|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |
BAN stały
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
po porodzie maż idzie do USC zarejestrować dziecko.Dostajecie akty urodzenia.Tam tez już nowa procedura-czeka sie ok. 2 tyg. na pesel. Pierwsze szczepienie po ukończeniu 6 tyg. życia,także bioderka. Położna przychodzi do domu,po 48 godz. od zgłoszenia dziecka w przychodni.Idzie tam maż z karteluszkami ze szpitala.(na drugi dzień po wypisie ze szpitala np.) Ona Ci wszystko wyjaśni,przypomni o wizytach. W 8 dobie(jak karmisz piersią i wyłącznie)podajesz wit.K oraz wit.D(niezaleznie jak karmisz). Jak masz juz pesel,to udajesz sie złożyć wniosek o becikowe. Jak masz akt urodzenia,to udajesz sie po wniosek o wypłacenie z ubezpieczenia grupowego za urodzenie dziecka. To chyba na tyle.Jak coś,to pytaj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
to prawda że becikowe jeszcze w tym roku wydaja i koniec??jakieś nowe przepisy wchodzą od stycznia 2012
|
![]() ![]() |
![]() |
#4563 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ten przewijak ma takie rolki które się na nim montuje żeby nie spadł z łóżeczka a przy okazji mozesz go dzięki tym rolkom przesówać wzdłuż łózeczka
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4564 |
Wtajemniczenie
|
oj fajnie się siedzi ale muszę iść poprasować odezwę się później bo jak poprasuje to córce kolacje zrobić wykapać ja i zleci ze 2 h
|
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co to jest MM? ![]() Cytat:
![]() co trzeba robić po urodzeniu dzieciątka ![]() http://www.zdronet.pl/67,gdzie-i-jak...0,dziecko.html http://slask.naszemiasto.pl/serwisy/...atek,id,t.html http://www.zus.pl/files/Macierzy%C5%...202010%20r.pdf http://www.ciazowy.pl/kalkulator,url...ierzynski.html nazbierałam je jak dziewczyny wstawiały ![]() Cytat:
![]() Zrobiłam ciasto na pizze, i wiecie co? Albo jestem przewrażliwiona, albo mój brzuch jest wiecznie twardy, to normalne w 32 tyg? wziełam no-spę. Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-05-28 o 17:23 Powód: Zapomniałam dodać załącznika :( |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja przed moim synem nie trzymałam małego dziecka na rękach. Bałam się jak będę go brać na ręce. A potem nie chciałam go dać nikomu oprócz męża na ręce, bo bałam się że mu krzywdę zrobią albo źle będą trzymać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- MM to mleko modyfikowane.
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To ubezpieczenie ma kazdy??
![]() |
#4568 |
Zadomowienie
|
nerola, dziękuję.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Wtajemniczenie
|
No nie każdy. Chodzi o ubezpieczenie typu PZU, Warta, Uniqua itp. Jeśli opłacasz sobie takie ubezpieczenie to wtedy należy Ci się kaska za urodzenie dziecka. Mój mąż opłaca i dostanie, a ja niestety nie bo nie zdążyłam się zapisać .
#4570 |
Zadomowienie
|
ile recznikow bierzecie do szpitala??
#4571 |
Wtajemniczenie
|
Nie myślałam jeszcze o tym, ale raczej dwa (jeden duży i jeden mały), bo do podmywania krocza radzą używać papierowych.
![]() |
#4572 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wlasnie slyszalam ze do krocza radza reczniki papierowe a chodzi o takie zwylke i tez wezme 2 jeden duzy drugi maly ![]()
![]() |
#4573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do przewijaka takiego podrecznego to czesto są one w tych torbach do wozka ![]() ja mam przewijak na lozeczko maly go uzywal do 1 r.ż ![]() co do MM to ja planuje tylko i wylacznie karmic od samego poczatku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
BAN stały
|
MM to mleko modyfikowane
![]() Agni może wstawiałaś zdjecie jak byłam 4 tyg. w szpitalu? A w okularach sie nie liczy ![]() ![]() Ja miałam 3 reczniki w szpitalu+do kazdego podcierania ,mycia ręcznik papierowy(2X2 rolki). Ubezpieczenie dodatkowe.Mój T. ma płacone w zakładzie,więc dostaniemy(właśnie czekamy na kasę) a ja nie mam ![]() Zanetko to jest ogromna nadzieja na urodę tatusiową.Moja Iza to wykapany mąż.A ten się śmieje,ze taaaka podobna do mamusi,taka śliczna a ona nic ze mnie nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
Zakorzenienie
|
nerola u mnie w ubezp wyplacaja odrazu jak idziesz z aktem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4576 |
Zakorzenienie
|
Ja biorę jeden duży drugi mały + chusteczki higieniczne
![]() ewentualnie potem mąż mi doniesie świeże ![]() Nerolka właśnie mam taką nadzieję ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Zakorzenienie
|
Nerola i zanetaa dziękuje Wam
![]() Zanetaa pamiętam już kiedyś podrzucałaś tą rozpiskę w pdfie, ale ja u siebie nie mogę tego typu plikó otworzyć, a że ze mnie komputerowy laik to nic z tym nie zrobię. hmm może macie rację z przewijakiem.Na początku z bolącym kroczem ciężko mi będzie na siedząco, w rozkroku. Nie wiedziałam że przewijaki mają takie rolki, z tym napewno jest bezpieczniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | |
Zakorzenienie
|
ja wezme 2 reczniki do wlosów i drugi do ciala
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4579 |
Zadomowienie
|
już się poprawiłam Nerola
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4580 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mąka czy cuś? ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
hm.. no skoro dziewczynka to chyba jednak po mamusi coś ma ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4581 |
BAN stały
|
No to świetnie.Bo T. musiał isć do zakładu,tam mu wypełnili papierzyska i wysłali do W-wy.I czekamy. Widać,co ubezpieczalnia,to inne zasady. Beatko no właśnie nic a nic po mnie nie ma. A stopy to już w ogóle po pradziadach.Ma duze paluchy mniejsze ![]() Tragedia normalnie.Chociaż T. siostra takie ma.Takie brzydkie.Chłopcy mają "piramidkę" jak ja a ona tak oszpecona ![]() Agni ,no!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Zakorzenienie
|
Hej laski!
Ale napłodziłyście od wczoraj ![]() siedzę i czytam, zamiast uczyć się na jutrzejsze egzaminy. Tak to niedawno wróciłam ze szkoły, udało mi się zaliczyc 2 przedmioty. Gardło coś mnie boli. Ten tydzień mam straszny, co dzień mam jakis egzamin, więc pewnie nie będzie mnie za dużo na wątku. Całuski mamuśki, lecę do notatek ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Zadomowienie
|
Ja wyslalam emaila do tego goscia co u niego wanienke zamowilam bo przelew wyslalam a on mi nie odpisuje czy wyslal czy nie wyslal ta wanienke bo ta pani co u niej kupilam zestaw kupilam to jest w stalym kontakcie z nia ciekawe czy ten od wanienki to zaden oszust...
![]()
#4584 |
Wtajemniczenie
|
A ja siedzę i czekam na męża ze znajomymi. Będą pewnie po 20tej, ale dalej nie mam ochoty na odwiedziny. Trochę posprzątałam, trochę książek popakowałam do kartonów, ale jakoś nie mam weny do roboty. Brzuch dalej "jakby nie mój".
![]()
#4585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
rada ode mnie - przywprowadzeniu czy zmienaie mleka na wyzszy numer (dla starszych) nalezy mieszac z wlasnym/nizszym numerem. przykladowo - masz troche pokarmu, wlewasz do butli, dodajesz wody i tyle lyzek ile wody (chyba 15 ml na i łyzke zwykle, zobaczysz na opakowaniu). a jak na wyzszyn numer to dodajesz stopniowo po 1 łyzce nowego i odejmujesz starego mleka... moje dziecko pięknie zwymiotowalo pierwsza butelke i kazda kolejna, bo nie wiedzialam o tym. chyba na jakims mleku nawet o tym pisza na opakowaniu, ale nie wiem na ktorym.. na bebiko na bank nie piszą... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-05-28 o 18:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4586 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() spoko luzik ja w poniedziałek wysyłam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
super to są wieści lecę do klubu zobaczyć księżniczki ![]() [QUOTE=beata_1988;27174265]a co to jest "kejza"? mąka czy cuś? hmmm a nie biały ser????? ![]() idę oglądać film jakiś ![]()
![]() |
#4587 |
Zakorzenienie
|
wiem że szybko, ale potem nie bedzie mi sie chcialo stac przy kuchni, wole na spokojnie, a ponadto moja skracajaca sie szyjka troche mnie martwi i fakt, iż w poprzedniej ciazy bez skracajacej sie szyjki urodzilam 2 tyg przed terminem...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Zakorzenienie
|
Zobaczcie jak wyliczyli wyprawkę dla tych czworaczków co się urodziły u nas w Lublinie
http://www.kurierlubelski.pl/stronag...,i,id,t,z.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4590 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak goraczka - paracetamol. jak zapalenie - ginekolog lub IP. nie bagatelizujcie! nie chce straszyc ale ja kilka tygodni chodzilam z twarda piersia i tekstem "dziś dziecko pewnie ten zastój wyciągnie...", byla za pozno na antybiotyk (przy mocnym zapaleniu podaja taki ktory mozna brac w laktacji), trzeba bylo ciać przewod mlekowy bo ropa sie zebrala w piersi... to bylo wybawienie, ból przy cięciu, noszeniu sączka czy opatrynku na piersi był pestką do tego jak boli taka opuchnięta pierś... o dziwo nie mialam gorączki, dlatego nei podejrzewalam tak mocnego zapalenia... ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.