|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy! Część X, jubileuszowa :D
Cytat:
A ten staniczek ładnyyy Cytat:
|
||
|
|
|
#2732 |
|
Wtajemniczenie
|
kitka nosić. fajowe
|
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
kitkulka
mi sie podobaja Ja mam takie z odkrytymi noskami, niebieskie z tamtego roku. Potem najwyżej dam zdjęcie. Noś bo są bardzo fajne, letnie takie a nie jakieś mega cieżkie. Yatamanka ja też raczej na tłuszcz bym sie nie zdecydowala w biust. Macrolane moze jeszcze tak, ale tłuszcz nie. Ja lecę, do pozniej
|
|
|
|
#2736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez kitkulka Czas edycji: 2011-05-28 o 13:59 |
|
|
|
|
#2737 |
|
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny,
kiedyś tam pisałam sobie z wami ileś części temu potem przestałam nadążać i dałam sobie spokój wstawiam wam efekt farbowania (10 min temu) Joanna Naturia 213 Srebrny pył. sorki za emotkę na twarzy ale ja taka nieumalowana i w ogóle to się nie będę pokazywać hihi góra co prawda nie rozjaśniła się super, ale lepiej niż w niektorych innych farbach no i nie widac tego az tak, jak na zdjęciu podczas farbowania bylam przerazona, bo wydawały się fioletowe, a po spłukaniu SZARE. we wtorek wyjeżdżam do Pragi, stąd moje farbowanie - już myślałam że będę jechać siwa
|
|
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście że nosić
Jejku jak bede w pl do na takie chce zapolować Pochwal mamusie ![]() Ja tam w CCC lubie butki. Zawsze cos znajde.
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2740 |
|
Zakorzenienie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;27169705]Hej dziewczyny,
kiedyś tam pisałam sobie z wami ileś części temu potem przestałam nadążać i dałam sobie spokój wstawiam wam efekt farbowania (10 min temu) Joanna Naturia 213 Srebrny pył. sorki za emotkę na twarzy ale ja taka nieumalowana i w ogóle to się nie będę pokazywać hihi góra co prawda nie rozjaśniła się super, ale lepiej niż w niektorych innych farbach no i nie widac tego az tak, jak na zdjęciu podczas farbowania bylam przerazona, bo wydawały się fioletowe, a po spłukaniu SZARE. we wtorek wyjeżdżam do Pragi, stąd moje farbowanie - już myślałam że będę jechać siwa [/QUOTE]Eeee troszke siwo jest ale to sie wymyje. ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Tobie również słońce.
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
Matko jedyna
Kataru juz praktycznie nie mam ale tak słaba dawno nie byłam... dosłownie kreci mi sie we łbie nawet na leżąco + wszystko mnie boli.Nie wiem czy sens brac cos z leków typu gripex, fervex itd bo bede jeszcze bardziej oslabiona wtedy
|
|
|
|
#2742 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam fotki po farbowaniu palette C10
jest fajniutko jak ostatnio ![]() Cytat:
miłego ![]() Cytat:
![]() noo wybawiłam się w końcu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lecę zaraz do biedronki muszę pamiętać o tym żelu miceralnym ![]()
|
|
#2743 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
Snow
Jezu ![]() Jakie ty masz długie te włosy Ja tez chce. Naprawde swietnie wychodzi ci ta farbka
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Hah Kitka.. ja już całkiem nadzieję straciłam, że kupię ten lakier.. a tu dzisiaj.. jestem sobie na zwykłych zakupach w realu a tu.. na stoisku z kosmetykami.. ON
Był jeszcze taki fajny - kiedyś Infatuated pokazywała podobny - cos ala mięta też baaardzo mi się podobał - ale tego z kolei nie miałabym do czego nosić ![]() No śliczny ale najmniejszy ma az 89cm w misce ![]() Cytat:
![]() No nie.. nie dość, że odrost super złapał to jeszcze ta długość ![]() |
|
|
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam w końcu żel miceralny z biedronki
![]() ach no i żeby nie było za pięknie to idąc natknęłam się na odjeżdżającego Obame i ponowne zamkniecie ulicy z ruchu ![]() [1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;27170566]no kilka myć i będzie dobrze ![]() pięknie Ci wyszły te włoski, mi Palette niestety aż tak ładnie nie wychodził, a za to jak niszczył [/QUOTE]dziękuję ![]() ja użyłam palette dopiero drugi raz, mam nadzieję, że nie da w kość moim włosom ![]() Cytat:
noo z tyłu są już długaśne ale kurka z przodu coś nie rosną ![]() dziękuję naprawdę ta farbka super łapie mi odrost cieszę się bardzo
|
|
#2747 |
|
Rozeznanie
|
Witam serdecznie,
widzę, że jesteście doświadczone w farbowaniu włosów na blond, dlatego zwracam się do Was z pytaniem, a właściwie prośbą. Ponad miesiąc temu miałam robione u fryzjerki pasemka rozjaśniaczem na wierzchu włosów, resztę włosów pokryła farbą blond na poziomie 9 (niestety nie wiem jaki to był odcień dokładnie ;/). Niestety wizyty u mojej fryzjerki są b. drogie, więc kiedy pojawiły się odrosty (średni chłodny blond) postanowiłam sama pofarbować włosy. Na internecie chwalona jest farba Londa 12/9, więc zakupiłam ją i w środę pofarbowałam włosy. Kolor w ogóle mi się nie podoba... Jest taki szarawy, a pod światło nawet zielonkawy... Nie wiem, czym to zakryć. Bardzo Was proszę o pomoc w nakierowaniu mnie na odcień farby, czy ma być popielata, opalizująca czy naturalna... Dziękuję Wam z góry ![]() Edit: Dodam tylko, że zastanawiałam się nad Castingiem 1021 Jasny Perłowy Blond lub Majirel 10,13, ale nie wiem, czy to dobry wybór... Edytowane przez Leae Czas edycji: 2011-05-28 o 18:21 |
|
|
|
#2748 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;27169705]Hej dziewczyny, kiedyś tam pisałam sobie z wami ileś części temu potem przestałam nadążać i dałam sobie spokój wstawiam wam efekt farbowania (10 min temu) Joanna Naturia 213 Srebrny pył. sorki za emotkę na twarzy ale ja taka nieumalowana i w ogóle to się nie będę pokazywać hihi góra co prawda nie rozjaśniła się super, ale lepiej niż w niektorych innych farbach no i nie widac tego az tak, jak na zdjęciu [/QUOTE] Nooo jest niezle Ten szary sie wymyje w mig Chociaz u mnie nie wyszlo tak szaro Lekki popielek ![]() Cytat:
A mi odrost swieci... najchetniej bym myła włosy codziennie bo na drugi dzien to juz jest masakra Wiem ze na zdjeciach tego tak nie widac bo zjada kolor ale kurcze no jest rudo ![]() A mamuska mi przywiozła gripex, na obiad sobie zjadłam miesko z surówką bo na ryz ani ziemniaki ani nic nie mialam ochoty. Podkradłam troche frytek Zdrzemnelam sie i juz lepiej ![]() Zaraz siadam do powtórki materialu bo jutro jade zaliczac na uczelnie ![]() Cytat:
![]() Kurcze no Snow to ma szczescie... co farbka to jej slicznie lapie ![]() A ja myslalam ze jak sie pozbede rudosci na dlugosci wlosow to juz wszystko pojdzie z gorki... a gdzie tam, odroscik cuda wyczynia ![]() Ale mysle usilnie czy nie polozyc tej Joanny co kiedys Pamietam ze kolorem wszyscy byli rowno zachwyceni Mialam nie myslec o farbach no ale... A zaprawilam sie na uczelni zapewne... na dworze upał a tam np klima na całego. na dworze zimno a tam tez klima. Dopiero po czasie wylaczyli ![]() Jeszcze laski otwieraja okna na wf'ie wiec nie trudno o przeziebienie ![]() Cytat:
![]() A z tymi wlosami to mam dokladnie to samo uczucie u siebie, jakby mi z przodu nie rosly
|
||||
|
|
|
#2749 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a o której konkretnie (odcien) farbie mowisz?
|
|
|
|
|
#2750 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W sumie to myłam włosy tylko raz po farbowaniu - spróbuję dzisiaj umyć Nizoralem i dam znać jak tam Spróbuję też skołować aparat od siostry i wstawić zdjęcie
|
|
|
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;27173792]no dziekuje
a o której konkretnie (odcien) farbie mowisz? [/QUOTE]O tej Joannie ;> Ja kładłam na rozjasniane to na jasnych włosach mi wyszło mniej szaro niz u ciebie ![]() A teraz robie Palette c10 i mam z odrostem to samo co ty niestety Ale kolor bardzo podobny jest A podejrzewam ze jak tobie tak ta Joanna łapie to c10 by ci lepiej złapało a kolor byłby prawie identyczny ![]() ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2752 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mam awersję do Palette, tak mi zniszczył włosy że ech... były tak suche, że nie mogłam ich doprowadzić do porządku chociaz pewnie jeszcze kiedys zafarbuje nim
|
|
|
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;27173881]ja lubię chłodne blondy więc tak 2-3 mycia i będzie ok
mam awersję do Palette, tak mi zniszczył włosy że ech... były tak suche, że nie mogłam ich doprowadzić do porządku chociaz pewnie jeszcze kiedys zafarbuje nim [/QUOTE]Ja teraz tez mam troche suche ale po tylu przejsciach to nic dziwnego. Włoski które wczesniej nie byly farbowane na ciemno są mega mięciutkie i błyszczące A przezyly i rozjasniacz i palette nie raz
|
|
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie tez tak jest ze od spodu mam już równiutkie włoski ale te z korony co były cieniowane to rosną rosną i nie mogą zrosnąć.Tak bym chciała się już ich pozbyć.Nie wiem od czego to zależy.
|
|
#2755 |
|
Konto usunięte
|
U mnie np. na zdjęciu widać u góry taką czapę z krótkich włosków ... TŻ nałożył mi za grubą warstwe rozjasniacza na odrosty i włosy mi się wykruszyły
więc u mnie mięciutkie są te które są na SAMEJ górze, a ogolnie teraz nie narzekam na kondycje wlosow, tylko w obszarze, gdzie sie wykruszyly są takie gumowate po umyciu zawsze
|
|
|
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaaaaaa ja chce takie wlosy Edytowane przez czekoladowoo Czas edycji: 2011-05-28 o 18:46 |
|
|
|
|
#2757 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale no moim zdaniem przynajmniej na zdjęciach u Ciebie też świetnie wychodzi ale rozumiem w realu może być inaczej ![]() Cytat:
![]()
|
|
#2758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
Czy nie ma cieplejszego.
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie widze ;> Moze i jest cieplejszy ale tak nie razi w oczy A u mnie normalnie mi swieci (i znowu przez moj denny aparat wychodzi na to ze mam wyimaginowane kolory na oczach )Ale zeby nie było ze marudze... gdyby nie ten odrost to by bylo super + jeszcze obciac te rudo-zolte ![]() Dobra musicie mi wybaczyc marudzenie, jestem chora :P :d Cytat:
Edytowane przez czekoladowoo Czas edycji: 2011-05-28 o 18:58 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.

wstawiam wam efekt farbowania (10 min temu) Joanna Naturia 213 Srebrny pył. sorki za emotkę na twarzy ale ja taka nieumalowana i w ogóle to się nie będę pokazywać hihi

+ wszystko mnie boli.

Ja tez chce.