|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 856
|
Dot.: W³ochy - wiza¿anki z W³och cz.II
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;2715930 5]to za kazdym razem musisz go tak zdzierac? a jakbys sie smarowala 2x w tygodniu, to tez by chyba bylo dobrze?[/QUOTE]
po kilku dniach kolor sie "spiera" i blaknie i nie wyglada to juz za fajnie,a jak nakladam znowu samoopalacz po kilku dniach to nie chwyta wcale,albo nie chwyta dobrze i dopiero wtedy robi plamy ![]() wole poczekac az sie "zetrze" i nalozyc go od nowa.
|
#902 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
czyzbyscie jeszcze spaly?
wlasnie moj TZ maluje zagrzybiona kuchnie. odsunelismy kanape i byl grzyb nawet za nia ! a przeciez to jest sciana wewnetrzna booooh co za domy tu buduja a popoludniu czeka mnie smazenie baklazanow na parmigiane, to sobie ja jutro nad morze zawieziemy, jak sie cieplej zrobi oczywiscie, bo teraz jest zimny wiatr. |
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
![]() idze dzis na koncert moze poznam tam jakiegos przystojnego ,dlugowlosego rockmena ![]() parmigiana ja nie moge... ,przez 2 miesiace musze byc na diecie,eh... mam problemy z zoladkiem i watroba,musze brac antybiotyki i gore innych lekow ,nie moge jesc prawie nic ![]() staram sie tez rzucic palenie juz 4 czy 5 dzien nie pale
|
#904 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 39
|
Ciao
Niedawno wróci³am z emigracji z W³och i bardzo têskniê za tym krajem... za jêzykiem, morzem i górami (mieszka³am w Abruzji). Bêdê Was podczytywaæ, ¿eby a¿ tak bardzo nie têskniæ za Itali± Cytat:
U Was te¿ by³o tak zimno w mieszkaniach? |
|
|
|
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Opowiedz cos o sobie,gdzie dokladnie mieszkalas,co porabialas w Italii ,czego Ci brakuje ? ![]() Bylam znowu na koncercie,ale byl beznadziejny tym razem ![]() taki beznadziejny koncert,po poprzednim genialnym wkurzyl mnie ![]() pozatym perkusista jednego z zespolow (lat ponad 50) przylepia sie do mnie ciagle fu ! (chociaz jak na swoj wiek,to wyglada wporzadku,ale moglby byc moim ojcem )jeszcze moja kolezanka zle sie poczula ,malo nie zemdlala w dusznym podziemnym klubie ![]() potem poszlysmy na spacer po centrum Rzymu (nie po to,zeby podziwiac widoki ) ,duszno,goroca,wszystko sie do wszystkiego przyklejalo,doslownie i w przenosni,co doprowadzalo do szalu ....no dobra,ale juz nie narzekam ![]() w nastepny weekend znowu ide na koncert ,tym razem heavy metalowy ,moj kolega bedzie rzepolil na gitarze obiecalam,ze przyjde pomachac kudlami
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Hej wszystkim!
Ja mialam intensywny weekend. Ale najpierw pytanie Jakie macie podlogi u siebie w domach. Bo sytuacja przedstawia sie tak. W piatek byla ta pizza ze znajomymi ze szkoly wloskiego z mezami -TZ -tami. Bylo swietnie - oczywiscie krolowal angielski ale przeplatany wloskim. Tak 70/30. Maz wrocil z pracy o 19 z bolaca glowa, wzial tabletke, prysznic, przebral sie i poszlismy. Zakonczylo sie po 23. I od razu maz sie pyta kiedy nastepny raz! A juz sie balam ze mu sie nie spodoba. Tak wiec piatek byl swietny. A teraz sobota. Tak pol na pol. Bo rano pojechalismy z facetem co robi remont do hurtowni ceramiki. Pokazal nam plytki jakie zarezerwowal na podloge. 35x35 - jak dla mnie strasznie male. Za duzo sie napatrzylam na piekne 60x60 w roznych magazynach i na stronach internetowych. Do tego biale ze smugami lekko szarawego i bezowego koloru - to akurat obejdzie. Choc wolalabym cos co udaje kamien - np marmur No i jeszcze cos czego nie cierpie - jest strasznie blyszczace bo z efektem bagnato - czyli jakby mokre. I od razu w sklepie tylko ja pytam Facet na to ze on ma specjalne fugi co sie nie brudza - moze, nie znam sie na tym Dla tescia wszystko ok - wazne tylko ze w promocji. Maz widze przytloczony nadmiarem informacji. Zobaczylismy je i dalej przeszlismy przez sklep bo facet sie spieszy, zreszta tesc tez wiec tylko nas przedstawil pani sprzedajacaej, ta dala namiar na siebie i juz do wyjscia. Ani cen nie bylo na produktach ani nikt sie nie spytal po ile te plytki. Ja staralam sie zobaczyc jak najwiecej. I dowiedziec jak najwiecej ale tylko ja jedna. Potem facet szybko zawiozl nas do mieszkania ktore prawie skonczyl remontowac, gdzie dal na podloge te plytki. No ostatecznie kolor ok, nawet, nawet. Ale w lazience sa plytki matowe. No i ja noga po plytkach a na nich sie nie slizgam a na reszcie moge szpagat zrobic - nigdy w zyciu mi sie nie udalo - moze trzeba bylo A facet mi mowi ze to przez pyl - pyl byl ale wszedzie - w lazience na matowych tez bo nie bylo drzwi. Boje sie ze jak spod drzwi wejsciowych rozpoczniemy slizg to wyladujemy na balkonie w drugim koncu domu! Potem szybko do domu bo facet z oknami przyszedl do mierzenia. W miedzyczasie tesc mowi ze nam prysznic kupil. Bo sobie kupowal w promocji wiec wzial i dla nas! Za 80 euro! Dopiero potem po burzliwej dyskusji okazalo sie ze nie cala kabine - za takie pieniadze to chyba by byla paperowa makieta - ale tylko szyby. Brak brodzika i prysznica. O tym ze idzie sobie kupic - bo stwierdzil ze wymienia mini wanne na prysznic wiedzielismy a ze kupil 2 to juz ani slowem przez prawie tydzien - co za czlowiek!!! Na szczescie potem wieczorem poszlismy na Hangover2 a potem na pizze. W niedziele zrobilismy rajd po obi i jednym malym sklepie z ceramika. W obi sa fajne panele prysznicowe okolo 100 euro. Wiec odetchnelismy. Musimy do soboty wybrac podloge i sprzety lazienkowe bo facet konczy remont gdzie indziej i na klatce schodowej i przyjdzie do nas - jak rodzinka wreszcie zabierze stare meble - bo ciagle stoja. I tak teraz rozwazam czy gres porcelanowy moze byc antyposlizgowy (nie za bardzo mi to wyglada). Ktory wziasc - z polyskiem, satynowany (czyli taki polmat) czy matowy. Facet twierdzi ze na matowym powstaja plamy np po rozlanej kawie. I co wy myslicie?????? Pomocy!! Maz ma wolny piatek wiec mamy piatek na poszukiwania (i to najlepiej w tej hurtowni - jakis rabacik jest) a sobote na decyzje.
|
#907 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 468
|
Hej Kobietki,nadrobilam troche ale napisze do Was wieczorkiem bo uciekam na 9h do pracy,chcialam sie tylko pochwalic ze wzieli mnie na statystke do filmu Ficarry i Picone
beda krecic w naszym butiku,tyle,ze w Turynie,wyslalam im zdjecia i mnie wzieli,tylko teraz sie troche stresuje![]() buziaki,milego dzionka i do wieczora
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Ale news!
Czy to ci komicy ze stricia notizia - czy jakos tam? Dziewczyny - mam ogromna prosbe - popytajcie sie znajomych o ta podloge. Moze maja jakies doswiadczenia. Ja sie nie znam bardzo a przeciez podloga i to jeszcze taka to na dziesiatki lat a nie na pare i do zmiany.
|
#909 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 130
|
Cytat:
nie stresuj siê, bêdzie fajnie ![]() Cytat:
nie wiem, jak we W³oszech, ale w ci±gu ostatnich 3 lat mama w PL robi³a generalny remont nowokupionego domu. W ³azience ma matowe, w kuchni (robiona w zesz³ym roku) z po³yskiem. Po po³udniu, jak z³apiê j± na Skype, zapytam o szczegó³y i marki, zdjêcia pewnie te¿ wyci±gnê, bo nie mam akurat ich na kompie
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Kaszo!
Wiesz - marki pewnie mi tu nic nie dadza - chodzi mi bardziej o sam fakt uzytkowania. Jak sie sprawuja takie podlogi. A ty jakie masz teraz pod stopami? Pewnie kamien - albo to co ja czyli takie cos jak lastriko - mieszanke kamieni z jakims wypelniaczo - zcalaczem. Dzisiaj wyniki a potem wakacje remontowe. Chcemy zrobic w lazience albo dwa zestawy umywalka na szafce i szafka do tego na drobiazgi - zeby na wierzchu sie nie walalo albo jedna dluzsza umywalka zeby mogly w razie czego dwie osoby sie przy niej zmiescic. Wczoraj w Obi zobaczylam calkiem fajny zestawik za ponad 600 euro. Umywalka niestety tylko 70 cm. Ale potem patrzymy w Mondo a tam sa za 300. Mozna by dwie kupic. Tylko to co w Obi to marmur a w mondo? Pisze ze ceramika. Tak naprawde mezowi to sie podoba ta bordowa. Tylko co wtedy z muszla i bidetem? Tez bordowe?
|
#911 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
Dziekujemy slicznie wszystkim przyjaznym osobom!!!!Pozdrawiam
|
|
|
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to nie s± nowe p³ytki, jak i ca³e mieszkanie ![]() Gratulacje dla kolejnej mamusi
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
O!
![]() Cucciola - opowiadaj jak masz chwilke! Szukam czegos w Ikei i chyba znalazlam. za chwile wam zmontuje zestawik ![]() Szafka - szukam jeszcze ale ze wzgledu na cene chyba ta http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/40147613 Umywalka - http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/00135612 I ten bo ma kosmiczny ksztalt http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/20177776 albo zwykly - http://www.ikea.com/it/it/catalog/products/70159930 ale
Przyk³adna ¿onka od 15 i 24 VII 2010 “Your dresses should be tight enough to show you're a woman Edith Headand loose enough to show you're a LADY.” Edytowane przez sjoanna Czas edycji: 2011-05-30 o 14:08 |
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
1) pod³oga w 90% mieszkania
p³yty lastryko. Dobrze siê sprz±ta, nie ma smug, wszêdzie pod³oga jest ³adna i b³yszcz±ca (tylko ko³o biurka T¯a, gdzie je¼dzi krzes³em na kó³kach zmatowia³a i nie da siê jej jako¶ odnowiæ ja z moim biurkiem mam lepiej, bo jestem w pokoju z parkietem 2) w jednej czê¶ci ³azienki, nieciekawy kolor, bo ma ju¿ swoje lata , ale ³atwa w utrzymaniu czysto¶ci, pó³matowa.3) druga czê¶æ ³azienki, fakturê pokaza³am, mój faworyt ![]() 4) pod³oga w kuchni - nienawidzê tych p³ytek, nie do¶æ, ¿e brudz± siê w zastraszaj±cym tempie, to kiepsko siê czyszcz±, bywa, ¿e zostaj± smugi. P³ytki matowe.
Edytowane przez Kasza Manna Czas edycji: 2011-05-30 o 14:22 |
|
|
|
#915 | ||
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Cytat:
![]() no jak sie mieszkania nie ogrzewa, to wiadomo ze jest zimno. wloska budowa domow to do d...., chodzi o to zeby wybudowac tanim kosztem i sprzedac drogo. w moim mieszkaniu sa grube szyby, ale co z tego, jak uszczelki sa nieszczelne. az musielismy tasma zakleic z jednej strony, bo tak gwizdalo jak w horrorze ![]() Cytat:
nam ojciec TZta nigdy nic nie kupil ![]() a ja wczoraj bylam nad morzem i tylek mi sie sparzyl. teraz to juz nie na zarty
|
||
|
|
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to czekamy na debiut ![]() dziewczyny,ale mam bole podbrzusza ,ze juz nie moge dluzej ![]() U mnie zima tez zimno bardzo,musze sie dodatkowo grzaleczka ogrzewac,bo kaloryfery nic nie daja,mieszkanie ,w ktorym mieszkam teraz jest okropne pod tym wzgledem,latem natomiast jest ok,ale zdecydowana wiekszosc mieszkan we wloszech taka jest,w nowym budownictwie troche mniej.
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Evelinarav - Nie narzekalabym na tescia jakby rozmawial - chociaz z wlasnym synem, ze mna nie musi jak nie chce.
![]() Jakby zaproponowal - kupic i wam - dobra promocja jest. Ja za bardzo w promocje nie wierze i uwazam ze jak cos ma byc dobre i wytrzymale to powinno sie kupic dobrej, sprawdzonej firmy a nie w Orizonte! W Orizonte to chemie gospodarcza i sciereczki do domu moge kupic. Nad plastikami i garkami juz bym sie zastanawiala - czy zdrowe, dobre jakosciowo czy nie szmelc ktory nas jakimis chinskimi chemikaliami potruje. No i wiadomosc dnia - z pisania mam 29/30 z ustnego 9/10 ogolnie ocena 10/10!!!! Po wynikach jeszcze z nia rozmawialam. Mowi ze 35x35 to standard. Wedlug niej wieksze sa lepsze, mala fuga - do 2 mm, no i zeby nie za jasne i nie jednolity kolor. O sliskosci mowila ze trzeba chodzic po domu w butach z gumowymi podeszwami - to dla niej nie ma problemu. ![]() Chodzi mi o to czy satynowe plytki rzeczywiscie sa az takie latwe do zabrudzenia i trudno sie z nich usuwa plamy np po kawie. Ja nigdy w zyciu takiej podlogi nie mialam, maz tez - wychowany na czyms w rodzaju lastriko czego juz sie nie uzywa - wiec nie mamy doswiadczenia.
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
sjoanna a w domu tu u tesciow maja wszedzie marmur, wyglada to ok bo wogole tescie lubia antyczne meble itp wiec klasa jest ale kurcze takie to zimne..ze sama bym marmuru nie chciala. W lazience za to sa plytki biale i tez caly syf na tym widac.
|
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
Hej Dziewuszki, nie pisalam, bo mialam zapalenie cycka, co za bol, prawie 40 goraczki, bez antybiotyku sie nie obeszlo
teraz juz jest lepiej, ale jestem wymeczona, bo z bolu nie moglam spac, no i maly ma czesto kolki, jednym slowem blaski i cienie macierzynstwa ale udalo mi sie isc na wosk i na pedicure, teraz czekam az bede miec chwilke zeby isc po nowe sandalki, ale pewnie do tego czasu to i lakier sie juz zetrze z pazurakowmaz wyjechal na pare dni do Rzymu, temu to dobrze...a my z synkiem radzimy sobie sami, w przyszlym tygodniu zaczynam sezon plazowy, maz mu wzial na cale lato lezak i parasol i bede o 6tej z malym chodzic ![]() KaszaManna to co w kazdym pomieszczeniu jest inna podloga, wesolo
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
Princi, wspó³czujê zapalenia, pamiêtam, jak siostra na to narzeka³a, kiepska sprawa.
Pod³ogi ró¿ne, wa¿ne, ¿e wszystkie mo¿na sprawnie umyæ (nie przesz³yby tu tradycyjne polskie dywany czy wyk³adziny ).Mi³ego sezonu letniego z nowym cz³onkiem rodziny oby kolek jak najmniej ![]() P.S. ¿eby zmyæ lakier z paznokci u stóp musia³aby¶ chyba poprosiæ kogo¶ o pomoc? Czy ju¿ dosiêgasz?
|
|
#921 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kreca nowa komedie o milosci![]() co do podlog to sie nie znam,tu gdzie wynajmujemy sa bardzo duze plytki ale i tez duze fugi,ktore strasznie sie brudza i w koncu sie poddalam,bo juz niczym ich nie moge doczyscic tak w ogole to super ze remont Ci sie zaczal ![]() no i gratulacje ocen z egzaminu!!! :cmok : dzieki![]() cucciola gratulacje! ![]() kla ski dezwij sie do nas kochana jak tylko znajdziesz chwilkeheheh kreca 6 czerwca,a potem juz tylko oczekiwania na premiere romanaccia ,widze,ze nie umiesz sie bronic przed zakupami ciuchowymi a co ja mam powiedziec?pracuje obok outletu!!!dobrze,ze chociaz az tak rewelacyjny nie jest,ale niestety zawsze sie cos znajdzie![]() princi te kilka dni bez mezusia szybko mina,no i masz drugiego mezczyzne przy boku ,zazdroszcze ci tego lezaczka na plazy ogladalam tez wasze prezenty-sliczne
|
|
#922 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
Cytat:
![]() ![]() silvyetta a doradz mi co zrobic z tymi orchideami, bo cos opadaja paki ostatnio, co juz przekwitaja, tak szybko??
|
|
#923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo, dziêki komu mia³a¶ takie wyniki (dziêki sobie, hihiih ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
A ten lekko zaokr±glony brzuszek zaraz siê zamieni w sze¶ciopak i wpêdzisz nas wszystkich w kompleksy ![]() P.S. to dzielna jeste¶, ¿e sama malowa³a¶, znam kilka takich, które nie sznurowa³y nawet same butów, bo nie dosiêga³y
|
|
|
#924 |
|
Raczkowanie
|
princi moglas wpasc wczoraj mielismi "corso di coltivazione delle orchidee"
ile ja sie pieknych okazow naogladalambardzo mozliwe ze juz przekwitaja,jak liscie sa ok to znaczy ze wszystko z nia w porzadku,lodyge zostaw tak jak jest,chyba ze zacznie schnac,to wtedy mozesz przyciac,ale tak 1-2 wezly od dolu to ci nie bedzie chorowac
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
,nie pale od ponad tygodnia,dzis tez nic nie kupilam,ale jutro znowu nowa dostawa najgorsze jest to,ze tam ciezko znalesc cos brzydkiego,tam prawie wszystko jest ladne ![]() ej,no wy tu o zapalenu cyckow az mnie zaczely bolec ![]() ![]()
|
|
#926 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 306
|
sjoanna ja mam matowe plytki, wygladaja troche jak z kamienia i super sie myja, takze plamy po kawie, po czmkolwiek...nie brudza sie jakos super...wiem, ze sa dobre jakosciowo, bo wlascicielka mieszkania nie oszczedzala na renowacji...
i tak mnie wkurza to, ze tu kurna piastrelle w salonie, w polsce to tylko u cyganow takie cuda widzialam no ale coz...gratuluje za✂✂✂istego wyniku egzaminu ![]() romanaccia podziwiam i trzymam kciuki za niepalenie princi trzymaj sie kochana, synek piekny, widzialam na facebooku nowe zdjecia! sliczny...zazdroszcze morza i plazy, zapalenia cyca troche mniej...szukam noclegu w puglii nad morzem na jakies 10 dni, moglabys mi cos doradzic? sylvietta gratulacje evelina dzieki, pozniej sie przyjrze...urlop mam wostatnim tygodniu lipca i pierwszym sierpnia.... |
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
princi jestes dzielna, mezulka nie bedzie ale my bedziemy cie wspierac.
|
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
Marmotta - a co to jest? Kamien czy gres udajacy kamien?
Poczytalam troche i wiem ze sa oznaczenia odpornosci na plamienie, scieralnosci, antyposlizgowosci itp. Choc gdzies wyczytalam ze antyposlizgowosc w domach nie ma wiekszego znaczenia - wazniejsza jest na tarasach, balkonach, itp. Troche ostatnio jestem zakrecona przez ten remont a buszowanie w necie w poszukiwaniu opinii nie pomaga. Bo ktos mowi ze matowe lepsze bo on ma blyszczace a ktos inny ma matowe i widzi ze u tego drugiego to lepsze sa. Albo odwrotnie ma blyszczace i chwali je. Chyba ilu ludzi tyle opinii.
|
#929 |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry
u nas dzisiaj pada i podobno caly tydzien ma byc burzowy,jutro mam wolne,ale za to w czwartek pracuje,ale moze chociaz Wy macie jakies plany na 2 czerwca?buziaki
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
Mo¿e jednak nie bêdzie u Ciebie tego deszczu? W Neapolu prognozê zmieniaj± czêsto, ale i tak czasem siê myl±
![]() U mnie s³oneczko, muszê siê wybraæ na zakupy, kupiæ jak±¶ spódniczkê ![]() Mi³ego dnia
![]() |
Nowe w±tki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.

booooh co za domy tu buduja 

kla ski