Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-26, 21:47   #4201
Blanszor
Rozeznanie

Unhappy Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Cześć Dziewczyny
byłam na USG i już nie wiem co myśleć.
Półtora tygodnia temu beta była 16 000 a dziś na USG był tylko pęcherzyk ciążowy 21.5 mm. Według lekarza 5 tc. Według bety w zeszłym tygodniu był 6 tc. Chyba znowu się nie udało
Pozytywny test ciążowy wyszedł mi 4 maja.
Trafiłam na jakiegoś lekarza buca - nic nie chciał mi wyjaśnić, pokazał tylko palcem coś, co może być zarodkiem. Nie zmierzył go. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć.
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 21:57   #4202
sas
Wtajemniczenie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymam za was wszystkie kciuki i caly czas o was mysle.
Przesylam fluidki
U mnie juz ciaze widac i boje sie ze mam wiecej niz 1 sztuke w srodku
kochana super moze będzie podwójne szczęście

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Półtora tygodnia temu beta była 16 000 a dziś na USG był tylko pęcherzyk ciążowy 21.5 mm. Według lekarza 5 tc. Według bety w zeszłym tygodniu był 6 tc. Chyba znowu się nie udało
Trafiłam na jakiegoś lekarza buca - nic nie chciał mi wyjaśnić, pokazał tylko palcem coś, co może być zarodkiem. Nie zmierzył go. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć.
spokojnie słonce, przede wszystkim nie mozesz sie nakręcac w negatywny sposob...znajdz lepszego lekarza, ktory cie dobrze zbada i wszystko wytlumaczy, skoro tem jest takim bucem to nie wiadomo jak wykonal Ci te badania i wogole... glowa do gory
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 22:10   #4203
Hatti
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Cytat:
A jak myslicie czy to mozliwe ze zaszlam w ciaze w tamtym cyklu mimo ze mialam @? Bo test pozytywny byl juz 22 dc ( gdy mam 28-33dniowe) w tym miesiacu a teraz mam brzuch jak w 4.miesiacu...
Tu wstawilam zdj klik
hm,pewnie moglo sie tak zdarzyc,niestety zdjecie mi sie nie otwiera

Cytat:
Cześć Dziewczyny
sas dobrze radzi-zmien lekarza koniecznie.kochana nie jestem dobra w pocieszaniu,ale mysle,ze za wczesnie na takie podejrzenia.trzymaj sie cieplo i badz dobrej mysli!
Stary 2011-05-26, 22:13   #4204
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
A jak myslicie czy to mozliwe ze zaszlam w ciaze w tamtym cyklu mimo ze mialam @? Bo test pozytywny byl juz 22 dc ( gdy mam 28-33dniowe) w tym miesiacu a teraz mam brzuch jak w 4.miesiacu...
Tu wstawilam zdj klik
wow, no widac widac ale w drugiej ciazy o wiele szybciej widac - moja szefowa teraz zaszla i jest cos kolo 7-8 tc i tez brzuszek juz widoczny ( a to jej 4 ciaza juz)

No wlasnie nie wiem czy mi test pokazal rzeczywiscie owulacje - niestety nie mierze temperatury, ale jesli teraz sie nie udalo to zaczne ja mierzyc i bede sprawdzac co z czym sie pokrywa
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 22:15   #4205
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Przesylam fluidki

Oho Myślę że u lekarza wszystko się wyjaśni, może rzeczywiście zaszłaś w poprzednim cyklu @ już w ciąży przecież się zdarza

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
tak tak dziewczyny macie racje dbam o zdrowko i mam jakas mala nadzieje..ze kiedys sie uda zobaczymy cio i jak
dziewczyny a jak jest owulka to musi byc plamienie??
Ja mam cykle bezowulacyjne i od dawien dawna w czasie gdy miała być owulka miałam plamienia....

Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 23:11   #4206
Brawurka84
Raczkowanie

Agamili,twix to podwójne szczęście ja też marzę o dwójce
p.s robiłaś test tak wcześnie z ciekawości,czy może miałaś jakieś szczególne objawy?
jak tak to napisz jakie
Brawurka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 07:06   #4207
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Witaj. Ja bym oznaczyła wyższe temp. już w 13 dc. Faza wyższych temp zaczyna się od pierwszego dnia wyższej temperatury niż 6 ją poprzedzających.
Stary 2011-05-27, 10:15   #4208
AgaMili
BAN stały

Blanszor trzymam kciuki za was i szybko lec do innego lekarza zeby sie nie denerwowac juz
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 10:46   #4209
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Kiedyś gdzieś mi przemknęło przed oczami, że może być tak, że jedna z temperatur wyższych będzie poniżej poziomu +0,2 stopnia. Szczerze mówiąc nie wiem, gdzie to czytałam. Potem próbowałam to znaleźć, ale mi się nie udało.
Kaskaderka mogłaby wiedzieć...

Co do mojej wizyty w sklepie z używaną odzieżą, to nic nie udało mi się kupić :/ Ale widziałam śliczną sukieneczkę dla kilkumiesięcznej dziewczynki No i prawie w ogóle tam nie śmierdziało!!! Pewnie jeszcze się tam kiedyś przejdę
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 11:19   #4210
spioszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Senioritka27 Pokaż wiadomość
Masz racje!! teraz nam sie uda!! Z resztą nam wszystkim !!!
W sumie uwielbiam sie starać o fasolke sama przyjemnosc

Czy któraś z Was korzystała z testów owulacyjnych i pomogło?

Pozdrawiam Was jesteście kochane
Ja stosuje,tylko,ze jest to test "digital" ktory pokazuje tylko jeden najwyzszy skok Lh, po ktorym wiadomo,ze w ciagu 24-36 godzin nastapi owulacja. Innych nie stosowalam,bo nie mialabym cierpliwosci do odgadywania tych kresek,ktora to ciemniejsza itd. Bardzo polecam, pod wzgledem latwosci w uzyciu, bo jak wiadomo w ciaze mi nie pomogl zajsc (jeszcze...) Zalaczam link:
http://www.clearblue.com/uk/new-clea...ation-test.php

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 11:35   #4211
Hatti
Rozeznanie

hej spioszko,kupilas ten test z boots'ie czy na ebay?chcialam ta wersje 7 sztuk(sa i po 20 w zestawie),ale nie wiem czy jest sens sie do apt wybierac
Stary 2011-05-27, 11:43   #4212
ziebulka
Raczkowanie

Cytat:
Przesylam fluidki
ha czyżby dwupak!! a to by było

Cytat:
Cześć Dziewczyny
spokojnie. Akurat trafiłaś na lekarza idiotę. Myślę że gdyby było źle to by powiedział a tak to standardowo popatrzył nic dziwnego nie było to poburczał a ty niepotrzebnie dorabiasz całą teorie spiskową i się biedna zamartwiasz. Zmień lekarza, żebyś była spokojna przez te 9 miesięcy, to przecież najważniejsze dla maluszka.

Ja dziś po robocie lecę na pierwszą serie badań, zrobię sobie Lh, Fsh i estradiol bo to już 3 dc a w poniedziałek dodatkowo sprawdzę Tsh fT3 fT4i prolaktynę (+ z obciążeniem)- to się moja gin zdziwi jak przyjdę z wynikami, bo to wszystko z mojej inicjatywy. A co ! trzeba w końcu wziąć sprawy w swoje ręce bo inaczej się nie doczekam upragnionej ciąży.

Miłego dnia życzę
24.11.2012 - IUI nr 3

18.04.2013 transfer-4A i 4B ->11dpt @
ziebulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 11:58   #4213
Hatti
Rozeznanie

tak trzymac ziebulka
jak najbardziej jestem za atakiem na doktorka
btw cudny ten Twoj filmik w podp.Fajna z Was para!
i przypomnialam sobie stare dobre czasy koncertowe..ech..
Stary 2011-05-27, 12:41   #4214
spioszka
Raczkowanie

[QUOTE=Hatti;27149625]hej spioszko,kupilas ten test z boots'ie czy na ebay?chcialam ta wersje 7 sztuk(sa i po 20 w zestawie),ale nie wiem czy jest sens sie do apt wybierac[/QUOTE

Hej! Kupilam na Amazonie,bo jest najtaniej.
W Bootsie dosc drogo to wychodzilo

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Powiem Ci szczerze,ze ja kupilam 20-tke i starczyly mi na az 3 cykle. Oczywiscie nie uzywalam ich,tak jak jest napisane w ulotce tylko zaczynam testowac srednio 5 dni przed owulka czyli od okolo 10dc. Jest do dobry sposob jak masz w miare regularne cykle. (moje akurat 29-32 dniowe)

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 13:26   #4215
Senioritka27
Przyczajenie

[QUOTE=Hatti;27142666]pewnie,ze sie uda !
ja testow nie stosowalam,ale zastanawiam sie nad zakupem
/emigra,ale Tobie dziwnie ta owulke pokazal test jednak /

Tez zaczne walczyc

spioszka
Ja stosuje,tylko,ze jest to test "digital" ktory pokazuje tylko jeden najwyzszy skok Lh, po ktorym wiadomo,ze w ciagu 24-36 godzin nastapi owulacja. Innych nie stosowalam,bo nie mialabym cierpliwosci do odgadywania tych kresek,ktora to ciemniejsza itd. Bardzo polecam, pod wzgledem latwosci w uzyciu, bo jak wiadomo w ciaze mi nie pomogl zajsc (jeszcze...) Zalaczam link:
http://www.clearblue.com/uk/new-clea...ation-test.php

dziekuje bede musiala wyprobowac!! Kiedys sie uda .Na kazda z nas przyjdzie pora. Jak sie nie chce to sie ma, gorzej jak sie chce a sie nie ma ;/

emigra Ja stosowalam w tym cyklu i bylo tak :

cykle 32 dniowe
8 dc - czulam dziwnie podbrzusze, jak na owu wiec zrobilam test choc to stanowczo za wczesnie - II kreski, pojechalam do polski, testow zapomnialam
12 dc kolejny test - negatywny
16 dc, 17 dc, 19 dc - negatywne
21 dc i 22 dc - pozytywne, przy czym innych objawow owu brak - zero sluzu plodnego, zero klucia jajnikow, sluz mialam bialy i gesty
27 dc i 28 dc - pozytywy, objawow owu nadal bylo brak, suchosc, brak tkliwosci, bolu sutkow - nic.

Wiec generalnie u mnie nic nie wyjasnily te testy, z reszta ten cykl mi sie tak poprzestawial, ze sie polapac sama nie potrafie. Zobaczymy w nastepnym.

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

acha, krechy byly rowno zabarwione w kazdym pozytywnym tescie

to na serio dziwne! ale mi sie wydaje ze jak ja mam owulke tez mam sucho, wiec nie wiem o co juz chodzi. Na razie badalam tylko szyjke wiec wiedzialam keidy jest otwarta i niby powinnam byc plodna ale to wszystko chyba powoli mnie przerasta.
Senioritka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 15:04   #4216
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Senioritka27 Pokaż wiadomość
to na serio dziwne! ale mi sie wydaje ze jak ja mam owulke tez mam sucho, wiec nie wiem o co juz chodzi. Na razie badalam tylko szyjke wiec wiedzialam keidy jest otwarta i niby powinnam byc plodna ale to wszystko chyba powoli mnie przerasta.
Ja zwykle odczuwalam owulacje - poprzedzaly ja u mnie klucia jajnikow i ciagniecie podbrzusza, mialam zawsze plodny sluz w tym okresie, ale od kiedy zaczelismy starania to cykl mi sie tak popapral ze szkoda slow .... w tym cyklu w ogole nie czulam zebym miala owulacje, nie zauwazylam plodnego sluzu ani nic. Masakra. No ale juz sie tym nie przejmuje, bedzie co ma byc. Wkurza mnie tylko fakt, ze te tetsy owu nic mi nie wyjasnily
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 09:26   #4217
DolinaNocy
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny
Na początek AgaMili gratuluję super wiadomość a wyczytałam, że może i podwójnie super to już wogóle
Witam też nowe staraczki i życzę szybkiego zafasolkowania
Ja od tego miesiąca mierzę temperaturkę. Jednak mierzę tylko do piknięcia, a widziałam, że radzice jednak dłużej (5min) więc nie wiem czy te moje wyniki są prawidłowe. Od przyszłego zacznę już jak wy mierzyć po 5 min. W sumie to nie wiem do końca jak to ma wyglądać poza tym, że ma być skok, ale nawet nie wiem czy to co u mnie można już za takowy uznać spójrzcie może wy swoim zgrabnym okiem i powiedzcie czy to wygląda tak jak powinno
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg npr.jpg (71,8 KB, 32 załadowań)

Edytowane przez DolinaNocy
Czas edycji: 2011-05-28 o 09:31
DolinaNocy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 10:50   #4218
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez DolinaNocy Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Na początek AgaMili gratuluję super wiadomość a wyczytałam, że może i podwójnie super to już wogóle
Ja od tego miesiąca mierzę temperaturkę. Jednak mierzę tylko do piknięcia, a widziałam, że radzice jednak dłużej (5min) więc nie wiem czy te moje wyniki są prawidłowe. Od przyszłego zacznę już jak wy mierzyć po 5 min. W sumie to nie wiem do końca jak to ma wyglądać poza tym, że ma być skok, ale nawet nie wiem czy to co u mnie można już za takowy uznać spójrzcie może wy swoim zgrabnym okiem i powiedzcie czy to wygląda tak jak powinno
Skoku jeszcze nie miałaś. Rożnica z tego co ja dojrzałam na wykresie jest ok 0.15 a musi być 0,2. Może tak być, że jutro będzie skok. Ja też wcześniej mierzyłam do piknięcia, ale nie jest to wielka różnica, w połowie zaczęłam mierzyć 5 min. Jest ten plus, że pomiary są dokładniejsze. To są różnice. Od 0.02-0.05. Ja jestem na skarbku, więc jak podasz mi swój nick, to będę do Ciebie zaglądać.

A tak w ogóle to od wczoraj zaczęliśmy III cykl starań. Po raz drugi się nie udało, ale prowadzę wykresy i wiem, że mój organizm ma problem z utrzymaniem ciałka żółtego małpa przyszła 11 dnia planowanej fazy luteralnej. Jak małpa sobie pójdzie to idę do lekarza po leki i próbujemy z lekami. I mam nadzieję, że wtedy się uda.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015

Edytowane przez ninagg
Czas edycji: 2011-05-28 o 10:56
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 12:21   #4219
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Przesylam fluidki
anie bylas na usg ? sprawdzic czy ciaza jest ok ?w sensie serce i czy jest na "swoim"miejscu ?

ale zd rugiej strony podobno druga ciaza szybciej "wypycha" i szybciej czuc ruchy dziecka

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Cześć Dziewczyny
skok masz ładny wiec teoretycznie owulacja juz jest lub byla- ostanio na necie wycztalam ze jak jest skok tempki to dzien przed ,dzien w kotrym jest skok i dzien po jest pwulacja te dni sa najbardziej płodne, ale jak pisze to zaczyane na necie ;] a jak sluz i polozenie szyjki ?

ja zachecam do glebszych obserwacji ze wzgledu wlasnie na to ze szyjka sluz i tempka daja najwieksza pewnosc choc nie zawsze;] bo u mnie na wykresie (w podpisie) wydawalo sie ze owulacje mialam wczesniej,ale testy owulacyjne nic nie poakzywaly , a jak juz mialam po to testy owulacyjne poakzaly 2 krechy no i tempka oraz sluz znow skoczyly

PS - ja tez mierze tempke do pikniecie od 3 cykli, a przed pierwsza ciaza to tez mierzylam do pierwszego pikniecia

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2011-05-28 o 12:29
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 13:12   #4220
DolinaNocy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Skoku jeszcze nie miałaś. Rożnica z tego co ja dojrzałam na wykresie jest ok 0.15 a musi być 0,2. Może tak być, że jutro będzie skok. Ja też wcześniej mierzyłam do piknięcia, ale nie jest to wielka różnica, w połowie zaczęłam mierzyć 5 min. Jest ten plus, że pomiary są dokładniejsze. To są różnice. Od 0.02-0.05. Ja jestem na skarbku, więc jak podasz mi swój nick, to będę do Ciebie zaglądać.

A tak w ogóle to od wczoraj zaczęliśmy III cykl starań. Po raz drugi się nie udało, ale prowadzę wykresy i wiem, że mój organizm ma problem z utrzymaniem ciałka żółtego małpa przyszła 11 dnia planowanej fazy luteralnej. Jak małpa sobie pójdzie to idę do lekarza po leki i próbujemy z lekami. I mam nadzieję, że wtedy się uda.
Na skarbmamy mam taki sam jak tutaj czyli DolinaNocy. A z tą fazą luteralną to już wogóle nie wiem o co chodzi :|

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość

skok masz ładny wiec teoretycznie owulacja juz jest lub byla- ostanio na necie wycztalam ze jak jest skok tempki to dzien przed ,dzien w kotrym jest skok i dzien po jest pwulacja te dni sa najbardziej płodne, ale jak pisze to zaczyane na necie ;] a jak sluz i polozenie szyjki ?

ja zachecam do glebszych obserwacji ze wzgledu wlasnie na to ze szyjka sluz i tempka daja najwieksza pewnosc choc nie zawsze;] bo u mnie na wykresie (w podpisie) wydawalo sie ze owulacje mialam wczesniej,ale testy owulacyjne nic nie poakzywaly , a jak juz mialam po to testy owulacyjne poakzaly 2 krechy no i tempka oraz sluz znow skoczyly

PS - ja tez mierze tempke do pikniecie od 3 cykli, a przed pierwsza ciaza to tez mierzylam do pierwszego pikniecia
No właśnie nie zauważyłam żeby śluz był płodny, ale to dopiero moja pierwsza obserwacja więc może nie do końca dobrze rozróżniam. A co do szyjki to wydaje mi się otwarta i średnio nisko.

Ciekawe czy "coś" z tego wyjdzie
Stary 2011-05-28, 18:12   #4221
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
anie bylas na usg ? sprawdzic czy ciaza jest ok ?w sensie serce i czy jest na "swoim"miejscu ?
Juz nie raz o tym pisalam, mieszkam w Anglii, pierwsze usg jest w 12.-13 tygodniu. Ide do polskiego ginekologa prywatnie w piatek . Chce tylko zobaczyc serduszko i zostac zbadana czy nie zadnej infekcji i reszte wg angielskiego NHS bo nie stac mnie 100 funtow za wizyte u ginekologa. W I ciazy chodzilam na NHS i ciaza byla bezproblemowa.
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 20:08   #4222
sas
Wtajemniczenie

hej dziewczyny
jestem padnieta ale dam rade jeszcze troche naskrobac
widze, ze bacznie obserwujecie swoj organizm... ja jakos nie wzielam sie za to, a moze powinnam??? hm... nio coz za pierwszym razem sie nie udalo..zobaczymy jak bedzie dalej...
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 15:51   #4223
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Przesylam fluidki
Gratulacje!

Dawno mnie tu nie było, chyba nikt inny nie chwalił się pozytywną wiadomością?

U mnie 3. cykl starań, działamy
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 22:55   #4224
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Juz nie raz o tym pisalam, mieszkam w Anglii, pierwsze usg jest w 12.-13 tygodniu. Ide do polskiego ginekologa prywatnie w piatek . Chce tylko zobaczyc serduszko i zostac zbadana czy nie zadnej infekcji i reszte wg angielskiego NHS bo nie stac mnie 100 funtow za wizyte u ginekologa. W I ciazy chodzilam na NHS i ciaza byla bezproblemowa.
przepraszam - ja rzadko tu zagladam z braku czasu ....... trzymam kcpuki zeby bylo wszytsko ok ;]

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 22:58   #4225
Tusia_90
Raczkowanie

hej Kobitki. 2tyg nie miałam internetu i jeszcze wszystkiego nie ogarniam. Od godziny nadrabiam zaległości... wraz z Tż zawiesiliśmy starania o Maleństwo strasznie mi smutno z tego powodu, ale... Od września będę miała umowę o prace i nie mogę sobie teraz pozwolić na Dziecko. Tym bardziej, że mój Tż jako alpinista przemysłowy ma umowę zlecenie...Dobrze by było gdyby jedno z nas miało prace z normalną umową. Finanse też nam się troche posypały :/Najbardziej mnie irytuje to, że to nie my wpadliśmy w tarapaty finansowe, tylko moja teściowa, ale mieszkamy w jedym domu i (mimo osobnego wejścia, liczników i wszystkiego poza adresem) my utrzymujemy dom. wrrr... zamiast odkładać pieniądze na naszą i naszych dzieci przyszłość utrzymujemy teściową...mam ochotę krzyczeć.
Starania przekładamy na wiosnę 2012, o ile po drodze znów coś sie nie posypie...
Tusia_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 05:36   #4226
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Tusia_90 Pokaż wiadomość
hej Kobitki. 2tyg nie miałam internetu i jeszcze wszystkiego nie ogarniam. Od godziny nadrabiam zaległości... wraz z Tż zawiesiliśmy starania o Maleństwo strasznie mi smutno z tego powodu, ale... Od września będę miała umowę o prace i nie mogę sobie teraz pozwolić na Dziecko. Tym bardziej, że mój Tż jako alpinista przemysłowy ma umowę zlecenie...Dobrze by było gdyby jedno z nas miało prace z normalną umową. Finanse też nam się troche posypały :/Najbardziej mnie irytuje to, że to nie my wpadliśmy w tarapaty finansowe, tylko moja teściowa, ale mieszkamy w jedym domu i (mimo osobnego wejścia, liczników i wszystkiego poza adresem) my utrzymujemy dom. wrrr... zamiast odkładać pieniądze na naszą i naszych dzieci przyszłość utrzymujemy teściową...mam ochotę krzyczeć.
Starania przekładamy na wiosnę 2012, o ile po drodze znów coś sie nie posypie...
Jeśli, nam się nie uda w tym bądź w następnym cyklu, to też przekładamy starania na marzec-kwiecień 2012. To całkiem możliwe, że się spotkamy w nowym wątku.
A co do teściowej, to mamy podobną sytuację tyle, że my mieszkamy w osobnych mieszkaniach i ją utrzymujemy, bo ona szasta pieniędzmi na lewo i prawo. Teraz to jeszcze jest ok, bo rachunkami dzielimy się z szwagrem. A jak mieszkaliśmy razem z nią, to my wszystko opłacić, kupić dla niej też jedzenie, a mało tego pieniądze jeszcze ciągnęła. A pół swojej wypłaty przepalała:/ Mieliśmy jej dość i się wyprowadziliśmy, i teraz pomimo tego, że wynajmujemy to o wiele lepiej wychodzi nam oszczędzanie. Płacimy połowę rachunków i nas więcej nie obchodzi.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 07:16   #4227
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Współczuję. Szkoda, że Wasze szczęście zależy od tylu czynników i od teściowej. Ja na szczeście mam mało toksycznych rodzicow i teściów i oni sami bardzo chetnie nam pomagają. Ale też nie wtrącają się tak po wscibsku.
Stary 2011-05-30, 08:13   #4228
Farina
Raczkowanie

Hejka wszyskim ja jakoś ostatnio mało się udzielałam. Ale musze chyba odpocząć i się wyłączyć na troszkę . Bo tak się nakręcam na tym forum i robię sobie zbędne nadzieje. Pod koniec czerwca wybywam na tydzień nad morze i mam nadzieję, że trochę wyluzyję wkońcu. Mam nadzieję, że się nie obrazicie, jak tylko przez jakiś czas będę was podczytywać. No może czasami tez uda mi się coś mądrego powiedzieć

Cytat:
Cześć Dziewczyny
Dolinka moim zdaniem czy to był skok to ocenisz po kolejnych temperaturach, jeżeli będę rosnąć, to oznaczysz tą, jako skok. Zaraz znajdę ciebie na Skarbmamy, bo ja też mam tam konto.

http://www.suwaczki.com/tickers/i81xegz2rtx74zwm.png
10 cykl starań
OM 13.08.2011
Farina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 09:17   #4229
Brawurka84
Raczkowanie

Tusia,wracaj do nas kiedy tylko wznowisz starania
Farinadpoczynek to podstawa,stres,przepracow anie itp.źle może wpłynąc na staranie się o dziecko
Ja mam miec w środę okres,dziś 26 dzień cyklu.Od kilku dni miałam jakieś katorgi:strasznie bolały mnie jajniki,pachwiny,oraz jakby kłucie szyjki macicy,i jakby taka napięta była-nie wiem jak to dokładnie opisac.
Ale od paru dni myślałam,że już okres może wcześniej przyszedł,bo tak właśnie się czułam.
W każdym razie moja szyjka jest ni to twarda,ni to super miękka-ale jakby więcej jej w środku,takie uczucie rozpulchnienia.ale czytałam,że to może byc i przed okresem,więc się nie nastawiam...To by było za piękne,żeby było prawdziwe...w dzień dziecka dowiedziec się o maluszku achhh
Brawurka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 11:41   #4230
ziebulka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Farina Pokaż wiadomość
Hejka wszyskim ja jakoś ostatnio mało się udzielałam. Ale musze chyba odpocząć i się wyłączyć na troszkę . Bo tak się nakręcam na tym forum i robię sobie zbędne nadzieje. Pod koniec czerwca wybywam na tydzień nad morze i mam nadzieję, że trochę wyluzyję wkońcu. Mam nadzieję, że się nie obrazicie, jak tylko przez jakiś czas będę was podczytywać. No może czasami tez uda mi się coś mądrego powiedzieć

Dolinka moim zdaniem czy to był skok to ocenisz po kolejnych temperaturach, jeżeli będę rosnąć, to oznaczysz tą, jako skok. Zaraz znajdę ciebie na Skarbmamy, bo ja też mam tam konto.
Szkoda że będziesz Nas odwiedzać rzadziej, ale jak najbardziej rozumiem Twoją decyzję. Coraz więcej dziewczyn które zaczełam ograniac i zapamiętywać, albo odpoczywa, albo już zafasolkowała, albo podczytuje...ehh ja odpocznę w lipcu, puki co intensyfikuję działania.

Cytat:
No to faktycznie masz z teściową nie fajnie, a ja myslałam że gorzej jak ja to już nikt nie ma. Moja po prostu mnie nie akceptuje i najlżej mówiąc nie lubi. Ale już mam ją wi w końcu po 5 latach przestałam się nie przejmować. Szkoda że Ty tez po prostu nie możesz olac tego "tematu" tylko się ciągnie za Tobą....

Po weekendzie, wypoczęta! Dziś idę po wyniki badań hormonalnych i robię drugą serię, na tarczyce + prolaktynę- można robic prl w 5 dc czy trzeba w II fazie???
W piątek kontrola u gin i od nowego tyg działamy
Jest tak cudna pogoda że tylko marzy mi się wyjazd gdzieś nad piękne morze, oglądam w kółko portale podróżnicze i się do ekranu.. ja chcę pod palmy, na biały piaseczek i do słoneczka i drinki z parasolką
24.11.2012 - IUI nr 3

18.04.2013 transfer-4A i 4B ->11dpt @

Edytowane przez ziebulka
Czas edycji: 2011-05-30 o 14:03
ziebulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości