Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-29, 18:28   #4771
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Natka też mam problem z nogą. Taki dziwny promieniujący ból całej nogi.

to pewnie jakiś ucisk na nerw mi też się zdarza i to zazwyczaj lewa noga tak promieniuje od pośladka wzdłuż uda

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 18:32   #4772
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Ja też mam ból nogi, ale bardziej tu przy udzie i nie mam pojęcia skąd się wziął
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 18:35   #4773
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
te białe są do skóry wrażliwej bez zapachu delikatniejsze dla alergików może być też

dopiero teraz doczytałam że nie chodzi o chusteczki tylko pieluchy te białe nie maja tego zielonego paska w środku i wyściółkę maja delikatniejszą
Czyli mogą być dla takiego noworodka, czy lepiej te zielone jednak?

Cytat:
Natka też mam problem z nogą. Taki dziwny promieniujący ból całej nogi.
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ja też mam ból nogi, ale bardziej tu przy udzie i nie mam pojęcia skąd się wziął
Dokładnie, napewno to normalne, ale już zaczyna mnie to wkurzać, bo zaczyna mnie ograniczać
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 18:39   #4774
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Czyli mogą być dla takiego noworodka, czy lepiej te zielone jednak?

Dokładnie, napewno to normalne, ale już zaczyna mnie to wkurzać, bo zaczyna mnie ograniczać
ja bym kupiła te normalne i 2 nie jedynki bo jedynki jak mi kiedyś polożna powiedziała są dla wcześniaków bo są jak się nie mylę do 3-4 kilo ale jak te białe są w promocji to możesz się skusić

Stary 2011-05-29, 18:40   #4775
DaKaro
Zadomowienie

A teraz ja łapię doła i nawet nie wiem czemu. Mąż poszedł do pracy, wróci rano o 6, nie lubię siedzieć bez niego. Co prawda siostra wróciła z zakupów, ale ostatnio jestem bardzo drażliwa i nie chcę jej sprawiać przykrości. Na szczęście zaraz będzie X-Factor to może się trochę "odmulę".

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 18:45   #4776
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
A teraz ja łapię doła i nawet nie wiem czemu. Mąż poszedł do pracy, wróci rano o 6, nie lubię siedzieć bez niego. Co prawda siostra wróciła z zakupów, ale ostatnio jestem bardzo drażliwa i nie chcę jej sprawiać przykrości. Na szczęście zaraz będzie X-Factor to może się trochę "odmulę".

Ja też miałam wcześniej jakąś chandrę, nakrzyczałam na męża i się popłakałam
Pojechaliśmy na zakupy, zjadłam śledzia, zagryzłam papryczką nadziewaną serkiem i jakoś mi przeszło Ale jeszcze bym coś zjadła
Stary 2011-05-29, 18:48   #4777
agadus
Wtajemniczenie

u mnie też córka wygłupia się z mężęm zaraz będę jakieś poduszki latać a ja zaraz idę się myć bo za 10 min x factor

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-29, 18:50   #4778
brunetka2000
Zakorzenienie

Kochane dziewczyny baaaaaaardzo, ale to baaaaardzo proszę o kciuki bo jutro idę odebrać moje wyniki Znając życie to pewnie do dupy wyjdą, ale wasze kciuki działają cuda
Stary 2011-05-29, 18:51   #4779
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:

Ja też miałam wcześniej jakąś chandrę, nakrzyczałam na męża i się popłakałam
Pojechaliśmy na zakupy, zjadłam śledzia, zagryzłam papryczką nadziewaną serkiem i jakoś mi przeszło Ale jeszcze bym coś zjadła
A może w tym śledziu tkwi sekret...Wszami ę, może pomoże.

za jutro

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 18:58   #4780
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ela a u nas w szpitalu położne znów mówią, ze dupsko musi być za każdym razem posmarowane grubą warstwą kremu, zeby stworzyć bariere izolacyjną
Po co mumifikowac dziecko, skoro mu się pieluszki zmienia, a pupę myje i wietrzy przy tej okazji? Jak się zaklajstruje tyłek, to będzie warstwa tłusta brudzić pieluszkę i siuśki nie wsiąkną, zaczną parować w tym pampku - to dopiero będzie odparzenie.

Myślę, że to można na zdrowy rozum wziąć - wyobraźmy sobie taką wielką podpaskę do pępka, z gumkami wokół ud i zastanówmy się, czy same chciałybyśmy mieć w czymś takim na tyłku dodatkową warstwę kremu, oliwki albo pudru... Ja po doświadczeniach z leżeniem w szpitalu z samą wkładką poporodową zaręczam Wam, że raczej nie Skóra ma oddychać i potrzebuje czysto i sucho.

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
ja bym kupiła te normalne i 2 nie jedynki bo jedynki jak mi kiedyś polożna powiedziała są dla wcześniaków bo są jak się nie mylę do 3-4 kilo ale jak te białe są w promocji to możesz się skusić
Jedynki pampers premium są od 2 do 5 kg i lepiej leżą na noworodku, dla 3-4 kg dziecka są idealne. Dwójki wiszą, co widziałam osobiście a dziecku ważącym 3300.
Stary 2011-05-29, 19:30   #4781
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Mam jedna pczkę tych new born od 2-5kg i chcę własnie jeszcze dokupić. To kupię jeszcze te białe z tych mniejszych. Dziękuje za odpowiedź
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 19:40   #4782
brunetka2000
Zakorzenienie

Ale ten Wojewódzki mnie wkur.....
Stary 2011-05-29, 19:57   #4783
zanka205
Zakorzenienie

hej laski
byliśmy dziś u moich rodziców, dwa razy robiło mi się tak słabo jakoś, że myślałam że padnę
nie wiem czy to od pogody czy jak boję się wyjsć z domu już
co chwilę coś dochodzi nowego

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 20:12   #4784
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Kochane dziewczyny baaaaaaardzo, ale to baaaaardzo proszę o kciuki bo jutro idę odebrać moje wyniki Znając życie to pewnie do dupy wyjdą, ale wasze kciuki działają cuda
a jakie wyniki odbierasz?

A ja jestem po mega awanturze z mężem, zaczęło się od głupoty, ale mi hormony szaleją, za dużo mam na głowie i się rozpętała burze. W ogóle doła mam okropnego.

Ja kupie te jedynki z biedronki (o ile jeszcze jutro będą), mam 10 sztuk z pampersa próbek, a potem się zobaczy.

Ela dla mnie te położne są na tyle doświadczone (pracują na patologii noworodka, z wcześniakami, ze wydaje mi się, ze wiedzą co robią. Zresztą mnóstwo rodziców tak robi i nie ma odparzeń. Wszystko zależy od dziecka.
Ja podobnie jak Agadus będę dupsko linomagiem smarować, w razie czego sudocremem, a do ciałka jak najmniej kosmetyków, jakiś żel do mycia (bo mi się wydaje praktyczniejszy niż mydełko) i w razie jakiejś suchosci jakiś balsamik i krem od słońca na dwór i wsio. w razie jakis krostek bede się zastanawiać co dalej.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 20:16   #4785
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Od 6 dni odczuwam ból, który od pośladka promieniuje wzdłuż nogi. Podejrzewam, że macica musi cos uciskać, ale dzisiaj ból jest jeszcze większy i mam problem z chodzeniem
rwa kulszowa, standardzik w ciazy :/

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
Po co mumifikowac dziecko, skoro mu się pieluszki zmienia, a pupę myje i wietrzy przy tej okazji? Jak się zaklajstruje tyłek, to będzie warstwa tłusta brudzić pieluszkę i siuśki nie wsiąkną, zaczną parować w tym pampku - to dopiero będzie odparzenie.
.
tez czytalam o tym aby bez potrzeby nie smarowac. Co dokosmetykow,moja siostra kapala malego urodzonego w lipcu w kisielu z platkow owsianych, bo mial straszne potowki, dopiero pozniej przeszla na hippa.Ja kupilam oilan ale to nie jest taki emolien typowy. Pozatym mam zamiar stosowac wiorki z szarego mydla. ja mam strasznie wrazliwa skore i myje sie teraz tylko szarym mydlem i jest dla mnie numerem one wiec stwierdzilam, ze jak dla mnie dobre, to i dla dzidzi tym bardziej. Parafinke kupilam w razie w, do usuwania ciemieniuchy. a do pupy ten krem f18.
W tym tygodniu idziemy kupowac wozek, w koncu spakowalam torbe do szpitala, jeszcze pare drobiazgow musze wozyc. A w piatek mam ktg. juz coraz blizej konca

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-29, 20:18   #4786
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
zapałeczko kilka razy to i tak nie najgorzej, choć wiem, że męczące.
Ja dziś w nocy wstawałam 9 razy, naprawdę, co i pół godziny się zdarzało. Ale przyzwyczaiłam się, bo fakt, tak już będzie do końca.Wiem, że niektóre dziewczyny wstają jeszcze częściej.
Chyba nikt Ciebie nie pobje..9 razy, w zasadzie co godzinę pobudka. Może bardzo dużo pijesz wieczorem?

Cytat:
ela fajnie, że jesteś z nami

Też się zastanawiam nad baby dream bo ma najmniej sztucznych składników i jest tani. A oillatoum też chciałam kupić bo wszyscy polecają, ale sama przemyślałam, że bez sensu przyzwyczajać skórę do czegoś co jest do skóry mega wrażliwej.
Też jestem tego zdania, ja się zdecydowałam na serię nivea, mam nadzieję że będzie dobrze mała tolerować,dokładnie o mam: oliwkę, krem do buzi, płyn do kąpieli z oliwką, krem na odparzenia i puder do pupy ( żałuję że go wzięłam) az baby dream kupię krem z filtrem. Zastanawiałam się nad hippem.. a i mam sudocrem. I chyba to i tak wszystkiego za dużo.

Cytat:
Ela a u nas w szpitalu położne znów mówią, ze dupsko musi być za każdym razem posmarowane grubą warstwą kremu, zeby stworzyć bariere izolacyjną
i bądź człowieku mądry, kogo słuchać? jam już będziemy miały bobaski przy sobie to same najprawdopodobniej dojdziemy do stosownych wniosków

Cytat:
U nas mówili, żeby smarować na co dzień linomagiem, a jeżeli już będą odparzenia to wtedy dopiero sudocrem. I tak mam zamiar też robić.

Dziewczyny, wiem że już kiedyś bylo tu takie pytanie, ale nie pamiętam odpowiedzi dlatego pytam raz jeszcze-czym się różnią te zielone pampersy od tych białych Premium care (czy coś takiego)? Bo są te białe w takiej dużej pace i chciałam kupic.

Od 6 dni odczuwam ból, który od pośladka promieniuje wzdłuż nogi. Podejrzewam, że macica musi cos uciskać, ale dzisiaj ból jest jeszcze większy i mam problem z chodzeniem
Ja te tak mam, zwłaszcza jak długo siedzę, to potem aż kuleję tak mi od pupy do lewej nogi dziwnie promieniuje, ciągnie..

Cytat:

Cytat:
Ale ten Wojewódzki mnie wkur.....
heheheh

Ela cieszę się że jesteś z nami, dzielna kobieta z Ciebie, podbudowałas mnie trochę Twoim opisem, aż łezka w oku się zakręciła..my się przejmujemy że nam cięzko, tu boli, kilogramy, problemy z wygoda podczas spania, czym są nasze problemy w porównaniu do tego co ty przechodzisz. Tyle czasu wytrzymałaś

Bylismy z tztem na zakupach. Dlaczego wszystko jest takie drogie Niedługo chyba zęby w parapet...
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 20:19   #4787
moniczka2123
Zadomowienie

Kto oglada x-factor mowcie mi co tam sie dzieje bo u babci nie mam tvn u i nie moge ogladac

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 20:20   #4788
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
Leżałam na sali z położną z oddziału noworodków. Powiedziała, że im mniej kosmetyków, tym lepiej. Żeby kąpać dziecko w czymś delikatnym (szampon na początku niepotrzebny), a pupę smarować dopiero w sytuacjach awaryjnych, a nie zapobiegawczo. Raz że olejki, kremy, pudry itp. zmniejszają chłonność pieluszek i powodują podrażnienia i odparzenia kiedy nic dobrze nie wsiąka, a dwa, że skóra dziecka powinna sobie sama radzić, a jak będzie oliwiona i smarowana od początku, to już później trzeba będzie z tym jechać cały czas.

Zawsze można wypróbować zestaw okrojony, a jak się okaże, że to za mało, to dokupić coś jeszcze, przecież te kosmetyki są dostępne dosłownie wszędzie.
W całości się z tym zgadzam! Tak zamierzam robić z moim golasem

Cytat:
to pewnie jakiś ucisk na nerw mi też się zdarza i to zazwyczaj lewa noga tak promieniuje od pośladka wzdłuż uda
Pewnie masz rację! Ostatnio gdzieś o tym czytałam

Cytat:

Ja także prosze jutro od 15.00 o kciuki bo o 15.15 mam wizytę Nie mogę się doczekać, jak zwykle. Od tygodnia już dnia odliczam, kiedy w końcu będę mogłam podejrzeć Tymka Choć tak przez minutkę, bo to zwykła wizyta a nie USG, ale zawsze dają zerknąć na buzię i bijące serducho
Stary 2011-05-29, 20:21   #4789
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
a jakie wyniki odbierasz?

A ja jestem po mega awanturze z mężem, zaczęło się od głupoty, ale mi hormony szaleją, za dużo mam na głowie i się rozpętała burze. W ogóle doła mam okropnego.
Morfologie, mocz, alat, aspat, bulirubina

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
hej laski
byliśmy dziś u moich rodziców, dwa razy robiło mi się tak słabo jakoś, że myślałam że padnę
nie wiem czy to od pogody czy jak boję się wyjsć z domu już
co chwilę coś dochodzi nowego
Zanka kochanie nie martw się tak U mnie jest tak samo jak nie urok to sraczka
Stary 2011-05-29, 20:22   #4790
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
My dzisiaj z Szymonkiem zaczynamy 32 tydzień

Jutro mam wizytę w poradni diabetologicznej.

Obiecuję, że od jutra będę podczytywać Was i udzielać się regularniej

Moniczko zastanawiam się jak Ty znosisz tą rozłąkę z mężem, bo ja znoszę ją strasznie, ale z każdym dniem jest bliżej do jego powrotu
A gdzie twoj mezulek wyjechal bo chyba cos przegapilam

A ja z rozłaką zwyczajnie sobie nie radze...dzis to mialam najgorszy dzien przez cała rozlake plakac mi sie chce potrzebuje sie do niego przytulic to zadzwonilam sobie do mezulka i tak mi troche lepiej i mowie mu ze chyba wsiade SKARBIE w busa i przyjade a on do mnie "przyjedz przyjedz to sie poprzytulamy i pokochamy " no i trafil w czuly punkt i znow mam zbrezne mysli
chyba kupie bilet i pojade

Stary 2011-05-29, 20:22   #4791
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Kto oglada x-factor mowcie mi co tam sie dzieje bo u babci nie mam tvn u i nie moge ogladac
Wojewódzki wkurza ludzi!!!!!!! a w szczególności mnie !!!!
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Ja także prosze jutro od 15.00 o kciuki bo o 15.15 mam wizytę Nie mogę się doczekać, jak zwykle. Od tygodnia już dnia odliczam, kiedy w końcu będę mogłam podejrzeć Tymka Choć tak przez minutkę, bo to zwykła wizyta a nie USG, ale zawsze dają zerknąć na buzię i bijące serducho
Stary 2011-05-29, 20:24   #4792
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Brunetko ja we wtorek robie te aspaty i alaty jeszcze kazala mi robiś jakąś Fosfataze zasadową a bierzesz jakies leki na drogi żółciowe, czy tylko tak kontrolnie?

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 20:26   #4793
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Brunetko ja we wtorek robie te aspaty i alaty jeszcze kazala mi robiś jakąś Fosfataze zasadową a bierzesz jakies leki na drogi żółciowe, czy tylko tak kontrolnie?
Biorę Essentiale forte i Hepatil a wcześniej brałam jeszcze ursofalk i wit.k

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-05-29 o 20:27
Stary 2011-05-29, 20:32   #4794
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Wojewódzki wkurza ludzi!!!!!!! a w szczególności mnie !!!!

A co on tam wyrabia drań jeden

Napiszcie kto odpadl bo zaraz bedzie wiadomo

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Czy ktoras z was moglaby mi powiedziec czy jak jutro bede zanosic do zusu swoje zwolnienie to dowod mam miec czy cos ze soba?? czy samo zwolnienie??

Stary 2011-05-29, 20:33   #4795
83monia
Zakorzenienie

a ja nie moge lezec na plecach bo mi tchu brakuje, mąż tylko pyta co tak wzdycham...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 20:34   #4796
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
A co on tam wyrabia drań jeden

Napiszcie kto odpadl bo zaraz bedzie wiadomo[COLOR="Silver"]
Napiszę narazie jest dogrywka między p. Małgosią, a Szpakiem (ale mu paskudnie w tych wyprostowanych włosach )

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-05-29 o 20:37
Stary 2011-05-29, 20:39   #4797
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a ja nie moge lezec na plecach bo mi tchu brakuje, mąż tylko pyta co tak wzdycham...

na plecach to moja ulubiona pozycja ale podobno lekarze nie kaza tak spac moj mi powiedzial ze mam spac tak jak mi wygodnie...

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Napiszę narazie jest dogrywka między p. Małgosią, a Szpakiem (ale mu paskudnie w tych wyprostowanych włosach )
To po małgosi ;(

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-29, 20:40   #4798
brunetka2000
Zakorzenienie

Odpadła p. Małgosia
Szpak dostał głos od Kuby i Czesława. Maja nawet nie glosowała
Stary 2011-05-29, 20:44   #4799
moniczka2123
Zadomowienie

A teraz coś z kategori "Zbereźna monika "

Znalazlam koszulke do porodu w koncu przy porodzie tez mozna seksi wygladać

http://allegro.pl/sexi-livia-koszulk...619427485.html

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Odpadła p. Małgosia
Szpak dostał głos od Kuby i Czesława. Maja nawet nie glosowała

YYY no to czesłam nie glosował na megi tylko na szpaka?? a jak jej dzis poszlo?? zaraz lece w necie zobaczyc

Stary 2011-05-29, 20:45   #4800
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

YYY no to czesłam nie glosował na megi tylko na szpaka?? a jak jej dzis poszlo?? zaraz lece w necie zobaczyc
Jak zwykle, po angielsku nie dało się jej słuchać, a po polsku spoko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości