|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Cytat:
Cytat:
Wielkie GRATULACJE (w połowie![]()
|
|
#4112 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Tenaya jutro Twój wielki dzień
![]() pragnę życzyć Tobie i Twojemu prawie mężowi dużo radości w tym dniu i dużo szczęścia w Waszym wspólnym życiu Edytowane przez Magda_84 Czas edycji: 2011-05-27 o 09:03 |
|
|
|
#4113 |
|
Raczkowanie
|
Tenaya trzymam kciuki aby wszystko się udało!!
|
|
|
|
#4114 | |
|
Rozeznanie
|
Pięknie wyglądaliście !!
i oczywiście moje gratulacje !!! Macie wspaniałych przyjaciół, że zorganizowali Wam imprezkę Teraz pozostało Wam i nam czekać na 2 lipca Cytat:
Będziesz sexi mamusią tak 3maj ![]() Ja wróciłam z Polski i wpadłam w wir pracy :/. Ogólnie zrobiło się małe zamieszanie z naszym ślubem :/ bo w poniedzialek jak tylko wstałam to mój Tata oznajmił mi, że Kościół w którym mamy brać ślub będzie zamknięty do końca roku od teraz z powodu remontu . Przeżyłam małą traumę . Pojechaliśmy do tego Kościoła i rozmawialiśmy z księdzem i powiedział, że ma być obok kościoła namiot rozłożony i tam będą odbywały sie msze i wszystkie uroczystości. Na początku się zdołowałam a po chwili przemyśleń pomyślałam, że to niegłupi pomysł. Jednak ksiądz powiedzial, że możemy też wybrać sobie jakąś kaplice należącą do tej parafii. Pojechaliśmy zobaczyć jedną, najbliżej naszej sali no i stwierdziliśmy, że już niech będzie jaka jest :/. Ksiądz zapisał, że my bierzemy ślub w tej kaplicy ALE kilka dni temu dotarły do mnie zdjęcia tego namiotu i później znalazłam więcej na stronie parafii i ten namiot wygląda moim zdaniem super . Każdemu się bardziej podoba niż kaplica no i ślub jak to mówią będziemy mieli w amerykańskim stylu . Zmieniliśmy więc decyzje i będziemy mieli w namiocie . Poza tym miałam fryzurę próbną u Pani Irenki i wyszłam bardzo zadowolona więc spokojnie mogę jej powierzyć zrobienie fryzury w dniu ślubu . Po fryzjerze miałam makijaż próbny u Pani Marty Banach. Przemiła osoba i wyczarowała mi piękny makijaż, aż ludzie na ulicy się później za mną oglądali ..hehehe Potem miałam spotkanie z Panią florystką..można powiedzieć, że czyta w moich myślach więc lepiej trafić nie mogłam . Także wszystko się układa i ze wszystkich uslugodawców jestem bardzo zadowolona .Odebraliśmy również obrączki . Tutaj mieliśmy trochę przygód bo najpierw grawer był zły..ale miły Pan powiedział, że wszystko da się zmienić i był już poprawiony za kilka dni. Najlepsze było to, że przychodzimy po odbiór a Pan mówi, że 5- 10 min musimy poczekać bo straszny ruch i nie zdążył skończyć naszych..no więc powiedzieliśmy że nie ma problemu ..wracamy za 10 min patrzymy a obrączki wypolerowane :/ ..i mowie, że miały być matowe..a Pan..no tak...przecież miałem zapisane a ja przez te 10 min je teraz polerowałem . Śmiechu było co nie miała .Miałam też miary sukienek: ślubnej i na drugi dzień. Powiem Wam szczerze, że Pani krawcowa dobrała piękną koronkę i gipiuro, zdecydowanie ładniejsze niż były w oryginalnej sukience. Wykończenie super a dodam, że ja jestem aż do przesady perfekcjonistą więc ze mną nie ma łatwo Na ostatniej przymiarce była ze mną teściowa, Mama i Siostra. Teściowa to aż buzie otworzyła i myślałam, że się rozpłacze, aż się pytałam czy dobrze się czuje..a ona mówi, że tak pięknie wyglądam... Ostatnie poprawki będą tydzień przed ślubem ale to już kosmetyka Ogólnie jestem zachwycona pracą i pomysłami mojej krawcowej. Kobieta ma niesamowity talent i gust.Już na koniec tylko dodam, że mieliśmy kilka lekcji tańca i było śmiesznie i męcząco... hehe ale damy radę. Wybraliśmy piosenkę Zabiorę Cie- Kancelarii i do tego oczywiście walc wiedeński ![]() To się rozpisałam przepraszam..ale przez te 5 dni tyyle się działo. Mam nadzieję, że Was nie zanudziłam ![]() Aha..jak któraś z Was ma ochotę zobaczyć ten namiot to tak on wygląda: http://garbow.parafia.info.pl/?p=main&what=57 (oczywiście czerwony dywan musi być )
Razem od... ![]() ...a tego dnia... ...powiedzieliśmy sobie Tak ... Edytowane przez ona911 Czas edycji: 2011-05-27 o 10:22 |
|
|
|
|
#4115 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo fajny ten namiot! No i nieźle się uśmiałam z sytuacji u jubilera Super, że jesteś zadowolona z Irenki, byłam ciekawa wieści z pierwszej ręki (ale mi się zrymowało ) Przyszłaś z gotowym pomysłem czy zdałaś się na nią?
|
||
|
|
|
#4116 |
|
Raczkowanie
|
Ona911 ten namiot jest super!!! Złożyło Wam się nawet lepiej, bo będzie oryginalnie i przez to goście lepiej zapamiętają Wasz ślub.
|
#4117 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zawsze to coś innego ![]() Co do fryzury to poszłam ze zdjęciem sukienki i nakrycia głowy i tyle nie miałam swojego pomysłu nie oglądałam w ogóle fryzur w internecie i myślę, że na dobre mi to wyszło i szczerze polecam ten sposób Jedno wiem na pewno... na Pani Irence się nie zawiedziesz ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
na pewno nasi goście zapamiętają ten ślub bardziej niż te w kościołach ale ile ja się o denerwowałam po informacji, że Kościół zamknięty...to masakra
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
Już się powoli zaczynałam o Ciebie martwić Ona911, tak długo się nie odzywałaś. Cieszę się, że wszystko poszło wedle planu, a to co nie, wyszło jeszcze lepiej (tj. namiot - uważam, że boski) może uda się Wam z La Cocineritą wyczarujecie jakieś romantyczne przystrojenie. Choć i tak wygląda to bardzo romantycznie
![]() Mam jeszcze pytanie trochę offtopowe do Was kochanych emigrantek. Korzystałyście kiedyś z firm przewozowych (paczki, przeprowadzki itd) z UK do Polski? Śle maile do wielu znalezionych na necie, i jakoś nie wydają się być zainteresowani naszym zamówieniem. Już w przyszłym tygodniu się wyprowadzamy a nie ma kto zabrać naszych rzeczy |
|
|
|
#4119 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystko ładnie tylko moja droga La Cocinerita zmieniła Kościół po tym jak dowiedziała, się jak się sytuacja przedstawia . Jest mi bardzo szkoda, że nie będziemy mogły ubrać namiotu razem a jeszcze bardziej szkoda, że nie spotkamy się w tym dniu po jej uroczystości a przed moja ale rozumiem jej decyzję każdy ma rożne wyobrażęnie o swoim ślubie i jednak bezpieczniej być w Kościele niż w namiocie zwłaszcza jak pogoda nie dopisze (odpukać w niemalowane ). Ja wolałam zostać już w tej parafii, tym bardziej, że miałam już wypisane papiery z USC na tą gminę i ksiądz nam bardzo pomógł z wszystkimi formalnościami.Co do przewozu paczek, to chyba nie pomogę bo z tego co pamiętam Ty mieszkasz bardziej na północy a Ci ludzie którzy przewozili dla nas większe pakunki jeżdżą tylko z Londynu. Nawet my, mieszkający dalej musieliśmy im to dowieźć. Może to głupia rada ale szukaj jeszcze w necie o ile już wszystkich nie obdzwoniłaś :/
|
|
#4120 |
|
Rozeznanie
|
no to po kolei
Tenaya - wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia, oby Wasza miłośc kwitła wiecznie!!!!! a w dzień slubu zeby był niezapomniany!!!!! witam nowe Pm-ki Ashyshqa - gratuluje pieknego dnia!!! oby ten własciy slub był szcze piękniejszy!!!!!! co do paczek to podowiaduj sie u tych typowych przewozników (dhl, masterlink itp )bo moja rodzina ze szkocji to wysyła paczki takie 20 kg w ten sposób , ale musiałabym sie dokładnie dowiedziec... Ona - super ten namiot - hamerykański , Alonka - pochwal sie sukienka!!!!!! Tanitka - pierscionek zareczynowy tez mam z apartu w plazie i tez dobrze ze mnie tam nie było , a obraczki robione z własnego złotaczy poduszeczka na obraczki to mus? - czy w kosciele dają jakąs tackę??? posiedze dzis nad zdjeciami
|
|
#4121 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
wieki mnie tu nie było, ale tyle się dzieje, że nie mam na nic czasu.. do wesela jeszcze 3 miechy, ale sukienkę i garnitur już mamy..kiecka może nie jest tą wymarzoną, ale trochę ją poprawię i będzie śliczna hehe...od tego weekendu co dwa/trzy tygodnie wesele i tak do połowy października,,zbankrutuje my ![]() ..trzym am kciuki za jutrzejsze PM .. słońca i powodu do uśmiechu każdego dnia nowego życia
|
|
|
|
#4122 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tenaya ja również Ci życzę wszystkie co najlepsze i najpiękniejsze na Wspólnej Drodze Życia !!! Oby dzień jutrzejszy był takim jakim go sobie wymarzyłaś 3mam kciuki Cieszę się, że kolejnej osobie namiot się podoba to znaczy , że chyba jednak mi nie odbiło Co do poduszeczek, to absolutnie nie trzeba jej mieć. Księża mają właśnie tacki na obrączki . Moja krawcowa powiedziała, że czy chcę czy nie chcę to i tak mi uszyje jak i welon, którego i tak nie założę ale rzucać nim będę
|
|
#4123 |
|
Rozeznanie
|
ona911, super wyszło z tym namiotem
będziecie mieli co opowiadać wnukom
|
|
|
|
#4124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4125 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny obczajcie to może któraś będzie zainteresowana bo już chyba kilka osób chwaliło garnitury w PAWO http://gruper.pl/lublin
|
|
|
|
#4126 |
|
Zadomowienie
|
Ashysqa gratuluje ślubu no. 1
Tenaya wszystkiego najlepszego, dużo szczęścia, miłości i radości, oby ten dzień był taki jak sobie wymarzyliście. Czekamy na relację!
|
|
#4127 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie kieruj się niczyją presją. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Była płaska, prosta, a teraz boczne brzegi ma tak zeszlifowane, że środkowy pasek wystaje do góry tworząc ostry kant. Jak powiedziałam Pani, że jest inna, odbierając ją to Pani mi wmawiała, że to wina światła w salonieCytat:
Poduszeczka to dodatkowy pomysł młodych i zachcianka.
|
|||||
|
|
|
#4128 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tenaya, życzę Ci żeby ten dzień był dla Ciebie wymarzonym dniem i początkiem nowego życia już niedługo we trójkę |
|
|
|
|
#4129 |
|
Wtajemniczenie
|
Dołączam się do życzeń
Obyście pokonywali razem wszystkie przeciwności losu, których życzę Wam jak najmniej i kochajcie się zawsze tak jak teraz |
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
Po pierwsze i najwazniejsze: Teneya Wszystkiego, wszystkiego najlepszego w tym cudownym dniu! Mam nadzieję, że przeżywasz właśnie najpiękniejsze chwile w życiu (do tej pory - bo wierzę, że jeszcze wiele pięknych Cię czeka). Jestem z Tobą myślami i bardzo cieszę się, że doczekałaś się tego pięknego dnia. Mam nadzieję, że wszyscy troje (Ty, TŻ i maleństwo) czujecie się świetnie i będziecie bawić się całą noc! A na po: życzę Was wspaniałego życia rodzinnego, abyście każdą wspólną chwilę przeżywali z wdzięcznością.
Dziękuję Ona i Olka za podpowiedź co to firm kurierskich. Udało nam się dziś wysłać nasze rowery, a że jest długi weekend to musimy czekać do wtorku aż załatwimy resztę paczek, ale już z górki. Udało mi się tez oddać do prali suknie ślubną którą pożyczałam na ślub cywilny. Przeraziłam się jak widziałam jakie są ceny. Większość miejsc w UK to od 100GBP w górę. Na szczęście udało mi się znaleźć pralnie, gdzie wzięli ode mnie 35 funtów - wciąż dwa razy więcej niż w Polsce, ale przynajmniej mam to z głowy. Jeszcze tylko tydzień i będę mogła porządnie zająć się przygotowaniami do polskiego ślubu - nie mogę się doczekać. Przed nami tylko koniec pakowania, potem weekendowe nauki przedmałżeńskie w Londynie (poza tym mam zamiar spędzić CAŁY DZIEŃ w galerii narodowej |
|
|
|
#4131 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
20 funtów za 30kg.
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję stokocoto, wysłałam im maila, zobaczymy ile będą chcieli za zabranie paczek z naszego końca świata
Opuszczamy Wielką Brytanie na dobre (mam nadzieję ![]() ). Ja nigdy nie byłam fanką pracy za granicą, i tak trochę przypadkiem się tu znalazłam, potem się zakochałam i tak wyszło. Ale czas najwyższy wrócić "na ojczyzny łono". Wiem, że różowo nie będzie, ale wszystko co kocham jest w Polsce, więc musi się udać
|
|
|
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się cieszę, że my nie musieliśmy emigrować i jako tako nam się tu żyje. Mój mąż kiedyś jeszcze przed zaręczynami bardzo chciał wybyć gdzieś za pracą (chociaż też w Polsce), ale został w naszym mieście dla mnie. Nigdy mnie nie ciągnęło do wyjazdu z mojego miasta i dobrze, że życie nie zmusiło mnie do wyjazdu. |
|
|
|
|
#4134 | |
|
Raczkowanie
|
Tenaya WSZYSTKIEGO NAJPIĘKNIEJSZEGO przede wszystkim dla Ciebie ale i całej Waszej trójki
Cytat:
![]() ) Jestem pewna, że wszystko będzie pięknie wyglądać. No i z wiadomych względów cieszę się, że jesteś tak mocno zadowolona z krawcowej - moją suknię będzie szyć dopiero w lipcu, a ja już nie mogę się doczekać Wstaw zdjęcie jak Twoja już będzie gotowa. U nas postępów brak, wczoraj byliśmy zobaczyć dekoracje lokalu i mieliśmy spotkanie z rodzicami, którzy się posprzeczali |
|
|
|
|
#4135 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4136 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie Lubelskie PMki
Mogę do was dołączyć? Ślubuję jak mój podpis mówi 14 Kwietnia 2012 w Chełmie Jest tu jakaś PMka z tych okolic?Mam do was pytanka, mianowicie mam pewien problem bo mieszkam w takiej miejscowości że do głupiego fryzjera muszę jechać 45km żeby sie uczesać na własny ślub i zastanawima sie czy są w Lublinie makijażystki dojeżdżające do klientki nawet 60km? Zależy mi na tym aby się w ten dzień nie kręcić tu i tam tylko miec prawie wszystko pod ręką. Podobają mi się makijaże Pani Marty Banach ale czy ona dojeżdża do klienta? Jeśli nie to kogo możecie mi polecić?
|
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana ja do niej pisałam i tak dojeżdża do klienta oczywiście za dodatkową opłatą. Tylko najlepiej żeby miała kilka osób np starszą i mamę siostry żeby nie jechała taki kawał do jednej osoby. Ale o tym to chyba pisalam u PM2012 :P
|
|
#4138 |
|
Wtajemniczenie
|
A nie wiesz czy juz teraz nie musiałabym sie do niej zapisać bo chyba ma dużo klientek?
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
od stycznia przyjmuje zapisy ja i jagodzia i jeszcze jakaś jedna dziewczyna od nas planuje już w pierwszych dniach stycznia do niej dzwonić
|
#4140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Napisze do niej maila z upewnieniem się czy dałaby radę do mnie przyjechać
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.

Wielkie GRATULACJE (w połowie
Żona męża swego...

Teraz pozostało Wam i nam czekać na 2 lipca
a co tam
. Przeżyłam małą traumę . Pojechaliśmy do tego Kościoła i rozmawialiśmy z księdzem i powiedział, że ma być obok kościoła namiot rozłożony i tam będą odbywały sie msze i wszystkie uroczystości. Na początku się zdołowałam a po chwili przemyśleń pomyślałam, że to niegłupi pomysł. Jednak ksiądz powiedzial, że możemy też wybrać sobie jakąś kaplice należącą do tej parafii. Pojechaliśmy zobaczyć jedną, najbliżej naszej sali no i stwierdziliśmy, że już niech będzie jaka jest :/. Ksiądz zapisał, że my bierzemy ślub w tej kaplicy ALE kilka dni temu dotarły do mnie zdjęcia tego namiotu i później znalazłam więcej na stronie parafii i ten namiot wygląda moim zdaniem super 

, a obraczki robione z własnego złota