|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Cytat:
Nie mam pojęcia cóż to może być pod tym napletkiem, ale ja w sumie też miałam spytać o napletek, bo już sama nie wiem co robić ... we wszystkich gazetach, książkach czytam, żeby nie dotykać napletka, tylko myć okolice odbytu i moszne, a zarówno ta położna, która u mnie była, jak i pediatra mówiły, żeby w czasie kąpieli tj. ściągać napletek i już sama nie wiem, co robić. Moniqac powodzenia w łapaniu moczu
|
|
|
|
|
#1262 |
|
Zadomowienie
|
Mattal jeszcze coś przyszło mi do głowy może chociaż na jeden dzień niech ktoś wleci do Ciebie do domu i Ci pomoże. A TŻ może mógłby rano przed pracą robić Ci kanapki niech chociaż tak Ciebie odciąży.
|
#1263 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
.W sobote piediatra polecil nam Debridat i proszek troisty , znacie, uzywacie?... Moria, lacze sie z Toba w bolu u nas do 2giej w nocy byl ryk, potem 4 godz. snu i od nowa , na szczescie niunia pospala 8-11.W dzien podobnie. W sumie moze 2 godz. snu, takiego na raty, z tego wiekszosc na spacerze... Poza tym duzo placzu . Dopiero teraz po 20.20 zasnela, otulona i w bujaczku spi... Wiec wstawilam obiad, chwilke posiedze na forum i idziemy z TZ jesc (wreszcie!) Wlasciwie rzadko jest tak, ze jest obudzona i pogodna (dzisiaj rano troche zanim zjadla i bole brzuszka wrocily). Gdyby tak bylo to moglaby nie spac caly dzien, wcale by mi to nie przeszkadzalo... Wzielabym ja sobie do chusty i tak chodzila po domu, a tak nawet chusta nie dziala... I wiecie co, gdyby nie TZ juz dawno bym sie zalamala. A on jest taki spokojny w tym wszystkim, wspiera mnie bardzo i z naszym placzkiem tak dobrze sobie radzi. Wiedzialam, ze bedzie dobrym tata, ale nie podejrzewalam ze az tak dobrym, bardzo mnie tym wzrusza... A ja nieraz rycze razem z Nadia, naprawde czasem nie wiem jak jej pomoc .We wtorek przylatuje moja Mama ze specyfikami na kolke. Moze cos pomoze , bedziemy probowac.Trzymajcie kciuki za nas .Cytat:
Anulinka, jestes dobra Mama, nie wolno sie tak dolowac .I gratuluje dobrej figury , u mnie to jeszcze hoho do dzinsow przedciazowych ...Hihi, fajnie spi ![]() Moniqac super wiesci!!! A tyle nerwow sie najadlas, i okazuje sie ze niepotrzebnie. Dobrze, ze wszystko juz w porzadku .Agnieszka_pe, gratuluje ![]() Andziotku, pieknie to ujelas A jak sie ma Zosienka ostatnio? Podziwiam was wszystkie, ktore juz macie starsze dzieciaczki (nie mam pojecia jak bym sobie dala rade z dwojka Matall, ja jestem cala szczesliwa, jak mi niunia zasnie na piersi (czasami sie udaje ja tak uspokoic), nie mam wyrzutow sumienia z tego powodu Specjalnie dla ciebie, wczorajsze zdjecie spiacej niunki .Trzymaj sie Spokojnej nocki wszystkim!! Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-05-29 o 22:15 |
|
|
|
|
#1264 |
|
Zakorzenienie
|
Camomile słodkości
Debridat poprawia perystaltykę, spróbujcie, może pomoże ... |
|
|
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, Kochane!
![]() Matall, ja się podpisuję pod Mimbi i Andziot ![]() rób to, co dla Edzika dobre, jeśli właśnie noszenie Go uspokaja i przestaje płakać, to właśnie może to jest lekarstwo na małe serduszko? BLISKOŚĆ ![]() poradniki mogą nas naprowadzać na pewne kwestie, ale to my znamy dziecko najlepiej i wiemy, co się sprawdzi ![]() Zainspirowałaś mnie do poczytania Tracy. Wyszło, że Hania jest Średniaczkiem [w 10 pkt] a mniej Aniołkiem [w 6 pkt]. Chociaż to jeszcze nie do końca pewne, bo przecież świadomie się nie uśmiecha, a tam kilka punktów odnośnie uśmiechu. Edytowane przez mary poziomkowa Czas edycji: 2011-05-29 o 22:22 |
|
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
Mamooptymistko, u Matall już była Jej mama
|
|
|
|
#1267 | ||
|
Zadomowienie
|
.Cytat:
a powiem Ci że w sumie to cieszę się, że dobrze wspominasz klinike bo to ja Ci poleciłam dr Ś i dobrze że jest wszystko OK.zajrzałam do albumu - to byłaś Ty .Cytat:
![]() ![]() i dziękuje KOchana.lecę pod prysznic, za chwilkę wybudzanko na jedzenie . dobranoc.
|
||
|
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
Camomile, więęęcej fotek! Narobiłaś smaku tą, a ja chcę więcej!
Co do spania dzieciaczków, to Hanutka też już mniej jakoś śpi. Potrafi nie spać od 8 do 14, potem pospać i dalej być aktywna. No i nocka dziś była gorsza, dłużej nie chciała zasnąć. Chyba od 5 do 6:30 coś tam sobie po swojemu gadała, machała kończynami, etc. |
|
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
z tym napletkiem to mi kiedyś na chirurgii pan powiedział, że nie można go odsuwać chłopcom !!!
takie są teraz zalecenia i standardy postępowania ... i mówił że jak się ten napletek odciąga to czasem można więcej złego zrobić niż dobrego, bo jak się za mocno naciągnie to powstają mikrourazy i potem małe blizny, które dodatkowo zmniejszają elastyczność napletka ... i ja się z tym zgadzam dobranoc ! |
|
|
|
#1270 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki, wiem ze wy juz lewel wyzej ale potrzebuje rady. Od 2 dni mam meduze w gaciach, ciągnie sie i ciagnie i duzo jej. Przezroczysta, bez krwi. Pamiętam ze któras z was tez tak miała i sie tak zastanawiam ile mi teoretycznie czasu zostało...termin mam na 10 czerwca
![]() U mnie teoretycznie nie ma czopa od 6 miesiąca więc zgłupiałam co to... Dzieki za odpowiedz
|
|
|
|
#1271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez te glupie reklamy tak dzieci nazywamy Cytat:
![]() maz chial mi umyc klawe od lapka, odlaczyl i suszarka ccial po umyciu wysuszyc i co ??? mam klawisze stopione i musze walic w klawe paluchami dobrze, ze nowa juz jedzie |
||
|
|
|
#1272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do odbijania to nam pani pediatra pokazala, jak prawidlowo odbijac na ramieniu - ramionka dziecka opieramy na ramieniu tak jak worek ziemniakow jakby i trzymamy pod paszki - brzuszek i nozki wisza swobodnie - nie trzymamy pod pupe. Jak tak sobie dziecko wisi, to sie naciaga brzuszek i ladnie odbija. Mozna poklepac od spodu po pupie,to wtedy wszystko wyfrunie. My po kapieli i manicurze, idziemy z TZ do lozka biorac udzial w wyscigach, ktore pierwsze zasnie. Ostatnio byl remis
|
|
|
|
|
#1273 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1274 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj pierworodny pil jeszcze wiecej jak pije co 5-6h to wlasnie pije tak duzo-ulewa jak pije co 2h to pije po 60ml, i mam wrazenie ze ulewa jeszcze wiecej, takze to chyba nie od tego ale slodko!chcialabym zeby moj lubil ta pozycje Cytat:
Cytat:
kazdy dziala inaczej i ma inne podejscie do spraw dzieciowych, moje jest takie, ze najlepiej sluchac samego siebie nie karmie dziecka zgodnie z tabelka na mm, tylko pije tyle ile chce nie wybudzam do karmienia ani nie przetrzymuje jak chce sie napic wczesniej uwazam ze barbarzynstwem jest odkladanie dziecka tak malego do lozeczka tylko po to zeby niby sie nauczylo samo spac a jak slysze teksty ze dziecko ktore ma pare tygodni ma lezec i plakac bo sie przyzwyczai do noszenia to sie zastanawiam czy ci co tak twierdza to jakies cyborgi bez serca? dziecko potrzebuje przede wszystkim ciepla ,przyjdzie czas na uczenie spania w lozeczku. Cytat:
dzisiaj ogarnela mnie czarna rozpacz ![]() katastrofa! cos sie stalo z wlacznikiem od wibry w lezaczku i niechce sie zalaczyc!!! wiec szybko uruchomilam wibre w materacyku i dzieki temu usnal po 3h marudzenia. podobalo mu sie tylko jak plywal we wiaqderku, to zawsze dziala, pelne odprezenie, uwielbia sie kapac, ostatnio sukces bo nie placze przy wyciaganiu i smarowaniu. no i oczywiscie smoczek naszym przyjacielem. bez smoka bysmy nie ujechali. padam na twarz. dobranoc ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
starszemu tez nie ruszalam, tez mnie wkurza i tez sie nigdy nie sluchalam takich rad
|
|
|
#1275 |
|
Moderatoreska
|
dzień dobry
![]() U nas chłopcy mają katar Muszę dziś iść do apteki i kupić aspirator bo nie mam, teraz noski im czyściłam solą fizjologiczną. Mam nadzieję, że ten katar jakoś bardziej się nie rozwinie. Przy jedzeniu jak na razie nie mają problemów bo zapchanego nosa nie maja mogą oddychać normalnie, ale czasami im napłynie i słychać jak im furgocze w noskach. |
|
|
|
#1276 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry Dziewczynki
Moje najcudowniejsze dziecko obudziło się wczoraj po 3h snu na mamie, zjadło 120ml Bebilonu Pepti, poleżało na mamie na boczku ( BEZ PŁACZU, BEZ MARUDZENIA) i ... zasnęła ![]() Może to jednorazowa akcja bo rano już nam tak nie wyszło ale i tak jestem przeeeeszczęśliwa bo to pierwszy raz chyba od miesiąca ![]() Caffe u nas takie samo zachowanie przy UU matall już Tobie dziewczyny wszystko napisały ![]() Ja już dawno o:upa łam poradniki, dobre rady i teksty typu „Przyzwyczaisz dziecko do rączek i dopiero będziesz miała” albo „Przetrzymaj ją i nie dawaj cyca bo sobie z Ciebie smoczek zrobi”. Robię tak aby mi Iga nie płakała, chce na rączkach spać, to leżymy i śpimy. Krzywda mi się nie dzieje a ona zadowolona. Cyca też dostawała na każde zawołanie nawet na dwa ciumknięcia, przy UU zasypiała no i co… no i teraz się na UU krzywi a moja laktacja kurczy się z każdym dniem więc nie żałuję ani jednej minuty wiszenia Igusi na cycu. Na rączkach też mi nie będzie całe życie spać więc póki ona chce a ja mam na to siły to będę trzymać tą moją jemiołę najsłodszą andziotka – Twój post jest kwintesencją mojego podejścia do macierzyństwa ![]() Camomile my też stosujemy Debridat – póki co nie wiem czy działa, bo dopiero od kilku dni go stosujemy. Widzę, że i u Was podobne przeboje ![]() Śliczne zdjęcie Nadusi Ja właśnie trzymam mojego skrzata w podobnej pozycji ![]() Dziewczynki, nie wiem czy Was to pocieszy ale mnie pociesza ![]() Poczytajcie sobie wątek majówek z przed roku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=421531&page=10 Większość mam przeżywa to co my. Wiadomo, trafiają się i Aniołki, dzieci bez dolegliwości brzuszkowych, same zasypiające w łóżeczkach ale większość marudkuje w mniejszym lub większym stopniu. Może znajdziecie na tym wątku jakieś dobre rady i zastosujecie u siebie. Ja póki co zgłębiam i jest mi lepiej na duszy
|
#1277 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a DENTINOX to na dziąsełka jest ![]() moria trzymam kciuki za Iguśkę !!! Dzień dobry, noc udana ![]() zobaczymy co przyniesie dzień kolejny
|
|||
|
|
|
#1278 |
|
Wtajemniczenie
|
w pl, w uk DENTINOX na kolki tez.
http://www.dentinox.co.uk/InfantColicDrops.htm dokonal sie cud, moj syn spi na brzuchu!!!! ![]() ale jestem zla, moj starszy syn dal mi dzisiaj tak popalic fochem od rana ze myslalam ze wyjde z siebie i stane obok do tego bylam sie umowic do ortopedy, bo mialam przyjsc po porodzie z ta moja noga, ciagle kuleje,, chcialabym uprawiac jakis sport za jakis czas, a ja nawet na spacer porzadny nie moge isc bo boli
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
moria
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
o tak rady typu "nie noś na rękach bo przyzwyczaisz", "nie bujaj w kołysce bo przyzwyczaisz"...
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wolne ręce, to napiszę szybciutko
![]() Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Serio serio ![]() Edzik śpi w bujaczku, bo go brzuszek od rana boli. Ja spokojniejsza. Zamówiłam chustę, mam nadzieję, że się sprawdzi ![]() Wczoraj znów była moja mama. Dziś też ma wpaść. Dobrze to na mnie działa... Psychicznie stabilniej, jak ona jest Idę jeść śniadanie zanim mały się obudzi. Buziaki.
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie witam
![]() czytam was, ale nei mam weny ani sily pisac, ciagle mamy odwiedziny jakis gosci plus mama jest, bardzo pomocna, ale wszystko wie najlepiej oczywiscie i Tz juz ma na nia nerwy, wiec napiecie wisi w powietrzu.... ciagle gdzies jezdzimy, do znajomych, do miasta na kawke i jakos wdrazamy sie w nowe tempo ale czasu na wizaz malo matall ja tez nosze mala czasami, ale nie wieczorem, zeby wiedziala, ze noc ma przesypiac w swoim lozeczku, ale na szczescie ona duzo nie placze. ale nei jestem przeciwna noszeniu, oczywiscie w granicach rozsadku, ale dziecko potrzebuje ciepla... moria gratuluje snu Iguski!!!!! odpisze wam moze wiecej wieczorem, bo dzis nawet jestem wyspana ![]() lece kupic chlebek, caluje
|
|
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
matall a jaką chustę zamówiłaś w końcu?? bo my też będziemy zamawiać..i tak pytam
|
|
#1284 |
|
Zadomowienie
|
Mam Was, tu jestescie, myslalam ,ze odchowalnia dziala dopiero jak wszystkie urodza, ale jak widac mam spore braki-niestety malo kiedy jestem na forum bo moj syn jest bardzo absorbujacy no i fakt , ze komp sztrzelil, zanim bede miala swoj musze czasem gwizdac od kogos, ale tesknie za Wami bardzo.
Dzis pierwszy raz Alanek dal mi pospac tak naprawde maly byl z nami wczoraj w "kerfurze" jezdzil w foteliku i wozku odziwo byla grzeczna ta moja maruda, ale coz mamy charakerek![]() Dziweczyny co ze wspolzyciem po porodzie, u mni w piatek mija 6 tyg a ja mam dalej opory, boje sie tego szycia wsrodku moze sie wszystko jeszcze nie zroslo? Wogole sie boje tego, ale juz nie czuje zadnych dolegliwosci po porodowych wszystko juz odeszlo...A i trzymam kciuki za kolejne mamy i gartuluje Nowym szczesliwym mamusiom ![]() ![]() dorka, sluzu owszem wiecej pod koniec, a brzuch mialam raczej twardy jak kamien
|
#1285 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuski
![]() mówię wam, jak na poczekalni się puściutko zrobiło ![]() smutno tam jak cholera tęsknię za wami ale odchowalnie czytam na bierząco, żeby potem nie mieć zaległości... duzo cennych rad tu wyczytałam.. i chciałam powiedzieć, że jesteście MEGa dzielne ! podziwiam was za cierpliwość i opanowanie sytuacji.. ja nie wiem jak to ze mną będzie, jestem skrajnym nerwusem... muszę nad sobą pracować.. uświadomiłyście mi jak bardzo potrzebny jest spokój i opanowanie w tym wszystkim... dziękuję
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana u mnie po 6 tyg obowiazkowa wizyta u ginekologa i z dzieckiem u pediatry. Moze tez umow sie do gineksa, zawsze lepiej jak Ci fachowiec zajrzy i powie co i jak. Ja sobie nie wyobrazam seksu bez jego opinii nt.mojego szycia, bo bym chyba padla ze strachu.
|
|
|
|
#1287 |
|
Zadomowienie
|
chcialam wam pokazacmojego synusia, ale ten komp nie che mi ladowac zalacznikow
avatara tez nie zmienilam![]() antropia usmiech ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- mimbi, wlasnie mam to samo, w piatek o 13 mam wizyte, duzo mialas szwow? Ja 5 z zewnatrz w ksztalt Y jakos dziwnie i 4 w srodku. To chyba nie malo... ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- chcialam wam pokazacmojego synusia, ale ten komp nie che mi ladowac zalacznikow avatara tez nie zmienilam![]() antropia usmiech
|
#1288 |
|
Zadomowienie
|
Kwiatecku po 5 tygodniach mówisz ? myślałam, że tak 2-3 wystarczą, żeby się przyzwyczaić, akurat męzu w domu będzie, ale jak trzeba więcej czasu to będę dzielnie czekać i dłużej
![]() poczekalnia faktycznie zastopowała
|
#1289 |
|
Wtajemniczenie
|
Kwiatecek moja mam wczoraj tez mi tak tłumaczyła jak Ty dosłownie
Że po miesiącu będę już mniej więcej miała wszystko poukładane i zacznę "normalnie" funkcjjonować :P mam nadzieje, że tak będzie obym tylko cierpliwa była i mniej nerwowa.... dziękuje
|
#1290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O taką: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1624988368
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

.
.

.
, znacie, uzywacie?...
u nas do 2giej w nocy byl ryk, potem 4 godz. snu i od nowa
, na szczescie niunia pospala 8-11.
.
). Od razu mi się humor poprawił
.
.