Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-28, 17:06   #4561
nerola
BAN stały

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Nerola i pozostałe mamuśki: jak to jest krok po kroku z formalnościami związanymi z zapisem dziecka, nadaniu mu peselu, zapisaniu do lekarza? i ze szczepieniami? skąd mam wiedzieć kiedy iść na szczepienie? jak dziecko nie ma peselu to jak to jest z lekarzem? i czy na pierwszą wizytę do domu lekarz sam przychodzi, czy się po niego dzwoni czy z dzieckiem się jedzie do przychodni? a położnej środowiskowej- wogóle nie ogarniam tematu. Przeraża mnie ta niewiedza
Już Ci mówię:
po porodzie maż idzie do USC zarejestrować dziecko.Dostajecie akty urodzenia.Tam tez już nowa procedura-czeka sie ok. 2 tyg. na pesel.
Pierwsze szczepienie po ukończeniu 6 tyg. życia,także bioderka.
Położna przychodzi do domu,po 48 godz. od zgłoszenia dziecka w przychodni.Idzie tam maż z karteluszkami ze szpitala.(na drugi dzień po wypisie ze szpitala np.)
Ona Ci wszystko wyjaśni,przypomni o wizytach.
W 8 dobie(jak karmisz piersią i wyłącznie)podajesz wit.K oraz wit.D(niezaleznie jak karmisz).
Jak masz juz pesel,to udajesz sie złożyć wniosek o becikowe.
Jak masz akt urodzenia,to udajesz sie po wniosek o wypłacenie z ubezpieczenia grupowego za urodzenie dziecka.
To chyba na tyle.Jak coś,to pytaj.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 17:10   #4562
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

to prawda że becikowe jeszcze w tym roku wydaja i koniec??jakieś nowe przepisy wchodzą od stycznia 2012

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 17:11   #4563
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
na moim przewijaku pisze że pasuje na łóżeczko o szerokości 60 cm a moje łóżeczko ma 120x60 czyli pasuje
No to ja mam identyczny

Cytat:
ja wogóle nie kupuję przewijaka, bałabym się go na łóżeczku lokować, do tego obawy że dziecko spadnie. Będę przebierać na łóżku, które stoi w pokoju obok łóżeczka, i na siedząco będę mogła to robić, dużo przestrzeni,bez obaw.
Ten przewijak ma takie rolki które się na nim montuje żeby nie spadł z łóżeczka a przy okazji mozesz go dzięki tym rolkom przesówać wzdłuż łózeczka
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 17:11   #4564
agadus
Wtajemniczenie

oj fajnie się siedzi ale muszę iść poprasować odezwę się później bo jak poprasuje to córce kolacje zrobić wykapać ja i zleci ze 2 h

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 17:21   #4565
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

Żanetko mój T. jest czarny jak smoła

Ja karmię piersią i tylko piersią.
U nas w szpitalu też jest naciska ale mniejszy niż 2 lata temu.
Jak widziałam te dziewczyny z sali...biedne
A byłam jedyną,która karmi.
Fakt-na obchodzie lekarze inaczej patrzą i czasem mi głupio było przed innymi mamami ale one nie miały biedne pokarmu.
W domu nie mam MM.
Zrobicie tak,jak będziecie uwazały za słuszne,na ile Wam zdrowie pozwoli,chęci...I żadna z Was nie zrobi swiadomie dziecku krzywdy.
MM to nie koniec świata!!!

Agni wysyłam zaproszenie ale nie zapomnij nam się twarzyczką ujawnić

Łóżeczko mam zwykłe drewniane Drewex po Krystku.
Mam też kojec ten z Fischer Price ale on to będzie uzywany sporadycznie,żeby mieć Izulę na oku jak będę się krzątać po domu.
To dlatego Izunia jest taka ciemna mój mąż też jest ciemny i mam nadzieję, że Emilie odziedziczy po nim włoski, oczy i ciemną karnację, a nie po mnie blada jak kejza
Co to jest MM?

Cytat:
Nerola i pozostałe mamuśki: jak to jest krok po kroku z formalnościami związanymi z zapisem dziecka, nadaniu mu peselu, zapisaniu do lekarza? i ze szczepieniami? skąd mam wiedzieć kiedy iść na szczepienie? jak dziecko nie ma peselu to jak to jest z lekarzem? i czy na pierwszą wizytę do domu lekarz sam przychodzi, czy się po niego dzwoni czy z dzieckiem się jedzie do przychodni? a położnej środowiskowej- wogóle nie ogarniam tematu. Przeraża mnie ta niewiedza
Kochana w załączniku przesyłam Ci to co Ja kiedyś znalazłam
co trzeba robić po urodzeniu dzieciątka oraz proszę masz przydatne linki :

http://www.zdronet.pl/67,gdzie-i-jak...0,dziecko.html
http://slask.naszemiasto.pl/serwisy/...atek,id,t.html
http://www.zus.pl/files/Macierzy%C5%...202010%20r.pdf
http://www.ciazowy.pl/kalkulator,url...ierzynski.html

nazbierałam je jak dziewczyny wstawiały

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
to prawda że becikowe jeszcze w tym roku wydaja i koniec??jakieś nowe przepisy wchodzą od stycznia 2012
A coś tam było, ale wiesz jak to z PL, dzisiaj dostajesz a za miesiąc mogą to zabrać

Zrobiłam ciasto na pizze,
i wiecie co?
Albo jestem przewrażliwiona, albo mój brzuch jest wiecznie twardy,
to normalne w 32 tyg? wziełam no-spę.
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf Formalności po porodzie PDF.pdf (67,1 KB, 24 załadowań)

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2011-05-28 o 17:23 Powód: Zapomniałam dodać załącznika :(
zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 17:24   #4566
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
ja wogóle nie kupuję przewijaka, bałabym się go na łóżeczku lokować, do tego obawy że dziecko spadnie. Będę przebierać na łóżku, które stoi w pokoju obok łóżeczka, i na siedząco będę mogła to robić, dużo przestrzeni,bez obaw.
Nie chcę Cie martwić, ale już w szpitalu będziesz musiała maluszka przewijać. A tam są takie komody z przewijakami i też trzeba na stojąco. I faktycznie wygodniej na stojąco, zwłaszcza jak masz krocze obolałe. Także nic się nie bój, dasz radę.

Ja przed moim synem nie trzymałam małego dziecka na rękach. Bałam się jak będę go brać na ręce. A potem nie chciałam go dać nikomu oprócz męża na ręce, bo bałam się że mu krzywdę zrobią albo źle będą trzymać . U mamy najbezpieczniej.

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

MM to mleko modyfikowane.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 17:24   #4567
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Już Ci mówię:
po porodzie maż idzie do USC zarejestrować dziecko.Dostajecie akty urodzenia.Tam tez już nowa procedura-czeka sie ok. 2 tyg. na pesel.
Pierwsze szczepienie po ukończeniu 6 tyg. życia,także bioderka.
Położna przychodzi do domu,po 48 godz. od zgłoszenia dziecka w przychodni.Idzie tam maż z karteluszkami ze szpitala.(na drugi dzień po wypisie ze szpitala np.)
Ona Ci wszystko wyjaśni,przypomni o wizytach.
W 8 dobie(jak karmisz piersią i wyłącznie)podajesz wit.K oraz wit.D(niezaleznie jak karmisz).
Jak masz juz pesel,to udajesz sie złożyć wniosek o becikowe.
Jak masz akt urodzenia,to udajesz sie po wniosek o wypłacenie z ubezpieczenia grupowego za urodzenie dziecka.
To chyba na tyle.Jak coś,to pytaj.
\
To ubezpieczenie ma kazdy??

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-28, 17:30   #4568
agni82
Zadomowienie

nerola, dziękuję. ja już wcześniej zamieszczałam swoje zdjęcie. co prawda w ciemnych okularach, ale słońce świeciło. umknęlo ci chybazamieściłam jeszcze w klubie. a jutro pstrykne fotkę bez okularów to się pokaże, z moimi zielonymi oczyma.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 17:30   #4569
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
\
To ubezpieczenie ma kazdy??
No nie każdy. Chodzi o ubezpieczenie typu PZU, Warta, Uniqua itp. Jeśli opłacasz sobie takie ubezpieczenie to wtedy należy Ci się kaska za urodzenie dziecka. Mój mąż opłaca i dostanie, a ja niestety nie bo nie zdążyłam się zapisać .

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 17:32   #4570
moniczka2123
Zadomowienie

ile recznikow bierzecie do szpitala??

Stary 2011-05-28, 17:36   #4571
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie myślałam jeszcze o tym, ale raczej dwa (jeden duży i jeden mały), bo do podmywania krocza radzą używać papierowych.

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-05-28, 17:37   #4572
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Nie myślałam jeszcze o tym, ale raczej dwa (jeden duży i jeden mały), bo do podmywania krocza radzą używać papierowych.

Wlasnie slyszalam ze do krocza radza reczniki papierowe a chodzi o takie zwylke i tez wezme 2 jeden duzy drugi maly

Stary 2011-05-28, 17:42   #4573
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Kłaniam się ponownie. Dziewczyny są już w jednym łożeczku-w końcu. Nie mogę się na nie napatrzec... Właśnie sobie śpią...
super wieści zazdroszczę że już jestes po

co do przewijaka takiego podrecznego to czesto są one w tych torbach do wozka
ja mam przewijak na lozeczko maly go uzywal do 1 r.ż
co do MM to ja planuje tylko i wylacznie karmic od samego poczatku
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 17:42   #4574
nerola
BAN stały

MM to mleko modyfikowane

Agni może wstawiałaś zdjecie jak byłam 4 tyg. w szpitalu?
A w okularach sie nie liczy

Ja miałam 3 reczniki w szpitalu+do kazdego podcierania ,mycia ręcznik papierowy(2X2 rolki).

Ubezpieczenie dodatkowe.Mój T. ma płacone w zakładzie,więc dostaniemy(właśnie czekamy na kasę) a ja nie mam

Zanetko to jest ogromna nadzieja na urodę tatusiową.Moja Iza to wykapany mąż.A ten się śmieje,ze taaaka podobna do mamusi,taka śliczna a ona nic ze mnie nie ma.
Stary 2011-05-28, 17:46   #4575
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

nerola u mnie w ubezp wyplacaja odrazu jak idziesz z aktem
Stary 2011-05-28, 17:49   #4576
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja biorę jeden duży drugi mały + chusteczki higieniczne
ewentualnie potem mąż mi doniesie świeże

Nerolka właśnie mam taką nadzieję chociaż mój mąż znowu mówi, że urodę będzie miała po mamusi bo on tak chce i mi się marzy taka właśnie ciemna córeczka usta może mieć moje

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 17:52   #4577
patik87
Zakorzenienie

Nerola i zanetaa dziękuje Wam cosik się rozjaśniło. Mój tzt będzie miał trochę załatwiania.
Zanetaa pamiętam już kiedyś podrzucałaś tą rozpiskę w pdfie, ale ja u siebie nie mogę tego typu plikó otworzyć, a że ze mnie komputerowy laik to nic z tym nie zrobię.

hmm może macie rację z przewijakiem.Na początku z bolącym kroczem ciężko mi będzie na siedząco, w rozkroku.
Nie wiedziałam że przewijaki mają takie rolki, z tym napewno jest bezpieczniej.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 17:55   #4578
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

ja wezme 2 reczniki do wlosów i drugi do ciala i recznik papierowe

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Nerola i zanetaa dziękuje Wam cosik się rozjaśniło. Mój tzt będzie miał trochę załatwiania.
Zanetaa pamiętam już kiedyś podrzucałaś tą rozpiskę w pdfie, ale ja u siebie nie mogę tego typu plikó otworzyć, a że ze mnie komputerowy laik to nic z tym nie zrobię.

hmm może macie rację z przewijakiem.Na początku z bolącym kroczem ciężko mi będzie na siedząco, w rozkroku.
Nie wiedziałam że przewijaki mają takie rolki, z tym napewno jest bezpieczniej.
nie ma opcji aby zleciał.Ja polecam nie trzeba sie schylać tak samo po kapieli czy przy przewijaniu wygoda
Stary 2011-05-28, 18:00   #4579
agni82
Zadomowienie

już się poprawiłam Nerola. Są i bez okularów z płaskim brzuszkiem
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-28, 18:05   #4580
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
To dlatego Izunia jest taka ciemna mój mąż też jest ciemny i mam nadzieję, że Emilie odziedziczy po nim włoski, oczy i ciemną karnację, a nie po mnie blada jak kejza
a co to jest "kejza"?

mąka czy cuś?

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
.Moja Iza to wykapany mąż.A ten się śmieje,ze taaaka podobna do mamusi,taka śliczna a ona nic ze mnie nie ma.

hm.. no skoro dziewczynka to chyba jednak po mamusi coś ma

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 18:10   #4581
nerola
BAN stały

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
nerola u mnie w ubezp wyplacaja odrazu jak idziesz z aktem

No to świetnie.Bo T. musiał isć do zakładu,tam mu wypełnili papierzyska i wysłali do W-wy.I czekamy.
Widać,co ubezpieczalnia,to inne zasady.

Beatko no właśnie nic a nic po mnie nie ma.
A stopy to już w ogóle po pradziadach.Ma duze paluchy mniejsze
Tragedia normalnie.Chociaż T. siostra takie ma.Takie brzydkie.Chłopcy mają "piramidkę" jak ja a ona tak oszpecona

Agni ,no!!!
Stary 2011-05-28, 18:12   #4582
Marina1
Zakorzenienie

Hej laski!
Ale napłodziłyście od wczoraj
siedzę i czytam, zamiast uczyć się na jutrzejsze egzaminy. Tak to niedawno wróciłam ze szkoły, udało mi się zaliczyc 2 przedmioty.
Gardło coś mnie boli.
Ten tydzień mam straszny, co dzień mam jakis egzamin, więc pewnie nie będzie mnie za dużo na wątku.
Całuski mamuśki, lecę do notatek
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 18:19   #4583
moniczka2123
Zadomowienie

Ja wyslalam emaila do tego goscia co u niego wanienke zamowilam bo przelew wyslalam a on mi nie odpisuje czy wyslal czy nie wyslal ta wanienke bo ta pani co u niej kupilam zestaw kupilam to jest w stalym kontakcie z nia ciekawe czy ten od wanienki to zaden oszust...

Stary 2011-05-28, 18:36   #4584
jacieeeee
Wtajemniczenie

A ja siedzę i czekam na męża ze znajomymi. Będą pewnie po 20tej, ale dalej nie mam ochoty na odwiedziny. Trochę posprzątałam, trochę książek popakowałam do kartonów, ale jakoś nie mam weny do roboty. Brzuch dalej "jakby nie mój".

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-05-28, 18:43   #4585
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Kochane jeszcze raz mi powiedzcie, chce kupić mleko te modyfikowane na czarną godzinę i nie pamiętam jakie polecacie BEBIKO czy BEBILON?
Bo zaszłam do sklepu i nie wiedziałam jakie wziąć
bebilon to takie lepsze bebiko (oba ta sama firma robi). ja uzywalam na poczatku bebilon, potem bebiko, tansze jest. dobrze wtedy uzywac kaszek bebiko (pozniej) bo sa z dodatkiem tego samego mleka. za to jak dajesz NAN to wtedy lepiej dawac kaszkinestle (bo to też ta sama firma) - ale ja nie lubie, bo to wlasnie nestle mialo wpade z melaniną w mleku w proszku dla chińskich dzieci... a gerber z bakteriami w słoiczkach... tych jakos boje sie uzywać...

rada ode mnie - przywprowadzeniu czy zmienaie mleka na wyzszy numer (dla starszych) nalezy mieszac z wlasnym/nizszym numerem. przykladowo - masz troche pokarmu, wlewasz do butli, dodajesz wody i tyle lyzek ile wody (chyba 15 ml na i łyzke zwykle, zobaczysz na opakowaniu). a jak na wyzszyn numer to dodajesz stopniowo po 1 łyzce nowego i odejmujesz starego mleka... moje dziecko pięknie zwymiotowalo pierwsza butelke i kazda kolejna, bo nie wiedzialam o tym. chyba na jakims mleku nawet o tym pisza na opakowaniu, ale nie wiem na ktorym.. na bebiko na bank nie piszą...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-05-28 o 18:48
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 18:49   #4586
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
A czy i ja mogłabym się dołączyć? Tylko najpierw chciałabym Ci przelew zrobić .
jasne że możesz już cię zapisałam na mojej magicznej liście jak już będę mieć fiolkę to podam ci moje dane

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Shira w pon wplace pieniazki
spoko luzik ja w poniedziałek wysyłam

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Kochana, już wysyłam Ci PW z danymi, a Ciebie poprosze o nr konta, to natychmiast przeleję pieniądze Jesteś ANIOŁEM
hahahahaha:hahaha :tak mnie jeszcze nikt nie nazwał raczej w te druga stronę bardziej spoko natychmiast nie musisz ja wysyłkę robię w poniedziałek

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
dziękuję ślicznie tak jak ci napisałam 1 czerwca na 100% robię przelew
jasne wiem wiem ja naprawdę jestem cierpliwa

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Kłaniam się ponownie. Dziewczyny są już w jednym łożeczku-w końcu. Nie mogę się na nie napatrzec... Właśnie sobie śpią...

super to są wieści lecę do klubu zobaczyć księżniczki

[QUOTE=beata_1988;27174265]a co to jest "kejza"?

mąka czy cuś?
hmmm a nie biały ser?????

idę oglądać film jakiś
Stary 2011-05-28, 18:50   #4587
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Monia dziewczyno Ty mnie nie strasz! Masz termin po mnie a już chłopakom jedzenie szykujesz?Ja jestem w głębokiej d****. Chyba Cię ekspedientki nastraszyły. Masz jakieś przeczucia, że mała się pospieszy?
wiem że szybko, ale potem nie bedzie mi sie chcialo stac przy kuchni, wole na spokojnie, a ponadto moja skracajaca sie szyjka troche mnie martwi i fakt, iż w poprzedniej ciazy bez skracajacej sie szyjki urodzilam 2 tyg przed terminem...

Stary 2011-05-28, 18:55   #4588
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wyslalam emaila do tego goscia co u niego wanienke zamowilam bo przelew wyslalam a on mi nie odpisuje czy wyslal czy nie wyslal ta wanienke bo ta pani co u niej kupilam zestaw kupilam to jest w stalym kontakcie z nia ciekawe czy ten od wanienki to zaden oszust...
nie wszyscy sprzedawcy są w kontakcie mailowym z klientem jeśli wszystko przebiega bezproblemowo, i wcale im się nie dziwię, bo jak mają dużo zamówień to non stop ktoś by musiał maile pisać typu: przesyłka wysłana, przelew zaksięgowany etc. Poczekaj jeszcze, jak ma dobre opinie to mało prawdopodobne aby coś kombinował.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 18:59   #4589
brunetka2000
Zakorzenienie

Zobaczcie jak wyliczyli wyprawkę dla tych czworaczków co się urodziły u nas w Lublinie
http://www.kurierlubelski.pl/stronag...,i,id,t,z.html
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 19:04   #4590
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba macie racje, im mniej wiem i się naczytam opowieści to zdrowsza będę, i dziecku to lepiej zrobi. Nie wyobrażam sobie jaki to jest ból jak brodawki bolą, krawawią, wdaje się zapalenie, nie wiadomo co jeszcze. A jak już się ma zapalenie i gorączkę do tego to co się robi? lekarz przepisuje leki czy jak?
boli cholernie jak maluch pogryzie sutki, bo nie da sie rpzeciez zostawic piersi w spokoju az sie zagoi... mnie uratowaly nakladki, bo juz plakalam na mysl o kolejnym karmieniu, plakalam w trakcie karmienia z bólu... dwa tygodnie sie meczylam, az sie maz spytal czy nie ma jakis ochronek. a ja glupia sie naczytalam, ze one moga powodowac zmniejszenie laktacji i na poczatku nie chcialam... na szczescie polecial do apteki, kupil i moglam karmic kolejne 9 meisiecy!!!! gdyby nie to to pewnie miesiaca bym nie dala rady. na wizycie poloznej (piersi juz ladnie mialam zagojone!) powiedziala mi ze strasznie mocno pogryzione. ja tylko odparlam, ze mogla mnie widziec wczesniej ,bo to juz zagojone... w szpitalu juz mnie pogryzl, mimo przystawienia dziecka przez polozną bo nie umialam...

jak goraczka - paracetamol.

jak zapalenie - ginekolog lub IP. nie bagatelizujcie! nie chce straszyc ale ja kilka tygodni chodzilam z twarda piersia i tekstem "dziś dziecko pewnie ten zastój wyciągnie...", byla za pozno na antybiotyk (przy mocnym zapaleniu podaja taki ktory mozna brac w laktacji), trzeba bylo ciać przewod mlekowy bo ropa sie zebrala w piersi... to bylo wybawienie, ból przy cięciu, noszeniu sączka czy opatrynku na piersi był pestką do tego jak boli taka opuchnięta pierś... o dziwo nie mialam gorączki, dlatego nei podejrzewalam tak mocnego zapalenia...

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
No dobra - proszę mi się tu zaraz wyspowiadać dzieciate mamusie, jakie miałyście łóżeczka dla poprzednich dzieci i czy się sprawdziły (czy teraz jakieś inne kupicie czy takie same)? Chodzi mi o to, czy zwykłe drewniane, czy może turystyczne?

Bo mi się zawsze wydawało, że kupię do domu drewniane, a turystyczne to tylko na wyjazdy. Ale ostatnio dwie osoby niezależnie powiedziały mi, że one dla swoich maluchów mają właśnie turystyczne i są bardziej zadowolone, niż z drewnianego, które było przy poprzednim dziecku

Mój mąż to podłapał i też coś zaczyna wspominać, żebyśmy kupili do domu takie turystyczne. Że zawsze można je przestawić szybciutko do innego pokoju, może służyć za taki kojec, ma kółeczka, no i nie trzeba drugiego kupować na wyjazdy...

Co myślicie?
turystyczne z kilkoma wysokosciami niczym sie nie rozni od drewnianego, weic chyba byl kkupila jedno gdyby nie fakt ze moja mama ma w domu turystyczne. jedyny minus to taki, ze dziecko nie ma za co sie złapac jak chce wstawac (jak już trenuje wstawanie), ale to w sumie niewiele. materac w razie czego mozna dokupic, bo czasem są cienkie i niewygodne

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości