mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-29, 08:34   #3931
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny a to poważnie się sprawdzają te smaki wraz z płcią ??
Jakoś jestem sceptycznie do tego nastawiona bo jedni mowia tak inni nie, sama nie wiem co myśleć:/
ja bym na to nie patrzylaja polowe ciazy jadlam ogorki i kwasne rzeczy potem mi sie odwidzialo i jak paczki emenemsow nie zjadlam to potrafilam dymu narobic tz sie smieje ze byl na pewno chlopak ale zaczelam jesc slodycze i mu "odpadl"
Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Myszeczko moja praprababcia byla Anastazja mi tez podoba sie to imie, a szczegolnie zdrobnienie- Nastka... i podoba mi sie tez Malwinka, ale TZ nie chce o tym slyszec

Ale najlepsza moja mum- a moze Kornelia? Troche mi sie to z brazylijska telenowela kojarzy
mnie sie Kornelia bardzo podoba, ale ja mam sentyment bo mam 2 letnia Korcie w rodzinie

Za to Anastazja mi sie nie podoba, ale to tylko dlatego ze przyjaciolka miala swinke ktora sie tak nayzwala i ta mnie ciagle gryzla
Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
O tak, jestem za Filipem jak najbardziej. Ja tez wiedzialam, ze synus musi byc filip a corcia Julia- jeszcze jako nastolatka...ale mam problem teraz z chlopiecym imieniem - zakladajac , ze sie urodzi drugi chlopak. Wiec biore pod uwage Leon, Maksymilian, Damian...no i koncza sie pomysly...
Moje typy na poczatku 1 ciazy - filip, julka.
Jakos wyszlo tak ze stanelo na Oliwii ale mial byc Kacper:P

Mnie sie dla chlopca podoba Miłosz, ale tżtowi nie wiec pewnie zostanie Kacperek.

Dzien Dobry tak w ogole( kultura sie klania, najpierw odpisuje pozniej sie witam)

my bylismy wczoraj u lekarza, konczylo mi sie zwolnienie i bylismy przedluzyc, a ze tz jest na kazdej wizycie to podgladalismy maluszka
Smiejemy sie ze jesli daloby sie sprawdzic juz w brzuchu czy dziecko ma adhd to nasze na 100% by je mialo.
No tak sie wierci i to zawsze i na kazdym usg ze normalnie szok!
To 12 tydzien wiec wszystko sprawdzalismy, kosc nosowa ok, przeziernosc ok maluch duzy, zapowiada sie powtorka z rozrywki;/
a moze przestanie tak rosnac:P hehehe
ma smieszne wielkie stopki:P stopka wielkosci przedudzia;D
wkleje fotke ale lepiej sie oglada ja bez powiekszenia bo robiona telefonem ze zdjecia i to jeszcze telefonem meza bo ja swoj u rodzicow zostawilam dzisiaj musze isc po niego.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Desktop4.jpg (103,4 KB, 43 załadowań)
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 08:36   #3932
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny!
Wczoraj przelezalam wiekszosc dnia. Dostalam jeszcze jednego silnego skurczu, macica mi stwardniala...przestraszy lam sie nie na zarty. Dzis tez sobie odpuszczam wieksze prace domowe, bo jeszcze mnie ciagnie w brzuchu. Dobrze, ze tesciowa byla pod telefonem, to zaraz przyjechala do mnie i zajela sie Filipciem.Sie rpzestrazyla, az chciala karetke wzywac ...to dopiero by bylo.

Czuje, ze powoli brzuch wedruje mi ku gorze, dlatego pewnie mam te bolesci..

Zapraszam na truskawki- wujek wczoraj dal wielka skrzynie.Nawet nie wiem ile tam kg jest, odala tesciowej polowe. Dzis robie kompot z nich, ale czuje, ze zaraz mi sie przejedza.
nie forsuj siębo na następnym razem ci d***sko zbijemy

bardzo sie cieszę, że już lepiej... leż, odpoczywaj, wykorzystuj tŻ . Rozumiem strach Twój w tamtym momencie... sama niedawno przez wałkowanie ciasta(sic!) - miałam stracha niezłego, bo miałam skurcze i brzuch mnie bolał .
Fajną masz teściową, ze pomogła

Miłej leniwej niedzieli
dla was wszystkich
pogoda zapowiada się dużo lepsza niz wczoraj

p.s. ide jeszcze lulu, bo wczoraj odwoziłam Tż i jego kolegów do domu po meczu ile to ja się napiłam coli i fanty w pub'ie z tej okazji
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 09:00   #3933
Seona
Zakorzenienie

Dzień dobry wszystkim!
U mnie dzisiaj pochmurno i śpiąca jestem.Pati wstała o 7

Dziewczyny czy jak wstajecie to nie twardnieje Wam brzuch? Jak wstaję to mam taki napięty i twardy
Tak wogóle to mam doła i nic mi się nie chce. Gdybym chociaż już ruchy czuła Wieczorem faktycznie brzuch mi tak pulsuje rytmicznie ale nie wiem czy to dziecko, w poprzedniej ciąży tak nie miałam To może tylko tętno.

Wyjeżdżam na 2 dni do Mamy, będę bez neta. Mąż chory musimy się ewakuować aby nas nie zaraził

Daaarusia, mi też się imię Miłosz strasznie podoba Ale mój Mąż mówi, że to nazwisko jest, bo jest Czesław Miłosz Ale chyba się przekonuje

Ggora, oszczędzaj się kobieto!!!

joamic1 imiona dla psów typu Burek czy Azorek już dawno wyszły z użycia Sami moi najbliżsi znajomi mają: Oskara, Filipa, Kubę i Pitera

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 09:45   #3934
Darusiaaaa
Zakorzenienie

do mnie zadzwonila kolezanka, czy nie znam jakiejs bardzo szczuplej kobietki w ciazy , bo ona ma po sobie jedne spodnie ciazowe na sprzedaz chciala 20 czy 30 zl , ma mi pozniej zdjecia przeslac, moze ktoras z was by chciala...
bo mnie to chyba na 1 noge wejda:P

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

mojemu mężowi tez sie Miłosz nie podoba:P ale mnie Kacper podoba sie również jak Miłosz wiec nie robi mi to róznicy
a jestem pewna ze bedzie chlopiec, nie wiem czemu po prostu to wiem!
A.Camus
Stary 2011-05-29, 09:53   #3935
ela3010
Zadomowienie

Hej.

Jestem zła, cały tydzień prażyło a dziś kicha, ziąb, wiatr i kropi deszcz, a my planowaliśmy do stadniny koni jechać i na plac zabaw
Wścieknę się chyba, ale pizzę i tak zaliczymy i do rodziców zajrzymy.
Dziewczyny wy o imionach, u mnie to na bank Miłosz, tżta przekonuję jeszcze, a dziewczynka to nie wiem może Kinga, okaże się po porodzie co mi bardziej pasuje

Wczoraj chyba za dużo owoców pojadłam bo w nocy miałam ból brzucha i lekka biegunka, bałam się że to od dzidzi coś się dzieje.

Ja jutro mam wizytę u gina, ale bez usg więc płeć sobie poczeka, ale na połowkowym poznam może a to już za jakieś 3-4 tygodnie.

Miłej niedzieli dziewczyny, mam nadzieję że u was pogoda dopisuje, całuję was cieplutko i mocniutko
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 09:55   #3936
ggoraa
Zadomowienie

Witam mamusie niedzielnie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Urazy brak. Znam psy Magda, Jasiek, Franek, Julcia... jak dla mnie to o niczym to nie świadczy
No dokladnie, tak samo wiele imion kojarzy nam sie z pewnymi osobami, ktorych nie lubimy .
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
my bylismy wczoraj u lekarza, konczylo mi sie zwolnienie i bylismy przedluzyc, a ze tz jest na kazdej wizycie to podgladalismy maluszka
Smiejemy sie ze jesli daloby sie sprawdzic juz w brzuchu czy dziecko ma adhd to nasze na 100% by je mialo.
To 12 tydzien wiec wszystko sprawdzalismy, kosc nosowa ok, przeziernosc ok maluch duzy, zapowiada sie powtorka z rozrywki;/
wkleje fotke ale lepiej sie oglada ja bez powiekszenia bo robiona telefonem ze zdjecia i to jeszcze telefonem meza bo ja swoj u rodzicow zostawilam dzisiaj musze isc po niego.
Super, ze dzidziol caly i zdrowy

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
nie forsuj siębo na następnym razem ci d***sko zbijemy

bardzo sie cieszę, że już lepiej... leż, odpoczywaj, wykorzystuj tŻ . Rozumiem strach Twój w tamtym momencie... sama niedawno przez wałkowanie ciasta(sic!) - miałam stracha niezłego, bo miałam skurcze i brzuch mnie bolał .
Fajną masz teściową, ze pomogła

Miłej leniwej niedzieli
dla was wszystkich
pogoda zapowiada się dużo lepsza niz wczoraj

p.s. ide jeszcze lulu, bo wczoraj odwoziłam Tż i jego kolegów do domu po meczu ile to ja się napiłam coli i fanty w pub'ie z tej okazji
No juz sobie odpuscilam ciezsze prace domowe Ale juz dobrze, nic sie tam nie dzieje, poprostu wtedy za duzo na raz zrobilam.Teraz tylko czuje jak mi twardnieje macica. Jutro pojde do gina- pewnie mnie zrypie za wysilek

A naTżta to nie ma co liczyc, jakby mogl to by sie przeniosl do tej swojej pracy, w domu jest tylko gosciem, ktory je i spi ( i balagani przy tym). Zreszta u nas klimaty nadal nie za dobre,wiec wole sama cos robic, niz prosic jego ...
Tescie dzis zabrali synciola na caly dzien, ida z nim do kosciola na 16- zachecali mnie ,ale ja rodzinna grzesznica jestem ( czym sie narazam tesciom hehe) no i nie ide.
Wiec niedziele spedzam samotnie. Troche mi smutno jakos dzis, zwalam to na hormony...albo poprostu dopada mnie bezradnosci:/, czuje sie jak samotna matka.

W kazdym razie dzis na obiad grochoweczka, zaraz wstawiam groch mniam mniam
Stary 2011-05-29, 10:34   #3937
muffinka90
Zakorzenienie

Witam mamuski w ta paskudna niedziele niby u mnie sloneczko, ale wieje i jest brrrr... ale i tak ide na spacer, a co

Cytat:

No to masz olbrzyma najwazniejsze, ze zdrowe

A co do wagi maluszka, to ja tez sie boje, moze nie pierwszego, ale jak bedzie drugie, to juz pewnie gorzej. U mnie tak fajnie w rodzinie juz jest: moja babcia urodzila 4 dzieci, najstarsze 3,800kg z kawalkiem, a kade nastepne wieksze, az do ponad 4,500kg, wszystkie SN. Babciowe corki mialy tak samo, nie pamietam ile ja z bratem wazylismy, ale najmlodsza siostra mum rodzila nie dawno, wiec na swiezo. Pierwsze norma: 3,150, drugie juz 4,050, trzeciego nie chce (pewnie byloby ze 4,500 ) Wiec zastanawiam sie czy podtrzymam tradycje

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 10:42   #3938
Darusiaaaa
Zakorzenienie

u mnie mloda 4.050-61cm ciekawe ile 2.....

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

powiem wam ze fajnie jest miec tezeta ktory z niczego zrobi cos ale!!!!.....

mowie dzis do niego, zloz malej to drewniane lozeczko przeniesiemy ja do turystycznego, wiec on to zrobil , ale slysze ze cos piluje, wchodze a on pocial to drewniane lozeczko bo wpadl na jakis genialny pomysl ze cos tam z niego zrobi jakas pulke czy cos... i mowi "no przeciez i tak 2 dziecku kupimy nowe"
ja mowie "no teraz to juz na bank, gdybys tego nie pocial to pewnie bysmy nie musieli" a on "no ale teraz to juz widzialem 100 razy ladniejsze w sklepie, albo zrobie dzidziulowi sam" i gadaj z takim
A.Camus
Stary 2011-05-29, 10:46   #3939
muffinka90
Zakorzenienie

Nie no dobry jest wyobrazam sobie twoja mine

swoja droga, to tok myslenia facetow bladzi jakimis nieznanymi sciezkami, prawda?

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-29, 10:57   #3940
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Super, ze wszystko ok No mój brzdąc na optatnim USG tez dość duży był zobaczymy co będzie dalej

Cytat:

mowie dzis do niego, zloz malej to drewniane lozeczko przeniesiemy ja do turystycznego, wiec on to zrobil , ale slysze ze cos piluje, wchodze a on pocial to drewniane lozeczko bo wpadl na jakis genialny pomysl ze cos tam z niego zrobi jakas pulke czy cos... i mowi "no przeciez i tak 2 dziecku kupimy nowe"
ja mowie "no teraz to juz na bank, gdybys tego nie pocial to pewnie bysmy nie musieli" a on "no ale teraz to juz widzialem 100 razy ladniejsze w sklepie, albo zrobie dzidziulowi sam" i gadaj z takim
Hehe to cud, że przy buzujących hormonach nie dostał od ciebie jakąś z pozostałych części przez żebra ;P

Widziałyście to:
http://www.mamazone.pl/artykuly/bede...iezarnych.aspx

Edytowane przez rojku
Czas edycji: 2011-05-29 o 11:00
rojku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 11:10   #3941
Darusiaaaa
Zakorzenienie

nie no nie dostal bo to lozeczko malej faktycznie takie srednio bylo i chcialabym kupic nowe ale jesli by sie okazalo ze nie ma takiej potrzeby no to by zostalo to, chcoiaz mala je zalatwila juz ladnie, ale nie ma to jak przemeblowania, ciecia i tak dalej robic w niedziele;p
A.Camus
Stary 2011-05-29, 11:32   #3942
janeczka7891
Zadomowienie

Witam wszystkich

Cytat:
u mnie mloda 4.050-61cm ciekawe ile 2.....

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

hehe ale się uśmiałam tylko pozazdroscic Faceta z taką wyobraźnią hehe
chociaż przypomniało mi się jak u teściow w garażu znalazłam starą krajalnice a ze jestem zwolenniczka wyrzucania nie potrzebnych rzeczy pytam mojego : po co wam ta krajalnica jak jest juz dawno nowa ? a on na to: no tata napewno cos z niej jeszcze wymysli, np jakas pile do drzewa albo cos? myslalam, ze pekne ze smiechu. Chleba nie potrafila pokroic a co dopiero jakies inne rzeczy ? no ale to właśnie cały urok facetów
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 11:47   #3943
Darusiaaaa
Zakorzenienie

hehehe ty sie nie smiej:P

moj ojciec ze starego okapu dmuchawe do pieca przelaczana z przedpokoju zrobil:P
A.Camus
Stary 2011-05-29, 11:52   #3944
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cześć mamusie,
Ależ wczoraj się super bawiłam. Taniec na rurze ... super sprawa Jakbym nie była w ciąży sama bym się skusiła popróbować z dziewczynami. Na kolacji mieliśmy takiego striptizera ... misia ... taki słodko pulchniutki był jak pączuś A na imprezie to nawet się bawiłam i troszkę skakałam. Aż wszyscy w szoku byli, że w 16 tc tak wywijam ale skoro nic nie bolało i dobrze się czułam, to dlaczego nie

Darusiaaaa gratuluję udanej wizyty. My też chyba dużego dzidziusia będziemy mieć. Kość udowa na ostatniej wizycie była strasznie długa

Co do imion to my mamy wybrane dla dziewczynki: Martyna, a dla chłopczyka: Marcin albo Maciek tu jeszcze spór z mężem jest

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 11:53   #3945
janeczka7891
Zadomowienie

Darusiaaaa to faktycznie chyba nie doceniam płci przeciwnej hehe
Muszę przyznać potrafią być oryginalni
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 11:58   #3946
Darusiaaaa
Zakorzenienie

sa plusy i minusy urodzenia "wielkoluda"
minus- zobaczycie podczas porodu;D ( obyscie nie musialy) ja to juz mowilam tzetowi ze chyba 2 z krzyzowymi nie zniose
plus- od razu jest za co zlapac nie trzeba zagladac do rożka zeby poszukac dzidzi hehehehe
A.Camus
Stary 2011-05-29, 14:16   #3947
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie mamusie

Ale jestem szczęśliwa byliśmy na car boot(jak prawie w każdą niedzielę) i kupiłam łóżeczko za 1f fakt że nie miała śrubek ale już kupiliśmy tylko jeszcze nam jednych brakuje złożyliśmy je i wkleję zdjęcia a był materac ale stary patrzyłam na ebay są po 21f wszystko nas wyniesie 32f ale materac zamówię dopiero jak wrócimy z Polski jak będę siedzieć w domu nie będzie problemu z odebraniem go

A druga rzecz to leżaczek fiszer price w idealnym stanie za 10f w sklepie kosztuje chyba 45 f
Stary 2011-05-29, 14:24   #3948
muffinka90
Zakorzenienie

Aniu normalnie prosze przy mnie nie mowic takich rzeczy, bo chora jestem... ja tez chce na car boot

Ale gratuluje zakupow, prosze o fotki

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-29, 14:34   #3949
kami5
Raczkowanie

Mój Tż jeździ na cat boots ( mówimy na to badziewiak). Kupuje zabawki dla małej gł puzle i ksiązki. Namawia mnie ale ja wolę pospać! Zresztą ja tam byłam kilka razy i gigdy nic ciekawego nie upolowałam, więc dałam sobie spokój.
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 14:40   #3950
ania21_21
Zadomowienie

Oto i one łóżeczko jest cot bed te duże 140/70 mamas&papas
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1067.jpg (137,4 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1069.jpg (156,6 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1071.jpg (141,8 KB, 34 załadowań)
Stary 2011-05-29, 14:47   #3951
kami5
Raczkowanie

Aniu fotelik super. My mamy podobny też fisher i nam służy już 2 lata i mała nadal na nim siedzi a czasami zasypia przy bajce
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 14:56   #3952
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cytat:
do mnie zadzwonila kolezanka, czy nie znam jakiejs bardzo szczuplej kobietki w ciazy , bo ona ma po sobie jedne spodnie ciazowe na sprzedaz chciala 20 czy 30 zl , ma mi pozniej zdjecia przeslac, moze ktoras z was by chciala...
bo mnie to chyba na 1 noge wejda:P
Ja byłabym zainteresowana, tylko nie wiem czy się zmieszczę Noszę rozmiar 36 w porywach 38. Musiałabyś wymiary podać. A i mam 168 cm, ale długie nogi
I gratuluję wizyty

Co do imion raczej Maksymilian lub Wiktoria, chyba że się odwidzą

Ania super łupy
Stary 2011-05-29, 16:53   #3953
muffinka90
Zakorzenienie

Aniu wlasnie na taki lezaczek poluje, fajne rzeczy wygrzebaliscie

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-29, 16:57   #3954
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Aniu wlasnie na taki lezaczek poluje, fajne rzeczy wygrzebaliscie
Dużo zaoszczędziłam zwłaszcza na łóżeczku ale też leżaczek był o wiele tańszy a właśnie taki chciałam ale wiedziałam że one są drogie a tak wyrwałam za 1/3 ceny
Stary 2011-05-29, 17:21   #3955
muffinka90
Zakorzenienie

No wlasnie, ten Fisher do ogolnie najtanszych nie nalezy, ale jakos wydaje mi sie solidny i dla oka przyjemny Mam czas, jeszcze cos upoluje...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-29, 18:21   #3956
OlusiaS
Wtajemniczenie

Witajcie .
Widze,ze nie tylko ja juz zakupuje .To dobrze .Lezaczek Aniu super,tez planuje odkupic taki od kolezanki.Nie ma akurat Fischer Price,ale tez porzadny.Lozeczko tez bardzo ladne,widac,ze masywne.I pewnie mozna z niego zrobic normalne lozko dla wiekszego dziecka?!
W ogole planuje odkupic jeszcze express do mleka http://www.neufmois.fr/fr/images_art...o-beaba_74.jpg .Nie wiem,czy takie bardzo to praktyczne,ale na pewno szybciej mleko bedzie gotowe,niz gotowac swieza wode.Wiele kolezanek gotuje rano wode i wlewa do termosu,potem miesza z zimna woda.Na pewno jest to o wiele szybsza metoda zrobienia mleczka.Taki pewnie zbedny bajer.
Postaram sie wkleic na dniach nowe zdjecia mojego brzuchola,bo straaaaasznie urosl .Juz nie da sie nic ukryc .
W ogole jestem bardzo niepocieszona,bo wrocil mi apetyt .I cos czuje,ze znowu w tej ciazy przytyje,bo nie potrafie sie powstrzymac.Juz wynosze slodycze z pokoju,bo jak nie widze,to nie jem.Rano pojawily mi sie zawroty glowy .Obojetnie,czy cos zjem,czy nie i tak czuje sie przez pare minut fatalnie.Ktoregos dnia zrobilo mi sie ciemno przed oczami,w uszach zaczelo piszczec.Polezalam 10 minut i przeszlo.Brrr ...
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 18:24   #3957
ela3010
Zadomowienie

Ja już w domku, w piżamie siedzę
Wyjazd ok, choć miało być ciekawiej, ale odbiję to sobie

Darusia, moje baby pierwsze ważyło 4315 więc nawet mnie nie straszcie że każde kolejne większe

Aniu normalnie to łóżeczko to Ci ukradnę chyba, fantastyczne

A lezaczek to tym razem kupimy bo przy pierwszym nie mieliśmy, ale widzę że to porządna sprawa
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 18:26   #3958
dygotka8
Zakorzenienie

hej
nie było mnie jakieś 5 dni pewnie....
zaczął mi się 15 tydzień,nie czuję żadnyc ruchów ani niczego co by na nie wskazywało.poza tym właściwie wszystko ok tylko ta dezinformacja w piatkowe popłudnie na warszawskich ulicah to byłoby super,a tak to byała totalna lipa i w ogóle a w ogle miasto nie było przejezdnae-nie mogłam wrócic do domu bo mosty zamknęli....nie będę tego wspominała bo znowu krew mnie zaleje znowu....
dziewczyny, które cierpią na bóle głowy-chodzicie do pracy czy jesteście na zwolnieniu??co na te bóle mówią wasi lekarze??

ja póki co nic nie przytyłam,ważę mniej niż w 5 czy 7 tyg ciązy mimo,że wymiotów nie mam,ale za to przemiana materii mam taka jakiej chyba nigdy nie miałam

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-05-30 o 20:51
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 18:28   #3959
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Ja już w domku, w piżamie siedzę
Wyjazd ok, choć miało być ciekawiej, ale odbiję to sobie

Darusia, moje baby pierwsze ważyło 4315 więc nawet mnie nie straszcie że każde kolejne większe

Aniu normalnie to łóżeczko to Ci ukradnę chyba, fantastyczne

A lezaczek to tym razem kupimy bo przy pierwszym nie mieliśmy, ale widzę że to porządna sprawa
Ja nie mowie, ze to regula, tylko ze babki w mojej rodzinie tak maja: pierwsze norma, nastepne to klocki

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-29, 18:47   #3960
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Witajcie .
Widze,ze nie tylko ja juz zakupuje .To dobrze .Lezaczek Aniu super,tez planuje odkupic taki od kolezanki.Nie ma akurat Fischer Price,ale tez porzadny.Lozeczko tez bardzo ladne,widac,ze masywne.I pewnie mozna z niego zrobic normalne lozko dla wiekszego dziecka?!
W ogole planuje odkupic jeszcze express do mleka http://www.neufmois.fr/fr/images_art...o-beaba_74.jpg .Nie wiem,czy takie bardzo to praktyczne,ale na pewno szybciej mleko bedzie gotowe,niz gotowac swieza wode.Wiele kolezanek gotuje rano wode i wlewa do termosu,potem miesza z zimna woda.Na pewno jest to o wiele szybsza metoda zrobienia mleczka.Taki pewnie zbedny bajer.
Postaram sie wkleic na dniach nowe zdjecia mojego brzuchola,bo straaaaasznie urosl .Juz nie da sie nic ukryc .
W ogole jestem bardzo niepocieszona,bo wrocil mi apetyt .I cos czuje,ze znowu w tej ciazy przytyje,bo nie potrafie sie powstrzymac.Juz wynosze slodycze z pokoju,bo jak nie widze,to nie jem.Rano pojawily mi sie zawroty glowy .Obojetnie,czy cos zjem,czy nie i tak czuje sie przez pare minut fatalnie.Ktoregos dnia zrobilo mi sie ciemno przed oczami,w uszach zaczelo piszczec.Polezalam 10 minut i przeszlo.Brrr ...
Właśnie z tym jest dobre to łóżeczko bo można zdjąć boki i jest łóżko dla starszaka a jechaliśmy na ten car boot będąc pewni że nic nie kupimy bo paskudna była pogoda a mnie mile zaskoczyli jutro też jest może też się przejedziemy i jeszcze coś wyrwiemy

Odpoczywaj dużo nie przemęczaj się

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-05-29 o 18:49
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości