Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-29, 13:52   #2491
Suvia
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią

Jezu, już nie karmcie tego trolla, zalogowała się dziewczyna na forum, napisała jedynego posta, nie udało się jej zbawić świata i poszła w ✂✂✂✂u na inne forum, już dajcie spokój

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 14:06   #2492
whitechocolateraspberry
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Jezu, już nie karmcie tego trolla, zalogowała się dziewczyna na forum, napisała jedynego posta, nie udało się jej zbawić świata i poszła w ✂✂✂✂u na inne forum, już dajcie spokój
Nie wiem czy trolla, ja mysle, ze dziewczyna przeczytala ulotke, nie do konca zrozumiala o co chodzi wiec probujemy jej wyjasnic, ze jest w błędzie. I że przy stosowaniu tabletek antykoncepcyjnych w ogóle nie jest uwalniana komorka jajowa a plemniki sa niszczone 'w drodze' takze przypadki kiedy jakies zarodki sa spuszczane do kibla, są to tylko i wyłącznie skrajne przypadki, kiedy komórka jajowa się jakos jednak wydostanie (np. przy pominięciu jakiejs tabletki, moze sie uwolnic albo przy braniu innych lekow ktore wplywają jakos na tabletki anty), ale to się zazwyczaj nie zdarza..
Stary 2011-05-29, 14:15   #2493
Suvia
Zakorzenienie

A mnie się po prostu wydaje, ze to kolejna, która myślała, że jak zinterpretuje ulotkę w sposób, który ma ewidentnie przestraszyć jakąś kobitkę z ilorazem inteligencji na minusie i użyje wiele negatywnie się kojarzących sformułowań to kogoś "nawróci".. Wnioskuję zwłaszcza po tym jednym jedynym poście i nagłym zniknięciu. Jak się nie wie o co chodzi w ulotce - to jest na wizażu podforum przeznaczone tylko i wyłącznie na takie pytania i ewentualne spostrzeżenia, prawda? Ale lepiej napisać w tym wątku i liczyć, że ktoś uwierzy w taki stek pseudo-prolifowych bzdur.

No ale już ok, zostawmy to.

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 16:13   #2494
Ivi 1988
Zakorzenienie

A propos ulotek - mnie dziwi,czemu ludzie widzac kogos, kto je rozdaje czasem ich od nich nie wezma. Tymze pomoga komus szybciej skonczyc prace... Ja zawsze staram sie brac, widze, jak rzadko ludzie to robia. Zreszta co za problem wyrzucic ja potem do kosza? A poza tym noz bedzie w niej cos ciekawego do zaoferowania

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 16:24   #2495
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Ivi 1988 Pokaż wiadomość
A propos ulotek - mnie dziwi,czemu ludzie widzac kogos, kto je rozdaje czasem ich od nich nie wezma. Tymze pomoga komus szybciej skonczyc prace... Ja zawsze staram sie brac, widze, jak rzadko ludzie to robia. Zreszta co za problem wyrzucic ja potem do kosza? A poza tym noz bedzie w niej cos ciekawego do zaoferowania
Ja mam przy ulotkach mieszane uczucia. Z jednej strony cenię sobie ulotkarzy, bo legalnie i uczciwie pracują Z drugiej strony - tych ulotek naprawdę nikt nie czyta. No, może 1% osób się zainteresuje. A ile papieru, ile drzew jest zmarnowanych na te ulotki? W skali dnia, tygodnia, miesiąca, roku? Nie podoba mi się to. Całkowicie bezsensowne marnowanie papieru
Stary 2011-05-29, 16:26   #2496
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja mam przy ulotkach mieszane uczucia. Z jednej strony cenię sobie ulotkarzy, bo legalnie i uczciwie pracują Z drugiej strony - tych ulotek naprawdę nikt nie czyta. No, może 1% osób się zainteresuje. A ile papieru, ile drzew jest zmarnowanych na te ulotki? W skali dnia, tygodnia, miesiąca, roku? Nie podoba mi się to. Całkowicie bezsensowne marnowanie papieru
Ale ten biznes daje takim ulotkarzom wspomniana legalna i nastoletnia prace. Zreszta jest to oszczednosc kasy,bo firm nie stac na np bilboardy w centrum miasta lub na autobusach. Oni oszczedzaja, mlodziez zarabia. A drzewka..to dla mnie drzewka, czlowiek wazniejszy

Cytat:
Stary 2011-05-29, 16:29   #2497
acapella
Zadomowienie

Bez drzew człowieka by nie było...
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 16:31   #2498
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Bez drzew człowieka by nie było...
Mnie sie wydaje,ze ich nie zabraknie na tyle, zeby i nas zabraklo.

Cytat:
Stary 2011-05-29, 16:35   #2499
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
ale to nie przez ulotkarza gina drzewa, tylko przez kogoś, kto mu to zleca

Jak będziesz przechodzić, weź ulotkę, uśmiechnij sie do niego, popatrz na to, co jest na papierku i wtedy pomstuj "Ach, ten bank/firma/kino/czy coś tam jeszcze, marnują drzewa"

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 16:41   #2500
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ale ten biznes daje takim ulotkarzom wspomniana legalna i nastoletnia prace. Zreszta jest to oszczednosc kasy,bo firm nie stac na np bilboardy w centrum miasta lub na autobusach. Oni oszczedzaja, mlodziez zarabia. A drzewka..to dla mnie drzewka, czlowiek wazniejszy
To ciekawe co ten człowiek zrobi, jak drzewek nagle zabraknie
A to jest wbrew pozorom całkiem możliwe. Oczywiście, że za 2-3 lata, ale za 30? Jeżeli człowiek nie ograniczy zużycia drzew i do tego jeszcze bardziej zanieczyści środowisko - w niektórych miejscach może być już problem z powietrzem w miarę zdatnym do oddychania.

A to wszystko w imię czego? W imię ulotek, których nikt właściwie nie czyta

Ale mówię - mam mieszane uczucia co do ulotkarzy. Pracują legalnie, zazwyczaj uczciwie (bo nieuczciwe jest dawanie 2-3 ulotek jednej osobie ), więc trudno powiedzieć, że źle robią. Zwłaszcza, że bywa, że roznoszeni ulotek to jedyna praca jaką mogą się podjąć.

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
ale to nie przez ulotkarza gina drzewa, tylko przez kogoś, kto mu to zleca
A ulotkarz godzi się na to niszczenie drzew. Pośrednio to przez niego giną drzewa

Cytat:
Jak będziesz przechodzić, weź ulotkę, uśmiechnij sie do niego, popatrz na to, co jest na papierku i wtedy pomstuj "Ach, ten bank/firma/kino/czy coś tam jeszcze, marnują drzewa"
"Ach ten ulotkarz, jeszcze pracuje dla takiej firmy!"

Ja wiem, że to nie ulotkarze są tutaj na początku łańcucha, ale na końcu Niemniej uczestniczą w bezsensownym marnowaniu papieru... Dlatego zawsze mam mieszane uczucia jak ich widzę. Z jednej strony pracują uczciwie, a z drugiej strony jednak w ten czy w inny sposób wspomagają niszczenie drzew. Bezsensowne niszczenie drzew.
Stary 2011-05-29, 16:49   #2501
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 17:25   #2502
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:

A ulotkarz godzi się na to niszczenie drzew. Pośrednio to przez niego giną drzewa

w sumie masz rację. Bezrobotny, który dostanie propozycję pracy przy roznoszeniu ulotek odmówi ze słowami "Ach, co tam, kolejny miesiąc przymierania głodem.. Ważne, żeby drzewa rosły".

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 17:25   #2503
Cherry Blossom Girl
nyan nyan ^^

Cytat:
To ciekawe co ten człowiek zrobi, jak drzewek nagle zabraknie
A to jest wbrew pozorom całkiem możliwe. Oczywiście, że za 2-3 lata, ale za 30? Jeżeli człowiek nie ograniczy zużycia drzew i do tego jeszcze bardziej zanieczyści środowisko - w niektórych miejscach może być już problem z powietrzem w miarę zdatnym do oddychania.

A to wszystko w imię czego? W imię ulotek, których nikt właściwie nie czyta

Ale mówię - mam mieszane uczucia co do ulotkarzy. Pracują legalnie, zazwyczaj uczciwie (bo nieuczciwe jest dawanie 2-3 ulotek jednej osobie ), więc trudno powiedzieć, że źle robią. Zwłaszcza, że bywa, że roznoszeni ulotek to jedyna praca jaką mogą się podjąć.

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

"Ach ten ulotkarz, jeszcze pracuje dla takiej firmy!"

Ja wiem, że to nie ulotkarze są tutaj na początku łańcucha, ale na końcu Niemniej uczestniczą w bezsensownym marnowaniu papieru... Dlatego zawsze mam mieszane uczucia jak ich widzę. Z jednej strony pracują uczciwie, a z drugiej strony jednak w ten czy w inny sposób wspomagają niszczenie drzew. Bezsensowne niszczenie drzew.
Lepiej, żeby ulotkarze zarabiali uczciwie na swoje utrzymanie niż wisieli na barkach MOPSU lub kradli. Technologia poszła daleko, taki papier można oddać do skupu makulatury, przerobić na inny.
Cherry Blossom Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 17:46   #2504
liquefy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
w sumie masz rację. Bezrobotny, który dostanie propozycję pracy przy roznoszeniu ulotek odmówi ze słowami "Ach, co tam, kolejny miesiąc przymierania głodem.. Ważne, żeby drzewa rosły".
Właśnie. Ja rozumiem, że o środowisko trzeba dbać i myśleć o tym co bedzie kiedyś, jeśli w pore ludzie sie nie obudzą, ale każdy człowiek musi przede wszystkim myśleć o tym jak się utrzymać. Gdy ma się kasę to łatwo powiedzieć, ale jak wyborem jest rozdawanie ulotek albo jedzenie suchego chleba przez miesiąc, to sorry, ale drzewa nie spędzają mi snu z powiek.
We can burn brighter than the sun
liquefy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 19:28   #2505
panierrka
Zadomowienie

Ja mam nadzieję, że wkrótce nikt nie będzie brał tych śmieci i nie będzie hodowania współczucia dla ulotkarzy. Nie ma "popytu", to nie będzie "podaży".

Rozsądek przede wszystkim.

Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...!
...albo chociaż się staraj - tak jak ja
panierrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 23:55   #2506
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
Napisane przez marryme21 Pokaż wiadomość
Powinni wprowadzić takie same bilety ,numerki'',jak w urzędach.
Na jakiejś poczcie w wawie coś takiego widziałam Wysyłałam coś pocztexem i była to kolejka dużo mniejsza niż do tańszych wysyłek- są równi i równiejsi

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:

U mnie na poczcie są właśnie takie karteczki z numerami Ale co z tego skoro w normalnych godzinach jest na poczcie pełno osób Ja już za usługi poczty polskiej dziękuję. Wolę zapłacić ~5 zł więcej i mieć paczkę dostarczoną przez kuriera. Przynajmniej dostanę paczkę dostarczoną do domu w dogodnym dla mnie terminie.
Chyba 5 zł mniej
Jest taka fajna strona, która zleca wysyłki ups itd i można wysłać paczkę do 30 kg (od drzwi do drzwi, bez żadnego stania godzinę na poczcie) za niecałe 18 zł

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
Rozumiem.

Choćby prezerwatywy czy spirale.
Prezerwatywy to się ewentualnie mogą sprawdzić jak ktoś ma niewielkie potrzeby i dwa razy w miesiącu mu wystarczy.
Ale tak na co dzień to za dużo kłopotu

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 00:05   #2507
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:

Głęboko w nosie mam wycinkę drzew gdy bywam głodna.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 00:05   #2508
sydunia
Zakorzenienie

Irytuje mnie, jak ludzie, którzy totalnie olewają studia - nie chodzą kompletnie na nic ponad to, na co muszą (albo i na to co muszą nie bardzo), są oburzeni, że np. wykładowca zrobił na jakichś zajęciach listę, która zwalnia z egzaminu. Po czym pytają, jak w ogóle on wygląda, bo na zajęciach ani razu nie zjawili się Albo są wielce zaskoczeni, że koniec semestru, a tu jakieś zaliczenie z czegoś ma być

Dziwi mnie, jak niektórzy mogą być tak nieogarnięci życiowo. Myślą, że sprzątają krasnoludki albo jakieś skrzaty, mają w nosie kompletnie domowe ustalone odgórnie obowiązki, nie przejmują się tym, że coś się popsuło, że coś trzeba załatwić, albo coś kupić. Denerwuje mnie też, jak nie potrafią się określić w ważnych kwestiach, a próby rozmów kończą się albo udawaniem, że się nie słyszy, albo brakiem konkretnej odpowiedzi i fochem.

Chociaż im dłużej na tym świecie żyję, tym bardziej się zastanawiam, czy jeszcze jakieś ludzkie zachowania powinny mnie dziwić
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 00:09   #2509
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
No bo ile można
po co mi setna ulotka szkoły policealnej itd i ile można mieć śmieci w torebce

Mam alergię na ulotki, mam ochotę zostać posłanką i ich zakazać

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 00:17   #2510
tiramisu_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez panierrka Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieję, że wkrótce nikt nie będzie brał tych śmieci i nie będzie hodowania współczucia dla ulotkarzy. Nie ma "popytu", to nie będzie "podaży".
Dokładnie!

Ja nie biorę ulotek, odpowiadam grzecznie "nie, dziękuję" z miłym uśmiechem i tyle. Marnowanie bezsensowne paperu, ulotka mnie na pewno nie zainteresuje, dodatkowo świstek mi przeszkadza bo muszę albo otwierać torebkę, żeby schować albo jeśli jets kosz wyrzucić - jeśli wyrzucam, to po co to brać Ludzi mi nie jest żal, sami sobie taką pracę wybrali, część z nich nawet pracuje na godziny i tym akurat to czy wezmę czy nie różnicy nie zrobi.
tiramisu_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 00:20   #2511
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
ludzi mi nie jest żal, sami sobie taką pracę wybrali

pozwolisz sobie darować takie mało... zabawne żarty
Stary 2011-05-30, 00:25   #2512
tiramisu_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość

Nie żartuję. Jak słyszę narzekania o braku pracy i przymieraniu głodem to to biorę za żart.
Stary 2011-05-30, 00:27   #2513
201712181913
Konto usunięte

Cytat:

No co Ty, przecież to praca marzeń
201712181913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 00:29   #2514
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie żartuję. Jak słyszę narzekania o braku pracy i przymieraniu głodem to to biorę za żart.
jesteś troszkę oderwana od rzeczywistości

Cytat:
No co Ty, przecież to praca marzeń
ta, dokładnie
Stary 2011-05-30, 00:32   #2515
tiramisu_
Wtajemniczenie

Cytat:
jesteś troszkę oderwana od rzeczywistości
Ojjj, praca jest, trzeba się wysilić i po nią sięgnąć, a nie każdemu się chce.
Ja nie mówię o pracy marzeń, ot o zwykłej pracy. W mojej okolicy raczej da się na luzie coś znaleźć. Ulotkarz chyba wiedział wcześniej z czym sie jego praca wiąże.
Stary 2011-05-30, 00:43   #2516
201712181913
Konto usunięte

Jak już jesteśmy przy temacie pracy, to dziwią/śmieszą mnie niektóre ogłoszenia jej "poszukiwaczy" podawanie do kontaktu adresów e-mailowych w stylu: "kasianiunia16@buziaczek. pl", "sloneczkoania69@tlen .pl" itd.
"Mam na imię Kasia/Ola/Ania..."
Do tego obowiązkowo jakieś słodkie zdjęcie z toną makijażu, dzióbkiem, pluszakiem, koleżanką etc.
I to nie są 15-latki

Edytowane przez 201712181913
Czas edycji: 2011-05-30 o 00:46
201712181913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 00:44   #2517
Madzik08
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tiramisu_ Pokaż wiadomość
Ojjj, praca jest, trzeba się wysilić i po nią sięgnąć, a nie każdemu się chce.
Ja nie mówię o pracy marzeń, ot o zwykłej pracy. W mojej okolicy raczej da się na luzie coś znaleźć. Ulotkarz chyba wiedział wcześniej z czym sie jego praca wiąże.
Ależ oczywiscie, ze jest praca, a to kilkunasto procentowe bezrobocie to wymysl ludzi. Wszyscy sa leniwi i maja w nosie prace.
smieszne

W moim miescie po zlikwidowaniu duzego zakladu pracy (i nie tylko) jest kilka tysiecy bezrobotnych i myslisz, ze nagle dla wszystkich sie znajdzie praca? Marzenia.

Edytowane przez Madzik08
Czas edycji: 2011-05-30 o 00:46
Madzik08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 00:45   #2518
Angry
Raczkowanie

Niby racja, że druk ulotek to bezsensowne marnowanie drzew, ale jeszcze prawdziwsze jest twierdzenie, że nie biorąc ich od rozdającego i patrząc z pogardą nic się na to nie poradzi ja zawsze biorę - bo samej zdarzało mi się tak pracować. Zgadzam się, że wciskanie ludziom do ręki świstków jakichś "głupich szkół policealnych" etc nie jest najbardziej finezyjną formą reklamy, ale miejcie na uwadze, że takich ofert pracy jest najwięcej i są odpowiednie dla młodych ludzi, czy kogoś, kto dorywczo bardzo potrzebuje jakiejś roboty. Wcześniej była jakaś dysputa o szanowaniu ludzi niezależnie od pracy jakiej się podejmują, a teraz nakaz bojkotu ulotkarstwa - chyba nikt, kto bardzo potrzebowałby pieniędzy, mając do wyboru tylko ulotki nie pogardziłby taką ofertą. Na pewno lepiej wkurzać wszystkich dookoła na ulicy wciskając im jakieś świstki, ale pracując uczciwie, niż na lewo załatwiać sobie jakieś dojścia do ciągnięcia zasiłku z kasy z naszych podatków. Co też mnie dziwi i drażni, bo znam osoby, które bez skrupułów korzystają z różnych stypendiów socjalnych, chociaż ich dochody sięgają pięciocyfrowych sumek miesięcznie.

Żeby nie ciągnąc jednego tematu w nieskończoność dodam wkurzające mnie niuanse z komunikacji miejskiej - mam do przystanku dosyć daleko, wiec zdarzyło mi się kilka razy dobiegać już do autobusu niezłym sprintem, machając do kierowcy asekuracyjnie (bo mają tendencje do odjeżdżania minutę-dwie wcześniej) i co? Widziałam jak kierowca z grymasem satysfakcji czekał aż z wywieszonym językiem dobiegnę, będę już metr od drzwi, a on zamknie mi je przed nosem i odjedzie Moim znajomym też się to zdarzało, a nawet kierowcy odwalali takie chamstwo przed starszymi osobami. Wiem ,że autobus to nie taksówka, ale jeżeli biegnę i jestem autentycznie metr od drzwi, to jednak coś jest nie halo. Najlepiej jest w weekendy - bo wtedy pół godziny czekam sobie na następny. Wiem, pasażerowie też święci nie są, ale mimo wszystko dlaczego muszą odpowiadać na ich chamstwo jeszcze większym chamstwem? :/
Angry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 00:46   #2519
muszynianka
Zakorzenienie

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ie_wrz2006.png
http://www.egospodarka.pl/grafika/be...010-WxRkvs.jpg

bezrobocie?
czekaj, ale tu w Polsce?
to my jakieś mamy?

sama nie wiem. ja myślę że ludziom się nie chce pracować, leniwe fajfuski. praca leży na ulicy, za przyzwoite pieniądze w godnych warunkach.

Edytowane przez muszynianka
Czas edycji: 2011-05-30 o 00:48
Stary 2011-05-30, 00:52   #2520
tiramisu_
Wtajemniczenie

Nie mówię o statystkach a o rzeczywistości. Szukałyście moze teraz jakiejś pracy ew. ktoś ze znajomych? Bo ja wiekszego problemu nie widzę (w mojej okolicy i nie mówię o pracy stricte w jakimś konkretnym zawodzie). Praca jest, zazwyczaj kiepsko platna i pracą marzeń nie jest, ale jak się chce to się da znaleźć.
A jak widzę, że taki statystyczny "bezrobotny" kupuje sobie plazmę i wypaśnego laptopa a drugi z zasiłków przeróżnych wyciąga 3 tysiaki to mi się nóż w kieszeni otwiera.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości