-10kg i więcej - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-25, 14:10   #331
lenor
Zadomowienie

Dot.: -10kg i więcej

hej,wczoraj napisałam posta ale się nie wysłał( net;/).
U mnie lepiej, trzymam się żeby nie przekraczać 1200 kcal, niestety bez ćwiczeń bo oczywiście jutro kolokwium a ja jeszcze słabiutko, heh niech sesja się skończy ( wsumie sie jeszcze nie zaczeła)
lenor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 14:21   #332
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Witajcie
Jak mnie dawno tu nie było...;( ale cóż nie wchodzę bo diety brak...;/ nawet nie jem posiłków normalnie systematycznie nie wiem jak kto zmienić u mnie się chyba nie da...;/

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-25, 17:45   #333
mandy27
Raczkowanie

Cool Dot.: -10kg i więcej

Dzięki będę się starać trochę zgubić kg bo mi z nimi źle :-@ muszę się postarać o więcej ruchu i może powoli dam i ją radę
mandy27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-26, 09:31   #334
lenor
Zadomowienie

nie jestem godna tego wątku i jestem obłudna, czytam go podgryzając pycha kinder bueno i popijając pepsi mam doła bo jak to jest że się człowiek tyle uczy i nie zdaje? ciekawe jak moja waga zareaguje na moje zyciowe niepowodzenia...
Stary 2011-05-26, 15:00   #335
winyl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lenor Pokaż wiadomość
nie jestem godna tego wątku i jestem obłudna, czytam go podgryzając pycha kinder bueno i popijając pepsi mam doła bo jak to jest że się człowiek tyle uczy i nie zdaje? ciekawe jak moja waga zareaguje na moje zyciowe niepowodzenia...
Doskonale Cię rozumiem. Może daj sobie chwilę odpoczynku i jak już wszystko ułożysz z nauką to wtedy się weź za odchudzanie? Głowa do góry, dasz radę!

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-26, 15:59   #336
mandy27
Raczkowanie

Lenor też cię rozumie ją też gdy jestem zla i coś mi się nie udaje to wtedy sięgam po jedzenie i to słodkie i to mnie gubi ale nie poddawal się będzie lepiej
Stary 2011-05-26, 20:25   #337
Edail
Raczkowanie

Oj, dziewczyny, muszę się przyznać. Miałam ostatnio takiego doła, że od soboty do wtorku jadłam praktycznie wszystko. Mniejsza, że od słodyczy prawie od razu bolał mnie brzuch, bo się od nich odzwyczaiłam. Ale do mięsa nie wróciłam. Nawet za nim nie tęsknię. Od wczoraj już grzecznie wróciłam na dietę i zamierzam jej przestrzegać jeszcze gorliwiej.
Zapewne nie spodoba mi się to, co zobaczę w sobotę na wadze, ale trudno. :<

Edail jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-26, 20:43   #338
xxxkasiuxxx
Raczkowanie

GG do xxxkasiuxxx

a ja przyznam sie że u mnie coraz lepiej dobre nastawienie i do przodu
cel->wakacje
Stary 2011-05-26, 20:59   #339
mimi0290
Zadomowienie

Dziewczyny, czy kakao naturalne ze słodzikiem późnym wieczorem ujdzie ?

2013: 75-72,1(10.03)...71,4(29.03) ...70,6...70............69.........67. .........65....... .
mimi0290 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-26, 21:13   #340
xxxkasiuxxx
Raczkowanie

GG do xxxkasiuxxx

ale z 1,5 h po kakale nie śpij
i jeszcze zależy z jakiego mleka- ja akurat używam 0 bo dla mnie jest takie same jak 2 i nie widzę żadnej różnicy no jedynie jest bardziej przezroczysta
Stary 2011-05-27, 05:21   #341
lenor
Zadomowienie

dzięki za słowa wsparcia
odkładać nie będę, najwyżej przejdę do fazy hm "stabiliziacji" wagi a nie desantu na nią
pozdrawiam
Stary 2011-05-27, 14:55   #342
xxxkasiuxxx
Raczkowanie

GG do xxxkasiuxxx

Witam piątkowo u mnie nie za wesoło, bo wczoraj biegałam i nałożyłam złe buty do biegania bo takie luźne i zdarłam sobie skórę na stopach tak że nie dam rady chodzić ( do tego przy samych palcach )
i do tego zasiadłam dzisiaj przed komputerem i zjadłam z miseczkę tych nowych płatek musli z nestle capuccino a one są bardzo kaloryczne
trudno jakoś to odpokutuje
a mam do was prośbę, otóż macie jakieś fajne przepisy na sałatki?
Z takiej gromadki zostało już nas tylko parę na tym forum
Może wrzucajmy tutaj jakieś fajne przepisy niskokalorycznych dań
moja mama na święta zrobiła przepyszną sałatkę (usmażony filet, pomidory, ser feta, sos: czosnek, sól, pieprz i serek naturalny, np bieluch, a na wierz cała sałatkę posypała prażonymi płatkami migdałów)
naprawdę gorąco polecam sama nie wiedziałam, że mi tak to posmakuje
Stary 2011-05-27, 15:13   #343
mimi0290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxxkasiuxxx Pokaż wiadomość
Witam piątkowo u mnie nie za wesoło, bo wczoraj biegałam i nałożyłam złe buty do biegania bo takie luźne i zdarłam sobie skórę na stopach tak że nie dam rady chodzić ( do tego przy samych palcach )
i do tego zasiadłam dzisiaj przed komputerem i zjadłam z miseczkę tych nowych płatek musli z nestle capuccino a one są bardzo kaloryczne
trudno jakoś to odpokutuje
a mam do was prośbę, otóż macie jakieś fajne przepisy na sałatki?
Z takiej gromadki zostało już nas tylko parę na tym forum
Może wrzucajmy tutaj jakieś fajne przepisy niskokalorycznych dań
moja mama na święta zrobiła przepyszną sałatkę (usmażony filet, pomidory, ser feta, sos: czosnek, sól, pieprz i serek naturalny, np bieluch, a na wierz cała sałatkę posypała prażonymi płatkami migdałów)
naprawdę gorąco polecam sama nie wiedziałam, że mi tak to posmakuje
Ja sobie czasem taką banalną sałatkę robię :
Sałata lodowa/ zwykła w ilości jak kto chce
Pomidory koktailowe/ewent. zwykłe w kostkę
Kawałek piersi z kurczaka gotowanej z kostką rosołową
+ sos czosnkowy ( jogurt naturalny i czosnek )

Dzisiaj wszamałam na śniadanie dużo musli z mlekiem, na 2 śniadanie ciemną bułkę z serkiem homo naturalnym i pomidorem.
Dopiero około 16.30 zjem obiad bo zupełnie nie mam apetytu i trochę słabo się czuję .. Będzie to kawałeczek filetu z dorsza i trochę warzyw mrożonych i fasolki zielonej na parze .
Na kolację jeszcze coś wymyślę, uwielbiam koktaile owocowe
Na białkowe kolacje polecam też pastę rybną: pół kostki twarogu chudego, pół puszki szprotek w pomidorach z puszki i cebula/zielona cebulka/szczypiorek Ja miksuję blenderem i mam pożywną pastę, którą jem bez chleba.
Zdarza mi się zrobić też pastę jajeczną ( 2 jaja , serek homo naturalny + zielenina) też zblenderowana.

Macie jeszcze jakiś fajny pomysł na białkową kolację ?

2013: 75-72,1(10.03)...71,4(29.03) ...70,6...70............69.........67. .........65....... .
Stary 2011-05-27, 15:23   #344
xxxkasiuxxx
Raczkowanie

GG do xxxkasiuxxx

ja wieczorem lubię wypić sobie shake (trochę lodu-8 kostek, 2 tabletki słodzika, banan i mleko) zresztą ja to sobie robię w kuflu, dlatego wszystko zależy od pojemności, ale uwielbiam to normalnie
Stary 2011-05-27, 15:28   #345
mimi0290
Zadomowienie

Cytat:
ja wieczorem lubię wypić sobie shake (trochę lodu-8 kostek, 2 tabletki słodzika, banan i mleko) zresztą ja to sobie robię w kuflu, dlatego wszystko zależy od pojemności, ale uwielbiam to normalnie

Ja robię koktaile np. 1-2 banany + maślanka zblenderowane, lub jabłko + maślanka, pół brzoskiwini z puszki,plaster ananasa+maślanka itp
Nie dodaję słodzika ani cukru bo to mi już pyszne wychodzi

Spróbuję kiedyś dodać lodu - napewno też będzie pyszne

Stary 2011-05-28, 07:36   #346
Dziubasek8819
Raczkowanie

Dzień dobry dziewczyny wczoraj nie miałam czasu tu zajrzeć bo na uczelni była konferencja informatyczna byłam w delegacji z kolegą ale w sumie nie żałuję bo było suuper i później ognisko z kilkoma wykładowcami z którymi przeszliśmy na ty ponieważ są w wieku ok 30- 35lat zbytnio nie grzeszyłam wypiłam jedno piwko ale dzięki temu wygrałam 4na koniec z grafiki komputerowej miłej soboty życzę a u mnie waga bez zmian 65 lub 64,9
Stary 2011-05-28, 20:01   #347
Loriette
Zakorzenienie

Hej dziewuszki ) Pisałam ponad dwa tygodnie temu, że po wypadku odpuszczam sobie wszystko. Nie odpuściłam, a forum czytam nałogowo - jedynie co, to nie piszę. Jednak tym razem potrzebuję waszej pomocy. 18 czerwca idę na wesele i nie wiem którą kieckę wybrać, jeśli nie Wy to nikt mi nie pomoże )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_8620.jpg (72,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_8611.jpg (74,9 KB, 9 załadowań)

Zapraszam do miejsca, gdzie objawia się prawdziwa miłość do kuchni.
Loriette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-28, 20:18   #348
mimi0290
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Loriette Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki ) Pisałam ponad dwa tygodnie temu, że po wypadku odpuszczam sobie wszystko. Nie odpuściłam, a forum czytam nałogowo - jedynie co, to nie piszę. Jednak tym razem potrzebuję waszej pomocy. 18 czerwca idę na wesele i nie wiem którą kieckę wybrać, jeśli nie Wy to nikt mi nie pomoże )
Mnie się bardziej podoba ta czarna

Stary 2011-05-28, 20:56   #349
xxxkasiuxxx
Raczkowanie

GG do xxxkasiuxxx

tak zdecydowanie czarną
ale z cb chudzinka z czego ty wgl chcesz się odchudzać? a jakie nogi zgrabne- tylko pozazdrościć
a u mnie dzisiaj masakra, jadłam bez opamiętania i nawet słodycze się trafiły, łyżka nutelli, jajko wielkanocne , 2 malutkie wafelki i ze dwie miseczki płatków jogurtowych (to chyba na tyle z tych słodkości), a na koniec wszystko zapiłam desperadosem
no cóż zawsze w tygodniu wszystko dobrze idzie a potem sobota trudno ostatni raz do wakacji- przyrzekam (no chyba, że będą wyjątki bo jakaś impreza się trafi albo lód, ale jakoś to odpracuję- obiecuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-28, 21:15   #350
Loriette
Zakorzenienie

Cytat:
tak zdecydowanie czarną
ale z cb chudzinka z czego ty wgl chcesz się odchudzać? a jakie nogi zgrabne- tylko pozazdrościć
a u mnie dzisiaj masakra, jadłam bez opamiętania i nawet słodycze się trafiły, łyżka nutelli, jajko wielkanocne , 2 malutkie wafelki i ze dwie miseczki płatków jogurtowych (to chyba na tyle z tych słodkości), a na koniec wszystko zapiłam desperadosem
no cóż zawsze w tygodniu wszystko dobrze idzie a potem sobota trudno ostatni raz do wakacji- przyrzekam (no chyba, że będą wyjątki bo jakaś impreza się trafi albo lód, ale jakoś to odpracuję- obiecuje
Żadna ze mnie tam chudzinka ) Nogi są fajne do pewnego miejsca, bo uda mają wiele do życzenia. A to, że wyglądam jak wyglądam jest wynikiem dwumiesięcznych zmagań i straty 6 kg. Jeszcze te 3kg i jestem wolna!
Ja dzisiaj też zgrzeszyłam.. Upiekłam muffiny i dwie wciągnęłam, a wieczorem zjadłam rożka czekoladowego, ale to chyba na zajedzenie smutków Już czuję jak mnie brzuch boli i jaką rewolucję będę miała w nocy - Magda Gessler wymięka!

Stary 2011-05-28, 21:27   #351
xxxkasiuxxx
Raczkowanie

GG do xxxkasiuxxx

haha jakie porównanie
ej a mam pytanie: Jecie może te owsianki z Kupca (chyba) "Coś na ząb" np. truskawkowa bo kupiłam ją- coś koło 200 kcal ma a dla mnie odpowiada bo mnie owsianki zapychają na bardzo długo
oj już nie przesadzaj zazdroszczę ci tych nóg, bo ja mam 2 wielkie balerony (chodzi mi że duże, bardzo umięśnione przez moje lenistwo i głupi rower- jak byłam młodsza bardzo dużo jeździłam rowerem bo dla mnie było o wiele szybciej, a teraz żałuje
ale cóż nic już nie zrobię, ale jak zaczną spadać kg to i nóżki zrobią się ładniejsze
Stary 2011-05-28, 21:33   #352
mandy27
Raczkowanie

mi tez bardziej podoba sie czarnaswietnie wygladasz
Stary 2011-05-28, 21:33   #353
Loriette
Zakorzenienie

Cytat:
haha jakie porównanie
ej a mam pytanie: Jecie może te owsianki z Kupca (chyba) "Coś na ząb" np. truskawkowa bo kupiłam ją- coś koło 200 kcal ma a dla mnie odpowiada bo mnie owsianki zapychają na bardzo długo
oj już nie przesadzaj zazdroszczę ci tych nóg, bo ja mam 2 wielkie balerony (chodzi mi że duże, bardzo umięśnione przez moje lenistwo i głupi rower- jak byłam młodsza bardzo dużo jeździłam rowerem bo dla mnie było o wiele szybciej, a teraz żałuje
ale cóż nic już nie zrobię, ale jak zaczną spadać kg to i nóżki zrobią się ładniejsze
Ja owsianki odłożyłam dawno, bo jakoś ich nie lubię. Kupuję ostatnio chleb ciemny z siemieniem lnianym, więc duża zawartość błonnika mnie zapycha. Jeśli mam więcej czasu to posypuję dodatkowo otrębami pszennymi kanapki. Obecnie w moim menu króluje rucola, która kiedyś smakowała dla mnie jak stare skarpety!
Na pewno nie masz takich nóg - opowiadasz głupoty ) Ja chciałabym jeździć na rowerze, ale moje kolano już niestety nie jest pierwszej młodości Pokaż nogasy )

Stary 2011-05-28, 21:44   #354
xxxkasiuxxx
Raczkowanie

GG do xxxkasiuxxx

mama teraz nadwagę więc naprawdę nogi wyglądają masakrycznie ale jest coraz lepiej
ja akurat chleba mogę nie jeść wcale- odzwyczaiłam się poprostu, gorzej z różnego rodzaju płatkami (uwielbiam chrupać), chociaż chipsów nie jadłam przed bożym narodzeniem i to mój+, wcale mnie do nich nie ciągnie
mi też zaczyna teraz kolano wysiadać, znaczy jak długo pojeżdżę, a tak wgl to mam problem z więzadłami bo gdy szybko idę łapię mnie od razu skurcz i nie dam rady zrobić ani jednego kroku, staję jak durna na chodniku i łapię się za nogi żeby rozmasować a wszyscy patrzą się na mnie jak na durnia ogólnie jestem typem sportowca, uwielbiam ćwiczyć siatka, ręka a czasami nawet noga z kolegami ale to juz b. rzadko, najgorzej mi jest zabrać się do biegów, ale jak przebiegnę 3km to potem mogę biegnąć nawet 15
wiem dziwna jestem ale najgorzej mi jest przyzwyczaić organizm do zmiany pulsu, ogólnie mam początki astmy- tak jak każdy alergik i biorę tabletki by się "nie powiększyła" to może dlatego tak mi ciężko
wiem wiem każda wymówka dobra
Stary 2011-05-28, 21:48   #355
Loriette
Zakorzenienie

Cytat:
mama teraz nadwagę więc naprawdę nogi wyglądają masakrycznie ale jest coraz lepiej
ja akurat chleba mogę nie jeść wcale- odzwyczaiłam się poprostu, gorzej z różnego rodzaju płatkami (uwielbiam chrupać), chociaż chipsów nie jadłam przed bożym narodzeniem i to mój+, wcale mnie do nich nie ciągnie
mi też zaczyna teraz kolano wysiadać, znaczy jak długo pojeżdżę, a tak wgl to mam problem z więzadłami bo gdy szybko idę łapię mnie od razu skurcz i nie dam rady zrobić ani jednego kroku, staję jak durna na chodniku i łapię się za nogi żeby rozmasować a wszyscy patrzą się na mnie jak na durnia ogólnie jestem typem sportowca, uwielbiam ćwiczyć siatka, ręka a czasami nawet noga z kolegami ale to juz b. rzadko, najgorzej mi jest zabrać się do biegów, ale jak przebiegnę 3km to potem mogę biegnąć nawet 15
wiem dziwna jestem ale najgorzej mi jest przyzwyczaić organizm do zmiany pulsu, ogólnie mam początki astmy- tak jak każdy alergik i biorę tabletki by się "nie powiększyła" to może dlatego tak mi ciężko
wiem wiem każda wymówka dobra
Jestem w szoku ile nas łączy! Ja chipsów nie jadłam już Bóg wie ile i w ogole mi ich nie brakuje. Co do kolana - zerwałam więzadło krzyżowen kilka lat temu na obozie.. wlasnie grając w nogę. Typ sportowca? Przedk ontuzją trenowałam siatke, a teraz jestem dziennikarzem sportowym w największym siatkarskim serwisie w kraju Biegać uwielbiam.. przez ostatnie miesiące biegałam po 7km co wieczór, ale po tym moim zemdleniu dostałam zakaz od rodziny Astmę mam dziedzicznie po mamie, ale właśnie też jestem na początku.. Alergię mam od ładnych paru lat i ciąglę faszeruję się lekami. Uwierz, że one moga nieźle namieszać! Moje obecne leki powodują senność.. także biorę je na noc, żebym w dzień mogła jeździć autem )

Stary 2011-05-28, 21:54   #356
xxxkasiuxxx
Raczkowanie

GG do xxxkasiuxxx

O haha ostro xd
wiesz ja czytałam, że jeżeli jesteś senna po lekach to należy je zmienić, chcoiaż sama nie wiem czy też nie jestem senna bo jedną- od alergii muszę brać przed snem, a drugą od astmy najczęściej też jakoś wieczorem
oo ale masz świetną pracę normalnie zazdroszczę chociaż jeszcze sama nie wiem co będę robić w przyszłości ale chyba coś bardziej w stronę geografii
No to szczęściara z cb, że masz taką fajną pracę
Stary 2011-05-28, 21:58   #357
Loriette
Zakorzenienie

Cytat:
O haha ostro xd
wiesz ja czytałam, że jeżeli jesteś senna po lekach to należy je zmienić, chcoiaż sama nie wiem czy też nie jestem senna bo jedną- od alergii muszę brać przed snem, a drugą od astmy najczęściej też jakoś wieczorem
oo ale masz świetną pracę normalnie zazdroszczę chociaż jeszcze sama nie wiem co będę robić w przyszłości ale chyba coś bardziej w stronę geografii
No to szczęściara z cb, że masz taką fajną pracę
Póki co to praca społeczna, bo nie dostajemy za to wynagrodzenia A w sporcie siedzę, bo tata jest niedoszłym reprezentantem w siatce, a TŻ jest reprezentantem Niemiec w nogę także no nie mam wyboru, hahaa! Weszło mi w krew!
No leki powodują senność i to często, ale to trzeba wyczytaćw ulotce, bo uważam, że częste zmiany leków nie prowadzą do niczego dobrego. Ja myslałam o geografii.. zdałabym maturkę i na dziennikarstwo jak znalazł, a tak muszę się męczyć z WOSem, bo cos mi do łba strzeliło!!

Stary 2011-05-28, 22:06   #358
xxxkasiuxxx
Raczkowanie

GG do xxxkasiuxxx

Ooo to rodzinka sportsmenów normalnie
Jeszcze mam czas żeby się zastanowić nad przyszłością, o nie Wosu to zdawać nie będę( nie lubię) ale to różnie może być. Życie płata figle
Chyba, że w 2010 koniec roku i nie będę musiała zdawać matury (oczywiście to był żart)
O a może wy dziewczyny macie jakieś dobre buty do biegania ale też żeby do sportów zespołowych się przydały (siatka, ręka)
Niestety muszę zakupić sobie jakieś dobre, przylegające i z miękką podeszwą buty bo byłam na treningu w rękę i pozdzierałam sobie skórę ze stopy a teraz chodzę i kuleję 2 dzień, aż się zagoi
Stary 2011-05-28, 22:09   #359
Loriette
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo to rodzinka sportsmenów normalnie
Jeszcze mam czas żeby się zastanowić nad przyszłością, o nie Wosu to zdawać nie będę( nie lubię) ale to różnie może być. Życie płata figle
Chyba, że w 2010 koniec roku i nie będę musiała zdawać matury (oczywiście to był żart)
O a może wy dziewczyny macie jakieś dobre buty do biegania ale też żeby do sportów zespołowych się przydały (siatka, ręka)
Niestety muszę zakupić sobie jakieś dobre, przylegające i z miękką podeszwą buty bo byłam na treningu w rękę i pozdzierałam sobie skórę ze stopy a teraz chodzę i kuleję 2 dzień, aż się zagoi
Polecam Ci adidasy z NIKE.. na pudełku było napisane, że sąto buty sportowe do tańca, ale że przestałam trenować taniec to w nich biegam i są świetne! W środku są mięciutkie i nic nie ma prawa się stać.. Spróbuję na jutro poszukać Ci modelu tych bucików.. Ale mogłaś je już widzieć, bo był kiedyś na nie szał.. zwykłe czarne z fioletowym znaczkiem.
Oj padam na twarz... a skoro rewolucja Gesslerowej ma mnie złapać w nocy to kładę się spać Dobranoc! ))))))

Stary 2011-05-28, 22:14   #360
xxxkasiuxxx
Raczkowanie

GG do xxxkasiuxxx

Haha nazwijmy to "Żołądkowe rewolucje"
Oj dziękuje bardzo, bo poszukałam trochę w internecie takich butów i teraz szał jest na Reebok Easy Tone czy jakoś tak ale szkoła mi wywalać ponad 350zł na takie buty jak mogę kupić podobne i o wiele tańsze
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości