Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-28, 12:28   #4471
margaret82
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
u mnie w skarżysku.

Ale na Prostej też nie ma kolorowo, też nie chcą dokarmiać, wszytsko zależy na jaką położną trafisz. Pamiętam jak mnie koleżanka co wcześniej lezała ze mną na sali, a póżniej z dzidziusiem na przeciwko poprosiła, zeby jej dzieciaka przypilnowała, bo dostała jakieś leki na wypróżnienie, a położna stwierdziła, ze może samego zostawić, nic mu się nie stanie. Niby racja, ale jak tu się w spokoju za przeproszeniem wysrać, jak wiesz, ze dzieciak tak daleko, ze nawet nie usłyszysz jak płacze.

a o zzo na pato znow mówili, ze nie chcą dawać, wiecznie jakies przeciwskazania ja po 2 tyg na pato mam wrazenie, ze te babki ze sr to w jakims innym szpitalu pracują
A no właśnie jak one to wszystko opowidały to tak pięknie to wszystko wyglądało A jak będzie to się okaże i to pewnie będzie uzależnione od tego na kogo się trafi. Dlatego ja nie chce rodzić sama tylko z mężem żeby oni wszyscy wiedzieli że jest obok ktoś kto patrzy co robia i jakby coś to będzie potrafił się upomnieć o cos co mi sie należy bo będzie myślał bardziej racionalnie nic ja.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 12:30   #4472
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

W Języku pisało właśnie aby zrobić jedzenie i zamrozić,
Ja mieszkam z teściową więc ona pewnie mnie wyręczy w tych sprawach
i mam gdzieś jakąś nadzieję, że w razie czego Ja będę mogła coś przygotować...

36 to za 4 tyg

Dzisiaj zaczynamy z Emilie 32 tydzień

Kochane jeszcze raz mi powiedzcie, chce kupić mleko te modyfikowane na czarną godzinę i nie pamiętam jakie polecacie BEBIKO czy BEBILON?
Bo zaszłam do sklepu i nie wiedziałam jakie wziąć

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 12:38   #4473
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
A to do kiedy masz ten urlop, nie będzie tak że on Ci się skończy a Ty dopiero urodzisz?

KTO KUPUJE TEN TERMOMETR Z LIDLA? Tylko Ty karolinne?
Urlop macierzyński trwa 9 miesięcy (płatny) + 3 miesiące bezpłatnego (na życzenie). Po tym okresie pracodawca ma obowiązek przyjąć mnie na to samo stanowisko. Teoretycznie więc mam wrócić dopiero za rok.

Termometr chętnie bym nabyła, może zadzwonię do mamy to kupi. A do kiedy jest ta oferta?
Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
A no właśnie jak one to wszystko opowidały to tak pięknie to wszystko wyglądało A jak będzie to się okaże i to pewnie będzie uzależnione od tego na kogo się trafi. Dlatego ja nie chce rodzić sama tylko z mężem żeby oni wszyscy wiedzieli że jest obok ktoś kto patrzy co robia i jakby coś to będzie potrafił się upomnieć o cos co mi sie należy bo będzie myślał bardziej racionalnie nic ja.
Ja bardzo bym chciała karmić piersią, ale uważam, że nie można nikogo do tego zmusić! W Irlandii Północnej kobiety karmiące piersią można policzyć na palcach jednej ręki. Zastanawiam się, czemu nie chcą zapewnić dziecku tego co dla nich najlepsze? Koleżanka stwierdziła, że wolą się napić i zostawić dziecko pod opieką innych, w sumie jak się karmi to trochę takim niewolnikiem się jest.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 12:38   #4474
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja to uważam, ze każdy ma wolną wole i sam może wybrać czy chce karmić butlą, piersią, czy może troche tak troche tak. Nie lubie takiego narzucania, bo to nie jest dobre, ta moja koleżanka tak cierpiała, ze unikała karmienia. Myślę, ze takim zmuszaniem to się tylko kobiete zniechęca.

MArgaret po pierwsze wątpie, zeby się uwinęli z remontem położnicwa. Koniec maja mieli oddawać (3 termin), ale tam jest spokojnie roboty na 2-3 miesiące. Bo właściwie wszędzie beton a położnictwo przeniesione teraz na dawną patologie, w salach po 4-5 dziewczyn z dziećmi, łazienki w opłakanym stanie. Już lepiej jest na górze, tam nie ma takiego ścisku, ale jest znów jeden prysznic na chyba 40 pacjentek bo wszytsko w remoncie
Najbardziej to licze na to, ze na położnictwie będą tak samo fajne połozne jak na patologii, bo były świetne, miłe i bardzo pomocne babeczki.

Aha i wbrew temu co mówiła babka na sr za poród rodzinny płaci się przed, musisz miec dowód wpłaty, zeby Cie na sale rodzinną wpuścili

Mam tyle roboty, ze nie wiem w co ręce włożyć, dlatego leżę i nic nie robie.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 12:40   #4475
agadus
Wtajemniczenie

ponoć najbardziej zbliżone jest enfamin jakos tak a słyszałam że po bebiko dzieci za szybka tyja ale tylko słyszałam ja ja mała miała 7 miesięcy kupiłam nan bo bałam się że mi pokarmu zabraknie no i dodawałam do kaszek

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 12:40   #4476
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Pochwal się brumek co kupiłaś mamusi
Dość nietpowo - komodę na buty Mama do takiej wzdychała od jakiegoś czasu, ale szkoda jej było kasy. No a teraz nadarzyła się okazja
Stary 2011-05-28, 12:40   #4477
DaKaro
Zadomowienie

Scio na Prostej teraz jest remont?

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 12:46   #4478
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Ja to uważam, ze każdy ma wolną wole i sam może wybrać czy chce karmić butlą, piersią, czy może troche tak troche tak. Nie lubie takiego narzucania, bo to nie jest dobre, ta moja koleżanka tak cierpiała, ze unikała karmienia. Myślę, ze takim zmuszaniem to się tylko kobiete zniechęca.

MArgaret po pierwsze wątpie, zeby się uwinęli z remontem położnicwa. Koniec maja mieli oddawać (3 termin), ale tam jest spokojnie roboty na 2-3 miesiące. Bo właściwie wszędzie beton a położnictwo przeniesione teraz na dawną patologie, w salach po 4-5 dziewczyn z dziećmi, łazienki w opłakanym stanie. Już lepiej jest na górze, tam nie ma takiego ścisku, ale jest znów jeden prysznic na chyba 40 pacjentek bo wszytsko w remoncie
Najbardziej to licze na to, ze na położnictwie będą tak samo fajne połozne jak na patologii, bo były świetne, miłe i bardzo pomocne babeczki.

Aha i wbrew temu co mówiła babka na sr za poród rodzinny płaci się przed, musisz miec dowód wpłaty, zeby Cie na sale rodzinną wpuścili

Mam tyle roboty, ze nie wiem w co ręce włożyć, dlatego leżę i nic nie robie.
O dzięki za informacje to będzie trzeba wpłacić wcześniej, tylko co w sytuacji jak obie sale będą zajęte a ja będe miała zapłacone Będzie awantura
No tak a na stronie szpitala tak pięknie jest wszystko opisane http://www.szpgin.kielce.pl/index0.html

A co do karmienia do w zupełności sie zgadzam, takie przymuszanie tragedią bo mama tylko jeszcze bardziej się stresuje i tym bardziej nie będzie chciała karmić mimo że na początku chciała.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 12:54   #4479
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Urlop macierzyński trwa 9 miesięcy (płatny) + 3 miesiące bezpłatnego (na życzenie). Po tym okresie pracodawca ma obowiązek przyjąć mnie na to samo stanowisko. Teoretycznie więc mam wrócić dopiero za rok.

Termometr chętnie bym nabyła, może zadzwonię do mamy to kupi. A do kiedy jest ta oferta?

Ja bardzo bym chciała karmić piersią, ale uważam, że nie można nikogo do tego zmusić! W Irlandii Północnej kobiety karmiące piersią można policzyć na palcach jednej ręki. Zastanawiam się, czemu nie chcą zapewnić dziecku tego co dla nich najlepsze? Koleżanka stwierdziła, że wolą się napić i zostawić dziecko pod opieką innych, w sumie jak się karmi to trochę takim niewolnikiem się jest.
A to dobrze CO do karmienia piersią,uważam że każda kobieta wie co dla niej jest dobre, jedna uważa że karmienie piersią powoduje że cycki potem niby ma do pępka ( a pewnie nigdy nie karmiła i tak stwierdza ) a druga nie wyobraża sobie nie karmić...a niech robią co chcą.
Ja będę karmić jak mi będzie to dane

Jak się nazywa ten preparat czy to coś na kolki z Czech?!
Takie interesy teraz idą na forum związane z tym preparatem, właśnie ?!

Agadus właśnie czytałam o tym enfamin, ale ponoć w aptece można go tylko kupić no i drogi jest... a co do przybierania przez dzidzie, to myślę że każde dziecko jest inne i ktoś będzie przybierał szybko przy bebiko a ktoś przy bebilon, a nastepny będzie uczulony na Nan, więc chyba nie ma reguły

Stary 2011-05-28, 13:00   #4480
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

Agadus właśnie czytałam o tym enfamin, ale ponoć w aptece można go tylko kupić no i drogi jest... a co do przybierania przez dzidzie, to myślę że każde dziecko jest inne i ktoś będzie przybierał szybko przy bebiko a ktoś przy bebilon, a nastepny będzie uczulony na Nan, więc chyba nie ma reguły
tak masz rację a enfamin faktycznie tylko w aptekach i kosztuje 25-27 za puszkę a bebiko chyba do 15 to spokojnie się kupi ale chyba bym bebilonu nie kupiła 2-3 lata temu było glośno bo produkuja go w chinach i cos tam w nim było wiem wiem że teraz jest napewno przebadane ale ja jakoś o takich sprawach pamietam

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

a i ciekawa jestem jak tam Monika co juz kiupiła

Stary 2011-05-28, 13:06   #4481
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Moniczko brak słów ale dumna jestem z taty
Brunetko-jestem zadowolona z materaca
Beatko jak ja się cieszę,ze to już za parę dni

Superaśnie dzieciaczkji macie w brzusiach

Mówicie,ze dobrze robie,ze nic nie robię?Tzn. robie ale wtedy jak oni nie widza bo inaczej bym nerwicy dostała.
Jaka twoja księżniczka śliczna
Stary 2011-05-28, 13:08   #4482
zanetaa88
Zakorzenienie

AGadus właśnie i dlatego pytam jakie te mleko jest dobre? Mam w planach karmić piersią, ale jak będę miała jakieś problemy to chce mieć na czarną godzinę jakieś mleko modyfikowane, żeby potem nie latać i nie szukać w sklepach i mieć dylemat które mam wybrać a tak tylko wyciągnę z szafy ewentualnie mleko zrobię i nie będziemy się stresować

Dziewczyny dostałam laktator Medela elektryczny od koleżanki,
mam pewne wątpliwości co do tego w jakim on jest stanie higienicznym..
Nie był używany 2,5 roku i no nie wygląda jak dla mnie za fajnie.
Spróbuję go wyparzyć i zobaczyć jak będzie wyglądał,
ale boję się że jakiś zarazki mogą w nim siedzieć?

Stary 2011-05-28, 13:12   #4483
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
W którym tyg będziesz 22 czerwca? że dzidzia będzie donoszona?
za wizytę!
Będzie skończony 37 tydzień (aż musiałam policzyć bo miałam chwilowe zaćmienie), ale lekarz powiedział że jakbym w 36 zaczęła rodzić to już by nie powstrzymywali porodu bo najwidoczniej dziecko już by było gotowe.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
zrobilam dzis mega zakupy,. mam zamiar nagotowac roznosci i pomrozic zeby chlopaki mieli co jesc jak bede w szpitalu. tylko wolowiny na gulasz nie dostalam, a szkoda, bo uwielbiam! bylam w pasmanterii, panie: "o córeczka bedzie!", potem w warzywnym "o, już nedlugo!!! brzuch spory i nisko" - jakie nisko, ja na lipiec!!! - "na lipiec?(wyszla zza lady) ale wyglada na szybciej, niech sie trzyma w brzuchu..." wiec chyba sporawa jestem...

no i wczoraj zrobilam liste telefonow i co gdzie jest zeby maz sie nie motal jak mnie nie bedzie (np. gdzie sa jakie ciuszki przygotowane...)

ciaża donoszona - 36tc
Monia dziewczyno Ty mnie nie strasz! Masz termin po mnie a już chłopakom jedzenie szykujesz?Ja jestem w głębokiej d****. Chyba Cię ekspedientki nastraszyły. Masz jakieś przeczucia, że mała się pospieszy?

Cytat:
Jak się nazywa ten preparat czy to coś na kolki z Czech?!
Takie interesy teraz idą na forum związane z tym preparatem, właśnie ?!
Sab Simplex
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 13:12   #4484
youyou
Zakorzenienie

Ciąża donoszona to według mojego gina skończony 37tc..

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
a ile dziewczyny przytyłyście już??
ja jestem w 33tc i przytyłam ok 8kg

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Tego to się każda przyszła mama boi, nawet ta która już ma dziecko. W pierwszej ciąży nie czytałam o problemach z karmieniem i nawet się nad tym nie zastanawiałam. Tak naturalnie nam poszło. Jedno co to zaliczyłam 2 razy zapalenie piersi.

Ja też się nie stersowałam w pierwszej ciąży bo nawet nie zdawałąm sobie sprawy jakie trudności można napotkać..

W tej kwestii lepiej za dużo w necie nie czytać bo podstawą sukcesu w karmieniu piersią jest brak stresu! Zrelaksowanej mamie na pewno lepiej wyjdą początki.

Mnie też brodawki na początku baaardzo piekły ale rewelacyjnie pomogła maść Medeli PureLan + wietrzenie.
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 13:12   #4485
zanetaa88
Zakorzenienie

Edit: znalazłam na allergo lejek do laktatora medela wiec kupie sobie go nowy

Stary 2011-05-28, 13:13   #4486
agadus
Wtajemniczenie

albo zapytaj się pediatry najlepiej jaki poleca mój polecił mi nan nie wprost to wymienił właśnie te trzy ale jak zapytałam który by wybrał dla swojego dziecka powiedział że nan i kupiłam nan tylko teraz nie wiem ile kosztuję 4,5 roku temu kosztował 11 zł teraz napewno zdrożał ale dużo też zależy od dziecka bo może któregoś mleka nie tolerować

Stary 2011-05-28, 13:16   #4487
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny dostałam laktator Medela elektryczny od koleżanki,
mam pewne wątpliwości co do tego w jakim on jest stanie higienicznym..
Nie był używany 2,5 roku i no nie wygląda jak dla mnie za fajnie.
Spróbuję go wyparzyć i zobaczyć jak będzie wyglądał,
ale boję się że jakiś zarazki mogą w nim siedzieć?
Jak wysterylizujesz to żadnych zarazków już nie będzie

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
albo zapytaj się pediatry najlepiej jaki poleca mój polecił mi nan nie wprost to wymienił właśnie te trzy ale jak zapytałam który by wybrał dla swojego dziecka powiedział że nan i kupiłam nan tylko teraz nie wiem ile kosztuję 4,5 roku temu kosztował 11 zł teraz napewno zdrożał ale dużo też zależy od dziecka bo może któregoś mleka nie tolerować
Na moim wątku mamusiowym NAN miał kiepską opinię........ on ma większą zawartość żelaza niż pozostałe i powodował zatwardzenia u maluszków
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 13:19   #4488
agadus
Wtajemniczenie

tak tak lepiej nie czytać za dużo ja przy pierwszej ciąży wszystko miałam w jednym paluszku i nawet rodzilam bez znieczulenia bo przeczytałam że dziecko po porodzie na jakieś problemy z oddychaniem zgłupieć można tak że miałam ogromnego "stresa" teraz juz jestem mądrzejsza

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
J nie będzie

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Na moim wątku mamusiowym NAN miał kiepską opinię........ on ma większą zawartość żelaza niż pozostałe i powodował zatwardzenia u maluszków

możliwe tylko że moja mała nie miała żadnych problemów ale dzieci są różne

Stary 2011-05-28, 13:32   #4489
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
tak tak lepiej nie czytać za dużo ja przy pierwszej ciąży wszystko miałam w jednym paluszku i nawet rodzilam bez znieczulenia bo przeczytałam że dziecko po porodzie na jakieś problemy z oddychaniem zgłupieć można tak że miałam ogromnego "stresa" teraz juz jestem mądrzejsza

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

możliwe tylko że moja mała nie miała żadnych problemów ale dzieci są różne
Mój też po piersi na NAN był i było ok. A on raczej z tych delikatnych. Jestem zdania, że czasami mniej wiesz lepiej śpisz (albo rodzisz, czy karmisz). Nie ma co się nastawiać. Chciałabym karmić ale jak się nie uda to szaleć nie będę. Mały ani butelki ani smoczka do buzi nie brał więc może dlatego musiało nam się udać piersią.

Ja nie miałam żadnego problemu z przystawianiem małego. Raz mi położna jeszcze na sali porodowej pokazała i jakoś poszło. Ale dzieci są różne. Także dziewczyny - bez stresu! Damy radę. Jak nie na piersi to na butli .

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Jak tak teraz sobie myślę, to byłam na tyle nieświadoma odnośnie karmienia, że nawet laktatora nie miałam ze sobą w szpitalu. I jakoś poszło.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-05-28, 13:34   #4490
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Ja nie miałam żadnego problemu z przystawianiem małego. Raz mi położna jeszcze na sali porodowej pokazała i jakoś poszło. Ale dzieci są różne. Także dziewczyny - bez stresu! Damy radę. Jak nie na piersi to na butli .

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Jak tak teraz sobie myślę, to byłam na tyle nieświadoma odnośnie karmienia, że nawet laktatora nie miałam ze sobą w szpitalu. I jakoś poszło.
dokadnie u mnie też tak było wychowałam dziecko bez butelki i smoczka

Stary 2011-05-28, 13:35   #4491
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

u mnie w szpitalu polecali Nan moj mały je pił ale dostal skaze i pił Nutramigen a później Bebilon
Bebiko ma złe opinie ale chyba jest najtańsze
Teraz mały pije Nestle Junior
ja nie kupuje termometra do ucha bo one są nie dokładne.Mam zwykly.

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-05-28 o 13:36
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 13:35   #4492
Shira_83
Zadomowienie

hej ciężarówki

mam dla następnych dzieciaków kropelki:

i tak w poniedziałek posyłam do:

karolinee, youyou,brumek ( kochana podaj mi adresik na pw), marzena_s, blondynkapoznań, scio ( taka sama prośba adresik na pw), brunetka,stapelka, dziubek

jeszcze mi zostało zakupić dla patik, carmeli, sweet, iwonap (myślę że w przyszłym tygodniu mi się uda!
czy wszystkie chętne są na liście nikt nie czuje się pominięty albo co gorsza ktoś nie chce a ja wysyłam?

aania_20
dziękuje przelew już mam na koncie

Edytowane przez Shira_83
Czas edycji: 2011-05-28 o 13:36
Shira_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 13:36   #4493
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
No to super !!! Fajnie, że możesz aż tyle czasu spędzić z maleństwem. Ja mam wrażenie że te Nasze 20 tygodni to trochę za mało.

Cytat:
Ja też jestem tego zdania Moja bratowa miała ZMASAKROWANE sutki, ale zmuszała się do karmienia "bo tak trzeba". Płakała matka, płakało dziecko i nikomu to na dobre nie wychodziło. W końcu dała sobie spokój, zaczęła karmić butelką i wszyscy byli zadowoleni Mała jadła Bebilon, nie miała kolek, ładnie przybierała i nie mam wrażenia, że została skrzywdzona, bo mama odstawiła ją od piersi.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 13:38   #4494
sygine
Zadomowienie

Ja też mam zamiar karmić piersią, ale w razie w kupiłam butelkę medeli calma, która podobno działa tak samo jak kobieca pierś i dziecko się musi pomęczyć żeby z niej coś wyciągnąć Wiem wyrodna matka ze mnie, że dziecku nie chcę ułatwić
A co do modyfikowanych, to wiem że kuzynki synek w szpitalu dostał nan, a po wyjściu jakoś to nan przestało mu służyć, więc spróbowała bebiko, a ostatecznie stanęło a bebilonie i tylko to mleko tolerował. Po reszcie miał kolki i zaparcia.

A jeśli chodzi o wagę, to ja przytyłam dotąd 11 kg (dzisiaj kończymy 33 tc), ale lekarz mnie pocieszył, że tyję idealnie i nie mam się czym martwić Zresztą jak już zauważyłyście to samo moje dzieciątko już sporo waży Mąż się cieszy, że Młody tak ładnie rośnie, a ja mam strach przed porodem

Pogoda się spaskudziła, a ja się muszę ładnie ubrać i jedziemy na ślub koleżanki... Mam nadzieję że padać nie będzie
Stary 2011-05-28, 13:38   #4495
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

hej ciężarówki

mam dla następnych dzieciaków kropelki:

karolinee, youyou,brumek ( kochana podaj mi adresik na pw), marzena_s, blondynkapoznań, scio ( taka sama prośba adresik na pw), brunetka,stapelka, dziubek

jeszcze mi zostało zakupić dla patik, carmeli, sweet, iwonap (myślę że w przyszłym tygodniu mi się uda!
czy wszystkie chętne są na liście nikt nie czuje się pominięty albo co gorsza ktoś nie chce a ja wysyłam?

aania_20
dziękuje przelew już mam na koncie
A czy i ja mogłabym się dołączyć? Tylko najpierw chciałabym Ci przelew zrobić .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-05-28, 13:38   #4496
zanetaa88
Zakorzenienie

Mogę przelać mleko z butelki od laktatora do innej butelki?
Boże jakie głupie pytanie, ale wiecie że nie wiem
czy traci wartość te mleko?
I ile kupić butelek do przechowywania mleka w lodówce?
1-2 szt? 150 ml? więcej ?

Stary 2011-05-28, 13:40   #4497
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Shira w pon wplace pieniazki
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-28, 13:44   #4498
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Mogę przelać mleko z butelki od laktatora do innej butelki?
Boże jakie głupie pytanie, ale wiecie że nie wiem
czy traci wartość te mleko?
I ile kupić butelek do przechowywania mleka w lodówce?
1-2 szt? 150 ml? więcej ?

można przelać tylko o ile się nie mylę takie kobiece mleko w lodówce może być 24 h a zamrożone 2-3 miesiące

Stary 2011-05-28, 13:44   #4499
iustyna1
Wtajemniczenie

Sygine nie bój się tak tej wagi bo mi dzień przed porodem na usg wychodził mały 3800 a ja mam 164cm wzrostu i 55 kg. A po porodzie miał 3430 .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-05-28, 13:50   #4500
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

Kochana, już wysyłam Ci PW z danymi, a Ciebie poprosze o nr konta, to natychmiast przeleję pieniądze Jesteś ANIOŁEM

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości