|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ IX
Cytat:
|
|
|
|
|
#1022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo ze potrzebuje opieki 24/7 trzymam kciuki kochana |
|
|
|
|
#1023 |
|
Zadomowienie
|
anastazja- dużo siły Wam życzę, i żeby mama- na przekór lekarzom, złym diagnozom i wszystkiemu- wróciła do zdrowia.
iija- nawet nie wiedziałam że to długi weekend. lipiec mam w miarę wolny (poza śląskim spotkaniem i tą obroną oczywiście) więc postaram się dostosować do Waszych terminów ![]() kraven- super zakupy ![]() nurek- a gdzie fotki prezentów??? ![]() zetafon- to jest chyba marzenie wszystkich SPD żeby bliżej siebie mieszkać, kiedyś był nawet plan zamieszkania w jednym bloku,piwnicznych imprez i nielegalnego wyrabiania alko uściski Ci wysyłam Kochana![]() irenko-przykro mi z powodu palca a co z Twoją mamą?u mnie leniwa niedziela. tzn. cały czas siedzę notatkach, ale jakoś tak niestresująco. słomianowdowieństwa ciąg dalszy. we wtorek tż jedzie zawieść mamę do lekarza do innego miasta więc jeszcze został w domu.
so what if i break down so what if this world just throws me off the edge my feet run out of ground i gotta find my place i wanna hear my sound don't care about other pain infront of me cause im just tryin be happy Edytowane przez ssnowdrop Czas edycji: 2011-05-29 o 17:27 |
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
snow fajne by bylo takie mieszkanie w jednym bloku.wyobrazilam sobie jak pędzę bimber gdzies kolo stosu kartofli i sie pierwszy raz dzisiaj uśmiechnęłam.
|
#1025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh palec powinien byc ok niedlugo tylko az boli kosc ale trudno dali mi takie plastry - szwy i bedzie dobrze 3 dni wolne to nie bede za bardzo ruszac a co do mamy pisalam tutaj a wlasnie dzwonilam to jakos sie trzyma jesli mozna to tak nazwac jeszcze troche wynikow ja czeka ale to za tydzien czy 2 |
|
|
|
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
Aż mi się nóż w kieszeni otwiera, jak czytam co wyrabiają z chorymi ludźmi. Jak można tak postępować.
Oddać, zostawić i niech się rodzina martwi, mimo iż w większości wypadków jest to niemal niewykonalne. Anastazjo, ogromu sił życzę Mam nadzieję, że sprawa się rozwiąże pomyślnie, a mamie poprawią się wyniki. W takich chwilach chce mi się wyć i rozwalać wszystko co jest na drodze - a, sprawa nie dotyczy mnie bezpośrednio. Bezsilność jest po prostu straszna. Chciałabym być bogata! Oddałabym każde pieniądze by pomóc, a za resztę pozwała tych pacanów. ![]() Oczywiście padliśmy z TŻ po powrocie do domu. Ja nie wiem. Ostatnio spanie to nam najlepiej wychodzi. Z nowości: BOLI MNIE GARDŁO! Zrobiłabym coś i jak zwykle nie wiem co.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2011-05-29 o 17:36 |
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
mam to samo ... zrobilabym cos ale niewiem co
na szczescie 3 dni wolne puki co ogladam cos na kompie wywalam wszystko z szafy i wywalam co moge zeby troche miejsca wiecej bylo popijajac pifkiem a na tych pacanow w szpitalach ( i rzadzie .. no bo limity ktos im jednak narzuca ) to slow brak Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2011-05-29 o 17:41 |
|
|
|
#1028 |
|
Zakorzenienie
|
już lepiej by bylo jakbysmy sami zbierali kasę na swoją emeryturę i na leczenie, na jakims funduszu czy na czymś, bo teraz wszystko jest marnowane.w krajach skandynawskich ludzie placą mega podatki,ale przynajmniej mają w razie potrzeby opiekę i mogą w jakimś stopniu liczyć na państwo.gdzie my żyjemy???
|
#1029 |
|
Zakorzenienie
|
Anastazjo nie wszystko przesądzone jeszcze. Może podejmą decyzje, że nie wypiszą.
Niestety służba zdrowia tak u nas działa. Jeżeli nie ma poprawy lub nie widzą, że może ona nastąpić to fruuu do domu. A co najgorsze na miejsca w domach opieki, hospicjach itd czeka się strasznie długo. Już nie wspominając ile to kosztuje. Chociaż jak zawsze medal ma dwie strony. Jak z moim dziadkiem było kiepsko to nawet dyrektorka jednego hospicjum go przyjęła mimo że się nie kwalifikował. Ale nawet jeżeli trafi się jedna czy dwie osoby z dobrym sercem to jest kropla w morzu przecież... Ale to jakoś babcia wszystko zawsze załatwi. Jak ona teraz jest chora to tak samo. Edytowane przez Kelpie Czas edycji: 2011-05-29 o 17:54 |
|
|
|
#1030 |
|
Zakorzenienie
|
Seniorita a ja miałam się pytać a Ty z tej swojej miejscowości ruszasz się czasami :P np. w sobotę na zakupy do mojej miejscowości?
![]() A ja coś napiszę w sumie już to raz dzisiaj pisałam ale zmazałam bo uznałam, że to niestosowane ale co mi tam. Chodzi o to jak się traktuje pacjentów po ciężkich wypadkach, często nieprzytomnych, "będących warzywkami" itp. Już nie wspominając, że rodziny takich pacjentów nie są gotowe na taką sytuację przed którą stawia ich życie i nauczenie się wielu rzeczy zajmie sporo czasu, a na pewno 1 osoba z rodziny poświęca się i przestaje pracować. Bo ktoś musi zajmować się chorym człowiekiem w domu. To jest dla mnie niewyobrażalne. 2,5 roku temu kolega rówieśnik ten sam rocznik co ja, miał wypadek samochodowy - na swej drodze spotkali drzewo (jechało 3 chłopaków - kierowca prawdopodobnie po narkotykach i pasażerowie również, ten co siedział z tyłu zginął na miejscu wyleciał przez przednią szybę, obok kierowcy właśnie ten kolega o którym chcę pisać przeżył lecz jak to się mówi "warzywko", kierowca no właśnie nic mu się nie stało poza tym, że miał połamane nogi i coś jeszcze ogólnie do 2 pozostałych pikuś, najlepsze jest to że sprawca wypadku nie poniósł żadnych konsekwencji swojego czynu policja go nie zatrzymała po wyjściu ze szpitala chodził po mieście jakby nic się nie stało nawet nie przyszedł odwiedzić tego który był w śpiączce, chodził i cwaniakował jak gdyby się nic nie stało, uciekł do Irlandi i tam się śmieje ze wszystkich - to ta po skrócie opis sytuacji). Powracając do kolegi który stał się warzywkiem, w szpitalu za długo go nie trzymali rodzice walczyli o niego mama zrezygnowała z pracy, pomagała jej córka i mąż, trzeba było kupić łóżko materac sprzęt bo ze szpitala dostali tylko wypożyczony aż nie będą mieli swojego. M. po 3 mc trafił do domu jedynie co otwierał oczy w nich było widać tylko pustkę, ponoć ten widok był przerażający przyjaciółka z chłopakiem poszli go odwiedzić bo byli z nim bliżej - kolegowali się ja znałam się z nim jedynie z podstawówki, widok był tak przerażający że ona weszła i wyszła a on po 5 minutach wyszedł zaryczany przeprosili M. mamę, że oni dłużej nie mogą bo to ponad ich siły. Pielęgniarka miała przychodzić codziennie, tak przychodziła może 1 w tygodniu. nie pomagały interwencje rodziców. Nie raz walczyli o jego życie w dzień i w nocy, choć nie zawsze karetce się spieszyło choć do szpitala spacerkiem jest 4 minuty drogi. Ostatecznie walka o M. zakończyła się z początkiem tego roku po ponad 2,5 latach. Ale o opiece medycznej osób chorych właśnie w takich sytuacjach jak śpiączka, jest tragiczna jedynie walka rodziny może coś wskórać i nachodzeniem wszystkich lekarzy, pielęgniarek, itp. A najwięcej mogą powiedzieć Ci co tą walkę toczyli, toczą. Anastazjo walczcie o mamę i nie pozwólcie aby ją wypisali ze szpitala, a przynajmniej jeśli jej zdrowie jest zagrożone. Tak nie może być, tak jak pisze Zetafon w końcu po coś i na coś płacimy całe życie te składki, podatki itp. a jak jest potrzeba to ręce umywają
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2011-05-29 o 18:00 |
|
|
|
#1031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak na prawdę, płacimy podatki, odprowadzamy składki. W razie choroby opieka powinna nam się należeć jak psu zupa. A nie trzeba się jej prosić i to zazwyczaj jeszcze po znajomości. Mojego TŻa koleżanka kilka lat temu wyczuła guza w piersi. Było to w połowie roku. Nigdzie jej nie chcieli przyjąć, bo terminy, bo zapisy z bardzo długim okresem czekania, albo już po limitach. Guz (już całkiem spory) oczywiście okazał się rakiem i gdyby dziewczyna się nie zapożyczyła, żeby robić wszystkie badania i chodzić na konsultacje prywatnie nie wiadomo czy byśmy mieli ją jeszcze dzisiaj za koleżankę. Płakać się chce. Dosłownie.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2011-05-29 o 18:06 |
|
|
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
moja mama zna onkologa, bardzo dobrego lekarza i czlowieka i on jej mowil że czasem nie wie co ma zrobic.ma 3 pacjentki a operacje moze zrobic tylko jednej.wszystkie tak samo chore,z takimi samymi szansami na wyleczenie.no i musial wybrac.bral pod uwagę rodzinę, dzieci itp.ale kurcze, to nie powinno tak wygladać że o czyimś życiu decydują pieniądze a raczej ich brak.
a co do takich osób po wypadkach,o ktorych sie mowi że są warzywami itp. mi się wydaje że w niektórych przypadkach takie utrzymywanie przy życiu na siłę nie jest dobre.ja bym nie chciala się tak męczyć i być ciężarem dla rodziny.nie chcialabym żebyście mnie źle zrozumialy, ja piszę tylko moje wlasne osobiste zdanie i nie nawiązuję tu do przypadku kolegi oliwki czy mamy anastazji.
|
#1033 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ruszam się ale bardziej do Zielonej albo do Świeb. Do Twojej miejscowości jeżdżę do dentysty ![]() Anastazja bardzo mi przykro że tak się układa, z całego serca chciałabym Wam pomóc ale nie wiem jak
|
|
#1034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi wyłącznie o to, że nie chciałabym być dla nikogo ciężarem - bo mimo, że rodzina by tego tak nie odbierała (i pewnie broniła się, nie chcąc mnie stracić) jest to ogromne poświęcenie, a gdyby nic już nie dało się zrobić to po co to i dlaczego nie pomóc innym? Jednocześnie mam życzenie - koleżanka mi mówiła, że jest taka możliwość (muszę zgłębić temat) - żeby oddać swoje ciało po śmierci do akademii medycznej. Niech studenci mają się na czym uczyć.
|
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama leży w tym ZOLu tylko i wyłącznie po znajomości bo nie dośc że na miejsce czeka się min pół roku to jeszcze nie przyjmują pacjentów nieprzytomnych
Jeśli chodzi o te składki to jest porażka jakaś, tak naprawdę pierwszy raz doświadczyłam takiej tragedii i przekonałam się jak nasza służba zdrowia działa, jak to mój tata mówi trzeba być zdrowym i w pełni sił żeby chorować, to jest porażka dosłownie Miesiąc w ZOLu kosztuje 2500zł także nie mało, a traktują człowieka jakby personel jeszcze do tego dopłacał;/ Na razie nie chcę nic pisać bo tak jak wspominałam wcześniej decyzja ostateczna w sprawie mamy będzie jutro bo o 11 zbiera się cała rada Mój tata zadzwonił do koleżanki która bardzo dobrze zna całego szefa tego ZOLu i ma z nim rozmawiać, jednak wiadomo że jeśli się uprze to i tak mamę wyrzucą Tak w ogóle lekarka mówiła że mama prawdobodobnie została zarażona w szpitalu w Szczecinie po operacji jak leżała na OIOMie była taka sytuacja że mamie pobrali wymazy i nagle postanowioną ją wypisać, tata jutro jedzie zawieźć skargę do NFZ i do ordynatora tego szpitala za to że nie ujawniono mu wszystkich dokumentów i wyników badań i jeśli okaże się że mama została wypisana już z tymi bakteriami sprawa zostanie skierowana do sądu |
|
|
|
#1036 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja miałam czasami ciężkie przeprawy w służbie zdrowia, nie będę wdawać się w szczegóły ale np kiedy spóźnił nam się pociąg jak jechałam na chemię (ok 600 km) to nie chciano podać mi chemii
,przy mnie skazano kobietę na śmierć bo była ''za stara'' . Leczyłam się w Centrum Onkologi i niby szpital na poziomie ale gdybym nie daj Boże miała nawrót to wybrałabym mniejszy szpital
|
#1037 |
|
Zakorzenienie
|
zbocze troszke z tematu - czy robila ktoras z was golabki z salaty lodowej? mam ochote sprobowac jutro takie zrobic
tylko nie wpadl mi jeszcze w oko przepis ktory by mnie jakos szczegolnie zachwycil |
|
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
to straszne jak sie u nas traktuje ludzi.niestety bez znajomosci w służbie zdrowia predzej sie umrze niż wyzdrowieje.
irenkaa chyba salata lodowa jest za mało elastyczna żeby robić z niej gołąbki.chyba że nie chcesz w niej zawijać farszu tylko dać do tego farszu.nie umiem sie chyba wysłowić.
|
#1039 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze sie wyslawiasz ale wlasnie widzialam ze daja tak i musze znajomej z pracy spytac bo kiedys przyniosla na sprobowanie z pekinki i lodowej i byly bardzo delikatne te golabki ale teraz pare dni mnie tam nie bedzie i niemoge wziasc przepisu
szukalam w internecie i wlasnie robia tak jak normalne golabki tyle ze przepis byl z jakims dziwnym farszem bo z kasztanami moze zrobie po prostu tak jak tam podane tylko farsz dam normalny albo jak mi nic w oko nie wpadnie zrobie normalne strasznie senna dzis jestem
Edytowane przez irenkaaa Czas edycji: 2011-05-29 o 20:51 |
|
|
|
#1040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po prostu ja jak o tym czytam to już widzę, jak to opatruję ![]() Dziewczyny moja mama ma nabłoniaka To złośliwy miejscowo rak skóry
|
|
#1041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak mówisz rokowania są dobre i tego się trzeba trzymać. Wierzyć, że będzie dobrze. I mama też wierzyć musi. To połowa sukcesu w walce z rakiem - nie poddawać się.
|
|
|
#1042 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Dobry wieczór
Ja dziś browarkuję... luźny wieczór. Oglądam XFactor - jestem przerażona fryzurą Majki (Szpak ma za✂✂✂iste kudły )Dzisiaj sporo drajwerowałam, byliśmy na zakupach - stawiam mojemu Tolkowi hotel z panienkami Anastazja
|
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
nie ma bo aparat jest w Radomiu a nie w Warszawie
![]() Cytat:
bo wszystko będzie dobrze my byliśmy z tż na spacerze w łazienkach i na lodach ![]() wiecie co? strasznie się ciesze z tego, ze mam takiego chłopaka i bardzo go kocham (nie wiem czemu ale dziś mnie naszło na takie przemyślenia
|
|
|
|
|
#1044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurde nawet fajki nie mam, bo wczoraj ostatnią spaliłam...
|
|
#1045 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Oglądałaś foty Annie Leibovitz?
|
|
#1046 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiem, że masz wakacje w połowie lipca Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hej. Miałam już leżeć wykąpana w łóżku i co i dupa blada. Jak zwykle zajęlam się rzeczami uczelnianymi. Płyta z pracą nagrana, 3 egzemplarze wydrukowane, oby wszystko zostało zatwierdzone!! Zaraz zmykam na depilację i kąpiel i na przepis na zycie
|
|||||
|
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1048 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Wiszą na ogrodzeniu
Ja przechodzę codziennie po drugiej stronie ulicy i jakoś jeszcze nie przeszłam zobaczyć. A ciekawa jestem bo ostatnio sporo o tej Pani czytałam
|
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
bordowa
dla mamy i ja wspieraj kurcze wkurza mnie tz .. caly dzien nic sie nie odezwal jak poszedl do pracy zaczynam sie martwic zawsze chociaz krotki sms wyslal |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.

To złośliwy miejscowo rak skóry 
(Szpak ma za✂✂✂iste kudły 
dla mamy i ja wspieraj