|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
Cytat:
Tu jest mowa o farbowaniu włosów przez długie lata, a jeśli będziesz je farbować tylko (albo aż ) do października to nie powinny wyłysieć . Nie poddawaj się i cierpliwie zapuszczaj naturalki. Włosy będą Ci za to wdzięczne, a jak podoba Ci się Twój naturalny kolor to już w ogóle sobie nie wyobrażam, że mogłabyś się poddać.
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
|
|
|
#4802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rok temu miałam 15 cm odrostu ...ale miałam ważne wyjscie ,no i nie mogłam tego tak zostawić farbowałam włosy na czarno....i ta kitka czarna wyglądała jak od innej osoby :Ptroche zal tego odrostu ,ale psia tam :P Dzisiaj kupiłam maske jajeczna z joanny ciekawe czy sie sprawdzi
|
|
|
|
|
#4803 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A rozdwajanie w połowie długości też mi się zdarza. Włos tak jakby pęka wzdłuż. Cytat:
Jeśli chodzi o trwałość henny to marnej jakości henny z dodatkami, zleżałe itd. wypłukują się. Dobra henna nie schodzi z włosów wcale w przeciwieństwie do farb w kolorze rudym które zaczynają znikać po 3 myciach. Henna po 2 miesiącach jest tak samo intensywna jak dzień po nałożeniu (na moich włosach). Cytat:
|
|
#4804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i naturalne
Dbam o włosy od września 2010. cel-35-37-39-41-43-45-47-49-51-60cm- na początek. Od lutego 2011r. wracam do naturalnego koloru włosów. Odrost-13cm Kuracja drożdżowa: 14.03. Pasemko kontrolne 28cm. ________________ "Świat cierpi na brak mężczyzn, szczególnie tych, którzy są cokolwiek warci." |
|
|
|
|
#4805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mysle ,ze gdyby nie wszystko czego do nich używam i dobre geny byłabym juz łysa ![]() A ty zapuszczaj naturalne jesli Ci zalezy...zawsze lepiej farbowac po 40 siwuski ,niz w wieku 18 lat meczyc włosy farba... I dbaj o nie ,bo dobre maski (nie koniecznie drogie) +naturalne składniki to przede wszystkim klucz do sukcesu ![]() Ja poki co bede nadal je meczyc ,a pozniej sie zobaczy. Zdaje sprawozdanie...Maska jajeczna z Joanny wzbogacona keratyna i elastyna wygładzenie i obciążenie przez co nie sa takie sypkie tylko czuc je w reku super
Edytowane przez milusiaam Czas edycji: 2011-05-27 o 00:13 |
|
|
|
|
#4806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo farbowanie na prawdę im nie służy. Tak samo zresztą jak prostowanie. Ciężko się teraz włosom otrząsnąć z tych zniszczeń, ale staram się.
|
|
|
|
#4807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No coż, pożyjemy i się przekonamy czy nie miałam racji. Widocznie musisz przeżyć to sama i sama nabyć własnych doświadczeń. |
|
|
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
teraz wszystkie do nturaków wracają:p
jak sie cieszę że nie mam tego problemu bo nigd nie farwałam, choc kiedys chciałam szamponetka, al emama nie pozwalała bo mówiła ze nigdy nie bede miala potem mjego naturalnego blondu. teraz mnie już nie kusi, stawiam na naturalne sposoby i słoneczko ![]() wiadomo ze kazda farba niszczy ale jesli ktoras z nas zle czuje sie w swoim kolorze to niech farbuje jesli tylko wie jak zadbac o włosy. najlepsza niby henna bo naturalna, ale ja sie nie wypowiem bo sama nigdy ie uzywałam ![]() nie wiem jak sie maja efekty z henny do farb chemicznych
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2011-05-28 o 14:41 |
|
|
|
#4809 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale moja koleżanka z szkolnej ławy też próbowała szamponetki, tyle że z natury miała blond, i u niej się nie do końca wymył ten kolor i jakby zmienił naturalny kolor włosów właśnie. A tak ogólnie to zafascynowała mnie jedna osóbka, ale z innego forum włosowego. Spójrzcie tylko.
|
|
|
|
|
#4810 |
|
Zadomowienie
|
A ja troche z innej beczki - rok temu zaczelam walke o regenreracje moich zniszczonych wieloletnim farbowaniem wlosow, naczytalam sie o pielegnacji i przystapilam do dzialania. Wykluczylam drogeryjne silikony, rozpoczelam poszukiwanie taniego ziolowego szamopnu (u mnie sprawdza sie Barwa pokrzywowa), zaczelam nalogowo stosowac wszelkie Biovaxy, Glorie i inne cuda. Do tego picie pokrzywy, potem prepararty skrzypowe, zdrowa dieta, wycięcie sporej czesci sianowatych włsow i ograniczenie pasemek do zewnetrznej wartswy wlosow...
I musze powiedziec, ze po roku intensywnej pracy wreszcie widze efekty - a co najwazniejsze zauwazyla je nawet fryzjerka, ktora powiedziala, ze niesamowicie poprawila mi sie kondycja wlosow Sa mieciutkie, blyszczace, lekkie, zdrowe, bez rozdwojonych koncowek, mniej sie przetluszczaja i jest ich wiecej na glowie! A myslalam ,ze moje wlosy nigdy w zyciu nie beda w takiej kondycji, bo chyba nigdy nie wygladaly tak zdrowo jak teraz...Takze zycze powodzenia wszystkim Wlosomaniaczkom i dziekuje za wszystkie cenne rady, ktore wyczytalam tutaj na forum. Moge wreszcie ze spokojnem zapuszczac wlosy, co od wielu lat mi nie wychodzilo
|
#4811 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzisiaj zcinam końcówki
|
|
|
|
|
#4812 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do przesuszenia to ja jeszcze henną nie farbowałam (chociaż zamierzam się na nią przerzucić), ale używałam cassi. Zaraz po zmyciu małam wrażenie suchego kołtuna i włosów jakby oblepionych i pogrubionych, ale po następnym myciu to znikło i włosy wydawały się jakby ładniejsze.
|
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2717090 4]Ja kiedyś szamponetką też próbowałam, ale u mnie się zmyło. Małolata wtedy jeszcze byłam.
![]() Ale moja koleżanka z szkolnej ławy też próbowała szamponetki, tyle że z natury miała blond, i u niej się nie do końca wymył ten kolor i jakby zmienił naturalny kolor włosów właśnie. A tak ogólnie to zafascynowała mnie jedna osóbka, ale z innego forum włosowego. Spójrzcie tylko. [/QUOTE]geniala długość i spięte włosy ale i tak dziewczyna godna dużego podziwu
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Mam do Was prośbę o szczerą opinię - czy na tych zdjęciach widać różnicę w długości włosów? |
|
|
|
#4815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mininalna ale jest
|
|
#4816 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4818 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie chodzi mi o typowe rozjaśnienie , bo henna nie rozjasni włosów, ale wystarczy spojrzeć na galerię, że w przypadku niektórych włosów henna w odbiorze wychodzi jaśniej. Ten kołtun po cassi eliminuje odżywka. Jest moim zdaniem spowodowany tym nalotem jaki cassia zostawia, a nie przesuszeniem.Ponadto tak jak napisałaś to jest do pierwszego mycia. ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
Ja widzę, a na drugim widzę jakby baby hair. Podcięłaś czy hodujesz?
Edytowane przez majreg Czas edycji: 2011-05-28 o 23:33 |
||
|
|
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2717795 8]Na drugim zdjęciu już tak niemal sięgają ramion, na pierwszym do ramion miały dalej.
[/QUOTE]Dzięki za odp A myślicie,że ile to cm? Mierzenie mi nie wychodzi - mam dziwne wyniki ![]() Pierwsze zdjęcie to 19.04.2011 a drugie jest z dnia dzisiejszego. Wydaje mi się,że włosy trochę przyśpieszyły
Edytowane przez Namietne_Usta Czas edycji: 2011-05-28 o 23:51 |
|
|
|
#4820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Używasz czegoś nowego może? Od czego mogły tak przyspieszyć? Edytowane przez majreg Czas edycji: 2011-05-28 o 23:40 |
|
|
|
|
#4821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomyliłam daty oczywiście. Wybacz zamieszanie. Miało być 19.04.2011 a nie 05. Już poprawiłam. |
|
|
|
|
#4822 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sumie sama będę farbować mieszanką orzechowy brąz Khadi na jasny brąz i blond odrost to chyba żaden jaśniejszy kolor mi nie grozi .Też wydało mi się, że ten kołtun po cassi to wina tego zielonego nalotu. Ogólnie trochę się bałam tą zieloną papkę na włosy kłaść, ale na szczęście efektu kolorystycznego nie było, a nalot znikł po jednym myciu. Cytat:
|
|
#4823 | |
|
Rozeznanie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2717090 4]Ja kiedyś szamponetką też próbowałam, ale u mnie się zmyło. Małolata wtedy jeszcze byłam.
![]() Ale moja koleżanka z szkolnej ławy też próbowała szamponetki, tyle że z natury miała blond, i u niej się nie do końca wymył ten kolor i jakby zmienił naturalny kolor włosów właśnie. A tak ogólnie to zafascynowała mnie jedna osóbka, ale z innego forum włosowego. Spójrzcie tylko. [/QUOTE]Padłam! Ja kocham zielenie, pod każdą postacią. Aż mi ślinka pociekła - wygląda jak rusałka. Cudnie ![]() Cytat:
Edytowane przez maymay6 Czas edycji: 2011-05-29 o 08:59 |
|
|
|
|
#4824 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4825 |
|
Rozeznanie
|
![]() Ale moja koleżanka z szkolnej ławy też próbowała szamponetki, tyle że z natury miała blond, i u niej się nie do końca wymył ten kolor i jakby zmienił naturalny kolor włosów właśnie. A tak ogólnie to zafascynowała mnie jedna osóbka, ale z innego forum włosowego. Spójrzcie tylko. [/QUOTE]na ostatnim zdjeciu wygladaja na suche, i jeszcze ten puch. wizazanki maja ladniejsze
|
|
|
|
#4826 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Orzechowy brąz nie da tego efektu. Wychodzi ciemny. Mi chodzi o te rudości hennowe. Ale na Twoim miejscu najpierw sprawdziłabym na pasemku jaki efekt będzie na tym blond odroście, bo może być tak,że ten orzechowy zmyje się z blondu i zostanie rudy na odroście, jesli masz rzeczywiście jasne naturalne włoski. W galerii jedna z dziewczyn wstawiła jedną fotkę orzeszka po wielokrotnym myciu i jest dość rudo jednak. ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- [1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2717090 4]Ja kiedyś szamponetką też próbowałam, ale u mnie się zmyło. Małolata wtedy jeszcze byłam. ![]() Ale moja koleżanka z szkolnej ławy też próbowała szamponetki, tyle że z natury miała blond, i u niej się nie do końca wymył ten kolor i jakby zmienił naturalny kolor włosów właśnie. A tak ogólnie to zafascynowała mnie jedna osóbka, ale z innego forum włosowego. Spójrzcie tylko. [/QUOTE]OMG!!! Ona chyba sproszkowaną żabę położyła. Gdyby mi taki kolor wyszedł to bym się trzasnęła na zero i kupiła perukę. ![]() A takie piękne , długie włosy miała. Trzeba jednak uważać i robić próby. Ciekawe jakim cudem jej ten efekt wyszedł. |
|
|
|
|
#4828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zależy mi na średnim brązie. Co do rudego refleksu po hennie to spodziewam się, że pewnie będzie. Byle tylko na brązie, a nie na blondzie. Czyli mam rozumieć, że dopiero po kilku farbowaniach kolor będzie taki jakbym oczekiwała? Czy powinnam użyć ciemnego brązu? Albo pofarbować dwufazowo? Chociaż jeśli orzechowy wychodzi ciemny to może jednak będzie dobrze.
IT - programuj, dziewczyno! Edytowane przez rockandrollqueen Czas edycji: 2011-05-29 o 16:27 |
|
|
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
majreg,ale ona chyba specjalnie pofarbowała na zielono a nie przypadkiem
a takie kolory (zielony,niebieski,różowy itp.) można uzyskać tonerami, tylko że efekt jest widoczny tylko na jasnych włosach
|
#4830 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba najmniej twarzowy odcień jaki widziałam. Okropnie. Myślałam,że to ta sławna zieleń , która to podobno czasem przy hennie na poprzednio farbowanych się trafia.![]() W takim razie już wypadłam z obiegu i się na obecnych trendach mało znam.Muszę się podciągnąć. ![]() Z tonerów to sobie zupełnie inaczej zieleń wyobrażałam. ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
Nie wiem. Sama nigdy tym nie robiłam. Ale na tym jasnym odroście bym zrobiła próbkę na Twoim miejscu. W galerii jest zdjęcie orzechowego brązu, jedno z kilku, na ostatnim miejscu już po kilku umyciach. Popiel zszedł i został rudy. Jeśli masz wyjściowe jaśniejsze włoski niż ta dziewczynka z fotki to będziesz miała swój odrost jeszcze bardziej rudy, bo popiel się chyba z orzeszka wymywa i staje się on bardziej ciepłym odcieniem. Jeśli resztę włosów masz malowaną to orzech na długości może wyjść bardzo ciemny a na odroście zmyje się na intensywnie rudo. Nie wiem czy tak będzie na 100% ale lepiej nie dać się zaskoczyć. Pewnie po drugim położeniu henny ten efekt by się zmniejszył, ale również radziłabym wówczas położyć go na sam odrost żeby na długości nie wychodziły coraz ciemniejsze. Kurcze, nie jestem ekspertem od henny, tylko obserwatorem z małym doświadczeniem własnym.. Może dziewczyny na hennowym wątku lepiej doradzą. Tylko tak z własnych obserwacji fotek i czytania doświadczeń innych Ci podpowiadam. Chodzi o zdjęcie włosków Sikorki z tego wątku. Ostatnie. Tak zmywa się orzeszek, a pierwsza fotka to kolor wyjściowy. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=504604 Edytowane przez majreg Czas edycji: 2011-05-29 o 17:37 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.

) Mało tego w tym pudełeczku ,ale na "okazje" mozna sobie pozwolic 
Chciałabym jeszcze do października farbować ,a później może wrócę do naturalnego
Tym bardziej ,ze podoba mi sie moj naturalny sarni kolor ,ale ja jestem taka niecierpliwa...

farbowałam włosy na czarno....i ta kitka czarna wyglądała jak od innej osoby :P
Że już nie wspomnę, jak kiedyś uzyskiwano platynowy blond amerykańskich aktorek... .
15.04.2013

21.06.2014r.