|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Maty, grzechotki, gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
7 | 17,07% |
| Maty, grzechotki i smaczne gryzaczki uwielbiają nasze dzieciaczki |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieciaczki siadają, na wakacje spacerówki czekają |
|
1 | 2,44% |
| Wreszcie mamy pełnie lata, nasze bobasy ciekawe świata |
|
6 | 14,63% |
| Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy |
|
27 | 65,85% |
| Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato mamy już za pasem, wakacje spędzimy z bobasem. Marzec-kwiecień 2011
Cytat:
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
No kobietki uciekam spać.
Pa |
|
|
|
#573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo przy pierwszym budzeniu które wypada 2-3 w nocy ma praktycznie zawsze sucha pieluchę, więc już od pewnego czasu nawet nie sprawdzam przy tym pierwszy budzeniu pieluchy a o tym, żeby w czasie jej snu zmieniać pieluchę to nawet nie pomyślałam, bo ja wtedy też śpię ![]() a druga pobudka wypada 5-6 i wtedy nie zmieniam pieluchy bo jakbym ją wybudziła to już były koniec spania na ten dzień, a tak pośpi do tej 7 co najmniej
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
mój też śpi te 8-9 h w jednej pieluszcze
raz,że kupy już dawnooo nie robi w nocy ( na początku to z 8 dziennie robił albo i wiecej ) więc nic go tam nie parzy i tak jak u Izy, pieluszkę ma suchą, jest szeleszcząca, podejrzewam ,że w ogóle nie ma ani trochę siku.. i skoro o tej 5-6 ma pieluszkę suchą to biorę go do siebie po karmieniu i spimy razem do ok 8-9 i wtedy dopiero zmieniam bo już sikanie się uaktywnia
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło.. [LEFT] Edytowane przez Montii Czas edycji: 2011-05-29 o 22:16 |
|
|
|
#575 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze, że już w domku jesteście super ja jem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Eirene współczuję Ci z tym karmieniem, wydaje mi się że mały po prostu przyzwyczaił się do butli, mój też tak ma, a najgorsze jest to, że przy cycku w dzień usypia po dwóch minutach i nie mogę go dobudzić, a jak go odkładam, to oczy otwarte i wtedy już mu daję butle, a przy butli nie zasypia, teraz po kąpieli tak właśnie zrobił, usnął po trzech pociągnięciach cyca, jak go odłożyłam do łóżeczka to ryk, dałam 120ml mm i o dziwo nie zasnął tylko głodny był, dopiero dalam cycka i zasnął i śpi na razie ![]() lecę i ja spać |
|||
|
|
|
#576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś jak się budziła o 12 i o 3 to o tej 3 zmieniałam
|
|
#578 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
mój kiedyś robił w nocy...przed...w trakcie karmienia... a czasem i po
, ale to chyba dzieci na piersi tylko tak często robią kupę? teraz jedna dziennie tylko. i w nocy nie ma siku, mogłoby mu tak zostać już na zawsze idę spać, ciekawe jaka będzie dzisiejsza nocka.dobranoc
|
#580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masaz robie, rowerek robie, suszarka w ruchu... - niewiele pomagaja Boszzzz... mam nadzieje, ze to sie wszystko unormuje niedlugo i te problemy z baczkami i kupka przemina, bo tak mi go zal jak sie prezy i wygina i nic z tego nie wychodzi - w przenosni i doslownie ![]() Dzieki kochane za rady
|
|
#581 |
|
Zadomowienie
|
patrycja22, mój Tymo obecnie nosi 62, ale widze ze rekawy sa równe z nadgarstkiem, takze to kwestia dni-tyg i bedzie to za krotkie zwyczajnie! bylismy na zakupach wczoraj i kupilam mu 5 pak body bez rękawów, w rozmiarze 80cm! bo 68 byly jakby na teraz, dziwna ta rozmiarowka z Zary;/ no i 2 bezrekawniki z C&A -romiar 68 czyli normalnie.
aja1, widze ze byliście całą rozinka w Niebrowie, my tez nawrt mielsimy dzis taki pomysl, ale Tymo miewa jakies humory od wczoraj i odpuscilismy. pewnie bylo mnostwo osob? Eirene, od tygodnia zaprzestałąm Tymkowi w nocy zmeiniac pieluche i jest super! ma pieluche od 20 do 4 lub 6 rano , to zalezy , i jest bardziej sucha od pieluchy ktora ma wciagu dnia przez 3 godziny poza tym o wiele szybciej wygiaga butle odkad ma 3 dziurki w smoczku wczesniej wypijał tą sama ilość -150ml w 15-20 minut i był cały spocony, a teraz po zmianie smoczka zajmuje mu to rowniutko 5minut. ja nawet nie odczuwam ze w nocy wstaje.traicionera, Tymek zjada 150 ml , 6 razy dziennie. zacyzna ok 1-2 w nocy, potem ok 6 i co 3 godziny. ostatni posilek zjada ok 19-20. i z reguly wypija cale 150. odkad podaje mu ta sama ilosc wyrgulowalo mu sie spanie i przerwy miedzy jedzeniem.
|
#582 |
|
Zadomowienie
|
trzyrazyi dobrze, że to w sumie nic poważnego, ale i tak współczuję tych nerwów i tego, co przeżyliście
aja jakie słodkie fotki moje dziecko coś dzis nie chce iść spać normalnie zasypia koło 22, a teraz jeszcze je. coś się jej poprzestawiało. może miała za dużo wrażeń byli u nas znajomi, wzięliśmy ich na spacer, poszliśmy do takiego fajnego baru na wzgórzu, gdzie widać cały Cieszyn, no i tak się im spodobało, że posiedzieliśmy ze dwie godz. nawet karmiłam tam młodą. potem poszliśmy jeszcze z TŻtem na obiad - też bar w plenerze, więc Anika była parę godzin wśród obcych ludzi i może to za dużo dla takiego maluszka mam nadzieję, że teraz pośpi do rana bez pobudek na jedzenie.u nas też w nocy wydalanie na tyle małe, że przewijamy dopiero rano. nocne kupki były tylko w pierwszym miesiącu, teraz nawet siusiu mniej w nocy, więc spokojnie daje radę na jednej pieluszce całą noc wytrzymać dziś w końcu zrobiłam sobie pierwsze fotki z małą, aż się pochwalę no i jeszcze poranne zabawy na macie
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
diatoma, dałaś mi do myślenia tym smoczkiem, bo moja to butle to tak pół godziny je (ostatnio akurat patrzyłam, jak ja karmiłam w przychodni po szczepieniu), może to tez kwestia smoczka
![]() spróbuję wprowadzić 150 ml., w tygodniu będzie łatwiej, bo wtedy mąż dopiero karmi po powrocie z pracy, a on ma tendencje do częstego karmienia. Tylko ciekawe, czy Nadia przetrzyma 4 godziny i czy da rade na raz 150 ml zjeść. tak czy owak wielkie dzięki za odpowiedz bosti-swietne fotki, córeczka tak śliczna jak mamusia
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-05-29 o 23:50 |
|
|
|
#584 |
|
Zadomowienie
|
traicionera dziękujemy za komplementy
młoda wreszcie zasnęła przy cycu, idę ją zanieść do łóżeczka i sama sie kładę
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, miała któraś z was tak, ze boli jak na @ i nic? Mnie tak od kilku dni pobolewa brzuch, ciągle myślę, ze to już, a tu lipa
|
#586 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
ale smiechawka mala
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bardzo ladnie wygladacie - mam takie legginsy tylko bezowe |
|||||
|
|
|
#587 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nich sobie coś tam ciumka Zabawkę też już potrafi chwycić i włożyć do buzi, tylko często mu wypada i się denrwuje A czasami się strasznie złości i jak już coś mu sie udaje włożyć do buzi to wygląda to tak jakby jakieś wściekłe zwierzę się na coś rzucało![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Eirene co do przewijania, to ja już w nocy w ogóle nie przewijam. Wcześniej za każdym razem, ale teraz pielucha jest sucha po nocy. Ale się zrelaksowałam, wczoraj mieliśmy kolokwium, poszło dobrze, bo dała babeczka łatwe zadania Tylko mam straszny problem z plecami, Tak sobie nadwyrężyłam noszeniem małego, że teraz nie jestem w stanie go z łóżeczka podnieść sama Także parę dni spędzi na naszym łóżku. A mąż po pracy jest tragarzem i mi go podaje, odkłada, przewija i kąpie... Padaka. ...
|
||||
|
|
|
#588 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=ego_ego;27196144Eir ene współczuję Ci z tym karmieniem, wydaje mi się że mały po prostu przyzwyczaił się do butli, mój też tak ma, a najgorsze jest to, że przy cycku w dzień usypia po dwóch minutach i nie mogę go dobudzić, a jak go odkładam, to oczy otwarte i wtedy już mu daję butle, a przy butli nie zasypia, teraz po kąpieli tak właśnie zrobił, usnął po trzech pociągnięciach cyca, jak go odłożyłam do łóżeczka to ryk, dałam 120ml mm i o dziwo nie zasnął tylko głodny był, dopiero dalam cycka i zasnął i śpi na razie [/QUOTE]no masakra jakaś... Cytat:
Cytat:
ja noc miałam przery.paną po kąpieli próbowałam dać cyca - szarpanie. więc dałam butlę. obudził się po 3.5godzinie czyli o północy równo, znów z cyca nie było mowy żeby jadł... no to znów butlę dałam i nie spał do..... 3!!! tak mu charczało w nosku ze koszmar... sapka choler... o 3 dałam mu cyca i... zjadł spokojnie z dwóch... potem pobudka o 5 i juz potem co godzinę do 8 i znów pierś bee... ja tego nie kumam - raz je a raz sie szarpie... i mimo ze chce go przetrzymac przy piersi to sie nie da... czy katar moze objawiac sie tylko furczeniem a nic nie ma w srodku nos oczyszczony
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-05-30 o 08:59 |
||||
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,ja tylko na momencik...
![]() Śliczne zdjęcie dziaciaczków,każdej z osobna gratuluję takich piękności trzyrazyi dostałam gęsiej skórki,jak przeczytałam,co Was spotkało! Cieszę się,że już wszystko się unormowało,trzymajcie się ![]() A ja oczywiście nie mam czasu,bo opiekuję się mężem i dzieckiem,hehe Wczoraj bylismy po garnitur slubny,takze był czas,zeby spędzic kilka godzin sam na sam Jestem bardzo szczesliwa,ale niestety juz w srodę odwoze go na lotnisko. Do dupy takie życie! Trzymajcie się,wracam już w srodę,hehe Buziaki dla Was
|
|
#590 | ||
|
Zakorzenienie
|
moja dzisaj obudziła się dopiero o 4:30 na jedzenie (8,5h wytrzymała bez jedzenia a spala jakieś 7h) i do teraz nie domaga się kolejnego, więc mogłam bym spokojnie spać, ale wstałam półgodzinki temu ![]() bosti cudna mała mamusia też fajna ![]() Właśnie w tv mówili o upalnym początku czerwca ![]() Ja jednak bardziej lubię taką wiosenną pogodę. A na WP jest dzisiaj artykuł o szczepieniach http://dzieci.pl/breedingAid,1345304...puticaid=6c651 ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- słońce spróbuj innych kropel po co ma się biedaczek tak męczyć, skoro się pręży to widocznie są problemy z gazami/kolkami ![]() może jednak ten Sab Simplex chociaż akurat nam na kolkę pomógł Delicol, jak go odstawiłam ostatnio to kolka co prawda nie wróciła ale mała dużo częściej się prężyła, była niespokojna i miała strasznie wzdęty brzuszek, podaje i znowu jest ok, widocznie ma problem z trawieniem laktozy dużo mam na naszym wątku go podaje Cytat:
moja tez teraz robi 1 na dzień, zawsze rano ![]() ojj ... te nasze dzieci podobne są w dużo punktach Cytat:
moja od tygodnia je 6 razy dziennie po 100-120ml, też jakoś sama się uregulowała ![]() nie wiem kiedy zmienić smoczek, w TT piszę że smoczki 2 są od 3 miesiąca więc chyba tak zmienię
|
|
#591 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bosti jaka Anika już duża U nas nocka spokojna.Poszła spać ok,22 a wstała o 4.30 ![]() Tylko pytanie, czy dlatego, że była caly dzień na powietrzu i nie spała?? czy dlatego, że dostała wczoraj butlę z mlekiem +kasza?? |
|||
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, jakimi szczepionkami skojarzonymi szczepiłyście maluchy?
bo nasz pediatra na urlopie i muszę iść po receptę do lek.rodzinnego i nie wiem o jaką konkretnie poprosić.... |
|
|
|
#593 | ||
|
Zadomowienie
|
dzieńdoberek
wczoraj byliśmy u znajomego na urodzinach i muszę się pochwalić że Nadunia była jak aniołek i tylko marudziła w porach karmienia a tak to wszystko i wszyscy ją interesowali a w szczególności pijany wujek robiący głupoty trzyrazyi cieszę się że wszystko ok castia jak tam Malwinka po czereśniach ?? patrycja ja ubieram 62 i jeszcze niektóre ciuszki z 56 traicionera mała modelka z twojej córy aja zaj...ta masz chatę ja nie wiem czemu nie zaprosiłaś nas jeszcze na imprezę chyba strzele focha super zdjęcia, dzieciaki masz udane anessa ja podobni jak montii okres z pierwszego miesiąca życia Nadii pamiętam jak przez mgłę, na początku młoda spała wszędzie, na fotelu w wózku, w łóżeczku z nami w łóżku a od drugiego miesiąca odkładam ją do łóżeczka i tam zasypia, czasami po godz czasami po 15 min od czasu do czasu trzeba podejść do niej i pogłaskać po buzi lub wsadzić zatykacza (smoczka), młodą bardzo uspokaja głaskanie po czole od góry do noska i tak parę razy i zasypia, ma też takie dni że nic nie pomaga wtedy nie mam oporów nosić ją, tulić całować i dawać cyca kiedy chce i ile chce Cytat:
może niedługo Fabianek zacznie robić bańki ze śliny ![]() Cytat:
![]() bosti śliczna malutka
|
|
#594 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój też śpi jak zabity jak się powietrza świeżego nawdycha ![]() Infanrix Hexa. |
|
|
|
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już startujesz z kaszką? ![]() moja lepiej śpi odkąd nie sypia w dzień
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
![]() Na swoim mleku. Mam zawsze odciągniętą szklankę więcej i na całą szklankę daję 1 płaską łyżeczkę od herbaty kaszy mannej. Są dwa powody przemawiające za: 1. Zaczyna mniej ulewać - przetestowane na Kasi 2. W zeszłym roku wyczytałam, że kasza zapobiega celiaklii u dzieci. |
|
|
|
#598 |
|
Zadomowienie
|
dziękujemy z Aniką za miłe słowa na nasz temat ciociom wizażowym
wanilko moje włosy z gatunku falujących się szczególnie w kontakcie z wilgocią, ale wystarczy mi na szczęście rano wysuszyć, w trakcie tego prostuję palcami - tak mocno naciągam, (na prostownicę nie mam ani czasu, ani siły), potem trochę gumy z joanny i jakoś się trzyma ta grzywka. ale czasami pofaluje się trochę i powywija aja ja jestem cały czas w szoku, jak to moje dziecko rośnie a taka malutka była po urodzeniu durna jestem, ale czasami żal mi, że nie jest już taka i chciałabym, żeby zawsze była taka kruszynką, jak wtedy i żal mi, jak wyrasta z tych uroczych, malutkich ciuszków
|
#599 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie'
moje dziecko jeszcze śpi.......jestem w głębokim szoku ![]() przed 7 przewinęlam Ją nakarmiłam i spi dalej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bosti, super córcia też tak czasami mam, ale po chwili jednak zmieniam zdanie i chce żeby szybciutko urosła, ale i tak non stop powtarzam, że nigdy Jej nikomu nie oddam, i zawsze będzie przy mamusi aja, super taki wypad calą rodzinką w ostatnich dniach jadłam już truskawki i póki co jest OK a moja córa, wieczorami nadal nie chce zasypiać sama....
|
||||
|
|
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale drugi jak najbardziej ![]() sama nie wiem ... po 3 miesiącu npewno zacznę podawać kaszkę, a jeszcze przemyślę czy wcześniej
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

koniecznie chciał skubać wózek gdy Baśka płakała

normalnie zasypia koło 22, a teraz jeszcze je. coś się jej poprzestawiało. może miała za dużo wrażeń
byli u nas znajomi, wzięliśmy ich na spacer, poszliśmy do takiego fajnego baru na wzgórzu, gdzie widać cały Cieszyn, no i tak się im spodobało, że posiedzieliśmy ze dwie godz. nawet karmiłam tam młodą. potem poszliśmy jeszcze z TŻtem na obiad - też bar w plenerze, więc Anika była parę godzin wśród obcych ludzi i może to za dużo dla takiego maluszka
przypomniało mi się po godzinie a i TŻ pobiegł.. była 

chyba strzele focha