Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r. - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-29, 20:08   #2881
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
:

[/COLOR]Dziewczyny a napiszcie mi jeszcze jak dziecku rośnie stopa?tzn.pół cm przez ile czasu?bo już kiedyś gadałyśmy o tym,a nie pamiętam.

Namierzyłam na Nine takie butyi chcę jej je kupić na przyszłą wiosnę.
tego nie przewidzisz

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość

A właśnie mam pytanko do OGRODNICZEK (libruś, lawenda)
wokół grobu rośnie pełno chwastów-czym to wyplewić?
stary chce roztwór soli zrobić? ma to sens?
czy kupić jakąś chemię? (i co konkretnie)

...
Laski pisały o randapie bo kiedyś też pytałam o to

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja w sypialni też mam z BRW a to temu że Eryka mebli mega zadowolona, a sypialniane lipne, takie nieużyteczne po zbyt płytkie, normalnie jak chcę tam ciuchy trzymać to bym musiała normalnie złożony t-shirt jeszcze na pół złożyć i by wypadał ale będe lada moment w ikei to kupię takie pasujące kosze czy jakieś pojemniki żeby choć w formie szuflad część służyła
ja w sypialni mam szafy z ikea mają głębokość 80 cm . więc dwie kupki ubrań jedna za drugą wchodzą.
Stary 2011-05-29, 20:20   #2882
natalka1987
Przyczajenie

GG do natalka1987

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
milo ze tak uwazacie ( odnosnie usg)

tz dzisiaj zapytal tesciowej czy chce wnusia zobaczyc na co ona odpowiedziala, ze nie lubi takich zdjec..... milo cholernie
Moja teściowa też nie chciała oglądać, bo stwierdziła,że nic tam ciekawego nie ma, i że jeszcze wszystko się może zdarzyc (tj. poronienie) więc nie mamy co się cieszyć ze zdjęcia ,jak będziemy mieli dziecko na rękach dopiero będzie powód do radości Ogólnie nie wierzyła w to ,że zajdę w ciąże bo za chuda jestem, a krowa jak chuda to też i " cielaka zwalić potrafi" i "mało mleka daje" .K.....wa co ja zrobiłąm że Bóg mnie pokarał taką małpą, on wyławiała szwagierkę z tego szamba ,pewnie się gów...em zachłysneła i obie takie posrane

Więc nie dziwie się Darusia,że było to przykre dla was bo ja też czułam się z tym fatalnie.

Cytat:
toż to babol normalnie?
może też wpadała do szamba kiedyś, że taka pos.rana
Może kiedyś specjalnie się w szambach kąpali,żeby umilać życie synowym
Stary 2011-05-29, 20:32   #2883
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

matkooooo,dopiero Was nadrobiłam,a nie było mnie 2lub3 dni na wizażu.
jak pojechaliśmy "naszą trójcą" na grilla do moich rodziców,tak nam się z Nadią zostało na kilka dni tż musiał wracać do pracy
od tamtej pory Was podczytuję,oglądam wszystkie fotki -bosssssskie są! i dzieciaczki i mamusie-lasencje!!!
często jestem na pasku,bo mam laptopa włączonego właściwie cały czas,ale nie mam kiedy doczytać,napisać itp:/

normalnie myślałam,ze padnę jak czytałam o pos.ranej siostrze Natalki tżta i kąpieli w gnojówce i poprzednim "pachnącym"zajściu Niny
pewnie więcej bym wynalazła,ale z kilku dni nie pamiętam!

spóźnione życzenia imieninowe wszystkim Madziom!!!!

a to blenderowe szaleństwo- wow..Madzia współczuję!nawet nie chcę sobie znów wyobrażać!

Mrowak..-doskonale Cię rozumiem,ja też czasem miewam takie chwile,ale na szczęście potrafię się jakoś wyluzować..niestety to kwestia zmęczenia materiału z drugiej str wiem też,że nie umiałabym teraz tak po prostu Nadii komuś zostawić na dłużej,jak ja z zakupów (gdy babcia z wnusią siedzi) pędzę na złamanie karkui nic na to na razie nie poradzę,tłumaczę sobie,że żadna krzywda jej się nie dzieje,że mogę już teraz zrobić coś dla siebie i o sobie pomyśleć,ale...taka tęsknica mi się załącza za tym Skarbem moim,że mimo zmęczenia,pędzę do niej jak na skrzydłach
dużo by o tym pisać,nie uważam,że to jakieś nienormalne(chcieć odpocząć czasem)-takie zmęczenie macierzyństwem(choć różne rzeczy nas męczą nie tylko to), tym bardziej w sytuacji gdy mama nie ma nikogo do pomocy..
trzeba łapać oddech-jakoś..

[zaraz sobie przypomnę co ja miałam jeszcze.. ]

- jak ja mogłam pominąć zaj.ebistą pachnącą paczuszkę!!!w życiu bym chyba na to nie wpadła,no ale faceci...na dodatek gówni.ani..tyle wspaniałych pomysłów..!!:haha ha:

Edytowane przez cynamonkowa
Czas edycji: 2011-05-29 o 20:38
cynamonkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 20:48   #2884
ania p
Zakorzenienie

Jak ktoś chce komuś wysłać gówniany prezent to jest stronka
http://krowiplacek.pl/regulamin.html
założył to koles z mojej wsi
miał chłopak pomysła

natala Twoje tesciowa to już wszelkie rekordy bije byle od baby z daleka
Stary 2011-05-29, 20:48   #2885
drcron
Zakorzenienie

Evitka na chwasty najlepszy Randap < czy jakoś tak się to pisze >
u nas są działki z widokiem na Zamek Książ zaz 50zł za m2 ale co z tego jak sa w strefie wietrznej i ciągle wieje

Darusia niezla ta Twoja tesciowa choć ja nigdy mojemu tesciowi nie pokazałam żadnego zdjecia Juli ani z USG ani takiego normalnego

a moje dziecko nauczyło się to znaczy ktos ja nauczyl jak cos do niej mowie Jula pokaz cos to ta zatyka uszy i robi buzia tak ze wywala jęzor i robi lelelelele le i ubaw z tego ma nieziemski
i jeszcze nauczyla sie robić Ojca Syna amen dotyka czola i brzuszka i robi amen rączkami słodko wtedy wygląda jak aniołek z różkami

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 20:54   #2886
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

i jeszcze Nadinkę Wam pokażę,bo ostatnio nacieszyć się nią jakoś nie mogę..tak wydoroślała..aż mnie na sentymenty bierze

a ogólnie u nas..na szczepieniu jeszcze nie byłyśmy,bo nie dość,że dopiero kilka dni temu Nadii kaszel zniknął..to jeszcze się nad tym wszystkim zastanawiam.
Nadia śmiga jak szalonatakiego tempa nabrała nie wiem kiedy,że sama nie ogarniam a ona taka zadowolona z siebie,aż widać..

fotki:
1. z tatusiem (choć mało go widać)
2. kwiatki,trawki i te sprawy
3. z Przyjacielem.. taka "dorosła"

jutro może coś jeszcze dorzucę,bo mam tego tyyyle,a znaleźć nic nie mogę..chyba pora się dziś "wyłączyć" (o myślenie mi chodzi)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg majowe NADIA '11 (44).jpg (34,0 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Nadia 14.05.11 (10).jpg (73,5 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie4919.jpg (33,8 KB, 32 załadowań)
Stary 2011-05-29, 20:59   #2887
natalka1987
Przyczajenie

GG do natalka1987

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
miał chłopak pomysła

O MASAKRA jaki agent

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
u nas są działki z widokiem na Zamek Książ zaz 50zł za m2 ale co z tego jak sa w strefie wietrznej i ciągle wieje

Darusia niezla ta Twoja tesciowa choć ja nigdy mojemu tesciowi nie pokazałam żadnego zdjecia Juli ani z USG ani takiego normalnego

a moje dziecko nauczyło się to znaczy ktos ja nauczyl jak cos do niej mowie Jula pokaz cos to ta zatyka uszy i robi buzia tak ze wywala jęzor i robi lelelelele le i ubaw z tego ma nieziemski
i jeszcze nauczyla sie robić Ojca Syna amen dotyka czola i brzuszka i robi amen rączkami słodko wtedy wygląda jak aniołek z różkami
Hehe jak słodko

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez cynamonkowa Pokaż wiadomość
i jeszcze Nadinkę Wam pokażę,bo ostatnio nacieszyć się nią jakoś nie mogę..tak wydoroślała..aż mnie na sentymenty bierze

a ogólnie u nas..na szczepieniu jeszcze nie byłyśmy,bo nie dość,że dopiero kilka dni temu Nadii kaszel zniknął..to jeszcze się nad tym wszystkim zastanawiam.
Nadia śmiga jak szalonatakiego tempa nabrała nie wiem kiedy,że sama nie ogarniam a ona taka zadowolona z siebie,aż widać..

fotki:

jutro może coś jeszcze dorzucę,bo mam tego tyyyle,a znaleźć nic nie mogę..chyba pora się dziś "wyłączyć" (o myślenie mi chodzi)
Jakie śliczności jejku jak ja zazdroszcze tym z was ,którym bąble już samę chodzą. Mój owszem chodzić chce,ale musimy mnie trzymać choć za jednego palca.

Zmykam spać kochane, udanych i przespanych nocy życze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-29, 21:02   #2888
cynamonkowa
Raczkowanie

GG do cynamonkowa

Cytat:
miał chłopak pomysła
o wow,co za pomysł! no głowę do tego też trzeba mieć oryginalnie i nietuzinkowo!
Stary 2011-05-29, 21:11   #2889
ania p
Zakorzenienie

Natala może warto teściowej wysłać ?

Nadia słodziutka
Stary 2011-05-29, 21:50   #2890
drcron
Zakorzenienie

Cytat:

Nadia słodziutka
cudowny prezent dla "cudwnych " tesciowych i teściów seseseseses

Aniap dzieki za tego linka hehe mam pomysła a reszty domyslcie się same link na pewno sie nie zmarnuje

Darusia co Twój Tż wymyslił z łóżeczkiem Oliwki ?? ja wykreciłam jeden długi bok te trzy zostawiłam a do tego jednego dokreciłam taka długa i gruba listewke aby sie trzymało i nie rozlaziło na boki materacyk ustawiłam na wysokosci naszego łóżka i dzisiaj Jula bedzie miała debiut spania w swoim łózeczku zmożliwością przejścia do naszego bo dzisiaj rano obudziłam sie jak jej pupa mnie podduszała połozyła się mi na głowie i spała w najlepsze dodam ze nogi miała na głowie tżeta nasz mały łazik

Stary 2011-05-29, 22:06   #2891
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Dzieci jak zwykle super słodkie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
nie w tym przypadku, dzisiaj byłam u niej w domu rozliczyć się z tego miesiąca, kupiłam jej kwiatka w doniczce na podziękowanie-kobieta miał łzy w oczach i wymyślała, że może gdyby nie musiała wózka znosić i wciągać po schodach (6 sztuk na samym dole klatki) to dałaby radę, dzisiaj była po opis zdjęcia tego kręgosłupa i mówiła, że pogada z lekarzem czy jednak nie udałoby się jakoś pracować, starać się uważać, nie nosić za dużo itd i zadzwoniła, że niestety kręg jakiś ma pęknięty chyba, lekarz mówił, że albo mocne leki albo operacja, której raczej by nie ryzykował bo się jeszcze wózkiem inwalidzkim może skończyć, także zagranie to to nie jest
To przykre. Niestety nawet te kilka schodów do obciążenie spore dla kręgosłupa. My też tyle mamy i mi jest coraz ciążej z wózkiem. Czasam udaje się trafić na sąsiadów .
Operacja to zawsze duże ryzyko jest

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
ja wszystko prasuje, nawet tż bokserki, ręczniki itd. Ja też wieszam wszytsko tak żeby się nie pogniotło, ale i tak zawsze wszystko pozniej prasuje bo wydaje mi się że jest pogniecione
Ja aż tak nie prasuję ale lubie mie wszystko wyprasowane przed włozeniem do szafy a później faktycznie jeszcze raz przed włożeniem na siebie . Teraz już się trochę naprostowałam z prasowaniem Zosia zajmuje sporo czasu

Cytat:
Napisane przez natalka1987 Pokaż wiadomość
Kilka fotek mojego Olisia

Wasze dzieci też próbują zjadać kamyczki z piaskownicy? Oliwiera na sekundę z oka spuścić nie mogę bo zaraz kamyk ląduje w buzi
Zosia chce zjeść wszystko co napotka na drodze a może być atrakyjne. wszelkie patyki, kamyki, papierki itp

Cytat:
a my caly dzien poza domem, mloda u rodzicow byla my u lekarza, wszystko ok przeziernosc ok, kosc nosowa ok, maluch duzy rosnie , ale nozki ma takie smieszne jak patyczki i chyba bedzie na prawde przeciwienstwem Oliwii, non stop sie rusza!! ale to tak ze nie mozna go nawet dobrze zobaczyc:P
czy w brzuchu mozna u dziecka stwierdzic nadpobudliwosc psycho ruchowa? bo ono ma zdecydowanie adhd!
co nie zmienia faktu ze jest piekne, cudowne, sliczne, kochane, malutkie i nasze
To wspaniale że wszystko jest ok. Zosia miała w brzuchu adhd. Ciężko było ją złapać do pomiarów. Nawet gin przyznał i rację że mogę wcześniej odczuwać ruchy niż to możliwe przy takiej ruchliwości

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Cześć babeczki;
strasznie mi przykro, że tak rzadko mogę z wami być, poczytać i popisać;
nawet nie jestem na bieżąco z tym co się u was dzieje, fotek nie pooglądałam...
mam pytanie przyszłościowe, orientujecie się czy przedszkola publiczne są płatne?
I co do jedzonka, czy dajecie jeszcze dzieciom butlę mleka przed samym spaniem? czy juz może wcześniej, z miseczki?
to na razie tyle;
Są płatne i to gmina ustala wysokość

Cytat:

tz dzisiaj zapytal tesciowej czy chce wnusia zobaczyc na co ona odpowiedziala, ze nie lubi takich zdjec..... milo cholernie
Moja teściowa bardzo lubiła oglądać bo za jej czasów nie było takich możliwości

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-29, 22:30   #2892
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

to swiadczy o normalnosci twojej tesciowej-gratulacje.

Laski nie majac firmy nie mozna kogos podac o to ze nie chce zaplacic nie?;/
kurr tz juz tydzien lazi za gosciem -1000 zl mu zaplacic nie chce, ciagle sie czyms swir miga!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 23:19   #2893
mloda1989
Zakorzenienie

ana kremu w domu nie mam;/ dostałam awizo ale nie wiem na co bo w piatek wyjezdzalismy i nie mialam czasu na poczte....

a wogole myslaam ze juz sie do was nie dostane bo nie pamitalam hasla, ani poczty ktora mialam podpieta a przegladarka zlikwidowala mi zapamietane hasla.... ale po powrocie cos sie jej odwidzialo i znowu bylo haslo zapamietane.... i zaraz wszytsko pozmneialam .... ale prosic tu admina o jakas pomoc to normalnie bez zadnego odzewu grrr...
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 05:19   #2894
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Ania to jak założysz klub malucha to pomyśl o opcji (za dodatkową opłatą) przywożenia dziecka w poniedziałek rano a odbioru w piątek popołudniu Ale serio rozważasz taką opcję??

Daria świetne maleństwo

Bao mój gentelman też ma 84cm. A może Iguś tak tylko wygląda na fotce, bo zdjęcie tak jakby od strony nóg zrobione. Ile Kuba waży?
Wczoraj go ważyłam - 11kg, 100g.

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Igor chyba tylko tak wyszedł - mały taki jest normalnie - później go postaram się zmierzyć. Ciuszki nosi 86 i przede wszystkim są za luźne, czasem za duże. No ale zmierzę i się okaże.
o no to chyba faktycznie tylko zdjęcie tak wyszło, bo mój też ma na 86 ubranka, ale luźne nie są za to w pasie pozwężane

Cytat:

ale franca ona to Cię ewidentnie nie lubi tak jak mnie teść
Cytat:
miał chłopak pomysła

jej teściowa i mój teść - największe gady na naszym forum

Cytat:

fotki:

ale piękna Nadusia kurcze jak ja chcę jeszcze córeczkę!!!!!!

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 06:02   #2895
drcron
Zakorzenienie

o nie wypraszam sobie mój razem ze swoją klarysą pobija wszystkich nawet dwukrotnie w sobote zaś wpadł na genialny pomysł żeby od nas kase wyłudzić ale się nie dałam powiedziałam ze wszystkie sprawy finansowe z Tżtem niech rozwiazują Tż ma ich w tyłu i nic im nie da oczywiscie za wodę i prad płacimy bo jakby było inaczej choć w tym miesiacu nas wkurzyli to dstaną dopiero na drugi a dzisiaj w ramach zemsty julki grajace zabawki są włączone od 6.01 przy czym moje dziecko słodko spi a mamusia się bawi ale musza pozałować tego ze zaś stanęli mi na odcisk proszę o jakieś pomysly

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ----------

Słyszałyscie o tym ze już 82% nauczycieli uzyskało maksimum mozliwosciawansu i nie ma szan na jakiekolwiek podwyżki tym samym nie podnosi swoich kwalifikacji to smutne

a my dzisiaj dostaniemy klucze później wkleję zdjęcia ekstra czerwonycvh kolorów ścian i cudnej kuchni

Stary 2011-05-30, 06:30   #2896
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
To przykre. Niestety nawet te kilka schodów do obciążenie spore dla kręgosłupa. My też tyle mamy i mi jest coraz ciążej z wózkiem. Czasam udaje się trafić na sąsiadów .
Operacja to zawsze duże ryzyko jest
Ja nawet jak trafię na sąsiadów to sporadyczni pomagają Teraz z "laleczką" na jednym palcu wózka nie wniosę, więc wciągammały w niebo wzięty jak podskakuje co schodaa mi też łatwiej większe zakupy robić jak nie muszę wnosić

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 06:49   #2897
evitka21
Zakorzenienie

natalka, ilościowo zaszalałam, ale kasowo, to nie- wszystko niecałe 300zł wyszło, ale jestem zadowolona . jeden z tych portek to takie jak ani z h&M mieyś wklejała i takie podobne madzia na fotce miała-faktycznie super wygodniackie.

A temat masz bardzo ciekawy- mnie zawsze temat reklamy interesował.
Ale to całer miganie to rozumiem bardzo dobrze i pamiętam, że u mnie podobnie było. I zależało mi żeby wszystko pozakańczać przed dzieckiem bo wiedziałam, że potem to se u mnie ne da.
Zawsze będzie miała wyższe, a sama wiesz jak mało ludzi w zawodzie pracuje...

Cytat:
Laski pisały o randapie bo kiedyś też pytałam o to
.
dzięks

Cytat:
Napisane przez natalka1987 Pokaż wiadomość
Moja teściowa też nie chciała oglądać, bo stwierdziła,że nic tam ciekawego nie ma, i że jeszcze wszystko się może zdarzyc (tj. poronienie) więc nie mamy co się cieszyć ze zdjęcia ,jak będziemy mieli dziecko na rękach dopiero będzie powód do radości Ogólnie nie wierzyła w to ,że zajdę w ciąże bo za chuda jestem, a krowa jak chuda to też i " cielaka zwalić potrafi" i "mało mleka daje" .K.....wa co ja zrobiłąm że Bóg mnie pokarał taką małpą, on wyławiała szwagierkę z tego szamba ,pewnie się gów...em zachłysneła i obie takie posrane

Więc nie dziwie się Darusia,że było to przykre dla was bo ja też czułam się z tym fatalnie.

Może kiedyś specjalnie się w szambach kąpali,żeby umilać życie synowym
ja pieprze, twoja i darusi teściowa to chyba spokrewnione są i w tej samej gnojówce się wytaplały (a może się jej nażarły ). Normalnie mi się takie chamstwo w głowie nie mieści

Cytat:
miał chłopak pomysła
i jak wszystko zorganizowane

Cytat:

dzięki,
ale słodko musi to wyglądać

cynamonkowa, nadunia faktycznie wydoroślała i piękna jest

Cytat:
o widzisz, dobrze gada, wódki jej nalać

Cytat:
Aniap dzieki za tego linka hehe mam pomysła a reszty domyslcie się same link na pewno sie nie zmarnuje
jest popyt, jest podaż

chciałabym zobaczyć jak jula na was tak śpi, ale ty w tedy to już się obrócić raczej nie możesz

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Wczoraj go ważyłam - 11kg, 100g.
a lenka 11,200kg

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 06:49   #2898
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja odkad sie przeprowadzilismy zawsze "zjeżdżam" po schodach i mala po nich wciagam, chyba wszysyc na klatce słyszą jak sie wtedy ze śmiechu zanosi:P
A.Camus
Stary 2011-05-30, 06:58   #2899
P0P70
Zakorzenienie

Witajcie po weekendzie,

Tym razem byłam pod Kielcami i nie mam tam internetu nawet blueconnect tam nie chciodzi więc dopiewro wczoraj wieczorem Was nadrobiłam ale pisac jużnie miałam siły.

Megi - Igorek jest cudny. Nic dziwnego że mama taka zakochana.

Cynamokowa - Nadia jest przeurocza . Szkoda że mamy na zdjęciach nie było

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
jej teściowa i mój teść - największe gady na naszym forum
Cytat:
o nie wypraszam sobie mój razem ze swoją klarysą pobija wszystkich nawet dwukrotnie w sobote zaś wpadł na genialny pomysł żeby od nas kase wyłudzić
Ja właśnie miałam pisać że chyba najgorszy teść na forum to u Drcron. Baobabek Twój też nie jest słodki ale przynajmniej dziecku nie szkodzi a ten drcron to już przebija wszystkich. Ale tak to jest jak sie facet na stare lata zakocha.

Darusia - śliczny ten Twój "obcy" w brzuszku. Wiem że może Ci być przykro jak teściowa nie chce ogklądać zdjęć niemniej ja to rozumiem. Ja teraz mam chopla na punkcie dzieci i tych w brzuszku jeszcze. Ale wcześniej nie pojmowałam jak można sie nad tymi zdjęciami rozczulać.
Teraz już wiem jak to jest.
A na ulicy to sie oglądam za każdym dzieckiem i bardzo często łapię sie na tym że myślę jakie to niesamowite że :JA MAM DZICKO

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-30, 07:15   #2900
megi-megi
Zakorzenienie

O w mordę - Natalka - ja bym powiedziała parę słów teściowej - moi ze mną już jak z jajkiem, bo kilka słów ode mnie usłyszeli, a daleko im do Twojej teściowej - ohydna baba.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 07:17   #2901
evitka21
Zakorzenienie

a ja zaraz po ciązy jak widziałam kobietę z małym dzieckiem, to najpierw myślałam tylko o tym, że on je musiała URODZIĆ i przypomniałam sobie jak to BOLAŁO. A zaraz po tym była myśl, że to CUD

i czasem dalej nie wierzę, że lenka była w moim brzuchu i jest taka nasza....

Stary 2011-05-30, 07:30   #2902
Darusiaaaa
Zakorzenienie

evitk aja w 2 ciazy i nadal mega obstrakcja jest dla mnie to jak mozna mieszkac u kogos w brzuchu
A.Camus
Stary 2011-05-30, 07:46   #2903
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
a widzisz, to już mamy jasność-psia kupa jest gorsza w obejściu niż kupa trzody chlewnej

a jakie buty wam obu kupiłaś ? poka poka

co do rozmiarów, to w jakimś programie mówili, że dziecku średnio rośnie stopka o 1 rozmiar co 3 miesiące

a ja dziś poszłam na targ i upłynniłam trochę gotówki z podatku na ciuchy (5 par spodni-3 rybaczki alladynkowate, jedne dresowe i długie lniane, spódnica, marynarka-taka jak kiedyś pokazywałyście-rękaw 3/4 z podwijanymi rękawami, bluzka, i drobne pierdy

....
Psie najgorszepotem kociea trzoda chlewna jakoś ujdzie

buty to Ninie dokupiłam,bo ja już je mam 3 rok.
http://allegro.pl/mega-wyprzedaz-but...618564116.html

fajnie jej się w nich lata,takie ni to sandałki-ni adidaski
Cytat:

Tak jak Natalka już napisała-w szambie wymoczona ta Twoja teściowaChociaż ze zwykłej ludzkiej uprzejmośći spojrzałaby
Cytat:
toż to babol normalnie?
może też wpadała do szamba kiedyś, że taka pos.rana
no

Cytat:
tego nie przewidzisz

.
Kiedyś coś Madzia chyba pisała,że rośnie ileś tam na ileś tam
Cytat:

)

Cytat:

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
evitk aja w 2 ciazy i nadal mega obstrakcja jest dla mnie to jak mozna mieszkac u kogos w brzuchu
Dla mnie też.Jak patrzę na Nine to się nadziwić nie mogę,że ona cała calusieńka z mojego brzuszka się wzięła

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Evitka zapomniałam napisać-gratuluje mega obkupienia się

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 07:53   #2904
drcron
Zakorzenienie

a ja dzisiaj przeżyłam szok uwierzcie mi to nie zbieg okoliczności ani jakieś omamy była u nas dzisiaj w domu teściowa razem z Julką ją widziałam Jula spała z Tżtem w sypialni ja oglądałam tv i mi się przysneło koło 2 Julka zaczęła krzyczeć Tż nie mógł jej uspokoić a jakąś minute o niej ja zaczęłam wrzeszczeć Tż nie wiedział którą miał uspokajać na początku myślalam że już zwariowałam ale Julka też ?! troche to dziwne

Stary 2011-05-30, 07:54   #2905
evitka21
Zakorzenienie

ana, odpisałam ci o stopkach- podają ok. rozmiar na 3 miesiące, ale to szacunkowo bardzo, wiadomo w praktyce może być zupełnie inaczej

Stary 2011-05-30, 07:58   #2906
Darusiaaaa
Zakorzenienie

drcron ja cio wierze, u mnie jak sie Oliwia urodzila byla i babcia moja i dziadek.
Jak bylam mniejsza nie mialam swojego pokoju, mieszkalismy z dziadkami i ja mialam pokoj tak jakby z nimi, spalismy w jednym.
Najpierw zmarl dziadek. On mnie zawszde przykrywal jak sie odkrywalam w nocy!zawsze!
i pamietam to jak dzis, ktorejs nocy sie obracam i mowie dziadzius zostaw mnie, prosze cie, mi jest goraco.... obudzilam sie i zdalam sobie sprawe ze przeciez nie zyje, po czym tej samej nocy w barku u moich rodzicow stala odkrecona butelka wodki z ktorej pol bylo wypite i stala nie zakrecona i brudny kieliszek.... a dziadek lubil sobie wypic.
Babcia byla u mnie pierwszy raz po porodzie Oliwii , powiedziala ze mala jest cudowna i ze szkoda ze nie dozyla tego momentu i zniknela..... i to tez nie sa brednie, chociaz ja myslalam ze jak sie ktos boi duchow to one nie przychodza a jednak....
A.Camus
Stary 2011-05-30, 08:07   #2907
drcron
Zakorzenienie

Ana fajne te buciki my z Julą mamy takie same dresy jeansy i koszulki teraz idziemy na wesele i krawcowa bedzie nam szyla takie same sukienki tylko w innych rozmiarach

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Darusia przychodza przychodza tylko cholera czemu do mnie powinna zejsć do teścia mojego i go nastraszyć a nie mnie bo ja sie panicznie boję postaci niematerialnych

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

wiece jakie moje dziecko jest smieszne wczoraj jak ją rozbierałam to brudne ubranka rzuciłam koło łóżka a że jeszcze nie wstałam ona biega już od 8.00 wzięła te brudy mówi nunu i do kosza na pranie zaniosła

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-30, 08:21   #2908
Darusiaaaa
Zakorzenienie

drcron ja tak samo!

jak ogladam jakies programy o nawiedzonych domach albo cos w tym stylu to i o 3 i o 4 potrafie obudzic tezeta zeby wstal i mi swiatla pozqapalal bo chce siku a mi sie wydaje ze w lustrze cos zobacze;D
A.Camus
Stary 2011-05-30, 08:27   #2909
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
natalka, ilościowo zaszalałam, ale kasowo, to nie- wszystko niecałe 300zł wyszło, ale jestem zadowolona . jeden z tych portek to takie jak ani z h&M mieyś wklejała i takie podobne madzia na fotce miała-faktycznie super wygodniackie.
A co twój tz na spodniebo mój niezmiennie twierdzi że alladynki są najbardziej paskudne ze wszystkichale on to najbardziej lubiałby żebym sobie kupila leginsy z koronką na dole, bo mu się to bardzo podobahehe

Ana nogi takim małym rosna właśnie jeden rozmiar na 3 mc, ale od 2 rż to już około rozmiar na pół roku. Ale jak zawsze jest to sprawa indywidualna, bo są wyjątki

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 08:39   #2910
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
ana, odpisałam ci o stopkach- podają ok. rozmiar na 3 miesiące, ale to szacunkowo bardzo, wiadomo w praktyce może być zupełnie inaczej
Wiem,wiem przeczytałam,ale juz zapomniałam odpisać
Cytat:
Ana fajne te buciki my z Julą mamy takie same dresy jeansy i koszulki teraz idziemy na wesele i krawcowa bedzie nam szyla takie same sukienki tylko w innych rozmiarach

fajnie
[QUOTE=pl_madzia;27199931]A co twój tz na spodniebo mój niezmiennie twierdzi że alladynki są najbardziej paskudne ze wszystkichale on to najbardziej lubiałby żebym sobie kupila leginsy z koronką na dole, bo mu się to bardzo podobahehe

Mój tż na moje alladynki jak najbardziej jest na takleginy z koronką mówisz

Kurczę czyli wychodzi a to,że Niny sandałki 23 za rok będą za małe
To nie zamawiam tych butów na pałe

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości