Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-28, 20:02   #1261
thelilah
Zadomowienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

aż muszę się pochwalić... a co

kupiłam łóżeczko

a teraz doczytam co tam u Was
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 20:07   #1262
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Cotuś - nie smutaj się i nie martw !!! znajdziesz coś na spokojnie!!

a teraz ja się chwalę poprawinową, a co
Ładna. Szkoda że teraz jest tak mało łądnych sukienek

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość

kupiłam łóżeczko

Jakie ?

Ja jak narazie nie mam miejsca więc nawet lepiej. Wózek i łózko zostawiam na finisz

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 20:17   #1263
lausanne
Wtajemniczenie

cotka a może na tak ważny dzien warto by było zainwestować w ciążową sukieneczkę? i nie płacz juz kochana, nie mysl o tym dzisiaj, odpuść. Jutro może będzie lepiej

Cytat:
Dziewczyny - a skurcze to taki ból całego brzucha, jak bóle podczas okresu, tak???
no taki nagły chwilowy ból brzucha, czy też podbrzusza, czasem idący od pleców, brzuszek robi się twardy jak kamien i ból po chwili puszcza. A potem znów lapie. Na tym etapie jakbys miala skurcze to tak nie częsciej niz co 15 minut - tak twierdzi mój gin...

kochane ja ide grac z malzem w wormsy później zajrzę jak będe miala siłę

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

cheakyrockchick zapomniałam Ci pogratulować synusia. A teraz spadam
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 20:23   #1264
cheakyrockchick
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
cotka a może na tak ważny dzien warto by było zainwestować w ciążową sukieneczkę? i nie płacz juz kochana, nie mysl o tym dzisiaj, odpuść. Jutro może będzie lepiej

no taki nagły chwilowy ból brzucha, czy też podbrzusza, czasem idący od pleców, brzuszek robi się twardy jak kamien i ból po chwili puszcza. A potem znów lapie. Na tym etapie jakbys miala skurcze to tak nie częsciej niz co 15 minut - tak twierdzi mój gin...

kochane ja ide grac z malzem w wormsy później zajrzę jak będe miala siłę

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

cheakyrockchick zapomniałam Ci pogratulować synusia. A teraz spadam
dziekuje slicznie
Stary 2011-05-28, 20:31   #1265
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Jakie ?
takie zwykłe drewniane, z podwojną regulacją wysokości i z przesuwaną ramą z jednej strony. nie szukałam żadnej rewelacji.

Cytat:

Ja jak narazie nie mam miejsca więc nawet lepiej. Wózek i łózko zostawiam na finisz
a ja własnie chciałabym mieć już je z głowy... ubranka mogę kupić praktycznie w każdym sklepie, łózeczko juz jest. a nad wózkiem jak już wpsominałam będzie trochę kłopotu hehe

no i gratuluję kolejnego chłopaka
Stary 2011-05-28, 20:39   #1266
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
lulek umrzeć nie jest tak łatwo
moze idź spróbuj sie zdrzemnąc co? u nas zapowiada się zmiana pogody bo dzis teoretycznie w nocy ma byc burzowo a jutro już ładnie. A jak u Ciebie to nie wiem... No ale prognozy moga sobie schować, burzy to u mnie nie było od zeszłego roku a straszą cały czas
No u mnie od wczoraj jakos tak dziwnie z ta pogoda, a ja zaczynam to strasznie odczuwac, zreszta Miki tez, wypilam herbate i juz mi troche lepiej ale nadal srednio

Cytat:

wróciłam z poszukiwań sukienki i jestem nadal w albo wyglądam jak rozłożony namiot, albo się nie wciskam
Znajdziesz cos napewno, spokojnie, po prostu nie trafilas na ta jedyna ale zabrzmialo, ej, mam dzisiaj wene to cos Ci znajde moze na all

Cytat:
Napisane przez cheakyrockchick Pokaż wiadomość
witam mamuski,

wczorajsza wizyta sie udala, dzidzius zdrowy, wszystko ma na swoim miejscu no i bedzie SYNEK. takie mialam przeczucie od samego poczatku ale ostatnio to napalilam sie na dziewczynke. maz szczesliwy, ja rowniez i dziadkowie tez
Gratulacje!!!!!

Cytat:
Dziewczyny - a skurcze to taki ból całego brzucha, jak bóle podczas okresu, tak???
Ja mialam dzisiaj bardzo bolseny skurcz, to jest taki rwący bol w dole brzucha albo w brzuchu, poplakalam sie z bolu, musialam sie na chwile polozyc, mam cos takiego jak zbyt gwaltownie wstane, albo sie podniose albo zrobie w ogole cokolwiek zbyt gwaltownie, czasami mnie pobolewa tak jakbym miala bole okresowe, ale to raczej nie skurcze, wtedy sie chyba rozciagaja wiązadła macica

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cotka - http://moda.allegro.pl/sale-mama-lic...623637083.html
Stary 2011-05-28, 20:45   #1267
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Ja mialam dzisiaj bardzo bolseny skurcz, to jest taki rwący bol w dole brzucha albo w brzuchu, poplakalam sie z bolu, musialam sie na chwile polozyc, mam cos takiego jak zbyt gwaltownie wstane, albo sie podniose albo zrobie w ogole cokolwiek zbyt gwaltownie, czasami mnie pobolewa tak jakbym miala bole okresowe, ale to raczej nie skurcze, wtedy sie chyba rozciagaja wiązadła macica
jeju to aż tak?
współczuję

ja odpukać na razie nie mam takich sensacji, ale nie potrafię sobie wyobrazić jaki to będzie ból przy porodzie...

uważajcie na siebie laski!
Stary 2011-05-28, 20:49   #1268
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:

kupiłam łóżeczko

Jakie ?

Edit: Doczytałam że już napisałaś, gratuluję zakupu
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 20:50   #1269
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
jeju to aż tak?
współczuję

ja odpukać na razie nie mam takich sensacji, ale nie potrafię sobie wyobrazić jaki to będzie ból przy porodzie...

uważajcie na siebie laski!

Tak, TŻ tak sie wystraszyl ze chcial mnie zabrac do lekarza, polozylam sie i jakos po 10 min ten ostry skurcz zmienil sie w taki jakby bol okresowy z prawej strony; uparlam sie ze pojdziemy na krotki spacer bo to dobrze robi dzidzi i szlismy powolutu i juz mnie nie boli, maluszek sie rusza i kopie wiec kamiec spadl mi z serca; b rzadko mam takie skurcze, musialam dzisiaj zbyt gwaltownie wstac albo sie ruszyc; musimy wszystkie na siebie uwazac, w koncu to juz ponad polowa ciazy..ale juz jest wszystko dobrze, wlasnie sie bawie z synkiem bo mnie okopuje
Stary 2011-05-28, 20:54   #1270
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
To nasza piosenka z wesela!!!!!:l ove:Jest boska i fajnie sie do niej tańczyło
Ale trafiłam Też ją bardzo lubię, piękna jest

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
witam mamuski,

wczorajsza wizyta sie udala, dzidzius zdrowy, wszystko ma na swoim miejscu no i bedzie SYNEK. takie mialam przeczucie od samego poczatku ale ostatnio to napalilam sie na dziewczynke. maz szczesliwy, ja rowniez i dziadkowie tez
Gratuluję
Stary 2011-05-28, 21:13   #1271
lullaby_ml
Zakorzenienie

cotka jeszcze jedna, pewnie nie Twoj styl ale fajnie wygladaja
http://moda.allegro.pl/mama-liciousw...633358209.html

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Halllu..
Stary 2011-05-28, 21:21   #1272
thelilah
Zadomowienie

cichutko...

pouciekały wszystkie gdzieś
Stary 2011-05-28, 21:31   #1273
agnyska81
Zakorzenienie

Hej słonka

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi odnośnie żelaza w witaminach

Dziś mam dość ruchliwy dzień - pojechaliśmy do teściowej (z okazji Dnia Matki), a wcześniej zahaczyliśmy o centrum TG.
Też miałam dziś dzień skurczy Właściwie już wczoraj wieczorem mnie kłuło, dziś rano to samo, a potem jak szliśmy przez miasto, to kłucia były naprawdę bardzo nieprzyjemne, aż kilka razy nie mogłam się opanować, żeby nie syknąć z bólu. Poza tym zauważyłam, że mam często przez dłuższy okres czasu twardy brzuch (zawsze rano jak wstanę, a potem w ciągu dnia, czasem trwa to godzinę czy nawet dłużej). Też zdarzqa Wam się coś w tym stylu?

No i Lulla - upiekłam tego kurczaka na piwie. Jest przepyszny Tylko musieliśmy chyba przy nadziewaniu na butlę zrobić coś nie tak (zatkać wylot flaszki? - kurak miał szyję, a nie dziurę na górze) i potem w trakcie przewracaliśmy kurczaka i oblewaliśmy go piwem, bo z butelki nic nie ubyło po godzinie pieczenia. Improwizacja jednak wyszła Dodałam jeszcze do foremki pokrojone w dużą kostkę ziemniaki Full wypas

Cytat:
Napisane przez latarka13 Pokaż wiadomość
witam, mam problem jestem w drugiej ciąży obecnie 23t. od 18t.c mam stwierdzone rozwarcie na 1 palec i szyjkę długości 29mm odczuwałam też skurcze obecnie jest tak, że skurczów jest może 5 na tydzień szyjka się nie skraca i nie rozwiera a lekarz powiedział że jak dotrwam do 25tc to już będzie dobrze ale dlaczego?? bedę miała okazję zapyać dopiero we wtorek tymczasem nie biorę żadnych leków a do niedawna scopolan i nospę..
zastanawia mnie ta sytuacja.. tym bardziej że teraz wszystko sie uspokoiło i nawet po dłuższym chodzeniu nie ma skurczów.. w poprzedniej ciąży takie sensacje miałam od 33tc dostałam fenoterol, 5 tyg poleżałam i urodziłam w 38tc wtedy sytuacja ze skurczami była gorsza ponad 10/h
proszę napiszcie mi co myślicie
Na Twoim miejscu, zwłaszcza jakbym nie miała zaufania do lekarza (z tego co piszesz, chyba masz co do jego postępowania wątpliwości), poszłabym się jeszcze skonsultować z innym ginekologiem.

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Ah, zapomniałabym - jakie Wy bierzecie witaminy? Ja się przerzuciłam z Prenatalu na Elevit, bo ten pierwszy jakoś mi nie służył.
Ja właśnie Prenatal biorę.

Cheakyrockchick, Aiszka - gratuluje synów

Aiszka - leki, jak najwięcej leżenia (ta pozycja jest wskazana, bo wtedy dziecko nie naciska na szyjke macicy i może ona sobie odpocząć) i oby się uspokoiło Bardzo Ci tego życzę

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
Dziekuje za troske... nie chce zapeszac ale po 2 dniach brania lekow dzisiaj caly dzien mialam spokoj. Troszke malenstwo sie unieruchomilo ale kilka kostek czekolady podzialalo i kopie Juz sie martwilam, ze jakos go otumaniaja te tabletki.
To bardzo dobra wiadomość

Thelilah, a może na listę bym Cię wpisała?

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-05-28 o 21:36
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 21:44   #1274
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Hej słonka

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi odnośnie żelaza w witaminach

Dziś mam dość ruchliwy dzień - pojechaliśmy do teściowej (z okazji Dnia Matki), a wcześniej zahaczyliśmy o centrum TG.
Też miałam dziś dzień skurczy Właściwie już wczoraj wieczorem mnie kłuło, dziś rano to samo, a potem jak szliśmy przez miasto, to kłucia były naprawdę bardzo nieprzyjemne, aż kilka razy nie mogłam się opanować, żeby nie syknąć z bólu. Poza tym zauważyłam, że mam często przez dłuższy okres czasu twardy brzuch (zawsze rano jak wstanę, a potem w ciągu dnia, czasem trwa to godzinę czy nawet dłużej). Też zdarzqa Wam się coś w tym stylu?

No i Lulla - upiekłam tego kurczaka na piwie. Jest przepyszny Tylko musieliśmy chyba przy nadziewaniu na butlę zrobić coś nie tak (zatkać wylot flaszki? - kurak miał szyję, a nie dziurę na górze) i potem w trakcie przewracaliśmy kurczaka i oblewaliśmy go piwem, bo z butelki nic nie ubyło po godzinie pieczenia. Improwizacja jednak wyszła Dodałam jeszcze do foremki pokrojone w dużą kostkę ziemniaki Full wypas

Na Twoim miejscu, zwłaszcza jakbym nie miała zaufania do lekarza (z tego co piszesz, chyba masz co do jego postępowania wątpliwości), poszłabym się jeszcze skonsultować z innym ginekologiem.

Ja właśnie Prenatal biorę.

Cheakyrockchick, Aiszka - gratuluje synów

Aiszka - leki, jak najwięcej leżenia (ta pozycja jest wskazana, bo wtedy dziecko nie naciska na szyjke macicy i może ona sobie odpocząć) i oby się uspokoiło Bardzo Ci tego życzę

To bardzo dobra wiadomość

Thelilah, a może na listę bym Cię wpisała?
Tak??? zrobilas tego kurczaka? no to super ze wyszedl ja jakos dzisiaj nie mialam weny i koniec koncow go nie zrobilam, ale stawiam go za ambitny cel mojego kulinarnego resume a co do twardnienia brzucha-mam co prawda rzadko, ale mam- takie twardnienie nad ranem bardzo czesto, tak jakby maluszek wypinal cale swoje cialko i byl ulozony poziomo, takie dziwne uczucie, które po chwili puszcza.
Stary 2011-05-28, 21:56   #1275
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Tak??? zrobilas tego kurczaka? no to super ze wyszedl ja jakos dzisiaj nie mialam weny i koniec koncow go nie zrobilam, ale stawiam go za ambitny cel mojego kulinarnego resume
Kurczak łatwizna i pyszny

A twardnienie (akurat mam teraz twardy brzuch) - cały napięty, gigantyczna kula (zapewne macica) i przy nacisku boli. Jakby częściej mi się to zdarza, wspomnę lekarzowi w środę, bo nie wiem czy to w normie czy już nie.

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 22:01   #1276
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczak łatwizna i pyszny

A twardnienie (akurat mam teraz twardy brzuch) - cały napięty, gigantyczna kula (zapewne macica) i przy nacisku boli. Jakby częściej mi się to zdarza, wspomnę lekarzowi w środę, bo nie wiem czy to w normie czy już nie.
Wiesz, ja sie dzisiaj tez troche zeschizowalam, wiem ze skurcze sa normalne w naszym czasie ciąży i wiem ze twardnienie brzucha tez, ale powinnysmy tak czy siak pogadac o tym z lekarzem, tak w razie "w"; a ta kulka to napewno macica, przeciez to wszystko nam rosnie jeszcze.
Stary 2011-05-28, 22:04   #1277
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarza. Ogromnie dziękuję za wsparcie, jesteście kochane

Ale wiadomości nie są dobre - mam krótką szyjkę 2,6cm i się skraca, pewnie przez te skurcze dostałam fenoterol i isoptin i muszę prawie cały czas leżeć i się nie stresować. Tylko jak tu się nie stresować?! I jeszcze ten egzamin i obrona.... Zwariuję

Ale jest też dobra wiadomość, wiem kto siedzi u mnie w brzuszku - na 90% chłopak Tymon mój kochany.

Aha może Wy się orientujecie - mam brać ten fenoterol 6 razy dziennie, ale w nocy też czy tylko w ciągu dnia mogę go brać? Bo nie pomyślałam o tym w gabinecie, dopiero teraz zaczęłam się zastanawiać, a lekarz nic nie mówił.

Oj się porobiło... Tak się boję, że coś się może stać.
Kochana to odpoczywaj jak najwięcej i się nie stresuj, grunt to pozytywne myśleniei gratuluję Synusia
Cytat:
Haha a nie pokazywałam wam jeszcze mojego wielkoludka
Co prawda w wersji z pępowiną na nosie nie prezentuje się wyjątkowo powalająco, ale widać mały uśmieszek (?) , chwilę wcześniej widzieliśmy na usg jak sobie pomlaskiwał więc chyba truskawki które jadłam przed wizytą mu smakowały
Generalnie to mało co widać przez tą pępowinę, ale i tak nie mogę się oprzeć żeby nie pokazać mojej miłości
śliczne zdjęcie
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Nie wiem, jak ja Was wszystkie nadrobię. Widz, że jest etap zakupów, w sumie mamy już wszystko skompletowane z ubranek, zostanie tylko masa rzeczy pozaubrankowych.
Zostały mi 3 egzaminy, z tego jeden u dziekana ustny , zacznę więc bywać u Was po 11 czerwca, wtedy jest ostatni.
Trzymam kciuki za wszystkie mamusie i dzieciątka .
Gratulacje za zakupy i trzymam kciukasy za resztę egzaminów, ja w tamtym roku też się tak stresowałam i pamiętam, że były straszne upały a ja kułam na obronę, ale teraz jestem mega szcześliwa, że mam już to za sobą
Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
ostatnio nie udzielam się, bo dopadła mnie jakaś depresja, no nie jestem w dobrym stanie psychicznym przez problemy rodzinne.Jedynymi przyjemnościami jest kawa i Lech Free
Teraz jestem z mężem na urlopie, ale niewiele mi to pomaga
Już się boję co będzie jak on wróci do pracy a ja będę zostawać sama
Muszę jakoś wytrzymać.
Golgie trzymaj się cieplutko
Cytat:
Tż jedzie z mamą w odwiedziny. W końcu skończyłam sprzątać.Jakaś masakra.

I proszę mi trzymać kciuki za spodenki które licytuję na allegro i proszę mi się nie wcinać !
Cotka i jak tam po wizycie przyszłej teściowej??
Cytat:

No to rzeczywiscie, troche sie nameczylas z tym sprzataniem i plackiem a to wy z mezem pracowaliscie razem? romantycznie
Tak poznaliśmy się w pracy, ale w sumie razem pracowaliśmy ok pół roku, ale to były super czasy
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 22:16   #1278
AaniaA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Ah, zapomniałabym - jakie Wy bierzecie witaminy? Ja się przerzuciłam z Prenatalu na Elevit, bo ten pierwszy jakoś mi nie służył.
ja w tabletkach nic nie biore oprocz kwasu foliowego. probowalam brac femibion, ale mi nie sluzyl. od polowy pierwszego trymestru pije ziolowy preparat dla kobiet w ciazy "floradix żelazo i witaminy". ogolnie moj poziom hemoglobiny nie jest wysoki, a w ciazy to wiadomo, ze spada jeszcze bardziej. w pierwszej ciazy bralam oprocz witamin w tabletkach zelazo w tabletkach i bylam zalamana - okropny bol zoladka, nie dajacy mi normalnie funkcjonowac i paskudne zaparcia. teraz wiedzialam, ze hemoglobina bedzie na granicy, wiec z polecenia mojego bioenergoterapeuty kupilam floradix. jestem zadowolona, gdyz wyniki krwi mam w porzadku .

sklep happy mum jest naprawde fajny tylko, ze ceny sa duze i tak jak pisala Lausanne mi tez szkody pieniazkow na takie zakupy. obecnie mamy duzo innych wydatkow zwiazanych z tarasem, domem i meblami do pokoju dziecinnego, zatem kazdy grosz sie liczy .

spijcie smacznie Mamusie
AaniaA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 22:17   #1279
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AaniaA Pokaż wiadomość
ja w tabletkach nic nie biore oprocz kwasu foliowego. probowalam brac femibion, ale mi nie sluzyl. od polowy pierwszego trymestru pije ziolowy preparat dla kobiet w ciazy "floradix żelazo i witaminy". ogolnie moj poziom hemoglobiny nie jest wysoki, a w ciazy to wiadomo, ze spada jeszcze bardziej. w pierwszej ciazy bralam oprocz witamin w tabletkach zelazo w tabletkach i bylam zalamana - okropny bol zoladka, nie dajacy mi normalnie funkcjonowac i paskudne zaparcia. teraz wiedzialam, ze hemoglobina bedzie na granicy, wiec z polecenia mojego bioenergoterapeuty kupilam floradix. jestem zadowolona, gdyz wyniki krwi mam w porzadku .

sklep happy mum jest naprawde fajny tylko, ze ceny sa duze i tak jak pisala Lausanne mi tez szkody pieniazkow na takie zakupy. obecnie mamy duzo innych wydatkow zwiazanych z tarasem, domem i meblami do pokoju dziecinnego, zatem kazdy grosz sie liczy .

spijcie smacznie Mamusie
Jak ja Cie rozumiem..dobranoc, slodkich
Stary 2011-05-28, 22:18   #1280
lullaby_ml
Zakorzenienie

Ja tez juz ide, dobranoc kochane, trzymajcie jutro za mnie kciuki, jutro wielki dzien..
Stary 2011-05-28, 22:19   #1281
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
cotka jeszcze jedna, pewnie nie Twoj styl ale fajnie wygladaja
http://moda.allegro.pl/mama-liciousw...633358209.html

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Halllu..
Śliczna , ale musi być większa niż M niestety aktualnie i z wrocławia. No nic, jeszcze kilka dni trzymajcie kciuki abym znalazła swój jedyny wielki namiot w którym wyglądałabym znośnie

A co do wizyty teściowej nie było szału, śmieszne są takie spotkania, rozmowy o czymkolwiek później się ponudziłą bo pojechała z nami sukienkę i koszulę wybierać i jeszcze tż ją wyrzucił na dworcu bo nie było gdzie zaparkować i biedna stała 20 min na dworcu, mój tato to przeżywa

Wymianka.
Stary 2011-05-28, 22:19   #1282
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie weekendowo

Forum odżyło ... miałam co nadrabiać

Dziś cały dzień na studiach, dwa egzaminy zaliczone jeszcze tylko dwa i obrona
brawo za egzaminy i trzymam kciuki, żeby reszta poszła bezproblemowo i za obronę
Cytat:
witam mamuski,

gratulacje, kolejny chłopak, może u mnie będzie córciamam nadzieję, że się we wtorek dowiem, bo mam wizytę
Cytat:
Noo w sieciówkach mało kiedy jest większe niż 42 albo nie ma w kolekcji albo wykupione a 42 nie dopinam w cyckach lub brzuchu. Już jest spory więc nic dziwnego. Jak już coś wcisnę to widać że na styk,albo jest mało eleganckie.

Znowu się poryczałam bo już nie mam pomysłu co robić.
Byłam w cubusie, h&m, zarze, stradim, veromodzie, orsayu, promodzie, simplu, wszędzie prawie

Cotka nie wolno Ci się załamywać, na pewno znajdziesz coś odpowiedniego
Cytat:
dziekuje, nad imieniem jeszcze sie zastanawiamy ale po powrocie z wakacji to napewno dam znac. lece w poniedzialek na 2 tygodnie wiec prosze mnie nie wykreslac z listy.

cotka dziekuje
o wakacje, ale zazdroszczę, a gdzie się wybieracie??
Cytat:

Aga sukienka śliczna, a z Ciebie super laska
Cytat:

kupiłam łóżeczko

Natka
dobrze, że się w miarę wyjaśniło z tą szkołą, szkoda tylko, że musiałaś się tyle nadenerwowaćA czy konieczny ponowny egzamin, ta prof. nie będzie jeszcze raz szukać Twojej pracy??

A u nas dziś w mieście gra Pectus, mam okno otwarte i wszystko słychać
Stary 2011-05-28, 22:20   #1283
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczna , ale musi być większa niż M niestety aktualnie i z wrocławia. No nic, jeszcze kilka dni trzymajcie kciuki abym znalazła swój jedyny wielki namiot w którym wyglądałabym znośnie

A co do wizyty teściowej nie było szału, śmieszne są takie spotkania, rozmowy o czymkolwiek później się ponudziłą bo pojechała z nami sukienkę i koszulę wybierać i jeszcze tż ją wyrzucił na dworcu bo nie było gdzie zaparkować i biedna stała 20 min na dworcu, mój tato to przeżywa

Słońce, sklep Mama Licious masz na ul Traugutta 132 i sa wszystkie rozmiarowki, przeslalam Ci ta zebys tylko zobaczyla co to
Stary 2011-05-28, 22:29   #1284
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

To ja też zmykam, mąż zasnął na kanapie a ja idę do wanny
Miłej nocki mamuśki
Stary 2011-05-28, 23:14   #1285
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Słońce, sklep Mama Licious masz na ul Traugutta 132 i sa wszystkie rozmiarowki, przeslalam Ci ta zebys tylko zobaczyla co to
Ooo , to blisko, dziękować

Wymianka.
Stary 2011-05-28, 23:25   #1286
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez juz ide, dobranoc kochane, trzymajcie jutro za mnie kciuki, jutro wielki dzien..
Stary 2011-05-29, 00:15   #1287
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
natka - państwowe 3,0 i super!!
gratulacje zdanych egzaminów Ja też mam pierwszy za sobą

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
dobrze, że Ci kobieta wpisała tą ocene.
Będe trzymała kciuki w czwartek
smacznego grilka
Nie dziękuję, żeby nie zapeszać

Cytat:
witam mamuski,

klask i:

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
Szczerze... ja bym nie poszla. Skoro oni nie dbaja o dokumenty i narażają cię na stres i na ponowną naukę to niech poniosą tego konsekwencje. Taka mała zemsta!!
Ojj nie, wolę jechać. Kobita ma wszystkie moje dane, zna sprawę i jeszcze mogłaby mi znowu zamieszać Kto wie co Ci profesorowie mają w głowach

Cytat:
U mnie to twardy brzuch i uczucie takiej ciężkości i delikatny ból

Cytat:
Ja mam coś takiego najczęściej w nocy jak się przekręcam i dzisiaj się zdarzyło jak się zbyt gwałtownie do tyłu obróciłam, ale ból okropny....

Cytat:
A jak sprawdzasz twardość? Bo nie powinno się sprawdzać na stojąco tylko na siedząco a najlepiej na leżąco - ostatnio właśnie szukałam info na ten temat

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

Natka
dobrze, że się w miarę wyjaśniło z tą szkołą, szkoda tylko, że musiałaś się tyle nadenerwowaćA czy konieczny ponowny egzamin, ta prof. nie będzie jeszcze raz szukać Twojej pracy?
Nie wiem czy będzie to szukać U niej egzamin to akurat pikuś, a teraz w zasadzie to taka ściema będzie

Padam na nos Dobranoc

Aa i dzisiaj mamy zakończony 26 tc czyli od jutra już 27tc

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 00:28   #1288
kellysss
Zakorzenienie

hej

Ja sie nasprzatalam, naprasowałam i wykapałam malego (który poszedł spac prawie o 23,
mam nadzieje ze pospi jutro chociaz do 9 )
Teraz przydałoby sie jeszcze zebym kapiel wziela ale własnie sie zastanawiam czy nie przełozyc tego na jutro rano i chyba tak zrobie bo padam na pyszczek...

W ogóle to dzis dzien miezenia i wazenia sobie zrobiłam
W pasie mam 103 cm (zaczełam 20 tydzien) - co to bedzie na koniec ciazy
W cycach tez mam 103 a pod cycami 87...
Normalnie słonik jak ta lala..
Ale co mnie tam... ide po cos słodkiego
Pozniej sie bedziemy odchudzac i głodzic

Cytat:
Bardzo fajny

Cytat:
Ale mnie zaczyna bolec gardlo i glowa czyzby znowu cisnienie spadalo? ja juz nie ogarniam, wczoraj myslalam ze umre z bolu glowy i nie chce dzisiaj znowu
ja tez nienawidze bólu głowy...Trzymaj sie kochana

Cytat:
Witajcie weekendowo

Forum odżyło ... miałam co nadrabiać

Dziś cały dzień na studiach, dwa egzaminy zaliczone jeszcze tylko dwa i obrona

Kellysss - dziękuje za słowa otuchy czyli te bóle takie kłucia to norma w ciąży???

Tak słonce Chociaz nie kazde mamusie je odczuwaja
Mi lekarz mowił ze jak kłuje to tam sie rozciaga wszystko zeby było miejsce dla dzidzi

Cytat:
witam mamuski,

Gratuluje kolejnego pana

Cytat:

Super laska i kiecka

Cytat:
Skurcz to jest taki ból troche narastajacy do pewnego momentu a potem powoli przechodzi i zazwyczaj przy nim ma sie twardy brzuch...Jest to ból wszystkiego tzn. czujesz to bardziej w kosciach niz w miesniach te najsilniejsze bóle okresowe to sie chowaja

Cytat:

kupiłam łóżeczko

pokaz fotke

Cytat:
Tak, TŻ tak sie wystraszyl ze chcial mnie zabrac do lekarza, polozylam sie i jakos po 10 min ten ostry skurcz zmienil sie w taki jakby bol okresowy z prawej strony; uparlam sie ze pojdziemy na krotki spacer bo to dobrze robi dzidzi i szlismy powolutu i juz mnie nie boli, maluszek sie rusza i kopie wiec kamiec spadl mi z serca; b rzadko mam takie skurcze, musialam dzisiaj zbyt gwaltownie wstac albo sie ruszyc; musimy wszystkie na siebie uwazac, w koncu to juz ponad polowa ciazy..ale juz jest wszystko dobrze, wlasnie sie bawie z synkiem bo mnie okopuje
Kochana to nie dobrze za az cie tak mocno zabolało...
I Ty w takim momencie poszłas na spacer
Nie wolno... Na spacer ze skurczami sie chodzi jak chce sie rodzic na
przyspieszenie akcji ...a jak sie chce zatrzymac skurcze to do wyrka lezec
Uwazaj na siebie.........

Edytowane przez kellysss
Czas edycji: 2011-05-29 o 00:30
kellysss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 09:02   #1289
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

o!!!!! jestem dziś pierwsza?

dziewczyny!!! w zyciu was nie nadrobię, trochę lapka nie miałam, trochę czasu, a tu zaraz i ta część się skończy.

zaocznie gratuluję kopniaków i rozpoznanych płci wszystkim mamusiom

moje małe kopie jak szalone, a pręzy się i przeciąga - zgodnie z opisem w suwaczku w mojej macicy jest sala gimnastyczna hihi

a tak a na poważnie, czy któraś z was ma może problemy ciążowe z tarczycą?

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 10:08   #1290
DzastaW
Zadomowienie

Jaka cisza =)

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości