|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
czesc dziewczyny!
Wczoraj przelezalam wiekszosc dnia. Dostalam jeszcze jednego silnego skurczu, macica mi stwardniala...przestraszy lam sie nie na zarty. Dzis tez sobie odpuszczam wieksze prace domowe, bo jeszcze mnie ciagnie w brzuchu. Dobrze, ze tesciowa byla pod telefonem, to zaraz przyjechala do mnie i zajela sie Filipciem.Sie rpzestrazyla, az chciala karetke wzywac ...to dopiero by bylo. Czuje, ze powoli brzuch wedruje mi ku gorze, dlatego pewnie mam te bolesci.. Zapraszam na truskawki- wujek wczoraj dal wielka skrzynie.Nawet nie wiem ile tam kg jest, odala tesciowej polowe. Dzis robie kompot z nich, ale czuje, ze zaraz mi sie przejedza.
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana Ty się tak nie forsuj bo jeszcze się cos stanie i sobie wtedy nie darujesz. Nie ma co sobie tak bimbać.
|
|
|
#3903 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Cześć Mamusie
co za dzień dzisiaj wstałam rano przed 8 bo ekipa przyjechała wstawiac mebelki do kuchni no więc TŻ się nimi zajął to ja sobie myśle a zdrzemne się jeszcze z godzinke i właśnie przed chwilą się zbudziłam ![]() :brzyda l: nawet żadnej wiertarki nie słyszałam![]() fajnie wam ze mozecie jesc truskawki ja moglam do 18 roku zycia..... od dziecka jadlam truskawki i z dzialki i ze sklepu i jakies 7 lat temu kupilam truskawki na bazarku najadlam sie i tak mnie okropnie brzuch bola wstac sie moglam z lozka bo prawie mi sie "film urywal" ze w szpitalu powiedzieli ze mam zatrucie toksynami |
|
|
|
#3905 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj się melduję z lepszym samopoczuciem. Byłyśmy z córcią na zakupach i bałam się że nie zdążę do domu, bo chciało mi się wymiotować. Ja to mam jakoś to dziwne że dopiero teraz zaczęłam wymiotować
![]() Dzisiaj tż się śmiał że może będą bliźniaki. Mam nadzieję że nie bo ja sama sobie nie poradzę I ja dziś wyszperałam spodnie ciążowe i kurcze już dobre ![]() Wogóle to jakoś mniej emocjonalnie podchodzę do tej ciąży, cieszę się, ale czasami zapominam że jestem w ciąży ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- [QUOTE=ggoraa;27167783]czesc dziewczyny! Wczoraj przelezalam wiekszosc dnia. Dostalam jeszcze jednego silnego skurczu, macica mi stwardniala...przestraszy lam sie nie na zarty. Dzis tez sobie odpuszczam wieksze prace domowe, bo jeszcze mnie ciagnie w brzuchu. Dobrze, ze tesciowa byla pod telefonem, to zaraz przyjechala do mnie i zajela sie Filipciem.Sie rpzestrazyla, az chciala karetke wzywac ...to dopiero by bylo. Ggoraa a jak to odczuwasz że macica twardnieje? Bo ja czasami czuję że mój brzuch jest twardy i za jakoś czas już normalny. Mam wtedy wrażenie że mi skóry brakuje |
|
|
|
#3906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie to przebiegalo wczoraj bolesnie- ale zbieglo sie z kilkoma innymi czynnikami.Dzis juz lepiej, jeszcze troszke slaba jestem i brzuchol pobolewa,ale to chyba taki czas. Pamietam, ze w pierwszej ciazy tak mnie bolalo, ze w panice do szpitala pojechalam.....ale jak to szpitale w uk. Trzymali nas na izbie przyjec od 23-ej do 4 rano, mierzac goraczke i cisnienie co jakis czas. A na koniec stwierdzili, ze nic mi nie jest i odeslali do domu- dali paracetamol heheh. Dopiero pozniej znajoma polozna ( polka) mi powiedziala, ze ten silny bol- promienujacy az do prawej nogi- to od wiazadel.
|
|
#3907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ggora to się nie forsuj tylko leż ![]() I dzień dobry. Jak tam sobota mija?
|
|
|
#3908 |
|
Raczkowanie
|
Myszeczka gratuluję II trymestru, czyli zaczynasz 14 tydzień tak??
![]() Mi jeszcze tydzień został KKKasikkk udanej imprezki, tylko się nie przemęcz ![]() GGoraa odpoczywaj Aparacik do słuchania tętna też by mi się przydał, ale musiałby działać od teraz ( wiem, że marzę )A ja mam lenia, nic mi się nie chce nawet leżeć Mężuś mnie zostawił do wieczora, niedobry jeden
|
|
#3909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To miłego odpoczywania życzę, a męża może nie traktuj bo się jeszcze może przydać
|
|
|
#3910 |
|
Zadomowienie
|
Jesli chodzi o imionka ...
Hmm... dziewczynka Oliwia ale jeszcze nie jestem pewna a chlopczyk Filipek lub Alanek Chociaz musze uzyc jakichs fajnych argumentow aby przekonać mężusia ![]() Kurcze jak mnie tu długo nie było i nic dziwnego, że nie nadążam tu czytać heh Postaram się lepiej jakoś czas organizować bo w życiu nie będę z wami na czasie hehe
|
|
|
|
#3911 |
|
Raczkowanie
|
My chcemy nazwać chłopca Filip
( imię wybrałam jak jeszcze nie znałam TŻ)Dla dziewczynki to podoba mi się Matylda i nic innego.... ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- wybór imienia to naprawdę czasami ciężka sprawa |
|
|
|
#3912 |
|
Rozeznanie
|
Ja, dziś chciałam sie pochwalić, że zostałam ciocią
Co do imion my póki co nie możemy sie dogadać, ale na szczęście mamy jeszcze duzo czasu. Witam nową mamę
|
#3914 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie niby wcześniej podobają nam się jakieś imionka i jesteśmy zdecydowani a jak dochodzi co do czego to wielka dezorientacja :/ hmm ja jestem ciekawa ile razy jeszcze zmienie zdanie heh
chociaż twardo stawiam na te, które wcześniej wymieniłam.
|
|
|
|
#3915 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, ja dziś cały dzień u rodziców.
Milusio ![]() Wreszcie dopadłam truskawki, czereśnie, gruszki i jabłka ![]() Pojadłam że hej. Jestem dziś w 15t 2d ciąży i nie czuję ruchów, to mój drugi dzidziuś więc powinnam chyba coś poczuć, jakby nie było to już 16tc, jakoś mnie to męczy że nic nie czuję, eh. Muszę czekać ![]() W pon mam wizytę ale bez usg, więc płci się nie dowiem a też mnie to męczy że jeszcze nie wiem ![]() Chyba niecierpliwa jestem, coś mi się wydaje. Lecę myć głowę synusiowi bo pod prysznicem siedzi. Papa. |
|
|
|
#3917 |
|
Zadomowienie
|
Muffinko teraz bardziej czekam na księżniczkę, ale mam wrażenie że to drugi synuś, chociaż po smakach to w pierwszej ciąży wbrew wszystkim jadłam tony słodyczy, i syn. A teraz słodyczy nie ruszam, wogle, tylko słone kwaśne pikantne to może odwrotnie będzie
|
|
|
|
#3918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
My tak mieli z Juleczka ja na początku każdemu mówiłam że będzie Anastazja do dzis mi sie podoba ale TZ nie podoba sie i było wiele innym imion , a jak urodziłam to powiedzielismy Julia i oboje przytaknelismy i potem sypły sie za nia same Julie.
|
|
|
#3919 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze dziewczyny a to poważnie się sprawdzają te smaki wraz z płcią ??
Jakoś jestem sceptycznie do tego nastawiona bo jedni mowia tak inni nie, sama nie wiem co myśleć:/
|
|
|
|
#3920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak dokładnie zaczynamy 14 sty tydzien. Czekałam na Niego z niecierpliwościa noi juz mam ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
Ja powiem tak przy Julii jadłam słone słodycze mogły nie istniec dopiero potem i mam córe. Kuzynka przeszła 2 ciaze obie strasznie rózne od siebie i ma 2 synów. Ja bym na to nie liczyła bardziej na swoją intuicję może cos więcej jest warta niż te przesądy
|
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi tez podoba sie to imie, a szczegolnie zdrobnienie- Nastka... i podoba mi sie tez Malwinka, ale TZ nie chce o tym slyszecAle najlepsza moja mum- a moze Kornelia? Troche mi sie to z brazylijska telenowela kojarzy
|
|
|
|
|
#3922 |
|
Zadomowienie
|
Ja już od 3 dni czuje się super. Chyba już zaczyna się na dobre II trymestr - humor też mi się poprawił, więcej energii itd.
Co do imion to najpierw miał być Filip TŻ uparł się na początku na Roberta, później mówiłam które imiona mi się podobają aby wybrać coś razem i prawdopodobnie będzie albo Daniel,Szymon. A dziewczynka Lenka
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kornelia tez ładne jest imię ![]() Mia, Nataszka, Lena, Maja, Oliwia, teraz tylko tyle pamietam z tych co mi sie podobaja . Mi sie nie podobają stare jak słysze np Franek, Antek , teraz Filip to dla Mnie to nigdy w gre by nie weszło jakos nie podobaja mi sie wogóle. ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Spadam sie kompac i jeszcze musze podłoge umyć bo mi sok dziewczyny wylały i mam klejaca podłoge. Dobranoc
Juleczka 06.07.2007 Czas na walke ![]() 76 - . 70 ![]() 62,400 20.04.2013 wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500 Edytowane przez Myszeczka86 Czas edycji: 2011-05-28 o 20:15 |
|
|
|
|
#3924 | ||||
|
Rozeznanie
|
Oj dziewczynki zbieram się do napisania już dwa dni, ale co chwilę zasypiam. Może to przez tą pogodę bo u nas (małopolskie) leje jak z cebra. Myślałam, że to zmęczenie już raczej ode mnie będzie odchodzić.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Takie imiona jak Julka Amelka też są śliczne, ale teraz się tyle dzieci o tych imionach namnożyło, że to mnie z kolei troszkę od nich odpycha. Sama byłam jedną z pięciu Joann w klasie, niby nic strasznego, bo każda miała potem swoją ksywkę, ale tak czy tak, takie nietypowe imię troszkę dodaje wyjątkowości osobie, która je nosi Któraś z Was podała linka do wątku Poród na wesoło http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-p...30/index1.html Tak się śmiałam, że łzy mi ciurkiem leciały Polecam! Drukuję dla ciężarówki-koleżanki co leży w szpitalu, żeby się rozerwała
|
|
|
#3925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem ciągle ospała :/ chociaż u mnie to żadna nowość heheMi bardzo Lenka się podoba ale już u nas tyle Lenek jest, że nie wyobrażam sobie potem na placu zabaw hehe jak wszystkie zaczęłyby się obracać hehe
|
|
|
|
|
#3926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ja tez wiedzialam, ze synus musi byc filip a corcia Julia- jeszcze jako nastolatka...ale mam problem teraz z chlopiecym imieniem - zakladajac , ze sie urodzi drugi chlopak. Wiec biore pod uwage Leon, Maksymilian, Damian...no i koncza sie pomysly...
|
|
#3927 |
|
Rozeznanie
|
Leon
|
|
#3928 |
|
Zadomowienie
|
|
#3929 |
|
Rozeznanie
|
Urazy brak. Znam psy Magda, Jasiek, Franek, Julcia... jak dla mnie to o niczym to nie świadczy
|
|
#3930 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak ja zobacze to bede wiedziec ktore do niej pasuje jesli okaze sie byc dziewczynka, chłopak to na bank Olaf
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

a nawet mniej 55,500 

NO i mam problem, bo nie zdazylam przed ciaza 8 powyrywac, a w ciazy mi bardzo zaczely rosnac a ja mam bardzo ciasna szczeke i boli. trzymam kciuki, zeby przestaly. Mam nadzieje, ze wy poleczylyscie wszystkie zeby przed ciaza.