|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
No ja juz po ktg i po badaniu i oczywiscie
W niedziele znowu mam sie pojawic na kontrole jak nic sie nie ruszy, mam nadzieje ze jakas inna babka bedzie mnie badala, bo ta dzisiaj to jakos taka malo delikatna byla, ze pozniej ledwo co chodzilam. No ale na pocieszenie tż zafundowal moja ulubioną pizze, a na deserek truskawy ze smietaną byly
|
|
|
|
#3662 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201
wyspałam się, teraz pada i chyba sobie zrobię kawę z bitą śmietaną
Grazin no widzisz jak Ci ładnie to wychodzi a nie boisz się spać z Sebą w łóżku w nocy ? ja bym sie chyba bała, że dziecko przygniotę albo jakąś inną krzywdę wyrządzę SiLLee gratulacje ![]() Paulizia co za patent z tym masłem ![]() mam ochotę na coś pysznego, tylko nie wiem na co ?
|
#3663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po druggie chce zeby czasem tz go nakarmił bo mi dzisiaj marudził i smutno mu było ze on małego nie moze uspokoic bo cyca nie ma ![]() lezki mu pociekły ![]() no mam poczekalnie i odchowalnie otwarta a mały spi i je ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
spi sie jakos tak czujnie i nie prtzygniecie sie
|
|
#3664 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bede musiała dzis po karmieniu wykapac zobaczymy jaki bedzie tego efekt ![]() obawiam sie ze kiepski
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to widok musi być !!! super !!!! A Gabrycha śpi, byłam pohałasować w pokoju ale nie podziałało ![]() chyba trzeba pobudkę zrobić
|
|
|
|
|
#3667 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Jak nie zapomnę to zrobię dziś fotkę jak karmi i pokażę Pomaga mamie U nas hałasy też dzieciakom nie przeszkadzają, mogą spać nawet jakby ktoś mlotem pneumatycznym jechał za ściana |
|
|
|
|
#3668 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć widzę, że i tak śpi czujniej niż Zosiadziewczyny wykąpane i położone do łóżeczek ... misja zasypianie - rozpoczęta
|
|
|
|
|
#3670 |
|
Zadomowienie
|
Kochana ja coś czuję, że ty też z tych, które bierze z zaskoczenia..
i pewnie "z impetem" wyprzedzisz nas niecierpliwie oczekujące ![]() |
|
|
|
#3671 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
daissy gratuluje kochana!!!!!! jak pieknie poszedl Ci ten porod ![]() kolejnym mamusiom tez gratuluje, choc nie pamietam nickow ![]() ja jak wiecie nie urodzilam...bylam okropnie wsciekla, ale juz mi przeszlo, tlumacze sobie ze lekarze chyba wiedza co robia i chca dla dziecka jak najlepiej. Moze w brzuchu jeszcze urosnie? zobaczymy w srode lub czwartek na usg. Obym nie musiala lezec do terminu... chcialabym miec juz Darie przy sobie,ale niech jeszcze podrosnie. Dzis dostane ostatnia dawke na rozwoj płuc malej i zostanie mi dalej ktg i liczenie ruchow, nie lubie jak sie nic nie dzieje ktg zawsze super, ruchy malej idealnie, ale lekarze czekaja w razie gdyby cos zlego sie dzialo to od razu beda ciac. Nie pozostaje nic innego jak czekac. Dziekuje za kciuki
|
#3672 |
|
Wtajemniczenie
|
byli u mnie rodzice i łeb mi pęka. do małego pokoju mam dwie komody, dwie witryny, słupek i komodę niską. nie ma tego jak pomieścić
dziś nawet nie chcę rodzic właśnie przez to. ech w dodatku TŻ wraca z pracy po 22, rano musi wstać do szkoły, po szkole od razu 18stka kuzynki i jeszcze uczyć się musi na niedzielę i kiedy to poustawiać i poprzenosić ? obym tylko rodzic nie zaczęła, bo oszaleję........
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-05-27 o 21:21 |
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
JanuszAgnieszka dobrze, ze już się nie denerwujesz
![]() the_sania Jesteś kwiatem LOTOSU ![]() tata pewnie chciał dobrze, im więcej tym lepiej ![]() możesz mi przesłać jakiś mebelek, mi się przyda bo Gabrycha ma tylko jedną komódkę ![]() (choć w sumie to też nie mam gdzie postawić) dobranoc |
|
|
|
#3674 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale tutaj cichutko....
na porodówki dziewczyny ....rozpakowywac się
|
|
#3675 |
|
Zadomowienie
|
Ech, u nas prąd wyłączyli. Zamierzałam jeszcze trochę posprzątać, ale chyba to poczeka do jutra (o ile nie wyląduję dziś na porodówce)
![]() Spałam w ciągu dnia i teraz za bardzo mi się nie chce. Więc chyba w końcu poukładam ciuszki małej w szafce. A jutro koniecznie torbę spakuję, żeby znów nie lecieć na wariata tak jak ostatnio... Tak więc dobrej nocy!! |
|
|
|
#3676 |
|
Moderatoreska
|
Dobranoc
|
|
|
|
#3677 |
|
Zadomowienie
|
SiLLee, gratulacje dla Ciebie i córci!!!
Amarcia, też ostatnio mam straszną ochotę na piwko, nawet zakupiłam jakieś 0% i czeka na mega chcicę ![]() Eve1603, mamy ten sam termin porodu, ciekawe na kiedy Ci ustalą cc. Ja tam mam zamiar dotrwać do terminu, ewentualnie tydzień przed mogłoby już coś się dziać ![]() Aniutka_85, straszne to czekanie, do tego jeszcze pewności nie masz czy Cię przyjmą!!! by się coś samo ruszyło.Mimbi, jak tam Michasia katarek nadal się utrzymuje, czy może to tylko takie jednorazowe glutki? Lolka, dobra teoria z tym parciem na poród, ja parcie mam, ale w terminie, ewentualnie kilka dni przed ![]() Dorkabl, ja obcinałam paznokcie Mai nożyczkami (zaokrąglonymi), dopiero od niedawna używam cążek i do paznokci u nóg małej. Paulizia, termin mam na 17 czerwca, także jeszcze trochę czasu teoretycznie mam. Córkę urodziłam 3 dni przed terminem, więc wymyśliłam sobie teorię, że drugie będzie podobnie, nie za wcześnie i nie za późno, tym bardziej, że ja w lesie ze wszystkim prawie. Ta opowieść hinduski nieziemska, ale się usmiałam ![]() the_sania, do wtorku już niedaleko. Będziesz mieć czas na wymyślanie ustawień mebli . Nie martw się, jakoś to ułożycie, a jeśli nawet złapie Cię teraz, to rodzice Tż na pewno pomogą wszystko zorganizować pod Twoją nieobecność. Grazin, musisz mieć sporo tego mleka, że tak Ci ładnie schodzi. Nie wiem od czego to zależy, ja niby mleko przy córce miałam bo się najadała i karmiłam długo, ale z odciąganiem było strasznie ciężko. Eweska, Ty jesteś po prostu dobry organizator wszystkiego. Dobrze, że masz taki charakter, dzięki temu dajesz sobie pewnie doskonale sama radę. Podziwiam Cię. JanuszAgnieszka, strasznie to denerwujące co Ci lekarze wyprawiają, raz mówią tak raz tak. Pewnie wiedzą co robią, tylko nie potrzebnie pewnie Cię denerwują ciągłymi zmianami. Trzymam kciuki za Was dziewczyny, i życzę cierpliwości Zytus, to i tak masz dość często kontrolę, dziś i kolejna w niedziele, trzymam kciuki by niedziela była jak coś ta ostatnią. Wy narzekacie na kręgosłupy, a ja nie wyrabiam, tak mnie skóra boli i piecze pod piersiami, nie wiem co mam z tym robić, smarowanie nie pomaga. I do tego wieczna zgaga;( Edytowane przez 82anusia Czas edycji: 2011-05-27 o 22:47 |
|
|
|
#3678 |
|
Zadomowienie
|
A ja dostałam wiadomość od Moniki z numerkami
![]() ![]() Monika21121984 urodziła dziś Stasia ![]() Po tygodniowym pobycie w szpitalu i dwóch oksy które nie pomogły Monika urodziła przez CC. Pisze, że jest padnięta, ale szcześliwa, Synek przyszedł na świat o 11:30 i jest podobny do męża Moniki ![]() A więc Monia serdeczne gratulacje dla was i życzenia zdrówka! Super, że poród juz za Tobą i synuś wreszcie na świecie |
|
|
|
#3679 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogromne Gratulacje..No doczekała sie w końcu!!!
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-05-27 o 23:25 |
|
|
|
#3680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a co do nakladek avent ma uniwersalne tylko dzieki nim moglam karmic dluzej niz 5 dni
|
||
|
|
|
#3681 |
|
Wtajemniczenie
|
Monika nareszcie!!!!! Gratulacje i czekamy na fotki Stasia
![]() Lolcia ja wierze! Wieeeerze... tylko 4 czerwca mi pozostal. To jedyne w co wierze ![]() Klaterina no hinduska mi dzisaj w sklepie gadala, ze jej mama wypijala roztopione maslo na poslizg I podobno dzieci sie rodzily... ja nie smiem probowac, bo pewnie i tak wszystko... ![]() Saniu no wiec jak rodzice zmontowali Wam taki gratis to moze wezma te dodatkowe meble do siebie do domu? Zytus a w razie czego kiedy masz sie w szpitalu zglosic?82anusia ja tez mam zgage... pod koniec jest jeszcze gorzej ![]() Nadrobilam i ide spac! Dobranoc
|
#3682 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A mnie coś znowu boli... Nie wiem, czy się zaczyna, czy to powtórka z niewyjaśnionych bóli zeszłotygodniowych... Na razie siedzę cicho, bo skurczy brak... Gdyby się coś rozkręciło, to dam znać... I dalej tu tak cicho... żadna nie dotrzyma mi towarzystwa w bólach. Już mnie zaczynają irytować. Idę sprzątać dalej... Może coś ruszy Edytowane przez Weredka Czas edycji: 2011-05-28 o 06:45 |
|
|
|
|
#3683 |
|
Zadomowienie
|
Cześć od dwóch dni mam kłucia i częste bóle brzucha, coś mi się wydaje że poród tuż tuż. Chciałabym jeszcze tydzień wytrzymać ale jak będzie kto to wie.
Monika z numerkami ogromne gratulacjeSiLLee ogromne gratulacje Dużo zdrówka dla nowych dzidziusiów.
|
#3684 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry brzuchatki i mamusie rozpakowane
![]() i proszę jakie wieści z rana Monika21121984 gratulacje ![]() Weredka od której Ty sprzątasz ? bo na nogach jesteś od samego świtu śniadanie zjadłam, nawet byłam w sklepie już po kilka rzeczy, ale czeka mnie jeszcze większa wyprawa żeby zaopatrzyć lodówkę na dłużej. teraz kawa i trzeba jakoś zagospodarować sobotę.
|
#3685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3686 |
|
Zadomowienie
|
Weredka no to trzymamy
![]() Do terminu zostało mi równo 14 dni. Dziś zaczynamy 39TC.
Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-05-28 o 08:07 |
|
|
|
#3687 |
|
Zadomowienie
|
mamaoptymistka gratulacje za kolejny tydzień
![]() weredko no to trzymamy niech się akcja rozkręci porządnie przespałam całą noc, wiem że padało i to całkiem nieźle, ale teraz jest za to rewelacyjne rześkie powietrze. Chyba zaraz zacznę prasować, bo się uzbierało trochę
|
#3688 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() dziś zapowiada się dzień w domu pogoda brzydka. Wyspałam się dzisiaj nawet, jak zwykle pobudka o 2 i o 5, lubię taką regularność, choć lepiej by było gdyby tylko raz wstawali :P |
||
|
|
|
#3689 |
|
Zadomowienie
|
gratulacje dla kolejnych mamusiek
![]() eweska ty masz 2 pobudki,a moja dzis wymyslila ze wstaje co 1,5 godz, wypija polowe dawki i spi znowu 1,5 godz.. cwaniak maly, po co sie ma ajesc jak moze sie obudzic poplakac a mama na zawolanie da butle... cwaniara.. hehe |
|
|
|
#3690 |
|
Moderatoreska
|
U mnie z reguły wypijają wszystko czyli 90ml mm na noc i w nocy a rano cycor wchodzi w grę, później znowu butla i cycor i tak na zmianę :P Czasami nie wypijają 90ml ale i tak śpią i budza się regularnie. Przynajmniej się wysypiam bo inaczej chodziłabym jak zombi :P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.

a nie boisz się spać z Sebą w łóżku w nocy ? ja bym sie chyba bała, że dziecko przygniotę albo jakąś inną krzywdę wyrządzę 

nie ma norm jedzeniowych, jakbyś wszystko miała w piersi to nawet nie wiedziałabyś ile Sebuś zjadł .... dzidzia je tyle ile chce - bo mlekiem matki nie da się przekarmić, bo jest lekkostrawne 

nie mam tak dużo pokarmu .... mimo że Gabi często wisi na cycku ...
Czekamy na Ciebie fasolko

by się coś samo ruszyło.
a w razie czego kiedy masz sie w szpitalu zglosic?