|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XXI
Biia ja to ostatnio nie pamiętam kiedy w coś grałam. Jakoś tak czasu nie mam. Ostatecznie tylko na poczytanie książki. Ale faktycznie podstawowe simsy były najlepsze.... Rok temu dostałam sims 3 i ... grałam w to może kilka razy.
|
|
|
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozliwe,ze akurat trafiłam na taki model,jedyny w sklepie jakos wygladał i jest w sumie bardzo wygody,tylko z piersi robi mi takie dwa "wyjce"
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
hej...poranek na wariata mam bo wstałam o 8:20...nawet udalo mi się wlosy wymyć zjeść jogurt pomalowac i punkt 9 być w pracy. Z tym że ubrałam się jak idiotka. Myslałam że jest tak zimno jak wczoraj więc założyłam dziny i koszulkę z długim rękawem- a tu się okazało że jest 26C
![]() Te ubrania, ta pogoda+ pieg do pracy sprawiły że pot ścieka mi po czole
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
A u mnie odwrotnie z pogodą - wczoraj gorąco, a dziś chłodno - rano tylko 10 stopni. W ogóle teraz z pogodą jest loteria. Mam ambitny plan na weekend zająć się piękną drewnianą kanapą, którą wynalazłam na strychu u babci i dziadka - jest po Niemcach jeszcze. Zamierzam ją odnowić. Kupiłam wczoraj potrzebne rzeczy, mam tylko problem ze znalezieniem poduszek, bo potrzebuję grubszych, a nigdzie takich nie ma, są wszędzie tylko cienkie. Jak dobrze pójdzie, to kanapa będzie już do użytku w ten weekend - ciemne drewno (w kolorze palisandra) i poduchy w kolorze cynamonu, jak się uda w końcu kupić. |
|
|
|
#305 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na stanikomanii pojawił się fajny artykuł o stanikach dla mam, jest o melissie, hot milkach i kilku innych firmach: http://stanikomania.pl/ Cytat:
Ja ostatnio lubię tak w koszulach chodzić.Cytat:
Co do poduszek - w Leroy Merlin widziałam takie grube kształtem przypominające niskie pufy. |
|||
|
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Ja też nie mogę dojść do ładu z pogodą. Do tego boli mnie gardło i mam katar, więc muszę się jakoś dodatkowo chronić... Byliśmy wczoraj w teatrze na dość poważnej sztuce "Lorenzaccio", ale wrażenia bardzo pozytywne, szczególnie aktorstwo Marcina Hycnara. W ogóle obsada przednia. No i pierwszy raz widziałam Zamachowskiego na scenie teatru Cytat:
Ale nie do końca rozumiem- kanapa jest cała z drewna, czyli i siedzisko jest drewniane? Czyli potrzebujesz poduszek na siedzisko? Misku, napisz mi jak robisz botwinkę. Zakupiłam dziś składniki, ale nigdy nie robiłam. |
|
|
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj je widziałam właśnie, to najgrubsze jakie spotkałam do tej pory, ale potrzebowałabym dwa razy grubszych, inaczej ta kanapa będzie niska i niewygodna do siedzenia. Te mogłabym kupić, ale potrzebowałabym wtedy 6 albo 8 pod tyłki (kładłabym jedną na drugiej) i jeszcze 3 lub 4 na oparcie jakieś - koszty rosną. Zobaczę jeszcze. |
|
|
|
|
#308 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W koszulach też tak lubię zawijać..ale dziś mam bawełniaczkę z bardzo wąskimi rękawkami- nie da rady. Na szczęście wieczorem pewnie będzie chłodniej więc jakoś przeżyje![]() Cytat:
|
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nakupiłam różnych produktów jak głupia i teraz nie wiem, co z nimi zrobić. Dziewczyny pisały ostatnio o kulinarnych porażkach, ja też się cofam w rozwoju kulinarnym, albo mi się nie chce gotować, albo lecę po najmniejszej linii oporu, dużo rzeczy nam się marnuje, zanim je przetworzymy... Sporo jadamy na mieście, bo "nie ma czasu" gotować, a coraz bardziej się przekonuję, że w większości tych miejsc jest średnie jedzenie, ostatnio po baaardzo długiej niebytności byliśmy w Sphinxie - i porażka. Naoglądałam się Magdy Gessler i teraz wszystko budzi moją wątpliwość Wracam więc do dobrych nawyków. Ostatnio mam smak na wołowinę, ale na dłuższą metę można zbankrutować... ![]() Tak więc dziś planuję tę botwinkę i grillowaną szynkę wieprzową z caprese albo z brokułami, a z resztą mięsiwa, warzyw i serów nie wiem co zrobię
|
|
|
|
|
#310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja restauracji , szczególnie szybkiej obsługi unikam jak ognia, już wole zjeść kanapke w ramach obiadu niż te świństwa. Botwinka boska rzecz. My teraz nic innego nie jemy tylko botwinkę na zmianę z młoda kapustą
|
|
#311 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To pisz swój botwinkowy przepis też Cytat:
|
||
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki!
|
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
jednym słowem jestem padnięta... ale już po przedstawieniu
|
|
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
Choć 2 dzieci złapał atak chichawki jak mieli mówić swoje role i rodzice zaczęli im zdjęcia robić. Nie wiem czy wam pisałam ale rozpoczęliśmy wszystko polonezem Część rodziców to nawet płakała (ja też się popłakałam ze wzruszenia). W poniedziałek idę na omówienie do dyrekcji (bo to była też hospitacja). Prezenty się podobały jakie zrobiliśmy, potem był poczęstunek i do domku.
|
|
|
|
#318 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja obsadzilam pare dni temu balkon kwiatami, drzewkiem w donicy, maciejka i teraz biegam tylko je podlewac.DO tego kupilismy 2 lampki oliwne, nad glowa wisi rustykalny karmnik.. No balkon jest super, fajnie sie je na nim kolacje i pije winoHania, wyslesz mi tez pls reszte fotek z wakacji? ![]() Cytat:
Cytat:
Moja siostra tez zawsze placze na przedstawieniach, jak jej corka wystepuje
|
|||
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
Nocko ja tylko podczas poloneza płakałam
tzn. może ujmę to tak. Uroniłam kilka łez Zobaczymy jeszcze co mi dyrekcja powie, ale dla mnie (moja opiekunka stażu też to samo powiedziała) było bardzo fajnie.
|
|
|
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, dobrze, że wszystko się udało
![]() Cytat:
a u Ciebie jeszcze drzewko, maciejka. Musi być super. Szkoda tylko, że pogoda nie sprzyja od wczoraj siedzeniu na balkonach.
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
Ja o sowim balkonie nie opowiadam lepiej
Nie mam czasu się za niego zabrać. Nie ma kwiatków. Jest tylko ławeczka + leżak i masa śmieci typu ziemia do kwiatków, doniczki itp Ale .... któregoś pięknego dnia się za niego wezmę, kupię stolik i posprzątam.
|
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu widocznie musisz dojrzeć do tego jak ja. 3 lata sie zbierałam do porządków na balkonie.
Teraz mam pięknie...nawet kwiatki zabrały się do rośnięcia- a ja widząc jak kwitną nawet zaczęłam lubić je podlewać
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje sadzonki po 3 tygodniach od posadzenia w skrzynkach też zaczęły się rozrastać ![]() Swoją drogą od wczoraj nad moim blokiem lata wojskowy helikopter( ciągle krąży) i hałasuje. Myślę, że to przez wizytę Obamy. Na szczęście dziś już wylatuje i będzie znowu cisza
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno to z winy wizyty Obamy
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#326 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
Gratuluję ![]() Cytat:
Ja też dawałam Sphinxowi szanse kilka razy. I za każdym razem jest gorzej. Cytat:
Ale donice z ziołami to jest to, czego mi trzeba, bo już nie mieszczą się na parapecie w kuchni... Tylko, że suszę pranie na balkonie. Nie wiem, jak pomieścić kwiaty, zioła, suszarkę, siedzisko No i ptaszory - nie znoszę ich, nie chciałabym, żeby znalazły sobie pożywkę na moim balkonie...Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#327 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) Tez myslalam o ziolach (uwielbiam!!) No wlasnie mam ladny balkon to albo burza albo wiatr z deszczem ale ponoc od jutra ma byc lepiej.Cytat:
odkrylam ostatnio, ze takie zabawy z kwiatami, roslinami, przesadzanie, podcinanie na dzialce sprawia mi bardzo duzo przyjemnosci, pewnie dlatego, ze w koncu moge sie ruszyc po 8-9 godiznach siedzienia w pracy przy kompie jak pień :/Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Emi wrzuciłam mój przepis na botwinkę w wątku kulinarnym
![]() A co Wy tak w sobotę na necie?
|
#329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przetestuję Twój przepis Wklejałaś może kiedyś swój przepis na żurek? Wczoraj zrobiłam wariację z przepisów Miskowej i wyszło bosssko Zrobiłam na wywarze mięsnym, z marchewką, buraczkami i listkami <nie miałam innych warzyw>, zakwasiłam cytryną, dodałam cukru i tymiankowej wody. Śmietanę dodałam kwaśną. I podałam z kozim serkiem - ten dodatek po prostu wymiata! Ja dziś pracuję przy komputerze jak widać świetnie mi idzie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:54.

i jest w sumie bardzo wygody,tylko z piersi robi mi takie dwa "wyjce" 

W koszulach też tak lubię zawijać..ale dziś mam bawełniaczkę z bardzo wąskimi rękawkami- nie da rady. Na szczęście wieczorem pewnie będzie chłodniej więc jakoś przeżyje

odkrylam ostatnio, ze takie zabawy z kwiatami, roslinami, przesadzanie, podcinanie na dzialce sprawia mi bardzo duzo przyjemnosci, pewnie dlatego, ze w koncu moge sie ruszyc po 8-9 godiznach siedzienia w pracy przy kompie jak pień :/
jak widać świetnie mi idzie