|
|||||||
| Notka |
|
| Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Muzyka na wesele
Z powodu dość wysokich wymagań dotyczących muzyki (zero disco-polo i zero biesiadnej typu Krawczyk, Golce i Rodowicz), którą chcieliśmy mieć na weselu, sporządziliśmy własną playlistę, którą daliśmy DJowi.
Może komuś się przyda. Taneczne: Louis Amstrong Hello Dolly Kiss Me We have all the time in the world wonderful world dream a little dream of me Brian Adams I Do It For You Have you ever really loved a woman Wherever You go, whatever You do Bill Medley & Jennifer Warnes Time Of My Life Bellini Samba Rio de Janeiro Black Wonderful Life Anna Jantar Moje marzenie (Przetańczyć chcę z toba całą noc) tyle słońca w całym mieście Zawsze gdzieś czeka ktoś Michael Bolton When a Man Loves a Woman seweryn Krajewski Wielka miłość Elvis Presley I Can't Help Falling In Love With You always on my mind Leonard Cohen Dance Me To The End Of Love Westlife Why do i love you To be loved Joe Cocker You are so beautyful to me Summer In The City Noubliez Jamais Could You Be Loved With A Little Help From My Friends Tonight Sarah Connor Skin on Skin Just one last dance Gordon Haskell How Wonderful You Are Roy Orbison Only the Lonely You Got It Barry Manilow Mandy Lady Pank Zawsze tam gdzie ty Tańcz, głupia, tańcz Madonna La isla Bonita sorry Hung Up Power of Goodbye Robbie Wiliams Something Stupid Rock DJ Angels Shes The One Eternity Pebo Bryson & Roberta Flack Tonight I celebrate my love Nat King Cole Fascination Blue Moon Umberto Tozzi Ti Amo Frank Sinatra Strangers In The Night i've got you under my skin The Way You Look Tonight The Rolling Stones Angie Satisfaction Celine Dion Beaty and The Beast I Love You Love Doesn't Ask Why Curtis Stigers I Wonder Why Rod Stewart When I Need You Cher If I Could Turn Back Time Believe Strong Enough Dov'e L' Amore The Shoop Shoop Shoop Song I Got You Babe Eric Clapton Wonderful Tonight Wet Wet Wet Love is all around Michael Jackson You Are Not Alone Thiller Whitney Houston I will always love you I Wanna Dance With Somebody When You Believe How will I know Sting Every Breath You Take The Beatles Twist and Shout A hard Days Night Oh darling Love me do She Loves You yellow Submarine Kidman i McGregor Come what may Michel Bubble Song for You You'll never find another love like mine Mariah Carrey Endless Love Without You Josh Groban When You Say You Love Me Jon Secada If I never knew you Jewel You were meant for me Break Me faith hill there you'll be Daniel Bedingfield Never Gonna Leave Your Side Amy Winehouse Will You Still Love Me Tomorrow Vonda Shepard I only want to be with you Eurythmics Miracle Of Love Sweet dreams Stevie B Because I Love You Czerwone Gitary Niebo z moich stron Powiedz stary, gdzieś ty był ładne oczy masz Kwiaty we włosach Nie zadzieraj nosa Nikt na świecie nie wie Ben E. King Stand by me Righteous Brothers Unchained Melody Michelle Wright & Jim Brickman Your Love (The Greatest Gift of All) Girls Aloud See The Day Matt Monroe Hello Young Lovers marek Grechuta DNI KTORYCH JESZCZE NIE ZNAMY Będziesz moją panią Wiosna, ach to ty Rodowicz niech zyje bal sing sing Hillsong Desert Song Andy Wiliams Wonderful World of the Young Piotr Szczepanik Kocham Chciałbym kiedyś Czesław Niemen Płonie stodoła Wspomnienie Dire Straits Walk Of Life Money for nothing Urszula Sipińska Gdzie ten świat 60-tych lat Paul Anka Diana Nitty Gritty Dirt Band Jambalaya Kasia Sobczyk O mnie się nie martw Skaldowie Ktoś mnie pokochał Elektryczne Gitary Co ty tutaj robisz Rezerwat Zaopiekuj się mną Bonny M Daddy cool Rasputin Rivers of Babylon Girl In The Ring Hooray, hooray it’s a holiday Gotta Go Home Sunny Bahama Mama Ricky Martin livin' la vida loca Uno, dos, tres John Lee Hooker Boom! Boom! Modern Talking Cherry Lady Your'e my heart Breakout Gdybys kochał mnie The Ink Spots I don't want to set World on Fire Sid phillips Boogie Men Roy Brown Mighty mighty Men Gerhard Trede jolly days fox boogie Chubby Checker Lets twist again The Contours (Dirty dancing) Do you love me Manfred mann Do wah diddy The Pointer Sisters I'm So Excited Urszula Dmuchawce Village People YMCA Wham! Wake Me Up Before You Go-Go Ottawian Hand's Up Carl Douglas Kung fu fighting Stevie Wonder Superstiton I Just Called To Say I Love You Queen Crazy litte thing called love I was born to love you Radio Ga-Ga Friends will be Friends Joan Jett I love rock&roll Survivor Eye of the Tiger Bonnie Tyler Total Eclipse of the Heart I Need A Hero Men at Work Land down under Steppenwolf Born to be wild Ah-Ha Take on me Belinda Carlisle Heaven is a place on Earth Glenn Mederios nothing gonna change my love for you 2+1 Chodź, pomaluj mój świat Iść w stronę słońca z filmu pulp Fiction Twist Contest The Doors Break on Through Roadhouse Blues Light My Fire Eddie Cochran C'mon Everybody Bill Haley Rock Around The Clock Tina Turner Private Dancer What's Love Got To Do With It We don’t need another hero Gloria Gaynor I Will Survive Bee Gees saturday night fever How Deep Is Your Love Stayding Alive toto Africa The Clash Should I Stay or Should I Go Kyle Minogue Can't Get You Out Of My Head Bon Jovi It's my life Always Limahl Neverending story The Cure Friday Im In Love Eruption On way ticekt Zucchero Baila Morena Tom Jones Sexbomb Love is in the air She's a Lady cliff richard Congratulations Vaya con dios Nah neh nah What's a woman Jenifer Lopez Let's Get Loud Opus Life to life carlos santana Corazon Espinado Smooth Areosmith I Dont Wanna Miss A Thing Lonestar Amazed James Blunt You're Beautiful Savage Garden Truly Madly Deeply savage Only You Phil Collins Another Day In Paradise Easy Lover Live Can't stop loving you Jennifer Rusch The Power od Love The Platters Only You Lionel Richie Say you, Say me Alphaville Forever Young Ace of base All That She Wants The Sign Alizée Moi...Lolita Cyndi Laupe Girls Just Want To Have Fun Chris DeBurgh Lady In Red (Dirty dancing) Stay Big Girls don´t cry Johnny's Mambo Eric Carmen (Dirty dancing) Hungry Eyes Garou Passe Ta Route Gloria Estefan Conga Lou Bega Mambo No. 5 Richie Valens La bamba Roxete How do you do Joyride Listen to Your Heart shakin stevens cry just a little bit Shakira Whenever, Wherever UB40 Red Red Wine The Contours Do You Love Me Abba Cała Smokie Have You Ever Seen the Rain Enigma Return To Innocence James brown I feel good Janet Jackson Rock&roll Lighthouse familly High Nelly Furtado I'm like the bird Scorpions Wind of change seal Kiss from a rose Blues brothers Peter Gunn Theme Dana Glover It is you The Monkees (lub wersja ze Shreka) I'm a Believer Halfcocked Bad Reputation B.B. King jazz casual Barbara Streisand Guilty Woman in love The bangles Eternal flame roxy music Slave to love The turtles So Happy Together simply red If you don't know me by now berlin Take My Breath Away Bob marley One love Red Red Wine Could you be loved sugar sugar The Pretenders I’ll stand by you r.kelly I believe I can fly Ella Fitzgerald Too Darn Hot Michael Buble Sway Ville Valo & Natalia Avalon Summer Wine Afric Simone Hafanana Ramaya Kombi Słodkiego miłego życia Pitbul I know you want me Juanes La Camisa Negra Gipsy Kings Baila Me Harry Belafonte Banana Boat The lion sleep tonight Little richard long tall sally tutti frutti Rip it up Ready teddy ritchie valens La bamba We Belong Together ZZ Top La Grange All Your Lovin George Thorogood Bad to the bone I drink alone Scott McKenzie San Francisco Gene Kelly I'm Singing in the rain Simon & Garfunkel El Condor Pasa cecilie sound of silence ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Przerywniki (do kotleta); Barbara Streisand ballady (Evergreen) Marek grechuta A kiedy będziesz moją żoną Bob Crosby Happy themes Andrea Bocelli I Sarah Brightman Time to say goobye vangelis Conquest of paradise hymne, Opera sauvage antarctica Trevor Jones Ostatni mohikanin Hans Zimmer Gladiator-Now We Are Free Enya Amarantine Orinoko May it be Only in time Where The Road Flows lothlorien, Only If Shinead O'Connor Nothing Compares The Connels 74-75 Jan Hammer Crockett's theme santana kawałki jazzowe mel torme Blue Moon, stardust Kate the Cat I was made for lovin you Skizzo Franick Goodbye Summer John Coltrane ballady Led Zeppelin Stairway To Heaven Metallica Nothin Else Matters The Doors Riders on the Storm (tylko muzyczna) Ella Fitzgerald This Time the Dream's on Me Time After Time Night and Day Frank Sinatra Fly me to the moon Peggy Lee Fever U2 With Or Without You Norah Jones Wake me up All Your Love Be Here To Love Me Lover Man Diana Krall Look Of Love Love Me Like A Man Lets fall in love Jimi Hendrix The Wind Cries Mary Ennio Moricone Ojciec chrzestny John Williams ET Theme Del Shannon Runaway Sting shape of my heart
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Muzyka na wesele
ja już dawno po
![]() ale playliste miałam bardzo podobną
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie się przyda na pewno, jestem właśnie na etapie tworzenia playlisty i już widzę, że sporo od Ciebie ściągnę
Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2011-05-27 o 10:52 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Ja też mam zamiar mieć wesele bez muzyki disco-polo i biesiadnych, tylko trochę zaczęłam się obawiać czy starsze towarzystwo też będzie się bawić?
Nie wiem jak tam u Was, ale u nas rzadko jeszcze zdarza się takie wesele bez biesiady itp. no a ludzie się do tego przyzwyczaili. Sama kurcze nie wiem
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko to nie było typowe wesele,raczej przyjecie,bez zabaw weselnych,oczepin itd...
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Nadya:
Przecież ogromna cześć muzyki, którą podałam, została napisana przed naszymi urodzinami! Najstarszy utwór na playliście jest bodajże z lat 40- tych (swing). Większość utworów to nastoletnie lata moich rodziców (lata 60-70 te). U mnie tańczyła nawet 90-letnia babcia. Goście śpiewali - aż szkoda, że nie było karaoke ![]() Mnie zszokowała najmłodsza cześć rodziny (25 lat), która świetnie znała słowa do piosenek Abby, czy Modern Talking (w latach 80- tych była mały dzieckiem)
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2011-05-28 o 14:08 |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
No w sumie większość to przeboje z lat naszych rodziców, ale na naszej playliście są to głównie przeboje w języku angielskim i zastanawia mnie czy przy takiej muzyce starsi też będą chcieli się bawić tak samo?
![]() Przyzwyczajeni do góralskich rytmów, albo do utworów typu szalała szalała
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Ja byłam kiedyś na weselu, gdzie nie było wogóle disco polo, ani biesiady. Każdy niby się bawił, ale szału nie było. W przerwie ktoś z gości podłączył mp3 z disco polo. Dopiero zabawa się rozkręciła. Ale to tylko moja subiektywna opinia.
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Moja rodzina nie słucha disco-polo ani góralskich przyśpiewek.
Idolami ich młodości to byli Beatlesi, The Doors, Jimmie Henrix, Jannis Joplin, Abba, itd. Lubią smooth jazz. Parkiet był pełen cały czas. Wydaje mi się, że to mit, że tylko prymitywna muzyka trafia do ludzi. Po prostu, jak się puszcza tylko disco-polo, to do czego innego mają się bawić?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Disco-polo, maj Gad, nie wyobrażam sobie zabawy przy czymś takim
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
a ja ze swojej strony polecam na wesele rosyjską muzykę - jest sporo fajnych szybkich kawałków, przy których goście świetnie się bawią. Wiem, bo sami się o tym przekonaliśmy na naszym weselu. Zapraszam na mojego bloga, gdzie umieściłam super fajne rosyjskie kawałki muzyki pop, można ich tam posłuchać i może kogoś zainspirują Polecam i zapraszam na stronę: http://lingstar.blogspot.com/2013/07...a-weselna.htmlJulia |
|
|
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
rosyjska muzyak to chyba teraz nie bardzo by sie przyjęła
![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Też uwilbiam taką muzykę ale mój przyszły mąż tego nie lubi |
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Nikt nie słucha, a każdy zna.
Disco polo, disco polo gra. Nikt nie słucha, a każdy wie. Przy tej muzyce dobrze bawisz się. Nikt nie słucha, a każdy zna. Disco polo, disco polo gra. Nikt nie słucha, a każdy wie. Przy tej muzyce dobrze bawisz się. |
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo fajna lista, napewno kila wykonawców podkradnę choć u mnie disco polo na pewno się znajdzie w repertuarze dla DJ
|
|
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
reklama
Edytowane przez lolusl Czas edycji: 2015-01-23 o 17:29 Powód: reklama |
|
|
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
hej ja moge polecic z muzyki takie stacje z muzyka http://www.xn--lskieradio-3gb44h.pl/ u mnie na weselu sie sprawdzilo, byl dj
pozdrawiam
|
|
|
|
|
#19 |
|
Konto usunięte
|
"Żółte tulipany, zwiastuny rozstania" na weselu? To może jeszcze "windą do nieba"?
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5967065 6]"Żółte tulipany, zwiastuny rozstania" na weselu? To może jeszcze "windą do nieba"?[/QUOTE]
A czy ktoś na weselu wsłuchuje się w słowa piosenki czy nutę melodyjną?
|
|
#21 |
|
Rozeznanie
|
Ja się wsłuchuję w słowa zawsze :P "Windą do nieba" to chyba najgorszy możliwy utwór na wesele! Jeszcze rozumiem takie wybory gdy piosenka jest w obcym języku, nie wszyscy znają, a nawet znając tekst inaczej się go odbiera... ale po polsku? Nie pojmuję...
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Jest jeszcze "Niebieska piosenka", stawiam ją na równo z "Windą do nieba"
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;5967065 6].... To może jeszcze "windą do nieba"?[/QUOTE]
na szczęście nie mam tej piosenki na liście ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- takie smuty ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.