|
|
#511 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wrastający paznokieć - wątek zbiorczy
Witam!
Widzę, że jesteście prawdziwymi ekspertkami Liczę na Waszą pomoc. http://allegro.pl/klamry-na-paznokie...505252683.html Czy można założyć taką klamrę (jaką pokazano w tej aukcji) samemu? Znalazłam kilka filmów z 'instrukcją'. Dziękuję za odp. |
|
|
|
|
#512 |
|
Wtajemniczenie
|
yyy, nie radziłabym..
paznokieć , cała płytka, wszystko co jest "pod" musi być dokładnie oczyszczone, czasem też konieczna jest tamponada - co ocenić może tylko profesjonalna kosmetyczka. a poza tym - moje klamry wyglądały zupełnie inaczej od tych na aukcji..
|
|
#513 |
|
Raczkowanie
|
A może jakieś bardziej domowe sposoby, które możecie polecić? Wiem, że są też różnego rodzaju preparaty np. Scholl itp. Proszę o radę. Dzięki wszystkim
|
|
|
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
Mi scholl nie pomagał w ogóle. Natomiast mogę polecić maść ichtiolową (kiedyś polecał mi chirurg i kosmetyczka) oraz kąpiele w szarym mydle
|
|
|
|
|
#515 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za odp.
Rozumiem, że już udało Ci się pozbyć tego 'problemu' ?
|
|
|
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
Nie do końca niestety
Maść ichtiolowa i szare mydło pomogły, kiedy uszkodziłam sobie akryl na paznokciu i wyrwałam cały paznokieć z łożyska. Natomiast palec w drugiej nodze raz na kilka miesięcy wrasta- taka jego uroda. Ale i tak maść ichtiolowa i szare mydło najlepsze
|
|
|
|
|
#517 |
|
Raczkowanie
|
Mogłabyś napisać jak stosujesz tą maść? Byłabym wdzięczna
|
|
|
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
Wyciskam z tubki dość sporo, rozprowadzam na całą długość paznokcia po boku (przy skórze) i nalepiam plasterek
Ja stosowałam raz dziennie, wieczorem.
|
|
|
|
|
#519 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Mam odwieczny problem i nie mam już zielonego pojęcia co z tym zrobić Miałam dawno temu wycinany paznokieć, stare dzieje, nigdy więcej chirurgów nie chce widzieć, tylko kosmetyczka na wycinanie ![]() Mój problem polega na tym, że mimo kilku lat mój paznokieć nie rośnie normalnie. Jest martwy w okolicy tej co miałam wycinany, wszyscy na około gdzie z tym byłam mówili, że stary musi zejść paznokieć, a nowy będzie normalnie rósł i właśnie nie rośnie ![]() Macie może jakieś rady, da się coś z tym zrobić, czy mam pogrzebać już nadzieje, że kiedyś będę miała normalną płytkę paznokcia? ![]() Z góry dziękuję za odpowiedź
|
|
|
|
|
#520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uzupełnianie akrylu odbywa się co 2 mies.
|
|
|
|
|
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
A jak radzicie obcinać paznokcie (kwadratowo, czy półokrągło),
bo ścinam na półokrągło (rada od kosmetyczki) i cholera zaczęły mi wrastać, ból niesamowity... Z góry dziękuję za rady |
|
|
|
|
#522 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli muszę pogrzebać moje złudne nadzieje ![]() Jest mi ciężko, doprowadzać te paznokcie tak, aby można było pokazać je w odkrytych butkach Myślałam o akrylu, ale miałam na paznokciach u rąk kiedyś, potem miałam takie słabe, że teraz się boję u stopy Za jakiś czas planuję znowu klamry założyć, ostatnio jak miałam to nawet przez jakiś czas paznokieć lepiej wyglądał, ale znowu to samo jest ![]() Co za lekarze w tych szpitalach, chirurdzy to niech lepiej idą miśki zszywać, bo nie potrafią nic dobrze zrobić
|
|
|
|
|
|
#523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym, że trzeba trochę uważać. Ja na przykład muszę go uzupełniać co 2 mies. jak noszę odkryte buty, właśnie w zeszłe wakacje poszłam mies. później i niestety paseczek od japonek "wszedł" pod paznokieć i wyrwał mi go z łożyska. Później oczywiście wizyta u chirurga, który jednak nie chciał go ściągać i zrobiła to bezboleśnie kosmetyczka Chirurdzy w szpitalach rzeczywiście się do tego nie nadają
|
|
|
|
|
|
#524 |
|
Raczkowanie
|
Gwiazdka93 mówisz, że rośnie CI teraz normalna płytka, czy po akrylu?
Myślę tak nad tym akrylem cały dzień i pewnie się skuszę ![]() Do tej pory marnowałam tyle czasu na malowanie i tuszowanie, żeby nie było widać tego martwego paznokcia, abym mogła założyć odkryte buty ![]() Szkoda mi już marnować na to tyle czasu, a mieszkam w Trójmieście, lato idzie więc często na plaży się stopy też pokazuje ![]() A nie odczuwasz, że masz słabszy paznokieć teraz albo jakieś inne symptomy?
|
|
|
|
|
#525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta, która rośnie na uszkodzonym, normalna nigdy nie będzie i dlatego na niej mam akryl Nie czuję, żebym miała słabszy paznokieć,ani nic innego. A akryl to naprawdę taniocha, ja płacę co 2 mies. 15 zł (uzupełnianie/odnowa akrylu+ malowanie paznokci)
|
|
|
|
|
|
#526 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przespałam się z tym i chyba się skuszę ![]() A powiedz mi jeszcze czy w butach zakrytych nie powoduje to dyskomfortu? Bo to jednak grubszy wtedy jest paznokieć ![]() Miałam u rąk i dlatego trochę się obawiam, że w zakrytych butach ta grubość będzie mi utrudniała trochę chodzenie ![]() A czasami jednak i deszcz leje więc i buty zakryte trzeba założyć. Na internecie oglądałam trochę fotek i też niektóre dziewczyny miały strasznie grube. Chociaż może to takie "koleżeńskie" nakładanie miały, a kosmetyczka bardziej dopracuje i nie zostawi grubych? Aj tam, trudno, zrobię sobie
|
|
|
|
|
|
#527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu, jak kupuję buty i wezmę trochę mniejsze, to czuję ucisk na paznokieć i kupuję większe buty, które potem idealnie leżą Niewielki dyskomfort czuję, jak paznokieć przez ponad 2 mies. nie był ruszany przez kosmetyczkę, wtedy but trochę uciska, ale nie jest to żaden ból itp. Ja nie mam grubego paznokcia, jest naprawdę idealny
|
|
|
|
|
|
#528 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Przekonam się jak sobie zrobię ![]() Dzięki za info |
|
|
|
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
Ja scinam na półokrągło, ale z racji wyglądu paznokcia, mam paznokcie naturalnie silnie zaaokrąglone i nieco ciężo mi je obciąć na kwadraty. Niestety pazur wrasta, może nawet nie tyle co wrasta ale bardzo boli mnie cały opuszek palca, kiedys wrastał mi paznokieć tam i mimo, że odrósł i wygląda to na że wszystko ok, to dalej boli niesamowicie, obcasów nie mogę ubrać to czuję nacisk i ból na ten opuszek. Wiecie może czy mogą tu pomóc klamry ? Sama próbowałam metodą wypisaną na necie włożyć kawałek watki pod pazurek i na krótką metę pomaga, ale potem ból znów wraca.
|
|
#530 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Po wycięciu kilka lat temu chirurgicznie, cały czas mi doskwierał ten ból który opisujesz. Założyłam w końcu klamry i mi pomogły. Tylko nie polecam zakładać na zimę. Miałam założone latem, ale strasznie wolno mi rosną te paznokcie "wrastające" że tak to nazwę. W efekcie miałam całą zimę i wiosnę klamry. W zimę z racji, że to grubszy but, zakryty, a klamra przesuwała się razem z paznokciem na środek płytki i to było niekomfortowe przy chodzeniu. Na lato jak najbardziej polecam, obuwie jest lekkie i nic nie boli jak jest klamra. Tylko Trudno wtedy ładnie pomalować paznokieć na jakiś kolor ![]() Ale generalnie nie widać tej klamry ![]() Ja polecam, u mnie się sprawdziły
|
|
|
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
o dziękuję
założę w takim razie klamry. Znacie może jakiś gabinet w kraku gdzie to wykonuję, nie chce iśc do pierwszej lepszej kosmetyczki która może mi zrobić więcej krzywdy
|
|
#532 |
|
Rozeznanie
|
A czy możecie polecić we Wrocławiu kosmetyczkę, która zajmie się takim zniekształconym paznokciem. To dość wstydliwy problem, więc nie chciałabym trafić do kogoś z nieodpowiednim podejściem
|
|
|
|
|
#533 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wrastajacy paznokiec
Mam pytanie Beata czy te Studio Urody-Beata Krajnik
ul.Beżowa 2 Szczecin Jest dobre? Chodzi mi o to czy kosmetyczki potrafią dobrze założyć klamrę. Po za tym wstydzę się iść z moim palcem do kosmetyczki, jednego sama wyleczyłam, ale teraz z drugim nie mogę sobie dać rady !!! Pojawił się stan zapalny |
|
|
|
|
#534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#535 |
|
Raczkowanie
|
Czeeść!
Mam problem z wrastającymi paznokciami już od roku. Miałam wycinane już 6 razy (4 razy lewy i 2 razy prawy) a teraz znów to samo. Znacie może jakiegoś dobrego chirurga w Krakowie, który mógłby mi zrobić z tym porządek? Kosmetyczka mi już niestety nie wystarczy... :/
|
|
|
#536 |
|
Wtajemniczenie
|
nie, to chirurg Ci nie pomoże. Zerwanie paznokcia nie rozwiązuje problemu, odrośnie i będzie to samo. Paznokieć ma zacząć rosnąć prosto, a to naprawić można tylko przez noszenie klamry. Klamra "trzyma" paznokieć i dzięki temu nie wrasta on w skórę. Po jakimś czasie można już ją zdjąć i naturalnie paznokieć przestaje wrastać. Trzeba tylko trafić na dobrą kosmetyczkę. Nie pamiętam teraz adresu strony, ale wklejałam w tym wątku na pewno więcej niż raz listę zaufanych i sprawdzonych adresów w tej dziedzinie.
|
|
#537 |
|
Raczkowanie
|
Julko, byłam u kosmetyczki i powiedziała mi, że najpierw muszę iść do chirurga, wytnie mi to co znowu mi wrosło i wtedy ma przyjść. Klamerkę miałam zakładaną, ale jakoś tak niefortunnie, że znowu ten paznokieć mi zaczął wrastać... :/
|
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
zastanawiam się czy nie zaczął mi wrastać paznokieć u prawej stopy
chciałabym pójść w Krakowie do kosmetyczki, która byłaby kompetentna w tym temacie. Czy te klamry pomagają?
|
|
#539 |
|
Przyczajenie
|
W Krakowie raczej nie ma problemy ze znalezieniem kompetentnych osób. Ja kiedyś zaglądnęłam na Piłsudskiego i już tam zostałam. Wrastał tylko z jednej strony, i dostałam klamerkę specjalnie dla takiego przypadku. Super dyskretna.
|
|
|
|
|
#540 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie to, co poprzednia kosmetyczka, która już wysyłała mnie do chirurga. Chwałą Bogu obyło się bZ
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.

Liczę na Waszą pomoc. 

Maść ichtiolowa i szare mydło pomogły, kiedy uszkodziłam sobie akryl na paznokciu i wyrwałam cały paznokieć z łożyska. Natomiast palec w drugiej nodze raz na kilka miesięcy wrasta- taka jego uroda. Ale i tak maść ichtiolowa i szare mydło najlepsze

Miałam dawno temu wycinany paznokieć, stare dzieje, nigdy więcej chirurgów nie chce widzieć, tylko kosmetyczka na wycinanie 

i zrobiła to bezboleśnie kosmetyczka