jest 193% normy czyli 27 mg

Co do lacibios femina. Ja łykam non stop. U mnie nawet ostatnio staniały bo jakiś czas były po 17 zł. teraz są po 20. Ale i tak tanio bo w niektórych aptekach nawet po 27 zł widziałam. Ale upławy mam cały czas. Natomiast bez żadnego swędzenia czy pieczenia.
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 18:54   #1118
Patiisia
Wtajemniczenie

Dziewczyny widziałyście ostatnio może no air? Martwię się co z nią, po tym co napisała
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 18:58   #1119
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ojacie, wróciłam własnie ze sklepu.
Jutro przyjeżdża mama tż. Więc mamy zamieszanie, pieczenie, szykowanie.Byliśmy kupić lodówkę i jestem padnięta.
Co gorsze dopiero dzisiaj pojechaliśmy po obrączki- mówiłam tż o tym od tygodni to on twierdził zawzięcie że jest czas, że spokojnie, że od ręki. Ja mówiłam że nie, że się czeka, że oni wysyłają do kruka itp. I miałam rację. Z braku rozmiarów pasujących na spuchnięty palec wzięliśmy dwie męskie i to bez wymarzonego brylancika, ale na szczęście tż powiedział że jak urodzę i będe miała normalne palce to kupi mi z brylancikiem Zaraz nadrabiam co spłodziłyście, ale widzę że marnie
Zazdroszcze Ci wlasnie tego latania z obraczkami i w ogole mi nic nie puchnie, wrecz przeciwnie, wszystkie buty jakie mam zrobily sie dziwnie za luźne

Cytat:
Kochana nic mi nie mów z tym zapeszaniem.
Dzisiaj postanowiłam przenieść rzeczy małego do nowej komody i co, załamałam się.Zajęłam bez problemu jedną szufladę i drugą w połowie z kombinezonikami itp.
Muszę spasować bo często jeździmy na zakupy i wydawało mi się że jakieś małe coś na każdych nie zaszkodzi a efekt jest taki że już się ledwo mieszczę w jednej szufladzie
O masakra

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tylko na chwilę wpadłam po kciuki... Brzuch mi drugi dzień regularnie twardnieje i zaczął mnie mocno boleć tak jak na okres, więc przesunęłam wizytę o kilka dni i wieczorem jadę do lekarza.

Trzymajcie kciuki proszę, bo bardzo się boję.

A do tego mam egzamin z 3 lat studiów w poniedziałek i nie mam siły, żeby się uczyć. Mam nadzieję, że jak sprawa brzucha się wyjaśni to się zbiorę. Oj niedobrze...
Trzymam mocno kciuki mi dzisiaj o 4 rano tak stwardnial ze sie wystraszylam, ale po paru min puscilo, mam nadz ze to dlatego, ze synus po prostu z jednej strony wypial dupke a z drugiej glowke

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
Fatalnie się dziś czuję przez ta zmiane pogody, na nic nie mam siły, spaaaać....
Ja dzisiaj umieralam na bol glowy, zreszta caly czas mnie trzyma, ta pogoda jest okropna

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
No dobra porobiłam fotki to wklejam może się komuś przyda Ubranka podobierałam w takie kompleciki jak mam zamiar ubierać dzidziusia. A więc:

1. 2 komplety śpiochy + kaftanik rozm. 56
2. body długi rekaw + śpiochy rozm. 56 i body rozmiar niezidentyfikowany ale sa bardzo malutkie i nie wiem czy się przydadzą
3. body kopertowe DR + pajac i body KR + pajac rozm 56
4. 2 komplety śpiochy + body kopertowe DR rozm. 62
5. 2 komplety body DR + półśpiochy rozm. 62
6. pajac + body KR rozm. 62
7. pajac + body KR rozm. 62
8. body DR + śpiochy rozm. 62 i body rozm. 74 na razie czekają na swoją kolej
9. body DR kopertowe i śpiochy rozm. 68
10. 5 par skarpetek (jednej pary nie ma na zdjęciu), 2 cienkie czapeczki po kąpieli, grubsza czapeczka na wyjścia.

I to byłoby na tyle
dobra jestes

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Obiecalam sobie ze jutro w koncu zrobie porzadki z kartonami gdzie sa ubranka dla maluszka, teraz carol i cotka daly mi motywacyjnego kopa
Stary 2011-05-27, 19:12   #1120
cotynato
Zakorzenienie

Caroline, dzięki

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Dziewczyny widziałyście ostatnio może no air? Martwię się co z nią, po tym co napisała
A co pisała?

Lula- Ja się dzisiaj mało co nie poryczałam w kruku. Mam obrączkę tymczasową,ponieważ wzięliśmy dla mnie męską oby tylko był rozmiar. Co prawda podczas noszenia nikt pewnie nie zauważy, ale ja jednak czułabym pewien dyskomfort a ta z brylancikiem to taka wymarzona. Cieniutka, złota z małym kamyczkiem i na szczęście tż powiedział, że jak urodzę i dojdę do "swojego stanu" to kupi mi taką jak chcę już w moim rozmiarze a do tego czasu ta zastępcza.
Akurat tak wyszło że podobały nam się te praktycznie najtańsze. Wszystkie inne były dla mnie okropne, tym bardziej że nie lubię złota. A te cieniutkie, takie typowe...
Dalej nie mam sukienki co najgorsze .

Wymianka.
Stary 2011-05-27, 19:18   #1121
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Caroline, dzięki

A co pisała?

Lula- Ja się dzisiaj mało co nie poryczałam w kruku. Mam obrączkę tymczasową,ponieważ wzięliśmy dla mnie męską oby tylko był rozmiar. Co prawda podczas noszenia nikt pewnie nie zauważy, ale ja jednak czułabym pewien dyskomfort a ta z brylancikiem to taka wymarzona. Cieniutka, złota z małym kamyczkiem i na szczęście tż powiedział, że jak urodzę i dojdę do "swojego stanu" to kupi mi taką jak chcę już w moim rozmiarze a do tego czasu ta zastępcza.
Akurat tak wyszło że podobały nam się te praktycznie najtańsze. Wszystkie inne były dla mnie okropne, tym bardziej że nie lubię złota. A te cieniutkie, takie typowe...
Dalej nie mam sukienki co najgorsze .
Ważne że oboje bierzecie ten ślub i ten dzien ma byc dla was najcudowniejszy, a opuchlizna zejdzie, jeszcze chwile i bedziesz miala swoja wymarzona obraczke ale Ci powiem ze ja tez nie lubie zlota jakos. A te kiecki ktore przesylalas nam? Żadnej nie wybralas w koncu?
Stary 2011-05-27, 19:28   #1122
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Ważne że oboje bierzecie ten ślub i ten dzien ma byc dla was najcudowniejszy, a opuchlizna zejdzie, jeszcze chwile i bedziesz miala swoja wymarzona obraczke ale Ci powiem ze ja tez nie lubie zlota jakos. A te kiecki ktore przesylalas nam? Żadnej nie wybralas w koncu?
No właśnie nie dojechałam do zary. Obeszłam Cubusa, h&m ( swoją drogą załamałam się jak zobaczyłam spodenki, krótkie, i lekko jak sprane za 79 zł ), orsaye i inne takie jakie były akurat tam gdzie robiliśmy zakupy i we wszystkim wyglądam strasznie Tż się nigdzie nie śpieszy, sukienkę pewnie kupimy tak jak obrączki, na ostatnią chwilę, oby było Więc ogólnie jest średnio, mam trochę żal do taty, bo to w dużej mierze przez niego tak wygląda. Trochę do tż że wszystko jest ważniejsze a obrączki, sukienka, menu nie uciekną. A to już tylko 6 dni .
Muszę sobie jakiejś makijażystki poszukać. Mam nadzieję że z tych wszystkich niepowodzeń chociaż twarz będzie jakoś wyglądała

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

A właśnie, wchodzę do was już któryś raz i dopiero teraz skojarzyłam po co.
Jestem na etapie wybierania wstępnie łóżeczka i coś kojarzę że są takie w których da się ściągnąć boczny panel tak aby łóżeczko było przystawione do łóżka rodziców.
Teraz patrzę za takim łóżeczkiem i nigdzie nie widzę, albo jakaś dziwna jestem.
Z trudem znajduję te z wyjmowanymi szczebelkami ( swoją drogą myślicie że to istotne?). Jak narazie odpuściłam sobie właśnie łóżeczko ikeowskie bo nie ma tych wszebelków ani wyciąganej ścianki (chyba?) a w sumie może to nie takie ważne? Na co będziecie/zwracacia/albo zwracałyście uwagę wybierając łózeczko?

Wymianka.
Stary 2011-05-27, 19:31   #1123
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie dojechałam do zary. Obeszłam Cubusa, h&m ( swoją drogą załamałam się jak zobaczyłam spodenki, krótkie, i lekko jak sprane za 79 zł ), orsaye i inne takie jakie były akurat tam gdzie robiliśmy zakupy i we wszystkim wyglądam strasznie Tż się nigdzie nie śpieszy, sukienkę pewnie kupimy tak jak obrączki, na ostatnią chwilę, oby było Więc ogólnie jest średnio, mam trochę żal do taty, bo to w dużej mierze przez niego tak wygląda. Trochę do tż że wszystko jest ważniejsze a obrączki, sukienka, menu nie uciekną. A to już tylko 6 dni .
Muszę sobie jakiejś makijażystki poszukać. Mam nadzieję że z tych wszystkich niepowodzeń chociaż twarz będzie jakoś wyglądała

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

A właśnie, wchodzę do was już któryś raz i dopiero teraz skojarzyłam po co.
Jestem na etapie wybierania wstępnie łóżeczka i coś kojarzę że są takie w których da się ściągnąć boczny panel tak aby łóżeczko było przystawione do łóżka rodziców.
Teraz patrzę za takim łóżeczkiem i nigdzie nie widzę, albo jakaś dziwna jestem.
Z trudem znajduję te z wyjmowanymi szczebelkami ( swoją drogą myślicie że to istotne?). Jak narazie odpuściłam sobie właśnie łóżeczko ikeowskie bo nie ma tych wszebelków ani wyciąganej ścianki (chyba?) a w sumie może to nie takie ważne? Na co będziecie/zwracacia/albo zwracałyście uwagę wybierając łózeczko?
W H&M nic nie bylo? szkoda ze do tej Zary nie dojechalas, ale tym H&M jestem w szzoku bo imi zawsze maja takie fajne te sukienki; a na all? sprawdzasz czy cos jest? chociaz teraz zostal tydz to raczej srednio mozesz zamowic, musialabys juz sama kupic zeby w razie w nie bylo obsuwy z czasem. Nie mow ze wygladasz okropnie bo napewno tak nie jest co do lozeczka-ja mam upatrzone w Ikei wlasnie ale musze tam jeszcze raz pojechac i looknac czy aby napewno bedzie dobre
Stary 2011-05-27, 19:34   #1124
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
A co pisała?
Coś że nie poznaje swojego tż, i że nigdy nie pomyślała że tak może być i że chyba będzie musiała iść do rodziców (coś takiego nie pamiętam dokładnie), i przy tym taka smutna trochę była.. A ostatnio jej tu w ogóle nie widziałam, i dlatego tak się zastanawiam co z nią..

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Lu, ładny nowy avatarek, nie poznałam Cię

Edytowane przez Patiisia
Czas edycji: 2011-05-27 o 19:35
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 19:36   #1125
KarlaM
Raczkowanie

Cytat:
Dzisiaj postanowiłam przenieść rzeczy małego do nowej komody i co, załamałam się.Zajęłam bez problemu jedną szufladę i drugą w połowie z kombinezonikami itp.
Muszę spasować bo często jeździmy na zakupy i wydawało mi się że jakieś małe coś na każdych nie zaszkodzi a efekt jest taki że już się ledwo mieszczę w jednej szufladzie
Pokazałam przed chwilką twoje zdjecie małżowi z komentarzem, że tak powinna wyglądać już nasza kolekcja... normalnie umarłam z zazdrości!!

Cytat:
Dziewczyny ja tylko na chwilę wpadłam po kciuki... Brzuch mi drugi dzień regularnie twardnieje i zaczął mnie mocno boleć tak jak na okres, więc przesunęłam wizytę o kilka dni i wieczorem jadę do lekarza.

Trzymajcie kciuki proszę, bo bardzo się boję.

A do tego mam egzamin z 3 lat studiów w poniedziałek i nie mam siły, żeby się uczyć. Mam nadzieję, że jak sprawa brzucha się wyjaśni to się zbiorę. Oj niedobrze...
Jedź jedź... miałam te same objawy i lekarz mnie trochę nastraszył. Skończy się pewnie na nospach, magnezach i Duphastonie. No i odpoczynek (to taka ładna nazwa dla czasu gdy możemy się legalnie poobijać

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
cotynato
po prostu oniemiałam jak zobaczyłąm Twoją kolekcję ubranek dziecięcych. Mój synek ma na razie: 4 pary dużo za dużych śpiochów bez rękawków i nogawek, mały zestaw klocków duplo i dużą pluszową piłkę z Ikea Czuję się jak wyrodna matka
Buuu... jest nas więcej. Wyrodne matki łączcie się! Płakać mi się chce jak zaglądam do pustej szafy mojego dziecka... ale mąż uparty - nie pozwala kupować aż nie będziemy znać płci... wizyta 10 czerwca.

TAK BTW - 11 i 12 czerwca w Warszawie na Służewcu są targi z rzeczami dla maluszków i mam. Ktoś się wybiera?
KarlaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 19:39   #1126
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
Pokazałam przed chwilką twoje zdjecie małżowi z komentarzem, że tak powinna wyglądać już nasza kolekcja... normalnie umarłam z zazdrości!!

Jedź jedź... miałam te same objawy i lekarz mnie trochę nastraszył. Skończy się pewnie na nospach, magnezach i Duphastonie. No i odpoczynek (to taka ładna nazwa dla czasu gdy możemy się legalnie poobijać

Buuu... jest nas więcej. Wyrodne matki łączcie się! Płakać mi się chce jak zaglądam do pustej szafy mojego dziecka... ale mąż uparty - nie pozwala kupować aż nie będziemy znać płci... wizyta 10 czerwca.

TAK BTW - 11 i 12 czerwca w Warszawie na Służewcu są targi z rzeczami dla maluszków i mam. Ktoś się wybiera?
Jak sie czujesz? Skurcze przeszyly?
Stary 2011-05-27, 19:47   #1127
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
A to spokojnie. Ja znam płeć od ok 8 tygodni więc miałam czas na zakupy Jak poznasz co nosisz pod serduszkiem to wtedy nas szybko nadrobisz

Wymianka.
Stary 2011-05-27, 19:52   #1128
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
ale u Ciebie w komodzie niebiesko nie da się ukryć, ze będzie mały facet!

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
A tak wszytko ok, i co najważniejsze szyjka krótka, ale twarda, uformowana i się nie skraca - jak to powiedział mój lekarz "taka już jej uroda, ze krótka"
ja tak już tradycyjnie (jakieś zboczenie ) - a jaka długość? Mówił?
Trzymam kciuki za mgr, a kiedy obrona?

lula - widze avatar na czasie

Cytat:
Na co będziecie/zwracacia/albo zwracałyście uwagę wybierając łózeczko?
wiem, ze wyjmowane szczebelki są praktycze. Siosty syn spał w takim drewnianym łóżeczku dość długo i jak umiał już chodzić to właśnie przez nie wychodził. Ja chciałam właśnie takie + z funkcją kołyski + no i sosnowe

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 19:59   #1129
lullaby_ml
Zakorzenienie

Ja nie mam nawet wozka, nie wspominajac o lozeczku i innych rzeczach.. i kto tu jest wyrodna matka?
Stary 2011-05-27, 20:06   #1130
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam nawet wozka, nie wspominajac o lozeczku i innych rzeczach.. i kto tu jest wyrodna matka?
nawet wózka? nawet łóżeczka? eee ja też nie mam! i remont pokoju ciężko idzie.... wrrr

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Caltea, archinta, no air - coś rzadko do nas zagladają mam nadzieje, że u nich wszystko ok

Stary 2011-05-27, 20:07   #1131
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

wiem, ze wyjmowane szczebelki są praktycze. Siosty syn spał w takim drewnianym łóżeczku dość długo i jak umiał już chodzić to właśnie przez nie wychodził. Ja chciałam właśnie takie + z funkcją kołyski + no i sosnowe
Nom, juz nie daje rady z tymi truskawkami wiec załączyłam sobie malego gloda
Stary 2011-05-27, 20:15   #1132
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Nom, juz nie daje rady z tymi truskawkami wiec załączyłam sobie malego gloda
sobie i nam

Stary 2011-05-27, 20:39   #1133
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

A już coś upatrzyłaś?

Wymianka.
Stary 2011-05-27, 20:41   #1134
anetika
Rozeznanie

Cytat:
Nie mówił jaka długość tylko, że wszytko ok, że twarda, zamknięta itp.
A obrona 15 czerwca... Za kciuki nie dziękuję żeby nie zapeszyć

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 20:42   #1135
danika
Zakorzenienie

Lula ma avatarka ładny, smakowity

a ja własnie włączyłam siatkówkę - liga swiatowa leci, gramy z USA a ja jestem kibic siatkarski! byłam raz na meczu ligi w spodku w katowicach, rewelacyjna atmosfera tam panuje
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 20:52   #1136
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Gratuluję dobrych wyników Właśnie zauważyłam, że obie mamy tak samo na imię, tyle samo lat (choć ja w tym roku kończę 30) i oczekujemy chłopców
No fajny zbieg okoliczności

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Tak, u mnie tez na 100% chłopak. W końcu dziewczyny beda mialy w kim wybierac. U mnie w Łodzi aktualnie na jednego mezczyzne przypadaja 4 kobiety, cos czuje, ze to sie zmienia i moj mały mezczyzna bedzie sie musial bardziej starac hihi.
Gratuluję chłopca

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
Witajcie,
widzę, że mam tak samo
ja już po wizycie, od ostatniego razu (3tygodnie temu) przytyłam 100g za to mała rośnie ma 800g (26tydzień i 3d) i ma się dobrze, nawet język nam pokazała
Super, że wizyta udana i mała rośnie zdrowo...oby tak dalej

Cytat:
Ale masz fajną już kolekcję Normalnie pozazdrościć Ja to przy Twoich zakupach wypadam marno, ojjjj marno...

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
cotynato
po prostu oniemiałam jak zobaczyłąm Twoją kolekcję ubranek dziecięcych. Mój synek ma na razie: 4 pary dużo za dużych śpiochów bez rękawków i nogawek, mały zestaw klocków duplo i dużą pluszową piłkę z Ikea Czuję się jak wyrodna matka
Wyrodną matką to chyba ja jestem, bo mam dopiero jedne bodziaki Owszem mam już upatrzony wózek i łóżeczko ale do zakupu jeszcze daleko

Tak poza tym, to na wizycie dowiedziałam się, że mam bardzo nisko łożysko jakieś 13mm od ujścia szyjki (nie jest to jeszcze łożysko przodujące ale podobno jest bardzo nisko). Nie wiem natomiast jakiej długości jest szyjka, bo lekarz nic nie mówił ale kazał za 2-3 tyg powtórzyć badanie USG i sprawdzić czy łożysko się podnosi.

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Agnyska mi lekarz przepisał żelazo i obecnie biorę Biofer ale tylko mam stosować jako suplement diety. Jego dzienne zapotrzebowanie stanowi 128%.
Właśnie zauważyłam, że jeszcze żelazo występuje w Prenatal i tam zawartość żelaza wynosi 428,6% Czyli w sumie zażywam 556,6%

Edytowane przez bruma
Czas edycji: 2011-05-27 o 20:58
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 21:04   #1137
thelilah
Zadomowienie

ale się rozpisałyście laski

ale nadrobiłam...

przede wszystkim gratuluję chłopaków!
chłopaki górą!!

Patisiia przyzwyczaisz się do chłopca, ja tez do swojego brzucha mówiłam per ona, a teraz już sobie nie wyobrażam że mogłabym mieć dziewczynkę. oswoisz się z myślą i będzie ok, zobaczysz

caroline_1988 ale kolekcja, cotynato też ładnie
a ja się pochwalę że dzisiaj zakupiłam parę spiochów i bodziaczków dla mojego mężczyzny... moje pierwsze ubrankowe zakupy, a tyle radości hehe

a lullaby_ml to chyba na złość dała takiego avatara teraz dzień w dzień jak tylko spojrzę będę leciała po truskawy

agnyska moje witaminy mają mało, "tylko" 120% dzinnego zapotrzebowania.

aiszka daj znać co z brzuchem. jak większość jestem ciekawa i trzymam kciuki, że będzie ok
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 21:16   #1138
Aiszka22
Raczkowanie

Wróciłam od lekarza. Ogromnie dziękuję za wsparcie, jesteście kochane

Ale wiadomości nie są dobre - mam krótką szyjkę 2,6cm i się skraca, pewnie przez te skurcze dostałam fenoterol i isoptin i muszę prawie cały czas leżeć i się nie stresować. Tylko jak tu się nie stresować?! I jeszcze ten egzamin i obrona.... Zwariuję

Ale jest też dobra wiadomość, wiem kto siedzi u mnie w brzuszku - na 90% chłopak Tymon mój kochany.

Aha może Wy się orientujecie - mam brać ten fenoterol 6 razy dziennie, ale w nocy też czy tylko w ciągu dnia mogę go brać? Bo nie pomyślałam o tym w gabinecie, dopiero teraz zaczęłam się zastanawiać, a lekarz nic nie mówił.

Oj się porobiło... Tak się boję, że coś się może stać.
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 21:26   #1139
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam od lekarza. Ogromnie dziękuję za wsparcie, jesteście kochane

Ale wiadomości nie są dobre - mam krótką szyjkę 2,6cm i się skraca, pewnie przez te skurcze dostałam fenoterol i isoptin i muszę prawie cały czas leżeć i się nie stresować. Tylko jak tu się nie stresować?! I jeszcze ten egzamin i obrona.... Zwariuję

Ale jest też dobra wiadomość, wiem kto siedzi u mnie w brzuszku - na 90% chłopak Tymon mój kochany.

Aha może Wy się orientujecie - mam brać ten fenoterol 6 razy dziennie, ale w nocy też czy tylko w ciągu dnia mogę go brać? Bo nie pomyślałam o tym w gabinecie, dopiero teraz zaczęłam się zastanawiać, a lekarz nic nie mówił.

Oj się porobiło... Tak się boję, że coś się może stać.
Oj to faktycznie nieciekawie.
Dziewczyny już się martwiły przy 3,3 więc nie dziwię się że się martwisz, ale na pewno będzie dobrze. Bądź dobrej myśli

I gratuluję Tymonka

Wymianka.
Stary 2011-05-27, 21:29   #1140
thelilah
Zadomowienie

Aiszka22 gratuluję chłopaka

co do tabletek to nie pomogę, bo nie wiem, ale widzisz dobrze że poszłaś do lekarza, teraz jesteś spokojniejsza i nie martw się, uważaj na siebie i oszczędzaj się. zdrowie Tymonka najwazniejsze
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości