|
|
#901 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XI
|
|
#902 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oo to często! ja leciałam do londynu ryanairem a to może dlatego piszczałam i ja! nie wpadłam na to a faktycznie też mnie aż obmacywać musieli ale tylko w 1 strone z katowic. na lotnisku w londynie już nie piszczało Cytat:
operacja przerwania łuku podniebnego.. jakoś takk to było. no właśnie ja czytałam o tym i to przerwanie do pewnego wieku tylko się udaje. ja mam 23 i też mam hyraxa bo też mam problem ze stawami ale póki co hyrax się sprawuje dobrze. i z tego co wiem to w tym wieku działanie tego aparatu już nie polega na rozerwaniu tego łuku ale na czymś innym.. ale może u Ciebie to jest konieczne ze względu na wadę.. no ciekawe co CI powiedzą, czy wogóle jest inne wyjście. ale wiem, że jeszcze starsze osoby o parę lat ode mnie też mają hyraxa i działa więc może się uda... tak sobie pomyślałam, a pro po moich wątpliwości co do podejmowania tego leczenia to chyba dobrze, że teraz a nie jeszcze później się to zaczęło bo później może bym miała taka sytuację jak Ty właśnie.. napisz co powiedzieli u orto ![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
hahahahah super ))) aha niedawno dziewczyny pisały tutaj o stawach skroniowo żuchwowych i miło się to czytało.. heheh bo ja mam to samo! nigdy nie zwracałam na to uwagi ale czasami nie dało się tego nie zauważyć. za każdym razem jak otwieram buzie to mi wszystko przeskakuje. a niedawno- już z hyraxem założonym tak mi przeskoczyło, że się zablokowało. myślałam, że zemdleje ze stresu przez chwile bo nie mogłam do końca buzi otworzyć i jak chciałam coś jeść to nie mogłam za bardzo.. na szczęście po wieczorze troche się to rozruszało i jakoś poszło ale teraz bardzo ostrożnie się staram otwierać buzie i jak coś zaczyna strzelać to przestaje wogóle buzie otwierać.. mam nadzieje, że to leczenie jakoś na to pomoże
|
|
|
|
#903 |
|
Wtajemniczenie
|
Usłyszałam dziś dosyć oryginalny wydaje mi się komplement: "Do twarzy Ci z tym PROSTOWNIKIEM w buzi!"
Kurcze...podoba mi się to określenie
|
|
#904 |
|
Raczkowanie
|
haha prostownik dobre
![]() mam pytanko, bo ja mam tylko hyraxa na górę. i myślicie , że to poszerzenie szczęki wpływać może na dolne zęby? bo ja mam wrażenie że moje ząbi z przodu tak troszke się jakby stłaczają, tylko te dolne dwie jedynki, nie wiem czy one się tak nazywają.. no ale takie to uczucie średnie i ciągle między nimi mam wrażenie osadu.. nitką muszę czyścić, żeby jakoś czuć się lepiej. i zastanawiam się czy to może się zrobiło tak od tego że góra się zmienia , bo wcześniej tak tego nie odczuwałam i nawet nie zauważyłam, żeby były tak blisko siebie, bo troszkę się odwraca ta jedna jedynka..
|
|
|
#905 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do śmiesznych tekstów związanych z aparatem "ile kosztowała ta twoja proteza?"
|
|
|
#906 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie orto mówił, że do ok. 20 roku życia to przerwanie hyraxem się udaje, że jeszcze tak do 22-23 lat może się udać. W poniedziałek będę dzwonić umówić się do kolejnego orto, szkoda, że wcześniej nie pomyślałam żeby od razu zapisać się dwóch różnych lekarzy, bo mój przypadek to nie tylko krzywe zęby, ale wada zgryzu, do tego te problemy ze stawami. Do tego pierwszego orto czekałam na pierwszą konsultację 2,5 miesiąca, mam nadzieję, że do kolejnego będę czekać krócej, chociaż mam wątpliwości, bo też jest dobrym ortodontą i są spore kolejki do niego. ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 -------- Właśnie znalazłam w necie wypowiedź ortodonty: "rozerwanie szwu podniebiennego ,bez wspomagania chirurgicznego, u osoby dorosłej jest mało prawdopodobne"
Podpisz petycję przeciwko okrutnemu zabijaniu psów w celach konsumpcyjnych http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/ Edytowane przez Felaa Czas edycji: 2011-05-28 o 23:25 |
||
|
|
|
|
#907 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciesze sie w takim ukladzie, ze ja rowniez bede miala ten rodzaj retencji ![]() PS Zajrze niedlugo na watek o retencji i poczytam troche wiecej o tym aparacie Osamu (a?) ![]() Cytat:
![]() Tak jak pisalam juz wczesniej, nosze aparat niecale 3 miesiace... tak tak... a ja juz mysle o retencji
|
||
|
|
|
|
#908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówicie o przezroczystych płytkach? Edit. Sprawdziłam i mnie też chyba czeka ten Osamu(prawie jak Osama,brrrr). Zawsze myślałam,że taki retainer jest bardziej wykrojony,a tu widzę,że zachodzi na podniebienie. Nie przeszkadza to?Nie jest denerwujące? Edytowane przez marryme21 Czas edycji: 2011-05-29 o 00:32 |
|
|
|
|
|
#909 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez mialam takie skojarzenie odnosnie jego nazwy Z tego co wiem on nachodzi tylko na zeby. Nawet jakas wizazanka pisala, ze zgodnie z sugestia ortodonty, gdyby zauwazyla podczas noszenia ze w ktoryms miejscu ja uwiera, to moze sobie go ostroznie przyciac ![]() On powinien zachodzic mniej wiecej do lini dziasel (albo ciut wyzej). Z podniebieniem nie powinien miec nic wspolnego
|
|
|
|
|
|
#910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówię normalnie i właśnie dlatego zdecydowałam się na ten rodzaj retencji Oczywiście, że na początku było dziwnie z tym aparatem, ale to kwestia paru dni, teraz po miesiącu noszenia jest idealnie i jestem bardzo zadowolona We wtorek mam wizytę kontrolną u orto.---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#912 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jaka masz wadę? co z tymi stawami?
|
|
|
|
#913 |
|
Rozeznanie
|
w czwartek zakładanie dołu
mam nadzieje ze nie bede miala takich warg wypuklonych
|
|
|
#914 |
|
Rozeznanie
|
A ja muszę się pochwalić, że moja jedna jedynka już tak nie zachodzi na drugą jedynkę, czyli się wyprostowały troszkę, a aparat noszę dopiero 30 dzień
jest to możliwe, bo mam wadę i noszę soczewki. Ale nawet współlokatorka zauważyła, także chyba to prawda. W piątek mam pierwszą wizytę u ortodontki po założeniu aparatu, więc okaże się, czy dobrze widzę
Od 10.11.2015r.- ćwiczę z trenerem personalnym Schudłam 69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg APARATKA w połowie 29.04.2011r. - góra metalowa 18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy https://www.instagram.com/lena.m.lena/ |
|
|
|
|
#915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Miałam zresztą już kiedyś takie przemyślenia....soczewki + aparat...i spontaniczne nocowanie poza domem stało się o wiele bardziej skomplikowane
|
|
|
#916 |
|
Raczkowanie
|
dawno sie nie pokazywalam, a zeby juz niczego sobie,w koncu minelo 14 m-cy, ale prace sa w glebokim toku i nie wiem kiedy pozbede sie apartu, jeszcze nie czas na to. wklejam skrocona fotohistorie dotychczasowego leczenia.
Yourenglish,Betti, co u Was w paszczy?? Rozmawialyscie juz o zdjeciu?? AngelOfDestiny, piekny usmiech!! |
|
|
|
|
#917 |
|
Rozeznanie
|
dzidka, efekt super, masz ładny kształt zębów i takie bialutkie <zazdrości> , fajnie dobrane gumeczki! no jedym słowem SUPER!
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak na chwilę obecną to bolą mnie od wyciągów i codziennie praktycznie inny ząb , aktywacja daje sie we znaki nadal
|
|
|
|
#919 |
|
Raczkowanie
|
Nie pamiętam o jakiej wadzie mówił orto, bo tak się przeraziłam tego ewentualnego zabiegu chirurgicznego, że już mi się tam słabo zrobiło. Panicznie boję się narkozy.
A z tymi stawami to muszę się udać do chirurga szczękowo twarzowego.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#920 |
|
Raczkowanie
|
To już jutro!!!!!!!!!!!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAA
|
|
|
|
|
#921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja jeszcze 17 dni do dołu
|
|
|
#922 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj pozbyłam się swojego złomka
Nosiłam go od 19 maja 2009r. czyli przeszło 2 lata Z efektu jestem średnio zadowolona - sami oceńcie. Mam tylko nadzieję, że mi się one znowu nie pokrzywią. Retainer idę jutro odebrać, a będę go nosić tylko na noc wg zaleceń orto. Orto wspominała mi jeszcze, że gdyby mi coś jeszcze nie pasowalo to przy następnych wizytach będzie mi jeszcze szlifować jak będę chciała --> lewą dwójkę chciałabym mieć jeszcze krótszą |
|
|
|
|
#923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A moglabys sie z nami podzielic bardziej dokladnymi zdjeciami sprzed i po?
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#924 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja wlasnie przed chwilka wrocilam o mojej pani stomatolog i powiedziala, ze nie mam zadnego ubytku ani kamienia
jeszcze mnie pochwalila, ze widac moja pielegnacje zebow, bo sa bardzo czyste i widac, ze dbam o nie
|
|
|
|
|
#925 |
|
Zadomowienie
|
A mnie zastanawia jedna rzecz... Nie mam tych haczyków na zamkach poza ostatnimi (noszę Damona) a orto mówiła, że wyciągi mnie czekają ze względu na małą asymetrię góry i dołu. Czy ona mi tam w odpowiednim czasie doklei te haczyki czy co?
Oczywiście przy zakładaniu byłam taka podekscytowana że tylko wyszczerzyłam się do lustra, ale takiego szczegółu nie zauważyłam no i nie zapytałam Pomóżcie
|
|
#926 |
|
Rozeznanie
|
redrose89, ja uważam, ze jest ok
![]() btw, też noszę soczewki
|
|
|
|
|
#927 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm zdjęć sprzed leczenia nie mam prócz tego jednego. Zrobiłam jeszcze jedną dokładną fotkę zębów, myslę że tutaj widać że nie mam już wystających jedynek
|
|
|
|
|
|
#928 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#929 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() redrose89 jest bardzo ładnie jedna rzecz tylko się rzuca w oczy - delikatna asymetria. ale podejrzewam, że pewnie tak jak w moim wypadku, nie da się tego do końca naprawić, tak?
|
|
|
#930 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
![]() A ósemki dolne też będę usuwać (na razie tylko jedną która już powoli "kiełkuje" ) Boje się tego
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.

=> 

Jakim linia lecialas i gdzie? Tez bym chciala to zobaczyc
Co do śmiesznych tekstów związanych z aparatem "ile kosztowała ta twoja
proteza?" 

Oczywiście przy zakładaniu byłam taka podekscytowana że tylko wyszczerzyłam się do lustra, ale takiego szczegółu nie zauważyłam no i nie zapytałam